Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

"ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ " ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΠΕΘΕ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Προς:
Σχολεία Χίου
Κοινοποίηση: Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, Μέσα μαζικής ενημέρωσης


Στα πλαίσια της πολιτιστικής ανάπτυξης – Θεατρικής Παιδείας στον τόπο μας, σας ενημερώνουμε ότι το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Βορείου Αιγαίου οργανώνει και υλοποιεί από το Δεκέμβρη 2011, πρόγραμμα «Εκπαιδευτικών Επισκέψεων» στους χώρους του θεάτρου, για την επαφή των μαθητών με την «Τέχνη του Θεάτρου», έξω από την παρουσίαση ενός θεατρικού έργου. Οι «Εκπαιδευτικές Επισκέψεις» απευθύνονται στα σχολεία της Χίου.
Οι «Εκπαιδευτικές Επισκέψεις», έχουν ως στόχο, μέσα από ορισμένη κατατόπιση, αφενός να γνωρίσουν στα παιδιά τους παράγοντες του Θεάτρου και τον τρόπο λειτουργίας τους, αφετέρου να τους ξεναγήσουν στο θεατρικό χώρο και να καταστήσουν σαφή τον τρόπο που λειτουργεί το θέατρο, ως «μητέρα όλων των τεχνών». Παράλληλα, θα εξηγηθεί η αναγκαιότητα ύπαρξης και ανάπτυξης της συγκεκριμένης τέχνης και του Πολιτισμού γενικότερα, μέσα από την οποία μπορούν να ανακαλυφθούν τα στοιχεία εκείνα, που προβάλλουν και χτίζουν υγιείς νόες και αγαθά. Όλα εκείνα δηλαδή, που μπορούν να καλλιεργηθούν και να εξελίξουν, τόσο το πνεύμα, την ψυχή αλλά και το σώμα του ανθρώπου.

Υπεύθυνος για την υλοποίηση και την εισήγηση περί της «Γνωριμίας θεάτρου και αναγκαιότητας ύπαρξής του» για τις σχολικές «Εκπαιδευτικές Επισκέψεις» που ξεκινούν το Δεκέμβρη του 2011 και ολοκληρώνονται το Μάρτη του 2012, είναι ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Γιάννης Ζαφείρης, ενώ συμμετέχουν ως εμψυχωτές – διδάσκαλοι του προγράμματος ο ηθοποιός Γιώργος Παυλιδάκης μέλος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (Σ.Ε.Η) και οι ηθοποιοί/Θεατρολόγοι Αυγούστα Λυκουρίνα (μέλος Σ.Ε.Η.) και Καλλιόπη Φύκαρη.

Πληροφορίες: 22710 43556 Fax: 22710 29939 (ώρες γραφείου)
E-Mail: grammateia@dipetheba.gr Web: www.dipetheba.gr

O ΠΑΓΧΙΑΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ

ΘΕΜΑ: «ΚΑΛΕΣΜΑ ΦΟΡΕΩΝ ΤΗΣ ΧΙΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΗΣ ΔΕΗ»
XΙΟΣ: 23/11/2011
ΑΡ.ΠΡΩΤ: 178 ΠΡΟΣ: Φορείς της Χίου*
Κρατικούς, κοινωνικούς
Συνδικαλιστικούς, επαγγελματικούς

Εμείς, οι μαζικοί και συνδικαλιστικοί φορείς που υπογράφουμε το κείμενο, συναντηθήκαμε στην αίθουσα του εργατικού κέντρου Χίου την Παρασκευή 18/11/2011.
Αφορμή: η επιβολή του ειδικού φόρου ακινήτων (χαράτσι) στους λογαριασμούς της ΔΕΗ.
Μετά από ώριμη συζήτηση, αποφασίσαμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και ν’ απευθύνουμε κάλεσμα σ’ όλους τους φορείς της Χίου, ώστε συλλογικά και οργανωμένα ν’ αντιπαλέψουμε την εφαρμογή του ειδικού φόρου, μέχρι την τελική κατάργησή του.
Σήμερα, εκατοντάδες οικογένειες, άνεργοι, συνταξιούχοι, άτομα με αναπηρία, ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, πολύτεκνοι, χρόνια πάσχοντες, νεολαία, φοιτητές κλπ, υφίστανται τις συνέπειες των βάρβαρων αντιλαϊκών μέτρων της κυβέρνησης. Έτσι, μετά τις περικοπές στους μισθούς και τις συντάξεις, την αύξηση της φορολογίας, τις περικοπές φαρμάκων και ιατρικού εξοπλισμού απ’ τις λίστες αποζημίωσης των ασφαλιστικών ταμείων και τα διάφορα «ειδικά» χαράτσια που επιβάλλονται, οι οικογένειες αδυνατούν να πληρώσουν όχι μόνο τα χαράτσια της ΔΕΗ, αλλά ακόμα και το λογαριασμό της ΔΕΗ. Μάλιστα η μη πληρωμή του χαρατσιού και μόνο, συνεπάγεται διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος. Διακοπή του κοινωνικού αυτού αγαθού στις οικογένειες, εν όψει ενός δύσκολου χειμώνα. Διακοπές ρεύματος, που μπορούν να στοιχήσουν τη ζωή, σε ΑμεΑ των οποίων η θεραπευτική αγωγή απαιτεί μηχανική υποστήριξη.
Μπροστά σ’ αυτή τη βάρβαρη πολιτική που οδηγεί στη φτώχεια και στην εξαθλίωση τη ζωή μας και υποθηκεύει το μέλλον των παιδιών μας, αποφασίζουμε να οργανωθούμε και να παλέψουμε με στόχο:
- Καμία οικογένεια να μη μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα
- Να εμποδίσουμε συλλογικά κι οργανωμένα κάθε προσπάθεια διακοπής ηλεκτρικού ρεύματος, στο γείτονα, στο συγχωριανό, στο συνάδελφο, στο σπίτι μας.
Προτείνουμε στις οικογένειες, σε όσες έχουν τη δυνατότητα, πληρωμή μόνο του λογαριασμού της ΔΕΗ αποσυνδέοντάς το απ’ το χαράτσι, μέσω των αυτόματων μηχανημάτων των τραπεζών.
Καλούμε τα πρωτοβάθμια σωματεία του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα να στηρίξουν με αποφάσεις των οργάνων τους τέτοιες πρωτοβουλίες. Να συντονίσουν τη δράση τους και των αγώνα τους μαζί μας για την κατάργηση στην πράξη του χαρατσιού της ΔΕΗ.
Απαιτούμε απ’ το δημοτικό συμβούλιο της Χίου να συζητήσει άμεσα το θέμα και να στηρίξει έμπρακτα τον χιώτικο λαό που αδυνατεί να πληρώσει τα φοροχαράτσια. Να ταχθεί ενάντια στις διακοπές παροχής ηλεκτρικού ρεύματος και παράλληλα να ενεργοποιήσει τις υπηρεσίες του δήμου (Νομική και Οικονομική Υπηρεσία) προκειμένου να άρει τις συνέπειες αδυναμίας πληρωμής του χαρατσιού & του λογαριασμού της ΔΕΗ.
Αποφασίζουμε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη ΔΕΗ, σε ημερομηνία που θα γνωστοποιηθεί σύντομα, και καλούμε τον κάθε έναν που αδυνατεί ή αρνείται να πληρώσει το χαράτσι, να συστρατευτεί μαζί μας στον αγώνα.
ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
ΔΕΝ θα στερήσουμε το γάλα, το φαί, το φάρμακο, τη θέρμανση, τη μόρφωση στα παιδιά μας για να πληρωθούν τα χαράτσια των δανειστών της τρόικας, του ΔΝΤ και της ΕΕ. Για ένα χρέος που δεν είναι δικό μας.

ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ
ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ
ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ
ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΧΙΟΥ
• Παγχιακός Σύλλογος ΑμεΑ
• Σύλλογος Πολυτέκνων
• Σύλλογος Νεφροπαθών
• Σύλλογος Καρκινοπαθών
• Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΕΕΕΕΚ Χίου
• Εμπορικός Σύλλογος ΑμεΑ
• Σύλλογος Επαγγελματοβιοτεχνών Χίου
• Σωματείο Εργαζομένων Σκυλίτσειου Νοσοκομείου Χίου
• Ε.ΤΕ. – ΔΕΗ
• ΕΔΟΠ – ΔΕΗ
• Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων
• Λαϊκή Συσπείρωση
• Λαϊκή Επιτροπή Βαρβασίου – Ευρετής
• Σύλλογος Γυναικών Χίου
• Γραμματεία ΠΑ.ΜΕ.

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΧΙΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟ ΝΕΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΜΑΣΤΙΧΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΧΙΟΥ

Αγαπητέ Πρόεδρε,

Μετά την επάξια εκλογή σας στην θέση του Προέδρου της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου, δεχθείτε παρακαλώ τα ειλικρινά μου συγχαρητήρια και τις ευχές μου, για καλή επιτυχία στα νέα σας καθήκοντα.
Σε αυτές τις δύσκολες συγκυριακά στιγμές είμαι βέβαιος, ότι θα καταβάλετε οποιαδήποτε προσπάθεια είναι δυνατή, για την ανάπτυξη και την προώθηση της μαστίχας μας, αυτού του αναγνωρισμένου από την Ευρωπαϊκή Ένωση μοναδικού προϊόντος στον κόσμο.
Παρακαλώ να μεταφέρετε τα συγχαρητήρια μου στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΄Ενωσης καθώς και τις ευχές μου για κουράγιο, καλή επιτυχία και δημιουργική συνέχεια στο έργο που παράγετε.



Με εκτίμηση

ΠΟΛΥΔΩΡΟΣ ΛΑΜΠΡΙΝΟΥΔΗΣ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΧΙΟΥ

TOΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΓΕΩΡΓΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ




ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ
ΓΕΩΡΓΟΥΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΜΙΧΑΗΛ(Υδραυλικός-αντιπρόεδρος Επιμελητηρίου-μέλος Δ.Σ ΟΕΒΕ ΧΙΟΥ-πρόεδρος Υδραυλικών).

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΤΜΗΜΑ
1. .ΚΡΙΜΙΖΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ( εμπόριο λευκών ειδών-Πρόεδρος ΟΕΒΕ ΧΙΟΥ)
2. ΚΩΣΤΑΚΗ-ΑΛΗΦΡΑΓΚΗ ΜΑΡΙΑ (ασημένια κοσμήματα, φο μπιζού, δώρα)
3. .ΠΑΡΑΔΕΙΣΗΣ ΘΩΜΑΣ του ΜΑΚΑΡΙΟΥ(κρεωπολειο- μέλος τουΔ.Σ Κρεοπωλών Χίου)
4. ΠΑΠΠΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ(ενδυματα, μέλος Δ.Σ ΟΕΒΕΧΙΟΥ και Επιμελητήριου)
5. .ΠΛΟΥΜΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ(εμπόριο φρούτων, χονδρικό-λιανικό)
6. ΣΕΡΓΗΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ (είδη δώρων, μέλος Δ.Σ Εμπορικού Συλλογου)
7. ΣΙΔΕΡΑΤΟΣ ΜΑΝΩΛΗΣ (εμπόριο υγρών καυσίμων-αντιπροσωπείες)
8. .ΣΠΑΝΟΛΙΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ του ΚΩΝ/ΝΟΥ(έτοιμα ενδύματα ,Πρόεδρος Εμπορικού συλλόγου..

ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟ ΤΜΗΜΑ
1. ΚΟΛΑΚΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ (μεταλλικές κατασκευές, Γ. Γραμματέας Επιμελητηρίου Χίου, Πρόεδρος των σιδηρουργών-αλουμινοκατασκευαστών)
2. ΚΡΟΥΣΟΥΛΟΥΔΗ ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ του ΜΑΤΘΑΙΟΥ(οπτικός)
3. ΚΡΥΨΗΣ ΛΑΜΠΡΟΣ (ξυλουργικές εργασίες)
4. ΜΑΙΣΤΡΑΛΗΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ(αρτοποιός, μέλος Δ.Σ Αρτοποιών, αν. γραμματέας ΟΕΒΕ Χίου )
5. ΜΠΙΤΣΙΚΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (σχολή καράτε, εργολάβος οικοδομών)

6. .ΠΑΛΗΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ(εκδόσεις, τυπογραφείο, διαφήμιση)
7. .ΠΑΝΤΕΛΟΓΛΟΥ ΑΝΤΩΝΗΣ (ηλεκτρολόγος, αντ. Στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Ηλεκτρολόγων)
8. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ (υδραυλικός-ηλεκτρολόγος)
9. .ΤΣΑΓΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ (υδραυλικός-ηλεκτρολόγος)

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ
1. .ΒΕΡΝΙΩΤΟΥ ΑΝΝΑ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ(λογίστρια, μέλος ΔΣ ΟΕΒΕΧΙΟΥ)
2. .ΚΑΡΝΟΥΠΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ(ασφαλιστικός σύμβουλος)
3. .ΚΟΡΜΑΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ (Σχολή οδηγών-Πρόεδρος Σωματείου Σχ. Οδηγών)
4. ΚΟΚΑΡΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ (Κτηματομεσιτικές εργασίες-καφέ μπάρ)
5. ΜΠΕΛΕΓΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (ασφαλιστικός σύμβουλος)
6. ΦΙΛΙΠΠΑΚΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ(σχολή οδηγών)
7. ΦΙΚΑΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ (αναψυκτήριο –καφέ μπάρ)

ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ
Παραδείση Γαλάτεια (εμπόριο τουριστικών ειδών)