Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΣΤΙΣ ΟΙΝΟΥΣΣΕΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 60 ΧΡΟΝΙΑ!!!

Στο ναό του Αγ. Νικολάου στις Οινούσσες την ερχόμενη Κυριακή θα πραγματοποιηθεί χειροτονία διακόνου, η πρώτη στο νησί μετά από περίπου 60 χρόνια. Ο Ι. Κατσούνης θα χειροτονηθεί από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Χίου, Ψαρών και Οινουσσών.

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΣΑΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΟ



Κινητοποιήσεις σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αντικατάσταση του πλοίου «Νήσος Μύκονος» της Hellenic Sea Ways από το πλοίο «Ιεράπετρα» της ANEK αποφάσισαν να διοργανώσουν την Παρασκευή μέλη ικαριώτικων και φουρνιώτικων συλλόγων Αθήνας.

«Μας γυρίζει πολλά χρόνια πίσω» λένε τοπικοί φορείς και ζητούν να μην γίνει η αντικατάσταση του «Νήσος Μύκονος» από το ηλικίας 36 ετών «Ιεράπετρα»
Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν σημειώνουν ότι «καταγγέλλουμε την απόφαση της εταιρείας Hellenic Seaways που με τη συναίνεση του υπουργείου διακόπτουν τη δρομολόγηση του "Νήσος Μύκονος" προς τα νησιά μας, το οποίο κατά την τελευταία πενταετία εξυπηρετούσε τη μετακίνησή μας προς τις περιοχές μας. Αντί αυτού, θα δρομολογηθεί το πλοίο "Ιεράπετρα" που η ηλικία του φτάνει στις τέσσερις δεκαετίες».


Αποκλεισμός και «σκουφάκια»

Τα μέλη των συλλόγων αποφάσισαν να συγκεντρωθούν στις 14.00 την Παρασκευή στο λιμάνι του Πειραιά στην προβλήτα από την οποία πρόκειται να αναχωρήσει το «Ιεράπετρα» και να εμποδίσουν τον απόπλου για το πρώτο του ταξίδι προς Σάμο, Ικαρία και Φούρνους, ενώ ζητούν σε περίπτωση που τελικά το πλοίο αναχωρήσει να υπάρξουν από τους τοπικούς φορείς των νησιών ανάλογες κινητοποιήσεις στα λιμάνια τα οποία θα προσεγγίσει. Μάλιστα καλούν όσους παραβρεθούν να φορούν σκουφάκια κολύμβησης θέλοντας - όπως λένε - να στείλουν το μήνυμα προς το αρμόδιο υπουργείο «αφήστε το καλύτερα. Πάμε και κολυμπώντας!».


Κρίσιμη συνάντηση

Το ζήτημα της αντικατάστασης του πλοίου και των προβλημάτων που δημιουργούνται θα τεθεί επί τάπητος στη συνάντηση που θα έχουν στις 2 το μεσημέρι της Πέμπτης στον Πειραιά ο υφυπουργός Ανάπτυξης, αρμόδιος για θέματα Ναυτιλίας κ. Άδωνις Γεωργιάδης, με τον Αντιπεριφερειάρχη Σάμου κ. Θεμιστοκλή Παπαθεοφάνους, ο οποίος θα συνοδεύεται από τους δημάρχους των τριών νησιών, Σάμου, κ. Θάνο Στυλιανό, Ικαρίας, κ. Χριστόδουλο Σταυρινάδη και Φούρνων, κ. Ιωάννη Μαρούση, τον βουλευτή Σάμου κ. Πυθαγόρα Χ. Βαρδίκο, τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Σάμου κ. Νικόλαο Αγγελή και τον Μητροπολίτη Σάμου και Ικαρίας κ. Ευσέβιο. Επίσης θα υπάρξει συνάντηση και με εκπροσώπους της πλοιοκτήτριας εταιρείας του «Νήσος Μύκονος».


«Γυρίζουμε 40 χρόνια πίσω»

Ο κ. Παπαθεοφάνους επισήμανε, μιλώντας στο «Βήμα», ότι «με την αντικατάσταση γυρίζουμε 30 - 40 χρόνια πίσω στις αρχές της δεκαετίας του 1970 καθώς το πρώτο πλοίο που εξυπηρέτησε τα νησιά μας εμφανίστηκε το 1975, δηλαδή τη χρονιά που κατασκευάστηκε το «Ιεράπετρα». Προειδοποίησε μάλιστα ότι «εάν δεν υπάρξει αποτέλεσμα από τις συναντήσεις που θα έχουμε την Πέμπτη τότε προσανατολιζόμαστε σε δυναμικές κινητοποιήσεις».


«"Στραγγαλίζουν" τα νησιά μας»

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο δήμαρχος Ικαρίας κ. Χρήστος Σταυρινάδης ο οποίος τόνισε στο «ΒΗΜΑ» ότι «το «Ιεράπετρα» δεν θεωρείται αξιόπλοο και ασφαλές πλοίο και «δεν θα μπορεί να προσεγγίσει τα λιμάνια όταν θα έχει άσχημο καιρό», ζητώντας από την Πολιτεία να ενισχύσει οικονομικά τις θαλάσσιες συγκοινωνίες «όπως τις εθνικές οδούς στην ηπειρωτική χώρα». Ο κ. Σταυρινάδης συμπλήρωσε ότι «το πλήγμα είναι μεγάλο για την καθημερινή μας ζωή στο νησί, ενώ ''στραγγαλίζεται'' και ο τουρισμός με την ύπαρξη ενός μόνο πλοίου που εξυπηρετεί χειμώνα - καλοκαίρι τρία νησιά τα οποία δεν πρέπει να εγκαταλειφθούν». Το ενδεχόμενο κινητοποιήσεων και τη μορφή που θα έχουν αυτές, επρόκειτο να συζητηθεί κατά την έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ικαρίας, το βράδυ της Τετάρτης.


Τέσσερις μήνες εκτός γραμμής

Μιλώντας στο «Βήμα» ο Αρχιπλοίαρχος της ΑΝΕΚ κ. Σταύρος Αγγελιδάκης επισήμανε ότι το «Νήσος Μύκονος» θα πρέπει να κάνει την καθιερωμένη ετήσια συντήρησή του, η οποία θα διαρκέσει δύο μήνες. Στη συνέχεια προγραμματίζεται να αντικαταστήσει το άλλο πλοίο της HSW, το «Νήσος Χίος», που εκτελεί τα δρομολόγια από Πειραιά προς Χίο και Μυτιλήνη και το οποίο θα προχωρήσει και αυτό στην καθιερωμένη ετήσια συντήρηση. Ετσι, το «Νήσος Μύκονος» θα «λείψει» σίγουρα από το δρομολόγιο προς Σάμο, Ικαρία και Φούρνους για διάστημα περίπου τεσσάρων μηνών. Ο κ. Αγγελιδάκης τόνισε πάντως ότι δεν ισχύουν πληροφορίες για πώληση του «Νήσος Μύκονος» και σημείωσε ότι το «Ιεράπετρα» είναι ένα ασφαλές πλοίο και άνετο στο ταξίδι του. Πρόσθεσε ακόμη ότι τον χειμώνα το κόστος του ταξιδιού για το «Νήσος Μύκονος» είναι μεγάλο κυρίως σε ότι αφορά τα καύσιμα ενώ και η κίνηση αυτή την περίοδο είναι ιδιαίτερα χαμηλή. Πάντως, η επιδότηση για την εξυπηρέτηση της άγονης γραμμής προς Ικαρία, Φούρνους και Σάμο, φτάνει τα 3 εκατ. ευρώ ετησίως ή περίπου 20.000 ευρώ ανά δρομολόγιο.

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ!

Γεγονότα

1797: Συλλαμβάνεται στην Τεργέστη o Ρήγας Φεραίος, μαζί με τον συνεργάτη του Χριστόφορο Περραιβό. 1854: Ο Πάπας Πίος ο 9ος παρουσιάζει το δόγμα της Αμώμου Συλλήψεως, βάσει του οποίου η Παρθένος Μαρία είναι απαλλαγμένη από το προπατορικό αμάρτημα. 1868: Μεγάλη καταστροφή του Σώματος Μανιατών υπό τον Δημήτριο Πετροπουλάκη στις Βρύσες Χανίων, το οποίο κύκλωσαν ισχυρές δυνάμεις τουρκικού στρατού του Μεχμέτ Πασά.1941: Οι ΗΠΑ, η Κίνα και η Βρετανία κηρύσσουν τον πόλεμο στην Ιαπωνία, μία μέρα μετά την επίθεση στο Περλ Χάρμπορ. 1966: Το πλοίο Ηράκλειο βουλιάζει στη Φαλκονέρα και παρασύρει στο βυθό 200 επιβάτες. 1974: Δημοψήφισμα για το Πολιτειακό στην Ελλάδα. Υπέρ της Αβασίλευτης Δημοκρατίας ψηφίζει το 69,2%.
Γεννήσεις

65 π.Χ: Κουίντος Οράτιος Φλάκος, γνωστότερος ως Οράτιος, ρωμαίος λυρικός ποιητής. (Ωδές) (Θαν. 27/11/8 π.Χ.) [Αποφθέγματα]1886: Ντιέγκο Ριβέρα, μεξικάνος ζωγράφος, που έμεινε στην ιστορία για τις τοιχογραφίες του και τη σχέση του με τη συμπατριώτισσα συνάδελφό του Φρίντα Κάλο. (Θαν. 24/11/1957)1911: Νίκος Γκάτσος, ποιητής και στιχουργός. («Αμοργός») (Θαν. 12/5/1992)
Θάνατοι

1859: Τόμας Ντε Κουίνσι, άγγλος συγγραφέας. («Οι εξομολογήσεις ενός άγγλου οπιομανούς») (Γεν. 15/8/1785)1903: Χέρμπερτ Σπένσερ, άγγλος φιλόσοφος και κοινωνιολόγος, από τους θερμούς υποστηρικτές των θεωριών του Κάρολου Δαρβίνου περί της εξέλιξης των ειδών και συνιδρυτής του περιοδικού Economist. (Γεν. 27/4/1820) [Αποφθέγματα]1980: Τζον Λένον, βρετανός μουσικός, μέλος των Beatles. (Γεν. 9/10/1940)

ΝΕΑ ΜΟΝΗ

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΦΟΠΛΙΣΤΩΝ

Δύο υποτροφίες μεταπτυχιακών σπουδών προδιδακτορικού επιπέδου προκηρύσσει η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών. Οι υποτροφίες αυτές: Στη μνήμη του αειμνήστου προέδρου της Ε.Ε.Ε. Αντωνίου Χανδρή, για παιδιά ναυτικών και για σπουδές σχετιζόμενες με το ναυτιλιακό αντικείμενο, σε πανεπιστήμια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ύψους δέκα χιλιάδων δολαρίων ΗΠΑ. Η υποτροφία αφορά στο ακαδημαϊκό έτος 2011-2012.
Στη μνήμη του Ιωάννη Μ. Καρρά, από την εταιρεία ΚΑΡΡΑΣ (ΕΛΛΑΣ) Α.Ε και για τομείς σχετιζόμενους με τη ναυτιλία σε αγγλόφωνα πανεπιστήμια, ύψους δεκαπέντε χιλιάδων δολαρίων ΗΠΑ. Η υποτροφία αφορά στο ακαδημαϊκό έτος 2011-2012.
Για τις απαιτούμενες προϋποθέσεις, τα δικαιολογητικά που πρέπει να υποβληθούν μέχρι την 29η Φεβρουαρίου 2012 και για άλλες συναφείς πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα γραφεία της Ενώσεως Ελλήνων Εφοπλιστών στον Πειραιά, Ακτή Μιαούλη 85 και στα τηλέφωνα 210 4291159 – 65 στην κυρία Ελένη Πρασίνου.

ΕΛΗΞΕ Η ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ "ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ"

Μετά την άκαρπη συνάντηση της αντιπροσωπείας των εργαζομένων του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» με τον υπουργό Εργασίας Γ. Κουτρουμάνη, τον υφυπουργό Εσωτερικών, Π. Κουκουλόπουλο και την αναπληρώτρια υπουργό Εσωτερικών, Φώφη Γεννηματά, οι περίπου 200 εργαζόμενοι που πραγματοποιούσαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εσωτερικών διαλύθηκαν.



Μέσα στο υπουργείο, έξω από το γραφείο του υπουργού στον τρίτο όροφο παραμένουν περίπου 10 εργαζόμενοι οι οποίοι αρνούνται να φύγουν ως ένδειξη διαμαρτυρίας. Οι ίδιοι δηλώνουν ότι θα παραμείνουν εκεί μέχρι αύριο.
newpost.gr

ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΣΕ ΣΕΙΣΜΟ

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 30/11 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Βορείου, η συνάντηση εργασίας με θέμα «Πολιτική Προστασία- Πρόληψη και Ετοιμότητα για τη Διαχείριση Έκτακτης Ανάγκης σε Σεισμό», που συνδιοργάνωσαν η Αυτοτελής Δ/νση Πολιτικής Προστασίας σε συνεργασία με τον Οργανισμό Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ).
Εισηγητές του παραπάνω θέματος ήταν το επιστημονικό προσωπικό του ΟΑΣΠ, οι οποίοι μεταξύ άλλων ανέπτυξαν το ρόλο του ΟΑΣΠ, την Πολιτική Προστασία στο σχεδιασμό έκτακτης ανάγκης με την εφαρμογή του Προγράμματος «Καλλικράτης», τον σχεδιασμό έκτακτης ανάγκης από σεισμό, τις προδιαγραφές χώρων συγκέντρωσης και καταυλισμού και τον αντισεισμικό έλεγχο κτηρίων, ενώ από τη Δ/νση Πολιτικής Προστασίας έγινε η παρουσίαση του τοπικού σχεδίου «ΞΕΝΟΚΡΑΤΗΣ-Αντιμετώπιση Σεισμών», σε επίπεδο Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Τη συνάντηση Εργασίας παρακολούθησαν στελέχη της Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, εκπρόσωποι Δήμων, εκπρόσωποι υπηρεσιών, αξιωματικοί του Στρατού και των Σωμάτων Ασφαλείας, λοιποί φορείς καθώς και εθελοντικές οργανώσεις Πολιτικής Προστασίας.
Η εν λόγω συνάντηση δεν περιορίστηκε μόνο στην ενημέρωση των στελεχών που συμμετείχαν αλλά και στην ανταλλαγή εμπειριών, στον εντοπισμό αδυναμιών-αναγκών καθώς και στην παρακολούθηση των εξελίξεων στο χώρο του Βορείου Αιγαίου σε περίπτωση σεισμού.

ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗ ΜΕΛΕΤΗΣ ΑΝΕΓΕΡΣΗΣ ΚΤΗΡΙΟΥ ΣΧΟΛΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ, ΑΛΛΑ ΣΤΗ ... ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κ. Αθανάσιου Γιακαλή, εγκρίθηκε η δημοπράτηση του υποέργου «Μελέτη της πράξης: Ανέγερση κτιρίου σχολής κοινωνικών επιστημών στη Μυτιλήνη», προϋπολογισμού 1.408.351 ευρώ.
Ο Περιφερειάρχης επεσήμανε τη σπουδαιότητα της ανέγερσης του κτηρίου της σχολής των Κοινωνικών επιστημών για την αντιμετώπιση των χρόνιων προβλημάτων στέγασης των τμημάτων της σχολής και την περαιτέρω αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

ΑΝΟΙΓΜΑ "ΚΟΥΜΠΑΡΑ" UNICEF

Σε συνέχεια σχετικής αλληλογραφίας μας για τον τηλεμαραθώνιο της Unicef, σας γνωρίζουμε ότι το άνοιγμα του «κουμπαρά» με τα χρήματα που θα έχουν συλλέξει οι μαθητές και οι μαθήτριες των Σχολείων της Χίου θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2011, ώρα 10:00 π.μ. στην αίθουσα «Μιχαήλ Βουρνούς» στο κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας Χίου.
Παρακαλούμε να ενημερώσετε σχετικά τις Διευθύνσεις των Σχολείων της Χίου, καθώς επίσης και ότι ο σχετικός φάκελος που θα παραδοθεί από αντιπροσωπεία μαθητών που θα βρίσκονται στη Περιφερειακή Ενότητα, εκείνη την ημέρα, θα πρέπει να αναγράφει το Σχολείο και το τελικό ποσό που έχει συγκεντρωθεί.
Ελπίζοντας ότι η μαθητιώσα νεολαία της Χίου και οι οικογένειες τους θα καταφέρουν ακόμα και στις δύσκολες μέρες που ζούμε να συμβάλλουν όσο το δυνατόν περισσότερο στην ανακούφιση των συνανθρώπων μας του τρίτου κόσμου, σας γνωρίζουμε ότι η Υπηρεσία μας είναι στη διάθεσή σας για κάθε περαιτέρω διευκρίνιση και συνεργασία.

Κωνσταντίνος Γανιάρης

Αντιπεριφερειάρχης Χίου

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΧΙΟΥ - ΔΩΡΟΣΗΜΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ

Η πληρωμή από το ΙΚΑ του Δωρόσημου Χριστουγέννων 2011 στους εργατοτεχνίτες οικοδόμους θα γίνει στις 5, 6, 7, 8, 13, 14, 15, 19, 20, 21, 28, 29 Δεκεμβρίου 2011 και 3, 4, 9, 11, 12, 16, 17, 18, 19, 23, 24, 25, Ιανουαρίου 2012 και κατά τις ώρες 14:00-18:30 μμ από το Περιφερειακό Υποκατάστημα ΙΚΑ Χίου.
Δικαιολογητικά Πληρωμής Δωροσήμου:
1. Ασφαλιστικό Βιβλιάριο
2. Αστυνομικη Ταυτότητα ή Διαβατήριο

ΣΤΗΝ ΠΑΜΦΤΩΧΗ ΧΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΤΟΥ ΒΡΟΝΤΑΔΟΥ

Σας προσκαλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας την εκδήλωση που διοργανώνουμε στις εγκαταστάσεις μας την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011 και ώρα 6:00 μ.μ με θέμα «Στην Πάμφωτη Χορεία των Αγίων του Βροντάδου».
Η ομιλήτρια, εκπαιδευτικός και συγγραφέας κ. Πόπη Χαλκιά Στεφάνου, θα παρουσιάσει Αγίους, Ιερομάρτυρες και Νεομάρτυρες της εκκλησίας μας που γεννήθηκαν, μαρτύρησαν ή διήλθαν μέρος του βίου τους στον Βροντάδο.
Χορός ιεροψαλτών θα αποδώσει απολυτίκια των Αγίων
Για το Δ.Σ του Φ.Ο.Β.
Ο πρόεδρος Ο Γ. Γραμματέας
Πολύδωρος Στείρος Δημήτριος Αρμενάκης

ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΙΟΥ ΜΕ 50 ΘΕΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ, ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9 /12/2011

1 Έγκριση πρακτικού δη οπρασίας του έργου: Ανακατασκευή δη οτικού καταστή ατος Φλατσίων
2 Έγκριση πρακτικού δη οπρασίας του έργου: -ια όρφωση κοινοχρήστων χώρων και δη οτικών
κτιρίων (Κοινής)
3 Έγκριση πρακτικού διαγωνισ ού για την ανάδειξη αναδόχων για την παροχή υπηρεσίας
"Μεταφορά Μαθητών Πρωτοβάθ ιας και δευτεροβάθ ιας Εκπ/σης -ή ου Χίου για το σχολικό έτος
2011-2012
4 Έγκριση πρακτικού δη οπρασίας του έργου: Κατασκευή-ανακατασκευή χλοοταπήτων και λοιπά
έργα.
5 Έγκριση πρακτικού δη οπρασίας του έργου: Ανακατασκευή δη οτικού κτιρίου Έξω -ιδύ ας.
6 Ψήφιση πίστωσης της ελέτης ε τίτλο "ΣΧΟΟΑΠ -ή ου Κα ποχώρων" για το Β'στάδιο.
7 Ψήφιση πίστωσης για την πληρω ή του έργου του τ.-ή ου Χίου "Κατασκευή δενδροστοιχίων
πόλης Χίου"
8 Ψήφιση πίστωσης για την πληρω ή οφειλών του -.Ο ηρούπολης
9 Ψήφιση πίστωσης για την πληρω ή του έργου του τ. -ή ου Χίου "-η ιουργία υποδο ών και
δεντροφυτέψεις στις οδούς Βενιζέλου και Μιχάλων"
10 Καταγγελία για καταπάτηση δη όσια οδού στην περιοχή "Μισοβούνι".
11 Καθορισ ός όρων χρησιδανείου και Ορισ ός συ βολαιογράφου για την δωρεάν παραχώρηση
χρήσης αθλητικών χώρων στο Ν.Π του -ή ου Χίου.
12 Κλήσεις επανασυζήτησης για τον καθορισ ό αποζη ίωσης από την Εφαρ ογή πόλεως στην οδό
-ρόσου.
13 Αίτηση ακύρωσης Γεωργίου Γιαννάκη του Ιωάννη.
14 Αγωγή της Ο.Ε. "Ι. Κρητικός-Γ.Μουστρίδης-Ηλ.Μουστρίδης" Ανάληψη-Εκ ετάλλευση
Λατο είου-Ε πορία Παραγωγή ασφάλτου-Έτοι ο Σκυρόδε α κατά -ή ου Χίου.
15 Ορισ ός δικηγόρου για νο ική στήριξη του πρώην -η άρχου Χίου Παντελή Βρουλή.
16 Τροποποίηση της 690/2011 απόφασης της Οικονο ικής Επιτροπής του -ή ου Χίου
17 Αγωγή -η ήτρη Ανδριώτη κατά του -ή ου Χίου 18 Άσκηση Έφεσης κατά της 293/2011 απόφασης Μονο ελούς Πρωτοδικείου Χίου.
19 ιορισ ός ικηγόρου προκει ένου να διερευνήσει τυχόν καταπάτηση κοινοχρήστων χώρων στο
τέρ α της οδού Καλβοκορέση στην περιοχή Ευαγγελίστριας του ή ου Χίου.
20 Ψήφιση πίστωσης για την προ ήθεια ανταλλακτικών εταφορικών έσων και ηχανη άτων
Τεχνικής Υπηρεσίας.
21 Ψήφιση πίστωσης για την προ ήθεια Xριστουγεννιάτικων εδεσ άτων ενόψει των εορτών.
22 Ψήφιση πίστωσης του έργου: ιαπλάτυνση αγροτικού δρό ου από επαρχιακό δρό ο προς
Χαγκιάρη.
23 Ψήφιση πίστωσης του έργου: Κατασκευή τοιχίου αντιστήριξης.
24 Ψήφιση πίστωσης του έργου: Εσωτερική Οδοποϊα Νενητουρίων.
25 Ψήφιση πίστωσης του έργου:Τσι εντόστρωση και τοιχίο αντιστήριξης στη θέση παλιά βρύση για
δια όρφωση χώρου στάθ ευσης.
26 Ψήφιση πίστωσης του έργου: Πλακόστρωση δρό ου στη θέση Κάτω Για πού.
27 Ψήφιση πίστωσης του έργου: Εσωτερική Οδοποιία.
28 Ψήφιση πίστωσης του έργου:Πλακόστρωση του Οικισ ού Πιρα άς.
29 Ψήφιση πίστωσης του έργου "Πλακόστρωτο τ ή ατος δρό ου από τη θέση πηγάδι προς
Πυθώνα."
30 Ψήφιση πίστωσης για το έργο Εσωτερική Οδοποιϊα (ΦΥΤΑ).
31 Ψήφιση πίστωσης του έργου ιαπλάτυνση επαρχιακού δρό ου Χίου-Καρυών.
32 Ψήφιση πίστωσης του έργου: Καθαρισ ός χει άρρων ή ου Ιωνίας.
33 Ψήφιση πίστωσης του έργου Κατασκευή κερα οσκεπής αγροτικού ιατρείου Καλα ωτής.
34 Ψήφιση πίστωσης του έργου: ιαρρύθ ιση γραφείων του η οτικού Καταστή ατος.
35 Ψήφιση πίστωσης του έργου: Βελτίωση αυλής σχολείου Λαγκάδας
36 Καθορισ ός όρων δη οπρασίας των θερ οκηπίων στην περιοχή Περιβόλα στην Τοπική Κοινότητα
Πυργίου.
37 Καθορισ ός όρων δη οπρασίας του δη οτικού ακινήτου στη Σιδηρούντα
38 Ψήφιση πίστωσης για την προ ήθεια υλικών κηποτεχνίας της Υπηρεσίας Πρασίνου.
39 Ψήφιση πίστωσης της εργασίας: αναγό ωσης ελανοδοχείων εκτυπωτικών ηχανη άτων.
40 Ψήφιση πίστωσης της ελέτης: "Μουσειογραφική ελέτη για το Ναυτικό Μουσείο
Καρδα ύλων"-Αποδοχή εκθε άτων του Μουσείου.
41 Ψήφιση πίστωσης για την κάλυψη δαπανών των σχολικών ονάδων του ή ου Χίου.
42 Ψήφιση πίστωσης στις Σχολικές Επιτροπές για την πληρω ή των σχολικών τροχονό ων.
43 έσ ευση πιστώσεων από τον ΚΑ 10-6266 του προϋπολογισ ού
44 έσ ευση πιστώσεων από τον ΚΑ 10-6265 του προϋπολογισ ού
45 Λήψη απόφασης για το ιδιοκτησιακό καθεστώς στη Β' πάροδο της Οδού προφήτη Ηλία, οικισ ού
Βροντάδου
46 Ψήφιση πίστωσης για παρακατάθεση αποζη ιώσεων λόγω εφαρ ογής ρυ οτο ικού σχεδίου στον
οικισ ισ ό στην Κώ η
47 Ψήφιση πίστωσης για τη σύσταση παρακαταθήκης για την αναγκαστική απαλλοτρίωση ακινήτου
ιδιοκτησίας Μονέζη
48 Ψήφιση πίστωσης για τις δαπάνες της Οικονο ικής Υπηρεσίας.
49 Ψήφιση πίστωσης για την έκτακτη επιχορήγηση Σχολείων Α/θ ιας & Β/θ ιας από έσοδα της
πρώην Εφορείας Σχολείων.
50 Ψήφιση πίστωσης για την εξόφληση της εταιρείας ιατραπεζικά Συστή ατα ΑΕ