Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΧΙΟ

Αραιές νεφώσεις προβλέπονται για την Χίο σήμερα, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 12 έως 15 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς βόρειους ανέμους με ένταση που θα φτάσει τα 2 μποφόρ. Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες περιμένουμε αλλαγή στο σκηνικό του καιρού, με αρκετά συννεφιασμένο ουρανό, με την θερμοκρασία να αγγίζει τους 12 βαθμούς Κελσίου και μικρή ενίσχυση των ανέμων, από βόρεια κατεύθυνση και ένταση μέχρι 3 μποφόρ. Για αύριο Παρασκευή 24/2, περιμένουμε αρκετές νεφώσεις, με το θερμόμετρο να κυμαίνεται από 9 έως 14 βαθμούς Κελσίου και μέτριους βόρειους ανέμους ως 5 μποφόρ. Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες θα επικρατήσουν οι ίδιες συνθήκες, με τοπική συννεφιά, με την θερμοκρασία να αγγίζει τους 10 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από βόρεια κατεύθυνση και ένταση μέχρι 4 μποφόρ.
epimeleia;m.lagana

Σαν σήμερα

Στις 23 Φεβρουαρίου

532: Θεμελιώνεται ο ναός της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη, έργο των αρχιτεκτόνων Ανθεμίου και Ισιδώρου.

1455: Ο εφευρέτης της τυπογραφίας, Ιωάννης Γουτεμβέργιος, τυπώνει το πρώτο βιβλίο, τη Βίβλο.

1685: Γεννήθηκε ο Γκέοργκ Φρίντριχ Χέντελ, γερμανός συνθέτης του μπαρόκ.


1744: Γεννήθηκε ο Μάγερ Άμσελ Ρότσιλντ, γερμανοεβραίος τραπεζίτης, γενάρχης της δυναστείας των Ρότσιλντ.

1886: Οι Times του Λονδίνου δημοσιεύουν για πρώτη φορά στον κόσμο μικρή αγγελία.

1929: Γεννήθηκε ο Αλέξιος Β', κατά κόσμο Αλέξι Ρίντιγκερ, Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών. με καταγωγή από την Εσθονία. Συνεβαλε τα μέγιστα στην αναγέννηση της Ρωσικής Ορθοδοξίας, μετά την πτώση του κομμουνισμού

1934: Πέθανε ο Έντουαρντ Έλγκαρ, βρετανός συνθέτης. (Pomp and Circumstance Νο1, Enigma Variations, Imperial march) )

1941: Το ελληνικό υποβρύχιο Νηρεύς, υπό τον Πλοίαρχο Βεροιόπουλο, βυθίζει στην Αδριατική μεγάλο ιταλικό εμπορικό σκάφος που συνοδευόταν από δύο αντιτορπιλικά.

1943: Οι γερμανοί κατακτητές ανακοινώνουν την πολιτική επιστράτευση των Ελλήνων, προκειμένου να τους χρησιμοποιήσουν σε καταναγκαστικά έργα.

1957: Πέθανε η Μαρίκα Νίνου, ρεμπέτισσα.

1965: Πέθανε ο Σταν Λόρελ, καλλιτεχνικό ψευδώνυμο του Άρθουρ Στάνλεϊ Τζέφερσον, άγγλος κωμικός. (Χοντρός και Λιγνός)
epimeleia:m.lagana

TΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΔΕΥΑΧ

                     Συνάδελφοι , συναδέλφισσες , O Μπρεχτ έλεγε:
                    «Αναρωτιέμαι: γιατί συζητάω μαζί τους;
                    Ψωνίζουνε τη γνώση για να την πουλήσουν .
                    Θέλουν να μάθουν  που υπάρχει γνώση φτηνή που να μπορούνε ακριβά να την πουλήσουν. Γιατί να ενδιαφερθούνε να γνωρίσουν ό,τι ενάντια στην αγοραπωλησία μιλάει;»

                    Αναρωτιέμαι λοιπόν γιατί να συζητάμε μαζί σας για το νερό όταν  γι αυτό το φυσικό αγαθό μόνο για την αγοραπωλησία του νοιάζεστε;
Βρισκόμαστε μπροστά σε μια τιμολογιακή πολιτική μιας ανώνυμης εταιρείας που κατ’ ευφημισμό φέρει το όνομα Δημοτική και συνοδεύεται και από λέξεις που μόνο μειδίαμα προκαλούν.
Κοινωφελής χαρακτήρας!!!!!
Αυτό που κυρίως ισχύει είναι τα ιδιωτιοικονομικά κριτήρια με τα οποία δουλεύει και που σημαίνουν γι’ αυτήν ότι το φυσικό και κοινωνικό αγαθό το νερό είναι εμπόρευμα, εμείς οι πελάτες της που πρέπει να της αποφέρουμε κέρδη. Με δυο λέξεις οι ΔΕΥΑ σ’ όλη την Ελλάδα και η ΔΕΥΑΧ της Χίου είναι μια κλασική καπιταλιστική επιχείρηση που έχει γδάρει όλα αυτά τα χρόνια τους Χιώτες του παλιού Δήμου Χίου θέλει να γδάρει και τώρα όλους τους κατοίκους του νησιού αφού η Δημοτική Αρχή αυτό ακριβώς εκπροσωπεί και διακονεύει, τον κόσμο του καπιταλισμού και της εμπορευματοποίησης των πάντων.
Εδώ όμως έχουμε και μια σειρά ζητήματα που πρέπει να δούμε:
α)Η ΔΕΥΑΧ που εμπορεύεται το κοινωνικό αγαθό για τη μεν Χίο το μεγαλύτερο μέρος των επενδύσεων της έχει γίνει με Ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις που είναι δικά μας αρπαγμένα λεφτά.
Στους πρώην Δήμους ο μηχανολογικός εξοπλισμός και τα δίκτυα έχουν γίνει με τους τότε ίδιους πόρους ακόμα και με προσωπική εργασία των κατοίκων πάλι δηλαδή με δικά μας λεφτά, ιδρώτα και αίμα.
Έρχεται λοιπόν τώρα ως «προαγωγός» με την πολιτική έννοια το λέω να δίνει μαθήματα προς τους πελάτες της που έχουν χτίσει αυτό που η εταιρεία διαχειρίζεται.
Αν κοιτάξεις εκφράσεις μέσα στην εισήγηση η δ/ντρια κάνει και μαθήματα σε αυτούς που κατά τη γνώμη της σπαταλούν νερό και είναι κακομαθημένοι, ψέγει για υποτιθέμενη κοινωνική ευαισθησία τον  Φυτούση ως πρόεδρο  για τα ΑΜΕΑ και τις πενιχρές και εκ του νόμου μειώσεις , εκφράζει τη νομολατρεία της
για τη φορομπηχτική φοροεισπρακτική πολιτική της ΔΕΥΑΧ.
Για το νερό όμως που χάνεται από τα δίκτυα τσάμπα, για τις δεκάδες διαρροές για  βλάβες που διορθώνονται μετά από μια βδομάδα δεν έχει γραφτεί τίποτα αφού ο στόχος είναι ο εργαζόμενος δημότης , συνταξιούχος να πληρώσει τη νύφη.
β)Οι λεγόμενες χάρες για σας, για μας χαράτσια της τιμολογιακής πολιτικής της ΔΕΥΑΧ είναι σαθρές για ένα σοβαρό λόγο. Κάνουν συγκρίσεις με τιμές που ίσχυαν με άλλα εισοδήματα και πολιτικές των αστικών κυβερνήσεων.
Σήμερα μιλάμε για σπίτια που καπνίζουνε , για οικογένειες που έχουν χάσει το 40% των εισοδημάτων τους και συνεχίζουν με την πολιτική του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑΟΣ να χάνουν άρα διαφημίζετε ληγμένα προϊόντα.
γ)Ενώ ακούγαμε διάφορα για τη μελέτη του Πανεπιστημίου αυτή απουσιάζει, ο πρόεδρος στη Συκιάδα μίλησε για στοιχεία που έλειπαν ενώ αυτοί ήταν υπεύθυνοι να τα δώσουν κι εμείς θεωρούμε ότι το συμπέρασμα της μελέτης ήταν το πανάκριβο νερό που πουλά η ΔΕΥΑΧ ΑΕ και άρα ήθελε η διοίκηση της ΔΕΥΑΧ να βάλει τα στοιχεία στον Προκρούστη της φορομπηχτικής της πολιτική.
δ)Εκτός από την ακριβή τιμή του νερού τι άλλο συμβάλλει σ’ αυτή την πραγματικότητα; Μα το ειδικό τέλος και ο διπλός ΦΠΑ κι αφήστε τα υποκριτικά μα το λέει ο νόμος και τη γνώση ‘Dura lex sed lex’.
Με νόμο μας κόβουν τους μισθούς.
Με νόμο τις συντάξεις.
Με νόμο απολύουν , με νόμο οι ελαστικές σχέσεις εργασίας . Νόμοι είναι η αθλιότητα των μνημονίων .
Με νόμο έκλεψαν τα ασφαλιστικά ταμεία οι κυβερνήσεις σας.
Εμείς όμως κρίνουμε τη νομιμότητα με βάση τις ανάγκες και τα δίκια του εργάτη, του υπαλλήλου, του συνταξιούχου, αυτή είναι η δική μας νομιμότητα.
Για να δούμε όμως και την υποκρισία του πράγματος . Με νόμο οι υπηρεσίες σας εποπτεύουν τους παιδικούς σταθμούς , τα σχολεία, τους δρόμους, την καθαριότητα και δεκάδες αρμοδιότητες που δεν παρέχονται και υπολειτουργούν,  όμως εσείς θυμάστε τη νομιμότητα μόνο όταν είναι να αρπάξετε φορολογικό προϊόν, ή να πληρώσει ο κόσμος.
Εσείς λοιπόν νομιμότητα στη ΔΕΥΑΧ εννοείτε την υποταγή στα χαράτσια σας. Μου θυμίζετε το Μοντεσκέ:
«Δεν υπάρχει σκληρότερη τυραννία από εκείνη που διενεργείται κάτω από τη σκιά των νόμων και τα προσχήματα της δικαιοσύνης.»  Εμείς λοιπόν απέναντι στην πολιτική σας λέμε και πάλι απειθαρχία – ανυπακοή, γι αυτό και καταψηφίζουμε την τιμολογιακή σας πολιτική.
Τι προτείνουμε:
Κατάργηση της ΔΕΥΑΧ και μετατροπή της σε υπηρεσία Ύδρευσης με υψηλού επιπέδου παροχή υπηρεσιών, φθηνή τιμολογιακή πολιτική από την οποία λόγω της κατάργησής της θα απουσιάζει το ειδικό τέλος  και ο διπλός ΦΠΑ.
Πέρασμα των εργαζομένων στο σώμα των δημοτικών υπαλλήλων με πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα.
Απαλλαγή των ανέργων, ΑΜΕΑ και πολυτέκνων από όλα τα τέλη και τις εισφορές.
Κλείνοντας έχετε κατά νου σας αυτό που έλεγε ο Ρήγας Φεραίος που αφορά εσάς και τις κυβερνήσεις σας.
«‘Όταν η διοίκησης βιάζει, αθετεί, καταφρονεί τα δίκαια του λαού και δεν εισακούει τα παράπονα του, το να κάμει τότε ο λαός ή κάθε μέρος του λαού επανάσταση, ν’ αρπάζει τα άρματα για  να τιμωρήσει τους τυράννους του είναι το πλέον ιερόν από όλα τα δίκαιά του και το πλέον απαραίτητο από όλα τα χρέη του.»
Τέλος κοντά σε όλα τα άλλα μα και ως σημαντικό σημαινόμενο της πολιτικής σας  θεωρούμε καθαρό θράσος ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΧ να ζητούν οι μισθοί τους να πάνε στα 1800 € και στα 800 € ενώ είναι αιρετοί και υποτίθεται προσφέρουν ανιδιοτελώς.          
  ΜΑΡΚΟΣ ΣΚΟΥΦΑΛΟΣ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΗΣ Π.Ε. ΧΙΟΥ

Κύριε Δ/ντα

Με αφορμή το άρθρο της εφημερίδας σας φύλλο 20-2-2012 με τίτλο « Αν ήμουν στη θέση του Κώστα Γανιάρη…» και επειδή σε αυτό θίγονται θέματα που αφορούν την υπηρεσία μας και δημιουργούν εσφαλμένες εντυπώσεις στους αναγνώστες σας, θα θέλαμε να διευκρινιστεί πότε ο υπογράφων τη στήλη ¨θεσιθήρας¨ επισκέφτηκε την υπηρεσία και ενημερώθηκε σχετικά με τα έργα που αναφέρει ώστε να μπορεί να διατυπώσει αξιόπιστη και ολοκληρωμένη αντίληψη επ’ αυτών.
Η αντικειμενική δημοσιογραφική  ενημέρωση οφείλει να ερευνά και να διασταυρώνει τα στοιχεία που αφορούν το περιεχόμενο των δημοσιευμάτων της. Σε κάθε άλλη περίπτωση οι επικρίσεις και τα καυστικά σχόλια, που συμπεριλαμβάνονται στη στήλη σας και αφορούν  την υπηρεσία μας, γίνονται μόνο και μόνο για την δημιουργία εντυπώσεων.            


                                                              Από τη Δ/νση
Τεχνικών Έργων Π.Ε Χίου                            

ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΚΕΔΕ ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ 23/2/12

 

Θέμα συζήτησης οι διατάξεις του εφαρμοστικού νόμου «Ρυθμίσεις συνταξιοδοτικού περιεχομένου και άλλες επείγουσες ρυθμίσεις εφαρμογής του Μνημονίου Συνεννόησης του ν. 4046/2012».
Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της ΚΕΔΕ (Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 3ος όροφος).

Η ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α.Ε. ΚΑΛΕΙ ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ 23/2/12 ΣΕ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΧΙΟΥ

Η Κτηματολόγιο ΑΕ σας καλεί σε ενημερωτική συνάντηση εργασίας την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012 και ώρα  15:00 με τους φορείς της Χίου
στην Αίθουσα «Μιχαήλ Βουρνούς» της Περιφερειακής Ενότητας  Χίου (κτίριο Παλαιάς Νομαρχίας, Πολυτεχνείου 1, Χίος).
Η συνάντηση αφορά σε ενημέρωση σχετικά με την έναρξη λειτουργίας του "Γραφείου Παραλαβής δηλώσεων επαναπροσδιορισμού" στο νησί της Χίου.
Στη συνάντηση θα μετέχουν στελέχη της Κτηματολόγιο ΑΕ καθώς και τοπικοί φορείς του νησιού.

Είμαστε στη διαθεσή σας για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία.
            Για την Κτηματολόγιο ΑΕ
            Μάρκος Μπουγιουκλάκης
            Τμήμα Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων
            Κ: 6932 686 494

EΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΕΣΒΗ ΤΗΣ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΧΙΟΥ

     Το Δήμαρχο Χίου κ. Πολύδωρο Λαμπρινούδη, επισκέφτηκε ο Πρέσβης της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας, Rodrigo Oswaldo Cahves Samudio, την Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2012.
    Η επίσκεψη έγινε στο πλαίσιο της επαφής του Πρέσβη με τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και την ενημέρωσή τους για τις δράσεις της κυβέρνησης της Χώρας του, καθώς και την ανταλλαγή πολιτιστικών και οικονομικών δραστηριοτήτων.
     Ο Δήμαρχος Χίου ευχαρίστησε θερμά τον κ. Πρέσβη για την επίσκεψή του   παρουσιάζοντας του , συνοπτικά την ιστορία και τον πολιτισμό της Χίου.
     Ο κ. Chaves δήλωσε λάτρης της αρχαίας Ελληνικής σκέψης και αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα διατήρησης της πολιτιστικής κληρονομιάς του κάθε τόπου.
     Σχετικά με την κρίση της Ελλάδας ανέφερε ότι δεν είναι κρίση της Χώρας αλλά όλης της Ευρώπης και χρειάζεται συνεργασία από όλους τους λαούς για να ξεπεραστεί.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΑΠΟΜΑΧΟΥ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ

Ζαννίκος Μάρκος                                                                                                                              Χίος  21/02/2012
Συντ/χος Πλοίαρχος Ε.Ν.
Λεωνή Καλβοκορέση  91
ΧΙΟΣ
Τηλ: 6972-710-687                                                          Προς:  ΜΜΕ
                                                                                         Κο. Παπαδήμο Λουκά πρωθυπουργό
                                                                                         Kο. Παπανδρέου Γεώργιο
                                                                                          Κο. Σαμαρά Αντώνιο
                                                                                          Κο. Καρατζαφέρη Γεώργιο
                                                                                          Κο. Κουβέλη Φώτη
                                                                                          Κα. Παπαρήγα Αλέκα
                                                                                          Κο.Τσίπρα Αλέξη
                                                                                          Κα. Μπακογάννη Ντόρα
                                                                                          Κο. Βενιζέλο Ευάγγελο         
                                                                                          Κο. Κουτρουμάνη Γεώργιο
                                                                                          Κο. Χρυσοχοϊδη Μιχάλη
                                 
                       

Κύριε Πρωθυπουργέ
Κύριοι Αρχηγοί όλων των κομμάτων,
Κύριε Βενιζέλο,
Κύριε Κουτρουμάνη,
Κύριε Χρυσοχοϊδη.

Ειλικρινά θα σας παρακαλούσα εν’ ονόματι όλων των Απομάχων της θάλασσας, αλλά και των εν’ ενεργεία που έκπληκτος παρατηρώ την ομολογουμένως σοβαρότατη       σιωπή και ηρεμία τους (εκτός και αν είναι η νηνεμία πριν την καταιγίδα), ως προς την προκλητική απόφαση  για τον τρόπο περικοπής της κυρίας σύνταξής μας.
            Αλήθεια πρέπει προτού ψηφίσετε (αύριο- μεθαύριο) τον σχετικό κανονιστικό
Νόμο για την περικοπή της κύριας Σύνταξης μας κατά 7% μόνον!!!!!! αλλά από το πρώτο  ευρώ, να μας δίνατε μια Εξήγηση.
·      Γιατί αυτός ο διαχωρισμός με όλους τους άλλους Συνταξιούχους ;;;; που έχουν το «Πλαφόν» των 1300,00 ευρώ;;;;
·      Προφανώς γιατί δεν ντρέπεστε για αυτήν την συμπεριφορά σας προς τους Ναυτικούς, (τους παππούδες- τους πατεράδες και τα παιδιά μας),που τόσα χρόνια έχουν πληρώσει και πληρώνουν εισφορές και έχουμε «φέρει» στην πατρίδα μας τόσο σκληρό συνάλλαγμα, για να κάνετε εσείς και οι προκάτοχοι σας «Αμυντική- Αναπτυξιακή και ψηφοθηρική- κοινωνική» πολιτική με το δικό μας «αλμυρό αίμα»;;;;
·      «Αμυντική πολιτική» για να γίνει  η «αγορά του αιώνα»(αεροπλάνα Phantom) με τις
σε συνάλλαγμα καταθέσεις του Ναυτικού  Απομαχικού Ταμείου  μας το  1982. 
·      «Αναπτυξιακή πολιτική Ελληνικού τύπου» δηλαδή έδιναν  στην Τράπεζα Ελλάδος τα αποθεματικά του Ταμείου μας, με σχεδόν μηδενικό επιτόκιο, και στην συνέχεια τα έπαιρναν οι Τράπεζες και τα «επένδυαν» σε «επιχειρηματίες» ,και έτσι έγινε η «Ελληνικού τύπου ανάπτυξη της πατρίδας μας».
·      «Ψηφοθηρική - κοινωνική» πολιτική. Δηλαδή οι επαναπατριζόμενοι από την
Αίγυπτο (επί Nasser), οι επαναπατριζόμενοι από της χώρες του παραπετάσματος (επί εποχής των μεταπολιτευτικών κυβερνήσεων), ακόμη και πολλοί δικοί μας Έλληνες μετανάστες που με δύο-τρία χρόνια θαλάσσια υπηρεσία έμπαιναν όλοι  στο ΝΑΤ, και στην περίθαλψη του Οίκου Ναύτη, και όλα αυτά για ψηφοθηρική πολιτική.
            Και το χειρότερο από όλα σύμφωνα με δημοσιεύματα , βρέθηκαν και 15.713
            «αποδημήσαντες» που όμως έπαιρναν συντάξεις.
Τέλος όλη αυτή η σημερινή συμπεριφορά Σας στον τρόπο περικοπής της κύριας σύνταξης μας, (χωρίς το «μαξιλάρι» των 1300,00 ευρώ)μάλλον στηρίζεται στην λογική της εκδίκησης για έναν και μοναδικό Πολιτικό που το 1982 μας έβαλε στον κρατικό Προϋπολογισμό. Εννοώ  τον  Κώστα Μητσοτάκη .
Μα τέλος πάντων τι σας έχουμε κάνει οι Ναυτικοί;;;
Δεν «φόρο- κλέψαμε» ποτέ.
-         Ούτε εισφορο – διαφύγαμε.
-         Τους μισθούς μας εμείς και τα παιδιά μας (που είναι τώρα στο επάγγελμα ) στην πατρίδα τους ξοδεύουμε.
-         Τι άλλο λοιπόν πρέπει να κάνουμε;; μάλλον να συστήσουμε στα παιδιά μας να
μην φέρνουν πια τα χρήματά τους στην Ελλάδα και να μην πληρώνουν εισφορές στο
ΝΑΤ.
Τελειώνοντας λοιπόν θα σας συνιστούσα, για να είμαστε όλοι ίσοι κάτω από τον ίδιο Ήλιο, να κάνετε και τις ποιο κάτω περικοπές .
§        Να κοπούν τελείως οι διπλές και πολλές φορές τριπλές συντάξεις των πολιτικών και αυτό-διοικητικών προσώπων και δόξα τω θεώ είναι πάρα πολλοί.
§        Γενικά όλα τα εν ενεργεία πολιτικά πρόσωπα, εάν από μόνα τους δεν μιμηθούν το παράδειγμα των Ιταλών δημάρχων, να τους τα πάρετε δια Νόμου.
Τελειώνοντας πιστεύω πως κάποιους από εσάς τους (300) της βουλής θα σας αγγίξει είτε
από φιλότιμο είτε από εγωισμό  η επιστολή μου, και θα προσπαθήσετε έστω και την τελευταία στιγμή με τροπολογία να «μπαλώσετε»  την αδικία που μας γίνετε.
Αυτό που ζητάμε είναι η ίδια μεταχείριση με τους άλλους Συνταξιούχους.
Θέλουμε και εμείς το «μαξιλάρι» των 1.300,00 ευρώ.

 Ευχαριστώ για την προσοχή σας.
                                                                            


                              Ζαννίκος Μάρκος,
Συντ/χος  Πλοίαρχος Ε.Ν
                                                                                                  Χίος
                  



ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΤΗΣ "ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α.Ε." ΣΤΗ ΧΙΟ



Σας ενημερώνουμε ότι με πρωτοβουλία του Δήμου Χίου και σε συνεργασία με την εταιρεία «ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α.Ε.» ξεκινούν τη λειτουργία τους στη Χίο δύο γραφεία αναφορών με σκοπό τον επαναπροσδιορισμό της θέσης και των ορίων των ακινήτων στα κτηματολογικά διαγράμματα, προκειμένου να αποκατασταθούν εσφαλμένες αποτυπώσεις ακινήτων ή παραλείψεις και να εξυπηρετηθούν οι δημότες μας.
Το ένα γραφείο αναφορών θα λειτουργεί στο χώρο που στεγάζεται το Κτηματολογικό γραφείο Χίου και το δεύτερο σε χώρο της Δημοτικής Κοινότητας Νενήτων..
Μάλιστα ο Δήμος Χίου έχει οργανώσει το γραφείο στα Νένητα και προσφέρει στελεχιακό δυναμικό (3 υπάλληλοι) για την εύρυθμη λειτουργία του.
Προγραμματίζεται συνάντηση της εταιρείας «ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α.Ε.» με εκπροσώπους τοπικών και επαγγελματικών φορέων (μηχανικοί, δικηγόροι, συμβολαιογράφοι κλπ), αύριο Πέμπτη 23-2-2012 και ώρα 15.00 στην αίθουσα Μ. Βουρνούς της Περιφερειακής Ενότητας Χίου, προκειμένου να γίνει ενημέρωση για τη λειτουργία των γραφείων αναφορών και να αναλυθεί η διαδικασία που θα ακολουθηθεί.
Αργότερα και ώρα 16.00 στον ίδιο χώρο θα παραχωρηθεί συνέντευξη τύπου για την ενημέρωση των δημοτών.

ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΙΟΥ


Την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012, στις 10.30 το πρωϊ, συγκαλείται η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Χίου, με 31 θέματα στην ημερήσια διάταξη, τα εξής:
 1 Δημοπρασία για την εκτέλεση εργασιών "ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΙΜΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΔΗΜΟΥ
ΧΙΟΥ"                                                                                                                      
 2 Ψήφιση πίστωσης έργου: "Εσωτερική Οδοποιία".                                                                                                                                                          
 3 Ψήφιση πίστωσης έργου: "Εσωτερική Οδοποιία (Φυτά)".                                                                                                                                                    
 4 Ψήφιση πίστωσης έργου: "Εσωτερική Οδοποιία Τ.Δ. βολισσού, Δήμου Αμανής".                                                                                                                              
 5 Ψήφιση πίστωσης έργου: "Πλακόστρωση Οικισμού Πιραμάς".                                                                                                                                                
 6 Ψήφιση πίστωσης έργου: "Διευθέτηση πλατείας Πυθώνα τ.δ Βολισσού Δ.Αμανής)".                                                                                                                            
 7 Ψήφιση πιστωσης Αγροτική Οδοποιία Πιραμάς.                                                                                                                                                            
 8 Ψήφιση πιστωσης για την εξόφληση της μελέτης: "Μελέτη Ανέγερσης Νέας Πτέρυγας στο
Ανδρεάδειο Γυμνάσιο Βροντάδου" ΣΑΤΑ 2011 σχολείων                                                                    
 9 Ψήφιση πιστωσης για την εξόφληση της μελέτης: "Μελέτη Ανέγερσης Νέας Πτέρυγας στο
Ανδρεάδειο Γυμνάσιο Βροντάδου" ΣΑΜΠ 088/3                                                                            
10 Ψήφιση πίστωσης έργου: "Αναπλάσεις Δήμου Ιωνίας".                                                                                                                                                      
11 Ψήφιση πίστωσης έργου: "Αγροτική Οδοποιία Δήμου Ιωνίας".                                                                                                                                              
12 Ψήφιση πίστωσης έργου: "Βελτίωση αποχέτευσης δικτύων αποχέτευσης Δήμου Ιωνίας".                                                                                                                        
13 Ψήφιση πίστωσης έργου "ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΥΔΡΕΥΤΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΒΕΣΣΑΣ"                                                                                                                                        
14 Ψήφιση πίστωσης έργου "ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΟΛΕΚΤΕΡ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΕΛΑΤΑΣ"                                                                                                                                            
15 Ψήφιση πίστωσης έργου "ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΑΦΩΝ ΚΙ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΠΕΡΙΤΟΙΧΙΣΗΣ ΣΤΟ
ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΠΥΡΓΙΟΥ"                                                                                                              
16 Διαταγή αποδόσεως μισθίου και διαταγή πληρωμής κατά της εταιρίας με την επωνυμία
"ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ε.Ε." και το διακριτικό γνώρισμα "ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ
ΧΙΟΥ"                                
17 Άσκηση έφεσης κατά της 175/2011 απόφασης Ειρηνοδικείου Χίου.                                                                                                                                          
18 Αγωγή Ευάγγελου Αλεξανδρή , Θεόδωρου Βάκα κλπ 16 υπαλλήλων του  Δήμου  Χίου κατά του
Δήμου Χίου για το επίδομα του άρθ. 14 παρ. 2 ν. 3016/2002 των 176 ευρώ .                                           19 Κλήση Χρυσάνθης Κωσταντέλια και Νικολάου Σούτη κατά Δήμου Χίου και ενώπιον του
20 Μη άσκηση κύριας παρέμβασης επί της αίτησης Μιχαήλ Παπαμιχαλάκη κλπ για κτηματολογική
διαφορά.                                                                                                        
21 Επαναδημοπράτηση του έργου: "Αντικατάσταση κολλεκτέρ".                                                                                                                                                
22 Επαναδημοπράτηση του έργου: "Εσωτερική Οδοποιία".                                                                                                                                                      
23 Επαναδημοπράτηση του έργου: "Πλακοστρώσεις οικισμού Συκιάδας".                                                                                                                                        
24 Επαναδημοπράτηση του έργου: "Επισκευή και διαμόρφωση επινείων Καλλιμασιάς".                                                                                                                            
25 Επαναδημοπράτηση του έργου: "Αγροτική Οδοποιία " (Ιωνία)                                                                                                                                              
26 Επαναδημοπράτηση του έργου: "Eξωραϊσμός & Φ/Σ πλατείας Νενήτων και εισόδων ".                                                                                                                          
27 Επαναδημοπράτηση του έργου: "Εσωτερική Οδοποιϊα Σιδηρούντας".                                                                                                                                          
28 Επαναδημοπράτηση του έργου: "Πλακόστρωση και διαμόρφωση κοινοχρήστων χώρων"
(Καρδάμυλα)                                                                                                                
29 Επαναδημοπράτηση του έργου: "Συντήρηση δημοτικών κτιρίων"                                                                                                                                              
30 Επαναδημοπράτηση του έργου: "Διαμόρφωση κοινοχρήστων χώρων πλατείας Παπανδρέου"                                                                                                                        
31 Επαναδημοπράτηση του έργου: "Εσωτερική οδοποιία Βροντάδου"