Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΧΙΟ

Καλός καιρός με αραιή συννεφιά προβλέπεται για την Χίο σήμερα, με το θερμόμετρο να κυμαίνεται από 16 έως 22 βαθμούς Κελσίου και άπνοια. Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας προβλέπεται μεταβολή του καιρού, με συννεφιασμένο ουρανό, με την θερμοκρασία στους 16 βαθμούς Κελσίου και μικρή ενίσχυση των ανέμων, από βορειοδυτική κατεύθυνση και ένταση μέχρι 2 μποφόρ. Για αύριο Δευτέρα 26/3, προβλέπεται καλός καιρός με αραιή συννεφιά, με το θερμόμετρο να κυμαίνεται από 11 έως 21 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς βόρειους ανέμους ως 3 μποφόρ. Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας ο καιρός θα παραμείνει αμετάβλητος, με τοπική συννεφιά, με θερμοκρασία που θα αγγίξει τους 16 βαθμούς Κελσίου και μικρή ενίσχυση των ανέμων, από βορειοδυτική κατεύθυνση και ένταση μέχρι 4 μποφόρ.
epimeleia m.lagana

Σπείρα Αλβανών με 52 καταδικαστικές αποφάσεις!!


Ούτε μια, ούτε δυο, αλλά… 52 καταδικαστικές αποφάσεις από όλη την Ελλάδα εκκρεμούν σε βάρος των δυο Αλβανών ηλικίας 20 και 21 χρόνων και της 26χρονης συμπατριώτισσάς τους, που έκαναν ταξίδια- «αστραπή»


παραβίαζαν σπίτια και έφευγαν με πλούσια λεία! Οι τέσσερις αλλοδαποί οδηγούνται σήμερα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χίου.

Λιγότερο από ένα 24ωρο έμειναν στη Χίο οι νεαροί διαρρήκτες, αλλά πρόλαβαν να χτυπήσουν τρία σπίτια στις περιοχές του Βασιλειώνικου και του Βερβεράτου, από τα οποία άρπαξαν χρυσά και ασημένια κοσμήματα αξίας 26.000 ευρώ και 1.100 ευρώ σε μετρητά. Μάλιστα, τα είχαν συσκευάσει μέσα σε μια βαλίτσα και ήταν έτοιμοι για αναχώρηση.

Οι άνδρες της Ασφαλείας Χίου τους εντόπισαν μέσα σε ένα ασημί VW και τους εγκλώβισαν, αλλά οι κακοποιοί προσπάθησαν να διαφύγουν χωρίς να τα καταφέρουν. Τα κλοπιμαία βρέθηκαν στο δωμάτιο του ξενοδοχείου όπου διέμεναν στο κέντρο της πόλης, μαζί με μία ζυγαριά ακριβείας. Σε βάρος των δραστών, εκτός από τις καταδίκες, εκκρεμούσαν και εντάλματα σύλληψης για διαρρήξεις σε διάφορες πόλεις της χώρας.

Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΣΤΗ ΧΙΟ ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΣΤΗΝ ΕΞΕΔΡΑ ΤΩΝ ΕΠΙΣΗΜΩΝ ΣΤΗΝ ΑΥΡΙΑΝΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΝΑ ΑΝΕΒΟΥΝ ΜΟΝΟΝ Ο ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ, Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΧΙΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΜΑΧΟΙ ΠΟΛΕΜΟΥ !!!!




Ποιοι δήμοι κερδίζουν την «μάχη της εξέδρας»! 
Παρά τα γενικευμένα και αυστηρά αστυνομικά μέτρα της ΕΛ.ΑΣ. για τον αποφυγή επεισοδίων και «γιαουρτωπόλεμου» κατά των πολιτικών που θα βρεθούν στις παρελάσεις της 25ης Μαρτίου, η αγανάκτηση των πολιτών παραμένει έντονη σε σημείο που οι ίδιοι οι δήμοι αποφασίζουν να μην στήσουν φέτος εξέδρες για τους επισήμους, ως ελάχιστο φόρο... απαξίωσης! 
Τουλάχιστον δέκα δήμοι της χώρας έχουν ανακοινώσει και επίσημα ότι δεν πρόκειται να στήσουν εξέδρες για τους επισήμους όχι τόσο για να αποφευχθούν επεισόδια, όσο για να δείξουν με αυτή την κίνηση τον... παρασιτικό ρόλο των επισήμων στις εθνικές παρελάσεις.   

Συγκεκριμένα, δεν θα στηθούν εξέδρες:   

Στη Ρόδο,
 που στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου τα γιαούρτια έπεσαν «βροχή» με αποτέλεσμα να διακοπεί η παρέλαση μέχρι να απομακρυνθούν οι πολιτικοί δε θα στηθεί εξέδρα επισήμων  με απόφαση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιάννη Μαχαιρίδη και του Δημάρχου Στάθη Κουσουρνά.    

Στη Σύρο
 δεν θα υπάρξει εξέδρα στην πλατεία Μιαούλη καθώς και εκεί επικρατεί αναβρασμός και ήδη πολίτες ετοιμάζονται να κάνουν τη δική τους παρέλαση διαμαρτυρίας.    

Στο Δήμο Πυλαίας - Χορτιάτη 
στη Θεσσαλονίκη, ο Δήμαρχος Ιγνάτιος Καϊτεζίδης καταργεί οριστικά τις εξέδρες των επισήμων και καλεί τους πολιτικούς και τους δημοτικούς συμβούλους να πάρουν τη θέση τους δίπλα στους πολίτες.    

Στο Βόλο,
 με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα στηθεί εξέδρα μόνο για τους ανάπηρους και όχι για τους επίσημους. Μάλιστα καλούν τόσο τον Μητροπολίτης Δημητριάδος όσο και τους πολιτικούς που θα αποφασίσουν να παραβρεθούν στην παρέλαση να σταθούν όρθιοι δίπλα στους πολίτες!   

Στη Χίο,
 η Αστυνομική Διεύθυνση σε φάκελο που έχει καταθέσει σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς ζητά να μην παραστούν επίσημοι στην παρέλαση καθώς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι δε θα υπάρξουν επεισόδια από τους πολίτες. Η αστυνομία πρότεινε στην εξέδρα να ανέβουν μόνον ο στρατιωτικός και αστυνομικός Διοικητής, ο Μητροπολίτης Χίου και οι απόμαχοι πολέμου.    

Στην Αττική
στο Δήμο Σαρωνικού, ο Δήμαρχος Πέτρος Φιλίππου αποφάσισε να μη στηθεί εξέδρα επίσημων με το αιτιολογικό όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του «δε διαφέρουμε σε τίποτα από τους υπόλοιπους πολίτες αλλά και για να διαμαρτυρηθούμε για όσα συμβαίνουν στην ελληνική κοινωνία».    

Στη Στυλίδα
, ο δήμαρχος Στυλίδας, Απόστολος Γκλέτσος, ανέφερε ότι στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου έχει σκοπό να ανεβάσει και πάλι στην εξέδρα των επισήμων μόνον τους ανθρώπους της Εθνικής Αντίστασης και όχι πολιτικούς.
newpost.gr