Κυριακή 1 Απριλίου 2012

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΧΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ




O Σύνδεσμος Φίλων της Χίου, διοργανώνει εκδήλωση- εσπερίδα, για την φυσιογνωμία της Χίου , την ιστορία της , τον πολιτισμό της αλλά και τις προοπτικές ανάπτυξης ,με στόχο την προβολή της Χίου .
Ομιλητές θα είναι : η κ. Μαίρη Παπακωνσταντίνου, γλύπτρια, η κ. Πόπη Χαλκιά- Στεφάνου, συγγραφέας, και ο κ. Σταμάτης Κάρμαντζης ,Περιφερειακός Σύμβουλος της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην ενοριακή αίθουσα του Ιερού Ναού της Αγίας Βαρβάρας Δάφνης, Αγιας Βαρβάρας 66 και Λακεδαίμονος –Πλατεια Δάφνης (πλησίον σταθμού μετρό Δάφνης), την προσεχή Δευτέρα 2 Απριλίου και ώρα 18..30. Είσοδος ελεύθερη

ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ "ΝΗΣΟΣ ΧΙΟΣ"



φωτο απο αριστερα Χαλλιορης Παπακωστας, Αντωνιου
ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ «ΝΗΣΟΣ ΧΙΟΣ»
Ολοκληρώθηκε  το σκακιστικό τουρνουά «ΝΗΣΟΣ ΧΙΟΣ» που διεξήχθη στις εγκαταστάσεις του Φάρου Βαρβασίου  την περίοδο Φεβρουάριου-Μαρτίου.  Έγιναν 7 γύροι με πολύ δυνατούς και αμφίρροπους αγώνες.    Νικητής αναδείχτηκε ο Βασίλης Παπακώστας της Α.Ε.Κ με 6.5 βαθμούς. Δεύτερος τερμάτισε Στέφανος Χαλιορής  του Σ.Ο Ικαρίας με 6,0 βαθμούς και τρίτος ο Στέλιος Αντωνίου του Φάρου Βαρβασίου με 5,0 βαθμούς. Από τους μικρούς σκακιστές του Φάρου διακρίθηκε ο Μίμης Λαβατσής που κατάφερε με 4,0 βαθμούς να πάρει την 5η θέση στην τελική κατάταξη. Το τουρνουά διεξήχθη με το ελβετικό σύστημα και είχε χρόνο σκέψης 1,5 ώρα και 30¨ στην κίνηση για κάθε παίκτη. 
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΣΚΑΚΙ
Δύο  Χιώτες σκακιστές θα λάβουν μέρος στην τελική φάση των πανελλήνιων σχολικών πρωταθλημάτων που θα γίνουν στις 8 και 9 Απριλίου στην Καλλιθέα της Χαλκιδικής. Ο 7χρονος Άγγελος Σέρμπος στην Α’ Δημοτικού και ο 11χρονος Βασίλης Παπακώστας στην Ε΄ Δημοτικού. Το τουρνουά είναι rapid (γρήγορο σκάκι με 20΄ περίπου χρόνο για κάθε παίκτη) και θα διεξαχθεί σε 9 γύρους. Και οι δύο τους έχουν αρκετές ελπίδες για διάκριση. Καλή επιτυχία στα παιδιά.