Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

ΜΑΡΚΟΣ ΚΟΥΝΤΟΥΡΟΥΔΑΣ :ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΑ ΚΑΡΔΑΜΥΛΑ





Ο υποψήφιος βουλευτής Χίου με την "ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ", Μάρκος Κουντουρούδας, πραγματοποίησε το απόγευμα της 2-5-2012 περιοδεία στις περιοχές του Θολού Ποταμιού, των Αρμολίων, του Πυργίου, των Ολυμπίων και των Μεστών. 
Ειδικότερα στα Αρμόλια πραγματοποίησε συζητήσεις με τους γνωστούς "Λαϊνάδες" (πρόκειται για οικογενειακές επιχειρήσεις παραδοσιακής χειροτεχνίας κεραμικών, τα λεγόμενα λαϊνια), οι οποίοι του ανέφεραν τα προβλήματα που βιώνουν, που έγκεινται και στην έλλειψη προσβασιμότητας των προϊόντων τους στις αγορές. Από τον Μ.Κουντουρούδα προτάθηκε η δημιουργία Συνεταιρισμού προκειμένου να υπάρξει σχετική οργάνωση και προώθηση των ανωτέρω προϊόντων, σύμφωνα και με σχετικές προγραμματικές θέσεις της "ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ", που έγινε αποδεκτή από αυτούς. 
Την 3-5-2012, ο Μ.Κουντουρούδας θα πραγματοποιήσει περιοδεία στις περιοχές της Βολισσού και Πιτυούς και μετά θα καταλήξει στα Καρδάμυλα για την πραγματοποίηση της κεντρικής προεκλογικής του ομιλίας του στην Πλατεία Μαρμάρου των Καρδαμύλων και ώρα 7 μ.μ. με ανοιχτή συγκέντρωση-συζήτηση, προκειμένου οι Χιώτισσες και οι Χιώτες να ενημερωθούν για τις προγραμματικές θέσεις και προτάσεις της 'ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ" με πληρότητα.

Η ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΒΗ ΧΡΗΣΤΟΥ


ην νέα έκθεση γλυπτών του Έβη Χρήστου , με τίτλο « αθώοι »φιλοξενεί ο Χώρος Τέχνης «24» , από τις 1 0 Μαΐου έως τις 2 Ιουνίου 2012.

Η ιστορικός τέχνης και έφορος της Δημοτικής Πινακοθήκης Λαμίας, Έφη Παπαευθυμίου, αναφέρει για την νέα ενότητα γλυπτών του Έβη Χρήστου:

  « Ο 'Εβης Χρήστου επανέρχεται με μια νέα έκθεση γλυπτών από ορείχαλκο, αυτή τη φορά, και τον τίτλο «Αθώοι». Η οντολογία των μορφών του αποκαλύπτει την έξοδο από έναν κόσμο σιωπής και τύφλωσης, σε ένα περιβάλλον «στεγνό» από τον καθαρό αέρα μιας διευρυμένης συνείδησης. Οι μορφές του Χρήστου, αναδύονται από τη θάλασσα του άμορφου και άρρητου Ασυνειδήτου και ακτινοβολούν ως αρχέτυπα κάθε νέας γέννησης, κάθε νέας εξελικτικής αφετηρίας. Με εικονογραφικά παράλληλα από τη ζωγραφική του Ιερώνυμου Μπος ή του Φράνσις Μπέϊκον και μέσα από αναγωγές, οι μορφές του Χρήστου θα μπορούσαν να είναι οι δεσμώτες του σπηλαίου του Πλάτωνα, που βγαίνουν από τη σπηλιά για να αντικρύσουν για πρώτη φορά το φως. Γιατί αθώοι; Ίσως γιατί «ου γαρ οίδασι τι ποιούσι». Αθώοι με την αθωότητα μιας ασυνείδητης υπόστασης και μιας ασυνείδητης τελειότητας, που θα διέλθει αναγκαστικά από το στάδιο της ενσυνείδητης ατέλειας. Οι «Αθώοι» του Έβη Χρήστου, υποστασιοποιούνται με τη μορφοπλαστική βούληση του γεννήτορα-γλύπτη, «ζουν» και «αναπνέουν» με μια εκπληκτική εμψύχωση από το δημιουργό τους. Έχουμε αναφερθεί και άλλες φορές στην ιδιαίτερη ικανότητα του Χρήστου να δημιουργεί φόρμες αυτοτελείς, ολοκληρωμένες και «έμψυχες», δηλαδή πραγματικές εικαστικές οντότητες».

Όπως ο ίδιος σημειώνει:


« Οι ‘αθώοι’ είναι ένα σύμπλεγμα συναισθημάτων με άξονα τον φόβο της πιθανής απώλειας και την αβεβαιότητα της ύπαρξης. Άνθρωποι της απομόνωσης και της εγκατάλειψης, άνθρωποι του περιθωρίου, ασταθείς και ευμετάβλητοι. Άνθρωποι δίπλα μας. Παρατηρούν βυθισμένοι στη βουβή ερημιά τους. Αναπνέουν τον φόβο της συναισθηματικής τους απόγνωσης. Δεν εκλιπαρούν… μόνο ξέρουν. Στις απομακρυσμένες γωνιές της ψυχής, η υπόστασή τους διαλύεται στον αέρα » .

Ο Μανώλης Φύσσας, για αυτή τη δουλειά του Έβη Χρήστου, έχει αναφέρει:


«Τα γλυπτά του Έβη είναι μία εσωτερική ματιά, τρυφερή, χωρίς να εξιδανικεύει… Μία ματιά σαν την αγάπη όταν γίνεται έκφραση και πράξη, σαν τα βότανα – φάρμακα που δεν έχουν γλυκιά γεύση, μα θεραπεύουν και οδηγούν στην ομορφιά της εσωτερικής ειρήνης. Τα γλυπτά του Έβη και η αλήθεια του ταυτίζονται… κι αυτό είναι σπάνιο».


Βιογραφικό σημείωμα
τ

Ο  Έβης Χρήστου γεννήθηκε στη Αθήνα . Ζει και εργάζεται στ η Χίο . Είναι μέλος του Εικαστικού Επιμελητηρίου Τεχνών Ελλάδας.
Έχει πραγματοποιήσει δέκα ατομικές εκθέσεις από το 2003 έως σήμερα, στην Αθήνα (Χώρος Τέχνης 24, Αγγέλων Βήμα), στη Χίο, στη Μυτιλήνη και στο Πήλιο. Έχει συμμετάσχει σε πολλέςομαδικές εκθέσεις στην Αθήνα και τη Χίο (Γκαλερί 7, Γκαλερί ‘Ψυχάρη 36’, Τεχνόπολη - Γκάζι, Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Σκοτεινή Φυλακή Χίου, Δημοτική Πινακοθήκη Χίου, κ.ά). Στην ενδέκατη αυτή ατομική του έκθεση, παρουσιάζει την πρώτη του ενότητα έργων από ορείχαλκο.
Ως σκηνογράφος έχει συνεργαστεί με το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Βορείου Αιγαίου σε πολλές παραγωγές («Όρνιθες», «Φιάκας», «Μεταξύ Πειραιώς και Νεαπόλεως» και «Οδυσσεβάχ» σε σκηνοθεσία Γ. Μπινιάρη, «Ο Μεγαλέξανδρος και ο καταραμένος δράκος» σε σκηνοθεσία Δ. Αβδελιώδη, «Η χαμένη Κούκλα» σε σκηνοθεσία Τ. Τζαμαργιά, κ. ά). Επίσης συνεργάστηκε με το Ασκητικό Θέατρο στην παραγωγή «Τόπος Μονάχος» σε σκηνοθεσία Κ. Μάριου. Είναι μέλος της θεατρικής ομάδας «Ορειβάτες της Πεδιάδας».


------------------------------------------------------------------------------------------------ 
Χώρος Τέχνης «24»
Σπευσίππου 38, 10676 Αθήνα, Τηλ / Fax 210 7217897,elsakareli@gmail.com 
Διάρκεια Έκθεσης:  10 Μαΐου 2012  2 Ιουνίου 2012 
Ώρες λειτουργίας: Τρίτη έως Παρασκευή: 11:00 – 14:00, 18:00 – 21:00, Σάββατο 11:00 – 14:00

ΙΣΠΑΝΙΚΑ ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΟ




Μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε τον περασμένο Ιανουάριο,   για την εκμάθηση της ισπανικής γλώσσας δωρεάν  σε ενήλικες, είχε απρόσμενη επιτυχία, και αναμένεται να έχει συνέχεια. Οι 60 και πλέον  μαθητές που συμμετείχαν στελεχώνοντας δύο τμήματα είχαν την ευκαιρία να εντρυφήσουν στην ισπανική  γλώσσα και τον πολιτισμό. Τα δύο τμήματα λειτούργησαν  στην αίθουσα του συλλόγου ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΦΡΟΥΡΙΟΥ στο Κάστρο  στο πρώην ξενοδοχείο ΑΠΟΛΛΩΝ.
Η διδάσκουσα Μαρία Χρονοπούλου,   παρείχε και σημειώσεις των μαθημάτων σε ηλεκτρονική μορφή ενώ οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να υλοποιήσουν την αμφίδρομη συμμετοχική και διαδραστική μέθοδο εκμάθησης παρουσιάζοντας και εργασίες για τις ισπανόφωνες χώρες.
Η ισπανική γλώσσα  είναι η  τρίτη  διαδεδομένη γλώσσα παγκοσμίως   και την ομιλούν περίπου 450 εκατομμύρια άτομα. Στην Ελλάδα  εδώ και λίγα λειτουργούν πανεπιστημιακά τμήματα, ενώ από φέτος θα αποτελέσει και δεύτερη γλώσσα επιλογής για την δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
Τα  μαθήματα  στο Κάστρο τελειώνουν στις 8 Μαϊου ενώ η τελετή αποφοίτησης θα γίνει την 15η Μαϊου. Για την εορταστική βραδιά της αποφοίτησης που θα έχει τν τίτλο «και ο νοών mojito» ,  θα υπάρξουν εκπλήξεις.
Τον προσεχή Σεπτέμβριο τα μαθήματα θα συνεχιστούν στον ίδιο φιλόξενο χώρο με νέα τμήματα αρχαρίων και προχωρημένων.

...ΡΩΣΟΙ ΣΤΗ ΧΙΟ



     Ο Δήμος Χίου στο πλαίσιο των προσπαθειών του για προβολή του νησιού μας, στο εξωτερικό και ειδικότερα προσβλέποντας στην προσέλκυση νέων τουριστικών αγορών, θα υποδεχθεί και θα φιλοξενήσει στη Χίο μέλη του Ρωσικού Κρατικού τηλεοπτικού σταθμού «Ρωσία 2».

    Το Ρωσικό τηλεοπτικό συνεργείο πρόκειται να αφιχθεί στο λιμάνι της Χίου με σκάφος το Σάββατο 12 Μαΐου στις 12.00 το μεσημέρι και θα παραμείνει έως και τη 01.00 τα ξημερώματα της Κυριακής.  Στη συνέχεια θα αναχωρήσουν για άλλους προορισμούς της νησιωτικής Ελλάδας.  Στόχος του ταξιδιού των Ρώσων δημοσιογράφων είναι να παρουσιάσει πτυχές της ελληνικής ιστορίας, με επίκεντρο των αγώνα των ελλήνων για ανεξαρτησία το 18ο και 19ο αιώνα και τη Ρωσική παρουσία στη χώρα την ίδια εποχή, απεικονίζοντας παράλληλα και εικόνες της σύγχρονης πραγματικότητας αυτών των νησιωτικών προορισμών.

Η ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΗΣ ΧΙΟΥ


              
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                      Χίος     27-4-2012
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ
ΧΙΟΥ

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ
Ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου

Έχοντας υπόψη:
1.      Τις διατάξεις:
α. Των παρ.1 και 2 του άρθρου 39 του π.δ. 26/2012 «Κωδικοποίηση σ’ ενιαίο κείμενο των διατάξεων της νομοθεσίας για την εκλογή βουλευτών» (ΦΕΚ 57 Α’).
β. Του π.δ./τος 40/2012 «Διάλυση της Βουλής, προκήρυξη εκλογής Βουλευτών και σύγκληση της νέας Βουλής (ΦΕΚ 90 Α΄).
γ. Του άρθρου 1 του π.δ.381/2002 «Καθορισμός των βουλευτικών εδρών κάθε εκλογικής περιφέρειας για τις γενικές βουλευτικές εκλογές» (ΦΕΚ 332 Α’).

2. Την αριθ. 45. από 21-4-2012 απόφαση του Πρωτοδικείου Χίου. με την οποία ανακηρύχτηκαν οι αναφερόμενοι σ’ αυτήν πενήντα επτά (57). υποψήφιοι βουλευτές της εκλογικής περιφέρειας Χίου. για τις εκλογές της 6ης Μαΐου 2012

3. Την αριθ. 4/2012 απόφαση του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου, με την οποία ανακηρύχτηκαν οι αναφερόμενοι σ’ αυτήν 23 συνδυασμοί υποψηφίων βουλευτών της εκλογικής περιφέρειας Χίου. για τις ανωτέρω εκλογές.

4. Την αριθ.  ..4/2012 απόφαση του Α1’ Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου, με την οποία ανακηρύχτηκαν οι υποψήφιοι βουλευτές Επικρατείας κάθε κόμματος για τις ίδιες εκλογές.
ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΟΥΜΕ ΟΤΙ

1. Για τις γενικές βουλευτικές εκλογές της 6ης Μαΐου 2012 ανακηρύχτηκαν για την εκλογική  περιφέρεια Χίου


Α. Οι κατωτέρω συνδυασμοί κομμάτων και συνασπισμών κομμάτων:

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ (ΠΑ.ΣΟ.Κ)

1. ΓΙΑΝΝΑΡΑΣ ΜΙΚΕΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ


2. ΤΟΜΑΖΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ


3..ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΔΗΜΟΣΘΕΝΗ


4. ΤΣΟΥΡΗ ΕΛΠΙΔΑ του ΣΤΕΦΑΝΟΥ

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ (ΝΔ)
 1
ΚΑΡΜΑΝΤΖΗΣ ΣΤΑΜΑΤΙΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ
 2
ΜΟΥΣΟΥΡΟΥΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
 3
ΣΤΑΥΡΙΝΟΥΔΗ - ΣΟΔΗ ΜΑΡΙΑ του ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ
 4
ΤΖΙΑΚΗ ΕΛΕΝΗ του ΑΝΤΩΝΙΟΥ
Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας
 1
ΖΩΦΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΑΝΔΡΕΑ
 2
ΜΙΧΑΛΙΑΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΠΑΝΤΕΛΗ
 3
ΠΑΜΠΟΥΡΤΖΗ – ΞΥΛΑ ΠΟΛΥΞΕΝΗ (ΞΕΝΙΑ) του ΓΕΩΡΓΙΟΥ
 4
ΤΣΙΓΚΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΛΑΪΚΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ(ΛΑ.Ο.Σ)
 1
ΑΘΑΝΑΤΟΣ-ΚΑΖΑΝΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΑΝΤΩΝΙΟΥ
 2
ΚΑΚΟΥΛΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ
 3
ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΥ ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
 4
ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΙΔΟΥ ΣΟΦΙΑ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ

ΣΥΡΙΖΑ ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
(Συνασπισμός της Αριστεράς, των Κινημάτων και της Οικολογίας - Ανανεωτική Κομμουνιστική και Οικολογική Αριστερά - Διεθνιστική Εργατική Αριστερά - Ένωση Δημοκρατικού Κέντρου - Κίνηση Ενεργών Πολιτών - Κίνηση για την Ενότητα Δράσης της Αριστεράς - Κόκκινο - Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδας - Οικοσοσιαλιστές Ελλάδας - Ομάδα Ριζοσπαστικής Αριστεράς ΡΟΖΑ - Σοσιαλιστική Αριστερά)

 1
ΚΡΙΜΙΖΗΣ ΜΙΧΑΗΛ (ΜΙΚΕΣ) του ΝΙΚΟΛΑΟΥ
 2
ΣΤΑΘΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ του ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ
 3
ΤΣΑΡΤΣΑΛΗ-ΚΑΛΟΓΕΡΑ ΣΤΑΜΑΤΙΑ (ΤΟΥΛΑ) του ΗΛΙΑ
 4
ΤΥΜΠΑΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ (ΤΕΛΗΣ) του ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ

ΕΕΚ ΤΡΟΤΣΚΙΣΤΕΣ - ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ
 1
ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ
 1
ΤΗΝΙΑΚΟΥ ΕΛΕΝΑ του ΛΕΩΝΙΔΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ συνεχιστών του ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ
 1
ΚΑΛΟΥΤΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ

ΚΟΜΜΑ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΩΝ

 1
ΚΩΣΤΑΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΗΡΑΚΛΗ

ΟΑΚΚΕ-Οργάνωση για την Ανασυγκρότηση του ΚΚΕ
 1
ΡΗΓΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΚΙΜΩΝΟΣ

Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας
 1
ΒΛΑΜΗΣ ΗΛΙΑΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
 2
ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ ΛΕΜΟΝΙΑ του ΜΙΧΑΗΛ

ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ - ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.
Μέτωπο της αντικαπιταλιστικής, επαναστατικής, κομμουνιστικής Αριστεράς και της ριζοσπαστικής Οικολογίας 

 1
ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ ΖΑΝΝΗΣ του ΜΙΚΕ
 2
ΓΑΝΙΑΡΗ ΚΑΛΛΙΟΠΗ (ΠΟΠΗ) του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
 3
ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΒΛΑΣΙΟΣ του ΚΥΡΙΑΚΟΥ
 4
ΦΙΣΤΟΥΡΗ ΜΑΡΙΑ του ΑΧΙΛΛΕΑ

ΚΚΕ (μ-λ) - Μ-Λ ΚΚΕ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
 1
ΠΑΝΟΥ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
 2
ΤΣΟΥΡΟΥΝΑΚΗΣ ΜΙΧΑΗΛ του ΙΩΑΝΝΗ



Δημοκρατική Συμμαχία ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ



 1
ΓΛΑΒΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ

 2
ΖΑΝΝΙΚΟΣ ΜΑΡΚΟΣ-ΙΩΑΝΝΗΣ του ΚΗΡΥΚΟΥ

ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ
 1
ΠΑΡΑΣΚΕΥΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ
 2
ΦΛΩΡΟΚΑΠΗ ΕΥΜΟΡΦΙΑ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Δημοκρατική Αριστερά
 1
ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
 2
ΖΟΥΜΙΔΗΣ ΣΤΑΜΑΤΙΟΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ
 3
ΘΕΟΤΟΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ
 4
ΨΑΡΕΛΛΗ ΕΙΡΗΝΗ του ΣΤΕΦΑΝΟΥ

Δράση - Φιλελεύθερη Συμμαχία (Δράση - Φιλελεύθερη Συμμαχία)
 1
ΤΣΑΚΟΥ ΜΑΡΙΑ του ΗΛΙΑ

δημιουργία, ξανά!
 1
ΛΑΜΠΡΙΝΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ του ΒΕΡΝΑΡΔΟΥ
 2
ΜΑΥΡΙΚΗΣ ΜΑΥΡΙΚΙΟΣ του ΙΑΣΩΝΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ
 1
ΚΑΡΑΒΑΣΙΛΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ του ΑΝΤΩΝΙΟΥ
 2
ΚΟΥΝΤΟΥΡΟΥΔΑΣ ΜΑΡΚΟΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ
 1
ΚΟΤΣΑΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
 2
ΜΠΑΛΛΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ
 3
ΜΠΟΓΗ ΜΑΡΙΑ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ
 4
ΧΑΛΑΤΣΗ ΦΙΛΙΑ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ


ΛΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΠΑΝΤΕΛΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του ΚΥΡΙΑΚΟΥ

ΣΤΕΦΑΝΙΔΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑ-ΜΑΡΙΑ του ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ


ΟΧΙ (ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ - ΕΝΙΑΙΟ ΠΑΛΛΑΪΚΟ ΜΕΤΩΠΟ)
 1
ΚΙΤΡΙΝΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ


ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ
 1
ΑΝΤΩΝΑΡΟΥ – ΡΟΥΣΣΟΥ - (ΣΚΗΝΙΤΟΥ) ΛΕΥΚΗ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
 2
ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΑΓΓΕΛΗ
 3
ΚΩΒΑΙΟΥ ΕΛΕΝΗ του ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ
 4
ΜΙΣΑΗΛΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ

ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ Π. Ε. ΧΙΟΥ


                                                                                                

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


Η Περιφερειακή Ενότητα Χίου σας προσκαλεί σε Ημερίδα στο πλαίσιο της Δημόσιας Διαβούλευσης επί της προτεινόμενης επένδυσης "Αιγαία Ζεύξη - Ανάπτυξη αιολικών πάρκων στις νήσους Λήμνο, Χίο και Λέσβο με παράλληλη διασύνδεσή τους με το διασυνδεδεμένο σύστημα".
Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 9 Μαΐου 2012, ώρα 14.00 στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Χίου.


Ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου


Κωνσταντίνος Γανιάρης               


ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ "ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ" ΜΑΡΚΟΥ ΚΟΥΝΤΟΥΡΟΥΔΑ




           Ο υποψήφιος βουλευτής Χίου με την "ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ", Μάρκος Κουντουρούδας, έλαβε μέρος στις αγωνιστικές εκδηλώσεις του 
          Εργατικού Κέντρου Χίου (πορεία, κατάθεση στεφάνου, κεντρική ομιλία), προκειμένου να τιμηθούν οι αγώνες της εργατικής τάξης για 
          ανθρώπινες συνθήκες και όρους εργασίας, που συνιστά και διακύβευμα των προσεχών εκλογών, συντασσόμενος με την ουσιαστική ομιλία
          του προέδρου αυτού, κου.Κώσταλου.
           Το απόγευμα της ίδιας ημέρας επισκέφθηκε τον Καρφά, την Αγ.Ερμιόνη, τα Θυμιανά, την Καλλιμασιά και τον Καταρράκτη, όπου είχε την 
          ευκαιρία να συνομιλήσει κυρίως με την νεολαία του νησιού αλλά και με συνταξιούχους για την σκληρή και "σκοτεινή" καθημερινότητα που 
          βιώνουν λόγω των μέτρων του Μνημονίου ΙΙ, αναφέροντας παράλληλα τα μέτρα που η "ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ" έχει προνοήσει σαν πρώτα
          βήματα προς τη διέξοδο από την Κρίση, στηρίζοντας αφενός τη σταθερότητα του εισοδήματος των συνταξιούχων και αφετέρου τις προοπτικές
          ένταξης των νέων στη διαδικασία παραγωγής με κανόνες Διαφάνειας, ώστε όλοι να έχουν Ίσες Ευκαιρίες στην Πρόοδο.

           

ΒΡΟΧΟΜΕΤΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΧΙΟΥ



                   Σας γνωρίζουμε   το  ύψος βροχής, τρέχουσας βροχομετρικής περιόδου, όπως καταγράφεται στους σταθμούς    της  Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Χίου:


Α/Α

 

           ΣΤΑΘΜΟΣ

΄Υψος βροχής σε εκατοστά


 1
Καρδαμύλων
114,88
 2
Ν. Μονής
101,00
 3
Αγ.Σαράντα(Δαφνώνας)
87,80
 4
Βαβίλων
92,83
 5
Πυργιού
67,82
6
Καρυών
95,00


                                                                         Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
                                                                             


                                                                                       ΜΑΡΙΟΣ ΓΚΟΛΕΜΗΣ