Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

Σύλληψη 54χρονης για μαστροπεία, στη Μυτιλήνη


Συνελήφθη,  στη Μυτιλήνη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης

Κλείνει τμήμα του οδικού δικτύου Χίου – Καρδαμύλων


Η Δ/νση Τεχνικών Έργων (Δ.Τ.Ε.) της Περιφερειακής Ενότητας Χίου ανακοινώνει ότι στο οδικό δίκτυο  Χίου –Καρδαμύλων

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ; ΞΕΣΠΑΣΕ ΣΕ ΚΛΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗ ΚΑΜΕΡΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

Συνέντευξη τύπου του υποψήφιου βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Κώστα Τριαντάφυλλου

συνέντευξη τύπου του υποψήφιου βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Κώστα Τριαντάφυλλου, που θα δοθεί στο δικηγορικό του γραφείο, Αδελφών Ράλλη 33, την σημερα 8 Ιουνίου στις 11:00 το πρωί, σχετικά με τα ζητήματα του ΕΟΠΥΥ, του Οίκου Ναύτου και των φαρμάκων

Για τρίτη χρονιά εκτός μηχανογραφικών το Τμήμα Τουρισμού του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Αναβάλλεται και φέτος η ακαδημαϊκή λειτουργία του Τμήματος Οικονομικής και Διοίκησης Τουρισμού του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Χίο

Ένας Λέσβιος ανάμεσα στους πλουσιότερους ομογενείς στον κόσμο

Εφοπλιστές, βιομήχανοι, επενδυτές, διασημότητες της σόουμπιζ, συγκαταλέγονται μεταξύ των 50 πλουσιότερων ομογενών που ξεκίνησαν από το μηδέν και με όπλο τη δημιουργικότητα και τη θέληση για επιτυχία κατάφεραν να φτάσουν ψηλά. Ανάμεσα στους κορυφαίους ο ηλικίας 83 ετών Λέσβιος φαρμακοβιομήχανος Μαϊκλ Ζαχαρής με καταγωγή από την Αγία Παρασκευή.

Δωρεάν ιατρικές εξετάσεις στους κατοίκους του Αη Στράτη

«Η Υγεία δεν είναι προνόμιο των Ολίγων αλλά δικαίωμα Όλων». Με αυτό το σκεπτικό οργανώνεται τριήμερη επίσκεψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικύ που θα παρέχει ιατρικές υπηρεσίες εντελώς δωρεάν στους λιγοστούς κατοίκους του Αη Στράτη.

Η επέλαση των κουνουπιών | Δεν έχουν γίνει ακόμη ψεκασμοί

Ιδιαίτερα αισθητό είναι φέτος στη Μυτιλήνη αλλά και σε πολλά άλλα σημεία της Λέσβου,  το πρόβλημα των κουνουπιών

Μέτρα για το πλανόδιο εμπόριο ζητούν οι έμποροι |Ευρεία σύσκεψη στο Επιμελητήριο

Ευρεία σύσκεψη με θέμα το παραεμπόριο πραγματοποιήθηκε χτες Τετάρτη 6 Ιουνίου το απόγευμα με πρωτοβουλία του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης στο Επιμελητήριο Λέσβου.

ΠΟΕ-ΟΤΑ : 48ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ




 
Με αίτημα την «ίση μεταχείριση όλων των εμπλεκομένων εργαζομένων στις εκλογικές εργασίες», το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕ-ΟΤΑαποφάσισε στη σημερινή συνεδρίαση του, αποχή όλων των εργαζομένων των ΟΤΑ από κάθε εκλογική εργασία μέχρι την Παρασκευή 15 Ιουνίου

"ΝΑΥΜΑΧΙΑ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ Blue Star Patmos ΣΤΗΝ ΓΡΑΜΜΗ ΠΕΙΡΑΙΑΣ -ΧΙΟΣ-ΜΥΤΙΛΗΝΗ ...


«Ναυμαχία» για τη δρομολόγηση του Blue Star Patmos


«Ναυμαχία» για τη δρομολόγηση του Blue Star Patmos 
Σφοδρή σύγκρουση συμφερόντων έχει ξεσπάσει στο Αιγαίο έπειτα από αίτημα της Attica Group για έκδοση άδειας δρομολόγησης του νεότευκτου επιβατηγού - οχηματαγωγού πλοίου «Blue Star Patmos» στη γραμμή Περαιάς - Χίος και Μυτιλήνη. Οξεία ήταν η αντίδραση της Ναυτιλιακής Εταιρείας Λέσβου (NEL Lines) η οποία έως σήμερα εξυπηρετεί αυτή τη γραμμή μαζί με την Hellenic Seaways.  

Σε επιστολή της η Ναυτιλιακή Εταιρεία Λέσβου προς τη Διεύθυνση Θαλασσίων Συγκοινωνιών του υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας με κοινοποίηση προς τον Πρωθυπουργό, τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων και άλλους φορείς αναφέρει μεταξύ άλλων ότι: «Εκφράζουμε την πλήρη αντίθεση μας σε τυχόν έγκριση δρομολόγησης του Ε/Γ-Ο/Γ BLUE STAR PATMOS στη γραμμή Πειραιά - Χίο - Μυτιλήνη για την τρέχουσα καλοκαιρινή περίοδο και απαιτούμε να ισχύσουν τα ίδια μέτρα και σταθμά προς όλες τις εταιρείες όσον αφορά τη δρομολόγηση για το επόμενο έτος».

Στην επιστολή γίνεται επίσης αναφορά στις πρόσφατες αποφάσεις του Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (ΣΑΣ) για απόρριψη δρομολόγησης πλοίων άλλων εταιρειών όπως του Olympia Pallas στην γραμμή Πειραιάς - Χανιά ενώ τόνιζεται ότι «θα καταγγείλουμε την διαφαινόμενη Νέα Γιάλτα και τον εμπαιγμό προς την εταιρεία μας, που φέτος κλείνει τα 40 χρόνια λειτουργίας της με καθημερινή και απρόσκοπτη σύνδεση των νησιών Χίου και Μυτιλήνης με τον Πειραιά, ως εταιρεία λαϊκής βάσης της Μυτιλήνης και της οποίας οι τυχόν λανθασμένες εισηγήσεις σας θα δυναμιτίσουν τη λειτουργία και θα απειλήσουν την ύπαρξη της».
 
»Τυχόν πρόχειρη και άστοχη εισήγηση σας θα προκαλέσει το άνοιγμα των ασκών του Αιόλου για όλους και για όλα, ακόμα και για τους αιτούντες. Οι παρενέργειες μπορεί να έχουν δραματικές συνέπειες, που μπορεί να φτάσουν και σε διακοπή εκτέλεσης των συμβάσεων δημόσιας υπηρεσίας στις άγονες γραμμές των νησιών μας, στις οποίες το κράτος είναι υπερήμερο με φοβερές και ανυπολόγιστες καθυστερήσεις στην καταβολή των μισθωμάτων», καταλήγει η επιστολή.

Η Ναυτιλιακή Εταιρεία Λέσβου διατυπώνει τα εξής ερωτήματα:

-Τι σκοπιμότητες εξυπηρετούν όλα αυτά;
 
-Γιατί μερικά εικοσιτετράωρα προ των εκλογών οι υπηρεσιακοί παράγοντες μαζί με την υπηρεσιακή κυβέρνηση προσπαθούν να δημιουργήσουν τετελεσμένα γεγονότα που θα επηρεάσουν για πολλά χρόνια την Ελληνική ακτοπλοΐα, τη στιγμή που έχει εξαγγελθεί η επανίδρυση του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας από όλα σχεδόν τα κόμματα εξουσίας;


Πηγή: Το Βήμα 

Ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΤΗ ΧΙΟ

Στην κεντρική πλατεία της Χίου , θα μιλήσει την Κυριακή 10 Ιουνίου, στις 7.30 το απόγευμα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΧΙΟΥ-Άμεση αποστολή φαρμάκων και υγειονομικού υλικού


Τραγικές διαστάσεις τείνει να προσλάβει το θέμα της έλλειψης φαρμάκων στο ακριτικό νησί μας.

ΣΥΣΤΑΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΙΑΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΜΙΣΘΩΣΕΩΝ ΧΙΟΥ




Με Απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Χίου κ. Κ. Γανιάρη συστάθηκε η τριμελής Επιτροπή Διακανονισμού Εμπορικών Μισθώσεων στην Περιφερειακή Ενότητα Χίου. Η Επιτροπή αποτελείται από τους:
  1. Την κ. Χριστίνα Γαλάτουλα, εκπρόσωπο του Δικηγορικού Συλλόγου Χίου ως Πρόεδρο.
  2. Τον κ. Μιχάλη Κριμιζη εκπρόσωπο του Επιμελητηρίου Χίου ως μέλος.
  3. Τον κ. Μιχάλη Ψώρα εκπρόσωπο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων ως μέλος.
Έργο της Επιτροπής είναι η εξώδικη επίλυση διαφορών που αφορούν την αναπροσαρμογή του μισθώματος στις εμπορικές μισθώσεις για ακίνητα που βρίσκονται μέσα στα όρια της Π.Ε. Χίου. Η θητεία της Επιτροπής είναι διετής, με δυνατότητα ετήσιας παράτασης από τον Αντιπεριφερειάρχη.
Η σύσταση της Επιτροπής υπήρξε πάγιο αίτημα του εμπορικού κόσμου της Χίου. 

ANAKOINΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΧΙΟΥ


Η Δ/νση Τεχνικών Έργων (Δ.Τ.Ε.) της Περιφερειακής Ενότητας Χίου ανακοινώνει ότι στο οδικό δίκτυο  Χίου –Καρδαμύλων και συγκεκριμένα το τμήμα από την Μονή Μυρσινιδίου  έως Μηλιγγά ( κόλπος Γλάρων ) , θα παραμείνει κλειστό και για τις δυο κατευθύνσεις της οδού  το Σάββατο 09/06/2012  και για τις ώρες 9 το πρωί έως 12 το μεσημέρι ,  λόγω  εργασιών που εκτελούνται  για την απομάκρυνση βράχου .
  

                                                                          Η Προϊσταμένη της Δ.Τ.Ε.   Π.Ε.Χίου                                                                                 

                                                                                      Αργυρώ Τσικολή
                                                                                      Πολιτικός Μηχ. 

2ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ

Η ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΤΟΥΛΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΟΛΑ