Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

ΤΟ ΝΕΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΚΑΙ ΑΛΙΕΙΑΣ




Αυτές τις μέρες καλείται το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να συναποφασίσει για το μέλλον της Κοινής Αλιευτικής Πολιτικής (ΚΑλΠ). Ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων, Νίκος Χρυσόγελος, έχει αναλάβει τη σύνταξη της έκθεσης - γνωμοδότησης της Επιτροπής Περιβάλλοντος, Δημόσιας Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων, για τη σύσταση του νέου Ευρωπαϊκού Ταμείου Θάλασσας και Αλιείας. 

Ο Κ. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΛΙΕΙΑΣ



O Βουλευτής Χίου Κώστας Τριαντάφυλλος, κατόπιν ενημέρωσης, που έλαβε ότι η Γενική Διεύθυνση Αλιείας εκ παραδρομής δεν έχει ενταχθεί στο νεοσυσταθέν Υπουργείο Ναυτιλίας, απέστειλε στον Υπουργό κ. Κωστή Μουσουρούλη, σχετική έγγραφη αναφορά, στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρει:
«Για τους λόγους που παρατίθενται παρακάτω, πιστεύω ότι τόσο η Γενική Δ/νση Αλιείας, όσο και η Γενική Δ/νση των προγραμμάτων ΕΣΠΑ της Αλιείας αλλά και η Μονάδα Παρακολούθησης των προγραμμάτων αυτών, επιβάλλεται να εποπτεύονται από το Υπουργείο Ναυτιλίας.

ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΞΑΝΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ


Το Λιμενικό ξανά στο Ναυτιλίας

Πρώτη καταχώρηση: 22/06/2012
12:03Πολιτική
Τις νέες αρμοδιότητες του επανασυσταθέντος υπουργείου Ναυτιλίας ορίζει το προεδρικό διάταγμα 85/2012 που εκδόθηκε χθες.

Σύμφωνα με αυτό, η Γενική Γραμματεία Ασφάλειας Ναυσιπλοϊας και κατ' επέκταση το Λιμενικό Σώμα

ΤΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΕΤΑΦΕΡΘΕΙ ΑΚΟΜΗ ΣΤΗ ΧΙΟ


O Βουλευτής Χίου Κώστας Τριαντάφυλλος, κατόπιν ενημέρωσης ότι δεν έχει μεταφερθεί ακόμη στην Χίο, το πυροσβεστικό ελικόπτερο, απέστειλε στον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, κ. Παναγιώτη Μπονάτσο, με κοινοποίηση στον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Θεόδωρο Μπούφη, σχετική έγγραφη αναφορά, στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρει:

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ


ΕΛΛΗΝΙΚΗ         ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ


                                                                                                 Μυτιλήνη: 19-06-2012
                                                                                                 Αριθ.Πρωτ: 3236/2012

Ταχ.Δ/νση:  Κουντουριώτη 1

       ( 2251352128                                                         ΠΡΟΣ:  Όπως Πίνακας Αποδεκτών
FAX: 22510 27813
Πληροφορίες: Θ.Σαμίου
Ταχ.Κώδικας : 81 100
ΘΕΜΑ: Πρόσκληση σε συνεδρίαση.
Παρακαλούμε να προσέλθετε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Καταστήματος Βορείου Αιγαίου ( Μυτιλήνη ) την 26/06/2012, ημέρα Τρίτη και ώρα 19:30 για συνεδρίαση και λήψη απόφασης επί των παρακάτω θεμάτων:

ΜΑΡΙΑ ΤΣΑΚΟΥ : Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΩΝ







H Ελλάδα παράγει περισσότερη πολιτική απ’ όση μπορούμε να καταναλώσουμε —είναι πασίγνωστο αυτό—, μα όχι και της καλύτερης ποιότητας — όχι πάντα, τέλος πάντων. Έτσι μεγαλώσαμε, έτσι ζούμε, και έτσι θα συνεχίσει να συμβαίνει σε τούτο τον τόπο. Είναι αναπόφευκτο, είναι ίδιόν μας, και είναι και κάτι με το οποίο οφείλει να συνδιαλέγεται κανείς καθημερινά…

ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΣΥΝΑΝΤΙΛΗΨΗΣ ΜΕΤΑΞΥ ΔΗΜΟΥ ΧΙΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ



        Την Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012 υπογράφτηκε στο Δήμο Χίου, από το Δήμαρχο Χίου κ. Πολύδωρο Λαμπρινούδη και τον Πρύτανη Καθηγητή  Πανεπιστημίου Αιγαίου κ. Πάρι Τσάρτα,  πρωτόκολλο Συναντίληψης και  Συνεργασίας μεταξύ του Πανεπιστημίου Αιγαίου και του Δήμου Χίου.
     Το Παν/μιο Αιγαίου και ο Δήμος  Χίου συμφώνησαν και συναποδέχτηκαν να συνεργαστούν στα ακόλουθα πεδία: Α) Ανάπτυξη Νήσων και αξιοποίηση τοπικών προϊόντων, Β) Τουριστική Ανάπτυξη, Γ) Επιχειρηματικότητα και καινοτομία, Δ) Προστασία και διατήρηση χερσαίου και υδάτινου περιβάλλοντος και περιβαλλοντικές πολιτικές, Ε) Ναυτιλία και μεταφορές, ΣΤ) Κοινωνία την Πληροφορίας και πρόσβαση των πολιτών στις νέες τεχνολογίες, Ζ) Πολιτισμός και πολιτιστική προβολή, Η) Κοινωνική συνοχή και προστασία ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, Θ) Δια βίου μάθηση και κατάρτιση και Ι) Διοίκηση και στρατηγικός σχεδιασμός σε Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
     

ΕΛΠΙΔΕΣ ΞΑΝΑ ΓΙΑ ΝΕΑ; ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΣΤΗ ΧΙΟ





Η συγκρότηση κυβέρνησης με τη στήριξη τριών κομμάτων αναμφισβήτητα ικανοποιεί το λαϊκό συναίσθημα. Ήταν απαίτηση για μια κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης για να ανακόψει τον κατήφορο και να επιδιώξει σιγά-σιγά την ανασυγκρότηση και την αναδιάρθρωση της χώρας. Τα προβλήματα  είναι μεγάλα, οι πιθανότητες, όμως, πολλαπλασιάζονται με πολιτική και κοινωνική κοινή πλεύση.

Η αναμενόμενη υπουργοποίηση του Χιώτη Βουλευτή Κωστή Μουσουρούλη, πολύ περισσότερο που του ανατέθηκε το εξαιρετικά σημαντικό Υπουργείο της Ναυτιλίας και του Αιγαίου μας ικανοποιεί ακόμα περισσότερο και ανοίγει για την Χίο, το Αιγαίο ένα παράθυρο ελπίδας, όχι μόνο γιατί αναλαμβάνει, μετά από μισό αιώνα, ένας Χιώτης ξανά το τιμόνι της μεγαλύτερης βιομηχανίας της χώρας αλλά κυρίως γιατί ο νέος Υπουργός έχει καταθέσει έγκαιρα το όραμά του, τις προτάσεις του για τη συμμετοχή και συμβολή του τόπου μας στις νέες προοπτικές που δημιουργεί η επανασύσταση του ναυτικού υπουργείου.

Η Χίος γνωρίζει τα θέματα, έχει την τεχνογνωσία, ελέγχει τα θαλασσινά πράγματα σε διεθνές επίπεδο και αναμφισβήτητα μπορεί να παίξει το ρόλο που της ταιριάζει.

Αυτή τη σημαντική ημέρα για τον ίδιο και τον τόπο μας, του ευχόμαστε καλή δύναμη και επιτυχία.

Σ Μιχαηλίδης
Υποναύαρχος (ε.α) Λ.Σ.
Δημοτικός Σύμβουλος