Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΖΗΤΗΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ 25ης ΙΟΥΝΙΟΥ 2012



Σας ενημερώνουμε ότι, μεταξύ των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, που θα συζητηθούν στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής τη Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012, είναι τα εξής:
• Έγκριση όρων δημοπράτησης του έργου: «Βελτίωση Περιφερειακού δρόμου Οινουσσών», προυπολογισμού 1.485.000,00 ευρώ.
• Έγκριση όρων δημοπράτησης του έργου: «Ανέγερση νέας πτέρυγας στο Ανδρεάδειο Γυμνάσιο Βροντάδου», προϋπολογισμού 3.750.000,00 ευρώ.
• Έγκριση όρων δημοπράτησης του έργου: : «Προσθήκη – Βελτίωση Δημοτικού Σχολείου Καλλιμασιάς Δήμου Ιωνίας», προϋπολογισμού 645.000,00 ευρώ.
Τα συγκεκριμένα έργα εντάχθηκαν πρόσφατα στο ΕΣΠΑ Βορείου Αιγαίου από την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΤΗΝ Κ΄ΕΚΠΑ ΓΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ ΜΕ ΟΜΗΡΙΚΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ



Αξιότιμη κ. Διευθύντρια,
Όπως γνωρίζετε, η δημοτική αρχή Χίου καταβάλλει μεγάλη και συνεχή προσπάθεια, προκειμένου να αναδειχθεί η Χίος, ως τόπος δράσης του μεγάλου επικού ποιητή Ομήρου.
Ο Δήμος έχει φροντίσει για την τοποθέτηση γλυπτών με θέμα τα Ομηρικά έπη σε διάφορα σημεία της πόλης, τη φύτευση των φυτών του Ομήρου στον Βοτανικό Κήπο Αιγαίου, προτίθεται δε να δημιουργήσει ολοκληρωμένο Κέντρο Ομηρικών Μελετών στην περιοχή της Δασκαλόπετρας, παράλληλα με την αναβάθμιση του αρχαιολογικού χώρου.
Με την πρόσληψη, προσωπικού, μέσω της κοινωφελούς εργασίας, θα λειτουργήσει το μουσείο της Βολισσού, ο Πύργος του Πιτυούς και θα επιδιωχθεί η πληρέστερη στελέχωση στον αρχαιολογικό χώρο του Εμπορειούς.
Θεωρούμε όμως πρωτίστης σημασίας την πραγματοποίηση έκθεσης με ευρήματα του Ομήρου από την αρχαία Χίο στο Αρχαιολογικό Μουσείο Χίου και μάλιστα σε περίοπτη θέση, όπως είχε γίνει στο παρελθόν, στη δεκαετία του 1980.
Το Αρχαιολογικό Μουσείο έχει μεγάλο κύρος και επισκεψιμότητα, και με την έκθεση αυτή θα δίνεται η δυνατότητα, τόσο στους δημότες μας, όσο και κυρίως στους ξένους επισκέπτες στη Χίο, να αποκτήσουν άμεση γνώση κι εμπειρία, αποδεικνύοντας τη σχέση του ποιητή Ομήρου με το νησί μας.

ΕΚΘΕΣΗ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΟΝ ΜΙΧΑΗΛ ΧΩΜΑΤΖΑ ΑΠΟ ΤΗΝ 3η Ε.Β.Α.



Η 3η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, με αφορμή τον επαναπατρισμό των δύο τοιχογραφιών που είχαν κλαπεί το 1981 από το ναό της Παναγίας Κρήνας, διοργανώνει περιοδική έκθεση αφιερωμένη στο μεταβυζαντινό ζωγράφο Μιχαήλ Χωματζά.
Η έκθεση θα παρουσιασθεί στο «Παλάτι Ιουστινιάνι» στο Κάστρο της Χίου, από 29 Ιουνίου έως 2 Σεπτεμβρίου 2012, τις ώρες 09:00 – 14:30.
Με την ευκαιρία της έκθεσης , την Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012 και ώρα 19:30, στη Σκοτεινή Φυλακή του Κάστρου της Χίου, θα μιλήσει ο επίτιμος Έφορος Αρχαιοτήτων κ. Χαράλαμπος Πέννας με θέμα: «Ο ναός της Παναγίας Κρήνας στη Χίο: Έκφραση της κοινωνικής και καλλιτεχνικής ζωής του νησιού στα τέλη του 12ου αιώνα».
Η βραδιά θα κλείσει με δεξίωση

ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΗΜΟΥ ΧΙΟΥ

Με 25 θέματα στην ημερήσια διάταξη συγκαλείται  στη 1 η ώρα το μεσημέρι της Δευτέρας 25 Ιουνίου 2012,η Οικονομική Επιτροπή του  Δήμου Χίου, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου

ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΧΙΟΥ

Με 62 θέματα στην ημερήσια διάταξη, συγκαλείται την Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012, το Δημοτικό Συμβούλιο Χίου, στην αίθουσα του πρώην Νομαρχιακού Συμβουλίου. Ώρα έναρξης, στις 6.30 το απόγευμα.

ΟΙ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟ , ΟΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ



Τις γενικές προτεραιότητες τους στα υπουργεία Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Εσωτερικών που ανέλαβαν έθεσαν κατά τις τελετές παραλαβής-παράδοσης οι νέοι υπουργοί Αντώνης Μανιτάκης και Ευρυπίδης Στυλιανίδης.