Τρίτη 14 Αυγούστου 2012

ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΜΑΧΗΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟΥ




Μπορεί να βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού, όμως τα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη συνεχίζουν να εισβάλουν στο Αιγαίο και να παραβιάζουν τον ελληνικό εναέριο χώρο.
Κι αυτό παρά το γεγονός ότι με τακτική αυτή η Άγκυρα «κουρελιάζει» το μορατόριουμ και δείχνει εμπράκτως ότι αδιαφορεί για την θρησκευτική εορτή της 15ης Αυγούστου.
Σήμερα Τρίτη, παραμονή της Παναγίας, οκτώ τουρκικά αεροσκάφη -μεταξύ των οποίων έξι μαχητικά, ένα ηλεκτρονικού πολέμου και ένα ελικόπτερο- μπήκαν στο Αιγαίο χωρίς να έχουν υποβάλει σχέδια πτήσης και σε τρεις περιπτώσεις παραβίασαν τον εναέριο χώρο της Ελλάδας.
Τα τουρκικά μαχητικά μπήκαν στο Βόρειο, το Κεντρικό και το Νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, όλα τα αεροσκάφη αναχαιτίστηκαν και αναγνωρίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.
protothema.gr

ΚΛΟΙΟΣ ΘΑΝΑΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ



Η Τουρκική κυβέρνηση ανήγγειλε επίσημα την δημιουργία 23 πυρηνικών σταθμών της, που θα είναι στο βεληνεκές μια βόμβα για την Ελλάδα και γενικότερα για την Ανατολική Μεσόγειο και την Μέση Ανατολή.

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΠΡΟΣ ΣΑΜΑΡΑ : ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ


Δήμαρχος Καλαμάτας προς Σαμαρά: Ενισχύστε οικονομικά τις κοινωνικές δομές των δήμων

Την ενίσχυση των ΟΤΑ για να ανταποκριθούν στο έργο τους, κυρίως σε αυτό των κοινωνικο-προνοιακών δομών, όπως, για παράδειγμα, οι παιδικοί, ζήτησε από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ο δήμαρχος Καλαμάτας και πρόεδρος της ΠΕΔ Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, κατά την επίσκεψη του πρώτου στο δημαρχιακό μέγαρο της πόλης. Επίσης, ο Π. Νίκας κάλεσε κάλεσε τον Πρωθυπουργό να εγκαινιάσει το Μέγαρο Χορού της πόλης, ενώ του προσέφερε έναν πίνακα με τη βυζαντινή Καλαμάτα, από το εργαστήριο της Δημοτικής Επιχείρησης «Φαρίς».
Σαμαράς: Με τη βοήθεια της Παναγίας
«Θέλω να γνωρίζετε ότι, η σημαία του αγώνα για όλη την Ελλάδα είναι ψηλά. Αγωνιζόμαστε προκειμένου να πετύχουμε το στόχο, που δεν είναι άλλος, από τη γρήγορη έξοδο της Χώρας από την κρίση. Και προς την κατεύθυνση αυτή, καλώ όλους τους Έλληνες, πέρα και πάνω από κόμματα, να είμαστε μία ενωμένη γροθιά. Γιατί τώρα είναι η Ελλάδα που μετράει και τίποτα άλλο. Και είμαι βέβαιος, ότι με τη βοήθεια της Παναγιάς, θα κερδίσουμε. Μάχη δύσκολη, ανηφορική, δύσβατη, με συνεχείς αναταράξεις, θα την κερδίσουμε», σημείωσε από την πλευρά του, κατά την αντιφώνησή του, ο Α. Σαμαράς.

aftodioikisi.gr

ΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΖΗΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠ.ΕΣ. ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ , ΠΡΙΝ ... ΠΑΓΩΣΟΥΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ



Τον κίνδυνο να παραμείνουν τα σχολεία χωρίς πετρέλαιο τη σχολική χρονιά που έρχεται σε περίπου ένα μήνα επισείει με επιστολή της προς τον υπουργό Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ), διότι παρά τα όσα έχουν υποσχεθεί οι προκάτοχοί του «η περσινή σχολική χρονιά έκλεισε με τα σχολεία να έχουν εισπράξει μόνο μια δόση (Φεβρουάριου 2012), ενώ εκκρεμεί η καταβολή της δεύτερης δόσης, που αναμενόταν τον Απρίλιο 2012. Κατά συνέπεια επιβάλλεται η άμεση εκταμίευσή της, γιατί σε διαφορετική περίπτωση η δραματική οικονομική κατάσταση των σχολείων εγκυμονεί σοβαρά προβλήματα για την ομαλή λειτουργία τους».