Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

ΔΙΗΜΕΡΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΗΣ ΣΑΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ




Σάμος: Διήμερο κλείσιμο των σχολείων για το πρόβλημα μεταφοράς των μαθητών 
Το δημοτικό συμβούλιο της Σάμου αποφάσισε 48ωρη αναστολή της λειτουργίας των σχολείων στις 25 και 26 Σεπτεμβρίου καθώς και το κλείσιμο των υπηρεσιών του Δήμου σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το πρόβλημα μεταφοράς των μαθητών καθώς τα  ΚΤΕΛ δεν εκτελούν τα σχετικάδρομολόγια εξαιτίας χρεών του Δημοσίου προς αυτά.

Βάσει πληροφοριών, μετά την τηλεφωνική επικοινωνία του δημάρχου Σάμου, Στέλιου Θάνου, με το γενικό γραμματέα του υπουργείου Παιδείας, εξετάζεται το θέμα της αποπληρωμής μέρους των οφειλών προς τα ΚΤΕΛ και αναμένεται έως την Δευτέρα να υπάρξουν εξελίξεις

newpost.gr.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ Ε.Ο.Σ. ΣΑΜΟΥ





Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ ο οποίος έχει υπό τη βουλευτική του εποπτεία και την Εκλογική Περιφέρεια της Σάμου, έκανε την εξής δήλωση:

«Διάβασα την προσεκτικά διατυπωμένη δήλωση του Αντιπεριφερειάρχη Σάμου σχετικά με το θέμα της Ε.Ο.Σ.Σ. και τον ιδιώτη ο οποίος ενδιαφέρεται να ανοίξει στο νησί οινοποιείο.

Μου ζητήθηκε να τη σχολιάσω.

Θα επαναλάβω προηγούμενη δήλωσή μου ότι όποιος αισθάνεται ότι οι ενέργειες του κ. Παπαθεοφάνους δεν είναι σύννομες, δεν έχει παρά να προσφύγει στη Δικαιοσύνη.

Εμείς οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ξεκαθαρίζουμε ότι το σαμιώτικο κρασί είναι μια βαριά κληρονομιά για το νησί, διεθνούς φήμης, συμβάλλοντας για δεκαετίες τα μέγιστα στην τοπική οικονομία και στηρίζοντας χιλιάδες οικογένειες.

Πλην όμως δεν είναι δυνατόν να παραμένουν, χρόνια τώρα, απλήρωτοι πάνω από 3.000 αμπελοπαραγωγοί, με ένα Συνεταιρισμό που έχει πνιγεί στα χρέη και τον οποίο αποδυναμώνουν οι εξελίξεις στην Αγροτική Τράπεζα που ήταν και ο κύριος δανειοαιμοδότης του.

Πιστεύουμε ότι ανεξάρτητα με τις κινήσεις του οποιουδήποτε ιδιώτη, οι οποίες σαφώς πρέπει να μην παρεκκλίνουν από τα όρια που ορίζουν οι σχετικές νομοθεσίες, οι έχοντες το έννομο συμφέρον αμπελοπαραγωγοί και συνεταιριστές της Σάμου πρέπει να επανασχεδιάσουν πολλά (θα έλεγα από μηδενική βάση) που αφορούν τον εκσυγχρονισμό, το marketing και το μέλλον της Ένωσης, η οποία εάν παραμείνει όπως είναι σήμερα θα τα γκρεμίσει οριστικά όλα.

Οι εμπλεκόμενοι με την Ε.Ο.Σ.Σ. έχουν πολλά παραδείγματα για να χρησιμοποιήσουν ως μοντέλο διαχείρισης. Υπενθυμίζω τις επιτυχημένες εμπορικές δραστηριότητες τόσο της μαστίχας Χίου όσο και του κρόκου Κοζάνης.

Φυσικά σε όλες αυτές τις προσπάθειες, που είναι επιβεβλημένες να γίνουν, πρέπει να αποκοπούν οριστικά οι ομφάλιοι κομματικοί λώροι τόσο σε επίπεδο διοικήσεων όσο και στις επιλογές των προσλήψεων.

Όλοι οι εμπλεκόμενοι με την Ε.Ο.Σ.Σ., παραγωγοί, εργαζόμενοι και διοικούντες, να είναι βέβαιοι ότι οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ θα είναι στο πλευρό τους στηρίζοντας και επιδοκιμάζοντας κάθε προσπάθειά τους προς τα εμπρός και προστατεύοντάς τους από οτιδήποτε θα αντιστρατεύεται, εκτός πλαισίων της υφιστάμενης νομοθεσίας, τα συμφέροντά τους.

Αρκεί, βέβαια, με ειλικρινή διάθεση αυτοκριτικής, να καταγράψουν τί λάθη έγιναν μέχρι σήμερα και να  αποδείξουν ότι το μπορούν για το αύριο».

ΤΕΛΕΣΤΗΚΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 68η ΕΠΕΤΕΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ



     Σήμερα Παρασκευή, 21-09-2012, τελέστηκαν με ιδιαίτερη συγκίνηση οι προγραμματισμένες από το Δήμο Χίου τιμητικές εκδηλώσεις, ως ελάχιστος φόρος τιμής για την 68η επέτειο από την Απελευθέρωση του νησιού μας από τους Γερμανούς κατακτητές.

     Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκε η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του νησιού, αλλά και πλήθος πολιτών και μαθητών της Α/βάθμιας και Β/βάθμιας εκπαίδευσης. Μετά τη δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκου, τελέστηκε τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων στον ανδριάντα του Ιάσονα Καλαμπόκα, αγωνιστή και μέλους του Ε.Α.Μ., που σκοτώθηκε λίγο πριν την απελευθέρωση του νησιού από τους Γερμανούς.

     Ιδιαίτερα φορτισμένη ήταν η στιγμή που ο κ. Δημήτριος Κουσκουσάκης, συναγωνιστής του Ι. Καλαμπόκα, κατέθεσε στεφάνι φανερά συγκινημένος.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΧΙΟΥ , ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ


Επί 2,5 χρόνια κόβονται και ξανακόβονται μονομερώς μισθοί, συντάξεις και κοινωνικές παροχές, ενώ το «τέρας» του χρέους και των ελλειμμάτων συνεχίζει «ανίκητο» να απαιτεί συνεχώς νέες θυσίες και περικοπές.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΧΙΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ 26ης ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ


Την Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012 και ώρα 12:00 μμ, θα δοθεί συνέντευξη τύπου από τους συμμετέχοντες φορείς στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Χίου, σχετικά με τη Γενική απεργία της Τετάρτης 26ης Σεπτεμβρίου. 

ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ ΕΡΓΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΧΙΟΥ

Σας ενημερώνουμε ότι συνεχίζονται, με γρήγορους ρυθμούς, τα αντιπλημμυρικά έργα στην περιοχή Βαρβασίου, Ευρετής, Φάρκαινας, Βερίτη, παρά τα όποια προβλήματα προκύπτουν με τα αρχαιολογικά ευρήματα, κατά τη διάρκεια των ανασκαφών.