Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΗΣ ΥΔΑΤΟΡΕΜΑΤΩΝ




Προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου και της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, που αφορά στην «Άσκηση αρμοδιοτήτων οριοθέτησης υδατορεμάτων», υπέγραψαν η Γενική Γραμματέας της Α.Δ.Α κα Χριστιάνα Καλογήρου και ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Αθανάσιος Γιακαλής

ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΝΕΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ 2014 - 2020



Στο πλαίσιο του σχεδιασμού και της κατάρτισης του αναπτυξιακού προγραμματισμού της χώρας για την επόμενη προγραμματική περίοδο σε εθνικό, τομεακό και περιφερειακό επίπεδο, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου πραγματοποιεί ημερίδα ενημέρωσης του νέου πλαισίου για την περίοδο 2014-2020, την ερχόμενη Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012, ώρα 11 το πρωί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Λέσβου. 

ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ κ.ΛΥΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ



«Τουρισμός σημαίνει επικοινωνία, ανάπτυξη, συνάντηση ανθρώπων και πολιτισμών. Μέσω του τουρισμού μπορούν να επιτευχθούν σημαντικοί στόχοι για την ανάπτυξη του τόπου μας. Παρά τις δύσκολες καταστάσεις που βιώνουμε, ας εργαστούμε όλοι μαζί και ας προσφέρουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να διασφαλίσουμε καλύτερες μέρες για τα νησιά μας.». 

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ ΧΙΟΥ ΜΕ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ


ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ - ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑμεΑ Χίου

Κάτω τα χέρια από τους ανάπηρους και τις οικογένειές τους!
        Στο στόχαστρο για μια ακόμα φορά της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, ΕΕ, τρόικας και βιομηχάνων μπαίνουν τα ήδη πενιχρά επιδόματα και δικαιώματα των ΑμεΑ.

AΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 26ης ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012, ΣΤΗ ΧΙΟ


Εντυπωσιακή ήταν η κινητοποίηση του ΠΑΜΕ και στη Χίο. Από νωρίς το πρωί οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ έδιναν τη μάχη της περιφρούρησης της Πανελλαδικής απεργίας στη Χίο. Στις 10:30πμ εκατοντάδες απεργοί συγκεντρώθηκαν στην είσοδο της Απλωταριάς.
Το λόγο πήρε αρχικά η Αντιπρόεδρος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων, που στην ομιλία της τόνισε πως δεν πάει άλλο, ότι η απεργία αυτή δεν είναι μια συνηθισμένη απεργία αλλά η απαρχή ενός μακρόχρονου αγώνα. Ότι πρέπει να δοθεί μαζική απάντηση χωρίς φόβο, συνεχής αγώνας με το ΠΑΜΕ ως τη νίκη της εργατικής τάξης, των μικρομεσαίων, των αυτοαπασχολούμενων. Χαιρέτισε την παρουσία εργαζομένων από τα καταστήματα Sprider, το σούπερ μάρκετ Βιδάλης και άλλους εργασιακούς χώρους, που για πρώτη φορά απήργησαν σπώντας την τρομοκρατία των εργοδοτών στην πράξη και που συμμετείχαν στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ.

Το λόγο στη συνέχεια πήραν το μέλος του ΔΣ του Συνδικάτου Οικοδόμων Χίου και μέλος του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Χίου και το μέλος του ΔΣ του ΣΕΣΝΟΧ.
Στις ομιλίες τονίστηκε ότι σήμερα τα μέτρα που παίρνονται δεν έχουν σαν στόχο να βελτιώσουν τη ζωή των εργαζομένων, δεν έχουν στόχο τη μείωση του χρέους ή το συμμάζεμα της σπατάλης αλλά το να μειώσουν την τιμή της εργατικής δύναμης, ώστε να κρατηθούν ψηλά τα κέρδη των εφοπλιστών, των βιομηχάνων, των μεγαλεμπόρων, που μειώνονται σε περιόδους κρίσης. Το καπιταλιστικό σύστημα έχει σαπίσει, δεν μπορεί να δώσει τίποτα στους εργαζόμενους, μόνος δρόμος είναι η κατάργηση της καπιταλιστικής ιδιοκτησίας στα μέσα παραγωγής, η εγκαθίδρυση της εργατικής εξουσίας όπου ο εργαζόμενος θα συμμετέχει στο σωματείο, το συνδικάτο, θα λέει τη γνώμη του, θα αποφασίζει, θα ελέγχει. Εκεί όπου η Παιδεία, η Υγεία-Πρόνοια, θα είναι δωρεάν για όλους.

Καυτηριάστηκε επίσης η θέση των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ και της "Αυτόνομης Παρέμβασης" (ΣΥΡΙΖΑ) καθώς και των παρατρεχάμενών τους στο Εργατικό Κέντρο Χίου, που συμφωνούν με τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης, την ΕΕ, κοροϊδεύοντας δήθεν για "φιλολαϊκές συνταγές". Οι δυνάμεις αυτές, όπως ειπώθηκε, χρόνια τώρα σπέρνουν τον εφησυχασμό στο εργατικό κίνημα, κατηγορούν το ΠΑΜΕ ως διασπαστή ενώ στην πράξη αυτοί είναι που υπογράφουν μειώσεις μισθών, χειροτέρευση των εργασιακών σχέσεων σε μια σειρά εργασιακούς χώρους, κάθονται στα τραπέζια των κοινωνικών διαλόγων παζαρεύοντας εργατικά δικαιώματα.

Στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, συμμετείχαν μαθητές με κεντρικό σύνθημα: "Θέλουμε βιβλία-καθηγητές-σχολεία, την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία".
Η συγκέντρωση ολοκληρώθηκε με πορεία στους δρόμους της πόλεις και αμέσως μετά ακολούθησε περιοδεία στα καταστήματα των Sprider, στο Μαρινόπουλο όπου το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων ενημέρωνε για την ουσία των νέων αντιλαϊκών μέτρων, την ανάγκη έντασης της πάλης, της συμπόρευσης με το ΠΑΜΕ.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΕΔΕ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ




Συνάντηση με τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη και τον γενικό γραμματέα Επενδύσεων Γιώργο Γιαννούση είχε σήμερα αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ με επικεφαλής τον πρόεδρο Κώστα Ασκούνη.

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ


Ομιλία Κώστα Τριαντάφυλλου, Εισηγητή του ΠΑΣΟΚ, για το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη «Κύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου {Ρύθμιση θεμάτων συμβάσεων που αφορούν Κέντρα Υποδοχής και εγκαταστάσεων Κράτησης παράνομα διαμενόντων στη χώρα αλλοδαπών και τρόπο φύλαξης αυτών} και άλλες διατάξεις» στη Βουλή

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ, ΤΟΥ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΖΩΗ ΣΕ ΙΚΑΡΙΑ, ΦΟΥΡΝΟΥΣ ΚΑΙ ΣΑΜΟ




Ο Πρόεδρος του κινήματος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνος Καμμένος θα επισκεφθεί σήμερα,  Πέμπτη (27 Σεπτεμβρίου 2012) την Ικαρία, προκειμένου να έχει στις 17:00 το απόγευμα συνάντηση με την Επιτροπή Στήριξης του Γηροκομείου Ικαρίας και να συζητήσει μαζί τους την απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Σάμου για αναστολή της λειτουργίας του γηροκομείου.

Ο Πάνος Καμμένος θα συνοδεύεται από τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, τον Εκπρόσωπο του κινήματος Χρήστο Ζώη, την Πολιτευτή Σάμου Λαμπρινή Βατούγιου και μέλη της συντονιστικής Επιτροπής.

Την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012 ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ έχοντας και την Κοινοβουλευτική Εκπροσώπηση του Νομού Σάμου, θα επισκεφθεί τους Φούρνους, όπου εκεί θα έχει συνάντηση με τον Δήμαρχο Φούρνων και πολίτες του νησιού.

Το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012 ο Τέρενς Κουίκ θα επισκεφθεί  για 2η φορά την Σάμο, όπου θα έχει συναντήσεις με τον Αντιπεριφερειάρχη Σάμου, τον Δήμαρχο Σάμου, τον Λιμενάρχη και τον Αστυνομικό Διευθυντή.

Επίσης θα έχει συναντήσεις με αντιπροσωπείες της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Σάμου, της Ένωσης Οινοποιητικών Συνεταιρισμών, του Συλλόγου των Κτηνοτρόφων, του ΚΤΕΛ Σάμου και αντιπροσωπεία των απλήρωτων εργαζομένων της Κοινοφελούς Εργασίας στη Μ.Κ.Ο. «ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ».

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο νησί, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ θα συνοδεύεται και θα έχει συνεργασία με τους Πολιτευτές, Χατζημιχάλη Κώστα και Γαρυφάλλου Γιώργο αλλά και τους συντονιστές του Κινήματος, προκειμένου να καταγράψει όλα τα άμεσα προβλήματα που πρέπει ο ίδιος να προωθήσει, είτε με κοινοβουλευτικές διαδικασίες στη Βουλή είτε, στα αρμόδια Υπουργεία.

Συντονιστική Επιτροπή

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΑΜΟΥ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΧΙΟΥ ΜΕ ΤΟΝ κ.ΜΙΧ. ΣΑΛΛΑ



Με τον Πρόεδρο του Ομίλου Τραπέζης Πειραιώς κ. Μιχ. Σάλλα συναντήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου κ. Κ. Γανιάρης.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν αναλυτικά οι τρόποι μέσω των οποίων η Τράπεζα Πειραιώς, στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, θα συνδράμει στην προσπάθεια ανασυγκρότησης της τοπικής οικονομίας της Χίου η οποία επλήγη από την πυρκαγιά της 18ης Αυγούστου 2012.
Επίσης συζητήθηκε η πορεία εξέλιξης των εργασιών για τη Δημιουργία Μουσείου Μαστίχας, ενός σημαντικού αναπτυξιακού πυλώνα για το νησί μας, την οποία έχει αναλάβει το Πολιτιστικό Ίδρυμα της Τραπέζης Πειραιώς.


ΦΥΤΕΥΣΕΙΣ ΚΑΛΛΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΦΥΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΟΥΝΑΚΙΟΥ


     Σήμερα, 27-09-2012, ο Δήμος Χίου και η Διεύθυνση Περιβάλλοντος & Πρασίνου, πραγματοποίησαν φυτεύσεις ανθεκτικών καλλωπιστικών φυτών στο χώρο που περιβάλλει το Δημοτικό Κήπο και την Πλατεία Βουνακίου.
     Η προσπάθεια αυτή γίνεται με στόχο οι δημότες να απολαμβάνουν ένα ομορφότερο αστικό περιβάλλον.
     Ο Δήμος Χίου, στη προσπάθειά του αυτή, καλεί όλους τους πολίτες να συνεργαστούν, συμβάλλοντας στην καλή διατήρηση και προστασία των παρτεριών, σεβόμενοι το περιβάλλον, καθώς στο παρελθόν έχουν παρατηρηθεί φαινόμενα βανδαλισμού και κλοπής φυτών.

ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΧΙΟΥ ΧΑΙΡΕΤΙΖΕΙ ΤΗΝ ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΧΙΩΤΙΚΟΥ ΛΑΟΥ, ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 26ης ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012



Το Εργατικό Κέντρο Χίου χαιρετίζει τη μαζική συμμετοχή των εργαζομένων και του Χιώτικου λαού στη χθεσινή απεργιακή συγκέντρωση. Καλεί όσους συμμετείχαν, αλλά και αυτούς που δίστασαν χθες, να κρατήσουν ψηλά τη σημαία του αγώνα. Όλοι μαζί να κλιμακώσουμε τον αγώνα μέχρι την τελική νίκη. Θεωρεί ότι και από τη Χίο έφυγε ένα ηχηρό μήνυμα προς τους Τροϊκανούς, την Κυβέρνηση και τους βουλευτές μας, ότι δε θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μας εξαθλιώσει.

ANAKOIΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ "ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ" ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΗΣ Π.Ε. ΧΙΟΥ



Μετά την ενημέρωση του Περιφερειακού Συμβουλίου Βορείου Αιγαίου για τα έργα που υλοποιούνται στο Νομό Χίου και γι’ αυτά που προγραμματίζονται να υλοποιηθούν με τη χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ, η οποία πραγματοποιήθηκε στη Χίο μετά από αίτημα της Παράταξης μας, θα θέλαμε να επισημάνουμε τα εξής:

ΔΗΛΩΣΗ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΧΙΟΥ





Απαντώντας σε πρόσφατη ανακοίνωση της Περιφερειακής Παράταξης «Αγώνας για τα νησιά μας» θεωρώ αναγκαίο, για την αποκατάσταση της πραγματικότητας να διευκρινίσω τα ακόλουθα:
  • Στο πρόσφατο Περιφερειακό Συμβούλιο είχαμε την ευκαιρία να παρουσιάσουμε αναλυτικά την πορεία υλοποίησης του συνόλου των έργων που είναι σε εξέλιξη στην Περιφερειακή Ενότητα Χίου. Το πράξαμε με ειλικρίνεια, χωρίς ωραιοποιήσεις και εξωραϊσμούς. Δώσαμε την πραγματική εικόνα, κάτι που εύλογα απαιτούν οι πολίτες των νησιών μας.
  • Εξηγήσαμε αναλυτικά τις αιτίες για τις οποίες συγκεκριμένα έργα σε εξέλιξη αντιμετωπίζουν προβλήματα και ενημερώσαμε, εξίσου αναλυτικά, για τις ενέργειες στις οποίες έχουμε προχωρήσει για την αντιμετώπισή τους. Ενημερώσαμε επίσης και για τα έργα τα οποία εξελίσσονται με ικανοποιητικούς ρυθμούς και αναμένεται η σύντομη ολοκλήρωσή τους.
  • Η πολιτική ηγεσία και οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, εργαζόμαστε εντατικά, σε ένα δυσμενές οικονομικό περιβάλλον, για την υπέρβαση δυσκολιών και καθυστερήσεων και για την ομαλή ολοκλήρωση των έργων που έχει ανάγκη ο τόπος μας.
  • Στην προσπάθεια αυτή, με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον των νησιών μας, θεωρούμε το σύνολο των περιφερειακών συμβούλων συμπαραστάτες, χωρίς διακρίσεις και προσπάθειες δημιουργίας εύκολων εντυπώσεων.
Κωνσταντίνος Γανιάρης
Αντιπεριφερειάρχης Χίου