Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

ΕΞΩΔΙΚΗ ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑΣ


ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ
ΕΞΩΔΙΚΗ ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑΣ

Της εδρεύουσας στη Χίο, Μαρτύρων 2, Δευτεροβάθμιας Συνδικαλιστικής Οργάνωσης, με την επωνυμία

«ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΧΙΟΥ»
νόμιμα εκπροσωπούμενης

ΠΡΟΣ
Την ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία ΕΤΑΧ ΑΑΕ ΟΤΑ, που εδρεύει στη Χίο και εκπροσωπείται νόμιμα από τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο , κ. Πολύδωρο Λαμπρινούδη ή τον εκάστοτε αναπληρωτή του.
Σας γνωστοποιούμε και προαναγγέλλουμε ότι η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Χίου αποφάσισε στη συνεδρίαση της 25ης Οκτωβρίου 2012 την κήρυξη και πραγματοποίηση προειδοποιητικής 48ωρης απεργίας την 8η και 9η Νοεμβρίου 2012 στην ανώνυμη εταιρεία ΕΤΑΧ ΑΑΕ ΟΤΑ με τα παρακάτω αιτήματα:
Σύμφωνα με την από 22/10/2012 «Εξώδικη-Δήλωση-Πρόσκληση και Διαμαρτυρία» που σας επιδόθηκε από τους εργαζόμενους της παραπάνω επιχείρησης, την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων καθώς και την εξεύρεση πόρων για την έγκαιρη μηνιαία καταβολή των μισθών.
Το παρόν να επιδοθεί προς όλους όσους αυτή απευθύνεται προς γνώση και για τις νόμιμες συνέπειες.

Χίος, 31/10/2012



Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                               Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



ΚΩΣΤΑΛΟΣ ΑΝ.                                                                          ΛΙΝΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

ΟΤΑ : ΜΕΙΟΝ 209 ΕΚΑΤΟΜ. ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΟ 2013



Με μειωμένο κατά 209 εκατ. ευρώ προϋπολογισμό θα αντιμετωπίσουν τις αυξημένες ανάγκες τους 2013 δήμοι και περιφέρειες, οι οποίοι πέρυσι τέτοια εποχή είχαν δει τα έσοδα τους να μειώνονται κατά μισό δισ. σε σχέση με το 2011.

93 ΕΚΑΤΟΜ. ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΕ ΔΗΜΟΥΣ



Το συνολικό ποσό των93.323.969,91 ευρώ αποδίδει το υπουργείο Εσωτερικών στους δήμους της χώρας ως ΚΑΠ Οκτωβρίου. Στο συγκεκριμένο ποσό, σύμφωνα με την απόφαση που υπογράφει ο υπουργός Ευριπίδης Στυλιανίδης (ΑΔΑ: Β425Ν-76Μ) συμπεριλαμβάνεται ο συμψηφισμός «των αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών που έχουν αποδοθεί στους δήμους για την κάλυψη δαπανών μεταφοράς μαθητών σχολικού έτους 2011-2012».
Από το ανωτέρω ποσό θα παρακρατηθεί και θα αποδοθεί με τη χρηματική εντολή του υπουργείου μας προς το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, ποσό 11.084.700 ευρώ υπέρ των ΤΠΔΚΥ και ΤΕΑΔΚΥ (πρώην ΤΑΔΚΥ), καθώς και ποσά για μερική ή ολική εξόφληση οφειλών δήμων.
aftodioikisi.gr

"ΚΥΜΑ" ΚΑΤΑΛΗΨΕΩΝ ΣΕ ΔΗΜΑΡΧΕΙΑ ΚΑΙ ΧΥΤΑ



«Στην εντατική» μπαίνουν από σήμερα οι δήμοι της χώρας λόγω του «κύματος» των καταλήψεων που εξαπολύει η Ομοσπονδία των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, σε ό,τι έχει μπροστά τη λέξη... δημοτικό, αντιδρώντας στο «μνημόνιο 3» και στο νέοκρατικό προϋπολογισμό: έτσι, πέραν των 325 δημαρχείων, καταλήψεις θα γίνουν σε ΧΥΤΑ, δημοτικά κτήρια και αμαξοστάσια. Ενεργή συμμετοχή, πάντως, στις καταλήψεις, πέραν της ΠΟΕ-ΟΤΑ, θα έχουν και η ΠΟΠ-ΟΤΑ αλλά και οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, όπως το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής και η ΔΑΣ/ΠΑΜΕ Θεσσαλονίκης.

ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ 2000 ΑΜΕΣΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ



Στην άμεση (μέχρι το τέλος του χρόνου) απομάκρυνση 2000 υπαλλήλων προχωράει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης μέσω νομοθετικής ρύθμισης για τηνενίσχυση της κινητικότητας στο Δημόσιο. Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι μαζί με αυτούς που έχουν υποπέσει σε σοβαράπειθαρχικά παραπτώματα και θα απολύονται με συνοπτικές διαδικασίες, θα τεθούν σε διαθεσιμότητα (και ορισμένοι εξ' αυτών θα λαμβάνουν για μέχρι ένα έτος το 75% των αποδοχών τους) και αυτοί των οποίων η οργανική θέση καταργείται με έμφαση σε αυτούς που έχουν προσληφθει εκτός ΑΣΕΠ.
Στο «παιχνίδι» των απολύσεων το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης βάζει και τις υποχρεωτικές μετατάξεις, ενώ υπόσχεται ότι κάποιους από τους μη αναγκαίους λόγω, κυρίως, ειδικότητας θα τους εντάξει σε προγράμματα επανεκπαίδευσης και επανακατάρτισης μέχρι να μεταταχθούν.
Το υπουργείο υπόσχεται επίσης ότι θα λαμβάνει υπόψη του την οικογενειακή κατάσταση, ωστόσο δεν είναι σαφές αν οι υποχρεωτικές μετατάξεις θα γίνονται κοντά στον τόπο διαμονής ή θα προέχουν «οι ανάγκες της υπηρεσίας».