Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ Κ.ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗ visa Schengen


Απάντηση στην Ερώτηση για το πιλοτικό πρόγραμμα έκδοσης VISA Schengen σε ελληνικά νησιά έλαβε ο βουλευτής Χίου Κώστας Τριαντάφυλλος, από το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη.
Από την απάντηση προκύπτει η δέσμευση του Υπουργού για αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό των Υπηρεσιών Ελέγχου Διαβατηρίων, αίτημα, το οποίο επανειλημμένα έχει διατυπώσει και ο βουλευτής.
Στο κείμενο αναφέρεται, συγκεκριμένα ότι: «…σε ό,τι ειδικότερα αφορά τη Χίο….έχει εγκριθεί η αγορά, με χρηματοδότηση κατά 75% του Ταμείου Εξωτερικών Συνόρων, σχετικού υλικοτεχνικού εξοπλισμού και συγκεκριμένα 6 ηλεκτρονικών υπολογιστών, 6 συσκευών ανάγνωσης ταξιδιωτικών εγγράφων, 6 εκτυπωτών Full Page Readers και 6 UPS. Ο υλικοτεχνικός αυτός εξοπλισμός, όταν παραληφθεί θα αποσταλεί αμέσως στα συνοριακά σημεία διέλευσης της εν λόγω νήσου».
«Επίσης, οι εμπλεκόμενες Υπηρεσίες Ελέγχου Διαβατηρίων θα ενισχυθούν με επιπλέον αστυνομικό προσωπικό, καθώς και με υλικοτεχνικό εξοπλισμό, ώστε να ανταποκριθούν αυτές, κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο, στις αυξημένες υπηρεσιακές ανάγκες».
Κλείνοντας, θετική φαίνεται να είναι τόσο η αποτίμηση των οφελών του πιλοτικού προγράμματος, αλλά και η πρόθεση για τη συνέχισή του. Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι «στη συνάντηση της ομάδας εργασίας …του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες στις 11 Οκτωβρίου 2012…η παρουσίαση του εν λόγω προγράμματος έτυχε θετικών σχολίων και αποτιμάται από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς ως επιτυχημένο». Το ενδεχόμενο επανάληψης του προγράμματος «…θα εξεταστεί εκ νέου από το Υπουργείο και το συναρμόδιο Υπουργείο Εξωτερικών και σε περίπτωση επανάληψης του προγράμματος….οι αποφάσεις οι σχετικές με τις διαδικασίες που θα ισχύσουν, καθώς και για τον εν γένει σχεδιασμό σε επίπεδο υποδομών και ανθρώπινου δυναμικού θα ληφθούν εγκαίρως…» . 

Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΧΙΟΥ Κ. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΓΙΑ ΑΝΤΙΔΙΑΒΡΩΤΙΚΑ ΕΡΓΑ ΣΤΟ ΚΑΜΜΕΝΟ ΔΑΣΟΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΜΟΝΗΣ ΧΙΟΥ


Ο βουλευτής Χίου Κώστας Τριαντάφυλλος, σε συνέχεια της επικοινωνίας του με το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής για την αντιμετώπιση των συνεπειών της καταστροφικής πυρκαγιάς του Αυγούστου, ενημερώνει για την εισήγηση του «Πράσινου Ταμείου» του παραπάνω Υπουργείου (Διεύθυνση Ανάπτυξης Δασικών Πόρων, της Ειδικής Γραμματείας Δασών) για ένταξη στη Δράση 3, Μέτρο 1 του Άξονα Προτ/τας 2 του έργου «Κατασκευή αντιδιαβρωτικών έργων καμένου δάσους Νέας Μονής ιδιοκτησίας της Ιεράς Νέας Μονής Ν. Χίου» συνολικού προϋπολογισμού 325.000 ευρώ και για την έγκριση χρηματοδότησής τους από πιστώσεις έτους 2012 ύψους 50.000 ευρώ.
Επίσης, στην ίδια κατεύθυνση συμπεριλαμβάνεται η έγκριση λειτουργικών δαπανών για τη Διεύθυνση Δασών Ν. Χίου έως 10% επί του προϋπολογισμού του έργου για τις ακόλουθες δαπάνες που είναι απαραίτητες για την υλοποίησή του: α) οδοιπορικά έξοδα για την επίβλεψη και την παραλαβή των εργασιών, β) προμήθεια καυσίμων και  λιπαντικών για τα υπηρεσιακά οχήματα.

ΑΠΟΛΥΟΝΤΑΙ 50 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΔΟΣ !



Το πρώτο κύμα απολύσεων στο νομό ξεκινά με την απομάκρυνση 50 υπαλλήλων από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος.Μιλώντας στο patrastimes.gr το μέλος του Δ.Σ. στο Νομαρχιακό τμήμα Αχαΐας της ΑΔΕΔΥ και εργαζόμενος στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος Κώστας Γιώτης, είπε πως χθες τα μέλη των διοικητικών συμβουλίων των σωματείων εργαζομένων στις Περιφερειακές Ενότητες, κλήθηκαν να συμμετάσχουν σε σύσκεψη υπό τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα.
Εκεί ενημερώθηκαν ότι αμέσως μετά την ψήφιση των νέων μέτρων καταργούνται θέσεις που αφορούν υπαλλήλους ΔΕ και ΥΕ και οι οποίοι έχουν προσληφθεί εκτός ΑΣΕΠ. Σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς πρόκειται για 50 υπαλλήλους που προέρχονται και από τις τρεις περιφερειακές ενότητες της Δυτικής Ελλάδος και θα απολυθούν άμεσα, έως το τέλος του έτους.

Πρόκειται για οργανωμένη δολοφονία είπε ο κ. Γιώτης των υπαλλήλων, των οικογενειών τους, αλλά και του ελληνικού δημοσίου, ανοίγοντας έτσι διάπλατα την πόρτα στους ιδιώτες.
newsit.gr

ΔΗΜΟΣΙΟ : ΕΚΤΟΣ ΔΕ, ΥΕ ΚΑΙ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΑ ΕΛΕΓΚΤΕΟΙ



Με τους χαμηλού μορφωτικού επιπέδου υπαλλήλους που έχουν προσληφθεί εκτός ΑΣΕΠ και τους πειθαρχικά ελεγκτέους ξεκινάει, και μάλιστα με διαδικασίες εξπρές, το «ξεκαθάρισμα» στο Δημόσιο. Αυτό προβλέπει το 216 σελίδων Μεσοπρόθεσμο Σχέδιο Δημοσιονομικής Πολιτικής 2013-2016 που κατατέθηκε το βράδυτης Δευτέρας στη Βουλή.

ΑΙΡΕΤΟΙ : ΚΟΨΤΕ ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΜΑΣ !

Μέχρι σήμερα η βασική «δεξαμενή» για τη μισθοδοσία των δημοτικών υπαλλήλων και τα λειτουργικά έξοδα δήμων και περιφερειών είναι οι Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι (ΚΑΠ), οι οποίοι λόγω των μνημονίων μειώθηκαν δραματικά, με αποτέλεσμα οιδήμαρχοι και οι περιφερειάρχες να αντιδρούν έντονα.