Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΒΑΣΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΙΟΥ




Επανέρχεται ο Σύλλογος εργαζομένων στο Δήμο Χίου στο θέμα της ανακύκλωσης, ζητώντας να πληροφορηθεί το περιεχόμενο της σύμβασης που υπεγράφη πρόσφατα μεταξύ Δήμου Χίου και ανάδοχης εταιρίας Η επιστολή που απευθύνουν στο Δήμαρχο  Χίου  έχει ως εξής :


"Όπως πληροφορηθήκαμε από τα τοπικά ΜΜΕ,  υπεγράφη η σύμβαση ανάμεσα στο Δήμο Χίου και την ανάδοχο εταιρεία για την συλλογή των ανακυκλώσιμων ειδών στο Νησί μας .
Η εκφρασμένη λόγω αρχών αντίθεση μας στην ιδιωτικοποίηση του τομέα της ανακύκλωσης, καμία σχέση δεν είχε  με μεθοδεύσεις και σαμποτάζ από πλευράς Συλλόγου και υπηρεσιακών παραγόντων, παρά τις κατηγορίες που μας χρεώθηκαν από τα ντόπια κέντρα παραπληροφόρησης και προώθησης  αδιαφανών συμφερόντων.
Παρακαλούμε λοιπόν να μας δώσετε αντίγραφο της σύμβασης για να ενημερωθούμε και να μας γνωρίσετε που θα λειτουργήσει ο σταθμός μεταφόρτωσης  όπου θα συγκεντρώνονται τα εν λόγω απορρίμματα και θα γίνεται η προβλεπόμενη διαχείρισή τους.
Επίσης  θα θέλαμε να μας ενημερώσετε τι σημαίνει η παρουσία στην τελετή υπογραφής της σύμβασης δημοσίου υπαλλήλου από το χώρο της Υγείας, ο οποίος δεν έχει  σχέση με το Δήμο ;
 Αναμένοντας την ενημέρωσή σας , είμαστε στη διάθεσή σας για όποια διευκρίνιση θέλετε ".
Για το Δ.Σ
Ο Πρόεδρος                   Ο Γ. Γραμματέας

ΑΛΕΚ. ΓΑΪΤΑΝΟΣ        ΛΕΩΝ. ΚΑΡΑΚΟΥΡΟΣ

XIOΣ : ΣΤΗ ΜΟΝΑΞΙΑ ΤΗΣ ΚΟΡΥΦΗΣ !


t μείωση του font size αύξηση του font size

Χίος: Στη μοναξιά της κορυφής! | onsports.gr

Μόνη πρώτη στην κορυφή της βαθμολογίας της Α1 πόλο των Ανδρών είναι μετά τη νίκη της με 13-3 επί των Χανίων η Χίος, έχοντας έναν αγώνα περισσότερο από τις υπόλοιπες ομάδες που βρίσκονται ψηλά.
Οι νησιώτες βρέθηκαν σε πολύ καλή μέρα και επικράτησαν των Κρητικών σε αγώνα που έγινε για την 5η αγωνιστική στο κολυμβητήριο της Νέας Σμύρνης, με γηπεδούχους τους Χιώτες.
Οι δυο ομάδες αγωνίστηκαν λίγες ώρες μετά τα παιχνίδια που έδωσαν για την 4η αγωνιστική το Σάββατο (1/12) το απόγευμα (ο ΝΟ Χίου είχε κερδίσει στο ντέρμπι τον Παναθηναϊκό 9-8 στο ΟΑΚΑ και ο ΝΟ Χανίων είχε χάσει στο Φάληρο 4-3).
ΝΟ ΧΙΟΥ - ΝΟ ΧΑΝΙΩΝ 13-3
ΟΚΤΑΛΕΠΤΑ: 5-2, 2-1, 2-0, 4-0
ΝΟ ΧΙΟΥ (Γιώργος Μπελέγρης): Μισεντζής, Μιράλης 2, Μιμίδης 1, Κατσουλάκης 4, Κόχειλας Ι., Θεοδωρόπουλος 1, Κανδιόγλου 1, Βιτέλας 2, Ντούλος, Φουντούλης Γιώρ. 2, Μπεριστιάνος, Γαβαλάς, Σαρρής, Δεββές, Χατζηκυριακάκης.
ΝΟ ΧΑΝΙΩΝ (Μάκης Βολτυράκης): Γαλανίδης, Κοκόνας, Σαρτζετάκης 1, Σολογάνης, Μαζοκοπάκης, Μπατάκης, Πετρόχειλος, Χαριτάκης 1, Δασκαλάκης, Βιζυράκης 1, Βλοντάκης, Σκουμπάκης, Παπασηφάκης.
onsports.gr

ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΝΟΧ ΣΤΟ ΠΟΛΟ , ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ ΜΕ 9 - 8

Μεγάλη Νίκη Του ΝΟΧ Κόντρα Στον Παναθηναϊκό
Μεγάλη νίκη εκτός έδρας κόντρα στον Παναθηναϊκό πέτυχε σήμερα ο ΝΟ Χίου. Η ομάδα μας κατάφερε να νικήσει στο μεγάλο ντέρμπι της 4ης αγωνιστικής με γκολ του Μάριου Χατζηκυριακάκη 40" πριν τη λήξη του αγώνα. Με τη νίκη αυτή ο ΝΟΧ έκανε το 4 στα 4 και παρέμεινε στην 1η θέση της βαθμολογίας μαζί με τον Ολυμπιακό και τη Βουλιαγμένη
noxiou.gr

ΛΕΣΒΟΣ : ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΙΣΧΥΡΗ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΗ




Σοβαρά προβλήματα προκάλεσε στη Λέσβο η νεροποντή που έπληξε αργά το βράδυ του Σαββάτου το ανατολικό τμήμα του νησιού.
Επί σχεδόν μιάμιση ώρα μέσα μέσα στην πόλη και στα γύρω προάστια, αλλά και στον κάμπο του Ευεργέτουλα βορειοδυτικά του κόλπου της Γέρας, σημειώθηκε συνεχής και έντονη βροχόπτωση.
Πλημμυρικά φαινόμενα στην περιοχή της Επάνω Σκάλας, όπου λειτουργεί το εργοστάσιο της ΔΕΗ, προκάλεσαν μπλακ άουτ σε όλο το νησί περίπου από τις 19.30 έως τις 21.00.
'Ανθρωποι της δημοτικής αρχής επισκέφθηκαν τις περιοχές της Δημοτικής Ενότητας Θερμής και τις κοινότητες Παμφίλων, Παναγιούδας, Μόριας και με στελέχη της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, συντόνισαν τις αναγκαίες εργασίες αποκατάστασης των ζημιών, σε συνεργασία με τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων.
Ο δήμαρχος, Δημήτρης Βουνάτσος, επισκέφθηκε τις κοινότητες Λάμπου Μύλων, Κεραμειών, Ιππείου, καθώς και την περιοχή της Καρύνης, που επλήγησαν από τη νεροποντή, ιδίως η κοινότητα Συκούντας, όπου καταστράφηκε τμήμα του κεντρικού δρόμου, που συνδέει το χωριό με το υπόλοιπο νησί.
Στην πόλη της Μυτιλήνης συνεργεία της ΔΕΥΑΛ και υπάλληλοι του δήμου απεκατέστησαν τη βατότητα κεντρικών δρόμων, που είχαν πλημυρίσει. Σχεδόν όλο το βράδυ και υπό βροχή μηχανήματα της περιφέρειας και του δήμου εργάζονταν, προκειμένου οι κεντρικοί δρόμοι της πόλης να μένουν καθαροί από φερτές ύλες.
Το πρωί, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη της δημοτικής Αρχής και της Τεχνικής Υπηρεσίας για άμεση αντιμετώπιση όλων των προβλημάτων, που προέκυψαν από τη θεομηνία στο νησί. Στην κοινότητα Συκούντας, λόγω του μεγέθους της βλάβης στον κεντρικό δρόμο του χωριού, μετέβησαν μηχανικοί για αυτοψία.
Η γενική γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου (ΑΔΑ) Χριστιάνα Καλογήρου επικοινώνησε με τη δημοτική Αρχή και έθεσε στη διάθεση του δήμου τα αυτοκίνητα και τους οδηγούς, που αριθμεί η ΑΔΑ στη Μυτιλήνη.

ΕΣΗΕΑ :ΦΙΜΩΣΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ 26 ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ



Φίμωση ενός «εξαιρετικά επιτυχημένου θεσμού» χαρακτηρίζει η ΕΣΗΕΑ την κατάργηση των 26 δημοσιογράφων στις περιφέρειες: «Η κατάργηση και των 26 θέσεων δημοσιογράφων στις 31/12/2012, οι οποίοι εργάζονται στα Γραφεία Τύπου των Περιφερειών, με κυβερνητική τροπολογία στο πολυνομοσχέδιο, αποτελεί μια απροκάλυπτη επίθεση κατά της ενημέρωσης. Τα συγκεκριμένα γραφεία προβλέπονται στο νόμο Καλλικράτη για την εύρυθμη λειτουργία των Αιρετών Περιφερειών», τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση.
Και προστίθεται:  «Η κατάργηση των Γραφείων Τύπου των Περιφερειών (με το άλλοθι των περικοπών 26 μισθών) φιμώνει ουσιαστικά έναν εξαιρετικά επιτυχημένο θεσμό και στερεί τους πολίτες από την άμεση πληροφόρηση για το έργο των διοικητικών οργάνων, όπως είναι οι περιφέρειες, που οι ίδιοι οι πολίτες έχουν επιλέξει».
»Η ΕΣΗΕΑ θα αγωνιστεί απέναντι σε αυτή και σε κάθε άλλη καταχρηστική λογική άσκησης εξουσίας, που λειτουργεί σε βάρος της ενημέρωσης των πολιτών», καταλήγει η ανακοίνωση.
aftodioikisi.gr

EΝΔΗΜΙΚΗ Η ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ




Αδιαφάνεια και διαφθορά καταλογίζουν στη λειτουργία των ΟΤΑ οι Ελληνες σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Opinion Poll για λογαριασμό του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Αυτοδιοίκησης και του ιστότοπου aftodioikisi.gr.
Σύμφωνα με την έρευνα, που διενεργήθηκε στο διάστημα 26 με 30 Νοεμβρίου σε δείγμα 1011 ατόμων, περισσότεροι από οκτώ στους δέκα πολίτες πιστεύουν ότι η διαφθορά ενδημεί στους δήμους και επτά στους δέκα ότι υπάρχει αδιαφάνεια στη διαχείριση των οικονομικών των δήμων. Αντιστοίχως, επτά στους δέκα πολίτες επιδοκιμάζουν τον θεσμό του Παρατηρητηρίου και της Εποπτείας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ενώ περισσότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες θεωρούν ότι τα ελλείμματα που δημιουργούν οι δήμοι πρέπει να τα καλύπτουν οι ίδιοι και όχι το κράτος.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, 83% εκτιμούν ότι υπάρχει διαφθορά στους δήμους και μόλις 7% ότι οι καταγγελίες για διαφθορά στους ΟΤΑ είναι ανυπόστατες.
Σε ποσοστό 69% θεωρούν ότι δεν υπάρχει διαφάνεια στη διαχείριση των οικονομικών των δήμων και μόλις 15% ότι η διαχείριση των οικονομικών είναι διαφανής.
Ποσοστό 71% των ερωτηθέντων εκτιμούν ότι το Παρατηρητήριο Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ αποτελεί θετική και αναγκαία πρωτοβουλία και 15% συντάσσονται με τη θέση της ΚΕΔΕ, σύμφωνα με την οποία το Παρατηρητήριο συνιστά απαράδεκτη παρέμβαση η θεσμοθέτηση του Παρατηρητηρίου.
Επίσης, 52% των ερωτηθέντων θεωρούν ότι οι δήμοι οφείλουν να αντιμετωπίζουν μόνοι τους τα οικονομικά ανοίγματα που δημιουργούν και 36% πιστεύουν ότι αυτά πρέπει να καλύπτονται από την κεντρική διοίκηση.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

"ΧΡΥΣΗ"ΜΠΑΖΑ ΓΙΑ ΔΙΑΡΡΗΚΤΕΣ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ



Το σπίτι μιας 31χρονης γυναίκας έγινε στόχος διαρρηκτών στην περιοχή 'Άγιος Γεώργιος", στη Θέρμη.
Όπως αναφέρει το LesvosPost άγνωστοι δράστες, το βράδυ της Παρασκευής, μπήκαν, παραβιάζοντας παράθυρο στο σπίτι της 31χρονης και άρπαξαν κοσμήματα αξίας 10.000 ευρώ.
Φεύγοντας πήραν μαζί και ένα λαπτοπ αλλά και το χρηματικό ποσό των 250 ευρώ.
newsit.gr