Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

KOΠΗ ΠΙΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΓΧIAΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ




Ο Παγχιακός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Αξιωματικών Εμπορικού Ναυτικού Χίου θα κόψει την πίτα του την Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013, στις 11 το πρωί, στο Ίδρυμα "Μαρία Τσάκος".

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ ΣΤΟΝ ΦΟΒ





Με αφορμή το κόψιμο της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Φιλοπρόοδου Ομίλου Βροντάδου , τα μελη της ομαδας ''Καλλιτεχνες εν δρασει''
Γλύκα Αλεκα
Καρύδα Ερη 
Κοσμά Καλλιόπη
Μιχοπούλου Χρυσούλα 
Μουζύθρα Αγγελικη 
Μπριλή Μαρία 
Σεζένια Ειρήνη 
πραγματοποιούν έκθεση απο την 1 Ιανουαρίου 2013 μέχρι και τις 6 Ιανουαρίου 2013 
η έκθεση θα ειναι ανοικτη 18μμ -20μμ κάθε ημέρα 

ΕΞΩΡΑΪΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ "ΓΛΥΦΟ" ΛΑΓΚΑΔΑΣ


Σας ενημερώνουμε ότι η Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου μας συνεχίζει τη δράση της για τον εξωραϊσμό των κοινοχρήστων χώρων σε διάφορα σημεία του νησιού μας.
Στις φωτογραφίες, που σας επισυνάπτουμε, διακρίνονται οι παρεμβάσεις της υπηρεσίας στην περιοχή Γλυφού Λαγκάδας, όπου έγινε η αποκατάσταση του χώρου και η φύτευση καλλωπιστικών φυτών, που θα βελτιώσουν την αισθητική της περιοχής.

  

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΟΙΟΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ




Η Περιφερειακή Ενότητα Χίου ανακοινώνει ότι τα παρακάτω έργα :
1.  Κατασκευή νέου 2θέσιου Νηπιαγωγείου Δήμου Μαστιχοχωρίων
2.  Κατασκευή παράκαμψης Ζυφιά , και
3.  Βελτιώσεις στο Τμήμα της Εθνικής οδού Χίου – Καρδαμύλων / Τμήμα από κόμβο Συκιάδας μέχρι κόμβο Πιτυούς ,

τα οποία είναι ενταγμένα στο ΕΣΠΑ και κατασκευάζονται με φορέα επίβλεψης την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Χίου, ελέγχθηκαν από τον «Εξειδικευμένο Σύμβουλο Ποιοτικού Ελέγχου» (Ε.Σ.Π.Ε.Λ.) (ΦΕΚ 1539/β/17-10-2003).
Σύμφωνα με τις Τεχνικές Αναφορές Ελέγχων Ποιότητας Ε.Σ.Π.Ε.Λ. που απεστάλησαν στην Περιφερειακή Ενότητα Χίου από το Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταταφορών & Δικτύων, και τα τρία ανωτέρω έργα έχουν Τελική Κατάταξη Έργου κατηγορία i.
Αυτό σημαίνει ότι τα μέχρι την ημερομηνία ελέγχου από τον Ε.Σ.Π.Ε.Λ. αποτελέσματα των ποιοτικών ελέγχων τόσο των υλικών όσο και εργασιών και για τα τρία προαναφερόμενα έργα πληρούν πλήρως τις πρότυπες Ευρωπαϊκές προδιαγραφές.

ΥΛΟΤΟΜΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΜΕΝΗΣ ΞΥΛΕΙΑΣ



Σας ενημερώνουμε ότι έχει προωθηθεί στη Διεύθυνση Δασών το αρχείο αιτήσεων 320 δημοτών μας για υλοτόμηση και - σε συνέχεια των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου και της Οικονομικής Επιτροπής - πρόκειται να διατεθούν 3 τόνοι καμένης ξυλείας πεύκης από τα δημοτικά δάση για ατομική χρήση.
Τις επόμενες ημέρες θα ενημερωθούν οι δημότες μας για τον τόπο, τον χρόνο και τη διαδικασία υλοτόμησης των καμένων ξύλων.
Για σχετικές πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνείτε με τη Δ/νση Δασών στο τηλέφωνο: 22710-43333.

ΟΙΝΟΥΣΣΕΣ : ΕΚΛΟΓΗ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ




Την Κυριακή 6 Ιανουαρίου στις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα "Μαρίας Π. Λαιμού" οι δημαιρεσίες για την εκλογή του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς και του Αντιπροέδρου και Γραμματέα για την υπόλοιπη δημοτική θητεία. Εν συνεχεία θα πραγματοποιηθεί η εκλογή των επτά δημοτικών συμβούλων μελών της Οικονομικής Επιτροπής εκ των οποίων θα προέρχονται πέντε δημοτικοί σύμβουλοι από την παράταξη της πλειοψηφίας και δύο από την παράταξη της μειοψηφίας. Η ψηφοφορία διενεργείται με ξεχωριστά ψηφοδέλτια για κάθε αξίωμα και είναι μυστική.

ΣΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΟΙ ΔΟΜΕΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΕΦΗΒΟΥ





Ιωαννα Φωτιαδη
Στο «κόκκινο» λόγω των περικοπών στην Ψυχική Υγεία βρίσκονται οι τρεις δομές του Κέντρου Παιδιού και Εφήβου, που περιλαμβάνουν το Ιατροπαιδαγωγικό Κέντρο στη Χίο, την Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας στον νομό Χίου, αλλά και το Κέντρο Ημέρας Αυτιστικών στο Περιστέρι. «Για τις δύο τελευταίες δομές, που ανήκουν στο Ψυχαργώ, εγκρίθηκαν 250.000 ευρώ, αντί 510.000», εξηγεί στην «Κ» η κοινωνική λειτουργός και μέλος του Δ.Σ. της ΜΚΟ, Αγγέλα Μενή. Το «Κέντρο Παιδιού και Εφήβου» ιδρύθηκε το 1996 στη Χίο, «τότε οι γονείς καλούνταν να ταξιδεύουν εκτός Χίου ακόμα και για μια διάγνωση». Σήμερα, το Ιατροπαιδαγωγικό Κέντρο απασχολεί 10 επαγγελματίες ψυχικής υγείας, ενώ εξυπηρετεί μηνιαίως 70 περιστατικά.
Από το 2007 ξεκίνησε να λειτουργεί η Κινητή Μονάδα, που περιθάλπει ψυχικά ασθενείς στα 64 χωριά της Χίου, τις Οινούσσες και τα Ψαρά. Την ίδια εποχή εγκαινιάσθηκε και το Κέντρο Ημέρας Αυτιστικών στο Περιστέρι. «Εχουμε 14 τροφίμους εφήβους, ενώ παρακολουθούμε και αρκετούς ενήλικες», αναφέρει ο εργοθεραπευτής Νικόλαος Νίκας. Η πρόοδος για τα παιδιά με αυτισμό και νοητική υστέρηση από τη Δυτική Αττική είναι εμφανής. «Προσπαθούμε με θεραπευτικά εργαλεία, όπως προγράμματα εμπλουτισμού λεξιλογίου ή κυκλοφοριακής αγωγής, αλλά και εξωτερικές δραστηριότητες και πολιτιστικά δρώμενα, να βελτιώσουμε την επικοινωνία και αυτονομία τους. Η ανακούφιση των γονέων είναι μεγάλη όταν το παιδί τους αυτοεξυπηρετείται ή τους συνοδεύει σε κοινωνικές δραστηριότητες. Δεδομένων, όμως, των νέων συνθηκών, οι αρμόδιοι «κόβουν» από παντού, προκειμένου το Κέντρο να μην κλείσει. «Θέλουμε το καθαρά θεραπευτικό κομμάτι να μην αλλάξει, σταματάμε, όμως, τις εξόδους και εξοικονομούμε απ’ όλα τα λειτουργικά έξοδα», καταλήγει η κ. Μενή, που όπως όλοι οι εργαζόμενοι έχει να πληρωθεί από τον Σεπτέμβρη.
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ