Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΚΑΙ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΜΕ "ΜΑΥΡΑ" ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ



Και αιρετοί της Αυτοδιοίκησης βρίσκονται ανάμεσα στους 335 φορολογούμενους οι οποίοι περιλαμβάνονται στη λίστα του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Παναγιώτη Νικολούδη,  που είναι επικεφαλής της Αρχής για το «ξέπλυμα» βρώμικου χρήματος.  Ο κ. Νικολούδης, απέστειλε στις αρμόδιες υπηρεσίες της κυβέρνησης έγγραφο-φωτιά με το οποίο αναφέρει ότι τα «πόθεν έσχες» 335 προσώπων είναι «σουρωτήρι», αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα και υπάρχουν μεγάλες παραβάσεις για τις οποίες πρέπει να δοθούν εξηγήσεις και να περάσουν ξανά από το μικροσκόπιο. Ανάμεσα τους είναι γνωστά στελέχη του κρατικού μηχανισμού, δήμαρχοι, δημοσιογράφοι, διευθυντές του ΕΣΥ, τραπεζίτες, πρόεδροι και μέλη επιτροπών αξιολόγησης διαγωνισμών, ακόμη και σωφρονιστικοί υπάλληλοι.
Το έγγραφο που παρουσιάζει το «Έθνος της Κυριακής» είναι η έκθεση πεπραγμένων του 2012 της Γ” Μονάδας της «Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και της Καταπολέμησης της Τρομοκρατίας και Ελέγχου των Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης». Η Μονάδα αυτή παρέλαβε πέρυσι τον Ιούνιο 30.000 δηλώσεις «πόθεν έσχες», έκανε ηλεκτρονική καταχώρηση των δηλώσεων και προχώρησε σε στοχευμένους ελέγχους μετά από 52 συνεδριάσεις. Από τους ελέγχους βεβαιώθηκαν 335 παραβάσεις οι οποίες και εστάλησαν στον εισαγγελέα για τα περαιτέρω.
Η έκθεση έφτασε στα χέρια και αρμόδιων κυβερνητικών παραγόντων και υπουργών, οι οποίοι καλούνται να συνεργαστούν με τους αρμόδιους εισαγγελείς στο πλαίσιο της καταπολέμησης της διαφθοράς. Σύμφωνα με πληροφορίες, εκτός από τις έγγραφες εξηγήσεις που πρέπει να δώσουν οι «ακάλυπτοι» ως προς την περιουσιακή τους κατάσταση, θα περάσουν από «κόσκινο» οι μισθολογικές τους καταστάσεις, καταθέσεις σε τράπεζες της Ελλάδας και του εξωτερικού, εμβάσματα, κινητή και ακίνητη περιουσία, μετοχές ή ομόλογα καθώς και η οικονομική κατάσταση συγγενικών τους προσώπων.
Περιπτώσεις διαφθοράς
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι σε κάποιες από τις 335 περιπτώσεις μπορεί να υπάρχουν σοβαρές περιπτώσεις που υπάγονται στην κατηγορία της διαφθοράς κρατικών αξιωματούχων. Όπως αναφέρεται στην έκθεση «βασική επιδίωξη των στοχευμένων ελέγχων ήταν κατά πρώτον να ελεγχθούν πρόσωπα για τα οποία υπήρχαν πληροφορίες για ενδεχόμενη παράνομη δραστηριότητά τους ή πρόσωπα που είχαν προκαλέσει με τον τρόπο ζωής ή τη συναλλακτική τους δραστηριότητα και, τέλος, πρόσωπα που είχαν απασχολήσει την Α” Μονάδα της Αρχής, χωρίς ωστόσο να διαπιστωθεί εγκληματική δραστηριότητά τους. Κατά δεύτερο λόγο οι έλεγχοι περιέλαβαν όλες τις κατηγορίες υπόχρεων, κυρίως κατηγορίες που δεν είχαν ελεγχθεί ποτέ κατά το παρελθόν, έτσι ώστε να σταλεί μήνυμα σε όλους ότι μελλοντικά κανείς δεν θα παραμείνει ανεξέλεγκτος».
Αξίζει να σημειωθεί ότι από τις 335 περιπτώσεις που μπαίνουν στο στόχαστρο του οικονομικού εισαγγελέα για τα «πόθεν έσχες» του 2012 (δηλαδή περιουσιακή κατάσταση μέχρι 31/12/2011), οι περισσότεροι έχουν διατηρήσει τις θέσεις τους στον κρατικό μηχανισμό. Πρόκειται κυρίως για τους αιρετούς, μέλη αθλητικών ομοσπονδιών, μεαλοτραπεζίτες, τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους, τους διευθυντές του ΕΣΥ, αλλά και δημοσιογράφους ή μετόχους εταιρειών ΜΜΕ.
Ο βασικός στόχος που θέτει πλέον η Αρχή για το «ξέπλυμα» χρήματος, το ΣΔΟΕ αλλά και οι αρμόδιοι οικονομικοί εισαγγελείς είναι αν υπάρχουν περιπτώσεις χρηματισμού κρατικών αξιωματούχων. Αν, δηλαδή, η περιουσία που δηλώνουν (ή αυτή που δεν δηλώνουν) προέρχεται από έκνομες δραστηριότητες για τις οποίες θα πρέπει να σχηματιστούν δικογραφίες και να ασκηθούν διώξεις. Στην περίπτωση δε των κρατικών αξιωματούχων, και εφόσον διαπιστωθεί ότι οι παράνομες δραστηριότητές τους σχετίζονται με δημόσιο χρήμα, οι κατηγορίες τους θα είναι καταπέλτης, καθώς θα είναι σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 1608/1950 περί καταχραστών του Δημοσίου.
Το προφίλ των Ράμπο
Η Γ” Μονάδα συστάθηκε με το ν. 3932/2011 (ΦΕΚ 49Α) με πρόεδρο τον αντεισαγγελέα Αρείου Πάγου Π. Νικολούδη και αναπληρωτή τον επίσης αντεισαγγελέα Αρείου Πάγου, Γεώργιο Παντελή, και στόχο έχει τον έλεγχο των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης υπόχρεων προσώπων, δηλαδή εμπλεκόμενων με οποιοδήποτε τρόπο με τον κρατικό μηχανισμό, δημοσιογράφων, μετόχων εταιρειών, διευθυντών του ΕΣΥ κ.ά.
ΠΗΓΗ: Έθνος
aftodioikisi.gr

ΜΕΙΩΜΕΝΑ ΕΩΣ ΚΑΙ 66% ΤΑ ΝΕΑ ΟΡΓΑΝΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΞΙ ΥΠΟΥΡΓΕΙΩΝ



Τα  νέα, μειωμένα έως και κατά 2/3, οριστικοποιημένα οργανογράμματα έξι υπουργείων με βάση τις σχετικές αποφάσεις του Κυβερνητικού Συμβουλίου Μεταρρύθμισης,  έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Πρόκειται για τα υπουργεία:
-Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης: Μείον 66%
-Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής: Μείον 50%
-Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων: Μείον 58%.
-Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων: Μείον 26%
-Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας: Μείον 37%, και
-Μακεδονίας – Θράκης: Μείον 53%
Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα τα νέα οργανογράμματα των υπουργείων θα έχουνοριστικοποιηθεί την τρέχουσα εβδομάδα.

ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΚΤΟΣ ΑΣΕΠ , ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ



Σε δύο βασικές αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο της διαθεσιμότητας – κινητικότητας προσανατολίζεται σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Πρόκειται για αλλαγές στις οποίες αναφέρθηκε πριν μερικές ημέρες στη Βουλή ο υπουργός Α. Μανιτάκης και περιγράφονται λεπτομερώς σε προτάσεις που έχει λάβει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου από ειδική ομάδα στελεχών του Δημοσίου που συστήθηκε στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης,  προκειμένου να παρέχει  συμβουλευτικές υπηρεσίες και τεχνογνωσία στο πλαίσιο της διοικητικής μεταρρύθμισης με προτεραιότητα την αναδιάρθρωση των διοικητικών υπηρεσιών και τη συναφή αξιολόγηση του προσωπικού της διοίκησης. Αφορούν δε:
1)      Στο διαχωρισμό της διαθεσιμότητας από την κινητικότητα, με τον οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, συμφωνούν και οι Γάλλοι εμπειρογνώμονες της Task Force και στην εφαρμογή της κινητικότητας σε όλο το προσωπικό με μίνιμουμ χρόνο παραμονής στην ίδια θέση τα 5 χρόνια
2)      Στην ένταξη στη διαθεσιμότητα ΜΟΝΟ των περίπου 55.000 υπαλλήλων ΙΔΑΧ (με έμφαση στους περίπου 35.000 Υ.Ε. και Δ.Ε., που έχουν μπει στο Δημόσιο χωρίς τις διαδικασίες του ΑΣΕΠ.
Εξαιρέσεις με… αξιοκρατικά κριτήρια
Σύμφωνα με την εισήγηση των ελλήνων εμπειρογνωμόνων από τη διαθεσιμότητα πρέπει να εξαιρεθούν:
•             Οι υπάλληλοι που διορίστηκαν με αξιοκρατικές διαδικασίες στο Δημόσιο, με διαγωνισμό ή με διαδικασία επιλογής σύμφωνα με προκαθορισμένα και αντικειμενικά κριτήρια υπό τον έλεγχο ανεξάρτητης αρχής ή με ειδικές διαδικασίες επιλογής που περιβάλλονται με αυξημένες εγγυήσεις διαφάνειας και αξιοκρατίας
•             Οι περίπου 2.100 απόφοιτοι της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης,  καθώς το  Δημόσιο έχει δαπανήσει περισσότερα από 35.000 κατ’ άτομο για την εκπαίδευση του και έχει επενδύσει στην τεχνογνωσία τους. Υπενθυμίζεται ότι, όπως είχε καταγγείλει στην aftodioikisi.gr ο πρόεδρός τους Τάσος Σαλτερής σήμερα βρίσκονται με το ένα πόδι εκτός Δημοσίου, καθώς τα  κριτήρια για τις μετατάξεις -στην περίπτωση της αξιολόγησης ή της κατάργησης της οργανικής τους θέσης- αν και με πολλά προσόντα, τους βγάζουν σε διαθεσιμότητα και από εκεί τους στέλνουν στο… σπίτι τους.
•             Το Ειδικό Επιστημονικό Προσωπικό που έχει προσληφθεί με αξιοκρατικές διαδικασίες υπό την επίβλεψη του ΑΣΕΠ για ειδικές θέσεις στο δημόσιο καθώς τα 500 στελέχη της κατηγορίας κατέχουν μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς τίτλους.
Οι έλληνες εμπειρογνώμονες προτείνουν οι παραπάνω κατηγορίες υπαλλήλων σε περίπτωση συνολικής κατάργησης των θέσεων ενός φορέα, να έχουν τη  δυνατότητα άμεσης μετάταξης ή μετακίνησης σε φορέα που οι ίδιοι θα επιλέγουν από λίστα φορέων που ζητούν προσωπικό.
Εξαιρέσεις με κοινωνικά κριτήρια
Παράλληλα στην εισήγηση προς τον Α. Μανιτάκη προβλέπονται εξαιρέσεις από τη διαθεσιμότητα κατηγοριών υπαλλήλων λόγω κοινωνικών κριτηρίων όπως:
α) ο εργαζόμενος του οποίου ο σύζυγος ή η σύζυγος έχει ενταχθεί σε προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα ή σε εργασιακή εφεδρεία,
β) εργαζόμενος του οποίου ο σύζυγος ή η σύζυγος ή τέκνο έχει αναπηρία σε ποσοστό τουλάχιστον 67%.
γ) εργαζόμενος που είναι ανάπηρος σε ποσοστό τουλάχιστον 67% ή πολύτεκνος
δ) εργαζόμενος που είναι προστάτης μονογονεϊκής οικογένειας.
Και μισθολογικά κίνητρα για την κινητικότητα
Στην εισήγηση των ελλήνων εμπειρογνωμόνων ζητείται  να θεσπιστούν και μισθολογικά κίνητρα για την μετακίνηση των υπαλλήλων, πρόταση με την οποία έχουν συμφωνήσει, σύμφωνα με πληροφορίες και η Γάλλοι της Task Force. Άλλωστε, στη Γαλλία η μετακίνηση του προσωπικού δεν θεωρείται υποβάθμιση αλλά συνδυάζεται με την κατάληψη θέσης ευθύνης και, βεβαίως, και την ανάλογη μισθολογική αναβάθμιση.
Παράλληλα στην εισηγησή τους οι έλληνες ειδικοί ζητούν  να θεσπιστούν αντικειμενικά κριτήρια για την καταγραφή των αναγκών των υπηρεσιών σε προσωπικό προκειμένου να αποδώσει η μετακίνηση του προσωπικού που θα πραγματοποιείται είτε εθελοντικά είτε υποχρεωτικά. Συγκεκριμένα προτείνουν τη θεσμοθέτηση  δεσμευτικών  ποσοτικών και ποιοτικών κριτηρίων με την εμπλοκή του ΑΣΕΠ για τον καθορισμό και την ιεράρχηση των φορέων, οι οποίοι επικαλούνται υπηρεσιακές ανάγκες. Τα κριτήρια αυτά μπορούν να σχετίζονται με συγκριτικά στοιχεία όπως: αριθμός υπαλλήλων ανά 1000 κατοίκους, αριθμός υπαλλήλων ανά εισερχόμενες υποθέσεις, αριθμός υπαλλήλων ανά διεκπεραιωθείσες υποθέσεις κλπ. Σε κάθε περίπτωση, ο φορέας που επικαλείται υπηρεσιακές ανάγκες πρέπει επιπρόσθετα να υποχρεούται σε σαφή και λεπτομερή προσδιορισμό των καθηκόντων των υπαλλήλων που ζητάει ανάλογα  με την κατηγορία (ΠΕ-ΤΕ-ΔΕ-ΥΕ) που ανήκουν.
aftodioikisi.gr

ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ : ΑΠΟ 300 ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ 6 ΥΠΟΥΡΓΕΙΩΝ ΞΕΚΙΝΑ Η Β΄ΦΑΣΗ



Τους πρώτους δημοσίους υπαλλήλους που θα ενταχθούν στη δεύτερη φάση της διαθεσιμότητας η οποία περιλαμβάνει 25.000 εργαζόμενους «δείχνει» το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης με την οριστικοποίηση των νέων μειωμένων έως και 66% οργανογράμματα έξι υπουργείων. Πρόκειται για τα υπουργεία: Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (μείον 66%, Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (μείον 50%), Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (μείον 58%), Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων  (μείον 26%), Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας (μείον 37%) και Μακεδονίας – Θράκης  (μείον 53%)

ΜΕΙΩΣΗ ΔΟΜΩΝ : ΕΩΣ 31 ΕΚΑΤΟΜ. ΕΥΡΩ Η ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΣΕ ΕΞΙ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ



Από 27,1 εκατ. έως 31,1 υπολογίζεται ότι θα είναι η εξοικονόμηση που θα επιφέρει στο Δημόσιο η μείωση των δομών σε έξι υπουργεία. Συγκεκριμένα
Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης: Από – 2, 4 εκατ.  έως -6,4 εκατ. ευρώ
Σημ. Τα +4 εκατ. θα προκύψουν «με την ανάληψη εκτυπωτικών εργασιών για λογαριασμό δημοσίων υπηρεσιών είτε να καταστεί η εκτυπωτική μονάδα αυτοχρηματοδοτούμενη αξιοποιώντας πλήρως τις εκτυπωτικές δυνατότητες του Εθνικού Τυπογραφείου.»
2) ΠΕΚΑ: – 8 εκατ
3)Αγροτικής Ανάπτυξης – 8 εκατ. ευρώ
4)Εργασίας: -5,4 εκατ. 
5) Δικαιοσύνης:  -707.000 ευρώ
6)Μακεδονίας – Θράκης: ΝΠΔΔ:  -2,6 εκατ. ευρώ
 aftodioikisi.gr

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΚΥΔΙΑΝΤΑ ΛΑΓΚΑΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ 70 ΧΡΟΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΗΣ ΕΠΟΝ


Με ιδιαίτερα αυξημένη συμμετοχή ολοκληρώθηκε ο φετινός εορτασμός στην Κυδιάντα Λαγκάδας για τη συμπλήρωση των 70 χρόνων από την ίδρυση της ΕΠΟΝ, από το τοπικό παράρτημα Χίου της ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ.
Η εκδήλωση άνοιξε με ντοκουμέντα από την ίδρυση και δράση της ΕΠΟΝ. Ακούστηκε ο δωδεκάλογος του ΕΠΟΝίτη, ενώ τονίστηκε η συμβολή της ΕΠΟΝ στα δύσκολα χρόνια της κατοχής σε ότι αφορά την πείνα, η αποφασιστικότητα των μαχητών των ΕΑΜ – ΕΛΑΣ – ΕΠΟΝ, με ψυχή το ΚΚΕ, για την υπερνίκηση κάθε δυσκολίας, την αντιμετώπιση του φασισμού για τη Λαϊκή κυριαρχία.
Ο Γιάννης Αμπαζής μέλος της ΝΕ Χίου του ΚΚΕ αναφέρθηκε στην ηρωϊκή δράση του Κόμματος την περίοδο εκείνη, στις δυσκολίες, τις εκτελέσεις. Η Κυδιάντα είναι τόπος σύμβολο μιας και εκεί είχαμε την πρώτη εμφύλια σύρραξη στη Χίο όπως τονίστηκε.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στη δράση της ΕΠΟΝ στη Χίο.
Αναφέρθηκε μεταξύ άλλων:
Το 1945, τα γραφεία της ΕΠΟΝ βρίσκονταν κοντά στο σημερινό ΚΑΠΗ, στο διώροφο κτήριο του Χατζηφραγκούλη επί της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου, κατόπινμεταφέρθηκαν στην οδό Βενιζέλου και Δημογεροντίας.

Η ΕΠΟΝ ανέπτυξε δραστηριότητα και στη Χϊο για την καταπολέμηση της πείνας, την ανάδειξη του πολιτισμού μέσα από θεατρικές παραστάσεις, λέσχες, κοινωνικές εκδηλώσεις. Εξέδιδε το δεκαπενθήμερο περιοδικό “ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ”, προβάλλοντας τη δράση της οργάνωσης καθώς και τα οξυμένα προβλήματα της νεολαίας.
Μερικοί νεολαίοι που στελέχωσαν την οργάνωση στη Χίο ήταν οι: Χαρτουλάρης Νίκος, Κοντοζόγλου Κώστας, Καρακάλη Ελευθερία, Ζαφείρης Γιάννης, Κιουράνης Νίκος (υπεύθυνος του περιοδικού), Λίνας Νίκος, Πλακωτάρη Γεωργία, Χαβιάρα Πόπη, Ισιδωρίδου Γεωργία κ.α.
Η προσπάθεια της ασφάλειας για την παρεμπόδηση της δράσης της ήταν σταθερή με συλλήψεις ΕΠΟΝιτών που φώναζαν σε γειτονιές με χωνιά.
Ακολουθώντας τη δράση των ΕΑΜικών οργανώσεων και ύστερα από επιθέσεις που δέχτηκε από τις μοναρχοφασιστικές κυβερνήσεις και μετά τη συμφωνία της Βάρκιζας, με δικαστική απόφαση (νόμος 509 που έθετε εκτός νόμου το ΚΚΕ και τις οργανώσεις του ΕΑΜ) απαγορεύτηκε η δράση της (Φλεβάρης 1947).
Το ζυμάρι της ΕΠΟΝίτικης νεολαίας έπλασε νέους επαναστάτες, αφήνοντας παρακαταθήκη στις επόμενες γενιές το πρότυπο του νεολαίου μαχητή, του πρωτεργάτη στην οργάνωση της λαϊκης πάλης ενάντια στη βαρβαρότητα των αστικών κυβερνήσεων”.


Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο που έχει στηθεί στο χώρο για τους νεκρούς της Κυδιάντας. Στεφάνια κατέθεσαν εκπρόσωποι από: το ΚΚΕ και την ΚΝΕ, τη Λαϊκή Συσπείρωση, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων, το Σωματείο Οικοδόμων, το Σύλλογο Γυναικών Χίου, το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Λαγκάδας, το τοπικό Συμβούλιο της κοινότητας Λαγκάδας, το Δήμο Χίου.

Στο χώρο λειτούργησε έκθεση φωτογραφίας με κομμουνιστές που έδρασαν εκείνη την περίοδο και στάθηκαν αλύγιστοι μέχρι το εκτελεστικό απόσπασμα

ΣΥΛΛΗΨΗ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΗ ΧΙΟ

Η Λιμενική Αρχή Χίου ενημερώθηκε, βραδινές ώρες της 23/02/2013, από πλωτό περιπολικό σκάφος  Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το οποίο περιπολούσε στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Χίου, στο πλαίσιο της μικτής Ευρωπαϊκής Επιχείρησης «ΠΟΣΕΙΔΩΝ» για ύπαρξη λέμβου με άγνωστο αριθμό παράνομων αλλοδαπών, εντός ελληνικών χωρικών υδάτων και πλησίον της οριογραμμής. Άμεσα στο σημείο έσπευσαν ένα ακόμη πλωτό περιπολικό κι ένα ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.. Στη θέα των σκαφών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. οι επιβαίνοντες της λέμβου κατέστρεψαν αυτήν με ίδια μέσα κι έπεσαν στη θάλασσα. Συνολικά περισυνελέχθησαν πενήντα (50) αλλοδαποί (25 άνδρες, 10 γυναίκες και 15 παιδιά), οι οποίοι στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων και μεταφέρθηκαν με πλωτό περιπολικό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στο λιμάνι της Χίου. Οι ανωτέρω συλληφθέντες πρόκειται να οδηγηθούν στο Γενικό Νοσοκομείο Χίου «ΣΚΥΛΙΤΣΕΙΟ» για προληπτικές ιατρικές εξετάσεις. Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου, ενώ η κατεστραμμένη λέμβος βρίσκεται στης Οινούσσες.

Ξ Ξ·Ξ³Ξ®: http://chiosport.blogspot.com/#ixzz2LtJMqnFv

ΔΩΡΕΑΝ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΞΑΝΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ! ΠΟΤΕ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ




Από τον Μάρτιο τα προγράμματα ενισχυτικής στα γυμνάσια και από Σεπτέμβριο σε όλα τα λύκεια. Θα χρησιμοποιηθούν 7.000αναπληρωτές καθηγητές.
Δυο χρόνια μετά το «κόψιμό» του, τα δωρεάν φροντιστήρια στα σχολεία επιστρέφουν. Και επιστρέφουν από τον Μάρτιο, καθημερινά, στα γυμνάσια όλης της χώρας, ενώ στα Λύκεια θα μπει από τον Σεπτέμβριο, με στόχο να βοηθήσει τους μαθητές ενόψει των πανελλαδικών, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Το Βήμα.
Μια κίνηση που θα δώσει «ανάσα» σε πολλές οικογένειες, εν μέσω κρίσης.
Στο πρόγραμμα ενισχυτικής διδασκαλίας θα απασχοληθούν 7.000 αναπληρωτές καθηγητές. Για την επιλογή τους θα μετρήσει η προϋπηρεσία τους. Θα μαθήματα θα γίνονται από τις 4 έως τις 7 το απόγευμα, τέσσερις μέρες την εβδομάδα, με τους καθηγητές να αξιολογούνται.
Όποιο τμήμα δε λειτουργεί σωστά και μείνει με λιγότερους από πέντε μαθητές, θα κλείνει και όσοι μετείχαν σε αυτό, θα ενσωματώνονται σε άλλο τμήμα, ενώ ο καθηγητής θα «κόβεται».
Και οι μαθητές που θα συμμετέχουν, θα επιλέγονται με συγκεκριμένα κριτήρια όπως ο βαθμός του τριμήνου στο συγκεκριμένο μάθημα αλλά και ο μέσος όρος του τριμήνου σε όλα τα μαθήματα.
Στην Α’ Γυμνασίου, το πρόγραμμα θα είναι: 4 ώρες μαθηματικά, 2 ώρες Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, 3 ώρες Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία και 3 ώρες Αγγλικά.
Στη Β’ Γυμνασίου: 4 ώρες Μαθηματικά, 2 ώρες Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, 2 ώρες Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, 2 ώρες Φυσική, 1 ώρα Χημεία, 1 ώρα Αγγλικά
Στη Γ’ Γυμνασίου: 4 ώρες Μαθηματικά, 2 ώρες Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, 2 ώρες Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, 2 ώρες Φυσική, 1 ώρα Χημεία, 1 ώρα Αγγλικά
Για το πρόγραμμα των δωρεάν φροντιστηρίων στα σχολεία θα διατεθεί κονδύλι από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ύψους 50 εκατ. ευρώ τα επόμενα τρία χρόνια.
newsit.gr

ΔΗΜΟΣΙΟ : "ΠΡΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΘΑΜΑΤΑ" ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΩΝ "ΑΔΙΑΦΘΟΡΩΝ"



Υπάλληλοι με πτυχία «μαϊμού», άλλοι που δεν εμφανίζονται ποτέ στη δουλειά τους, καταδικασμένοι για κακουργηματικές πράξεις που συνεχίζουν να εργάζονται κανονικά. Αυτά και πολλά άλλα περιλαμβάνονται σύμφωνα με πληροφορίες στο πολυσέλιδο (αρχικό) πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης στο οποίο καταγράφονται περίπου 7000 περιπτώσεις επίορκων δημοσίων υπαλλήλων που εξακολουθούν να αμείβονται από το Δημόσιο.
Η έκθεση την οποία έχει στα χέρια του ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Α. Μανιτάκης  καταγράφει εξωφρενικές περιπτώσεις δημοσίων υπαλλήλων που θα έπρεπε εδώ και καιρό να βρίσκονται εκτός Δημοσίου. Όπως αναφέρει το «Έθνος της Κυριακής» μεταξύ άλλων από τους ελέγχους που έγιναν τις τελευταίες ημέρες από το «Σώμα των Αδιάφθορων», όπως πολλοί αποκαλούν το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, έχουν εντοπιστεί:
-Διευθύντρια σχολείου Στερεάς Ελλάδος που είχε καταθέσει πλαστό πτυχίο Οικονομικών Επιστημών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών αλλά και πλαστό μεταπτυχιακό προκειμένου για να καταλάβει τη θέση.
- Υπάλληλος εξωτερικής φρούρησης στις φυλακές είχε καταθέσει πλαστό απολυτήριο Λυκείου και μάλιστα με βαθμό 18.
- Υπάλληλοι με πλαστά πτυχία ξένων γλωσσών που δε γνωρίζουν ούτε λέξη αγγλικά και μάλιστα υπηρετούν σε θέσεις «ξενόγλωσσες»…
- Περιπτώσεις υπαλλήλων  με πλαστά πτυχία για χειρισμό ηλεκτρονικών υπολογιστών.
Παράλληλα με τους αιφνιδιαστικούς επιτόπιους ελέγχους σε δημόσιες οι επιθεωρητές του Σώματος Ελεγκτών διαπίστωσαν την ύπαρξη άδειων γραφείων υπαλλήλων που κανονικά θα έπρεπε να εργάζονται αλλά και την κατάχρηση στην παροχή αδειών, κυρίως σε εκπαιδευτικούς.
aftodioikisi.gr

Ο ΘΟΔΩΡΗΣ ΔΡΙΤΣΑΣ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑ


Για τη συνάντηση του υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Μουσουρούλη με τον πρωθυπουργό ο Θοδωρής Δρίτσας, βουλευτής Α Πειραιά και Νησιών και υπεύθυνου της Επιτροπής Ελέγχου Κυβερνητικού Έργου του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ έκανε τις παρακάτω δηλώσεις:
«Οι δηλώσεις του υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Μουσουρούλη μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα με τον πρωθυπουργό επιβεβαιώνουν ότι ο σχεδιασμός των πολιτικών της κυβέρνησης στο χώρο της ναυτιλίας οδηγούν μεγάλο αριθμό ναυτεργατών στην ανεργία, καταστρατηγούν τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας στα ποντοπόρα πλοία, επιδεινώνουν την ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών και παραδίδουν με όρους ξεπουλήματος τα λιμάνια της χώρας σε ιδιωτικά συμφέροντα. Αυτά τα ξέραμε από τις διατάξεις του Σχεδίου Νόμου που αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή. Το νέο είναι η επισημοποίηση, η «σφραγίδα», ότι όλα αυτά εποπτεύονται και καθοδηγούνται από τον ίδιο τον πρωθυπουργό. Όσο και αν προσπαθήσει ο κ. Σαμαράς και τα επιτελεία του να εμφανίσουν όλα αυτά ως μεταρρυθμίσεις η αλήθεια είναι μία: ανεργία για τους ναυτικούς, συντριβή των δικαιωμάτων τους, κέρδη για τις επιχειρήσεις» 
naftikachronika.gr

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Α1 ΠΟΛΟ ΑΝΔΡΩΝ 2012 - 2013


Βαθμολογία 2012 - 2013


ΟΜΑΔΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
ΑΓΕΠΙΘΕΣΗΑΜΥΝΑ
1ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
39
1320254
2ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ
34
1319165
3ΝΟ ΧΙΟΥ
31
1314477
4ΠΑΟΚ
25
13115131
5ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ
24
13154107
6NO ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ
22
13114124
7ΝΟ ΧΑΝΙΩΝ
15
1378128
8ΓΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ
11
1394130
9ΝΑΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
10
1384146
10ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ
9
1387138
11ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
8
1397145
12ΝΟ ΠΑΤΡΩΝ
-6
1373188


noxiou.gr