Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

YΠΕΣ : 20,5 ΕΚΑΤΟΜ. ΕΥΡΩ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΑ ΧΡΕΗ ΤΟΥΣ - 937.665 ΕΥΡΩ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ


Με ένα μέρος από τα 58,7 εκατ. ευρώ που διεκδικεί το υπουργείο Εσωτερικών από το υπουργείο Οικονομικών, και συγκεκριμένα με το ποσό των 20.545.595 ευρώ, ενισχύει τις περιφέρειες της χώρας, για την εξόφληση αποκλειστικά και μόνο των ληξιπρόθεσμων οφειλών τους προς τρίτους (ΑΔΑ: ΒΕΔΖΝ-ΚΦΦ).
Αναλυτικά τα ποσό που λαμβάνει κάθε περιφέρεια είναι:
aftodioikisi.gr

ΠΟΕ - ΟΤΑ : "ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ" ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΔΟΜΩΝ ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ



Οι Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις θα «τελειώσουν» την κοινωνική πολιτική και τις κοινωνικές δομές των ΟΤΑ, που θα παραχωρηθούν σε ιδιώτες. Αυτό ισχυρίζεται με ανακοίνωσή της η ΠΟΕ-ΟΤΑ, υπογραμμίζοντας πως δήμαρχοι και τρικομματική κυβέρνηση «θέλουν όλη αυτή την απαράδεκτη διαδικασία να την παρουσιάσουν ως «αναγκαστική», μιας και η συνεχής μνημονιακή πολιτική των περικοπών, των απαγορεύσεων κ.λπ. οδηγεί σε κατάργηση κάθε κοινωνικής υπηρεσίας και δραστηριότητας».
Τα διλήμματα που χρησιμοποιούν οι εκφραστές της μνημονιακής και νεοφιλελεύθερης πολιτικής, υπογραμμίζει η ΠΟΕ-ΟΤΑ, είναι γνωστά: «Πώς θα λειτουργήσουν οι παιδικοί σταθμοί», το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», τα δημοτικά ωδεία, τα προγράμματα «Μαζικού Αθλητισμού» και πολλές άλλες δραστηριότητες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Με αυτή την εκβιαστική πολιτική θέλουν να αναγκάσουν τους εργαζόμενους στις κοινωνικές δομές, ιδιαίτερα στο πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι”, να συμμετέχουν στην ίδρυση των αναγκαίων Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων που μαθηματικά τους οδηγεί στην ανεργία και στην κατάργηση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα των υπηρεσιών που προσφέρουν», σημειώνει και συμπληρώνει:
«Η προσπάθεια τους είναι ξεκάθαρη. Επιδιώκουν τη διάλυση με κάθε τρόπο του κοινωνικού ρόλου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τη μετατροπή τους σε “Κερδοσκοπικές και Εμπορικές Επιχειρήσεις”, κάτι που ξεκαθάρισε και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους με την επιβολή ΦΠΑ 23% στις δραστηριότητες των Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων».
aftodioikisi.gr

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΔΑΣΙΚΩΝ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ Γ.Γ. ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ






Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας εξέδωσε το 1521/21-03-2013 έγγραφό της (ΑΔΑ: ΒΕΔΖΙ-Ω36) με θέμα:
Στο ανωτέρω έγγραφο δίνονται κατευθυντήριες οδηγίες σχετικά με την εμπλοκή των φορέων σε έργα, δράσεις και μέτρα πρόληψης και ετοιμότητας για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω των δασικών πυρκαγιών για την επερχόμενη αντιπυρική περίοδο έτους 2013.
Για να δείτε το πλήρες κείμενο της εγκυκλίου ανοίξτε το συνημμένο αρχείο.
http://dasarxeio.files.wordpress.com/2013/03/1521_2013.pdf

ΠΑΤΜΟΣ : ΓΙΑΤΡΟΣ ΓΙΟΚ , ΜΕΣΙΣΤΙΕΣ ΟΙ ΣΗΜΑΙΕΣ ΤΗΝ 25η ΜΑΡΤΙΟΥ



Την έντονη αντίδραση των κατοίκων της Πάτμου προκαλεί το γεγονός ότι το νησί έμεινε χωρίς ιατρική περίθαλψη μετά και την παραίτηση του μοναδικού αγροτικού γιατρού του νησιού. Όπως λένε οι ίδιοι «το νησί έχει μείνει κυριολεκτικά στο έλεος του Θεού», καθώς η τελευταία αγροτική γιατρός δεν άντεξε τα εξαντλητικά ωράρια εργασίας και τις συνεχείς εφημερίες, με αποτέλεσμα να παραιτηθεί για δεύτερη φορά το τελευταίο διάστημα.
Κατά τη διάρκεια επείγουσας λαϊκής συνέλευσης που πραγματοποίησαν αποφάσισαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας μην συμμετάσχουν στις εορταστικές εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου και, αντιθέτως, να κυματίζουν οι σημαίες μεσίστιες σε όλο το νησί. Παράλληλα ο Δήμος Πάτμου εξέδωσε ψήφισμα, απευθύνοντας έκκληση ανθρωπιστικής βοήθειας σε ιατρικό δυναμικό.
Ιατρικός σύλλογος: Να μην κοστίσει η ολιγωρία σε ανθρώπινες ζωές
Όπως καταγγέλλει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών περισσότεροι από 3.500 κάτοικοι της Πάτμου έχουν εγκαταλειφτεί χωρίς γιατρό και 650 παιδιά έχουν μείνει χωρίς παιδίατρο, εξαιτίας των τραγικών καθυστερήσεων στην πλήρωση των θέσεων αγροτικών και ειδικών γιατρών.
Εκφράζει, δε, την αγανάκτησή του για την τραγική εγκατάλειψη της Πάτμου, κάνοντας λόγο για τριτοκοσμική κατάσταση και καλεί το υπουργείο Υγείας και τις Εισαγγελικές Αρχές να αναλάβουν τις ευθύνες τους «πριν η ολιγωρία κοστίσει μαζικά σε ανθρώπινες ζωές».
aftodioikisi.gr

ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ : ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΝ ΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟΥ



Με αφορμή την κατάθεση στην Βουλή του σχεδίου νόμου για την «Ανασυγκρότηση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου και άλλες διατάξεις» 9 Σωματεία έδωσαν κοινή συνέντευξη τύπου στις 20/3/2013 στην αίθουσα Συνελεύσεων της ΠΝΟ όπου παρουσίασαν τις θέσεις τους.

Τα σωματεία, που μετείχαν ήταν:

Πανελλήνια ‘Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ), Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εργαζομένων στην Ναυτιλία και τον Τουρισμό (ΠΑΣΕΝΤ), Ένωση Μονίμων και Δοκίμων Λιμενεργατών, Ένωση Μονίμων Υπαλλήλων ΟΛΠ, Ενωση Τεχνικών και Χειριστών Υπαλλήλων ΟΛΠ, Σύλλογος Υπαλλήλων ΝΑΤ, Πανελλήνιος Σύλλογος Υπαλλήλων Υ.Ε.Ν, Πανελλήνια Ένωση Κυβερνητών – Μηχανοδηγών, Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Πλοηγικής Υπηρεσίας.

Ακολουθεί το εισαγωγικό κείμενο του Προέδρου της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ) Αντώνη Νταλακογεώργου.

ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΙΟΥ



Μεταξύ των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, που συζητήθηκαν στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της 21ης Μαρτίου 2013, ήταν η έγκριση του προϋπολογισμού ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Β. Αιγαίου για το 2013. Με την ευκαιρία της συζήτησης για το θέμα αυτό, η δημοτική αρχή εξέφρασε τη στήριξή της στο ΔΗΠΕΘΕ και την επιθυμία της να πραγματοποιεί παραστάσεις περιφερειακά και στα άλλα νησιά, σύμφωνα με τη βασική φιλοσοφία του θεσμού.
Επίσης στη συνεδρίαση εγκρίθηκε ο προγραμματισμός του Δήμου Χίου για τις προσλήψεις προσωπικού συμβάσεων Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου(Ι.Δ.Ο.Χ.) και για συμβάσεις μίσθωσης έργου για το έτος 2013. Επίσης το σώμα αποφάσισε για τις ανανεώσεις των συμβάσεων του προσωπικού Ι.Δ.Ο.Χ., που απασχολούνται στα προγράμματα «Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών- ΚΔΑΠ-ΜΕΑ» και «Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Δήμου Καρδαμύλων Νομού Χίου- ΚΔΑΠ Καρδάμυλων» έτους 2013.
Αποφασίσθηκε η επιχορήγηση των Σχολικών Επιτροπών της Β/θμιας και Α/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Χίου, με το ποσό 86.535.89 € από την τακτική επιχορήγηση, το οποίο αφορά την κάλυψη λειτουργικών αναγκών των σχολικών μονάδων του Δήμου Χίου για το έτος 2013.
Αποφασίσθηκε επίσης η ονοματοδοσία της νέας πτέρυγας του Γυμνασίου Βροντάδου σε «Γυμνάσιο Σταμάτιος Κριμιζής», ως ένδειξη τιμής στον Βρονταδούση Αστροφυσικό της ΝΑΣΑ, που τιμά την πατρίδα μας σε όλο τον κόσμο και ο οποίος έχει φοιτήσει στο Γυμνάσιο Βροντάδου.
Εκτός ημερήσιας διάταξης αποφασίσθηκε η ανάθεση με διαπραγμάτευση του έργου «Αντιπλημμυρική προστασία παραλιακού οικισμού Λιθίου», προϋπολογισμού 300.000 €, όπως προβλέπεται από την Ενιαία Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων.
Επίσης εγκρίθηκε η αποδοχή της δωρεάν παραχώρησης χρήσης του κτιρίου της ΒΙΑΛ, ως χρυσιδάνειο, προκειμένου να υλοποιηθεί το έργο της ανακύκλωσης.
Τέλος, εκτός ημερήσιας διάταξης, εγκρίθηκαν έργα, που αφορούν στην προετοιμασία για την αντιπυρική περίοδο.

ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟΥ Ε/Γ-Ο/Γ "ΒLUE STAR PATMOS" 22/3/2013





Η BLUE STAR FERRIES σας ενημερώνει ότι λόγω καθυστερημένης αναχώρησης του Ε/Γ-Ο/Γ «BLUE STAR PATMOS» από τον Πειραιά, το δρομολόγιο της Παρασκευής 22/03/2013 από Μυτιλήνη θα εκτελεστεί ως ακολούθως:
Από Μυτιλήνη 22:00 για Χίο (00:30 - 01:00 επομένης), Πειραιά 08:30.

chiosport.blogspot.com

EΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΧΙΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΟΙΚΟΤΡΟΦΕΙΟ ΟΙΝΟΥΣΣΩΝ




Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
Σύμφωνα με πληροφόρηση που είχαμε από σχετική Ανακοίνωση του Δήμου Οινουσσών (20/3/2013), υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο αναστολής λειτουργίας του Μαθητικού Οικοτροφείου Οινουσσών από το επόμενο σχολικό έτος, λόγω αδυναμίας κάλυψης των λειτουργικών του εξόδων.
Οφείλω να επισημάνω ότι η πολυετής λειτουργία του Μαθητικού Οικοτροφείου, προσέφερε τα μέγιστα σε χιλιάδες άπορους μαθητές από όλη την Ελλάδα, ενώ τα έξοδα του για 57 χρόνια καλύφθηκαν από ιδιωτικούς πόρους.
Το ενδεχόμενο αναστολής της λειτουργίας του Μαθητικού Οικοτροφείου θα αποτελέσει πλήγμα στη ναυτική εκπαίδευση αλλά και στο ακριτικό νησί των Οινουσσών.
Θεωρούμε αναγκαία την στήριξη του Μαθητικού Οικοτροφείου από το Υπουργείο Παιδείας, προκειμένου να συνεχίσει απρόσκοπτα τη λειτουργία και προσφορά του, και παρακαλούμε θερμά για το ενδιαφέρον σας.
Με εκτίμηση

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΧΙΟΥ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΑΝΙΑΡΗΣ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ


Η σιωπή είναι ανοχή;», ερωτά εύστοχα ο τίτλος του 18ου Πανελλήνιου  Διαγωνισμού  Μαθητικής Δημιουργίας με θέμα τους Πρόσφυγες που πραγματοποιεί και φέτος το Γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα.
Ο  διαγωνισμός γίνεται  σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και την Επιτροπή Ευαισθητοποίησης των Νέων .



«Κεντρικό θέμα του φετινού Διαγωνισμού είναι η αντίδρασή μας απέναντι στη ρατσιστική βία και τη μισαλλοδοξία.
Πολλές φορές ο φόβος, η άγνοια, το γεγονός ότι πιστεύουμε ότι δεν μπορούμε να αλλάξουμε μια κατάσταση, μας κάνει να σιωπούμε. Αυτό δεν σημαίνει και ότι αδιαφορούμε. Με ποιους τρόπους μπορούμε να εκφράσουμε την αντίθεσή μας;», αναρωτιούνται οι υπεύθυνοι του Γραφείου της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα.
Στον διαγωνισμό θα λάβουν μέρος μαθητές και μαθήτριες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Αναλυτικότερα , μπορούν να συμμετάσχουν παιδιά της Ε’ και ΣΤ’ Τάξης του Δημοτικού ή ατομικά με ζωγραφική – έκθεση ή ομαδικά με αφίσα-κολλάζ.
Επίσης, οι μαθητές- μαθήτριες της Γ’ Τάξης Γυμνασίου, της Α’ Τάξης  του Γενικού Λυκείου και της Α’ Τάξης των Επαγγελματικών Λυκείων δύναται να λάβουν μέρος  ατομικά με γραπτό κείμενο (άρθρο για μια τοπική εφημερίδα ή διήγημα ή δοκίμιο), καθώς και ομαδικά με την δημιουργία οπτικοακουστικού  μηνύματος-βίντεο.
Στο διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος και ασυνόδευτα παιδιά – πρόσφυγες , τα οποία διαμένουν στα  κέντρα φιλοξενίας.
Οι μαθητές –μαθήτριες μπορούν να αποστείλουν  τις συμμετοχές τους στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας-  Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  μέχρι  και τις 19 Απριλίου του 2013.
Τις συμμετοχές των μαθητών θα  αναλάβει ν’ αξιολογήσει ειδική Επιτροπή, ενώ η βράβευση θα  πραγματοποιηθεί σε μία  ειδική τελετή που θα λάβει χώρα μέσα στο 2013.
 Τα βραβευμένα έργα των προηγούμενων ετών καθώς και περαιτέρω πληροφορίες διατίθενται  στην ιστοσελίδα της Ύπατης Αρμοστείας: www.unhcr.gr


Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΥΛΩΣΕΩΣ ΤΙΝ ΙΕΡΩΝ ΕΙΚΟΝΩΝ


Την προσεχή Κυριακή, 24 Μαρτίου 2013, Α’ Κυριακή των Νηστειών, εορτάζεται Πανορθοδόξως η αναστύλωση των Ιερών Εικόνων, η οποία καθιερώθηκε το 843 από την Αυτοκράτειρα Θεοδώρα, τον Υιό της Μιχαήλ τον Γ’ καὶ τον Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Μεθόδιο τον Ομολογητή. Στο πλαίσιο των λατρευτικών εκδηλώσεων θα τελεσθεί κατά την ημέρα αυτή στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου, οδού Σκουφά, Συνοδική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο Σεβασμιώτατος Συνοδικός Μητροπολίτης Xίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκος.
Στην Θεία Λειτουργία θα λάβουν μέρος και ενδημούντες στην Αθήνα Κληρικοί άλλων Ορθοδόξων Εκκλησιών. Προ της Απολύσεως της Θείας Λειτουργίας θα λάβει χώρα Λιτάνευση των Ιερών Εικόνων σε ανάμνηση της αναστυλώσεως των Ιερών Εικόνων το έτος 843. Στην εν λόγω Θεία Λειτουργία θα συμμετάσχει ο Εξοχώτατος Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας, μέλη της Κυβερνήσεως, Βουλευτές, οι Πρέσβεις των Ορθοδόξων Κρατών και άλλοι επίσημοι.
Εκ της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ


Tό πρoσεχές Σάββατov 23ηv Mαρτίoυ 2013 καί ὥραv 5 μ.μ, εἰς τήv Bυζαvτιvήv καί Σταυρoπηγιακήv Ἱεράv Nέαv Movήv θά ἑορτασθῇ, μετά βυζαvτινῆς μεγαλoπρεπείας καί ἐκκλησιαστικῆς λαμπρότητoς, ἡ Κυριακή τῆς Ὀρθoδoξίας, μετ’ ἐπικαίρου ὁμιλίας, ὑπό τοῦ Πρωτ. κ. Νικoλάoυ Kλαδιᾶ.
Ὁμoίως, τήv Kυριακήν 24ην Mαρτίoυ ἐ.ἔ. εἰς τόv Ἱερόv Mητρoπoλιτικόv Nαόv Xίoυ καί μετά τό πέρας τῆς Θείας Λειτoυργίας, θά ἀκoλoυθήσῃ ἡ περιφoρά τῶν Ιερῶv Eικόvωv καί ἀvάγvωσις τoῦ Συvoδικoῦ τῆς Ὀρθoδoξίας.
Πρoσκαλoῦvται αἱ Αρχαί της Nήσoυ καί ὁ εὐσεβής Λαός εἰς συμπρoσευχήν.

ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΝΙΓΗΡΙΑΝΩΝ ΠΕΙΡΑΤΩΝ




Στα χέρια Νιγηριανών ενόπλων βρίσκεται εδώ και τρεις εβδομάδες ο Έλληνας καπετάνιος του μικρού δεξαμενοπλοίου «Tulip».Το πλοίο ανήκε στην Aegean Oil, η οποία ως γνωστόν σταματά τις δραστηριότητες της στην Γκάνα.

Το πλοίο μεταβιβάστηκε σε τοπικά συμφέροντα. Στο πρώτο του ταξίδι στην Νιγηρία, δέχθηκε την επίθεση ενόπλων και ο Έλληνας καπετάνιος του βρέθηκε στα χέρια της ένοπλης συμμορίας. Οι ένοπλοι ζητούν λύτρα, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες το πλοίο είναι ανασφάλιστο και η τύχη του καπετάνιου βρίσκεται στα χέρια των ενόπλων.

Την υπόθεση παρακολουθεί από κοντά και ο επίτιμος Πρόξενος της Ελλάδας στην Γκάνα ο οποίος σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες έχει ήδη ενημερώσει τις ελληνικές αρχές για το συμβάν. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ο Επίτιμος Έλληνας Πρόξενος παρέμεινε operator του πλοίου.

Υπενθυμίζεται ότι πριν τρεις περίπου εβδομάδες, είχε εκτελεστεί άλλος Έλληνας όμηρος που είχε πιαστεί πριν τρεις εβδομάδες στη Νιγηρία μαζί με άλλους έξι ξένους εργαζόμενους (όλοι εργαζόμενοι της κατασκευαστικής εταιρείας Setraco που δραστηριοποιείται στην χώρα).




dailypress24.blogspot.gr

ΖΑΚΥΝΘΟΣ : ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΚΩΝ ΠΟΛΕΩΝ



Σε επαφές με τους αρμόδιους αντιδημάρχους και προέδρους ΝΠΔΔ άλλων δήμων προχώρησε ο αντιδήμαρχος Ζακυνθίων και αρμόδιους για θέματα Πολιτισμού Άκης Λαδικός προκειμένου να διερευνηθούν οι δυνατότητες δημιουργίας δικτύου ελληνικών καρναβαλικών πόλεων. Συγκεκριμένα, ο κ. Λαδικός ήρθε σε επαφή με τα καθ’ ύλην αρμόδια πρόσωπα από τους δήμους Ξάνθης, Κοζάνης, Ρεθύμνου και Πάτρας και το κλίμα της συζήτησης ήταν πολύ θετικό.
Αφορμή για την συγκεκριμένη κίνηση στάθηκε η μεγάλη επιτυχία της φετινής διοργάνωσης του Ζακυνθινού Καρναβαλιού και η μεγάλη συμμετοχή Ζακυνθινών και επισκεπτών σε όλα τα δρώμενα. Το επόμενο διάστημα αναμένεται να προγραμματιστούν συναντήσεις για να τεθούν οι βάσεις για την περαιτέρω συνεργασία.
aftodioikisi.gr

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ


Την ανάγκη ανάληψης πρωτοβουλιών εκ μέρους της Επιτροπής Ευρωπαικών Υποθέσεων πάνω στα σημαντικά ζητήματα που αφορούν το κοινό ευρωπαϊκό οικοδόμημα, μετά και τις σημαντικές εξελίξεις στην Κύπρο, θέτει υπόψιν του Προέδρου της Επιτροπής κ. Τραγάκη με επιστολή του, ο Βουλευτής Χίου και μέλος της Επιτροπής, Κώστας Τριαντάφυλλος.

Ο Βουλευτής μεταξύ άλλων υπογραμμίζει, ότι το αναπάντεχο σοκ που βιώνει η Κύπρος ριγματώνει ακόμα περισσότερο το δημοκρατικό χάσμα
«λαών και Βρυξελλών» και καλλιεργεί την αβεβαιότητα και την αγωνία για το μέλλον.

Ο Κώστας Τριαντάφυλλος σημειώνει, επίσης, ότι το ευρωπαϊκό όραμα για να έχει μέλλον και προοπτική πρέπει να μπορεί να εμπνεύσει και να απηχήσει τις προσδοκίες της νέας γενιάς.

Μέσα σε αυτές τις συνθήκες ο βουλευτής προτείνει η Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων να αναλάβει δράση πάνω σε 3 άξονες:

ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ ΕΣΔΔΑ : ΣΤΟ ΣτΕ ΚΑΤΑ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΓΙΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ



Στο Συμβούλιο της Επικρατείας στράφηκε η Ένωση Αποφοίτων της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΝΑΠ), ζητώντας την ακύρωση της 519/8.01.2013 Απόφασης του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη που αφορά στην κινητικότητα και τη διαθεσιμότητα των δημόσιων υπαλλήλων. Σύμφωνα με την ΕΝΑΠ, «η αίτηση ακύρωσης υποβλήθηκε λίγο πριν τη λήξη της προθεσμίας (σ.σ.: 8/3/13), σε εξάντληση της καλής πίστης απέναντι στην πολιτική ηγεσία τουυπουργείου, αναμένοντας την υλοποίηση της δέσμευσης του υπουργού από το βήμα της Βουλής σε απάντηση επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή Κυριάκου Μητσοτάκη».
Επισημαίνεται ότι πρόκειται για την Απόφαση με την οποία εισάγεται ένα σύστημα μοριοδότησης για την κινητικότητα και τη διαθεσιμότητα των δημόσιων υπαλλήλων. Ωστόσο, όπως λέει χαρακτηριστικά η ΕΝΑΠ, αλλά και ο προεδρός της Τάσος Σαλτερήςσε παλαιότερη συνέντευξή του στην aftodioikisi.gr, το σύστημα αυτό είναι «εντελώς αυθαίρετο», στερείται «οποιασδήποτε επιστημονικής τεκμηρίωσης και στόχευσης προς την αποτελεσματικότερη λειτουργία του Δημοσίου» και οδηγεί «στην απομάκρυνση από τιςκεντρικές υπηρεσίες του κράτους, ενδεχομένως και από το Δημόσιο, των στελεχών με υψηλά τυπικά προσόντα και των διορισμένων μέσω διαγωνισμών του ΑΣΕΠ».
Πάγια θέση της ΕΝΑΠ είναι ότι η κινητικότητα που διεξάγεται με όρους ορθολογικούς και με συγκεκριμένες στοχεύσεις, αποτελεί αναγκαία διαδικασία στο πλαίσιο μιας σύγχρονης Διοίκησης. «Η κινητικότητα όμως με τους όρους που τίθενται με το Ν. 4093/12 και τη συγκεκριμένη Υ.Α. αναμένεται να οδηγήσει σε πλήρη αποδιοργάνωση την Κρατική μηχανή».
Επιχειρηματολογία για την ακύρωση της Απόφασης
Ενδεικτικά επιχειρήματα του βάσιμου της αίτησης ακύρωσης αποτελούν, σύμφωνα με την ΕΝΑΠ:
- Ευθεία αντίθεση της βαρύτητας των κριτηρίων που προβλέπονται στην Υπουργική Απόφαση για την κινητικότητα του προσωπικού Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης προς τις συνταγματικές αρχές της ισότητας (άρθρο 4 παρ. 1 Συντ.), της αξιοκρατίας (άρθρα 4 παρ. 1 και 5 παρ. 1 Συντ.), της προστασίας της αξίας του ανθρώπου (άρθρο 2 παρ. 1 Συντ.), της ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητας (άρθρο 5 παρ. 1 Συντ.) και του κράτους δικαίου (άρθρο 25 Συντ.)
- Τα κριτήρια που καθορίζουν την κινητικότητα δεν άπτονται της προσωπικής αξίας, των ικανοτήτων, των προσόντων, της εμπειρίας και της υπηρεσιακής απόδοσης των υπαλλήλων αλλά ασαφών και ετερόκλητων, εν πολλοίς τυχαίων παραγόντων.
«Ήρθε η ώρα για το πολιτικό σύστημα που εδώ και δεκαετίες δημιουργούσε μια ανορθολογική Δημόσια Διοίκηση, με τα αποτελέσματα που βιώνουν οι πολίτες σήμερα, να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Η στιγμή αυτή έφτασε πρωτίστως για το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης. Η ΕΝΑΠ δηλώνει προς κάθε κατεύθυνση ότι θα υπερασπιστεί με αποφασιστικότητα και κάθε νόμιμο μέσο την επένδυση του Ελληνικού λαού στους αποφοίτους της ΕΣΔΔΑ, προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος», σημειώνει σε σχετική της ανακοίνωση.
aftodioikisi.gr

EΔΕΥΑ : ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ


«Δημόσιες – δημοτικές ή ιδιωτικές ΔΕΥΑ»; Αυτό το δίλημμα θέτει, με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα του Νερού, η Ένωση ΔΕΥΑ διά του προέδρου της, δημάρχου Ρεθύμνης Γιώργη Μαρινάκη. Την απάντηση τη δίνει ο ίδιος ο πρόεδρος: «Η διεθνής τάση στον τομέα του νερού είναι πλέον η επιστροφή της διαχείρισης του νερού, που είχε εκχωρηθεί σε ιδιώτες, στο Δημόσιο και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, αφού η διαχείρισή του από ιδιωτικές εταιρείες οδήγησε τόσο στην αύξηση της τιμής του όσο και στην υποβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών».
Λόγοι που επιβάλλουν το δημόσιο και δημοτικό χαρακτήρα του νερού
Σύμφωνα με το Γ. Μαρινάκη, οι κυριότεροι λόγοι που τεκμηριώνουν την ανάγκη για το δημόσιο / δημοτικό χαρακτήρα των Οργανισμών Ύδρευσης και Αποχέτευσης στην Ελλάδα και αλλού είναι:
(α) Οι υπηρεσίες ύδρευσης και αποχέτευσης έχουν άμεση σχέση με την επιβίωση, την υγιεινή και το άμεσο περιβάλλον του ανθρώπου και επομένως ο δημόσιος χαρακτήρας τους προσδίδει σε κάθε κοινωνία μεγαλύτερο αίσθημα ασφάλειας, προοπτική, περιβαλλοντική ευαισθησία .
(β) Σ΄ όλες σχεδόν τις χώρες του ανεπτυγμένου κόσμου (όπως ΗΠΑ, Γερμανία, Ιαπωνία και σκανδιναβικές χώρες), ο έλεγχος των Υπηρεσιών Ύδρευσης και Αποχέτευσης, παραμένει υπό Δημόσιο ή Δημοτικό έλεγχο.
(γ) Αν και το νερό έχει οικονομική και περιβαλλοντική αξία, η κοινωνική του αξία, η ιδιοκτησία του και περισσότερο η χρήση του, δεν είναι υπηρεσία εμπορικού χαρακτήρα. Το νερό δεν είναι αγαθό ανθρώπινης παραγωγής. Παρέχεται από τη φύση, σε ρυθμούς απρόβλεπτους και καθόλου σταθερούς, εγγυημένους ή ελέγξιμους. Γι” αυτό και η διαχείρισή του είναι πολύπλοκη και δεν μπορεί παρά να αποτελεί μια συλλογική και κοινωνική διεργασία.
Για την ιστορία…
Στα αστικά κέντρα, πλην Αθήνας και Θεσσαλονίκης, οι ΔΕΥΑ έχουν αναλάβει από το 1980 μέχρι σήμερα την ύδρευση, την αποχέτευση και την επεξεργασία αστικών υγρών αποβλήτων. Σήμερα στη χώρα μας και μετά την εφαρμογή του «Καλλικράτη» λειτουργούν 130 ΔΕΥΑ, παρέχοντας τις υπηρεσίες τους σε 5 εκατ. περίπου πολίτες, το μισό πληθυσμό της χώρας δηλαδή.
Στα περίπου τριάντα χρόνια της λειτουργίας τους οι ΔΕΥΑ οργανώθηκαν σε πολύ ευέλικτα σχήματα, στελεχώθηκαν με ικανά στελέχη, έκαναν επενδύσεις περίπου 8,5 δισ. ευρώ, ανέπτυξαν σύγχρονες τεχνολογίες, κατασκεύασαν και λειτουργούν έργα ύδρευσης, αποχέτευσης και επεξεργασίας λυμάτων εφάμιλλα αυτών των πιο αναπτυγμένων χωρών του δυτικού κόσμου, σύμφωνα με στοιχεία της EUREAU, της Πανευρωπαϊκής Ένωσης των υπηρεσιών Ύδρευσης-Αποχέτευσης.

Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΔΕΥΑ ΓΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΝΕΡΟΥ
Η 22α Μαρτίου έχει καθιερωθεί από τον Ο.Η.Ε. να γιορτάζεται κάθε χρόνο ως η Παγκόσμια Ημέρα του Νερού.
Με αφορμή τον εορτασμό αυτό, η Ενωση Δημοτικών Επιχειρήσεων Υδρευσης-Αποχέτευσης (Ε.Δ.Ε.Υ.Α.) που εκπροσωπεί 115 Δ.Ε.Υ.Α. επισημαίνει ότι στη χώρα μας και στα αστικά κέντρα πλην Αθήνας και Θεσσαλονίκης οι Δημοτικές Επιχειρήσεις Υδρευσης-Αποχέτευσης (Δ.Ε.Υ.Α.) έχουν αναλάβει από το 1980 μέχρι σήμερα την ύδρευση, την αποχέτευση και την επεξεργασία αστικών υγρών αποβλήτων. Σήμερα στη χώρα μας και μετά την εφαρμογή του «Καλλικράτη» λειτουργούν 130 Δ.Ε.Υ.Α. παρέχοντας τις υπηρεσίες τους σε 5 εκ. περίπου πολίτες.
Οι Δ.Ε.Υ.Α. με τη δυναμική παρουσία τους στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά και στην κοινωνία ευρύτερα, κατάφεραν να καταξιωθούν και σήμερα αποτελούν τους κύριους φορείς της Πολιτείας σε ζητήματα μείζονος σημασίας, όπως αυτά της διαχείρισης των υδατικών πόρων και της προστασίας του περιβάλλοντος της χώρας μας.
Στα τριάντα περίπου χρόνια της λειτουργίας τους οι Δ.Ε.Υ.Α. οργανώθηκαν σε πολύ ευέλικτα σχήματα, στελεχώθηκαν με ικανά στελέχη, έκαναν επενδύσεις περίπου 8,5 δις €, ανέπτυξαν σύγχρονες τεχνολογίες, κατασκεύασαν και λειτουργούν έργα ύδρευσης, αποχέτευσης και επεξεργασίας λυμάτων εφάμιλλα αυτών των πιο αναπτυγμένων χωρών του δυτικού κόσμου σύμφωνα με στοιχεία της EUREAU, της Πανευρωπαϊκής Ενωσης των υπηρεσιών Υδρευσης-Αποχέτευσης.
Είναι γνωστό ότι οι εταιρείες Υδρευσης και Αποχέτευσης της Αθήνας και Θεσσαλονίκης (ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ αντίστοιχα) οδηγούνται στην ιδιωτικοποίηση. Ετσι μπαίνει ένα ερώτημα:
Δημόσιες/δημοτικές ή ιδιωτικές εταιρείες ύδρευσης-αποχέτευσης;
Οι κυριότεροι λόγοι που τεκμηριώνουν την ανάγκη για το δημόσιο/δημοτικό χαρακτήρα των Οργανισμών Ύδρευσης και Αποχέτευσης στην Ελλάδα και αλλού είναι:
(α) Οι υπηρεσίες ύδρευσης και αποχέτευσης έχουν άμεση σχέση με την επιβίωση, την υγιεινή και το άμεσο περιβάλλον του ανθρώπου και επομένως ο δημόσιος χαρακτήρας τους προσδίδει σε κάθε κοινωνία μεγαλύτερο αίσθημα ασφάλειας, προοπτική, περιβαλλοντική ευαισθησία .
(β) Σ” όλες σχεδόν τις χώρες του ανεπτυγμένου κόσμου (όπως ΗΠΑ, Γερμανία, Ιαπωνία και σκανδιναβικές χώρες), ο έλεγχος των Υπηρεσιών Ύδρευσης και Αποχέτευσης, παραμένει υπό Δημόσιο ή Δημοτικό έλεγχο.
(γ) Αν και το νερό έχει οικονομική και περιβαλλοντική αξία, η κοινωνική του αξία, η ιδιοκτησία του και περισσότερο η χρήση του, δεν είναι υπηρεσία εμπορικού χαρακτήρα. Το νερό δεν είναι αγαθό ανθρώπινης παραγωγής. Παρέχεται από τη φύση, σε ρυθμούς απρόβλεπτους και καθόλου σταθερούς, εγγυημένους ή ελέγξιμους. Γι” αυτό και η διαχείρισή του είναι πολύπλοκη και δεν μπορεί παρά να αποτελεί μια συλλογική και κοινωνική διεργασία.
Με γνώμονα αυτό, οι Δ.Ε.Υ.Α. λαμβάνουν μέτρα χρηστής διαχείρισης του νερού και όχι αύξησης της κατανάλωσης του. Ιδιαίτερα σε περιπτώσεις ξηρικών ετών λαμβάνονται δραστικά μέτρα περιορισμού της κατανάλωσης νερού και όχι μέτρα αύξησης της τιμής των παρεχόμενων υπηρεσιών, που σε τέτοιες περιπτώσεις, θα μπορούσε να εφαρμοσθούν από μια ιδιωτικές Εταιρείες νερού, με σκοπό την αύξηση των κερδών τους.
Η διεθνής τάση στον τομέα του νερού είναι πλέον η επιστροφή της διαχείρισης του νερού που είχε εκχωρηθεί σε ιδιώτες στο δημόσιο και την τοπική αυτοδιοίκηση (το παράδειγμα του Δήμου του Παρισιού είναι χαρακτηριστικό) , αφού η διαχείρισή του από ιδιωτικές εταιρείες οδήγησε τόσο στην αύξηση της τιμής του όσο και στην υποβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών. Αλλά, και η κοινή γνώμη πλέον έχει εκφρασθεί κατά της ιδιωτικοποίησης του νερού (δημοψηφίσματα στην Ιταλία και Αυστρία, συλλογή υπογραφών κ.α.)
Οι Δ.Ε.Υ.Α. στα τριάντα περίπου χρόνια λειτουργίας τους ανταποκρίθηκαν με επιτυχία στο ρόλο που ανέλαβαν με βάση το θεσμικό τους πλαίσιο, αφού «μεταμόρφωσαν» τον τομέα ύδρευσης-αποχέτευσης με τρόπο ώστε να είναι συγκρίσιμος με τους αντίστοιχους προηγμένων χωρών και κυρίως των χωρών της Ε.Ε. Στο διάστημα αυτό, βεβαίως, αντιμετώπισαν και προβλήματα οικονομικού, οργανωτικού και λειτουργικού χαρακτήρα που πολλά, όμως, από αυτά οφείλονταν είτε σε ελλείψεις και αγκυλώσεις του θεσμικού τους πλαισίου είτε στο δυσμενές χρηματοδοτικό πλαίσιο εντός του οποίου κλήθηκαν να λειτουργήσουν και να κατασκευάσουν έργα. Παρόλα αυτά, όμως, και λειτουργώντας ως αυτόνομες επιχειρήσεις διατήρησαν τον κοινωφελή τους χαρακτήρα, διαχειρίσθηκαν συστήματα με τρόπο αποδοτικό για τον πολίτη της περιφέρειας της χώρας μας και προστάτευσαν αποτελεσματικά το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία, χωρίς, μάλιστα να επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό.
Η οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα μας δεν θα πρέπει στον τομέα του νερού να αποτελέσει την αφορμή και τη δικαιολογία για εκχώρηση της διαχείρισης των υπηρεσιών ύδρευσης-αποχέτευσης σε ιδιωτικά συμφέροντα που δεν παρέχουν καμία απολύτως εγγύηση για την προστασία της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος.
Αντιθέτως, θα πρέπει να αποτελέσει ευκαιρία για τον εξορθολογισμό της λειτουργίας των Δ.Ε.Υ.Α. και την οικονομική τους εξυγίανση μέσα από την αναμόρφωση και τον εκσυγχρονισμό του θεσμικού τους πλαισίου , καθώς και μέσα από παρεμβάσεις που οι ίδιες οι επιχειρήσεις θα κάνουν ώστε να γίνουν περισσότερο αποτελεσματικές και να αναβαθμίσουν τις παρεχόμενες στους πολίτες υπηρεσίες.
Για το Δ.Σ. της Ε.Δ.Ε.Υ.Α.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Γιώργης Χ. Μαρινάκης
Δήμαρχος Ρεθύμνης


aftodioikisi.gr

ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΠΟΛΥΔΥΝΑΜΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ ΒΟΛΙΣΣΟΥ ΧΙΟΥ



Με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Χίου αναγνωρίζεται η ανάγκη χάραξης ενός ολοκληρωμένου σχεδιασμού για την περιοχή της Αμανής, στο Βόρειο τμήμα του νησιού, ως φραγμό στην πληθυσμιακή κατάρρευση και αντιστάθμισμα στην απομόνωσή της.
Στο πλαίσιο αυτό και επιχειρώντας να στηριχθούν οι κάτοικοι αυτής της απομακρυσμένης περιοχής, σας ζητούμε να στελεχωθεί το πολυδύναμο Ιατρείο Βολισσού, όπως προβλέπεται από το νόμο, με 5 οργανικές θέσεις: 2 Ιατρούς Επιμελητές, 2 Νοσηλευτές.
Παράλληλα ζητούμε η οργανική θέση του Επισκέπτη Υγείας να μετατραπεί σε θέση Οδηγού – Τραυματιοφορέα, ώστε να εξυπηρετούνται οι ασθενείς κατά τη μεταφορά τους στο Νοσοκομείο Χίου, μέσω της κινητής μονάδας – ασθενοφόρο, το οποίο εδρεύει στη Βολισσό και έχει από τον πρώην Δήμο Αμανής, κατόπιν προγραμματικής σύμβασης, που συνήψε, με την πρώην Ν.Α. Χίου και το Νοσοκομείο Χίου.
Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για τις ενέργειές σας.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΧΙΟΥ
ΠΟΛΥΔΩΡΟΣ ΛΑΜΠΡΙΝΟΥΔΗΣ

ΚΑΜΙΝΗΣ : ΠΡΟΣ ΕΛΑΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΟΡΚΟΥΣ



Την αλλαγή του νόμου για τους επίορκους ώστε «να απαλλάσσονται από το χαρακτηρισμό του επίορκου οι υπάλληλοι που έχουν κατηγορηθεί για ελάσσονα αδικήματα που δεν έχουν καμία σχέση με την υπηρεσία», προανήηγειλε μιλώντας στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης.
Συγκεκριμένα, κατά την εισήγησή του ο κ. Καμίνης τόνισε ότι «έχει έρθει σε συνεννόηση με το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης προκειμένου να υπάρξει εξορθολογισμός του νομοθετικού πλαισίου για τους επίορκους υπαλλήλους».
Προανήγγειλε δε ότι «το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης θα φέρει νομοθετική ρύθμιση βάσει της οποίας θα απαλλάσσονται από το χαρακτηρισμό του επίορκου οι υπάλληλοι που έχουν κατηγορηθεί για ελάσσονα αδικήματα που δεν έχουν καμία σχέση με την υπηρεσία».
Παράλληλα ο κ. Καμίνης εκτίμησε ότι υπάρχει θετική προοπτική στη διαθεσιμότητα, καθώς «με το μέτρο της κινητικότητας δεν θα υπάρξουν απολύσεις.»
Να σημειωθεί ότι στην προηγούμενη συνεδρίαση του δ.σ. με αφορμή το αίτημα να τεθούν σε αργία τέσσερις μηχανικοί του δήμου,  ο κ. Καμίνης είχε εκφράσει την αντίθεση του στην ευρεία ερμηνεία της διατάξης.
Μιλώντας στην aftodioikisi.gr πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης επιβεβαίωναν ότι όντως γίνεται συζήτηση για την ελαστικοποίηση των ρυθμίσεων που αφορούν τα ελάσσονα αδικήματα των δημοσίων υπαλλήλων, προσθέτοντας ότι «η υπόθεση βρίσκεται στο στάδιο της διερεύνησης.»
aftodioikisi.gr

"ΜΥΣΤΙΚΟΣ ΔΕΙΠΝΟΣ" ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟ



Μπορεί ο Βασίλης, ο καταδικασμένος σε ισόβια «φτερωτός γιατρός», που το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης έκλεισε μέσα ισόβια, γιατί έκαναν «φτερά» περίπου 17 εκατ. ευρώ από τα ταμεία του Δήμου Θεσσαλονίκης, να είναι στο κελί και να στέλνει… γράμματα και γραφές, ωστόσο, οι… φίλοι του παύλα πρώην μέλη της παράταξής του «Αναγέννηση» δουλεύουν για αυτόν χωρίς αυτόν.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, με άκρα μυστικότητα (ξημερώματα συναντήθηκαν, μεσημέρι το διέλυσαν, λένε οι «κακές γλώττες»), στο πολιτικό γραφείο του «φτερωτού», συναντήθηκαν στελέχη της παράταξής του, πρώην αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι κ.λπ. και συμφώνησαν να βάλουν την τσούφρα τους σε κάποιεςυπεύθυνες δηλώσεις.
Τι θα λένε αυτές οι υπεύθυνες δηλώσεις; Ότι «εγώ ο τάδε κ.λπ. κ.λπ. δηλώνω υπεύθυνα ότι έδωσα τμήμα του μισθού μου που μου καταβλήθηκε επί δημαρχίας “φτερωτού” στον τραπεζικό λογαριασμό της “Αναγέννησης” για να αγοραστούν κουπόνια οικονομικής ενίσχυσης κ.λπ. κ.λπ.».
Σε τι θα χρησιμεύσουν αυτές στο Βασίλη Παπαγεωργόπουλου; Πιθανότατα θα τις χρησιμοποιήσει ως «όπλο» στο Εφετείο, για να πει: «Να, από πού προέρχονται τα λεφτά για την παράταξη κ.λπ. κ.λπ.».
 aftodioikisi.gr