Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ




-suskepsi-gia-ton-toyrismo-sto-voreio-aigaio 
Ευρεία σύσκεψη για τον τουρισμό, με τη συμμετοχή αρμοδίων φορέων του νησιού, προκειμένου να διαμορφωθεί ο στρατηγικός σχεδιασμός της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου για την υλοποίηση και την προβολή δράσεων και έργων τουρισμού στα νησιά, πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Μυτιλήνη υπό την προεδρία του αντιπεριφερειάρχη Αντώνη Γιαννάκη και τη συμμετοχή του αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Λέσβου, Ηρακλή Βερβέρη.

Όπως διευκρίνισε ο Αντώνης Γιαννάκης, αντίστοιχες συσκέψεις θα πραγματοποιηθούν τις επόμενες ημέρες στη Λήμνο, τη Χίο, τη Σάμο και την Ικαρία, έτσι ώστε να προκύψει, μετά τον διάλογο και τις σχετικές παρατηρήσεις, συνολική πρόταση για τουριστικές δράσεις των νησιών της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου στο πλαίσιο της νέας Προγραμματικής Περιόδου 2014- 2020 του ΕΣΠΑ

Με την ολοκλήρωση των συσκέψεων σε όλα τα νησιά, θα συγκροτηθούν, όπως συνέβη σήμερα στη Λέσβο, ομάδες εργασίας οι οποίες θα αναλάβουν, υπό την εποπτεία του αρμοδίου σε θέματα τουρισμού αντιπεριφερειάρχη, την εκπόνηση ολοκληρωμένης πρότασης για τα νησιά.
newpost.gr

NEA ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΗ ΧΙΟ : Η ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΗΓΕΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΔΟΕ ΕΧΕΟ "ΞΕΦΥΓΕΙ" ΕΝΤΕΛΩΣ


Η συνδικαλιστική και κομματική γραφειοκρατία της ηγετικής ομάδας της ΔΟΕ έχει ‘’ξεφύγει’’ εντελώς. Τη μια λασπώνει τους νέους του ΣΥΡΙΖΑ ως διασπαστές του κλάδου και την άλλη τη μετατρέπει  σε φερέφωνο της Χρυσής Αυγής ο Γενικός Γραμματέας της ΔΟΕ (ΠΑΣΚ), αναρτώντας στις 29/3/2013 (4:13μ.μ.) σε ιστοσελίδα του facebook, που φέρει την επωνυμία «ΔΟΕ Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας» βίντεο δημοσιευμένο στο YouTube  από την φασιστική οργάνωση και στο οποίο μάλιστα ‘’έκανε λάικ’’ και ο Πρόεδρος της ΔΟΕ (ΠΑΣΚ )!!!. Το βίντεο στο you tube έχει ανέβει από χρήστη με το ψευδώνυμο Ι. Μεταξάς (imetaxas2012)!!! και στα σχόλιά του αναφέρει: «Δημοσιεύτηκε στις 28/3 2013 http://www.xryshaygh.com/index.php/home».

Το συγκεκριμένο βίντεο είναι πετσοκομμένο απόσπασμα συνέντευξης της Γ.Γ. του Κ.Κ.Ε,  όπου απαντά στη γνωστή προπαγάνδα, ότι η κόρη της φοίτησε σε ιδιωτικό σχολείο. Ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας στα πλαίσια του γενικότερου αντιαριστερού μένους που την τελευταία περίοδο από κοινού καλλιεργούν  ΠΑΣΚ – ΔΑΚΕ, χρησιμοποιεί τη ρητορική της Χρυσής Αυγής και εκθέτει την Ομοσπονδία. Η αναπαραγωγή της προπαγάνδας της Χρυσής Αυγής από  ιστότοπο που αποδίδεται στη ΔΟΕ αποτελεί τεράστιο ολίσθημα!!! Είναι η δεύτερη επίθεση – έμμεση αυτή τη φορά- ενάντια σε κόμμα της αριστεράς, μετά την γνωστή ανακοίνωση του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. κατά των νέων του ΣΥΡΙΖΑ πως τάχα θέλουν να διασπάσουν την Ομοσπονδία και να φτιάξουν μια άλλη ''αριστερή ΔΟΕ''. Ανακοίνωση που δυστυχώς ψηφίστηκε και από το ΠΑΜΕ στο Δ.Σ της ΔΟΕ και καταδεικνύει ότι οι ευκαιριακές συμπράξεις για μικρο-παραταξιακά και μικρο-εκλογικά οφέλη είναι αυτεπίστροφες,  έχουν κοντά ποδάρια και μπορεί να οδηγήσουν τα συνδικάτα σε επικίνδυνους δρόμους.

Η Δ.Ο.Ε, ως συλλογική έκφραση των εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, δεν μπορεί να διασύρεται από τον ίδιο το Γενικό Γραμματέα και τον Πρόεδρο της. Δεν μπορεί να χρησιμοποιείται από την πλειοψηφία των ΠΑΣΚ – ΔΑΚΕ ως εργαλείο αντι-αριστερής και αντικομμουνιστικής επίθεσης. Τα δεκάδες χιλιάδες μέλη της Ομοσπονδίας περιμένουν από το Δ.Σ  να αποκαταστήσει δημόσια το κύρος της. Να αποδοκιμάσει την πολιτικά ανεύθυνη στάση του Γενικού Γραμματέα και του Προέδρου της και να ζητήσει την παραίτησή τους.
  
                                                                            Νέα Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική Κίνηση στη Χίο

ENHMEΡΩΣΗ ΕΠΙΒΑΤΩΝ ΤΟΥ Ε/Γ - Ο/Γ "BLUE STAR PATMOS"




Η BLUE STAR FERRIES σας ενημερώνει ότι λόγω απεργίας της Π.Ν.Ο. την Τετάρτη 03/04/13, το δρομολόγιο του Ε/Γ-Ο/Γ «ΒLUE STAR PATMOS» από Μυτιλήνη 20:00 για Χίο - Πειραιά, θα παραμείνει ανεκτέλεστο. Το πλοίο θα αναχωρήσει την Πέμπτη 04/04/13, από Μυτιλήνη 08:00 για Χίο (10:40 - 11:10), Πειραιά 18:30 και από Πειραιά στις 21:00 για Χίο (05:00 - 05:30 επομένης), Μυτιλήνη 07:55.

 http://chiosport.blogspot.com

ENHMEΡΩΣΗ ΕΠΙΒΑΤΩΝ Ε/Γ - Ο/Γ "ΝΗΣΟΣ ΧΙΟΣ"


Η HELLENIC SEAWAYS ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι λόγω της 24ωρης απεργίας της Π.Ν.Ο. σήμερα Τετάρτη 03/04/2013 το Ε/Γ-Ο/Γ «ΝΗΣΟΣ ΧΙΟΣ» που εκτελεί το δρομολόγιο απο Πειραιά για Χίο & Μυτιλήνη παραμένει στον λιμένα του Πειραιά. Με την λήξη της απεργίας τα δρομολόγια του πλοίου διαμορφώνονται ως εξής:
Πέμπτη 04/04/13
Αναχώρηση από Πειραιά 08:00, με άφιξη στη Χίο 16:00, αναχώρηση από Χίο 16:30 με άφιξη στη Μυτιλήνη 19:25.
Αναχώρηση από Μυτιλήνη στις 20:30 με άφιξη στη Χίο 23:25, αναχώρηση από Χίο 23:55 με άφιξη στον Πειραιά 07:55 (05/04/13).


 http://chiosport.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΧΙΟΥ



Τεχνική Έκθεση

Με  την μελέτη αυτή  προβλέπεται να γίνουν επισκευαστικές εργασίες σε σχολικά συγκροτήματα του Δήμου Χίου.   


Συγκεκριμένα για το  7ο Δημοτικό Χίου
Οι εργασίες που προβλέπεται να γίνουν είναι οι  εξής:
  • Καθαίρεση επιχρισμάτων τμημάτων επιφανείας στους χώρους υγιεινής του εκπαιδευτηρίου που έχουν αποκολληθεί λόγω παρατεταμένης υγρασίας της οροφής και αποκατάσταση τους  σε τρεις στρώσεις από τις οποίες η πρώτη πιτσιλιστή, η δεύτερη στρωτή (λάσπωμα) και τρίτη τριπτή (τριβιδιστή).
  • Καθαίρεση κατεστραμμένων κεραμικών πλακιδίων επίσης στον χώρο υγιεινής του σχολείου και πλήρης αποκατάσταση αυτών. Συγκεκριμένα, επίστρωση του δαπέδου με κεραμικά πλακίδια 1ης ποιότητας ανυάλωτα, έγχρωμα, υδατοαπορροφητικοτητας έως 0,5%, αντοχής σε απότριψη "GROUP 4", διαστάσεων 30x30 cm, χρώματος και σχεδίου που θα υποδειχθούν από την υπηρεσία επίβλεψης και περιθώρια από το ίδιο υλικό πλάτους 10 εκ. περιμετρικά του δαπέδου. Περιλαμβάνεται η προμήθεια και τοποθέτηση των πλακιδίων με αρμούς 1 έως 2 mm, σε στρώση τσιμεντοκονιάματος που υπάρχει στο κτίσμα, με  ειδική κόλλα συμβατή με την υπάρχουσα υποδομή, η πλήρωση των αρμών με τσιμεντοκονίαμα των 600 kg τσιμέντου, μαύρου χρώματος, ή με ειδικο υλικό πληρώσεως συμβατό με τα κεραμικά πλακίδια και ο επιμελής καθαρισμός της τελικής επιφανείας του δαπέδου. Πλήρως περαιωμένη εργασία χάραξης τοποθέτησης, αρμολόγησης και καθαρισμού με τα υλικά πάσης φύσεως επί τόπου.
  • Επίσης, επενδύσεις τοίχων με πλακίδια πορσελάνης, έγχρωμα, σύμφωνα με τις υποδείξεις της υπηρεσίας επίβλεψης, τοποθετούμενα μετά την απόξεση των επιχρισμάτων, σε υπόστρωμα τσιμεντοασβεστοκονιάματος των 350 kg τσιμέντου και 0,04 m3 ασβέστου ή κολλητά με κόλλα πλακιδίων κατά ΕΛΟΤ ΕΝ 12004, με αρμούς το πολύ 1 mm, με πλήρωση των κενών με λεπτόρρευστο τσιμεντοκονίαμα των 600 kg και αρμολόγημα με λευκό τσιμέντο, με ή χωρίς χρωστικές ή αρμόστοκο. Στην τιμή μονάδας περιλαμβάνονται τα πλακίδια, η τσιμεντοκονία ή η κόλλα επί τόπου του έργου, οι φθορές των υλικών, η τοποθέτηση, η αρμολόγηση, ο τελικός καθαρισμός της επιφανείας καθώς και η διάνοιξη οπών στα πλακίδια για την διέλευση υδραυλικών σωληνώσεων, τοποθέτηση διακοπτών, ρευματοδοτών κλπ,
  • Προμήθεια και τοποθέτηση ειδών υγιεινής , αξεσουάρ, 4 νιπτήρες, 8 δοχεία πλύσεως χαμηλής πιέσεως, 3 ουρητήρες στον χώρο υγιεινής των αγοριών, 8 λεκάνες, συμπεριλαμβανομένων εργασιών σύνδεσης του δικτύου, πλήρης στεγάνωσης του υπάρχοντος φρεατίου συλλογής των λυμάτων, τοποθετώντας εξωτερικά του κτίσματος, αναμονή για την μελλοντική σύνδεση με το κεντρικό δίκτυο του Δήμου.
·         Επίστρωση με ανόργανα στεγανωτικά υλικά με βάση τό τσιμέντο (τσιμεντοειδή), εκτελουμένη επί επιφανείας με ψήκτρα. Στο συγκεκριμένο τμήμα του δώματος έχουν παρουσιαστεί έντονα φαινόμενα υγρασίας εσωτερικά λόγω ανεπαρκούς υγρομόνωσης. Πρόκειται για επιφάνεια 50μ2 περίπου. Περιλαμβάνεται η προμήθεια του στεγανωτικού υλικού επί τόπου, ο καθαρισμός και πλύση της επιφανείας εφαρμογής και η εφαρμογή του υλικού σύμφωνα με τις οδηγίες της υπηρεσίας επίβλεψης.
  • Επισκευή – Ελαιοχρωματισμός των μεταλλικών θυρών και πλαισίων-κιγκλιδωμάτων ασφαλείας των παραθύρων του κτίσματος με απόξεση και καθαρισμό της επιφανείας με ψήκτρα και σμυριδόπανο, μία στρώση αντιδιαβρωτικού υποστρώματος ενός συστατικού και δύο στρώσεις ελαιοχρώματος.
  • Χρωματισμός της τελικής επιφανείας μετά την αποκατάσταση του επιχρίσματος σε χρώμα που θα υποδειχθεί από την υπηρεσία επίβλεψης.




Για το 6ο Δημοτικό Χίου προβλέπονται οι εξής εργασίες:

  • Καθαίρεση κατεστραμμένων κεραμικών πλακιδίων στον χώρο υγιεινής του σχολείου και πλήρης αποκατάσταση αυτών. Συγκεκριμένα, επίστρωση του δαπέδου με κεραμικά πλακίδια 1ης ποιότητας ανυάλωτα, έγχρωμα, υδατοαπορροφητικοτητας έως 0,5%, αντοχής σε απότριψη "GROUP 4", διαστάσεων 30x30 cm, χρώματος και σχεδίου που θα υποδειχθούν από την υπηρεσία επίβλεψης και περιθώρια από το ίδιο υλικό πλάτους 10 εκ. περιμετρικά του δαπέδου. Περιλαμβάνεται η προμήθεια και τοποθέτηση των πλακιδίων με αρμούς 1 έως 2 mm, σε στρώση τσιμεντοκονιάματος που υπάρχει στο κτίσμα, με  ειδική κόλλα συμβατή με την υπάρχουσα υποδομή, η πλήρωση των αρμών με τσιμεντοκονίαμα των 600 kg τσιμέντου, μαύρου χρώματος, ή με ειδικο υλικό πληρώσεως συμβατό με τα κεραμικά πλακίδια και ο επιμελής καθαρισμός της τελικής επιφανείας του δαπέδου. Πλήρως περαιωμένη εργασία χάραξης τοποθέτησης, αρμολόγησης και καθαρισμού με τα υλικά πάσης φύσεως επί τόπου.
  • Επίσης, επενδύσεις τοίχων με πλακίδια πορσελάνης, έγχρωμα, σύμφωνα με τις υποδείξεις της υπηρεσίας επίβλεψης, τοποθετούμενα μετά την απόξεση των επιχρισμάτων, σε υπόστρωμα τσιμεντοασβεστοκονιάματος των 350 kg τσιμέντου και 0,04 m3 ασβέστου ή κολλητά με κόλλα πλακιδίων κατά ΕΛΟΤ ΕΝ 12004, με αρμούς το πολύ 1 mm, με πλήρωση των κενών με λεπτόρρευστο τσιμεντοκονίαμα των 600 kg και αρμολόγημα με λευκό τσιμέντο, με ή χωρίς χρωστικές ή αρμόστοκο. Στην τιμή μονάδας περιλαμβάνονται τα πλακίδια, η τσιμεντοκονία ή η κόλλα επί τόπου του έργου, οι φθορές των υλικών, η τοποθέτηση, η αρμολόγηση, ο τελικός καθαρισμός της επιφανείας καθώς και η διάνοιξη οπών στα πλακίδια για την διέλευση υδραυλικών σωληνώσεων, τοποθέτηση διακοπτών, ρευματοδοτών κλπ,
  • Προμήθεια και τοποθέτηση ειδών υγιεινής, με τις υποδείξεις της υπηρεσίας επίβλεψης.
  • Καθαίρεση σαθρών τμημάτων επιχρισμάτων σε υποστυλώματα και δοκούς του φέροντα οργανισμού του κτιρίου όπως σημειώνονται σε αρχιτεκτονικές κατόψεις του εκπαιδευτηρίου και πλήρης αποκατάσταση με συντήρηση του οπλισμού, επικάλυψη με ισχυρή συγκολλητική ρητίνη και τέλος εκ νέου επίχρισμα σε τρεις στρώσεις από τις οποίες η πρώτη πιτσιλιστή, η δεύτερη στρωτή (λάσπωμα) και τρίτη τριπτή (τριβιδιστή).
  • Χρωματισμός της τελικής επιφανείας μετά την αποκατάσταση του επιχρίσματος σε χρώμα που θα υποδειχθεί από την υπηρεσία επίβλεψης.


Για το 4ο Δημοτικό Χίου προβλέπονται οι εξής εργασίες:

  • Καθαίρεση και αντικατάσταση μεταλλικών δικτυωμάτων επιστέγασης όπου στερεώνεται στέγαστρο από πολυκαρβονικά φύλλα, που θα υποδειχθούν από την υπηρεσία επίβλεψης, στον αύλειο χώρο του σχολείου. Επίσης συντήρηση των μεταλλικών δικτυωμάτων επιστέγασης με την μικρότερη διάβρωση που δεν χρήζουν αντικατάστασης, με τον χρωματισμό, μία στρώση αντιδιαβρωτικού υποστρώματος ενός συστατικού και δύο στρώσεις ελαιοχρώματος.
  • Έλεγχος και αντικατάσταση τμημάτων υφιστάμενης επιστέγασης από πολυκαρβονικά φύλλα σύμφωνα με τις υποδείξεις της επιβλέπουσας υπηρεσίας.
·         Έλεγχος του δώματος της αίθουσας εκδηλώσεων και επίστρωση με ανόργανα στεγανωτικά υλικά με βάση τό τσιμέντο (τσιμεντοειδή), εκτελουμένη επί επιφανείας με ψήκτρα. Στο συγκεκριμένο τμήμα του δώματος έχουν παρουσιαστεί έντονα φαινόμενα υγρασίας εσωτερικά λόγω ανεπαρκούς υγρομόνωσης. Περιλαμβάνεται η προμήθεια του στεγανωτικού υλικού επί τόπου, ο καθαρισμός και πλύση της επιφανείας εφαρμογής και η εφαρμογή του υλικού σύμφωνα με τις οδηγίες της υπηρεσίας επίβλεψης.




Για το Διονύσειο Μουσικό σχολείο Χίου προβλέπονται οι εξής εργασίες:

  • Ανακατασκευή τμήματος στέγης συνολικής επιφανείας 100μ2 περίπου που θα υποδειχθεί από την  υπηρεσία, με την αντικατάσταση ξύλινου φέροντος οργανισμού όπου απαιτείται και υποδειχθεί επίσης από την υπηρεσία επίβλεψης και την συντήρηση-αντικατάσταση όπου απαιτηθεί, του ξύλου που μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί, ασφαλτόπανο και επικεράμωση με κεραμίδια ρωμαϊκού τύπου όμοιου με το υπάρχον όπου επίσης απαιτηθεί με την επαναχρησιμοποίηση υπαρχόντων σε καλή κατάσταση. Ή εργασία θα γίνει με την πλήρη καθοδήγηση και την έγκριση της υπηρεσίας σε κάθε βήμα κατασκευής.





Για το  ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ-ΣΕΚ του Δήμου Χίου προβλέπονται οι εξής εργασίες:

  • Αντικατάσταση τμήματος μεμβράνης PVC  του δώματος, στο κτίριο του 1ου ΕΠΑΛ Χίου και πάκτωση της μεμβράνης με ειδικά βύσματα. Η εργασία θα γίνει σε προβληματικά σημεία της επιφανείας με τις υποδείξεις της υπηρεσίας επίβλεψης, προκειμένου να αποφευχθεί πλέον εισροή όμβριων υδάτων στο εσωτερικό του κτιρίου. 



Για το 5Ο Δημοτικό σχολείο Χίου προβλέπονται οι εξής εργασίες:

·         Επίστρωση με ανόργανα στεγανωτικά υλικά με βάση τό τσιμέντο (τσιμεντοειδή), εκτελουμένη επί επιφανείας με ψήκτρα. Συγκεκριμένα στο δώμα  του σχολείου, έχουν παρουσιαστεί έντονα φαινόμενα υγρασίας εσωτερικά λόγω ανεπαρκούς υγρομόνωσης του δώματος. Πρόκειται για επιφάνεια 500μ2 περίπου. Περιλαμβάνεται η προμήθεια του στεγανωτικού υλικού επί τόπου, ο καθαρισμός και πλύση της επιφανείας εφαρμογής και η εφαρμογή του υλικού σύμφωνα με τις οδηγίες της υπηρεσίας επίβλεψης.

Για το 2Ο ΓΕΛ-Γυμνάσιο Χίου προβλέπονται οι εξής εργασίες:

  • Καθαίρεση σαθρών τμημάτων επιχρισμάτων σε υποστυλώματα και δοκούς του φέροντα οργανισμού του κτιρίου όπως σημειώνονται σε αρχιτεκτονικές κατόψεις του εκπαιδευτηρίου και πλήρης αποκατάσταση με συντήρηση του οπλισμού, επικάλυψη με ισχυρή συγκολλητική ρητίνη και τέλος εκ νέου επίχρισμα σε τρεις στρώσεις από τις οποίες η πρώτη πιτσιλιστή, η δεύτερη στρωτή (λάσπωμα) και τρίτη τριπτή (τριβιδιστή).
  • Χρωματισμός της τελικής επιφανείας μετά την αποκατάσταση του επιχρίσματος σε χρώμα που θα υποδειχθεί από την υπηρεσία επίβλεψης.
  • Επίσης στο χώρο του λεβητοστασίου που εξυπηρετεί και τα δύο σχολεία, παρατηρείται έντονο το πρόβλημα υγρασίας εσωτερικά με την αποκόλληση σχεδόν στο σύνολο της οροφής, τμημάτων επιχρισμάτων και την εμφάνιση του οπλισμού της πλάκας οροφής. Θα πρέπει λοιπόν επίσης να αποκατασταθεί το πρόβλημα μονώνοντας εξωτερικά το δώμα με την επίστρωση με ανόργανα στεγανωτικά υλικά με βάση τό τσιμέντο (τσιμεντοειδή), εκτελουμένη επί επιφανείας με ψήκτρα. Περιλαμβάνεται η προμήθεια του στεγανωτικού υλικού επί τόπου, ο καθαρισμός και πλύση της επιφανείας εφαρμογής και η εφαρμογή του υλικού σύμφωνα με τις οδηγίες της υπηρεσίας επίβλεψης. Και εσωτερικά θα πρέπει να αποκατασταθεί η διάβρωση του οπλισμού με απόξεση και επάλειψη αντιδιαβρωτικού, εν συνεχεία ισχυρή συγκολλητική ρητίνη και εκ νέου επίχρισμα σε τρεις στρώσεις από τις οποίες η πρώτη πιτσιλιστή, η δεύτερη στρωτή (λάσπωμα) και τρίτη τριπτή (τριβιδιστή).
  • Χρωματισμός της τελικής επιφανείας μετά την αποκατάσταση του επιχρίσματος σε χρώμα που θα υποδειχθεί από την υπηρεσία επίβλεψης.




Για όλα τα σχολεία και τα σημεία επέμβασης υπάρχει πλούσιο φωτογραφικό υλικό το οποίο μπορεί να προμηθευτεί ο ανάδοχος ανά πάσα στιγμή από την υπηρεσία.

Το έργο αυτό ανήκει στην κατηγορία των «Οικοδομικών Έργων» είναι προϋπολογισμού κατά τη μελέτη 50.862,07 € (χωρίς ΦΠΑ). Η συνολικά απαιτούμενη πίστωση ανέρχεται στο ποσό των  59.000,00 € και η  πίστωση για το 2013  είναι  59.000,00  € από Σ.Α.Τ.Α ΣΧΟΛΕΙΩΝ.
Προβλέπεται να εκτελεστεί με ανοικτή δημοπρασία σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 1418/84 όπως τροποποιήθηκε με το Ν. 2229/94 και τους Ν. 2940/01, Ν. 3263/04, Ν.3669/08,  καθώς και τα Π.Δ. 171/87 και το Π.Δ. 609/85.

ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟ ΚΑΙ ΕΚΘΕΣΗ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΤΟ 8ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ




Έκθεση  παιδικού βιβλίου και κουκλοθέατρο, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα Παιδικού Βιβλίου,, από την   νηπιαγωγό και συγγραφέα Φροσω Χατόγλου, θα γίνει  αύριο Πέμπτη στις  7μμ στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Χίου .
Το «κανόνι της Ειρήνης»  και το «Άλλος για το πλοίο» , θα είναι οι θεματικές ενότητες που θα παρουσιάσει 

"ΜΑΧΑΙΡΙΑ ΑΚΟΝΙΖΟΥΝ" ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΞΕΝΑ ΜΟΝΟΠΩΛΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΘΑΛΑΣΣΙΟ ΟΡΥΚΤΟ ΠΛΟΥΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ



«Μαχαίρια ακονίζουν» Έλληνες εφοπλιστές και ξένα μονοπώλια πάνω από τον υποθαλάσσιο ορυκτό πλούτο της χώρας. Πολυεθνικές κολοσσοί των επτά θαλασσών που πιάνουν όλο το φάσμα, από την έρευνα και την εξόρυξη, μέχρι την υγροποίηση, την αποθήκευση και μεταφορά καυσίμου.

Δίνουν μιαν ιδέα ποιοι σκοπεύουν να καρπωθούν πετρέλαιο και φυσικό αέριο, να (ξανα)βγάλουν πακτωλό χρημάτων με την υποστήριξη αστικών κυβερνήσεων, της ΕΕ, άλλων μορφωμάτων του καπιταλισμού όπως η Χρυσή Αυγή που τάζει σε κάθε ιμπεριαλιστή μερίδιο από τον πλούτο αυτό του λαού και του τόπου.

Η ΧΡΙΣΤΙΑΝΑ ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΚΑΘΙΕΡΩΣΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ ΑΣΚΗΣΕΩΝ ΕΚΚΕΝΩΣΗΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ, ΛΟΓΩ ΣΕΙΣΜΩΝ


Η Χριστιάνα Καλογήρου προτείνει την καθιέρωση ημερομηνίας ασκήσεων
    Είναι γνωστό ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα με μεγάλη σεισμικότητα κατέχοντας την πρώτη θέση στην Ευρώπη και την έκτη θέση σε παγκόσμιο επίπεδο.


Η Πολιτικής Προστασία ως θεσμός δεν συνδέεται μόνο με την αντιμετώπιση μίας καταστροφής, αλλά εκτείνεται σε όλο το φάσμα αυτής, καλύπτοντας πρωτίστως τον τομέα της πρόληψης, τον σχεδιασμό, την ετοιμότητα, αλλά και την διαχείριση των συνεπειών της.
  Έχει αποδειχθεί ότι η ελαχιστοποίηση των απωλειών σε έμψυχο δυναμικό κατά τη διάρκεια του σεισμού μπορεί να επιτευχθεί εάν οι πολίτες είναι από πριν ενημερωμένοι για θέματα σχετικά με τον σεισμό και την προστασία.
Στο πλαίσιο αυτό η Γενική Γραμματέας της Α.Δ.Α. κ. Χριστιάνα Καλογήρου με επιστολή της ζητάει από το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας να  καθιερωθεί ημερομηνία  εκτέλεσης άσκησης από τους μαθητές εκκένωσης σχολικών κτιρίων τουλάχιστον μία φορά το χρόνο, υπό την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Ως καταλληλότερη ημερομηνία η κα. Καλογήρου προτείνει την 1η Μαρτίου που είναι η καθιερωμένη παγκόσμια ημέρα Πολιτικής Προστασίας από τον Διεθνή Οργανισμό Πολιτικής Άμυνας (ICDO).
radiolesvosnews.gr

ΣΥΡΙΖΑ : ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ




Ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

"Στην απεργιακή συγκέντρωση, που πραγματοποίησαν σήμερα υπάλληλοι του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου στο πλαίσιο της κινητοποίησής τους ενάντια στο νομοσχέδιο για τη ναυτιλία, που συζητείται αυτές τις μέρες στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, παραβρέθηκε ο Βουλευτής Α΄ Πειραιά και Νησιών και υπεύθυνος της ΕΕΚΕ του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Ε.Κ.Μ. Θοδωρής Δρίτσας και μιλώντας προς τους απεργούς εργαζόμενους μεταξύ άλλων τόνισε:

«Το νομοσχέδιο, ακόμα και αν ψηφιστεί στη Βουλή, θα συναντήσει προβλήματα στην εφαρμογή του, καθώς εισάγει διατάξεις που απορρυθμίζουν το σύνολο σχεδόν της ναυτιλιακής και λιμενικής δραστηριότητας και γι’ αυτό έχει ήδη απορριφθεί από τη μεγάλη πλειοψηφία των φορέων που εμπλέκονται με τη ναυτιλία. 

Το νομοσχέδιο, στρατιωτικοποιεί το Υπουργείο και ειδικότερα τις Υπηρεσίες με αναπτυξιακό / παραγωγικό χαρακτήρα, στις οποίες προκαταβολικά εμπλέκει την ιεραρχία του Λιμενικού Σώματος, ανοίγοντας το δρόμο για την επιστροφή της δομής του στο αναχρονιστικό μοντέλο διοίκησης του παλιού Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας.

Ταυτόχρονα, καταργεί επί της ουσίας το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος, υποβαθμίζει το ρόλο του ως Σώματος Ακτοφυλακής, ενώ ουσιαστικά αποτυγχάνει να δώσει λύσεις σε μια σειρά από ζητήματα που αφορούν στις επιχειρησιακές του δυνατότητες και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι Λιμενικοί.

Οι διατάξεις του πλήττουν καίρια την ναυτεργασία, δημιουργούν προβλήματα στην ακτοπλοϊκή εξυπηρέτηση των νησιών, ενώ δρομολογούν την ιδιωτικοποίηση των λιμανιών και της πλοηγικής υπηρεσίας».

Ο Θοδωρής Δρίτσας, μετέφερε τη συμπαράσταση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Ε.Κ.Μ. στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων του Υπουργείου, αλλά και όλων των άλλων κλάδων των εργαζομένων στη ναυτιλία, ενάντια στις πολιτικές των μνημονίων και της εξυπηρέτησης των εφοπλιστικών συμφερόντων. Οι αγώνες αυτοί δείχνουν το δρόμο και αποτελούν την ελπίδα της κοινωνίας για ένα καλύτερο αύριο

ΟΜΙΛΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΚΩΣΤΗ ΜΟΥΣΟΥΡΟΥΛΗ, ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ




Διεξήχθη την Τρίτη, 2 Απριλίου, στη Βουλή, η τρίτη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου για την επεξεργασία και εξέταση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου «Ανασυγκρότηση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου και άλλες διατάξεις». Στην συνεδρίαση συζητήθηκε το νομοσχέδιο κατ’ άρθρο. Ακολουθεί η ομιλία του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, Κωστή Μουσουρούλη.



«Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, η σύσταση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου δεν ήταν μια πολυτέλεια, ήταν μια αναγκαιότητα η οποία επιβεβαιώνεται στην πράξη κάθε μέρα, ακόμα και σήμερα. Ως προς τη σκοπιμότητά της, αυτή τεκμηριώνεται από το γεγονός ότι από τον Οκτώβριο του 2009 μέχρι την επανασύσταση του Υπουργείου, χρειάστηκαν 9 Προεδρικά Διατάγματα για να μπορέσει στοιχειωδώς να λειτουργήσει το Υπουργείο.

ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ ΣΕ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ ΚΑΙ ΝΗΣΙΩΤΕΣ



Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Απριλίου 3, 2013

Η απεργία και ο αγώνας των ναυτεργατών είναι αγώνας όλου του λαού. Είναι υπόθεση των νησιωτών, των εργαζομένων σε στεριά και σε θάλασσα. Το μνημονιακό νομοσχέδιο εξυπηρετεί πλήρως τις ανάγκες των «αγορών-κεφαλαίου» του ΔΝΤ και  της Ε.Ε. Για τα ακτοπλοϊκά πλοία καταργείται το όριο ηλικίας των 35 ετών. Καταργείται η δεκάμηνη δρομολόγηση των συμβατικών ακτοπλοϊκών πλοίων και η επτάμηνη των ταχυπλόων. Μπάχαλο στην ομαλή σύνδεση των νησιών.

Η ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών είναι υποχρέωση και ευθύνη του κράτους και όχι των εφοπλιστών. Το ακτοπλοϊκό συγκοινωνιακό δίκτυο δεν είναι μπίζνες και κερδοσκοπική ευκαιρία για τους μονοπωλιακούς ομίλους, είναι βασική υποχρέωση του κράτους να παρέχεται στους πολίτες του.

"H ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ", ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΧΙΟΥ, ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5/4/2013, ΣΤΙΣ 8.30 ΤΟ ΒΡΑΔΥ, ΣΤΟ ΟΜΗΡΕΙΟ




Δραματική / 1950 / Η.Π.Α. / Διάρκεια: 110΄
Σκηνοθεσία: Billy Wilder
Σενάριο: C. Brackett, B. Wilder, D. M. Marshman Jr
Πρωταγωνιστούν: William Holden, Gloria Swanson, Erich Von Stroheim
Η Νόρμα Ντέσμοντ (Gloria Swanson) είναι μια ξεπεσμένη σταρ του βωβού κινηματογράφου, η οποία μένει στη Sunset Boulevard με τον μπάτλερ Μαξ (Erich Von Stroheim), άντρα της και πρώην σκηνοθέτη. Η Νόρμα ονειρεύεται την επιστροφή της στην οθόνη και συναντά τον Τζόε Γκίλις, έναν ανερχόμενο σεναριογράφο, ο οποίος, για να γλιτώσει από τους πιστωτές του, καταφεύγει στην έπαυλή της και της υπόσχεται μια δυναμική επιστροφή. Ανάμεσά τους αναπτύσσεται μια σχέση εξάρτησης και πάθους που θα τους οδηγήσει στην καταστροφή.
Ο Billy Wilder, από τους σημαντικότερους σκηνοθέτες και σεναριογράφους του Χόλιγουντ, αναμειγνύει με απαράμιλλη μαεστρία φιλμ νουάρ και μελόδραμα και μας προσφέρει ένα από τα πιο καυστικά σχόλια για τα παρασκήνια του θεάματος και την ανθρώπινη ματαιοδοξία, προκαλώντας την μήνι των μεγάλων παραγωγών της εποχής. Σπουδαίο ρόλο στην καλλιτεχνική επιτυχία της ταινίας οι εξαιρετικές ερμηνείες των ηθοποιών (ιδιαίτερα η συγκλονιστική Gloria Swanson, που ήταν και η ίδια σταρ του βωβού κινηματογράφου). Ένα από τα πετράδια του στέμματος του κλασικού αμερικάνικου κινηματογράφου.
  • Όσκαρ Σεναρίου, Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης και Μουσικής (υποψήφια για έντεκα Όσκαρ συνολικά)
  • Χρυσές Σφαίρες Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας, Καλύτερης Ηθοποιού, Μουσικής
  • Βραβείο Καλύτερης Ταινίας και Α’ Γυναικείου Ρόλου, Διεθνής Ένωση Κριτικών

ΠΕΠΕΝ : ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΙΣΙΔΩΡΟ ΛΙΓΝΟ




Η Πανελλήνια Ένωση Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Με αφορμή το πρόσφατο περιστατικό στο πλοίο ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ, με Πλοίαρχο τον συνάδελφο καπτ. Ισίδωρο Λιγνό, την 25η Μαρτίου 2013, που για άλλη μια φορά, με ιδιαίτερα δύσκολες καιρικές συνθήκες κατάφερε να εξυπηρετήσει τα νησιά και δή την Κίμωλο, ( με ΝΑ ανέμους έως 10 μποφόρ), θέλουμε να προβούμε στις πιο κάτω επισημάνσεις:

Συγχαίρουμε τον συνάδελφο καπτ. Ισίδωρο και στο πρόσωπό του όλους τους συναδέλφους που αγωνίζονται με αντίξοες συνθήκες προκειμένου να εξυπηρετούν τα κατ’ευφημισμον λιμάνια των νησιών και της στερεάς Ελλάδας, εξασφαλίζοντας την απρόσκοπτη επικοινωνία.

Τα λιμάνια μας, σύμφωνα με την τακτική έκθεση της Πανελληνίου Ενώσεως Πλοιάρχων Ε.Ν. (πάσης τάξεως), έχουν επικινδυνότητες και ιδιαιτερότητες οι οποίες καθιστούν τους πλοιάρχους «κασκαντέρ» κάνοντας πολλές φορές ακροβατικά για να φέρουν σε πέρας το δύσκολο έργο τους.

Επανειλημμένως, έχουμε εκθέσει τις τεκμηριωμένες παρατηρήσεις και προτάσεις μας.
-Αλλά, φωνή βοώντος εν τη ερήμω.Οι διορθωτικές κινήσεις και τα έργα υποδομής στα λιμάνια μας, προχωρούν με ρυθμούς χελώνας. Οι καιρικές συνθήκες όμως δεν περιμένουν, δεν έχουν υπομονή…

Τα περισσότερα λιμάνια της χώρας φτιάχτηκαν με προδιαγραφές του παρελθόντος για μικρότερα και λιγότερα πλοία. Σήμερα, οι απαιτήσεις είναι εντελώς διαφορετικές. Τα καιρικά φαινόμενα είναι πιο έντονα και πιο συχνά. Τα λιμάνια αφύλακτα από τους περισσότερους καιρούς και η κίνηση αυξημένη, τουλάχιστον για το μεγαλύτερο κομμάτι του έτους.

Ακόμα και μαγικές ικανότητες να είχαν οι πλοίαρχοι, κάποια στιγμή κάτι μπορεί να συμβεί. Από ένα απλό ακούμπημα σε ένα προβλήτα, μέχρι την οποιαδήποτε άλλη ζημιά, ανεξάρτητα με το ποιος φταίει ο Πλοίαρχος, το πλοίο, η εταιρεία, ή το αδιάφορο κράτος.

Τότε λοιπόν, οι περισσότεροι, αδιαφορώντας για τα πάντα, βρίσκουν το εξιλαστήριο θύμα που λέγεται Πλοίαρχος. Και αφού του συμπεριφερθούν με εξευτελιστικό και ταπεινωτικό τρόπο, (σέρνοντας τον με χειροπέδες σαν εγκληματία), βγάζουν πάνω του ψυχογενή απωθημένα.

Κανείς δεν ρωτά αν το λιμάνι (έστω και καινούργιο) σχεδιάστηκε σωστά λαμβάνοντας τη γνώμη των έμπειρων πλοιάρχων, χρηστών των λιμανιών, ή αν σχεδιάστηκε από κάποιους τεχνοκράτες που δεν έχουν καμία επαφή με το αντικείμενο που λέγεται θάλασσα. Αλλά δυστυχώς, απλά, κάνουν σχέδια και ασκήσεις επι χάρτου.

Εύχομαι όλα να συνεχίσουν να κυλούν ομαλά. Η ναυτοσύνη και οι γνώσεις των συναδέλφων (με τη βοήθεια πάντα, του Αη Νικόλα) να συντελούν στη σωστή ναυσιπλοΐα όλων των πλοίων και να έχουμε ασφαλή επικοινωνία μεταξύ νησιωτικής και ηπειρωτικής Ελλάδος και όχι μόνο.

Κλείνοντας, θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους συναδέλφους πλοιάρχους αλλά και όλους τους Έλληνες συναδέλφους ναυτικούς των άλλων ειδικοτήτων για τον αγώνα και την προσφορά τους στο χώρο της Ελληνικής ναυτιλίας και της Ελλάδας μας.

Δυστυχώς η πολιτεία, αγνοώντας τα πιο πάνω και τη συνολική προσφορά του Έλληνα ναυτικού, προχωρεί στον αφελληνισμό και της ακτοπλοΐας πλέον. Με την κατάθεση προς ψήφιση στη Βουλή του πολυνομοσχεδίου για την ανασυγκρότηση του ΥΝΑ»

ΠΡΩΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΜΑΣΤΙΧΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ





Η Ενωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου απέσπασε το πρώτο βραβείο στην κατηγορία Πρωτογενούς Τομέα στα πλαίσια του εξαγωγικού Συνεδρίου Greek Exports Forum 2013 που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 29 και 30 Μαρτίου, κερδίζοντας έτσι την αναγνώριση ως συνεταιρισμός-πρότυπο, με ιδιαίτερα επιτυχημένη εξαγωγική στρατηγική και αντιστοίχως επιτυχημένα αποτελέσματα.Ηων.
Το Forum που διοργανώθηκε από την Ένωση Διπλωματικών Υπαλλήλων Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων (ΕΝΔΥ-ΟΕΥ) και την Ethos Media S.A., υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών, του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων, του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και του Υπουργείου Τουρισμού, αποτελεί μία καινοτόμο πρωτοβουλία που προσφέρει στον Έλληνα εξαγωγέα πολύτιμα εργαλεία και μέσα για την ενίσχυση της εξαγωγικής του δραστηριότητας και συμβάλλει στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών προϊόντων και επιχειρήσεων.

"KOINH ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΥΨΗΛΑΝΤΗ - ΚΟΝΣΟΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΘΕΙ Η ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ - ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΣΥΝΟΛΙΚΑ 27 ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΚΑΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΦΟΡΕΩΝ"





Κοινή πρωτοβουλία ανέλαβαν οι Βουλευτές της Ν.Δ, κ.κ. Βασίλειος Υψηλάντης και Μάνος Κόνσολας, με στόχο να αποτραπεί η κυοφορούμενη κατάργηση της Διεύθυνσης Τουρισμού.
Την πρωτοβουλία στηρίζουν οι 15 Δήμαρχοι της Δωδεκανήσου και 12 εκπρόσωποι κοινωνικών και οικονομικών φορέων από όλα τα Δωδεκάνησα.
Οι υπογράφοντες ζητούν άμεση συνάντηση με την Υπουργό Τουρισμού, κ. Κεφαλογιάννη, και τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, κ. Μανιτάκη, αλλά και να ανασταλεί κάθε κίνηση που θέτει, εν αμφιβόλω, τη λειτουργία της Διεύθυνσης Τουρισμού στα Δωδεκάνησα.
Το πλήρες κείμενο της πρωτοβουλίας έχει ως εξής:


                                                                                   Ρόδος, 2 Απριλίου 2013
                                                                                   Προς:
                                                                             Αξιότιμη κυρία
                                                                                   Όλγα Κεφαλογιάννη,
                                                                                   Υπουργό Τουρισμού
                                                                             Αξιότιμο κύριο,
                                                                                   Αντώνη Μανιτάκη,
                                                                                   Υπουργό Διοικητικής 
                                                                                   Μεταρρύθμισης
                                                                                      

Κύριοι Υπουργοί,

Επικοινωνούμε μαζί σας, επιθυμώντας να σας καταστήσουμε κοινωνούς ενός υπαρκτού προβλήματος και παράλληλα να σας εκφράσουμε την έντονη ανησυχία μας.
Αναφερόμαστε στην κυοφορούμενη κατάργηση της Διεύθυνσης Τουρισμού στα Δωδεκάνησα, όπως προκύπτει από το νέο οργανόγραμμα στα πλαίσια των μεταρρυθμιστικών Δράσεων του Υπουργείου Τουρισμού & ΕΟΤ (Αθήνα, 1 Μαρτίου 2013)
Εμείς, αιρετοί εκπρόσωποι του Δωδεκανησιακού λαού και προερχόμενοι από διαφορετικές πολιτικές αφετηρίες, θέλουμε να καταστήσουμε σαφή την πλήρη και απόλυτη διαφωνία μας με αυτή την εξέλιξη.
Σας επισημαίνουμε ότι η Διεύθυνση Τουρισμού στα Δωδεκάνησα δεν αποτελεί μία απλή διοικητική δομή. Έχει ευρεία διάσταση και σημασία.
Υποστηρίζει, σε επίπεδο διοικητικής εξυπηρέτησης για την χορήγηση του Ειδικού Σήματος Λειτουργίας , πάνω από 5.000 επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού.
Έχει συμβάλλει αποφασιστικά στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.
Η μεταφορά της στον Πειραιά, αποτελεί μία ανιστόρητη και λανθασμένη επιλογή.
Έχει αναρωτηθεί κανείς, πως θα εξυπηρετούνται οι επιχειρήσεις της Δωδεκανήσου; 
Αν η κατάργηση μιας αποκεντρωμένης δομής στο νησιωτικό χώρο αποτελεί σώφρονα και ορθολογική πράξη;
Στη σύνταξη του οργανογράμματος του Υπουργείου Τουρισμού, με ποιο σκεπτικό στη βάση κόστους-ωφέλειας, αποφασίστηκε η κατάργηση της Διεύθυνσης Τουρισμού στα Δωδεκάνησα και η μεταφορά της στον Πειραιά;
Έχει ληφθεί υπόψη η συνταγματική κατοχύρωση της νησιωτικότητας σύμφωνα με το άρθρο 101;
Έχει ληφθεί υπόψη ότι διαθέτει 172.000 κλίνες (κύρια και βοηθητικά καταλύματα)  εκ των όποιων το 25 % αντιστοιχεί σε κλίνες ξενοδοχείων πέντε (5*) και τεσσάρων (4*) αστέρων; και κατέχοντας το 20% περίπου όλης της δυναμικότητας της χώρας; 
Δεν είναι τυχαίο ότι η Ρόδος στην τουριστική γλώσσα ονομάζεται: «ναυαρχίδα του τουρισμού».
Η οικονομία των νησιών στηρίζεται στο τουρισμό, η υπομείωση της πηγής του τουρισμού μέσα από την διοικητική ανάσχεση που θα προκαλέσει η αποδυνάμωση της Δ/νσης Τουρισμού Δωδ/σου σίγουρα είναι ένα πλήγμα, όπως και πλήγμα είναι και το κόστος μετακίνησης των επιχειρηματιών των  μικρών νησιών στην Πειραιά. Η ηλεκτρονική διεκπεραίωση βρίσκεται ακόμη στα σπάργανα και σίγουρα δεν θα μπορεί να αποτελέσει άλλοθι για την έδρα της Δ/νσης Τουρισμού στο Πειραιά.   

Κύριοι Υπουργοί,

Θα μπορούσαμε να σας παραθέσουμε πλήθος στοιχείων και επιχειρημάτων που ενισχύουν τις απόψεις μας.
Ζητάμε άμεση συνάντηση μαζί σας, προκειμένου να σας ενημερώσουμε υπεύθυνα και τεκμηριωμένα για αυτό το ζήτημα.
Ζητάμε να ανασταλεί κάθε κίνηση που θέτει, εν αμφιβόλω, τη λειτουργία της Διεύθυνσης Τουρισμού στα Δωδεκάνησα, μέχρι να υπάρξει αυτή η συνάντηση.
Εμείς οι εκπρόσωποι του Δωδεκανησιακού λαού στο Κοινοβούλιο και στην Αυτοδιοίκηση, ζητάμε το αυτονόητο.
Να μην υπονομευθεί η έννοια της νησιωτικότητας και της αποκέντρωσης.
Να κυριαρχήσει η λογική.
Να ακουστεί και η φωνή της Δωδεκανήσου, εκεί που χτυπάει η καρδιά του Ελληνικού Τουρισμού.
Ευελπιστούμε στην άμεση και θετική σας ανταπόκριση.

Με εκτίμηση,
Οι συνυπογράφοντες



Α. ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

1.
ΚΟΝΣΟΛΑΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
2.
ΥΨΗΛΑΝΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ



Β. ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ




1.
ΑΧΛΑΔΙΩΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΕΓΙΣΤΗΣ



2.
ΔΙΑΚΟΜΙΧΑΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΛΥΜΝΟΥ

3.
ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΣΟΥ

4.
ΚΑΪΣΕΡΛΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΩ

5.
ΚΑΜΑ ΜΑΡΙΑ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΗΛΟΥ

6.
ΚΑΡΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΙΣΥΡΟΥ
7.
ΚΟΛΙΑΣ ΜΙΧΑΗΛ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΕΡΟΥ

8.
ΚΟΝΤΑΡΑΤΟΣ ΠΑΝΟΡΜΙΤΗΣ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑΣ

9.
ΚΟΤΤΟΡΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΓΑΘΟΝΗΣΙΟΥ

10.
ΚΟΥΣΟΥΡΝΑΣ ΣΤΑΘΗΣ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΡΟΔΟΥ

11.
ΠΑΠΑΚΑΛΟΔΟΥΚΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΥΜΗΣ

12.
ΠΑΤΡΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΧΑΛΚΗΣ

13.
ΣΠΥΡΟΥ ΜΠΕΝΕΤΟΣ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΕΙΨΩΝ

14.
ΣΤΟΪΚΟΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΤΜΟΥ

15.
ΧΑΝΙΩΤΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΡΠΑΘΟΥ




    Γ. ΦΟΡΕΙΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ         
           
         



1.
ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΝΩΣΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΡΟΔΟΥ

2.
ΓΡΥΛΗΣ ΙΑΚΩΒΟΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ Τ.Ε.Ε. ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

3.
ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ
4.
ΚΛΟΥΒΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΩΝ ΡΟΔΟΥ

5.
ΚΟΥΚΟΥΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΡΟΔΟΥ

6.
ΜΙΧΑΗΛ ΜΙΧΑΛΗΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

7.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΩΝ ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΗΣ ΡΟΔΟΥ
8.
ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥ.ΜΗ.Δ.Υ.Δ



9.
ΠΑΠΠΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ε.Β.Ε.Δ.

10.
ΣΤΕΛΛΑΣ ΜΑΝΩΛΗΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ε.Ε.Τ.Ε.Μ.



11.
ΤΟΚΟΥΖΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

12.
ΧΑΤΖΗΣΑΒΒΑΣ ΣΑΒΒΑΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΡΟΔΟΥ