Σάββατο 6 Απριλίου 2013

ΑΝΕΤΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ Ν.Ο. ΧΙΟΥ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΜΕ ΣΚΟΡ 19 - 7


ΝΟ Χίου - ΓΣ ΗλιούποληςΜία άνετη νίκη πέτυχε σήμερα το απόγευμα ο ΝΟ Χίου στο Ιωνικό Κολυμβητήριο κόντρα στον ΓΣ Ηλιούπολης. Η ομάδα μας με πρωταγωνιστές τον αρχηγό Γ. Φουντούλη αλλά και τον Α. Μιράλη που πέτυχαν από 5 γκολ, συνέτριψε την Ηλιούπολη με σκορ 19-7. Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 18ης αγωνιστικής:
ΝΟ Χίου - ΓΣ Ηλιούπολης 19-7
Τα 8άλεπτα: 6-0, 4-2, 2-3, 7-2
Τα γκολ των δύο ομάδων:
ΝΟ Χίου (Μπελέγρης): Μιράλης 5, Φουντούλης Γ. 5, Κόχειλας Γ. 2, Θεοδωρόπουλος 2, Ντούλος 2, Κατσουλάκης 1, Κανδιόγλου 1, Χατζηκυριακάκης 1
Τα γκολ του ΓΣ Ηλιούπολης (Καραμάνης): Κουλιεράκης 2, Αγγελίδης 2, Καζάζης 1, Λάζαρης 1, Γιάγκος 1
ΝΟ Χίου - ΓΣ Ηλιούπολης


ΝΑΟ Κέρκυρας - Ολυμπιακός: 3-21
Τα οκτάλεπτα: 0-5, 1-8, 1-4, 1-4
Τα γκολ των δύο ομάδων:
ΝΑΟ Κέρκυρας (Τζόρτζεβιτς): Αποσκίτης 2, Σουπιώτης 1
Ολυμπιακός (Βλάχος): Μουρίκης 4, Μάγιαρακ 2, Κολόμβος 3, Μπλάνης 3, Δερβίσης 4, Μάζης 1, Φουντούλης Ι. 1, Σχίζας 2, Ποντικέας 1

Πανιώνιος - ΝΟ Αργοστολίου: 8-8
Τα οκτάλεπτα: 4-1, 2-1, 1-1, 1-5
Τα γκολ των δύο ομάδων:
Πανιώνιος (Βάσσος): Κουτσιαλής Χρ. 3, Θωμάκος 2, Σάκιτς 2, Αναστασιάδης 1
ΝΟ Αργοστολίου (Ανδρεάκος): Στελλάτος 2, Κατσιγιάννης 2, Μπουρνάζος 2, Χαραλαμπόπουλος 1, Δουδέσης Β. 1

Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ: 9-6
Τα οκτάλεπτα: 1-1, 2-2, 4-2, 2-1
Τα γκολ των δύο ομάδων:
Παναθηναϊκός (Κουντουδιός): Αφρουδάκης Γ. 4, Δερμιτζάκης Δ. 2, Παπαδόγκωνας 2, Κατσαούνης 1
ΠΑΟΚ (Γούναρης): Αληχανίδης Μ. 2, Βαχαρέλης 2, Χρυσοσπάθης 2

ΝΟ Χανίων - ΝΟ Βουλιαγμένης: 2-20
Τα οκτάλεπτα: 1-4, 1-6, 0-5, 0-5
Τα γκολ των δύο ομάδων:
ΝΟ Χανίων (Βολτυράκης): Μπατάκης 1, Χαριτάκης 1.
ΝΟ Βουλιαγμένης (Λοράντος): Μυλωνάκης 4, Τίγκας 4, Βλαχόπουλος 3, Ελμισιάν 2, Βελώνιας 2, Καρούντζος 2 , Μαυρωτάς 1, Ποταμιάνος 1, Μασμανίδης 1

ΝΟ Πατρών - Παλαιό Φάληρο   5-6
Τα οκτάλεπτα: 0-0, 2-1, 2-2, 1-3.
Τα γκολ των δύο ομάδων:
ΝΟ Πατρών (Σακκαλής): Δανουρδής 2, Κανελλόπουλος 1, Μπέγκοβιτς 1, Πισσίας 1
Παλαιό Φάληρο (Λούδης): Ξενάκης 4, Σιώνης 1, Βερύκοκος 1

Να θυμίσουμε ότι την Παρασκευή 5/4/13 η Βουλιαγμένη νίκησε το ΝΑΟ Κέρκυρας στο αναβληθέν παιχνίδι της 15ης αγωνιστικής. Αναλυτικά ο αγώνας:
ΝΟ Βουλιαγμένης - ΝΑΟ Κέρκυρας: 20-3
Τα οκτάλεπτα: 6-0, 4-0, 6-2, 4-1
Τα γκολ των δύο ομάδων:
ΝΟ Βουλιαγμένης (Λοράντος): Βλαχόπουλος 4, Τίγκας 4, Μασμανίδης 4, Καπετανάκης 2, Βουλγαράκης 2, Κομάντινα 1, Ελμισιάν 1, Ποταμιάνος 1, Καρούντζος 1
ΝΑΟ Κέρκυρας (Τζόρτζεβιτς): Παυλίδης 1, Μεζίλης 1, Μίσκοβιτς 1

noxiou.gr

ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΓΟΜΕΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΙΡΑΜΑ ΑΜΑΝΗΣ ΣΤΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝI





Ετήσιο μνημόσυνο , τιμή στους προγόνους από τους Χιώτες καταγόμενους από την Πιραμά Αμανης θα γίνει την Κυριάκη 21 Απριλίου στις 10.00 π.μ. στον Ιερό Ναό Αγίου Μηνά (Λογοθέτη 11 Κερατσίνι-Αμφιάλη).

ΒΑΟΛ: ΚΑΙ ΤΥΠΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ




Δύο αγώνες στο Βούρειο περιλαμβάνει το πρόγραμμα των αγωνιστικών τμημάτων του ΒΑΟΛ Χίου για τη σημερινή ημέρα (6/4). Την αρχή κάνει η ομάδα παίδωνη οποία στα πλαίσια της 13ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος υποδέχεται τον ΚΟΦΙΝΑ στις 17:30. Στη συνέχεια (19:00) και πάλι στο Βούρειο θα ακολουθήσει ο αγώνας ΒΑΟΛ - ΦΟΒ για το πρωτάθλημα κορασίδων. Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του η ομάδα του Μανώλη Χατζηλάμπρου θα "στεφθεί" και τυπικάπρωταθλήτρια Χίου 2012-13 στον τελευταίο της, επί Χιακού εδάφους, έφετινό επίσημο αγώνα της, λίγες ημέρες πριν την έναρξη της προκριματικής φάσης τους Πανελληνίου πρωταθλήματος (Όμιλος Νήσων)


πηγη ΒΑΟΛ

ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΠΑΡΑΧΩΡΕΙΤΑΙ Η ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΑΙΓΙΑΛΟΥ ΩΣ ΤΑ ΤΕΛΗ ΤΟΥ 2013



Αναρτήθηκε από τον/την arch στο Απριλίου 6, 2013
Στους δήμους παραχωρείται το δικαίωμα χρήσης των κοινόχρηστων χώρων αιγιαλού, παραλίας, όχθης και παρόχθιας ζώνης μεγάλων λιμνών και πλεύσιμων ποταμών, με αντάλλαγμα να δίνεται στο κράτος (υπουργείο Οικονομικών) το… 20% των ακαθάριστων εσόδων από την άσκηση της δραστηριότητάς τους εκεί.
Η παραχώρηση, που θα ισχύει ως τις 31/12/2013, γίνεται αποκλειστικά για δραστηριότητες που αφορούν λουομένους ή την αναψυχή του κοινού (εκμίσθωση θαλασσίων μέσων αναψυχής, καθισμάτων, ομπρελών, λειτουργία τροχήλατου αναψυκτηρίου κ.λπ.). Εξαιρούνται από την παραχώρηση οι κοινόχρηστοι χώροι, των οποίων η διαχείριση ανήκει σε άλλους φορείς πλην του υπουργείου Οικονομικών (Λιμενικά Ταμεία, Οργανισμούς Λιμένων, ΕΤΑΔΑΕ κ.ά.).

ΛΙΣΤΑ -"ΦΩΤΙΑ" ΜΕ 27.000 ΕΠΙΟΡΚΟΥΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΚΗΣ Task Forsce



Λίστα – πόρισμα με… 27.000 ελεγχόμενους επίορκους δημόσιους υπαλλήλους έχουν  στα χέρια τους  οι  Γ
άλλοι της Task Force Greece, σύμφωνα με την εφημερίδα «Παραπολιτικά». Η έρευνα κινήθηκε σε υπουργεία, στο «αμαρτωλό τρίο», πολεοδομίες δήμων – εφορίες – τομέα υγείας, και γενικότερα σε όλο το φάσμα του στενού και δημόσιου τομέα. Ποια είναι η πρόταση που διατυπώνεται στο πόρισμα, σύμφωνα με τα όσα αποκαλύπτει η εφημερίδα: «Άμεση απομάκρυνση των επίορκων υπαλλήλων».
Οι υποθέσεις των 27.000 επίορκων ποικίλλουν: είτε έχουν υποπέσει σε διάφορα αδικήματα και η υπόθεσή τους έχει φτάσει στην Δικαιοσύνη, είτε αναμένουν την κρίση των νέων πειθαρχικών συμβουλίων, μέσα από τα οποία, όμως, όπως έχει πει πρόσφατα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, μπορεί και να αθωωθούν, «βγαίνοντας» έτσι από την αυτοδίκαιη αργία, και «μπαίνοντας» πάλι στο Δημόσιο.
Οι εκτιμήσεις των ξένων τεχνοκρατών για τα επίπεδα διαφθοράς στις δημόσιες υπηρεσίες της χώρας μας απέχουν παρασάγγας από τα επίσημα στοιχεία που εμφανίζουν κατά καιρούς οι αρμόδιες Αρχές. Είναι ενδεικτικό ότι το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης υπολογίζει τους επίορκους σε 3.900, ενώ οι ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης σε 1.301. Η διαφορά έγκειται στο γεγονός ότι οι Γάλλοι δεν παραμένουν στις τελεσίδικες αποφάσεις, αλλά εμπλουτίζουν τα στοιχεία τους με υποθέσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη.
«Το κυρίαρχο στοιχείο για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι η κατάληψη των θέσεων ευθύνης από υπαλλήλους που διαθέτουν επάρκεια και τυπικά προσόντα. Για να συμβεί κάτι τέτοιο, θα πρέπει προηγουμένως να έχει καταρτιστεί ένα σαφές πλαίσιο συγκεκριμένων κριτηρίων, το οποίο θα ευνοεί την αξιοκρατική αξιολόγηση του προσωπικού», δηλώνει στα «Παραπολιτικά» υψηλόβαθμο στέλεχος της Κομισιόν, και συμπληρώνει αναφορικά με τους επίορκους έλληνες δημόσιους υπαλλήλους:
«Η άμεση απομάκρυνση όσων αποδεδειγμένα έχουν παραβεί τους κανόνες αποτελεί προτεραιότητα πρώτης γραμμής για να αποδεσμευθούν οι δομές της ελληνικής Δημόσιας Διοίκησης από την λογική των “εγκάθετων” και των “ημετέρων”. Δεν είναι αυτοσκοπός οι συλλήβδην απολύσεις, αλλά η απαλλαγή ων υπηρεσιών τους από τους μη ικανούς. Η διαφθορά στις συναλλαγές του πολίτη με το κράτος θα πρέπει να περιοριστεί δραστικά».
Με πληροφορίες από «Παραπολιτικά»
aftodioikisi.gr

ΔΗΜΑΡ :"ΦΕΥΓΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΝΙΤΑΚΗ"



Ακόμη και θέμα παραμονής της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση θέτουν στην Αγ. Κωνσταντίνου σε περίπτωση που συνεχιστεί η προσπάθεια να τεθεί εκτός διαπραγμάτευσης με την τρόικα και άρα εκτός κυβέρνησης, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Α. Μανιτάκης.
Σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr  στη ΔΗΜΑΡ θεωρούν ότι το κόμμα έχει ταυτιστεί με τις μεταρρυθμίσεις στο Δημόσιο και αφήνουν όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά (δηλαδή, ακόμη και την αποχώρηση από την κυβέρνηση) στην περίπτωση που η κυβέρνηση επιχειρήσει να αλλάξει το σχέδιο του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και να βάλει τον ίδιο τον κ. Μανιτάκη στο περιθώριο.
«Ο Σαμαράς θα επιμείνει στο σχέδιο Μανιτάκη»
Οι συγκεκριμένες πληροφορίες έφτασαν και στο Μέγαρο Μαξίμου και γι’ αυτό το λόγο υπήρξε σήμερα το βράδυ επικοινωνία μεταξύ του γραμματέα συντονισμού της κυβέρνησης (και «επιτηρητή» του Α. Μανιτάκη) Δ. Βαρτζόπουλου με το Δ. Χατζησωκράτη κατά τη διάρκεια της οποία ο στενός συνεργάτης του κ. Σαμαρά διαβεβαίωσε το στέλεχος της ΔΗΜΑΡ ότι ο πρωθυπουργός κατά την επικείμενη συνάντησή του με την τρόικα το πρωί της Κυριακής θα επιμείνει στο σχέδιο Μανιτάκη.
aftodioikisi.gr

ΜΑΝΙΤΑΚΗΣ : ΣΤΟ Β/ΒΑΘΜΙΟ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ, 129 ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΤΑ



Με γοργούς ρυθμούς, προχωρά η διαδικασία εκδίκασης των εκκρεμών πειθαρχικών υποθέσεων δημοσίων υπαλλήλων και «μέσα σε έξι μήνες, έγινε ό,τι δεν είχε γίνει επί έξι χρόνια» ανέφερε στη Βουλή ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνης Μανιτάκης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ,Ανδρέα Ψυχάρη, σημειώνοντας παράλληλα πως «στο τρίτο τμήμα του δευτεροβάθμιου πειθαρχικού συμβουλίου που αφορούσε τους δήμους και τις περιφέρειες, το οποίο εκδικάζει 129 εκκρεμείς υποθέσεις υπαλλήλων ΟΤΑ». Αναλυτικότερα:

ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΩΝ : ΜΕΧΡΙ 30/6 , Η ΡΥΘΜΙΣΗ ΔΑΝΕΙΩΝ ΓΙΑ ... ΕΚΠΡΟΘΕΣΜΟΥΣ ΟΤΑ



Μέχρι τις 30 Ιουνίου, θα μπορούν οι δήμοι, οι περιφέρειες και τα νομικά τους πρόσωπα που δεν μπόρεσαν εγκαίρως να υποβάλουν αίτημα στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για ρύθμιση των δανείων τους να το πράξουν, σύμφωνα με τροπολογία – προσθήκη που κατέθεσε χθες στη Βουλή το υπουργείο Εσωτερικών στο σχέδιο νόμου «Κύρωση της 31.12.12 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου “Ρυθμίσης κατεπείγοντων θεμάτων αρμοδιότητας των υπουργείων Εσωτερικών, Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, της Γενικής Γραμματείας της Κυβέρνησης και του υπουργού Επικρατείας” και άλλες διατάξεις».
Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην Αιτιολογική Έκθεση: «Με την προτεινόμενη διάταξη παρατείνεται η προθεσμία εντός της οποίας θα πρέπει να έχει λάβει χώρα η υποβολή της σχετικής αίτησης για την επιμήκυνση της διάρκειας αποπληρωμής των χορηγηθέντων δανείων από το ΤΠΔ προς τους ΟΤΑ Α΄ και Β” Βαθμού, τους Συνδέσμους αυτών και τις Δημοτικές Επιχειρήσεις αυτών…».
Κατόπιν της παράτασης, όπως αναφέρεται, «προβλέπεται αρκετοί δικαιούχοι να καταθέσουν τις σχετικές αιτήσεις με θετικές συνέπειες για τη ρευστότητα και την εν γένει οικονομική της βιωσιμότητα», και αυτό διότι παρά του «γεγονότος ότι πολλοί ΟΤΑ, καίτοι συνέταξαν τη σχετική αίτηση, για ελάχιστες μέρες δεν πρόλαβαν τη σχετική προθεσμία έτσι ώστε η σχετική διάταξη να μην εφαρμοσθεί στο επιθυμητό εύρος».
aftodioikisi.gr

Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ "ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ" ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΕΙ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΕ ΑΝΩ ΤΩΝ 3.500 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΕΧΕΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΟΥ 80.000 ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΥΣ



Στη Βουλή βρίσκεται από την Πέμπτη, η τροπολογία – προσθήκη σύμφωνα με την οποία παρατείνεται το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» μέχρι 30/9, διασφαλίζοντας με αυτόν τον τρόπο την εργασία μέχρι τότε άνω των 3.500 εργαζομένων και την παροχή των υπηρεσιών του προγράμματος σε περίπου 80.000 ωφελουμένους.
Η τροπολογία – προσθήκη περιλαμβάνεται στο σχέδιο νόμου «Κύρωση της 31.12.12 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου “Ρυθμίσης κατεπείγοντων θεμάτων αρμοδιότητας των υπουργείων Εσωτερικών, Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, της Γενικής Γραμματείας της Κυβέρνησης και του υπουργού Επικρατείας” και άλλες διατάξεις», και σύμφωνα με την Αιτιολογική Έκθεση: «…Εξαιτίας της αυξανόμενης ζήτησης για υπηρεσίες κατ΄ οίκον φροντίδας από κατηγορίες του πληθυσμού που αντιμετωπίζουν κοινωνικά προβλήματα κατά τη διάρκεια της οικονομικής ύφεσης, κρίνεται σκόπιμη και αναγκαία για λόγους κοινωνικής αλληλεγγύης η παράταση της διάρκειας του Προγράμματος “Βοήθεια στο Σπίτι” και η συνέχιση της παροχής των σχετικών υπηρεσιών μέχρι 30.9.2013».
aftodioikisi.gr