Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΑΜΕΙΟΥ ΝΗΣΙΩΤΙΚΟΤΗΤΑΣ





Την ανάγκη δημιουργίας Ταμείου Νησιωτικότητας, στα πρότυπα του Πράσινου Ταμείου, ανέδειξε στη ομιλία του για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Ναυτιλίας, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας.
Ο Βουλευτής προανήγγειλε την κατάθεση από μέρους του ολοκληρωμένης πρότασης για το σχεδιασμό και την κατεύθυνση των πόρων της νέας προγραμματικής περιόδου 2014-2020 ενώ χαρακτήρισε μεγάλο βήμα τη θεσμοθέτηση της ρήτρας νησιωτικότητας.
Ο κ. Κόνσολας, στην ομιλία του, τόνισε:
«Η παράγραφος 4 του άρθρου 101 του Συντάγματος, αναφέρεται στην έννοια της νησιωτικότητας.
Μέχρι σήμερα, η έννοια αυτή αντιμετωπιζόταν σε ένα θεωρητικό και ασαφές επίπεδο.
Είμαι από αυτούς που πρότειναν, υπερασπίστηκαν και διεκδίκησαν την ρήτρα νησιωτικότητας.
Δεν μπορώ παρά να εκφράσω την απόλυτη ικανοποίησή μου για το άρθρο 33.
Είναι ένα πρώτο μεγάλο βήμα.
Στο εξής, κάθε σχέδιο νόμου, κάθε τροπολογία ή κανονιστική διάταξη θα πρέπει να συνοδεύεται από ανάλυση των συνεπειών, που ενδεχομένως θα επιφέρουν, στην οικονομική και κοινωνική ζωή των νησιωτικών περιοχών αλλά και σε ζητήματα που σχετίζονται με το περιβάλλον.
Η ανάλυση των συνεπειών θα υποβάλλεται αρμοδίως στο Γραφείο Καλής Νομοθέτησης.
Επιτρέψτε μου, όμως, κύριε Υπουργέ, να παρατηρήσω ότι το σημαντικό αυτό βήμα που γίνεται, με τη θεσμοθέτηση της Ρήτρας Νησιωτικότητας, δεν πρέπει να μείνει ημιτελές.
Για να μην συμβεί αυτό θα πρέπει να υπάρχει μία νέα ολοκληρωμένη, συνολική θεσμική παρέμβαση που να προβλέπει την αυτοματοποιημένη άρση αυτών των συνεπειών που θα καταγράφονται.
Την αυτόματη και άμεση λήψη αποφάσεων και νομοθετικών πρωτοβουλιών που θα εξαλείφουν αυτές τις συνέπειες για τις νησιωτικές περιοχές.
Γνωρίζουμε όλοι ότι δεν αρκεί να καταγράφουμε τα προβλήματα αλλά πρέπει και να τα λύνουμε.
Σημαντική είναι και η σύσταση Συμβουλίου Νησιωτικής Πολιτικής που χαρακτηρίζεται από αντιπροσωπευτικότητα σε ό, τι αφορά στη στελέχωσή του και το οποίο θα πρέπει να λειτουργήσει και αποδοτικά αλλά και αποτελεσματικά, δεν θα πρέπει να είναι ένα ασπόνδυλο γραφειοκρατικό μόρφωμα.
Θα ήθελα, όμως, να παρατηρήσω ότι στη στελέχωσή του υπάρχει μία παράλειψη. Η παράκαμψη του Πανεπιστημίου Αιγαίου, εκπρόσωπος του οποίου πιστεύω, κύριε Υπουργέ, ότι θα είχε θέση δικαιωματικά, σε ένα τέτοιο όργανο.
Κομβικό ρόλο μπορεί, επίσης, να διαδραματίσει και το Ερευνητικό Ινστιτούτο Νησιωτικής Πολιτικής.
Τη νέα προγραμματική περίοδο 2014-2020, θα διατεθούν πόροι για την έρευνα.
Είναι καιρός να δούμε την ανάπτυξη ενός μοντέλου εφαρμοσμένης έρευνας, αυτό το Ινστιτούτο να κατευθύνει τις τοπικές κοινωνίες στο στόχο της παραγωγικής ανασυγκρότησης, να γίνει μία δεξαμενή σκέψης και ουσιαστικός βραχίονας των μικρών νησιωτικών δήμων κατά κύριο λόγο».

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΧΙΟΥ





Συνεδριάζει σήμερα  Πέμπτη 18 Απριλίου στις 7.00 μ.μ.  το ΔΣ του Επιμελητηρίου Χίου  με τα παρακάτω θέματα στην ημερήσια διάταξη:
 ΘΕΜΑ 1ο: Συζήτηση επί του Σχεδίου Νόμου που αφορά την Ανασυγκρότηση του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και άλλες διατάξεις.
ΘΕΜΑ 2ο: Διαμόρφωση προτάσεων Επιμελητηρίου Χίου ενόψει του Αναπτυξιακού Συνεδρίου, της Περιφερειακής Επιτροπής Διαβούλευσης.
ΘΕΜΑ 3ο: Ανάληψη δράσεων αναφορικά με τη σχεδιαζόμενη κατάργηση του παραρτήματος του ΕΟΤ στη Χίο (Π.Υ.Τ.) και της υποβάθμισης της Περιφερειακής Υπηρεσίας ΕΟΤ στη Λέσβο.
ΘΕΜΑ 4ο: Διάφορες ανακοινώσεις.

ΥΠΕΣ ΠΡΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ : ΣΤΕΙΛΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΜΑΘΗΤΩΝ



Να στείλουν μέχρι τις 22 Απριλίου στοιχεία του πραγματικού κόστους για τη μεταφορά μαθητών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης συγκεντρωτικά για την περίοδο από 1-9-2011 έως και 30-6-2012, ζητά με έγγραφο του από τις περιφέρειες το υπουργείο Εσωτερικών.
«Παρακαλούμε να μας αποστείλετε το αργότερο έως και τη Δευτέρα  22-4-2013, στοιχεία του πραγματικού κόστους για τη μεταφορά μαθητών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης συγκεντρωτικά για την περίοδο από 1-9-2011 έως και 30-6-2012, όπως πλέον έχει αυτό διαμορφωθεί, μετά και την εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 47 του Ν.4141/2013(ΦΕΚ81Α΄/5-4-2013)», αναφέρεται σε σχετικό έγγραφο του υπουργείου.
aftodioikisi.gr

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ ΝΑ ΕΠΕΝΔΥΣΟΥΝ ΣΕ ΛΙΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΜΑΡΙΝΕΣ



Κάλεσμα στους Έλληνες εφοπλιστές να επενδύσουν σε λιμάνια και μαρίνες αλλά και να μελετήσουν το ενεργειακό πλαίσιο και τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται για την Ελλάδα απήυθυνε ο Στρατηγός ε.α, επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ και πρώην Υπουργός Άμυνας, κ. Φράγκος Φραγκούλης μιλώντας στη Ναυτιλιακή Λέσχη Πειραιά.

Σε ένα κλειστό κύκλο εφοπλιστών και εκπροσώπων της ελληνικής ναυτιλιακής κοινότητας, ο πρώην υπουργός έδωσε ιδιαίτερη σημασία στον τρόπο και στις δυνατότητες των Ελλήνων εφοπλιστών για την ανάδειξη των λιμανιών σε διεθνείς εμπορικούς κόμβους, υπογραμμίζοντας ότι κυριαρχούν στην παγκόσμια ναυτιλιακή βιομηχανία.

«Αναδείξτε τα λιμάνια σε εμπορικά κέντρα. Όχι να μεταφέρουμε κι άλλους τουρίστες προς την Ίμβρο, την Τένεδο και την Καλλίπολη. Φθάνει το κεφάλαιο που έχει δοθεί σε τουρκικά χέρια. Καιρός να καταλάβουμε ότι η αξιοποίηση των λιμανιών θα γίνει με την έλευση εμπορευμάτων», ανέφερε ο κ. Φράγκος με αφορμή το ενδιαφέρον που έχουν εκδηλώσει οι Τούρκοι για να επενδύσουν σε ελληνικά λιμάνια.

Μάλιστα έκανε ειδική αναφορά και στην είσοδο τούρκικων κεφαλαίων σε ελληνικές μαρίνες: « Θα έπρεπε να είχε απευθυνθεί σε έλληνες εφοπλιστές η κυβέρνηση. Είμαι βέβαιος ότι θα είχαν ανταποκριθεί».

Οι θέσεις αυτές έτυχαν μεγάλης ανταπόκρισης από τα παρευρισκόμενα μέλη τα οποία εξέφρασαν τις «ανησυχίες, τον πόνο, την αγάπη και το ενδιαφέρον» του εφοπλιστικού κόσμου για το αύριο της χώρας, όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Ναυτιλιακής Λέσχης Πειραιά, Γιώργος Δ.Γουρδομιχάλης που είναι και Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος, G. BROS MARITIME S.A.


Στη συνέχεια ο κ. Φράγκος Φραγκούλης επικεντρώθηκε στο γεωπολιτικό σκηνικό που διαμορφώνεται στην Λεκάνη της Ανατολικής Μεσογείου και πιο συγκεκριμένα στις βλέψεις της εξ Ανατολών γείτονος σε συνάρτηση με τη δεινή οικονομική συγκυρία που βιώνει η Ελλάδα.

«Με δεδομένο ότι η Άγκυρα επιδιώκει, στο πλαίσιο του νέο-οθωμανικού της οράματος, να επιβληθεί ως ηγέτιδα δύναμη στην ευρύτερη περιοχή, εκμεταλλεύεται την μειονεκτική οικονομική θέση στην οποία έχει περιέλθει η Ελλάδα.

Έτσι,αργά αλλά σταθερά, μεθοδικά και με προσεκτικά μελετημένες κινήσεις, βάζει ολοένα και περισσότερο πόδι στο Αιγαίο, στη Θράκη και στην Κύπρο, ώστε να δημιουργήσει υποδομές και συνθήκες που θα επιφέρουν τα μέγιστα δυνατά οφέλη στον τομέα της τουρκικής διπλωματίας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Φράγκος:

«Η Ελλάδα οφείλει –όπως εξάλλου πράττει – να στέκεται στο ύψος των περιστάσεων αλλά παράλληλα να απαιτήσει από την Τουρκία να σταματήσει τη μόνιμη επωδό του casus belli, να πάψει τις αμφισβητήσεις για τα θαλάσσια και χερσαία σύνορα, να υπογράψει το διεθνές δίκαιο της θάλασσας και να αποδεχθεί τη δυνατότητα της Ελλάδας να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα και να προβεί στον καθορισμό της ΑΟΖ», υπογράμμισε και προσέθεσε:

«Η γεωστρατηγική θέση της Ελλάδας αποτελεί και το μεγαλύτερό όπλο της. Ωστόσο, αυτό που απαιτείται είναι ένας γεωπολιτικός σχεδιασμός που θα βασίζεται στο Διεθνές Δίκαιο και στη δημιουργία ευρύτερων συμμαχιών, προκειμένου η χώρα να εκμεταλλευτεί τα τεράστια ενεργειακά της αποθέματα σε αργό πετρέλαιο και φυσικό αέριο έτσι ώστε να μπορέσει να επιτύχει την οικονομική της ανόρθωση».

Ο κ. Φράγκος εκτίμησε ότι θα πρέπει να καταστήσουμε σαφές στη διεθνή κοινότητα ότι η Ελλάδα «δεν είναι μέρος του προβλήματος, αλλά αποτελεί λύση τόσο στο ενεργειακό ευρωπαϊκό πρόβλημα αλλά και στην εύρωπαϊκή κρίση και ως εκ τούτου να τυγχάνει ανάλογης συμπεριφοράς και σεβασμού του λαού μας και των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων».




protothema.gr

ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΔΕΚΤΗ Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΣΤΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ



Δεν έγιναν δεκτές από την ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας οι τροπολογίες, που κατατέθηκαν από βουλευτές Ηρακλείου της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που όπως είχε καταγγείλει η ΠΝΟ οδηγούσαν σε κατάργηση του δικαιώματος της απεργίας των ναυτεργατών.

Οι τροπολογίες είχαν κατατεθεί από τον γραμματέα της ΝΔ Μανώλη Κεφαλογιάννη και πρότεινε την υποχρεωτική δρομολόγηση πλοίου εάν συνεχιζόταν για παραπάνω από 48 ώρες απεργία ναυτεργατών και του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Β. Κεγκέρογλου ο οποίος πρότεινε την καθιέρωση "πλοίου ασφαλείας".

Στην συνεδρίαση της Τρίτης η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Μαρία Ρεπούση με την αναφορά της ότι "ανάμεσα στον καμαρώτο και στον νησιώτη, που κινδυνεύει να μείνει χωρίς πλοίο εμείς είμαστε με τον νησιώτη" προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις ακόμα και στο εσωτερικό του κόμματός τους.

Τελικά, το θέμα λύθηκε το απόγευμα της Τετάρτης καθώς ο υπουργός Ναυτιλίας Κ. Μουσουρούλης ανακοίνωσε απο το βήμα της Βουλής οτι οι τροπόλογίες δεν γίνονται δεκτές. Αργότερα, ο ίδιος είπε σε δημοσιογράφους πως θα ξεκινήσει διάλογος με όλα τα κόμματα και τους φορείς για να υπάρξει μια κοινή συμφωνία σε μια ρύθμιση.

Από εκεί και πέρα, το απόγευμα της Τετάρτης με την ολοκλήρωση της συζήτησης ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε ονομαστική ψηφοφορία για μια σειρά άρθρα, η οποία θα γίνει μάλλον την Πέμπτη.

Την ίδια ώρα, ενδιαφέρον είχε η τοποθέτηση του εισηγητή του ΠΑΣΟΚ Κ. Τριαντάφυλλου που ζήτησε ουσιαστικές αλλαγές στο άρθρο 19 για τις συμβάσεις στα κατώτερα πληρώματα στα ποντοπόρα πλοία (σ.σ. ζήτησε να προβλεφθεί ρητά οτι δεν καταργούνται οι ΣΣΕ, να θεσπιστεί ως κατώτερος μισθός ο προβλεπόμενος από την ITF και ότι οι ατομικές συμβάσεις θα αφορούν νεοεισερχόμενους στο ναυτικό επάγγελμα και όχι εν ενεργεία ή απογεγραμμένους ναυτικούς) και για τα εργασιακά θέματα στο άρθρο 30.

Ακολούθως, η εισηγήτρια της ΔΗΜΑΡ Μαρία Ρεπούση ανακοίνωσε ότι θα καταψηφίσει η ΔΗΜΑΡ το άρθρο 19 και ζήτησε οτι περιμένει αλλαγές στο άρθρο 49, που αφορά την πλοηγική υπηρεσία.

Στο "και πέντε" ο υπουργός Κ. Μουσουρούλης κατέθεσε "νομοτεχνικές βελτιώσεις" για το άρθρο 19, με την οποία δεν αλλάζει η ουσία του αλλά προβλέπει ότι δεν στερείται το δικαίωμα σύναψης ΣΣΕ (δεν θίγουν ή μεταβάλλουν την σύναψη συλλογικών συμβάσεων εργασίας) ενώ με άλλη ρύθμιση αναδιατυπώθηκε πλήρως το άρθρο 49 για την πλοηγική υπηρεσία, ώστε το θέμα του μοντέλου λειτουργίας της να αποφασιστεί μετά από μελέτη, που θα έχει ολοκληρωθεί σε 6 μήνες.




pireas2day.gr

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΪΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΠΥΡΟΦΥΛΑΚΙΟΥΒΣΤΗ ΘΕΣΗ <ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ> ΣΤΗΝ ΚΑΛΛΟΝΗ ΛΕΣΒΟΥ




Τον κώδωνα του κινδύνου για τις ανυπολόγιστες περιβαλλοντικές και οικονομικές συνέπειες από ενδεχόμενη πυρκαγιά στη Λέσβο, λόγω της άρνησης των αρμοδίων φορέων για επαναλειτουργία του πυροφυλακίου στον Προφήτη Ηλία, έκρουσε με Ερώτησή του προς τους Υπουργούς Περιβάλλοντος Ευάγγελο Λιβιεράτο και Προστασίας του Πολίτη Νίκο Δένδια ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ υπό τη βουλευτική εποπτεία του οποίου βρίσκονται όλα τα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

Υπενθυμίζεται ότι το πυροφυλάκιο στην περιοχή «Προφήτης Ηλίας», που ανήκει στη γεωγραφική ενότητα Καλλονής του Δήμου Λέσβου κάλυπτε μέσω του οπτικού του πεδίου το κεντρικό, βόρειο, βορειοδυτικό και νότιο τμήμα του νησιού.

Δυστυχώς, τα τελευταία τέσσερα (4) χρόνια, το ανωτέρω πυροφυλάκιο έπαψε να λειτουργεί, αφήνοντας εκτός οπτικού πεδίου δασικές, χορτολιβαδικές και αγροτικές εκτάσεις, μεταξύ των δημοτικών διαμερισμάτων Παρακοίλων, Πτερούντας και Ανεμότιας στις οποίες φύονται σπάνια ήδη χλωρίδας, όπως η μαύρη πεύκη ή το ροδόδεντρο, που αποτελεί μοναδικό είδος στον κόσμο.

«Προτίθεστε να προβείτε άμεσα στις δέουσες νόμιμες ενέργειες προκειμένου να επαναλειτουργήσει το εν λόγω πυροφυλάκιο;» ερωτά τους αρμόδιους Υπουργούς ο Τέρενς Κουίκ και υπογραμμίζει ότι σε περίπτωση που δεν ληφθούν τα προσήκοντα μέτρα, «οι συνέπειες μιας πιθανής πυρκαγιάς θα έχουν ανυπολόγιστες δυσμενείς περιβαλλοντικές και οικονομικές συνέπειες και θα οφείλονται, σε μεγάλο βαθμό, στην εγκληματική αμέλεια των αρμοδίων φορέων».

Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης.

ΤΕΡΕΝΣ - ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΙΚ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ: 

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΛΙΒΙΕΡΑΤΟ

ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ & ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΝΙΚΟΛΑΟ ΔΕΝΔΙΑ

ΘΕΜΑ : ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΠΥΡΟΦΥΛΑΚΙΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΗ «ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ» ΤΗΣ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΛΛΟΝΗΣ ΛΕΣΒΟΥ

Κύριοι Υπουργοί,
Τα τελευταία τριάντα (30) χρόνια στην περιοχή «Προφήτης Ηλίας», που ανήκει στη γεωγραφική ενότητα Καλλονής του Δήμου Λέσβου και αποτελεί την τρίτη ψηλότερη κορυφή του νησιού, υπήρχε και λειτουργούσε πυροφυλάκιο, του οποίο το οπτικό πεδίο κάλυπτε τουλάχιστον το κεντρικό, Βόρειο, Βορειοδυτικό και Νότιο τμήμα της Λέσβου.
Σύμφωνα με το υπ' αριθμ πρωτ. 16979/1309/26-04-2012 σχετικό έγγραφο της Διεύθυνσης Δασών Ν. Λέσβου, το εν λόγω πυροφυλάκιο καλύπτει οπτικά περιοχές που είναι αθέατες από άλλα πυροφυλάκια της νήσου Λέσβου.
Παραδόξως, τα τελευταία τέσσερα (4) χρόνια έπαψε να λειτουργεί, με αποτέλεσμα να βρίσκονται εκτός οπτικού πεδίου δασικές, χορτολιβαδικές και αγροτικές εκτάσεις, οι οποίες είναι αδύνατο να παρατηρηθούν από οποιοδήποτε άλλο πυροφυλάκιο του νησιού.
Επειδή, η επαναλειτουργία του ανωτέρω πυροφυλακίου, με την ταυτόχρονη παρουσία πυροσβεστικού οχήματος κρίνεται αναγκαία, αφενός λόγω του μεγάλου οπτικού πεδίου από την τοποθεσία του πυροφυλακίου, αφετέρου επειδή στην περιοχή του δάσους μεταξύ των δημοτικών διαμερισμάτων Παρακοίλων, Πτερούντας και Ανεμότιας, φύονται σπάνια ήδη χλωρίδας, όπως είναι η μαύρη πεύκη ή το ροδόδεντρο, που αποτελεί μοναδικό είδος στον κόσμο.
Επειδή, οι συνέπειες μιας πιθανής πυρκαγιάς θα έχουν ανυπολόγιστες δυσμενείς περιβαλλοντικές και οικονομικές συνέπειες και θα οφείλονται, σε μεγάλο βαθμό, στην εγκληματική αμέλεια των αρμοδίων φορέων.
Επειδή, παρά τις επίμονες γραπτές και προφορικές οχλήσεις και συστάσεις προς τους αρμόδιους φορείς, το πυροφυλάκιο του Προφήτη Ηλία δεν έχει επαναλειτουργήσει μέχρι και σήμερα.

Με βάση τα παραπάνω ερωτάσθε κ.κ. Υπουργοί:

1.Προτίθεστε να προβείτε άμεσα στις δέουσες νόμιμες ενέργειες προκειμένου να επαναλειτουργήσει το εν λόγω πυροφυλάκιο, ούτως ώστε να αποτραπεί με τον τρόπο αυτό η εξάπλωση πιθανής μελλοντικής πυρκαγιάς που θα αποτελούσε στην ουσία περιβαλλοντική και οικονομική τραγωδία για τη Λέσβο;

Ο ερωτών Βουλευτής

Τέρενς - Νικόλαος Κουίκ                                    

ΣΗΜΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ, ΕΙΣΗΓΗΤΗ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ "ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ"






·         Το νομοσχέδιο κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, έτσι όπως διαμορφώθηκε, ύστερα από εκτενή και ειλικρινή διάλογο από όλες τις πλευρές και η στόχευση που έχει, να συγκροτηθεί, δηλαδή, το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου – κάτι που είναι απαίτηση όλων των εμπλεκόμενων φορέων στα ζητήματα ναυτιλίας - αποτελεί προϋπόθεση, προκειμένου να αναπτυχθεί ακόμη περισσότερο αυτός ο σημαντικός οικονομικός χώρος που ονομάζεται «ελληνική ναυτιλία».

·         Όταν λέμε «ελληνική ναυτιλία» δεν αναφερόμαστε μόνο στις 4.065 πλοία ελληνικών συμφερόντων και στα 13 δισ ευρώ συμβολής της στην ελληνική οικονομία. Αναφερόμαστε, στις 192.000 θέσεις εργασίας σε ναυτικά, ναυτιλιακά και παραναυτιλιακά επαγγέλματα.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ , ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ 18/ΑΠΡΙΛΙΟΥ , ΣΤΙΣ 12 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ, ΤΟ Δ. Σ. ΤΗΣ ΚΕΔΕ





Συνεδριάζει αύριο Πέμπτη, 18 Απριλίου, στις 12.00 το μεσημέρι, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ, στα γραφεία της Ένωσης (Γενναδίου 8 & Ακαδημίας 65).

Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν είναι τα εξής:

·        Ενημέρωση από τον πρόεδρο Κώστα Ασκούνη σχετικά με τις τρέχουσες νομοθετικές ρυθμίσεις
·        Ενημέρωση για τη μελέτη κατανομής των ΚΑΠ
Εισηγητές: Δ. Τσιαντής, πρόεδρος Επιτροπής Οικονομικών
                         Γ. Μουράτογλου, αντιπρόεδρος Επιτροπής Οικονομικών
  • Ημερίδα με θέμα: Διοικητική Αποτελεσματικότητα, Διαφάνεια, Δικαιοσύνη και Τοπική Αυτοδιοίκηση
Εισηγητής: Κώστας Ασκούνης, πρόεδρος ΚΕΔΕ
  • Νομοσχέδιο για το «Εθνικό Σύστημα Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων» του υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων
Εισηγητές: Ν. Παπαγγελής, πρόεδρος Επιτροπής Θεσμών
                                Π. Ζυγούρης, νομικός σύμβουλος ΚΕΔΕ
                               Θ. Αλεξίου, δικηγόρος ΚΕΔΕ
  • Θέματα Επιτροπής Αειφόρου Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος:
Α) πλαίσιο συνεργασίας με την ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α.Ε. (Ολοκλήρωση Κτηματολογίου και αξιοποίησή του από τους δήμους)
Β) Προδιαγραφές master plan Λιμένων και διαδικασία παραχώρησης λιμενικών ζωνών
Εισηγητές: Γ. Κοτρωνιάς, πρόεδρος Επιτροπής Αειφόρου Ανάπτυξης και  Περιβάλλοντος
                               Α. Λαγουδάκη, σύμβουλος ΚΕΔΕ
  • Περιφερειακά Αναπτυξιακά Προγράμματα – Οι θέσεις της ΚΕΔΕ
           Εισηγητές: Κ. Ασκούνης, πρόεδρος ΚΕΔΕ,
                              Π. Μαΐστρος, σύμβουλος ΚΕΔΕ
  • Συζήτηση και λήψη απόφασης για την ημερομηνία και τον τόπο σύγκλησης του Τακτικού Συνεδρίου
           Εισηγητής: Κώστας Ασκούνης, πρόεδρος ΚΕΔΕ

ΕΠΙΟΡΚΟΙ : Η ΛΙΣΤΑ ΡΑΚΙΝΤΖΗ ΜΕ ΤΙΣ 294 ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ



Τη λίστα που απέστειλε χθες στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και στο Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ) ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής δημοσιεύει η aftodioikisi.gr.
Πρόκειται 229 για σοβαρές υποθέσεις που έχουν φτάσει στο γραφείο του κ. Ρακιντζή το τελευταίο δίμηνο (από 20 Φεβρουαρίου 2013): 208 για το στενό δημόσιο τομέα, επτά για τον ευρύτερο και 14 ψευδείς βεβαιώσεις, που αφορούν συνολικά 160 άτομα, ορισμένα εκ των οποίων έχουν διαπράξει παραπάνω από ένα αδίκημα. Στην ίδια λίστα περιέχονται και ακόμη 65 ποινικές υποθέσεις που αφορούν αστυνομικούς, πυροσβέστες, λιμενικούς και μέλη ΔΕΠ ΑΕΙ και ΤΕΙ, οι οποίες ωστόσο δεν στάλθηκαν στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και το ΣΕΕΔΔ αλλά στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης και τα συγκεκριμένα εκπαιδευτικά ιδρύματα, καθώς έχουν διαφορετική διαδικασία πειθαρχικού ελέγχου.
Παιδεραστής εκπαιδευτικός, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και συμμορίες
Τα αδικήματα για οποία κατηγορούνται οι 160 επίορκοι δημόσιοι υπάλληλοι στην πλειοψηφία του υπάλληλοι υπουργειών και ΟΤΑ (περιφερειών και δήμων) είναι ιδιαιτέρως σοβαρά και αφορούν μεταξύ άλλων:
- Αποπλάνηση και ασέλγεια ανήλικου (αφορά σε εκπαιδευτικό α΄ βάθμιας εκπαίδευσης)
- Εγκληματική Οργάνωση (αφορά σε υπαλλήλους του Σισμανόγλειου νοσοκομείου και του υπουργείου Εργασίας)
- Συμμορία (αφορά σε υπάλληλο του Δήμου Αθηναίων)
- Ξέπλυμα μαύρου χρήματος (αφορά σε υπάλληλο του υπουργείου Εργασίας και φαρμακοποιό του Θεαγένειου νοσοκομείου)
- Παράνομη οπλοκατοχή
- Παράβαση καθήκοντος
- Πλαστογραφία
- Απιστία
- Εκβίαση
- Παθητική Δωροδοκία
- Υπεξαίρεση
- Δωροληψία
- Κλοπή
- Υπεξαγωγή εγγράφων
- Απάτη
 aftodioikisi.gr

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΜΕ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΑΣΔΕΝ




Με τον νέο Διοικητή της Ανωτάτης Στρατιωτικής Διοίκησης Εσωτερικού και Νήσων (Α.Σ.Δ.Ε.Ν.) Αντιστράτηγο Ευστάθιο Πανυτσίδη συναντήθηκε σήμερα 17/4/2013, ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου κ. Κ. Γανιάρης. Στη συνάντηση ήταν παρών και ο Διοικητής της 96 ΑΔΤΕ Ταξίαρχος Δημόκριτος Ζερβάκης. 
Από την πλευρά της Περιφερειακής Ενότητας Χίου υπογραμμίστηκε η εμπιστοσύνη της τοπικής κοινωνίας στις Ένοπλες Δυνάμεις και η εκτίμηση στο έργο που επιτελούν καθώς και στην κοινωνική προσφορά τους. 
 

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ"


Δήλωση του Κώστα Τριαντάφυλλου, Εισηγητή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ για το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη με αφορμή την Έκθεση του Επιτρόπου των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης κ. Νιλς Μούιζνιεκς για τη Χρυσή Αυγή.
                                                                                        

«Η Χρυσή Αυγή είναι μία οργάνωση ‘εγκληματικού ακτιβισμού’ που λειτουργεί με όρους υποκόσμου. Σήμερα στοχοποιεί τους αλλοδαπούς, αύριο όποιον Έλληνα δεν τους αρέσει. Το ΠΑΣΟΚ έχει καλέσει εδώ και καιρό όλα τα κόμματα του συνταγματικού τόξου προκειμένου να αντιμετωπίσουμε από κοινού τα κρούσματα ρατσιστικής και ξενοφοβικής βίας».

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΙΟΥ ΜΕ ΧΙΩΤΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ



Σας ενημερώνουμε ότι σήμερα πραγματοποιήθηκε, στο Δημαρχείο Χίου, συνάντηση με τους χιώτες καλλιτέχνες, που εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους, στο ανοιχτό κάλεσμα της Επιτροπής Τουριστικής προβολής & Ανάπτυξης του Δήμου, με σκοπό τη δημιουργία καλλιτεχνημάτων, τα οποία θα μπορούν να προμηθεύονται οι επισκέπτες στο νησί μας από επιλεγμένα σημεία (καταστήματα, ξενοδοχεία κλπ).
Τα έργα τέχνης θα διαθέτουν σήμα γνησιότητας, θα παραπέμπουν στην κουλτούρα του τόπου μας, με αποτέλεσμα την ενίσχυση της καλλιτεχνικής δημιουργίας των χιωτών καλλιτεχνών και τη δημιουργία μητρώου καλλιτεχνών.
Στη συνάντηση καθορίσθηκε ομάδα εργασίας, προκειμένου να εξετασθούν οι προϋποθέσεις για τη δημιουργία του μητρώου χίων καλλιτεχνών καθώς και το πλαίσιο συνεργασίας για την προώθηση αυτών των έργων.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΙΟΥ, ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19/4/2013.ΚΑΙ ΩΡΑ 13.30 μ.μ.



 1 Έγκριση πρακτικού διαγωνισμού του έργου "Αγροτική οδοποιία Δ.Ε. Αγ. Μηνά".
 2 Έγκριση πρακτικού διαγωνισμού του έργου "Αγροτική οδοποιία Δ.Ε. Καμποχώρων".
 3 Έγκριση πρακτικού διαγωνισμού του έργου "Ανάπλαση δημοτικού πάρκινγκ Ολύμπων".
 4 Ψήφιση πίστωσης για την Μελέτη Π.Ε. "Αδειοδότηση χώρων εγκατάστασης
απορριμματοφόρων".
 5 Ψήφιση πίστωσης επιστροφής αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών.
 6 Ψήφιση πίστωσης για καταβολή προνοιακών επιδομάτων αποβιωσάντων δικαιούχων έτους
2012.
 7 Ψήφιση πίστωσης της εργασίας "Καθαρισμός και εποπτεία χειμάρρων (έτους 2012-2013) .
 8 Ψήφιση πίστωσης για προμήθειες του έργου αυτεπιστασίας "Εξωραϊσμός και διαμόρφωση
παραλιών και πεζοδρόμων".
 9 Καθορισμός όρων πρόχειρου διαγωνισμού για την προμήθεια λαμπτήρων Δημοτικού Φωτισμού
και ψήφιση πίστωσης.
10 Ψήφιση πίστωσης του έργου "Βελτίωση αγροτικού δρόμου Πυργίου".
11 Ψήφιση πίστωσης της εργασίας "Καθαρισμός χειμάρρων και αποψίλωση χόρτων Δ.Ε. Αμανής".
12 Ψήφιση πίστωσης για προμήθεια γραφικής ύλης και λοιπά υλικά γραφείου.
13 Ψήφιση πίστωσης για έξοδα ενημέρωσης και προβολής δραστηριοτήτων του Δήμου στην
Κων/πολη.
14 Ψήφιση πίστωσης για "Προφύλαξη και αποκατάσταση ενορίας Αγ. Μάρκου (λόγω
ρουκετοπόλεμου)".
15 Ψήφιση πίστωσης για "Προφύλαξη και αποκατάσταση ενορίας Παναγίας Ερυθιανής (λόγω
ρουκετοπόλεμου)".
16 Ψήφιση πίστωσης για την "Προμήθεια υλικών για στέγαστρα που θα κατασκευάσουν οι
κτηνοτρόφοι".
17 Τριμηνιαία έκθεση εσόδων - εξόδων 1ου τριμήνου 2013.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΧΙΟΥ ΜΕ 51 ΘΕΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ , ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 22 / 4 2013 , ΣΤΙΣ 6 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ



ΘΕΜΑ: Πρόσκληση σύγκλησης Δημοτικού Συμβουλίου, (άρθρο 67 Ν. 3852/2010)

Καλείστε να προσέλθετε στη δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που θα διεξαχθεί στην αίθουσα της Περιφερειακής Ενότητας Χίου «Μιχ. Βουρνούς» την 22η του μηνός Απριλίου του έτους 2013, ημέρα Δευτέρα και ώρα 18.00, για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα συνημμένα θέματα της ημερήσιας διάταξης.


Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου



Καμπούρης Ι. Στυλιανός


Συνημμένα:
Πίνακας θεμάτων ημερήσιας διάταξης
Παρακαλούνται οι παρατάξεις να ορίσουν πριν από την έναρξη της συνεδρίασης με γραπτή δήλωση τους στο Προεδρείο τους ειδικούς αγορητές ανά θέμα.
Με τον ίδιο τρόπο παρακαλούνται να εγγραφούν ως ομιλητές και οι δημοτικοί σύμβουλοι που επιθυμούν να τοποθετηθούν ανά θέμα. (Άρθρο 67, παρ. 6 του Ν. 3852/2010, άρθρο 10 του Κανονισμού Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου).

ΠΙΝΑΚΑΣ ΘΕΜΑΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ
 ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΤΙΣ 22/04/2013.
ΠΟΥ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΕΤΑΙ ΣΤΗ ΜΕ ΑΡΙΘΜ. ΠΡΩΤ. 20813/2013 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
(Άρθρο 67, Ν.3852/10)
Αρ. θέματος
Θέμα
Εισηγητής
 1
Έγκριση σχεδίου Π.Σ. με το Δήμο Οινουσσών για την "Τεχνική Υποστήριξη του Δήμου Οινουσσών για την επιτάχυνση ωρίμανσης και υλοποίησης συγχρηματοδοτούμενων πράξεων από το ΕΣΠΑ".
Τεχνική Υπηρεσία
 2
Έγκριση σχεδίου Π.Σ. με τη ΔΙ.Α.ΝΟ.Χ. για την εκτέλεση των έργων του Τεχνικού Προγράμματος της ΔΙ.Α.ΝΟ.Χ.
κ. Σουρέλας, Πρόεδρος της ΔΙ.Α.ΝΟ.Χ.
 3
Έγκριση σχεδίου Π.Σ. με την Περιφέρεια Β. Αιγαίου για την υλοποίηση της αυτεπιστασίας του έργου "Διαγραμμίσεις οδικού δικτύου Ν. Χίου"
Αντιδήμαρχος κ. Μαρτάκης
 4
Έγκριση 1ου ΑΠΕ του έργου Επισκευή δημοτικού κτιρίου στην Αθήνα.
Τεχνική Υπηρεσία
 5
Έγκριση 2ου ΑΠΕ και 2ου Π.Κ.Τ.Μ.Ν.Ε του έργου "Αντισεισμικός έλεγχος και σχεδιασμός διδακτηρίων Δήμου Χίου - 7ο Δημοτικό σχολείο" (Κ.Ε 2011-111)
Τεχνική Υπηρεσία
 6
Έγκριση 1ου ΑΠΕ και 1ου Π.Κ.Τ.Μ.Ν.Ε του έργου "Επισκευή και ασφαλτόστρωση Δημοτικών οδών  Δήμου Χίου",  τροποποίηση προϋπολογισμού και τεχνικού προγράμματος έτους 2013 (Κ.Ε 2012-212)
Τεχνική Υπηρεσία
 7
Έγκριση 1ου ΑΠΕ του έργου "Αποκατάσταση ΧΑΔΑ Δ.Ε. Μαστιχοχωρίων στη θέση Περιβόλα".
Τεχνική Υπηρεσία
 8
Έγκριση 1ου ΑΠΕ του έργου "Αποκατάσταση ΧΑΔΑ Δ.Ε. Καρδαμύλων στη θέση Πλακούσα"
Τεχνική Υπηρεσία
 9
Έγκριση 2ου ΑΠΕ του έργου "Επισκευαστικές ανάγκες σχολείων".
Τεχνική Υπηρεσία
 10
Παράταση χρονοδιαγράμματος του έργου" Πλακοστρώσεις οικισμού Συκιάδας. Έγκριση 1ου ΑΠΕ.
Τεχνική Υπηρεσία
 11
Παράταση της προθεσμίας εκτέλεσης του έργου "Επισκευή πλατείας Βικίου (Πλακόστρωση από σχολείο έως καφενείο)-Έγκριση 1ου ΑΠΕ.
Τεχνική Υπηρεσία
 12
Έγκριση εκτέλεσης του έργου "Εσωτερική οδοποιία Δ.Ε. Μαστιχοχωρίων".
Τεχνική Υπηρεσία
 13
Έγκριση εκτέλεσης του έργου "Εσωτερική οδοποιία Δ.Ε. Ομηρούπολης".
Τεχνική Υπηρεσία
 14
Έγκριση εκτέλεσης του έργου "Διαμόρφωση κοινοχρήστων χώρων Δ.Ε. Μαστιχοχωρίων".
Τεχνική Υπηρεσία
 15
Έγκριση εκτέλεσης του έργου "Κατασκευή υποδομών για την τοποθέτηση μηχανικών κάδων".
Τεχνική Υπηρεσία
 16
Εκτέλεση της εργασίας "Καθαρισμός χειμάρρων και αποψίλωση χόρτων Δ.Ε. Χίου".
Τεχνική Υπηρεσία
 17
Εκτέλεση της εργασίας "Καθαρισμός χειμάρρων και αποψίλωση χόρτων Δ.Ε. Καρδαμύλων".
Τεχνική Υπηρεσία
 18
Εκτέλεση της εργασίας  "Καθαρισμός χειμάρρων και αποψίλωση χόρτων Δ.Ε. Ιωνίας".
Τεχνική Υπηρεσία
 19
Εκτέλεση της εργασίας "Καθαρισμός χειμάρρων και αποψίλωση χόρτων Δ.Ε. Μαστιχοχωρίων".
Τεχνική Υπηρεσία



 20
Εκτέλεση του έργου "Επισκευή και συντήρηση κοιμητηρίων Δ.Ε. Μαστιχοχωρίων".
Τεχνική Υπηρεσία
 21
Εκτέλεση του έργου "Επισκευή και συντήρηση κοιμητηρίων Δ.Ε. Καμποχώρων".
Τεχνική Υπηρεσία
 22
Εκτέλεσης της εργασίας "Καθαρισμός και διαμορφώσεις κοινοχρήστων χώρων Δ.Ε. Ομηρούπολης".
Τεχνική Υπηρεσία
 23
Εκτέλεση εργασιών αποψίλωσης περιαστικών δασών.
Τεχνική Υπηρεσία
 24
Εκτέλεση εργασιών καθαρισμού και διαμόρφωσης αρχαιολογικών χώρων.
Τεχνική Υπηρεσία
 25
Έγκριση εκτέλεσης μελετών στα πλαίσια της πράξης "Τεχνική Υποστήριξη στο Δήμο Χίου για την επιτάχυνση ωρίμανσης και υλοποίησης συγχρηματοδοτούμενων πράξεων από το ΕΣΠΑ".
Τεχνική Υπηρεσία
 26
Έγκριση της Α φάσης της μελέτης: Σχέδιο χωρικής και οικιστικής οργάνωσης Ανοικτής Πόλης (ΣΧΟΑΠ) Δ. Καρδαμύλων.
Τεχνική Υπηρεσία
 27
Έγκριση εκτέλεσης υπηρεσίας μεταφορικού έργου με τίτλο "Μεταφορά Πολιτών από και προς τους δημοτικούς χώρους στάθμευσης στο κέντρο της πόλης".
Τεχνική Υπηρεσία
 28
Εξέταση ενστάσεων κατά της αριθ. 599/2012 απόφασης Δ.Σ. για τροποποίηση σχεδίου πόλεως στην οδό Ανδρέα Πολεμίδη Δ. Χίου.
Δ/νση Πολεοδομίας
 29
Έγκριση προμηθειών, παροχής υπηρεσιών και εργασιών του Δ. Χίου.
Υπηρεσίες Δ. Χίου
 30
Αποδοχή και απόδοση πιστώσεων-Τροποποίηση προϋπολογισμού.
Υπηρεσίες Δ. Χίου
 31
Εκμίσθωση δημοτικών ακινήτων.
Οικονομική Υπηρεσία
 32
Παραχώρηση χρήσης δημοτικών ακινήτων.
Οικονομική Υπηρεσία
 33
Παραχώρηση της χρήσης των παραλιών στη Μονομετοχική Αναπτυξιακή Ακινήτων Α.Ε.
κ. Φλάμος, Πρόεδρος Α.Ε.
 34
Επιχορήγηση Σχολικών Επιτροπών.
κ. Γιαννάρας, Πρόεδρος Σχολικών Επιτροπών.
 35
Επιχορήγηση αθλητικών σωματείων.
κ. Δήμαρχος Χίου.
 36
Συμμετοχή του Δ. Χίου στην 3η συνάντηση του δικτύου ΝΕ-ΜΟ.
Επιτροπή αδελφοποιήσεων
 37
Συνδιοργανώσεις εκδηλώσεων.
κ. Μούνδρος, Πρόεδρος Επιτρ. Τουριστ. προβολής Δ. Χίου, Αυτοτελές Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων.
 38
Μετακινήσεις-Μεταφορές.
Αντιδήμαρχος κ. Μαρτάκης & Δ/νση Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης
 39
Διαγραφές οφειλών - Επιστροφή αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών.
Οικονομική Υπηρεσία.
 40
Μεταβιβάσεις, καταγγελίες μισθωτικών σχέσεων.
Οικονομική Υπηρεσία
 41
Μείωση μισθωμάτων ακινήτων Δ. Χίου.
Οικονομική Υπηρεσία
 42
Αιτήματα μισθωτών Δ. Χίου.
Οικονομική Υπηρεσία
 43
Αίτημα Δημητρίου Γιαμά-Αίτημα του Αθλητικού Σωματείου Αυτοκινητιστών Χίου.
κ. Αλοιμόνου, πληρεξούσια δικηγόρος  του Δ. Χίου
 44
Άδεια ίδρυσης και λειτουργίας ΚΥΕ ΑΕΒΕ ΒΕΡΟΠΟΥΛΟΙ.
κ. Καμπούρης, Πρόεδρος Δ.Σ.
 45
Αίτημα μίσθωσης χερσαίας έκτασης στη θέση Μύτη Καρυδά Λαγκάδας από την <<ΝΗΡΕΥΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ Α.Ε.>>
κ. Αλοιμόνου, πληρεξούσια δικηγόρος  του Δ. Χίου
 46
Έγκριση υποβολής πρότασης στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα Αστική Αναζωογόνηση 2012 - 2015. Δημιουργία Πάρκου αναψυχής στο Δάσος Καστρομηνά του Δήμου Χίου.
Αντιδήμαρχος κ. Στεφάνου
 47
Επικαιροποίηση της 236/2012 απόφαση δημοτικού συμβουλίου και  Δέσμευση χρημάτων του Δήμου Χίου για έκδοση Εγγυητικής Επιστολής υπέρ της ένωσης των εταιρειών ΕΤΑΧ ΑΑΕ ΟΤΑ και ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΗΡΟΥΠΟΛΗΣ Α.Ε. Ο.Τ.Α. για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα LEADER στα πλαίσια του άξονα 4: <<ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΛΙΕΥΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ>> του ΕΠΙΧΕΙΡ. ΠΡΟΓΡ. <<ΑΛΙΕΙΑ 2007-2013>>.
κ. Δήμαρχος
 48
Τροποποίηση αποφάσεων Δημοτικού Συμβουλίου.
Δήμαρχος Χίου, κ. Καμπούρης, Πρόεδρος Δ.Σ.
 49
Έγκριση αποφάσεων Νομικών Προσώπων του Δ. Χίου.
Πρόεδροι Νομικών προσώπων
 50
Έγκριση παροχής υπηρεσιών τεχνικού ασφαλείας.
κ. Δήμαρχος
51
Επέκταση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων της Χίου.
κ. Σκούφαλος