Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

ΠΟΕ-ΟΤΑ : "ΛΟΥΚΕΤΟ" ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ


Υπέρ του «λουκέτου» στα Νομικά Πρόσωπα και της μεταφοράς του συνόλου των αρμοδιοτήτων και του προσωπικού στον οικείο δήμο, τάσσεται με ανακοίνωσή της η ΠΟΕ-ΟΤΑ.
Υπενθυμίζει δε ότι αυτή είναι η «ξεκάθαρη και διαχρονική θέση αρχής της Ομοσπονδίας» και καλεί ΚΕΔΕ και ΥΠΕ, καθότι «το κλείσιμο ενός Νομικού Προσώπου μπορεί να χρειαστεί σύμφωνα με τη σχετική Νομοθεσία (Ν.3463/2006-άρθρο 241, Ν.3584/2007-άρθρο 219 και Ν.3852/2010-άρθρο 239) μερικούς μήνες…. να εξασφαλίσουν και να διασφαλίσουν την ομαλή ροή της διαδικασίας με πλήρη εξασφάλιση του μεταφερόμενου προσωπικού».
Κατά την ΠΟΕ-ΟΤΑ «είναι ξεκάθαρο πως η τρικομματική συγκυβέρνηση υλοποιώντας τις δεσμεύσεις της απέναντι στην τρόικα για μαζικές απολύσεις εργαζομένων, υπολογίζει μεγάλο ποσοστό των απολύσεων αυτών να προέλθει από τους Ο.Τ.Α. μέσω καταργήσεων-συγχωνεύσεων των Νομικών Προσώπων τους (Ν.Π.Δ.Δ. και Ν.Π.Ι.Δ.).»

aftodioikisi.gr

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΑΝΑΠΛΗΡΩΡΩΝ - ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ - ΑΝΕΡΓΩΝ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΧΙΟΥ

Η Επιτροπή Αγώνα Αναπληρωτών - Ωρομισθίων - Ανέργων του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου "Ο Αδαμάντιος Κοραής", θα δώσει συνέντευξη τύπου την Παρασκευή 7/6 στις 8μμ στα γραφεία του Συλλόγου με θέμα: "Η αδιοριστία και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νέοι εκπαιδευτικοί ".

TO TAΞΙΔΙ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΕΠΙΘΥΜΗΤΗ ΚΑΤΑΛΗΞΗ ΓΙΑ 30 ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν, το πρωί της Τετάρτης στη θαλάσσια περιοχή νησίδων Μερσινία Λέσβου, 2,5 ν.μ. από την ακτή, 30 αλλοδαποί (24 άνδρες, 3 γυναίκες και 3 παιδιά), οι οποίοι επέβαιναν σε φουσκωτή μηχανοκίνητη λέμβο και στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων.

Ο εντοπισμός έγινε από προσωπικό πλωτού περιπολικού του Λιμενικού με τη συνδρομή ακόμα τριών περιπολικών σκαφών.
Οι αλλοδαποί μόλις αντιλήφθησαν την παρουσία των πλωτών περιπολικών σκαφών κατέστρεψαν την λέμβο και ακολούθησε ασφαλή περισυλλογή, ενώ στη συνεχεία μεταφέρθηκαν στην οικεία Λιμενική Αρχή.
Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης

ΑΙΣΧΡΑ ΠΑΖΑΡΙΑ ΤΟΥ ΑΙΡΕΤΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΟ ΠΥΣΔΕ ΧΙΟΥ

Αισχρά παζάρια του αιρετού του ΣΥΡΙΖΑ στο ΠΥΣΔΕ.
Ανοίγουν το δρόμο να πεταχτούν στον καιάδα οι εκπαιδευτικοί με αφορμή τα κενά και τα πλεονάσματα στη Δευτεροβάθμια στη Χίο.
Στρώνουν το έδαφος σε επόμενη φάση και για τους υπόλοιπους!
Προκλητική και απαράδεκτη η στάση του αιρετού του ΣΥΡΙΖΑ κ. Σταυρινούδη Σταύρου όπου έφθασε να παζαρεύει στο ΠΥΣΔΕ τον υπολογισμό των κενών και πλεονασμάτων του εκπαιδευτικού προσωπικού στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση για το σχολικό έτος 2013-2014 για τη Χίο.
Σήμερα, που είναι γνωστό στους πάντες ότι η κυβέρνηση εντείνει την επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων, που ο κλάδος των εκπαιδευτικών και των δημοσίων υπαλλήλων γενικότερα βρίσκεται υπό τη δαμόκλειο σπάθη της απόλυσης, ο ΣΥΡΙΖΑ δια του εκπροσώπου του δηλώνει: «παρέμεινα καθ’ όλη  τη διαδικασία της συνεδρίασης του ΠΥΣΔΕ Χίου, κινούμενος με γνώμονα την ελαχιστοποίηση των απωλειών (πλεονασμάτων)»*. Τι σημαίνει ακριβώς αυτό;
«Με βάση την αρχική εκτίμηση ο αριθμός των εκπαιδευτικών που πλεονάζουν στο ΠΥΣΔΕ Χίου ήταν 354 (Α΄ Χίου: 331, Β΄ Χίου: 23 ) ενώ με βάση τις παρεμβάσεις του αιρετού, ο αριθμός των εκπαιδευτικών που πλεονάζουν διαμορφώθηκε σε 195 (Α΄ Χίου: 187, Β΄ Χίου: 8!*
Αυτή ήταν και η οριστική απόφαση με τη σύμφωνη γνώμη της Προέδρου του συμβουλίου και Διευθύντριας Β/θμιας Εκ/σης Χίου κ. Ευτυχίας Βλυσίδου.
Αυτά ήταν τα αγωνιστικά κατορθώματα της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος εγκαλεί την κ. Βλυσίδου, μέσω του αιρετού του, ότι τελικά δεν σεβάστηκε την απόφαση του Υπηρεσιακού Συμβουλίου, που η ίδια συνυπέγραψε, και δεν έστειλε τελικά τα σωστά νούμερα προς την Περιφερειακή Διευθύντρια Εκ/σης Βορείου Αιγαίου «ως όφειλε», παραβαίνοντας το «στοιχειώδες δημοκρατικό καθήκον», την «απόφαση συλλογικού οργάνου».
«Αντί αυτών απέστειλε στην Περιφερειακή Διευθύντρια Εκ/σης Βορείου Αιγαίου ως πλεόνασμα 272 (Α΄ Χίου: 264, Β΄ Χίου: 8). Με αυτόν τον τρόπο, χωρίς καμιά νομοθετική νομιμότητα, αλλοιώνει την απόφαση του συλλογικού οργάνου υποτασσόμενη στις εντολές και τις διαθέσεις του Υπουργείου, έναντι των μνημονιακών δεσμεύσεων».*
Αυτή είναι η αντίληψη του ΣΥΡΙΖΑ για τους αγώνες των εργαζομένων, η λογική «του μικρότερου κακού». Η «πάλη» για να μειωθούν τα πλεονάσματα από 272 σε 195. Ο ΣΥΡΙΖΑ παλεύει σε απλά ελληνικά για να πέσουν στον Καιάδα 195 συνάδελφοι στη δευτεροβάθμια στη Χίο ενώ διαρρηγνύει τα ιμάτιά του, που η κ. Βλυσίδου δηλώνει 77 συναδέλφους παραπάνω. Και κάπου εκεί, εξαντλούνται και οι «δημοκρατικές του ανησυχίες», η επίκλησή του στα «συλλογικά όργανα».
Αυτή είναι η αντίληψη του ΣΥΡΙΖΑ περί «ενότητας των εργαζομένων», έτσι εννοεί την «αριστερά».
Άλλωστε, ο ΣΥΡΙΖΑ μας έχει συνηθίσει στη λογική των κοινωνικών διαλόγων, του λεγόμενου «κοινωνικού εταιρισμού», που πάντα καταλήγει σε συμβιβασμό και υποχώρηση από τα συμφέροντα της εργατικής τάξης (βλέπε πρόσφατη υπογραφή συνδικαλιστών του ΣΥΡΙΖΑ με την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών για μείωση μισθών πάνω από 10% και κατάργηση σειράς επιδομάτων). Τελευταία, κάνει υποκλίσεις στον ΣΕΒ και την πολιτική Ομπάμα, κάνοντας σοβαρή προσπάθεια να παίξει το ρόλο του νέου κυβερνητικού κόμματος, προετοιμάζοντας και στην πράξη τα στελέχη του στο συνδικαλιστικό κίνημα.
Καλούμε τους εργαζόμενους στην εκπαίδευση αλλά και γενικότερα να αξιοποιήσουν την εμπειρία τους από αυτά τα αδιάψευστα γεγονότα. Να γυρίσουν την πλάτη στο «ρεαλισμό» των ξεπουλημένων συνδικαλιστών να παλέψουν για το ρεαλισμό των αναγκών μας, για μόνιμους - μαζικούς διορισμούς, καμία μετακίνηση εκπαιδευτικού, καμία απόλυση. Για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση, οργανώνοντας την πάλη τους μέσα από τα σωματεία, σε ταξική κατεύθυνση, με το ΠΑΜΕ, για να φρενάρουν και να ανατρέψουν αυτή την πολιτική και τα δεκανίκια της.
* από το ενημερωτικό που δημοσιεύθηκε σχετικά με τη συνεδρίαση του ΠΥΣΔΕ στη Χίο και υπογράφηκε από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Σταυρινούδη  Σταύρο (Αιρετό μέλος ΠΥΣΔΕ Χίου) και Καλογερά Ιωάννη (Αιρετό μέλος ΑΠΥΣΔΕ Β.Αιγαίου)

Νέστορας Ξυλάς – Στέλεχος του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΦΡΑΓΚΟΥ : 250 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΟΛΛΑΡΙΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ ΠΛΟΙΩΝ




γράφει ο  Μηνάς Τσαμόπουλος



Τη σύναψη δανείου ύψους 250 εκατομμυρίων δολαρίων συζητά η Navios Maritime Partners, της Αγγελικής Φράγκου, προκειμένου να προχωρήσει σε νέες αγορές πλοίων. Οι συζητήσεις γίνονται με τις Morgan Stanley, JPMorgan Chase και Citigroup σύμφωνα με το Bloomberg.

Η εισηγμένη στην αμερικανική χρηματαγορά New York-listed Navios ετοιμάζεται να πληρώσει τόκο 4% τον χρόνο πάνω από το διατραπεζικό επιτόκιο του Λονδίνου. Το δάνειο θα λήγει το 2018.

Κάποια από τα funds εμφανίζονται να αναχρηματοδοτούν τα υπάρχοντα δάνεια. 

Η Navios έχει λίγο πάνω από 200 εκατομμύρια δολάρια χρέος, σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg.

Η άλλη εταιρεία του Ομίλου της Αγγελικής Φράγκου, η Navios Maritime Holdings συνέστησε μία θυγατρική εταιρεία στην Ασία με σκοπό την αγορά φορτηγών πλοίων ναυπηγημένων στην Ιαπωνία.




newmoney.gr

ΠΑΜΕ : ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ "ΕΥ ΖΗΝ" ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ



Δεν πάνε πολλά χρόνια (2005), που το «Χαροκόπειο», με τη χρηματοδότηση της Coca Cola, οργάνωσε έρευνα σε 700 δημοτικά σχολεία (Δ΄ τάξη), με θέμα «Διατροφή και κληρονομικότητα στην παιδική ηλικία». Στο τέλος του συμφωνητικού του Πανεπιστημίου αυτού με την εταιρεία, υπήρχαν κάποιοι όροι όπως ότι ... «τα συμπεράσματα της έρευνας θα δημοσιευτούν μόνο ύστερα από την έγκριση της εταιρείας» ή ότι «η τράπεζα γενετικού υλικού και άλλων πληροφοριών που θα προκύψει είναι περιουσία της ίδιας εταιρείας». Νέα ήθη στην εκπαίδευση.
Δεν πάνε πολλοί μήνες που το ίδιο Πανεπιστήμιο οργάνωσε σεμινάρια επί πληρωμή σε εκπαιδευτικούς, για να εφαρμόσουν πτυχές του «νέου σχολείου». Συγκεκριμένα, καλούσε εκπαιδευτικούς να πληρώσουν 230 ευρώ, για  να «αγοράσουν» ένα τίτλο, χωρίς καμιά επίσημη αντιστοιχία, στην «Μεθοδολογία και εφαρμογή των projects (σχέδια εργασίας) στην εκπαίδευση».
Με τέτοια παράδοση στις «καινοτόμες δράσεις», είναι φυσικό να εκφράζουμε τις έντονες αντιρρήσεις μας και στο νέο πρόγραμμα που οργανώνει πάλι το ίδιο Πανεπιστήμιο, στα δημοτικά σχολεία.
Ένα πρόγραμμα στο οποίο «καλούνται οι εκπαιδευτικοί Φυσικής Αγωγής των Δημοτικών Σχολείων και οι Νηπιαγωγοί, να διενεργήσουν σε πρώτη φάση τις μετρήσεις σωματικής διάπλασης και φυσικής κατάστασης και να καταγράψουν τα αποτελέσματα. Στη δεύτερη φάση, θα διεξαχθεί η αξιολόγηση των συνηθειών διατροφής και φυσικής δραστηριότητας των μαθητών, μέσω της ηλεκτρονικής συμπλήρωσης ερωτηματολογίου στο οποίο θα εισαχθούν και τα δεδομένα των μετρήσεων της α’ φάσης (σωματική διάπλαση & φυσική κατάσταση των μαθητών). Μετά την ολοκλήρωση της εισαγωγής του συνόλου των μετρήσεων κάθε παιδιού θα γίνεται αυτόματη επεξεργασία των δεδομένων και θα δημιουργείται Ατομική Αναφορά για κάθε μαθητή».

Οι εκπαιδευτικοί του ΠΑΜΕ έχουμε να παρατηρήσουμε τα  εξής, σχετικά με αυτό το πρόγραμμα:
·     Δεν διευκρινίζεται σκοπός της συγκεκριμένης έρευνας καθώς και η χρήση των στοιχείων της. Δεν διασφαλίζεται  ότι η βάση δεδομένων που θα δημιουργηθεί και θα αφορά ολόκληρο το μαθητικό πληθυσμό της χώρας δεν θα διαρρεύσει (πάλι) σε ιδιωτικές εταιρείες.
·     Μας προβληματίζει αυτή η «απογραφή» του μαθητικού πληθυσμού.
·     Αν χρειάζονται αυτά τα στοιχεία στο υπουργείο παιδείας, μπορεί να συμπεριλαμβάνει όλη αυτή την επιχείρηση στο πρόγραμμα του σχολείου ή στη συλλογή στατιστικών που γίνεται κάθε χρόνο, και να μην αναθέτει σε «πρόγραμμα» το φακέλωμα όλων των μαθητών της χώρας.
·     Και τι θα κάνει αν προκύψουν συμπεράσματα ως προς τη «διάπλαση» ή τη «διατροφή» των μαθητών; Σκοπεύει το Υπουργείο να παρέμβει με κάποιο τρόπο; Ή ακόμα μια φορά θα μείνουν στις διαπιστώσεις, αφού πρώτα «ξεκοκαλίσουν» ένα ακόμα προγραμματάκι κι ένα ακόμα σχετικό κονδύλι (βλέπε π.χ. και τον οδοντριατρικό έλεγχο);
·     Πέρσι ακόμα το Πανεπιστήμιο αυτό είχε κάνει παρόμοια έρευνα και είχε παρουσιάσει τα αποτελέσματά της, σε εκδήλωση όπου τον «πρώτο λόγο» είχε η Νestle (που ήταν και χρηματοδότης του προγράμματος). Μάλιστα το πρόγραμμα αυτό φιγουράρει πρώτο πρώτο στο site αυτής της εταιρείας. Φέτος προωθούν άλλη εταιρεία  την ΟΠΑΠ ΑΕ η οποία χρηματοδοτεί και το πρόγραμμα.
·     Δεν  διασφαλίζεται η ανωνυμία των μαθητών και των μαθητριών από τη στιγμή που θα συμπληρωθεί ο αριθμός μητρώου τους.
·     Ζητείται από τα σχολεία της χώρας να καλύψουν από μόνα τους το κόστος προμήθειας των υλικών για τις μετρήσεις των μαθητών, ενώ είναι γνωστό ότι πολλά σχολεία λόγω της υποχρηματοδότησης,  δεν έχουν τα βασικά υλικά για να λειτουργήσουν (πετρέλαιο, χαρτιά, συντήρηση φωτοτυπικών, χαρτόνια, είδη καθαριότητας, κ.α.),  ή αφήνουν απλήρωτους λογαριασμούς γιατί τα χρήματα από τις σχολικές επιτροπές δε φτάνουν .
·     Οι εκτιμήσεις για 4 διδακτικές ώρες (σε κάθε τμήμα) που προβλέπουν οι σχεδιαστές του προγράμματος για την υλοποίηση του μάλλον είναι εκτός πραγματικότητας. Ακόμα όμως και σε αυτή την περίπτωση, η υλοποίηση του προγράμματος σε πανεθνικό επίπεδο σημαίνει ότι το μάθημα της φυσικής αγωγής θα διακοπεί λόγω της έρευνας για δυο τουλάχιστον εβδομάδες για όλους τους μαθητές και μαθήτριες της χώρας!
·     Τελικά το δημόσιο σχολείο και οι  μαθητές μετατρέπονται από χώρος γνώσης σε κέντρο επιχειρηματικής δράσης των εταιρειών και οι εκπαιδευτικοί πλασιέ τους.  Υπονομεύεται έτσι η βασική λειτουργία του δημόσιου σχολείου και διογκώνεται υπερβολικά η γραφειοκρατική διαδικασία μέτρησης, καταγραφής, συμπλήρωσης ερωτηματολογίων, καταλόγων στοιχείων κλπ , με αποτέλεσμα να μεταφέρεται  στις διευθύνσεις και τους συλλόγους διδασκόντων επιπλέον γραφειοκρατική εργασία, προς εξυπηρέτηση άσχετων με την εκπαίδευση...
Η πάγια θέση του ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών είναι ενάντια στα προγράμματα και στη δράση ή την είσοδο επιχειρήσεων, ΜΚΟ, ιδιωτικών εταιρειών στα σχολεία.
¨  Καλούμε τους συναδέλφους γυμναστές και τις νηπιαγωγούς να μη συμπληρώσουν τίποτα απ΄ αυτά τα χαρτιά. Κανείς δεν μπορεί να τους υποχρεώσει. Να συνεχίσουν κανονικά τη δουλειά τους με τα παιδιά , το μάθημά τους, το ημερήσιο πρόγραμμά τους και να μη δίνουν σημασία στους διάφορους που θέλουν να κάνουν το σχολείο πεδίο δοκιμών και πειραμάτων.
¨  Καλούμε τους Συλλόγους Γονέων να αντιδράσουν και να μη δεχτούν να κάνουν τα παιδιά τους στατιστικά στοιχεία στα συρτάρια μιας εταιρείας.



M. IATΡΙΔΗ : "ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΡΕΤΕ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ , ΣΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ , ΘΑ ΤΑΞΙΔΕΥΟΥΝ ΜΟΝΟ ΠΛΟΙΑ ΜΕ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΤΟΜΕΑΡΧΟΥ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΜΙΚΑΣ ΙΑΤΡΙΔΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ




Επίκαιρη Ερώτηση προς τους υπουργούς Ναυτιλίας και Αιγαίου και Εξωτερικών, κατέθεσε η Μίκα Ιατρίδη για το γεγονός ότι, τα τουρκικά πλοία δεν εφαρμόζουν την ελληνοτουρκική συμφωνία για τις θαλάσσιες συνδέσεις μεταξύ λιμένων των νησιών του ανατολικού Αιγαίου και των παραλιών της Τουρκίας.

Αποτέλεσμα της τακτικής αυτής, εκ μέρους των Τούρκων πλοιοκτητών, είναι τα αντίστοιχα ελληνικά πλοία, να λειτουργούν σε συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού και να καθίσταται ορατός ο κίνδυνος, να μην μείνει πλοίο με ελληνική σημαία στις συγκεκριμένες γραμμές.

Στο κείμενο της ερώτησης, η υπεύθυνη του τομέα Ναυτιλίας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ επισημαίνει ακόμη, ότι έχουν γίνει πολλές καταγγελίες από τους Έλληνες πλοιοκτήτες, αλλά οι υπηρεσίες των αρμόδιων Υπουργείων δεν φαίνεται να ανταποκρίνονται.

Κλείνοντας, η βουλευτής Δωδεκανήσου, ζητά από τους αρμόδιους Υπουργούς να πληροφορηθεί για τις ενέργειες που έχουν προβεί, ώστε να τηρούνται οι συμφωνίες μεταξύ των δυο κρατών και τα μέτρα που θα λάβουν, για την προστασία των πλοίων υπό ελληνική σημαία, από τον αθέμιτο ανταγωνισμό των αντίστοιχων τουρκικών.

Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης:

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τους Υπουργούς: Ναυτιλίας και Αιγαίου και Εξωτερικών

ΘΕΜΑ: «Τα πλοία υπό τουρκική σημαία δεν εφαρμόζουν την ελληνοτουρκική συμφωνία για τις θαλάσσιες συνδέσεις μεταξύ λιμένων νησιών ανατολικού Αιγαίου και Τουρκίας»

Με το νόμο 2900/01 κυρώθηκε στη Βουλή των Ελλήνων η ελληνοτουρκική συμφωνία σχετικά με τις θαλάσσιες συνδέσεις μεταξύ λιμένων νησιών του ανατολικού Αιγαίου – Ρόδος, Κως, Σάμος, Χίος, Μυτιλήνη – και των αντίστοιχων λιμένων στα παράλια της Τουρκίας. Παρόλα αυτά, οι προϋποθέσεις του 2900/01, η ερμηνευτική εγκύκλιος της 6-9-2006 του τότε Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, καθώς και το άρθρο 54 του πρόσφατου νόμου 4150 του Υπουργείου Ναυτιλίας παραβιάζονται συστηματικά και προκλητικά από τα τουρκικά πλοία που δραστηριοποιούνται στις εν λόγω θαλάσσιες συνδέσεις.

Επειδή οι αρμόδιες υπηρεσίες των αρμόδιων υπουργείων επιδεικνύουν ανοχή ή αδιαφορία στις επανειλημμένες αναφορές – καταγγελίες των Ελλήνων πλοιοκτητών, γεγονός που τους έχει υποχρεώσει να καταφύγουν με μηνυτήριες αναφορές στην Ελληνική Δικαιοσύνη.

Επειδή οι Έλληνες πλοιοκτήτες αδυνατούν να αντιμετωπίσουν τον αθέμιτο ανταγωνισμό των Τούρκων πλοιοκτητών και σε λίγο στις θάλασσες του Ανατολικού Αιγαίου θα ταξιδεύουν μόνο πλοία με τουρκική σημαία.

Επειδή, από την υπόθεση, πέραν φυσικά από την εθνική διάσταση και σημασία της, εγείρονται και ζητήματα υπέρμετρων χρεώσεων των ελληνικών πλοίων που προσεγγίζουν τουρκικούς λιμένες φορείς διαχείρισης των οποίων είναι ιδιώτες, και φορολόγησης καθώς όλες οι εντολές επιβίβασης (voucher) ή εισιτήρια εκδίδονται στη Τουρκία κατόπιν συμφωνίας με τουριστικά γραφεία των ελληνικών νησιών, όπως της Ρόδου και της Κω.

Ερωτώνται οι κκ Υπουργοί

1.      Σε ποιες ενέργειες έχουν προβεί προκειμένου η τουρκική πλευρά να εφαρμόσει την ελληνοτουρκική συμφωνία, η οποία κυρώθηκε με το νόμο 2900/01;
2.      Ποια άμεσα μέτρα προτίθενται να λάβουν για την προστασία των Ελλήνων πλοιοκτητών του ανατολικού Αιγαίου και τη διατήρηση της ελληνικής σημαίας στις πρύμες των πλοίων;

Η ερωτώσα Βουλευτής

Τσαμπίκα (Μίκα) Ιατρίδη


NEO stop ΣΤΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΠΡΟΣΩΡΙΝΩΝ ΔΙΑΤΑΓΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ


Αναμορφωμένη τη ρύθμιση του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για τις προσωρινές διαταγές υπέρ των συμβασιούχων που είχε προκαλέσει κόντρα μεταξύ του Α. Μανιτάκη και του Α. Ρουπακιώτη φέρνει στη Βουλή ενσωματωμένη σε νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης, το υπουργείο Δικαιοσύνης. Να σημειωθεί ότι τότε η ρύθμιση του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης είχε αποσυρθεί μετά την άρνηση του υπουργού Δικαιοσύνης να την υπογράψει.
Με τη νέα νομοθετική ρύθμιση επιχειρείται να μπει τέλος στη βιομηχανία των προσωρινών διαταγών μέσω των οποίων επαναπροσλαμβάνονται συμβασιούχοι του Δημοσίου προωθεί το υπουργείο Δικαιοσύνης.
Συμφωνα με την νομοθετική ρύθμιση επιλέγεται «η χορήγηση με φειδώ και για «συγκεκριμένο χρονικό διάστημα» προσωρινή διαταγή, που μπορεί να οδηγήσει για περιορισμένο χρόνο (και μέχρι να συζητηθεί η κυρία υπόθεση) σε επαναπρόσληψη του εργαζόμενου»
Όπως αναφέρει το υπουργείο «επιδιώκεται η αποτροπή καταχρηστικής άσκησης του δικαιώματος αυτού, χωρίς όμως να καταργείται επί της ουσίας η δυνατότητα παροχής δικαστικής προστασίας» και ειδικότερα: σύμφωνα με το άρθρα 20 του Συντάγματος και 6 παρ. 1 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για την προάσπιση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (Ε.Σ.Δ.Α.):
-Η προσωρινή διαταγή θα συζητείται υποχρεωτικά εντός δύο εργάσιμων ημερών, από την κατάθεση της αίτησης. Αν γίνει δεκτό το αίτημα για έκδοση προσωρινής διαταγής , η σχετική αίτηση ασφαλιστικών μέτρων προσδιορίζεται για συζήτηση, υποχρεωτικά μέσα σε τριάντα ημέρες. Αναβολή της συζήτησης χορηγείται μόνο αν συντρέχει σπουδαίος λόγος στο πρόσωπο του διαδίκου. Στην περίπτωση αυτή η δικάσιμος ορίζεται υποχρεωτικά εντός τριάντα ημερών. Αναβολή της υπόθεσης για οποιονδήποτε άλλο λόγο δεν επιτρέπεται, διαφορετικά παύει αυτοδικαίως η ισχύς της προσωρινής διαταγής, εκτός αν αυτή παραταθεί από το δικαστήριο.
-Αν το ασφαλιστικό μέτρο έχει διαταχθεί πριν την άσκηση της κυρίας αγωγής, ο δικαστής που το διατάσσει, ορίζει υποχρεωτικά προθεσμία όχι μεγαλύτερη των τριάντα ημερών από τη δημοσίευση της απόφασης των ασφαλιστικών μέτρων.
-Αναβολή της κυρίας υπόθεσης επιτρέπεται μία μόνον φορά και σε χρόνο, που σε καμία περίπτωση δεν απέχει περισσότερο από δύο μήνες από την αρχική δικάσιμο. Δεύτερη αναβολή, χορηγείται μόνον αν συντρέχει λόγος ανωτέρας βίας.
-Η νέα δικάσιμος στην περίπτωση αυτή προσδιορίζεται υποχρεωτικά εντός τριάντα ημερών και η απόφαση επί της αγωγής εκδίδεται από το δικαστήριο υποχρεωτικά, εντός τριών μηνών από τη συζήτηση, κι όταν πρόκειται για υπόθεση με αντικείμενο διαρκή έννομη σχέση (εργατικά), η απόφαση εκδίδεται οπωσδήποτε εντός δύο μηνών από τη συζήτηση.
-Αν παρέλθει άπρακτη η προθεσμία των 30 ημερών για την άσκηση της κυρίας αγωγής αίρεται αυτοδικαίως το ασφαλιστικό μέτρο, εκτός εάν ο αιτών, μέσα στην προθεσμία αυτή πέτυχε την έκδοση διαταγής πληρωμής.

aftodiikisi.gr

11η ΓΙΟΡΤΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟ , ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ , ΣΤΟ ΓΚΑΖΙ



Κίνηση Φορέων Εθελοντισμού

 


 

-        Be the change you want to see in the world! -


11Η ΓΙΟΡΤΗ

ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟ

Σάββατο, 8 Ιουνίου 2013
«ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ» Δ.Α. Πειραιώς 100, Γκάζι
Αίθουσα «Νέοι Φούρνοι»
10.00 – 17.00
«Be the change you want to see in the world»
Με το μήνυμα αυτό, 40 εθελοντικοί οργανισμοί με τους εκατοντάδες εθελοντές τους μας προσκαλούν για 11η συνεχή χρονιά σε μια ανοιχτή γιορτή για τον Εθελοντισμό και την ανιδιοτελή προσφορά, το Σάββατο 8 Ιουνίου, από τις 10.00 π.μ. έως τις 17.00 μ.μ., στην «ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ» του Δ.Α., Πειραιώς 100, Γκάζι στην αίθουσα «Νέοι Φούρνοι». Οι ιδέες του Εθελοντισμού και της Αλληλεγγύης αποδεικνύονται, πλέον, ως απαραίτητο στοιχείο για µία κοινωνία ζωντανή, υγιή και εξελισσόμενη.

Η Γιορτή Εθελοντισμού είναι ανοιχτή προς όλους! Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το έργο των εθελοντικών οργανισμών, σε ανοιχτή έκθεση ενημερωτικού υλικού.
Θέατρο δρόμου, χορευτικά δρώμενα, δια δραστικά παιχνίδια, θα γεμίσουν με ρυθμό και ενέργεια τη Γιορτή του Εθελοντισμού, ενώ από 11.00 - 16.30 θα βρίσκεται η «Κινητή Μονάδα Ενημέρωσης και Εξέτασης για HIV» της PRAKSIS στη Γιορτή, όπου και  θα ενημερώνουμε για τον HIV, καθώς και για το γρήγορο τεστ.

Τη διοργάνωση της γιορτής έχουν αναλάβει οι οργανισμοί «Μέριμνα Ζωής Μ.Κ.Ο», «Νέα Ακρόπολη», PRAKSIS, AIESEC, AEGEE Αθήνα, Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ. ΕΔΡΑ, Ευρωπαϊκή Έκφραση, Πανελλήνιος Σύλλογος Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων «ALMA», ΚεΠΕΝΕΤ.
Φορείς όπως: UNICEF, Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, Φλόγα, Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας, Κέντρο Ζωής, Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού, «Μείνε Δυνατός» ΚΕΘΕΑ Διάβαση, Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος, ΣΠΑΖ, Σόλων,  είναι μόνο μερικοί από τους τοπικούς και διεθνείς συμμετέχοντες.



ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ:

  
  
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΦΟΡΕΙΣ:

·        CISV Greece building global friendship
·        FAIR TRADE Ελλάς
·        HOME START Αθήνας (7ο Διαμέρισμα)
·        UNICEF
·        ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΤΡΑΥΜΑΤΟΣ
·        ΔΡΟΜΟΙ ΖΩΗΣ
·        ΕΛΙΞ
·        ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
·        ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΛΑΜΠ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΛΚΟΟΛ (ΕΣΚΟΠΑ)
·        ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ, ΕΝΑΣ ΚΟΣΜΟΣ
·        ΕΣΕΝ – ΠΑΣΧΝΑ
·        ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ
·        ΚΕΝΤΡΟ ΖΩΗΣ
·        ΚΕΦΙ (Σύλλογος Καρκινοπαθών)
·        Κοινωφελής Μη κερδοσκοπική Οργάνωση Φίλων Του Καρκίνου, “ΜΕΙΝΕ ΔΥΝΑΤΟΣ
·        "ΝΗΦΑΛΙΟΙ -στην υγειά μας" Κίνηση Πολιτών για τον αλκοολικό και το περιβάλλον του
·        ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΩΝ ΜΚΟ ΕΛΛΑΔΟΣ
·        ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΓΗ
·        ΠΙΣΤΗ
·        Σ.Ο.Ψ.Υ.
·        ΣΟΛΩΝ
·        ΣΠΑΖ (Σύλλογος Προστασίας Αδέσποτων Ζώων)
·        ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ & ΚΑΤ’ΟΙΚΟΝ ΝΟΣΗΛΕΙΑΣ
·        ΣΩΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΔΗΓΙΣΜΟΥ "Σ.Ε.Ο."
·        ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ
·        ΦΛΟΓΑ
·        ΧΑΤΖΗΚΥΡΙΑΚΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ


Πληροφορίες: Σέμη Γκούφα, κιν.: 6979362166 τηλ. & Fax:  210-8677872,  ιστοσελίδα: www.simetexo.gr  e-mail: info@simetexo.gr


MΠΛΟΚΟ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ ΓΙΑ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ




Σε κινητοποιήσεις προχωρούν οι ναυτεργάτες, ζητώντας από ακτοπλοϊκές εταιρείες την καταβολή των δεδουλευμένων τους. Μπλόκαραν το πρωί την αναχώρηση ενός υδροπτέρυγου από το λιμάνι του Πειραιά με προορισμό την Αίγινα.

Λίγο πριν από τις 10 το πρωί αναχώρησαν με καθυστέρηση για τα νησιά του Αργοσαρωνικού δύο υδροπτέρυγα.

Στο σημείο βρίσκονται δυνάμεις του λιμενικού και παρακολουθούν τις κινητοποιήσεις των ναυτικών.

Σήμερα μπλοκάραμε προς το παρόν τα πλοία του Αργοσαρωνικού. Την Παρασκευή δεν θα φύγει το Ε/Γ – Ο/Γ Πηνελόπη από Ραφήνα, ενώ αύριο στο Λαύριο δεν φύγει κανένα βαπόρι, δήλωσε στον Alpha 989 o γ.γ. της ΠΝΟ Γιάννης Χαλάς. Εάν ο έλεγχος που θα κάνουμε μας ικανοποιεί, πρόσθεσε, θα φύγουν τα πλοία για Κρήτη σήμερα το βράδυ.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ) Αντώνης Νταλακογιώργος, διεμήνυσε ότι οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν μέχρι την εξόφληση των οφειλομένων στους ναυτικούς από τις ακτοπλοϊκές εταιρείες.

«Θα πρέπει να δούμε εξοφλητικούς λογαριασμούς που αποδεικνύουν ότι έχουν καταβληθεί τα δεδουλευμένα», ανέφερε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας πάντως ότι έχουν γίνει κάποιες κινήσεις από μία - δύο εταιρείες.

Σύμφωνα με τον κ. Νταλακογιώργο, η καθυστέρηση της καταβολής των δεδουλευμένων σε ορισμένες εταιρείες φτάνει και τους επτά μήνες.

Όπως γράφει η «Ναυτεμπορική», ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ), με επιστολή του, ζήτησε χθες από την ΠΝΟ να αναστείλει κάθε συνδικαλιστική δράση μέχρι το τέλος Ιουνίου προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα στις εταιρίες να καταβάλουν τουλάχιστον ένα μέρος των δεδουλευμένων. Ο ΣΕΕΝ ανέφερε ακόμη ότι οι εταιρείες μέλη που οφείλουν χρήματα στους ναυτικούς θα εκπονήσουν συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα καταβολής των οφειλομένων.

Στελέχη των εταιρειών ανέφεραν πάντως ότι η εν λόγω περίοδος είναι η χειρότερη για τέτοιου είδους κινητοποιήσεις, καθώς αποστερούν τις εταιρείες από έσοδα ζωτικής σημασίας, αφού η επιβατική και μεταφορική κίνηση αυξάνεται.

Αλλωστε, όπως σημείωναν τα ίδια στελέχη, λόγω ακριβώς των αυξημένων εσόδων, αναμένεται μέχρι τα μέσα Ιουλίου οι περισσότερες εταιρείες να έχουν εξοφλήσει πλήρως όλες τις οφειλές τους προς το προσωπικό τους, αφού η ρευστότητα βελτιώνεται σημαντικά λόγω εποχικότητας. Αλλα στελέχη εξέφρασαν τον προβληματισμό τους γατί τώρα η κινητοποίηση που αναμένεται αύξηση της κίνησης και κάθε ημέρα απεργίας λειτουργεί ουσιαστικά σε βάρος των εργαζόμενων.

Ο υπουργός Ναυτιλίας, Κωστής Μουσουρούλης, σε πρόσφατη συνάντηση που είχε με τους ακτοπλόους είχε ζητήσει από τις εταιρείες να δώσουν συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την εξόφληση των δεδουλευμένων των ναυτικών.




naftemporiki.gr

MHNYMA TOY YΠΟΥΡΓΟΥ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟΥ , ΚΩΣΤΗ ΜΟΥΣΟΥΡΟΥΛΗ, ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ



Η 5η Ιουνίου έχει διεθνώς καθιερωθεί ως «Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος» σε όλες τις Χώρες-Μέλη του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) και έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση αλλά και την ενεργοποίηση των πολιτών για την προστασία του περιβάλλοντος.

Όλοι γνωρίζουμε πως η προστασία του περιβάλλοντος σχετίζεται άμεσα με την πρόοδο και την ευημερία του τόπου μας, κάτι που σήμερα έχουμε ανάγκη περισσότερο από ποτέ. Αποτελεί μία από τις βασικότερες προϋποθέσεις για την ομαλή διαβίωση και ανάπτυξη των μελλοντικών γενεών. Οι συνεχείς απειλές για την υποβάθμιση του πολύτιμου φυσικού μας πλούτου δεν αφήνουν περιθώρια για εφησυχασμό. Η συντονισμένη δράση και η αρμονική συνεργασία όλων μας είναι επιβεβλημένη.

Για την Ελλάδα, μια χώρα με τεράστια ακτογραμμή και πλήθος νησιών, με παράδοση στην ναυτιλία και στον τουρισμό, η αποτελεσματική προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος είναι στόχος ύψιστης προτεραιότητας. Το  Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου μέσω του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής και ειδικότερα της αρμόδιας Διεύθυνσης Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος, συμμετέχει ενεργά στην προάσπιση των θαλασσών και των παράκτιων περιοχών. Με άρτια εκπαιδευμένα στελέχη και σύγχρονα επιχειρησιακά μέσα δίνει καθημερινό αγώνα για τη διαφύλαξη και την αναβάθμιση του θαλάσσιου πλούτου της χώρας μας.

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος για το 2013, όλοι μαζί ας αναλογιστούμε τις ευθύνες μας και ας ενώσουμε τις δυνάμεις μας για την προστασία του περιβάλλοντος όπως η αρχή της αειφορίας το επιτάσσει. Εξάλλου, ο τρόπος με τον οποίο ένα κράτος διαχειρίζεται το περιβάλλον του αποτελεί τον καθρέπτη του πολιτισμού του και της οικονομίας του.


                                                  

"ΣΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΝΟΜΟ ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ "


«Δεν πρόκειται να αλλάξει το εκλογικό σύστημα, δεν πρόκειται να πάμε σε χωριστά ψηφοδέλτια, ούτε αλλάζει ο χρόνος διεξαγωγής των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών». Στην κατηγορηματική αυτή δήλωση προέβη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας σε δημάρχους στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά Μ” αυτό τον τρόπο ο κ. Βενιζέλος φαίνεται να αποδέχερται, πλέον, την πραγματικότητα γιαεκλογές στις 25 Μαϊου 2014, όπως είχε γράψει η aftodioikisi.gr, και να αφήνει κατά μέρος τις παρασκηνιακές πιέσεις για παράταση της θητείας των αιρετών κατά 1,5 χρόνο.
Ο κ. Βενιζέλος  απέφυγε να τοποθετηθεί λεπτομερώς για τα ζητήματα της αυτοδιοίκησης καθώς όπως είπε   θα κάνουμε μια μεγάλη συνάντηση με την ΚΕΔΕ και την Ένωση Περιφερειών και θα τα δούμε εκεί διεξοδικά όλα.  Τόνισε  όμως ότι πρέπει να υπάρξει συζήτηση για τον οικονομικό προγραμματισμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αφού άκουσε όλους τους δημάρχους της περιφέρειας του Πειραιά, των νήσων, του προέδρου του ΟΛΠ, των εκπροσώπων των επιμελητηρίων και του εμπορικού συλλόγου, αναφερόμενος στα προβλήματα, είπε ότι ο Πειραιάς, έχει ανάγκη σεβασμού της γεωγραφικής του υπόστασης αλλά και της ιστορίας του.
Για την ανάπτυξη του λιμανιού, είπε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν τάσσεται υπέρ της λεγόμενης μεγάλης παραχώρησης του μετοχικού κεφαλαίου της Ανώνυμης Εταιρείας του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς, αλλά υπέρ της παραχώρησης συγκεκριμένων δραστηριοτήτων.
Για την αντιμετώπιση της ανεργίας είπε ότι θα επιδιωχθεί να φύγουν κάποια κονδύλια από τα διαρθρωτικά ταμεία και να πάνε στο κοινωνικό ταμείο ώστε μέσω της τοπικής αυτοδιοίκησης να υπάρξουν μεγάλα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας και αυτοαπασχόληση.

ΛΑΓΚΑΡΝΤ : ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ


Να φύγουν από το δημόσιο οι κοπανατζήδες κι οι μη αποδοτικοί και τη θέση τους να πάρουν οι εργατικοί,  ζήτησε με συνέντευξή της στη ΝΕΤ η διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Κριστίν Λαγκάρντ. Μάλιστα η κ. Λαγκάρντ απέρριψε τους ισχυρισμούς ότι όλα γίνονται για να απολυθούν οι υψηλόμισθοι και να προσληφθούν νέοι άνθρωποι με τον κατώτερο μισθό και πρόσθεσε με έμφαση: «Σίγουρα δεν είναι αυτό, που σχεδιάζουμε ή προγραμματίζουμε ως μέρος του ελληνικού προγράμματος. Παρόλα αυτά, είναι δίκαιο να δοθεί δουλειά στους ανθρώπους που έχουν προσόντα, είναι εργατικοί και είναι άνεργοι, αντίθετα με αυτούς που είτε είναι κοπανατζήδες είτε δεν αποδίδουν και δεν θα έπρεπε να τους δοθεί απαραιτήτως μια δουλειά εφόρου ζωής. Νομίζω ότι αυτή είναι μια αρχή που όλοι θα υποστηρίξουν», κατέληξε.
Αναφορικά με την αξιολόγηση στο Δημόσιο, παρέπεμψε στο πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε τον Απρίλιο, ένα νομικό εργαλείο, όπως είπε και συμπλήρωσε ότι εναπόκειται στις ελληνικές αρχές να το εφαρμόσουν όπως προβλέπει ο νόμος.

aftodioikisi.gr