Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ : ΟΙ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ , ΕΙΤΕ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ , ΕΙΤΕ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ


Αναρτήθηκε από τον/την economikos στο Ιουλίου 2, 2013

mitsotakis_1
Στόχος του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης δεν είναι οι απολύσεις εκπαιδευτικών, αλλά η κινητικότητα, τόνισε στην πενταμελή αντιπροσωπεία της ΟΛΜΕ ο αρμόδιος υπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους στο υπουργείο το μεσημέρι.

Η συνάντηση έγινε μετά από πορεία διαμαρτυρίας των εκπαιδευτικών κατά των απολύσεων, της διαθεσιμότητας και των υποχρεωτικών μετακινήσεων, στο πλαίσιο του συνεδρίου της ΟΛΜΕ.

Θέση του κ. Μητσοτάκη είναι «η κινητικότητα να γίνει εθελοντικά, αλλά -όπως είπε- σε καμία περίπτωση δεν θα διαφωνήσει εάν κάποια στιγμή γίνει και υποχρεωτικά».

Όπως διευκρίνισε ο υπουργός, ο αριθμός των εκπαιδευτικών που θα μετακινηθούν και οι προτεραιότητες που θα τεθούν στις μετακινήσεις, είναι θέμα του υπουργείου Παιδείας, το οποίο σε κάθε περίπτωση θα συμμετάσχει στην κινητικότητα, διότι είναι ένα μεγάλο υπουργείο.

Σε ό,τι αφορά το μεταβατικό διάστημα από τη μία θέση εργασίας στην άλλη, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια από την πλευρά του υπουργείου, ώστε να είναι το μικρότερο δυνατό.

Οι εκπαιδευτικοί ζήτησαν να καταργηθεί η ρύθμιση του νέου Πειθαρχικού Δικαίου, σύμφωνα με την οποία για οποιοδήποτε παράπτωμα και χωρίς να έχει αποδειχθεί η ενοχή, ο/η εκπαιδευτικός τίθεται σε αργία. Για το θέμα αυτό, ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε από την ΟΛΜΕ να υποβάλλει ενημερωτικό σημείωμα, στο οποίο θα περιλαμβάνονται και παραδείγματα ακραίων περιπτώσεων εκπαιδευτικών που τέθηκαν σε αργία, προκειμένου να προχωρήσει σε αλλαγές στο Πειθαρχικό.

Μετά τη συνάντηση ο γγ της ΟΛΜΕ, Θέμης Κοτσυφάκης, μετέφερε στους εκπαιδευτικούς τη δέσμευση του κ. Μητσοτάκη ότι δεν θα γίνουν απολύσεις, αλλά εκτίμησε ότι με την κινητικότητα, ουσιαστικά, το υπουργείο προσπαθεί να καλύψει τη διαθεσιμότητα και τις απολύσεις. Επίσης, μετέφερε τη διαβεβαίωση του υπουργού ότι οι μετακινήσεις θα γίνουν, είτε εθελοντικά, είτε υποχρεωτικά, και θα αφορούν και άλλα υπουργεία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ - ΣΚΟΥΠΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ


Συμφωνία με την Τρόικα μέχρι την Κυριακή απαιτείται προκειμένου να εκταμιευθεί η επόμενη δόση. Πρόθεση είναι να κατατεθεί στη Βουλή τη Δευτέρα, ημέρα συνεδρίασης του Γιούρογκρουπ, πολυνομοσχέδιο-σκούπα στο οποίο θα περιλαμβάνονται όλα τα προαπαιτούμενα.
Το ραντεβού του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά με την Τρόικα θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη. Θα έχει προηγηθεί συνάντησή του με την Γερμανίδα καγκελάριο Α. Μέρκελ στο Βερολίνο την Τετάρτη. Θεωρείται αυτονόητο ότι ο πρωθυπουργός θα επαναλάβει τη θέση ότι είναι απολύτως αναγκαία η προώθηση αναπτυξιακών πρωτοβουλιών. Σήμερα πραγματοποιήθηκε άτυπη συνεδρίαση ενός μίνι υπουργικού συμβουλίου στο υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να βρεθούν λύσεις οι οποίες θα παρουσιαστούν στην Τρόικα. Τα θερμά μέτωπα είναι τα εξής:
-Το σχέδιο της κινητικότητας στο Δημόσιο. Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυρ.Μητσοτάκης ζητά παράταση και η Τρόικα ανθίσταται ακριβώς επειδή τίποτα από τα συμφωνηθέντα σε ό,τι αφορά τη δημόσια διοίκηση δεν έχει εφαρμοστεί. Η συνάντησή τους την Τετάρτη θεωρείται εξαιρετικά κρίσιμη.
-Η αντιμετώπιση των ελλειμμάτων του ΕΟΠΠΥ. Ο υπουργός Υγείας διαβεβαιώνει ότι θα βρεθούν λύσεις χωρίς να περιοριστούν τα δικαιώματα των πολιτών στην περίθαλψη.
-Η κάλυψη της τρύπας του ΟΑΕΕ με την Τρόικα να ζητά έκτακτη εισφορά 2% στον τζίρο των επιχειρήσεων. Το ταμείο εκτιμάται ότι θα έχει τη διετία 2013-4 έλλειμμα 600 εκ ευρώ.
-Ο ενιαίος φόρος ακινήτων, καθώς η Τρόικα δεν έχει αποδεχθεί κάποιο από τα σχέδια που έχει καταθέσει η ελληνική πλευρά.
Επίσης, οι εκπρόσωποι των πιστωτών βάζουν θέμα αλλαγής της νομοθεσίας για τις ομαδικές απολύσεις ώστε να μην ισχύει το πλαφόν των 30 απολύσεων μηνιαίως. Η κυβέρνηση διαβεβαιώνει ότι δεν τίθεται θέμα μείωσης μισθών και περαιτέρω διευκόλυνσης των απολύσεων αλλά το μπρα ντε φερ είναι δύσκολο και το αποτέλεσμα δεν έχει ακόμη κριθεί.


aftodioikisi.gr

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΧΙΟΥ : ΠΑΡΟΧΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ ΑΝΕΡΓΩΝ ΓΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΕΙΣΟΔΟ ΣΤΟ ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΑΡΚΟ ΑΝΑΨΥΧΗΣ "Βloom"



Το Εργατικό Κέντρο Χίου σε συνεργασία με την επιχείρηση ΚΟΥΤΗΣ ΙΣΙΔΩΡΟΣ, ΜΑΝΩΛΑΚΗ-ΚΟΚΚΙΝΑΚΗ ΣΑΡΑΝΤΙΝΗ Ο.Ε. (BLOOM waterpark)προσφέρει στα παιδιά των ανέργων συναδέλφων δωρεάν είσοδο κατά την καλοκαιρινή περίοδο από 10/07/2013 έως και 15/09/2013.

Οι εγγραφές θα γίνονται στη Γραμματεία του Εργατικού Κέντρου από  10/07/2013 έως  06/09/2013 στις ώρες λειτουργίας του Κέντρου (Δευτέρα-Τρίτη-Πέμπτη-Παρασκευή 08:00-14:00 & 18:00-20:00 και Τετάρτη 08:00-14:45).
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να προσκομίσουν την κάρτα ανεργίας τους σε ισχύ καθώς και το τελευταίο εκκαθαριστικό της εφορίας, ( του έτους 2012 ή του 2013 αν έχει εκδοθεί).

Οι ωφελούμενοι θα προμηθεύονται το απαραίτητο εισιτήριο εισόδου το οποίο και θα πρέπει να το παρουσιάσουν κατά την είσοδό τους στο «Bloom» και θα ισχύει για μια δωρεάν πρόσβαση ανά βδομάδα κατά την περίοδο 10/07/2013 έως και 15/09/2013 και ισχύει μόνο για την είσοδο, κατανάλωση φαγητού ή αναψυκτικού δεν συμπεριλαμβάνονται.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τη Γραμματεία του Εργατικού Κέντρου στο τηλ. 22710-23550 και e-mailekechios@otenet.gr κατά τις προαναφερθείσες ημέρες και ώρες.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΩΝ ΨΑΡΩΝ

Ερώτηση
Προς
Τον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου

Θέμα: Ακτοπλοϊκή σύνδεση Ψαρών.
Η έννοια της νησιωτικότητας είναι νομοθετικά και συνταγματικά κατοχυρωμένη. Ειδικά, για απομακρυσμένα νησιά, όπως είναι τα Ψαρά, η αδιάλειπτη και τακτική ακτοπλοϊκή συγκοινωνία αποτελεί σημαντική προϋπόθεση, για τη βιώσιμη ανάπτυξή τους.
Συγκεκριμένα, στα Ψαρά υπάρχει επιδοτούμενο δρομολόγιο Λαύριο-Ψαρά-Μεστά, με υποχρέωση εκτέλεσής του τρείς φορές την εβδομάδα. Εδώ και μερικούς μήνες, σημειώνεται δυσλειτουργία στην παραπάνω σύνδεση, χωρίς να υπάρχει σταθερή ημερομηνία εκτέλεσης, και με κάποια δρομολόγια να είναι ανεκτέλεστα.
Οι συνέπειες μιας τέτοιας κατάστασης, όπως αυτή περιγράφεται παραπάνω, πολλαπλασιάζονται σε μια μικρή, απομακρυσμένη και δυσπρόσιτη κοινωνία, όπως είναι τα Ψαρά.
Ερωτάται ο κ. Υπουργός
Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε για την αντιμετώπιση της παραπάνω κατάστασης, έτσι όπως έχει διαμορφωθεί, ώστε να προστατεύεται και να διασφαλίζεται  το δικαίωμα των Ψαριανών για συνεχή και ποιοτική πρόσβαση στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες;
02 Ιουλίου 2013
Ο ερωτών βουλευτής


Κώστας Τριαντάφυλλος

EΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΣΤΗ ΧΙΟ

ΤΗΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΣΟΥ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Πρόγραμμα Συμβουλευτικής & Επανακατάρτισης Ανέργων

Ήρθε η ώρα να βελτιώσεις τις προοπτικές σου, να αυξήσεις τις επιλογές σου και να δεις νέους δρόμους να ανοίγονται μπροστά σου

Το μόνο που χρειάζεσαι είναι μια 2η ευκαιρία!


Το Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και συγκεκριμένα η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. Ανταγωνιστικότητα & Επιχειρηματικότητα ανέθεσε στην Ελληνική Εταιρία Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ) την «Υλοποίηση προγραμμάτων συμβουλευτικής και κατάρτισης με σκοπό την αντιμετώπιση των απολυμένων-ανέργων στους κλάδους Λιανικού Εμπορίου, Εμπορίας-Διακίνησης και Συντήρησης Αυτοκινήτων και Κατασκευών Δομικών Υλικών για τις οκτώ Περιφέρειες Αμιγούς Στόχου 1 (Σύγκλιση) και για τις τρεις περιφέρειες Σταδιακής Εξόδου» με ίδια μέσα, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εθνικό Αποθεματικό Απροβλέπτων».

Η λογική της παρέμβασης μέσω της προτεινόμενης πράξης, στηρίζεται στην κρίση που πλήττει τη χώρα και ειδικότερα στην πτωτική πορεία των συγκεκριμένων κλάδων, σε τόσο μεγάλο βαθμό ώστε να απειλείται η βιωσιμότητά τους.

Οι παραπάνω πράξεις στοχεύουν στον έγκαιρο απολογισμό των προσόντων και των επαγγελματικό προσανατολισμό σε νέες ειδικότητες συνολικά για 5.880 απολυμένους - ανέργους που προέρχονται από τους τρεις παραπάνω αναφερθέντες κλάδους καθώς και το σχεδιασμό και την υλοποίηση στοχευμένων προγραμμάτων κατάρτισης/ επανακατάρτισης.

Το Πρόγραμμα περιλαμβάνει τις ακόλουθες δύο Δράσεις:

Δράση 1: Συμβουλευτική - Επαγγελματικός Προσανατολισμός

Ο σκοπός της Δράσης 1 είναι  ο επαγγελματικός προσανατολισμός μέσω συμβουλευτικής  των ανέργων-απολυμένων από τους κλάδους του Λιανικού Εμπορίου, Εμπορίας-Διακίνησης και Συντήρησης Αυτοκινήτων και Κατασκευών Δομικών Υλικών με στόχο τον έγκαιρο απολογισμό των προσόντων τους και τον επαγγελματικό προσανατολισμό τους σε νέες ειδικότητες αυτών, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η υψηλή ανεργία που πλήττει τους 3 αυτούς κλάδους.


Δράση 2: Παρακολούθηση Προγραμμάτων Επαγγελματικής Κατάρτισης 

Η Δράση 2 θα λειτουργήσει συμπληρωματικά με τη Δράση 1, μετά τον προσδιορισμό των εκπαιδευτικών ελλείψεων κάθε απολυμένου-ανέργου, ώστε να σχεδιαστούν και να υλοποιηθούν προγράμματα κατάρτισης ή και επανακατάρτισης, με στόχο την απόκτηση νέων δεξιοτήτων και τεχνικών, για να διευκολυνθεί και να ενισχυθεί η ευελιξία-κινητικότητά τους καθώς η πρόσβαση τους στην αγορά εργασίας. Τα προγράμματα κατάρτισης θα σχεδιαστούν από επιτροπή επιστημονικού προσωπικού και συνεργατών-εκπαιδευτών της ΕΕΔΕ και εκπροσώπους των κλαδικών φορέων καθώς και εκπροσώπων των επιχειρήσεων οι οποίες προτίθενται να απορροφήσουν τους καταρτιζόμενους, με βάση τα αποτελέσματα που θα προκύψουν στη Δράση της Συμβουλευτικής.

Η παρακολούθηση των προγραμμάτων κατάρτισης διάρκειας 280 ωρών είναι επιδοτούμενη με €5 (μικτό) ανά ώρα κατάρτισης (280ώρες Χ 5€ = 1400 € μικτά).

Προϋπόθεση συμμετοχής είναι ο υποψήφιος να είναι απολυμένος - άνεργος από επιχείρηση που ανήκει σε έναν από τους παρακάτω κλάδους:

ü       Λιανικό Εμπόριο,
ü       Εμπορία, Διακίνηση και Συντήρηση Αυτοκινήτων
ü       Κατασκευές Δομικών Υλικών

Απαραίτητα Δικαιολογητικά Ένταξης στο Πρόγραμμα

1.       Αίτηση (από το site www.eede.gr)
2.       Επικυρωμένο αντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας
3.       Επικυρωμένο αντίγραφο Κάρτας Ανεργίας
4.       Βεβαίωση τελευταίου εργοδότη ή άλλο δικαιολογητικό από το οποίο να προκύπτει η συνάφεια της δραστηριότητας με τους παραπάνω κλάδους
5.       υπεύθυνη δήλωση στην οποία θα δηλώνεται ότι ο ενδιαφερόμενος από την ημερομηνία παύσης της τελευταίας εργασίας του δεν έχει εργασθεί κάπου αλλού μέχρι σήμερα
6.       Πρόσφατο Βιογραφικό Σημείωμα
7.       Πρόσφατη φωτογραφία

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν ή να αποστείλουν την αίτηση συμμετοχής συνοδευόμενη από τα απαραίτητα δικαιολογητικά, στα Κεντρικά Γραφεία της ΕΕΔΕ, στην Αθήνα και στη διεύθυνση: Λεωφόρος Ιωνίας 200 & Ιακωβάτων, 111 44 Αθήνα.


Επίσης την αίτηση και τα δικαιολογητικά οι ενδιαφερόμενοι μπορεί να υποβάλλουν και στο αρμόδιο Γραφείο του Επιμελητηρίου Χίου (υπεύθυνη : κα Αγγελική Αθηναίου, Δ/νση Φιλ. Αργέντη 8 , Τηλ. 2271044524 , e-mail: fratzear@hotmail.com,) το οποίο είναι «Συμμετέχων φορέας» στην υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου.

"ΚΟΥΖΙΝΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ" ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΧΙΟΥ, ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΗΠΟ , ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 6 ΙΟΥΛΙΟΥ

Η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Χίου διοργανώνει το Σάββατο 6 Ιουλίου στο χώρο του  Δημοτικού Κήπου Κουζίνα Αλληλεγγύης. Μετά τη συλλογή τροφίμων/ειδών πρώτης ανάγκης και τη διάθεση τους σε οικογένειες ανέργων συμπολιτών μας, συνεχίζουμε τη δράση μας στα πλαίσια της οργάνωσης δομών αλληλεγγύης προτάσσοντας τη συλλογικότητα έναντι της ατομικότητας και της απομόνωσης. Η Κουζίνα είναι ένα εγχείρημα συλλογικό με την έννοια ότι μαζευόμαστε, μαγειρεύουμε και τρώμε όλοι μαζί, συμμετέχοντας στις εργασίες που χρειάζονται. Από τη διαμόρφωση του χώρου μέχρι το καθάρισμα, ο καθένας με τον τρόπο του και ανάλογα με τις δυνατότητες του.

Στα πλαίσια της αλληλεγγύης και της έμπρακτης συνεισφοράς σας καλούμε να συνδράμετε στην πραγματοποίηση της Συλλογικής Κουζίνας. Στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε η ειλικρινής διάθεση προσφοράς απέναντι σε όσους έχουν μεγαλύτερη ανάγκη είναι που αποδεικνύει πως η κοινωνία αντιστέκεται απέναντι στη βαρβαρότητα της εποχής.

Το ραντεβού μας είναι στο χώρο δίπλα από το Θερινό Σινεμά γύρω στις 6 το απόγευμα.Το πιάτο μας θα περιλαμβάνει ρύζι που θα το ετοιμάσουμε εκείνη την ώρα, σουβλάκια και σαλάτα εποχής. Απευθυνόμαστε λοιπόν σε όλους όσους θέλουν και μπορούν να συνεισφέρουν στη συλλογή των υλικών για το μαγείρεμα.
Συγκεκριμένα χρειαζόμαστε λαχανικά για τη σαλάτα (ντομάτες, αγγούρια), λεμόνια, σουβλάκια για ψήσιμο, κρασί και αναψυκτικά για τα παιδιά.

Η ομάδα της Κουζίνας ευχαριστεί εκ των προτέρων για τη συνεργασία και την προσφορά σας.

Τηλέφωνα επικοινωνίας:  22710 23550- Εργατικό Κέντρο Χίου,  6974812947, 6974845022.
                                        


Πρωτοβουλία   Αλληλεγγύης
                                                    


ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΜΕ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟ ΟΙΚΟΤΡΟΦΕΙΟ ΟΙΝΟΥΣΣΩΝ




Tο πρότυπο μαθητικό οικοτροφείο Οινουσσών, έπειτα από 57 συνεχή έτη λειτουργίας, κινδυνεύει να κλείσει λόγω αδυναμίας καλύψεως μεγάλου μέρους του λειτουργικού του κόστους από τους ιδιωτικούς πόρους Οινουσσίων και ιδιαιτέρως των Ιδρυμάτων του αειμνήστου Καπτα-Γιάννη Δ. Πατέρα, στους οποίους στηριζόταν έως σήμερα και χωρίς το κράτος να έχει συνεισφέρει μέχρι τώρα ούτε μια δραχμή ή ένα ευρώ.
Ο Δήμαρχος Οινουσσών κ. Ευάγγελος Αγγελάκος από τον Μάρτιο συζητεί με τον Υπουργό Παιδείας κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο το ζήτημα της καλύψεως μέρους του λειτουργικού κόστους από την Πολιτεία. Μάλιστα, έχει επισημανθεί πολλάκις προς την ηγεσία του Υπουργείου η σημασία της προσφοράς του οικοτροφείου μας σε παιδιά και οικογένειες ολόκληρης της Ελλάδας, καθώς όλα αυτά τα χρόνια έχουν φιλοξενηθεί αφιλοκερδώς σε αυτό άνω των 5.000 απόρων παιδιών από όλη την χώρα, δίδοντάς τους κατ’ αυτόν τον τρόπο την δυνατότητα των σπουδών, υποτροφίες για ανώτερες και ανώτατες σπουδές, αλλά και την διάνοιξη νέων προσοδοφόρων επαγγελματικών οριζόντων.
Το Υπουργείο έχει ενημερώσει την δημοτική μας αρχή ότι αναζητεί τρόπο χρηματοδοτήσεως. Ωστόσο, έχει ήδη επισημανθεί προς τον κ. Υπουργό ότι πρέπει να υπάρξει απάντηση στο θέμα αυτό μέχρι το τέλος του τρέχοντος μηνός, ώστε να ειδοποιηθούν τα παιδιά και οι οικογένειές τους κατά πόσον θα επιστρέψουν στις Οινούσσες για να συνεχίσουν απρόσκοπτα την φοίτησή τους ή το Υπουργείο θα τους στερήσει τα πλεονεκτήματα, τα οποία τους παρέχει το νησί μας.
Είμεθα βέβαιοι ότι το Υπουργείο Παιδείας αντιλαμβάνεται τις επικίνδυνες συνέπειες της ενδεχόμενης παύσης της λειτουργίας του πρότυπου οικοτροφείου μας και θα αναλάβει τις ηθικές του ευθύνες.
Εκ του Δήμου
27/06/2013


ΣΗΜΕΡΑ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ Β. ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΧΙΟΥ

Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ Β. ΑΙΓΑΙΟΥ  και η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΧΙΟΥ σας προσκαλούν σε εκδήλωση συζήτηση την Τετάρτη  3Η ΙΟΥΛΙΟΥ στο καφέ του ΚΗΠΟΥ στις 7:30 μμ με θέμα:
«Η εφαρμογή του Καλλικράτη και οι επιπτώσεις του στο λαό.» Εισηγητικά θα μιλήσουν:
 Οι επικεφαλείς Στρατής Κόρακας Περιφερειακός Σύμβουλος Β Αιγαίου , Μάρκος Σκούφαλος Δημοτικός Σύμβουλος Χίου και άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης.
 Θα πραγματοποιηθεί δημόσιος απολογισμός της δράσης μας και θα κατατεθούν σκέψεις και προβληματισμοί για το ρόλο της Περιφέρειας και του Δήμου στα οξυνόμενα προβλήματά μας και την οργάνωση της πάλης για να αποκρούσομε τα χειρότερα που αφορούν στη ζωή μας και σε τοπικό επίπεδο