Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

ΔΩΡΕΑ ΜΕΛΕΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΟΦΑΛΙΔΕΙΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΛΗΜΝΟΥ

Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αιγαίου (υπ αριθ. 22/13-6-2013 συνεδρίαση) αποφάσισε την αποδοχή δωρεάς όλων των απαιτούμενων μελετών για την επισκευή – αποκατάσταση του Γαροφαλίδειου κτιρίου της Πανεπιστημιακής μονάδας στην Μύρινα της Λήμνου με σκοπό την άμεση ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ Β. Αιγαίου. Το κτίριο έχει χαρακτηριστεί διατηρητέο από το Υπουργείο Πολιτισμού. Πρόκειται για πρώην κινηματογράφο 300 θέσεων, ο οποίος θα διαμορφωθεί σε αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, όπου θα γίνονται μαθήματα, σεμινάρια, θερινά σχολεία, τελετές ορκωμοσίας, καθώς και άλλες εκδηλώσεις του Πανεπιστημίου. Ταυτόχρονα, θα αξιοποιηθεί στο πλαίσιο της Προγραμματικής Σύμβασης συνεργασίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου με τον Δήμο Λήμνου, και ειδικότερα σε θέματα Δια Βίου Μάθησης.


Εκφράζοντας τις θερμότατες ευχαριστίες προς τους δωρητές κ.κ. Γαροφαλίδη Νικόλαο και Γαροφαλίδη Βασίλειο η Σύγκλητος εξήρε την σπουδαιότητα της ανιδιοτελούς προσφοράς τους προς το Πανεπιστήμιο Αιγαίου για την ουσιαστική ενίσχυση των ιδιόκτητων υποδομών της Πανεπιστημιακής μονάδας Λήμνου.

Η συνεργασία με το Δήμο Λήμνου για την δημιουργία και αξιοποίηση σύγχρονων υποδομών αναβαθμίζει συνολικά την εκπαιδευτική διαδικασία, συνδέει άρρηκτα το Πανεπιστήμιο με την τοπική κοινωνία και αναδεικνύει δυνατότητες και προοπτικές τοπικής ανάπτυξης.

Τέλος, η Πρυτανική Αρχή έχει ήδη αναλάβει τις σχετικές πρωτοβουλίες για την πλήρη αξιοποίηση της δωρεάς η οποία θα επέλθει με την χρηματοδότηση του έργου από το ΕΣΠΑ Β. Αιγαίου. Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, ο Δήμος Λήμνου και η Περιφέρεια Β. Αιγαίου σε πρόσφατη συνάντησή τους έχουν ήδη αποφασίσει για την αναγκαιότητα και την διαδικασία υλοποίησης του συγκεκριμένου έργου.


Νίκος Σουλακέλλης, Αναπληρωτής Καθηγητής
Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας
Πανεπιστήμιο Αιγαίου
Κτήριο Διοίκησης
Λόφος Πανεπιστημίου
81100 Μυτιλήνη
τηλ.: 22510-36021, fax: 22510-36029
e-mail: 
vice-rector-afsw@aegean.gr

ΟΚΤΩ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΜΕ ΑΡΓΙΑ


Με αργία κινδυνεύουν, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr,  8 δήμαρχοι της Αττικής για διαφορά πειθαρχικά παραπτωματα για τα οποία παραπέμφθηκαν απο την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.
Οι υποθέσεις εκδικάστηκαν χθες από το Πειθαρχικό Συμβούλιο του άρθρου 234 του Ν 3852/2010 το οποίο αποτελείται από τρεις προέδρους εφετών, έναν εκπρόσωπο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής και έναν εκπρόσωπο της ΚΕΔΕ.
Αναλύτικα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι παραπομπές αφορούν στους:
-Δημος Μαραθώνα: Ο δήμαρχος Ιορδάνης Λουίζος και έξι δημοτικοί σύμβουλοι για παραλείψη διαδικασίας αδειοδότησης και λειτουργίας καταστημάτος υγειονομικού ενδιαφέροντος
Δημος Ύδρας: O πρώην δήμαρχος Κώστας Αναστόπουλος για παραλείψεις στη διαχείριση  μισθωμάτων ακινήτου ιδιοκτησίας του δήμο από  από κληροδότημα
Δήμος Αγίας Παρασκευής: Ο δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς και δέκα δημοτικοί σύμβουλοι, για μη συννομες ενέργειες σε διαδικασία έργων για την ανάπλαση της πόλης
Δήμος Φυλής: Ο δήμαρχος Δημήτρης Μπουραίμης για άρνηση συνεργασίας με τον Συνήγορο του Πολίτη και σύναψη ακύρων συμβάσεων μίσθωσης έργου. Στο πειθαρχικό και 4 δημοτικοί σύμβουλοι.
Δήμος Λυκόβρυσης Πέυκης:  Οι  δημοτικοί σύμβουλοι Μιχάλης Μαρκουλάκης, Γιώργος Ζαφειρόπουλος και Βασιλική Νικολαροπούλου για μη σύννομες διαδικασίες σε πρόσληψη και απασχόληση υπαλλήλων
Δημος Ζωγράφου: Ο πρώην δήμαρχος Δ. Καζάκος για μη σύννομες διαδικασίες σε πρόσληψη και απασχόληση υπαλλήλων
Δήμος Κηφισιάς: 22 δημοτικοί σύμβουλοι  μεταξύ των οποίων ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νίκος Παναγιώτου και ο Λεωνίδας Ψυχόπαιδας για μη συμμόρφωση σε απόφαση της επιτροπής παραγράφου 1 του άρθρου 7 του Ν 2839/2000 περι αλλαγής χρησης ακινήτων
Δήμος Ελληνικού Αργυρόπουλη: Ο δήμαρχος Χρήστος Κορτζίδης για απασχολήση εργαζομενων των οποίων η σύμβαση έχει λήξει και την έκδοση ενταλμάτων πλκηρωμής που είχαν κριθεί μη νόμιμες
Δήμος Κηφισιάς : Ο δήμαρχος Νίκος Χιωτάκης  για άρνηση  συνεργασίας με τον Συνήγορο του Πολίτη
Δήμος Σαρωνικού: Οι Αντιδήμαρχοι Ανδρέας Πέγκας  και Μανόλης Τσαλίκιδης για χρήση οχημάτων του δήμου άνευ αδείας.
Δήμος Ραφήνας:  Ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Μάρκου για απουσίες από δημοτικό συμβούλιο
Δήμος Σαλαμίνας: Ο δημοτικός σύμβουλος Θωμάς Μπερής για χρήση πυροσβεστικού οχήματος άνευ έγκρισης.
Δήμος Βύρωνα: Πέντε δημοτικοί σύμβουλοι Αγνή Σμπόνια, Στέλιος Διονυσίου, Παναγιώτης Κόνσουλας, Ισαβέλα Δάρα, Δημήτρης Δαρλαγιάννης για απουσίες από το δημοτικό συμβούλιο
Δήμος Περάματος: Ο δημοτικός συμβούλος  Βαγγέλης Κάρδαρης για απουσίες από το δημοτικό συμβούλιο
Δήμος Κηφισιάς: Μέλη τοπικού συμβουλίου Νέα Ερυθραίας για παραλέιψεις κατά τη διακδικασία αδειοδότησης και λειτουργίας καταστηματος υγειονομικού ενδιαφέροντος
Δήμος Αθηναίων: Οι δημοτικοί συμβουλοι Χρηστος  Αθανασάκος, Μαρία Ζώντου για απουσίες από το δημοτικό συμβούλιο
Δήμος Πεντέλης:  Ο δήμαρχος Δ. Στεργίου για μη εκτέλεση  αποφάσεων δημοτικού συμβουλίου (δημοτικός φόρος) και μη συννομες διαδικασίες στη λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου


aftodioikisi.gr

ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ 15-17 ΙΟΥΛΙΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ Η ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ

Τριήμερο κλείσιμο των  Δήμων 15-17 Ιουλίου   και άμεση συνάντηση της ΚΕΔΕ με τον Πρωθυπουργό για το ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο πολιτικό σύστημα της χώρας αποφάσισε η Έκτακτη Συνέλευση των Δημάρχων και των Δ.Σ. των ΠΕΔ, η οποία συγκλήθηκε στην Αθήνα και είχε ως θέμα το πολυνομοσχέδιο που αφορά στην κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας και της υπηρεσίας των Σχολικών Φυλάκων και τη θέση σε διαθεσιμότητα των εργαζομένων σ’ αυτές, καθώς και τη διεύρυνση της επιτροπείας των Δήμων μέσω του «Παρατηρητηρίου Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ».
Η πλειοψηφία των παρευρισκομένων Δημάρχων έθεσε στη διάθεση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ τις παραιτήσεις τους, σε περίπτωση μη αποδοχής από την Κυβέρνηση των προτάσεών τους.
Οι αιρετοί αποφάσισαν ακόμη όσο οι δήμοι θα παραμένουν κλειστοί να λειτουργήσουν κανονικά οι υπηρεσίες καθαριότητας και οι κοινωνικοπρονοιακές δομές, με εξαίρεση την Τρίτη, 16 Ιουλίου, ημέρα γενικής πανελλαδικής απεργίας.
Την ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση όλων των αιρετών στο υπουργείο Εσωτερικών, πορεία στη Βουλή και επίδοση  του Ψηφίσματος στον Πρόεδρο της Βουλής και τα Πολιτικά Κόμματα.
Αμέσως μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου, το  Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ θα εξετάσει και θα εκτιμήσει τις επόμενες ενέργειές του.  
Αναλυτικά το ψήφισμα έχει ως εξής:
Η Έκτακτη Συνέλευση των Δημάρχων και των Διοικητικών Συμβουλίων των ΠΕΔ, που συνήλθε στην Αθήνα στις 12 Ιουλίου 2013 και είχε ως θέμα συζήτησης το πολυνομοσχέδιο που αφορά στην κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας και της υπηρεσίας των Σχολικών Φυλάκων και τη θέση σε διαθεσιμότητα των εργαζομένων σ’ αυτές, καθώς και τη διεύρυνση της επιτροπείας των Δήμων μέσω του «Παρατηρητηρίου Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ», καταλήγει στο ακόλουθο.
Η αιφνιδιαστική απόφαση της Κυβέρνησης για κατάργηση βασικών αρμοδιοτήτων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι κίνηση εχθρική και απαξιωτική για το ρόλο, τη σημασία και την προσφορά της Τοπικής  Αυτοδιοίκησης.
Η απόφαση αυτή έρχεται σε ευθεία αντίθεση με τη Συνταγματική επιταγή για οικονομική και διοικητική αυτοτέλεια του θεσμού, αλλά και το ευρωπαϊκό κεκτημένο για την αποκέντρωση και τη μεταφορά αρμοδιοτήτων στην Αυτοδιοίκηση με βάση τις αρχές της εγγύτητας και της επικουρικότητας.
Με την απόφασή της η Κυβέρνηση καταργεί κάθε έννοια κράτους δικαίου και λειτουργίας του δημοκρατικού μας πολιτεύματος.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση της χώρας εκφράζει την πλήρη αντίθεσή της για την κατάργηση αρμοδιοτήτων και υπηρεσιών, όπως είναι η Δημοτική Αστυνομία και οι Σχολικοί Φύλακες καθώς και για τη θέση σε διαθεσιμότητα και απόλυση των εργαζομένων σ’ αυτές διότι:
Πρώτον,  η μεταφορά αρμοδιοτήτων από την Τοπική Αυτοδιοίκηση στο Κεντρικό Κράτος έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το Σύνταγμα της χώρας.
Δεύτερον, τόσο  οι Δημοτικοί Αστυνομικοί όσο και οι Σχολικοί Φύλακες είναι απαραίτητοι για την εύρυθμη λειτουργία των πόλεων, την αντιμετώπιση της  καθημερινής παραβατικότητας, την πάταξη του παραεμπορίου, τον έλεγχο των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, την προστασία των μαθητών,  των σχολικών υποδομών και του εξοπλισμού τους. 
Η Τοπική Αυτοδιοίκηση δηλώνει ότι είναι σύμφωνη με το μέτρο της κινητικότητας των εργαζομένων από υπηρεσίες με πλεονάζον προσωπικό σε υπηρεσίες  με ελλείψεις, προκειμένου να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας των Σχολικών Φυλάκων και της Δημοτικής Αστυνομίας.
Ζητάμε άμεσα ανεξάρτητη επιτροπή αξιολόγησης, που θα προχωρήσει σε αντικειμενική, αξιόπιστη και σοβαρή αξιολόγηση των Υπουργείων, των φορέων τους και της Τοπικής και Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης και αμέσως μετά να ξεκινήσει σοβαρός και ουσιαστικός διάλογος για την κινητικότητα των υπαλλήλων και τη βελτίωση της Δημόσιας Διοίκησης.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση τονίζει ότι είναι σταθερά προσηλωμένη στην εμπέδωση της διαφάνειας και της νομιμότητας στους Δήμους. Αυτό όμως που αρνείται κατηγορηματικά είναι η κατάλυση του Συντάγματος και της Αυτοτέλειας της Τοπικής  Αυτοδιοίκησης.
Θεωρεί ότι το «Παρατηρητήριο Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ», είχε ως προφανή στόχο την επιτροπεία των Δήμων και όχι την πρόθεση παροχής βοήθειας και επίλυσης των προβλημάτων τους. Και με τις  υπό ψήφιση διατάξεις δείχνουν ότι η Κυβέρνηση έχει ουσιαστικά αποφασίσει να υποκαταστήσει τα όργανα διοίκησης των Δήμων και των Δημάρχων, που έχουν λαϊκή νομιμοποίηση με διορισμένους επιτρόπους.
Θεωρούμε αντισυνταγματικές, γραφειοκρατικές και αναποτελεσματικές τις σχετικές διατάξεις και απαιτούμε την απόσυρσή τους από το πολυνομοσχέδιο.

Μετά τα παραπάνω η Έκτακτη Συνέλευση αποφασίσει τα παρακάτω:
·        Την άμεση συνάντηση της ΚΕΔΕ με τον Πρωθυπουργό, για όλα τα παραπάνω θέματα, αλλά και συνολικά για το ρόλο της Αυτοδιοίκησης στο πολιτικό σύστημα.
·        Τη δημιουργία ειδικής πλατφόρμας για διαδημοτική κινητικότητα, που θα παρακάμπτει τις σημερινές χρονοβόρες και γραφειοκρατικές διαδικασίες.

·        Αναστολή της  λειτουργίας των Δήμων Δευτέρα 15, Τρίτη 16 και Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013. Σε ότι αφορά την καθαριότητα και τις κοινωνικοπρονοιακές δομές να λειτουργήσουν κανονικά, με εξαίρεση την Τρίτη, ημέρα γενικής απεργίας.
·        Συγκέντρωση όλων των αιρετών την ημέρα ψήφισης του Νομοσχεδίου στο Υπουργείο Εσωτερικών, πορεία στη Βουλή και επίδοση  του Ψηφίσματος στον Πρόεδρο της Βουλής και τα Πολιτικά Κόμματα.
·        Η πλειοψηφία των παρευρισκομένων Δημάρχων έθεσε στη διάθεση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ τις παραιτήσεις τους, σε περίπτωση μη αποδοχής από την Κυβέρνηση των παραπάνω προτάσεων του ψηφίσματός μας.

·        Αμέσως μετά την ψήφιση του Νομοσχεδίου, το  Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ θα εξετάσει και θα εκτιμήσει τις επόμενες ενέργειές μας.   

O "ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΜΕΓΑΛΕΙΟΤΑΤΟΣ" ΕΠΑΝΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΗ ΧΙΟ,... ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ


http://www.yianniszafeiris.com/images/banners/%20%202013%20small.jpgΑνασχηματισμένη επανέρχεται η επιτυχία του χειμώνα, που τώρα σημειώνει τεράστια επιτυχία σε όλη την Ελλάδα. Το έργο έχει ήδη ζητηθεί και έχει κλείσει συμφωνία για να δώσει περισσότερες από τριάντα παραστάσεις μέσα στο καλοκαίρι, σε Ελλάδα και Κύπρο. Το ΔΗΠΕΘΕ Βορείου Αιγαίου, ο βασικός αρωγός αυτής της παραγωγής, μετά από πολλά χρόνια κατορθώνει να παρουσιάσει το έργο του έξω από την έδρα του δίχως οικονομικό βάρος, εφόσον την όλη οργάνωση της περιοδείας ανέλαβαν οι Πέτρος Ξεκούκης και Γιώργος Ματαράγκας, με τη βοήθεια του Γιάννη Ζαφείρη ο οποίος παρακολουθεί από κοντά όλη αυτή τη διαδρομή. Παρόλο που έγινε προσπάθεια να δοθούν παραστάσεις σε όλη την περιφέρεια βορείου αιγαίου, η παραγωγή κατόρθωσε να καλύψει έως τώρα τη Χίο, τα Ψαρρά και τις Οινούσσες, ωστόσο η Μυτιλήνη παραμένει στα σχέδια ως σταθμός.
Το νέο σχήμα, πέραν των Ξεκούκη & Ματαράγκα, αποτελείται από τους Ελένη Φιλίνη, Γιάννη Μποσταντζόγλου, Περικλή Κασσανδρινό και Δήμητρα Παπαδήμα.  
"Ένας κακομαθημένος και μια ζωή άεργος Βασιλιάς, συνηθισμένος στον πλούτο και στις ανέσεις που του παρέχει ο θρόνος, είναι υποχείριο της ισχυρής μητέρας του και των διεφθαρμένων πολιτικών με τους οποίους συνεργάζεται εξ ανάγκης, είτε γιατί τον απειλούν ευθέως, είτε γιατί αποπειρώνται να τον ανατινάξουν με βόμβες, είτε γιατί πέρα από αυτούς, δεν υπάρχει τίποτε καλύτερο να επιλέξει. Τα Υπουργεία και η εξουσία μοιράζεται μεταξύ τους σα να ήταν τραπουλόχαρτα, ή με ένα κέρμα, ή παίζοντας «παπουτσάκια», όπως παιδιά. Ο λαός όμως παραμένει ανικανοποίητος, γιατί πάντα κάποιοι μένουν έξω από τη διαπλοκή και άρα από το εύκολο χρήμα. Έτσι, υπό τις απειλές και τον εκφοβισμό, η «συνεργασία» για την εξουσία και τη «σωτηρία» της χώρας διευρύνει το κυβερνητικό σχήμα διαρκώς, το μεταμορφώνει και το γιγαντώνει, όμως μαζί του γιγαντώνονται και οι απαιτήσεις της νέας πολυκομματικής κυβέρνησης που σχηματίζεται κάθε φορά, ενώ μικραίνουν οι απολαβές των μελών της, γεγονός που δημιουργεί μεταξύ τους έναν απίστευτο ανταγωνισμό που καταλήγει σε πάλη"
Το «Σύντροφε Μεγαλειότατε» (Χαρίλαος ο Β'), είναι το ένα από τα δύο άπαιχτα έργα του Αλέκου Σακελλάριου
Η διασκευή, πραγματοποιήθηκε με απόλυτο σεβασμό στο πρωτότυπο κείμενο του Αλέκου Σακελλάριου. Το έργο αυτό, είναι το τελευταίο που έγραψε ο Σακελλάριος και αφορά σε μια κωμωδία χαρακτήρων. Ο «Σύντροφος Μεγαλειότατος» είναι μια-πάντα- επίκαιρη πολιτική σάτιρα, νοτισμένη από στοιχεία που θυμίζουν Αριστοφανική αρχαία κωμωδία. Ο Σακελλάριος σατιρίζει τα πολιτικά ήθη των εποχών που διανύουμε, προβάλλοντας τις παθογένειες του ελληνικού κράτους, τη διαφθορά και την εξάρτηση που προκαλεί η εξουσία, σε όλες ανεξαιρέτως τις πολιτικές παρατάξεις. Μέσα από την κωμική παρουσίαση του πολιτικού εκφυλισμού και του ξεπεσμού των πολιτικών στην προσπάθειά τους να γαντζωθούν και να παραμείνουν στην εξουσία, αποκαλύπτονται κοινά στοιχεία λοιδορίας και αναίσχυντων πολιτικών τακτικών, που γνωρίσαμε από τους «Ιππής», ή ακόμη και από τους «Χαλασοχώρηδες» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη. Παράλληλα ξεσκεπάζονται οι σημερινοί Κλέωνες, γεννώντας στο θεατή προβληματισμό που αφορά στη δική του αποκλειστική ευθύνη την απορρέουσα από τις ατυχείς του επιλογές σε καταστροφικές πολιτικές ανίκανων πολιτικών προσώπων. Και ενώ είναι ολοφάνερες οι ιδιαίτερα κωμικές ανατροπές που αδυνατούν να αντιμετωπίσουν οι ήρωες του έργου, το γέλιο που προκαλεί η -δήθεν- αθωότητά τους, οι ψεύτικοι έρωτες και η γύμνια τους, το συγκεκριμένο έργο δικαιωματικά χαρακτηρίζεται ως πολυεπίπεδο, γιατί στεγάζει και βαθύτερα νοήματα, αφήνοντάς τα με διακριτικό τρόπο στο θεατή για επεξεργασία (Γιάννης Ζαφείρης)
Σκηνοθεσία & Διασκευή κειμένου: Γιάννης Ζαφείρης
Γενική είσοδος: 10 euro
Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Γιάννης Μποσταντζόγλου - Ελένη Φιλίνη - Πέτρος Ξεκούκης - Γιώργος Ματαράγκας – Γιάννης Ζαφείρης - Περικλής Κασσανδρινός – Πέτρος Πέτρου
Μουσική Σύνθεση: Γιώργος Περαντάκος - Στίχοι: Γιάννης Ζαφείρης - Ερμηνεία: Γ. Περαντάκος & Ερωφίλη (Τρίφωνο)
Ενδυματολογία: Φωτεινή Παππά - Ζωή Κουτσουλιάνου Σκηνογραφία/Φωτισμοί: Γιάννης Ζαφείρης
Ηχογράφηση Μουσικής: Studio Δημήτρη & Αντώνη Παπαβομβολάκη
Φωτογραφίες: Νίκος Τσιατάς – VideoΓιάννης Ζαφείρης
Επεξεργασία - Ηχογράφηση Ηχητικών Effects: Studio Focus
Πρόγραμμα Περιοδείας:
  • 29 Ιουλίου: ΨΑΡΡΑ
  • 30 και 31 Ιουλίου: ΧΙΟ - ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΜΙΚΗΣ ΘΕΩΔΩΡΑΚΗΣ
  • 1η Αυγούστου: ΟΙΝΟΥΣΣΕΣ
Προηγούνται και ακολουθούν παραστάσεις στην υπόλοιπη Ελλάδα και Κύπρο.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ "ΛΟΥΚΕΤΟ" ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ

- Την πολιτική του παραίτηση στη διάθεση της ΚΕΔΕ υπέβαλε ο Δημήτρης Βουνάτσος
- Θα αποχωρίσει από τη θέση του αν ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο
- Την Τρίτη η ΚΕΔΕ θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά
- Προς κλείσιμο των υπηρεσιών των δήμων, εκτός των προνοιακών, μέχρι την Τετάρτη
- Σε κλίμα έντασης η έκτακτη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ για διαθεσιμότητα, κινητικότητας και απολύσεις στο δημόσιο
Το παράδειγμα του δημάρχου Ηγουμενίτσας και πολλών μελών του Δ.Σ. που υπέβαλαν χθες τις παραιτήσεις τους είναι έτοιμος να ακολουθήσει και ο δήμαρχος Λέσβου.
«Για να ενισχύσουμε τη διαπραγματευτική γραμμή της ΚΕΔΕ, υποβάλλω στη διάθεση του προεδρείου την πολιτική μου παραίτηση και κάλεσα τους συναδέλφους, με βαριά κουβέντα: όσοι έχουν αρχ@@@ να με ακολουθήσουν!», είπε ο Δημήτρης Βουνάτσος στο NewsIt, στο περιθώριο της έκτακτης συνεδρίασης της ΚΕΔΕ στο Caravel.
Η Κεντρική Ένωση Δήμων συνεδριάζει από το πρωί στο ξενοδοχείο Caravel για να καθορίσει τη στάση της ενόψει του κύματος απολύσεων, διαθεσιμότητας και κινητικότητας που φέρνει την Τοπική Αυτοδιοίκηση το πολυνομοσχέδιο.
Στο τραπέζι και το επ' αόριστον λουκέτο των δήμων και παραιτήσεις δημάρχων
Την αναστολή της λειτουργίας των δήμων από την ερχόμενη Δευτέρα έως και την Τετάρτη, όταν θα τεθεί σε ψηφοφορία το πολυνομοσχέδιο πρότεινε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Καλλιθέας Κώστας Ασκούνης.
Από το λουκέτο, σύμφωνα με την πρόταση, θα εξαιρεθούν οι κοινωνικές υπηρεσίες, που θα κλείσουν μόνο την Τρίτη, παραμονή της ψήφισης του νομοσχεδίου.
Ο πρόεδρος της ΠΟΕ ΟΤΑ Θέμης Μπαλασόπουλος μιλάει στη συνέλευση της ΚΕΔΕ - ΦΩΤΟ NEWSIT
Ειδικά στους τουριστικούς δήμους θα δοθεί η δυνατότητα να αποφασίσουν κατά βούληση εάν θα κλείσουν ή όχι τις δομές τους. Την ημέρα της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου η ΚΕΔΕ προτείνει συγκέντρωση και πορεία προς τη Βουλή.
Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ ζήτησε την απόσυρση του νομοσχεδίου, σοβαρή και αποτελεσματική κινητικότητα σε όλο το εύρος της δημόσιας διοίκησης και δημιουργία πλατφόρμας για ενδοδημοτική κινητικότητα. Σε διαφορετική περίπτωση υπάρχει πρόταση για επ' αόριστον λουκέτο των δήμων και παραιτήσεις δημάρχων.
«Αν το νομοσχέδιο ψηφιστεί θα εξετάσουμε το ενδεχόμενο ακόμη και ακραίων παρεμβάσεων, όπως οι μαζικές παραιτήσεις δημοτικών συμβουλίων σε όλη τη χώρα» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ.
Ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, ζήτησε απόσυρση του πολυνομοσχεδίου και τη διεξαγωγή τοπικών δημοψηφισμάτων για να αποφασίσουν οι πολίτες αν θέλουν, όπως είπε, δημοτική αστυνομία ή όχι.
Παράλληλα, οι δήμαρχοι αντιδρούν στο ρόλο του Παρατηρητηρίου Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ που φέρνει το πολυνομοσχέδιο.
Με το σχέδιο νόμου, το Οικονομικό Παρατηρητήριο αποκτά το δικαίωμα να επεμβαίνει στους προϋπολογισμούς όλων των δήμων και, στην περίπτωση που οι υποδείξεις του δεν γίνουν σεβαστές, έχει το δικαίωμα να στερεί από τους δήμους το μερίδιό τους από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους.
Επιπλέον, σε περίπτωση μη συμμόρφωσης με τις υποδείξεις του Παρατηρητηρίου, αποδίδεται αστική και πειθαρχική ευθύνη στους αιρετούς και τους υπαλλήλους των δήμων.
Σε βαρύ κλίμα γίνεται η έκτακτη συνέλευση της ΚΕΔΕ - ΦΩΤΟ NEWSIT
Τόσο ο Κώστας Ασκούνης, όσο και ο δήμαρχος Λαρισσαίων Κώστας Τζανακούλης, στάθηκαν ιδιαιτέρως το γεγονός ότι ο γενικός διευθυντής του υπουργείου Οικονομικών θα υποδεικνύει, πλέον, στους ΟΤΑ πώς θα διαμορφώνουν τους προϋπολογισμούς τους, ακυρώνοντας, όπως είπαν, επί της ουσίας πλήρως τον ρόλο των δημάρχων.
Να τους κάνουμε, αφού δε μας σέβονται, να μας φοβούνται είπε ο Θέμης Μπαλασόπουλος από το βήμα της συνέλευσης της ΚΕΔΕ
«Ας διορίσουν λοιπόν 325 Επιτρόπους, ως επικεφαλής των δήμων, να τελειώνουμε» είπε ο κ. Ασκούνης. Και ο κ. Τζανακούλης σημείωσε ότι «δεν είναι δυνατόν να βάζουν έναν διευθυντή του υπουργείου Οικονομικών να ελέγχει τους προϋπολογισμούς των δήμων».
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΟΥΧΑΙΜΠ


newsit.gr

ΑΝΕΛ: H TOΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ "ΜΑΡΙΟΝΕΤΑ"

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν είναι «ΜΑΡΙΟΝΕΤΑ».
Είναι συνταγματικά κατοχυρωμένος θεσμός.
Η απόφαση της μνημονιακής κυβέρνησης του ΣΑΜΑΡΑ, να ξεκινήσει την «μεταρρύθμιση» απορρυθμίζοντας τους Δήμους, για να ικανοποιήσει τα αιτήματα των τοκογλύφων δανειστών, μας βρίσκει αντιμέτωπους.
Η επανάληψη του πειράματος – ελέω ΕΡΤ - της κατάργησης «εν μια νυκτί» βασικών υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, απειλεί ευθέως την εύρυθμη λειτουργία των τοπικών κοινωνιών.
Θεωρούμε ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορεί να αξιολογήσει και να διαχειριστεί, την όποια μετακίνηση προσωπικού από μόνη της, μέσα από τις δικές της ανάγκες.
Καλούμε τους αιρετούς να συμπαραταχθούν με τους εργαζόμενους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, σε κοινές δράσεις, για να ματαιωθεί η αρχή του τέλους της Αυτοδιοίκησης.


ΑΝΑΞΙΟΠΟΙΗΤΟΙ ΠΟΡΟΙ ΤΟΥ ΕΣΠΑ ΓΙΑ ΤΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΚΗΣ ΟΔΟΠΟΙΪΑΣ ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

   

κ. Περιφερειάρχη,

Με έκπληξη διαβάσαμε την απάντηση σας, στην από 10.07.2013 σχετική Ερώτηση της Παράταξης μας, για την μη αξιοποίηση των διαθέσιμων πόρων συνολικού ύψους 12.000.000 ευρώ, για τη βελτίωση Επαρχιακών Οδών από το Ε.Π. «Κρήτης & Νήσων Αιγαίου 2007-2013».

Όπως πολύ καλά γνωρίζετε η Πρόσκληση που εκδόθηκε στις 29 Μαρτίου 2013 από την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κρήτης & Νήσων Αιγαίου 2007-2013», έδινε τη δυνατότητα να υποβληθούν προτάσεις έως και τις 22.05.2013, προθεσμία η οποία παρατάθηκε ως τις 4 Ιουλίου 2013, στις εξής δύο Κατηγορίες Πράξης:
Α. Για τη βελτίωση, κατασκευή, αναβάθμιση και ολοκλήρωση Επαρχιακών Οδών συνολικού Π/Υ 12.000.000 ευρώ.
Β. Για τη βελτίωση, κατασκευή, αναβάθμιση και ολοκλήρωση Περιφερειακών Τοπικών Οδών (Δημοτικών Οδών) συνολικού Π/Υ 19.500.000 ευρώ.

Η προθεσμία της Πρόσκλησης έληξε στις 4 Ιουλίου 2013 και στην Κατηγορία Πράξης που αφορούσε το Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο με διαθέσιμο Π/Υ 12.000.000 ευρώ και είχε ως τελικό δικαιούχο την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου δεν κατατέθηκε απολύτως καμία πρόταση για χρηματοδότηση.

Σε ότι αφορά το έργο για την κατασκευή της Δημοτικής Οδού «Κάλαμος – Νας» στην Ικαρία στο οποίο αναφέρεστε και το οποίο έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετά χρόνια με χρηματοδότηση από Εθνικούς Πόρους, η πρόταση που κατατέθηκε από την Περιφέρεια ήταν σε άλλη Κατηγορία Πράξης για τη βελτίωση των Τοπικών Οδών.

Συνεπώς, πως είναι δυνατό να αναφέρεστε σε «..διαδικασία υπερδέσμευσης προκειμένου να χρηματοδοτηθούν ανάγκες όλων των φορέων των νησιών μας ..» ;;

Είναι αδιανόητο και απαράδεκτο σήμερα, όταν υπάρχουν διαθέσιμοι πόροι από το ΕΣΠΑ που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τις σημαντικές ανάγκες των νησιών μας και την βελτίωση της οδικής ασφάλειας των νησιών μας, οι πόροι αυτοί να μην αξιοποιούνται από την Περιφέρεια. Όταν μάλιστα υπάρχουν τμήματα του Επαρχιακού Οδικού Δικτύου τα οποία παραμένουν ακόμη χωματόδρομοι και ενώ οι ανάγκες για τη βελτίωση - κατασκευή νέων τμημάτων στο επαρχιακό οδικό δίκτυο είναι μεγάλες.

Είναι κρίμα, γιατί δυστυχώς άλλη μια ευκαιρία πηγαίνει σε τούτο τον τόπο χαμένη ..

Με τιμή
Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι
της Παράταξης «ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ»

Παύλος Βογιατζής
Επικεφαλής

Βαλσαμίδης Θεόδωρος, Γόμου – Πρωτογεράκη Καλλιόπη,
Καλλονιάτης Παναγιώτης, Τζιμής Ευστράτιος, Σάρακας Δημήτρης,
Βρουλής Παντελής, Κάρμαντζης Σταμάτης, Μαλαφής Γιάννης

Κωνσταντινίδης Πολυκράτης, Πανούσος Αρτέμης

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΤΗΣ ΧΙΟΥ

«Κάθε είδους βελτιωτική παρέμβαση στο αεροδρόμιο της Χίου, με την επέκταση να αποτελεί καταλύτη, δίνει πόντους στην τουριστική εξέλιξη του νησιού μας», δήλωσε ο βουλευτής Χίου Κώστας Τριαντάφυλλος, μετά τη συνάντηση που είχε, σήμερα, το πρωί, με τον αερολιμενάρχη του Κ.Α. Χίου, κ. Μαυρικάκη.
Κύριος άξονας της συζήτησης ήταν η πορεία των απαλλοτριώσεων και των υπολοίπων διαδικασιών για την επέκταση του διαδρόμου προσγείωσης/απογείωσης αεροσκαφών, και ακολούθησε ενημέρωση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αερολιμένας, ενώ υπήρξε ενημέρωση για την κίνηση πτήσεων και επιβατών από και προς το νησί μας.
Τη σημερινή ενημερωτική συνάντηση, θα ακολουθήσουν και άλλες ενέργειες, εκ μέρους του βουλευτή, στο πλαίσιο παρακολούθησης της πορείας υλοποίησης ενός έργου, που αποτελεί πολυετές αίτημα και συλλογική διεκδίκηση για την ανάπτυξη και την εξωστρέφεια της Χίου.


16 IOYΛΙΟΥ 2013 ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ

     Το Εργατικό Κέντρο Χίου συμμετέχει στην Πανεργατική Πανελλαδική Απεργία των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ και καλεί τους εργαζόμενους να συμμετέχουν. «Να σβήσουν την φωτιά πριν φθάσει στο σπίτι τους».

     Οι νέες κυβερνητικές παρεμβάσεις στα εργασιακά, οι διαθεσιμότητες, η κινητικότητα και εν τέλει οι απολύσεις, η ανεργία που έχει λάβει εφιαλτικές διαστάσεις, οι συνεχείς επιστρατεύσεις, τα νέα χαράτσια που προωθούνται με το νέο φορολογικό, τα συνεχιζόμενα λουκέτα στις επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, ο νέος μηχανισμός υπονόμευσης της συλλογικής διαπραγμάτευσης και όλα όσα έχουν οδηγήσει τους εργαζόμενους στην εξαθλίωση και έχουν στερήσει βασικά δημοκρατικά δικαιώματά τους, δε μπορούν και δεν πρέπει να μείνουν αναπάντητα.

  • 1.500.000 Άνεργοι
  • 450.000 Απλήρωτοι Εργαζόμενοι
  • 6.000 Συμβασιούχοι Δημοσίου
  • 3.500 Δημοτικοί Αστυνομικοί
  • 2.500 Εργαζόμενοι της ΕΡΤ
  • 2.400 Καθηγητές
  • 2.200 Σχολικοί Φύλακες
  • ……………………
  • Εσύ και εγώ
ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ

Είμαστε άνθρωποι και δε θα γίνουμε αριθμοί
ΟΛΟΙ
Την Τρίτη 16 Ιουλίου 2013
                                                                                                                                                     στο πάρκο απέναντι από την Εθνική Τράπεζα
                                                                                                                                                                               στις 11.00 πμ

OΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ 9ης ΓΙΟΡΤΗΣ ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΤΗ ΧΙΟ


9η Γιορτή Αγροτουρισμού – Χίος 2013
« Πανόραμα Γεύσεων και Πολιτισμού »
Στο πλαίσιο του νέου θεσμού του ΥΠΑΑΤ ΘΕΣΜΟΦΟΡΙΑ 2013

Δημοτικός Κήπος Χίου, 30 Ιουλίου - 4 Αυγούστου 2013
Ωράριο Λειτουργίας: 19.00-22.30


Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου - Περιφερειακή Ενότητα Χίου, σε συνεργασία με το Δήμο Χίου, και με την υποστήριξη του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, διοργανώνει και φέτος την «9η Γιορτή Αγροτουρισμού Χίου», το διάστημα από 30 Ιουλίου έως 4 Αυγούστου 2013. Η 9η Γιορτή Αγροτουρισμού εντάσσεται φέτος στο νέο θεσμό του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων «ΘΕΣΜΟΦΟΡΙΑ 2013».
            Μετά τη λήξη της διαδικασίας συμμετοχής των Εκθετών ανακοινώνεται ότι τη φετινή χρονιά στη Γιορτή θα συμμετέχουν με περίπτερο εξήντα εκθέτες. Με περίπτερα συμμετέχουν:
ü      Φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης
ü      ΜΜΕ, πολιτιστικοί σύλλογοι, φορείς εναλλακτικού τουρισμού και εθελοντικές ομάδες
ü      Παραγωγοί από Χίο, Σάμο, Λέσβο, Λήμνο, Θράκη, Κορινθία, Σουφλί, Ορεινά Πιέρια
ü      Καλλιτέχνες από τη Χίο και καλλιτεχνικά εργαστήρια από Θεσσαλονίκη Ιωάννινα και Κρήτη
Η Γιορτή πλαισιώνεται από εκδηλώσεις  μουσικές, χορευτικές, παιδικές, γαστρονομίας και  παρουσιάσεις βιβλίων. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθεί ομιλία από στελέχη του ΥΠΑΑΤ σχετική με την πιστοποίηση των αγροδιατροφικών προϊόντων. Παράλληλα θα λειτουργούν καθημερινά δημιουργικά εργαστήρια για παιδιά και κατασκευής κοσμημάτων ενώ θα προβληθεί το έργο των εθελοντικών ομάδων του νησιού.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να απευθύνεστε:
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΧΙΟΥ, ΤΜΗΜΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ, ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ 1
Τ.Κ. 82100 ΧΙΟΣ
ΤΗΛ: 22710 40534, FAX: 22710 43254, Ε-mail: tourismos@chios.pvaigaiou.gov.gr

Υπεύθυνη επικοινωνίας: κ. Ε. Λυπαρή

ΣΩΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΟΙ ΣΧΟΛΙΚΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ ;


Ανοιχτό άφησε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης το ενδεχόμενο να αξιοποιηθούν στα δημόσια νοσοκομεία, κατόπιν αξιολόγησης, κάποιοι από τους σχολικούς φύλακες που θα τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας.
Το δεδομένο αυτό προέκυψε από την απάντηση που έδωσε στον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Δημήτρη Κρεμαστινό ο οποίος ζήτησε να ενισχυθεί η δημόσια υγεία με το πλεονάζον προσωπικό, γιατί σε αυτόν τον χώρο, όπως τόνισε, υπάρχουν σοβαρά κενά.
«Ο ρόλος του υπουργείου μου είναι αυστηρά επιτελικός. Οι ανάγκες καθορίζονται από τα υπουργεία. Αυτό που λέτε πρέπει να το ορίσει το υπουργείο Υγείας», απάντησε ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, που επεσήμανε ότι «δεν μπορούμε να κάνουμε στοχευμένη κινητικότητα αν δεν συνεργαστούν όλα τα υπουργεία».


aftodioikisi.gr