Κυριακή 21 Ιουλίου 2013

ΝΕΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ 8.000 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ


Σε αλλαγές των κριτηρίων αλλά και στη διαδικασία υποχρεωτικών μετατάξεων των εκπαιδευτικών (αφορά περίπου 8.000 σε αυτή τη φάση) προχωράει το υπουργείο Παιδείας.
Αναφορικά με τη διαδικασία, με τροπολογία που εντάχθηκε  στο πολυνομοσχέδιο αλλάζει η διαδικασία για τον καθορισμό των κενών θέσεων, τις υπηρεσιακές ανάγκες σε διοικητικό προσωπικό αλλά και το πλεονάζον προσωπικό ανά ειδικότητα.
Σχετικά με τα κριτήρια για τις μετατάξεις, όπως γράφει το Έθνος, είναι:
-Έγγαμοι εκπαιδευτικοί λαμβάνουν 4 μονάδες.
-4 μονάδες λαμβάνουν οι σε χηρεία εκπαιδευτικοί με ανήλικα παιδιά ή παιδιά που σπουδάζουν
-Οι εκπαιδευτικοί που έχουν ανήλικα ή σπουδάζοντα παιδιά λαμβάνουν 4 μονάδες για το πρώτο παιδί, 4 για το δεύτερο, 6 για το τρίτο και 7 για κάθε ένα από τα υπόλοιπα παιδιά
-Η κατοχή κάθε επιπλέον πτυχίου ΑΕΙ δίνει 5 μονάδες
-Το μεταπτυχιακό δίνει 7 μονάδες
-Το διδακτορικό δίνει 14 μονάδες
-Οι εκπαιδευτικοί που προέρχονται από μετάταξη από την πρωτοβάθμια ή δευτεροβάθμια εκπαίδευση λαμβάνουν τις μονάδες μετάθεσης της πλησιέστερης σχολικής μονάδας που υπηρετούσαν μέχρι την ημερομηνία δημοσίευσης της απόφασης μετάταξης τους.
Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με το σχεδιασμό του υπουργείου, η διαδικασία για τις μετατάξεις ξεκινά εντός τις επόμενες ημέρες και έως τις 10 Αυγούστου αναμένεται να έχει οριστικοποιηθεί η λίστα με τα ονόματα.



aftodioikisi.gr

ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ : ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΟΡΚΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΣΥΝΤΑΞΗ


Δικαιούνται σύνταξης οι δημόσιοι υπάλληλοι οι οποίοι έχουν καταδικαστεί αμετάκλητα σε ποινή φυλάκισης (μέχρι 5 χρόνια) ή κάθειρξης (5 χρόνια και πάνω).  Αυτό αποφάνθηκε η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου, η οποία προχώρησε στη δικαίωση εφοριακού ο οποίος είχε καταδικαστεί για παθητική δωροδοκία με αναστολή.
Ειδικότερα, η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου, σύμφωνα με πληροφορίες, σε διάσκεψη κεκλεισμένων των θυρών, έκανε δεκτή προσφυγή πρώην εφοριακού που ζητούσε να ακυρωθεί η απόφαση της Επιτροπής ελέγχου πράξεων κανονισμού συντάξεων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους με την οποία απορρίφθηκε ένστασή του σχετικά με την παροχή σύνταξης στην οικογένεια του, καθώς ο ίδιος είχε απολέσει το συνταξιοδοτικό του δικαίωμα, λόγω της αμετάκλητης καταδίκης του για δωροδοκία.
Οι σύμβουλοι του Ανωτάτου Δημοσιονομικού Δικαστηρίου, έκριναν ότι η απώλεια του συνταξιοδοτικού δικαιώματος υπαλλήλων που καταδικάστηκαν αμετακλήτως σε ποινή κάθειρξης ή φυλάκισης για οικονομικά αδικήματα κατά του Δημοσίου, δεν παραβιάζει την αρχή της αναλογικότητας. Και δεν παραβιάζεται η αρχή της αναλογικότητας γιατί η απώλεια της σύνταξης είναι δυσανάλογη προς την πραγμάτωση του δημοσίου σκοπού (προστασία των συμφερόντων του δημοσίου), ο όποιος μπορεί να επιτευχθεί με άλλο λιγότερο επαχθές μετρό, όπως είναι η οριστική του απόλυση του από την υπηρεσία που εργάζεται.
Τους δικαστές απασχόλησε περίπτωση πρώην εφοριακού ο οποίος καταδικάστηκε το 1996 σε φυλάκιση 3 ετών με αναστολή, για παθητική δωροδοκία γιατί μαζί με έναν ακόμη εφοριακό ζήτησαν από ιδιοκτήτη φροντιστηρίου ξένων γλωσσών το ποσό των 800.000 δρχ. και πήραν τελικά ως πρώτη δόση 600.000 δρχ., για να του καταλογιστεί φόρος εισοδήματος κατά τα οικονομικά έτη 1993-1994 το ποσό των 2 εκατ. δρχ. αντί 15 εκατ. δρχ. που θα υποχρεούνταν κανονικά να καταβάλει.



aftodioikisi.gr

ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ : ΣΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ


Στην επιβεβαίωση όσων έχει γράψει η aftodioikisi.gr, ότι, δηλαδή, οι αυτοδιοικητικές εκλογές θα γίνουν το Μάιο του 2014 προχωράει ο νέος υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης.
Συγκεκριμένα, όταν ερωτάται (από την εφημερίδα Παραπολιτικά) «έχει ανοίξει μία συζήτηση για τη μετάθεση των αυτοδιοικητικών εκλογών. Τελικά, πότε θα πραγματοποιηθούν;», απαντά χαρακτηριστικά: «Οι αυτοδιοικητικές εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους.»
Παράλληλα ο κ. Μιχελάκης χαρακτηρίζει «ακραία απόφαση» τις παραιτήσεις των δημάρχων και επαναλαμβάνει ότι δεν σχεδιάζονται οριζόντια μέτρα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση «με την προϋπόθεση ότι θα προχωρήσει το πρόγραμμα αξιολόγησης των δήμων. Αξιολόγηση δομών και  ανθρώπινου δυναμικού. Όταν ολοκληρωθεί θα διαπιστωθεί ποιες υπηρεσίες είναι υπερστελεχωμένες και ποιες υποστελεχωμένες. Και έτσι – μέσω της κινητικότητας – θα καταστεί δυνατή η ορθολογική αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού, η κάλυψη κενών και η προσφορά καλύτερων υπηρεσιών στον πολίτη.»
Αναφορικά με τη δημοτική αστυνομία υποστηρίζει ότι: «Εκείνο που έχει σημασία είναι ότι οι μύθοι που αναπτύχθηκαν τις προηγούμενες ημέρες δεν ισχύουν. Οι Δήμοι δεν θα χάσουν τα έσοδα που έφερνε η Δημοτική Αστυνομία τα οποία θα συνεχίσουν να βεβαιώνονται και να εισπράττονται σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις. Δεν πρέπει ακόμα να ξεχνάμε ότι ορισμένες από τις αρμοδιότητες της δημοτικής αστυνομίας θα παραμείνουν στους δήμους και θα ασκούνται από ένα ποσοστό 10% των δημοτικών αστυνομικών που θα παραμείνει, καθώς επίσης από μετακινήσεις άλλων υπαλλήλων προερχόμενων από υπηρεσίες με πλεονάζον προσωπικό. Οι περισσότεροι από τους δημοτικούς αστυνομικούς θα ενταχθούν στην ειδική υπηρεσία της ΕΛΑΣ που συγκροτείται για την ασφάλεια και την τάξη στις γειτονιές των πόλεων. Κάποιοι άλλοι θα καλύψουν ανάγκες σε κενές θέσεις σωφρονιστικών υπαλλήλων. Η αξιολόγηση θα γίνει με αντικειμενικά κριτήρια που θα αφορούν στη μόρφωση και θα ακολουθηθούν διαδικασίες ΑΣΕΠ. Παράλληλα έχουν υιοθετηθεί συγκεκριμένα κοινωνικά κριτήρια για όσους ανήκουν σε ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες. Ακόμη έχουν προβλεφθεί και κριτήρια με βάση τα προσόντα. Αυτά προβλέπονται στο πολυνομοσχέδιο και αυτά θα γίνουν», καταλήγει ο κ. Μιχελάκης.

ΣΤΗ ΧΙΟ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΪΚ



Νέα επίσκεψη στη Χίο πραγματοποιεί από σήμερα (21/7/2013) ο Βουλευτής Επικρατείας και Τομεάρχης Εξωτερικών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.

Θα παραστεί στις θρησκευτικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Αγίας Μαρκέλλας, η οποία είναι και η προστάτης του νησιού.

Επίσης, μαζί με τους Πολιτευτές και τα μέλη της Τοπικής Συντονιστικής, ο Τέρενς Κουίκ θα περιοδεύσει σε χωριά της Βόρειας και Δυτικής Χίου.

Θα επιστρέψει στην Αθήνα τη Δευτέρα το βράδυ.



ANTAΡΣΥΑ ΧΙΟΥ : 39 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΔΟΤΙΚΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ



Συμπληρώνονται 39 χρόνια από την τούρκικη εισβολή στην Κύπρο στις 20 Ιουλίου του 1974 και η Κύπρος συνεχίζει να βιώνει τις τραγικές συνέπειες. Παραμένει πεδίο αδυσώπητης σύγκρουσης συμφερόντων και γεωπολιτικών ανταγωνισμών. Ήταν τότε που σε συνεννόηση με ΗΠΑ-ΝΑΤΟ η ελληνική χούντα του Ιωαννίδη και οι Κύπριοι συνεργάτες της οργάνωσαν πραξικόπημα για την ανατροπή του Μακαρίου και στόχο τη λεγόμενη “διπλή ένωση” τμημάτων της Κύπρου σε Ελλάδα και Τουρκία που θα διασφάλιζε την ΝΑΤΟποίηση της Μεγαλονήσου. Ακολούθησαν η τούρκικη εισβολή με πρόσχημα το προδοτικό πραξικόπημα των χουντικών, η τραγωδία του κυπριακού λαού, και η κατάρρευση της Χούντας κάτω από το βάρος των εγκλημάτων της.
Σήμερα πάλι κυπριακός ο λαός καλείται να πληρώσει. Η επέλαση του «εύρω – Αττίλα» έχει και θα έχει ανυπολόγιστες συνέπειες για τα δικαιώματα, τις ελευθερίες, τις κοινωνικές κατακτήσεις, τη ζωή και το μέλλον του κυπριακού λαού. Η κυβέρνηση της δεξιάς του ΔΗΣΥ με τη στήριξη του συντηρητικού κέντρου των ΔΗΚΟ-ΕΔΕΚ στο μνημόνιο, πάντα με την ΕΕ, το ΔΝΤ και την ΕΚΤ αναπαράγουν την ελληνική συνταγή της αποτυχίας και της κοινωνικής τραγωδίας. Καθοριστικής σημασίας είναι η ευθύνη του ΑΚΕΛ, καθώς η κυβέρνηση του προέδρου Χριστόφια ήταν αυτή που έφερε τα Μνημόνια, δείχνοντας τα τραγικά αποτελέσματα της αυταπάτης για αριστερή κυβέρνηση εντός ΕΕ και ευρωζώνης, χωρίς διαγραφή του χρέους και κατάργηση των Μνημονίων και ων δανεικών συμβάσεων.
Σήμερα είναι απαραίτητος ο λαϊκός συντονισμός για ένα αγωνιστικό μέτωπο ρήξης και ανατροπής. Μόνο οι κοινοί εργατικοί και λαϊκοί αγώνες σε Ελλάδα και Κύπρο μπορούν να τινάξουν πάνω από την πλάτη μας και τη σημερινή «ιερά συμμαχία» που συγκροτούν ΕΕ, ΔΝΤ αλλά και ΝΑΤΟ.
Η ελευθερία, η ανεξαρτησία και η κυριαρχία, η ειρήνη, οι δημοκρατικές ελευθερίες και η αξιοπρεπής ζωή μπορούν να κατοχυρωθούν μόνο με την ανάπτυξη ενός ισχυρού εργατικού και λαϊκού κινήματος για να φύγουμε εδώ και τώρα από το ευρώ και την ΕΕ,αλλά και το ΝΑΤΟ, να καταργήσουμε τον εφιάλτη των μνημονίων και των αποικιοκρατικών δανειακών συμβάσεων, ναδιαγράψουμε το χρέος, να εθνικοποιήσουμε τις τράπεζεςκαι να μπουν άμεσα φραγμοί στην ελευθερία διακίνησης των κεφαλαίων καθώς και όλες τις μεγάλες επιχειρήσειςμε τον δικό μας εργατικό και λαϊκό έλεγχο, μπορεί να δώσει προοπτική. Μόνο ηκοινή διεθνιστική πάλητων λαών Ελλάδας-Κύπρου και όλων των λαών της περιοχής μπορούν να βάλουν φρένο στην κρίση, τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και τους πολέμους. Για Κύπρο ενιαία, ανεξάρτητη, χωρίς δυνάμεις κατοχής, ξένους στρατούς και βάσεις.


ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Χίου

ΔΙΩΧΝΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΑΓΚΥΡΕΣ ΤΑ ΒΑΠΟΡΙΑ ΣΕ 9άρι ΜΠΟΦΩΡ


Του Θανάση Λαμπρόπουλου

Τι κι αν τα γράφουμε και τα ξαναγράφουμε, τι κι αν η ΠΕΠΕΝ διαμαρτύρεται και ξανά και ξανά, τι και αν ταλαιπωρούνται οι χιλιάδες επιβάτες το ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΟ ΑΠΟΠΛΟΥ, λόγω σφοδρής θαλασσοταραχής φαίνεται να ισχύει μόνο στα......ΧΑΡΤΙΑ, η ακόμα χειρότερο να επαφίεται στην κρίση κάθε Λιμενικού, ανωτέρου η κατωτέρου, ο οποίος μάλιστα να έχει τέτοια σχέση με την θάλασσα όσο ο υπογράφων με την αεροδιαστημική.

Και αυτό δεν το λέμε τυχαία αλλά κατόπιν δυο σοβαρότατων περιστατικών δυο ΕΓ/ΟΓ πλοίων που γεμάτα επιβάτες και αυτοκίνητα απέπλευσαν αν και στα πελάγη λυσσομανούσαν τα Μποφόρ-άνεμοι σύμφωνα με την ΕΜΥ έντασης έως και 9 μποφόρ, αλλά όταν έφτασαν σε λιμάνι του προγραμματισμένου τους δρομολόγιου έχασαν τις άγκυρες τους, ενώ στην συνέχεα δε πήραν ΣΥΓΧΩΡΟΧΑΡΤΙ από τους παρακολουθούντες αυτά νηογνώμονες και συνέχισαν ανενόχλητα τα ταξίδια τους, και παρά το γεγονός ότι ήταν γεμάτα επιβάτες.

Τα δυο περιστατικά μη εφαρμογής του ισχύοντος νόμου για όλα τα υπό ελληνική σημαία και δρομολογημένα ΕΓ/ΟΓ συνέβησαν όταν πριν τρεις ημέρες κατέπλευσε και φουντάρισε και τις δυο άγκυρες του στους Φούρνους της Ικαρίας το ΕΓ/ΟΓ πλοίο “ΜΥΤΙΛΗΝΗ” της Ναυτιλιακής Εταιρίας Λέσβου(ΝΕΛ),και ενώ το Ικάριο έβγαζε στην κυριολεξία....ΦΙΔΙΑ.

Μέχρι εδώ όλα καλά, αλλά όταν η γέφυρα του πλοίου άρχισε να βιράρει τις δυο του άγκυρες διαπιστώθηκε ότι λόγω του καιρού είχαν “μπλέξει” μεταξύ τους με αποτέλεσμα να είναι αδύνατη η ανύψωση τους.

Έτσι ο πλοίαρχος αναγκάστηκε εκ των πραγμάτων να “κόψει” με ίδια μέσα την δεξιά Άγκυρα ενώ παράλληλα δήλωσε και μάλιστα εγγράφως στους εκεί Λιμενικούς ότι το πλοίο και με μια Άγκυρα είναι αξιόπλοο για χειρισμούς της αγκυροβολίας και έτσι έβαλε πλώρη για το Καρλόβασι όπου όμως δεν έδεσε ποτέ αφού λόγω ισχυρών ανέμων και με μια Άγκυρα η πρόσδεση του στο λιμάνι ήταν αδύνατη.

Έτσι και πάλι ο πλοίαρχος-φυσικά κατόπιν συνεννόησης-με την πλοιοκτήτρια εταιρία δήλωσε ότι πιο ασφαλές λιμάνι είναι το Βαθύ, και το ΕΓ/ΟΓ της ΝΕΛ συνέχισε για το άλλο λιμάνι του νησιού, όπου και τελικά κατέπλευσε. Εκεί φυσικά όπως ήταν αναμενόμενο οι Λιμενικοί του απαγόρευσαν τον απόπλου, αλλά ΩΣ ΑΠΟ ΜΗΧΑΝΗΣ ΘΕΟΣ εμφανίστηκε ο παρακολουθών Νηογνώμονας και του εξέδωσε βεβαιωτικό έγγραφο ότι το πλοίο και με μια άγκυρα αλλά με γεμάτο επιβάτες ταξιδεύει με πλήρη ασφάλεια.

Έτσι και παρότι ο καιρός στο ΙΚΑΡΙΟ ΠΕΛΑΓΟΣ έβγαζε «φίδια», το πλοίο συνέχισε το ταξίδι του, δηλ. ΟΥΤΕ ΓΑΤΑ ΟΥΤΕ ΖΗΜΙΑ.

ΚΑΙ ενώ δεν είχαν περάσει μερικές ώρες και ο καιρός συνέχιζε αγριεμένος και το ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΟ έπρεπε να ήταν εν ισχύ από όλες τις Λιμενικές Αρχές και για όλα τα δρομολογημένα ελληνικά ΕΓ/ΟΓ πλοία εκεί στην ακριτική Χάλκη το πλοίο “ΠΡΕΒΕΛΗΣ” Νηολογίου Ρεθύμνου 06,κατα την διάρκεια απόπλου του για την Ρόδο έχασε την αριστερή του άγκυρα. Και ενώ του απαγορεύθηκε όπως προβλεπόταν από την ισχύουσα νομοθεσία ο απόπλους του μέχρι αποκατάστασης της “βλάβης”, το πλοίο της Ανωνύμου Ναυτιλιακής Εταιρίας Κρήτης-ΑΝΕΚ-εμφανίσθηκε και πάλι ο από μηχανής θεός και με μια βεβαίωση του που ευκολόπιστα οι Λιμενικοί δέχτηκαν το πλοίο συνέχισε το προγραμματισμένο ταξίδι του.

ΔΗΛΑΔΗ κύριοι της Ηγεσίας του Λ.Σ “ΤΙ ΕΙΧΕΣ ΓΙΑΝΝΗ,ΤΙ ΕΙΧΑ ΠΑΝΤΑ”.
Και αυτά συμβαίνουν όταν οι δημοσιογράφοι τα γράφουν και τα ξαναγράφουν και οι συνδικαλιστές καπεταναίοι τα λένε και τα ξαναλένε. ΕΣΕΙΣ ΤΟΝ...ΧΑΒΑ ΣΑΣ.




zougla.gr

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΠΡΟΣ ΑΠΟΛΥΣΗ 70.000 ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥ ... "ΜΑΛΑΚΟΥ ΑΣΕΠ"


Απροστάτευτους αφήνει η κυβέρνηση με διάταξη που εντάχθηκε στο Πολυνομοσχέδιο περίπου 70.000 δημοσίους υπαλλήλους που προσελήφθησαν μεν μέσω ΑΣΕΠ αλλά οι προκηρύξεις των διαγωνισμών δεν έγιναν από την Ανεξάρτητη Αρχή αλλά από το τους ίδιους τους φορείς. Πρόκειται, προφανώς, για το «μαλακό ΑΣΕΠ» σε αντίθεση με το «σκληρό ΑΣΕΠ», όρο που είχε χρησιμοποιήσει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κ. Μητσοτάκης για να προσδιορίσει ποιοι υπάλληλοι ακόμη κι αν ενταχθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας δεν πρόκειται να απολυθούν αλλά θα επαναπροσληφθούν σε άλλη θέση στο Δημόσιο.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας με τη συγκεκριμένη διάταξη μέσω μοριοδότησης, στην ουσία εξαιρούνται από τις αρνητικές… παρενέργειες της διαθεσιμότητας (βλ. απολύση μετά από οκτώ μήνες), διασφαλίζοντας μια θέση στο Δημόσιο:
-Οι υπάλληλοι που διορίστηκαν στο δημόσιο μέσω γραπτού διαγωνισμού του ΑΣΕΠ
-Όσοι προσελήφθησαν με τη διαδικασία των μορίων, μόνον όμως εφόσον οι διαδικασίες πλήρωσης θέσεων με σειρά προτεραιότητας έγιναν εξ ολοκλήρου από το ΑΣΕΠ.
Ωστόσο όσοι προσελήφθησαν με διαγωνισμούς που προκήρυξαν και διενήργησαν διάφοροι φορείς του δημοσίου (δήμοι πανεπιστήμια, ΝΠΙΔ κλπ) και τα αποτελέσματά του ελέγχθηκαν και επικυρώθηκαν από το ΑΣΕΠ δεν μοριοδοτούνται ανάλογα με τις προηγούμενες δύο κατηγορίες, με αποτέλεσμα να έχουν αυξημένες πιθανότητες να ενταχθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας.
Όπως προαναφέρθηκε πρόκειται για περίπου 70.000 δημοσίους υπαλλήλους από τους 200.000 που προσλήφθηκαν τα τελευταία 19 χρόνια λειτουργίας του ΑΣΕΠ.



aftodioikisi.gr