Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

ΕΥΣΗΜΑ ΓΙΑ ΜΑΣΤΙΧΑ ΚΑΙ ΟΥΖΟ ΣΤΟΥΠΑΚΗ ΑΠΟ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΣΤΗ ΒΡΑΖΙΛΙΑ

Οι Βραζιλιάνοι υποκλίνονται σε Αγιωργίτικο, Μοσχοφίλερο , Μαστίχα και Ούζο!
Από τον οινογράφο - γευσιγνώστη Χαράλαμπο Θάνο για το foodbites.eu
Sao Paulo. Ιούνιος 2013. Ταξίδι σε διεθνή έκθεση. Ένα ταξίδι μακρινό, σε μια αγορά μεγάλη και δύσκολη στη διείσδυση , με τους δικούς της κανόνες και γευστική κουλτούρα.
Εκπροσωπώντας δύο εξαιρετικούς παραγωγούς, το Κτήμα Λαντίδη από τη Νεμέα και το Αποστακτήριο Στουπάκη από τη Χίο, η ευθύνη ήταν μεγάλη και η προετοιμασία που έγινε ιδιαίτερα προσεκτική.
Οι προσδοκίες επίσης μεγάλες αν και κρυφές, προσπαθώντας να κρατήσουμε χαμηλούς τόνους.
sialbr 02Το πρώτο θετικό σημάδι πως θα έχουμε καλή συνέχεια, ήταν η βράβευση για δεκαπέντε προϊόντα, ανάμεσα σε όλα της διεθνούς έκθεσης, ως προς την καινοτομία, την ποιότητα και την εμφάνιση. Τα δύο ήταν Ελληνικά και μάλιστα από την Χίο, η Mαστίχα Homericon που εκπροσωπούσα και το άλλο το γλυκό κουταλιού της Εταιρίας Μαρίνος Κοράκης!
Η συνέχεια, καταπληκτική! Οι επισκέπτες ήταν επαγγελματίες στη πλειονότητα, sommelier, δημοσιογράφοι οίνου, οινόφιλοι, εστιάτορες, χονδρέμποροι κλπ.
Την πρώτη έκπληξη, πως η Ελλάδα παράγει τόσο ποιοτικά προϊόντα, διαδέχεται η αποδοχή και η επιβράβευση μέσα από συμφωνίες που επήλθαν.
Η αρωματική παλέτα και η φρεσκάδα του Μοσχοφίλερου, τα πλούσια και πολύπλοκα αρώματα του γεμάτου και ισορροπημένου Αγιωργίτικου του Κτήματος Λαντίδη, εκστασίασαν το Βραζιλιάνικο κοινό που έως τώρα νόμιζε πως η Ελλάδα παράγει μόνο Ρετσίνα..
Η σπάνια μοναδικότητα της γεύσης της Μαστίχας Homericon όπως και του Ούζου Στουπάκης που παράγεται από εξαιρετικής ποιότητας πρώτη ύλη του γλυκάνισου Χίου, άφησαν άφωνους τους επισκέπτες που δοκίμασαν άγνωστες έως τώρα γι αυτούς γεύσεις.
 Τα συμπεράσματα ; Ο τολμών νικά! Επίσης, πως η Ελλάδα βρίσκεται στη καλύτερη της στιγμή από πλευράς ποιότητας, τεχνογνωσίας και εικόνας των προϊόντων της. Πως υπάρχει γενικότερα μια εξωστρέφεια και αυτό είναι θετικό.
sialbr 03
Θα ήθελα εδώ βέβαια να επισημάνω (επαγγελματικά) και τον εξής κίνδυνο. Ο ενθουσιασμός που επικρατεί ως προς τις εξαγωγές μπορεί να αποβεί επικίνδυνος! Το είχε επισημάνει πρόσφατα σε σεμινάριο περί εξαγωγών, ο διακεκριμένος οικονομολόγος Θωμάς Πλάτων, πως θα καταστραφούν επαγγελματίες εάν οι προσπάθειες τους δεν γίνουν συντονισμένα, με πλάνο και από αυτούς που γνωρίζουν καλά το αντικείμενο..
Ίσως του χρόνου θα θέλουν να επισκεφθούν τη Βραζιλία αρκετοί Έλληνες λόγω Mundial. Η χώρα γενικότερα είναι τεράστια, χαοτική, 200000000 κάτοικοι, θα έλεγα πως κάλλιστα θα μπορούσε να είχε το όνομα Ηνωμένες Πολιτείες της Βραζιλίας!
Οι αποστάσεις, η γεωμορφία και το κλίμα αλλάζει σημαντικά από το βορρά έως το νότο που η απόσταση είναι σχεδόν 8000 χιλιόμετρα. Αυτό σημαίνει τουλάχιστον ένα δεκαπενθήμερο πακέτο για να καλυφθεί σωστά το ταξίδι.
Το Sao Paulo το οποίο επισκέφθηκα, είναι μια τεράστια μεγαλούπολη 20000000 κατοίκων, που θύμιζε σε κάποια σημεία τη Νέα Υόρκη. Μεγάλα εμπορικά κέντρα, πανύψηλα κτήρια, τεράστιοι δρόμοι, εγκληματικότητα. Σουρεαλιστική η εικόνα με τα «μποτιλιαρισμένα» ιδιωτικά ελικόπτερα στον ουρανό και τις φαβέλες στα περίχωρα. Με λίγα λόγια, το Sao Paulo δεν είναι ο ορισμός της Βραζιλίας που έχουμε στο νου μας.
Οι Βραζιλιάνοι; Νομίζω προσωπικά πως το una fatsa una razza ισχύει σε σχέση μαζί μας πιο πολύ, παρά με τους φίλους μας Ιταλούς!
Χαλαροί, ανοιχτοί, χαίρονται και απολαμβάνουν τη ζωή, τη μουσική, το καλό φαγητό.. Ταπεραμέντο, εκφράσεις και χειρονομίες «δικές μας»! Καλό κλίμα εν όψει Mundial και Ολυμπιακών αγώνων αλλά γενικότερα αισθάνεσαι τη κακοδιαχείριση και τη διαφθορά, που φοβάμαι πως κάποτε θα σκάσει σαν φούσκα..(κάτι μας θυμίζει..)
Αγαπούν ιδιαίτερα την Ελλάδα και την κουλτούρα μας, αρκετοί μάλιστα είχανε επισκεφτεί την χώρα μας και το όνειρο τους γενικά, είναι το ταξίδι τους εδώ!
Το φαγητό τους. Πλούσιο και ποικίλο, στηρίζεται κατά βάση στο βοδινό κρέας, αλλά με πολλά λαχανικά όμοια με τα δικά μας, αρκετά όσπρια και πολλά, πάρα πολλά φρούτα με κορυφαίο για εμένα το mango!!
sialbr 04Μην ξεχάσετε να επισκεφτείτε οπωσδήποτε το Fogo De Chao, ένα Brazilian Steakhaouse (Shurrascaria στη Πορτογαλική γλώσσα)με απίστευτη κουζίνα και εξαιρετικό service, βασισμένη, εννοείται στο βοδινό Angus. Πανδαισία γεύσης!! Μην ξεχάσω να αναφέρω πως το δείπνο ξεκινάει και κλείνει συνήθως με caipirinha αυθεντική! Στην Ελλάδα έχουμε εξαιρετικό ψάρι, κρεατικά, με κορυφαίο το αρνί ,αλλά στη Βραζιλία όταν μιλάνε για κρέας, εννοούνε μόνο το βοδινό! Ξεχνάς το κακοταϊσμένο με αλεσμένες τροφές Ευρωπαϊκό κρέας, χάρτινο σε γεύση και υφή. Εξαιρετικής ποιότητας, απίστευτα και όσο πρέπει ψημένο, γεμάτο αρώματα και χυμούς, παρασυρόμασταν κάθε βράδυ σε κανονική γευσιγνωσία κρέατος, αλά οίνου!
Η διαδικασία του service μοναδική. Τα διαφορετικά είδη κρέατος διαδέχονται το ένα το άλλο. Κορυφαίο όλων το Picanha όπως και το Alacatra, το Ponta de Aguhla και το Cupim I Hump.Σίγουρα κολάζουν και χορτοφάγους!
Ένα ταξίδι λοιπόν, που από γευσιγνωστικής πλευράς αξίζει πραγματικά να γίνει, εκτός των άλλων που έχουν να κάνουν με την Ιστορία, την κουλτούρα τους κλπ, που δυστυχώς λόγω του επαγγελματικού περιεχομένου του ταξιδιού μου, δεν πρόλαβα να αφουγκραστώ.
Ελλάδα, Βραζιλία, συμμαχία λοιπόν!
Χαράλαμπος Θάνος , Οινογράφος- καβίστας

ΣΧΟΛΙΟ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ




Κοίτα ποιος μιλάει......
Αυτή η ρήση ταιριάζει γάντι στον πρόεδρο του Νομικού Προσώπου   του Δήμου Χίου,  κ. Μυριαγκό.
Μιλάει ο μονίμως απεργοσπάστης σε απεργίες.
Μιλάει ο μονίμως απών  από κοινωνικούς αγώνες.
Μιλάει ο απέχων  από το συνδικάτο του και τις διαδικασίες του.
Μιλάει ο πανταχού παρών  σε καρέκλες και θεσούλες της εξουσίας έμμισθες και μη.
Οπότε δεν έχουμε καμιά απαίτηση  από αυτόν, που αναφανδόν στήριξε και στηρίζει  τις συγκυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΚ-ΔΗΜΑΡ και  τη σημερινή ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, από αυτόν που έχει διαλέξει την όχθη  των επιχειρηματιών και του  κόσμου τους, να κατανοεί  συλλογικές διαδικασίες συνδικάτων και σωματείων για απεργίες, καταλήψεις και άλλες κινητοποιήσεις. Αυτό όμως που  ελπίζουμε να του αναλογεί να κατανοήσει είναι  ότι την άδεια του ΠΟΤΕ  δεν θα τη ζητήσουν.
Ρωτάμε όμως ευθέως. Τα όσα καταγγέλλει στις επιστολές του, πού συνάδουν  με τα όσα  συνυπογράφει στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που στηρίζει  τους εργαζόμενους; Γιατί δεν τη  καταψήφισε;
Για τα νοικοκυρέματα , όπου υπάρχουν , αποτελούν καρπούς αυτονόητους, χρηματοδοτήσεις με αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου  και όχι καρπούς  της τσέπης του. Άλλωστε είναι γνωστό  ότι θέλει να επιβάλλει χαράτσι  στους γονείς των βρεφονηπιακών  σταθμών  για να χρηματοδοτεί επί της ουσίας  ανταποδοτικά όλες τις δράσεις  του Νομικού Προσώπου.
Η Λαϊκή Συσπείρωση ,πράττει στο ακέραιο  το καθήκον της  με βάση τη λαϊκή ψήφο, όταν θα γίνει δημοτική αρχή θα γνωρίσει  και την πολιτική της , αλλά και τη δική του πολιτική  ανεργία.
Όσο για τον 902  και τον Ριζοσπάστη,  ας μην εγκαλεί τη ΛΑ.Σ., που είναι αναρμόδια, αλλά  ας διαβάσει τις ανακοινώσεις του ΚΚΕ μήπως και καταλάβει ότι ούτε ο Ριζοσπάστης ούτε ο 902 είναι επιχειρήσεις ιδιωτών , αλλά κομματικοί οργανισμοί  που συντηρούνται από  τα μέλη και τους φίλους του ΚΚΕ, και δυστυχώς πληρώνουν  την κρίση του συστήματος.
Την καραμέλα  για το που  θα βρεθούν  οι πόροι  να την απευθύνει  σε αυτούς που υπηρετεί , σε αυτούς που μετέφεραν  τα 600 δις στην Ελβετία , σε αυτούς που πληρώνουν για ένα πλοίο  20.000 τον.,12.000δολ. το χρόνο, όταν  το παραχθέν εισόδημά τους από αυτό το πλοίο ξεπερνά το 1.650.000€!!
Κλείνοντας συμφωνούμε ότι ο καθένας κρίνεται  και αξιολογείται  και ως εργαζόμενος και ως πολιτικός και ως εκπαιδευτικός καθημερινά  από την κοινωνία μας.
Ας βγει και ας ρωτήσει...


Από τη ΛΑ.Σ.

TΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ - ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΤΩΝ ΙΧ



Ένα δικαιότερο σύστημα εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών για την ελληνική αγορά αυτοκινήτου. Κινείται στα ευρωπαϊκά πρότυπα και ορθολογικοποιεί την καταβολή Τελών Κυκλοφορίας.

Σύμφωνα με την Ημερησία, στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, εξαιτίας της έλλειψης ρευστότητας των ιδιοκτητών Ι.Χ., αλλά και του φαινομένου της μαζικής κατάθεσης των πινακίδων κυκλοφορίας, επεξεργάζονται ένα σχέδιο, βάσει του οποίου το τίμημα των Τελών Κυκλοφορίας και του Φόρου Πολυτελούς Διαβίωσης στα Ι.Χ. με κινητήρες από 1.929 κ.εκ. και άνω να μπορούν να καταβάλλονται ισόποσα για κάθε μήνα κυκλοφορίας των οχημάτων και όχι για το σύνολο του έτους.

Αν δηλαδή κάποιος ιδιοκτήτης έχει καταθέσει τις πινακίδες κυκλοφορίας του οχήματός του, για να προβεί σε άρση της ακινησίας, θα πρέπει σήμερα να καταβάλει το συνολικό τίμημα του τρέχοντος έτους για τα Τέλη. Σύμφωνα με το νέο σχέδιο, τα Τέλη Κυκλοφορίας θα επιμερίζονται ισόποσα στους 12 μήνες του κάθε έτους, με αποτέλεσμα αν κάποιος θέλει να κυκλοφορήσει το Ι.Χ. του για ένα ή περισσότερους μήνες να καταβάλει το ανάλογο τίμημα.

Αν δηλαδή κάποιος κάτοχος ενός οχήματος τετραετίας με κινητήρα 2,4 λίτρα αποφασίσει να το κινήσει για έναν μόνο μήνα θα καταβάλει 73,3 ευρώ για Τέλη και 25,8 ευρώ για Φόρο Πολυτελούς Διαβίωσης. Άλλος ιδιοκτήτης ενός αυτοκινήτου τετραετίας με κινητήρα 3,6 λίτρων για ετήσια Τέλη Κυκλοφορίας πρέπει να καταβάλλει 1.100 ευρώ, τα οποία στο δωδεκάμηνο επιμερίζονται σε 91,6 ευρώ για κάθε μήνα. Αντίστοιχα, ο Φόρος Πολυτελούς Διαβίωσης κυμαίνεται στις 2.500 ευρώ, το οποίο αναλογικά στο δωδεκάμήνο ισούται με 208,3 ευρώ για κάθε μήνα.

Όσον αφορά στα δίλιτρα που αποτελούν και τη συντριπτική πλειονότητα των αυτοκινήτων, το κόστος για τα ετήσια Τέλη Κυκλοφορίας κυμαίνονται στα 660 ευρώ ή 55 ευρώ για κάθε μήνα κυκλοφορίας. Αντίστοιχα, ο Φόρος Πολυτελούς Διαβίωσης κυμαίνεται στα 440 ευρώ για Ι.Χ. μέχρι πέντε έτη ή 36,6 ευρώ για κάθε μήνα του έτους.

ΘΕΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣτΕ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΚΡΗΠΙΔΩΜΑΤΟΣ ΣΕ ΛΙΜΑΝΙ ΟΙΝΟΥΣΣΩΝ


Σύνταξη: Θοδωρής Πυλιώτης   

Απέρριψε το Συμβούλιο της Επικρατείας, τις αιτήσεις ακύρωσης πολιτών και της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος σχετικά με την κατασκευή του εξωτερικού κρηπιδώματος στο λιμάνι των Οινουσσών.
Σύμφωνα με δελτίο τύπου του Δήμου Οινουσσών «το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε ότι με το σχεδιαζόμενο έργο βελτιώνονται σημαντικά οι υποδομές του υπάρχοντος λιμένα, συνεπώς δεν απαιτείται περαιτέρω χωροταξικός σχεδιασμός και αναζήτηση εναλλακτικών λύσεων κατασκευής του. Επίσης τονίζει ότι έχουν ληφθεί επαρκώς υπ' όψιν οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις και η προστασία του θαλασσίου περιβάλλοντος, η δε οπτική όχληση και περιορισμός της θέας δεν κωλύουν την κατασκευή του λιμενικού έργου».
Να σημειώσουμε ότι οι εργασίες είχαν διακοπεί πριν ένα χρόνο, κατόπιν της παραπάνω προσφυγής, οπότε τώρα μπορεί να συνεχιστεί το έργο που έχει προϋπολογισμό 1,2 εκατομμύρια ΕΥΡΩ




era-aegean.gr

ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ : ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΓΙΑ ΑΣΕΠ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ


Το τελικό κείμενο του πολυνομοσχεδίου με τις αλλαγές της τελευταίας στιγμής που έγιναν από τους υπουργούς το βράδυ της περασμένης Τετάρτης στη Βουλή δημοσιεύει η aftodioikisi.gr, εστιάζοντας σε αυτές.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΙΣΑΧΘΕΝΤΕΣ ΜΕΣΩ «ΣΚΛΗΡΟΥ» ΚΑΙ «ΜΑΛΑΚΟΥ» ΑΣΕΠ
Άρθρο 90
Διαθεσιμότητα
1. Επιτρέπεται να καταργούνται θέσεις ανά κατηγορία, κλάδο ή και ειδικότητα σε υπουργεία, αυτοτελείς δηµόσιες υπηρεσίες,  αποκεντρωµένες διοικήσεις,  οργανισµούς τοπικής αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθµού και λοιπά νοµικά πρόσωπα δηµοσίου δικαίου µε απόφαση του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθµισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και του οικείου Υπουργού, σε εκτέλεση σχετικών αποφάσεων του Κυβερνητικού Συµβουλίου Μεταρρύθµισης, µετά από τεκµηρίωση που στηρίζεται σε εκθέσεις αξιολόγησης δοµών και σχέδια στελέχωσης. Επιτρέπεται να συνιστώνται θέσεις ανά κατηγορία, κλάδο ή και ειδικότητα στους παραπάνω φορείς σύµφωνα µε τις προϋποθέσεις του προηγούµενου εδαφίου µε απόφαση των Υπουργών Οικονοµικών, Διοικητικής Μεταρρύθµισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και του οικείου Υπουργού.
2. Εάν καταργηθούν ορισµένες θέσεις του ίδιου κλάδου ή και ειδικότητας, η επιλογή του προσωπικού που τίθεται σε διαθεσιµότητα λόγω κατάργησης θέσης σύµφωνα µε την υποπαράγραφο Ζ.2 της παρ. Ζ΄ του άρθρου πρώτου του ν. 4093/2012, κατά τα ανωτέρω διενεργείται µε βάση την αποτίµηση των προσόντων όλων των υπαλλήλων του κλάδου ή και της ειδικότητας που ανήκουν οι υπό κατάργηση θέσεις του φορέα, εφόσον υπηρετούν σε υπηρεσίες ή µονάδες που αξιολογήθηκαν σύµφωνα µε την παράγραφο 1 του παρόντος.
Α. Η αποτίµηση προσόντων του υπαλλήλου στηρίζεται σε επί µέρους κριτήρια που αφορούν τη βασική και επαγγελµατική του εκπαίδευση, την εν γένει εργασιακή και διοικητική του εµπειρία, τα ειδικά καθήκοντα όπως των υπηρετούντων µε οποιαδήποτε σχέση σε Διεθνείς Οργανισµούς, και την εργασιακή του φυσιογνωµία, όπως (δεξιότητες ή επιδόσεις, ηθικές αµοιβές, πειθαρχικές ποινές, τις µακρόχρονες ή συστηµατικά επαναλαµβανόµενες αναρρωτικές άδειες ή αδικαιολόγητες απουσίες) και τον τρόπο εισαγωγής στους φορείς της παραγράφου 1 και ιδίως αν πρόκειται για διαδικασία γραπτού διαγωνισµού του ΑΣΕΠ ή για διαδικασία πλήρωσης θέσεων µε σειρά προτεραιότητας η οποία διενεργείται εξ ολοκλήρου από το ΑΣΕΠ ή για διαδικασία που εποπτεύει το ΑΣΕΠ, καθώς και για Διαγωνισµό Εισαγωγής στην Εθνική Σχολή Δηµόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης. Σε περίπτωση ισοβαθµίας, λαµβάνεται υπόψη η οικογενειακή του κατάσταση συµπεριλαµβανοµένου και του αριθµού των τέκνων κατά τα οριζόµενα στην περίπτωση.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ
Άρθρο 77
Προϋπολογισμός Δήμων*
5. Η οικονοµική επιτροπή, έως την 5η Σεπτεµβρίου, εξετάζει το προσχέδιο που της παραδίδει η εκτελεστική επιτροπή, καθώς και το σχέδιο του προϋπολογισµού εξόδων εκάστης κοινότητας και ειδικότερα εάν: α) οι συνολικές δαπάνες που αναγράφονται σε αυτό υπερβαίνουν το ανώτατο ποσό που έχει καθοριστεί από το δηµοτικό  συµβούλιο για κάθε δηµοτική ή τοπική κοινότητα, β) οι δαπάνες αφορούν τις αρµοδιότητες που έχουν µεταβιβαστεί από το δηµοτικό συµβούλιο στο συµβούλιο της δηµοτικής κοινότητας, γ) τα έσοδα και οι δαπάνες είναι νόµιµες, δ) έχουν εγγραφεί οι υποχρεωτικές δαπάνες και τα έσοδα που επιβάλλονται υποχρεωτικά από νόµο και ε) τηρούνται οι διατάξεις της παραγράφου 2 του παρόντος και εφόσον απαιτείται το αναµορφώνει αναλόγως και καταρτίζει το σχέδιο του προϋπολογισµού.
Σε ειδικό παράρτηµα του προϋπολογισµού, αναφέρονται οι δράσεις που αφορούν στις τοπικές και δηµοτικές κοινότητες, συµπεριλαµβανοµένων των έργων και των υπηρεσιών τους.
Η οικονοµική επιτροπή, έως την ίδια ηµεροµηνία, µεριµνά για την ενσωµάτωση του σχεδίου του προϋπολογισµού στην ηλεκτρονική βάση δεδοµένων που τηρείται στο Υπουργείο Εσωτερικών, προκειµένου το Παρατηρητήριο Οικονοµικής Αυτοτέλειας των Ο.Τ.Α. (εφεξής Παρατηρητήριο) του άρθρου 4 του ν. 4111/2013, να παράσχει τη γνώµη του επ’ αυτού, µε βάση κριτήρια που καθορίζονται µε απόφασή του, µε σκοπό την επίτευξη ρεαλιστικών και ισοσκελισµένων προϋπολογισµών. Με τη γνώµη του Παρατηρητηρίου, η οποία κοινοποιείται στους δήµους, στις αρµόδιες για την εποπτεία τους Αρχές και στους Υπουργούς Εσωτερικών και Οικονοµικών προσδιορίζονται οι δήµοι που: α) έχουν καταρτίσει µη ρεαλιστικά σχέδια προϋπολογισµών, β) έχουν παραβεί τις οδηγίες κατάρτισης των προϋπολογισµών που παρασχέθηκαν µε την κοινή υπουργική απόφαση της παραγράφου 1 του παρόντος και γ) δεν έχουν ενσωµατώσει τοσχέδιο του προϋπολογισµού τους στην ηλεκτρονική βάση δεδοµένων του Υπουργείου Εσωτερικών εντός της προβλεπόµενης προθεσµίας. Στη γνώµη περιλαµβάνονται και τα ποσά που η οικονοµική επιτροπή έκαστου δήµου είναι αναγκαίο να εγγράψει σε επιµέρους κωδικούς ή οµάδες κωδικών αριθµών του σχεδίου του προϋπολογισµού, ώστε αυτός να καταστεί ρεαλιστικός. Το Υπουργείο Εσωτερικών παρέχει οδηγίες για την ανάλογη διαµόρφωση του σχεδίου του προϋπολογισµού, το οποίο υποβάλλεται από την οικονοµική επιτροπή στο δηµοτικό συµβούλιο προς συζήτηση και ψήφιση το αργότερο έως το τέλος Οκτωβρίου και υποχρεωτικά συνοδεύεται από τη γνώµη του Παρατηρητηρίου, τις οδηγίες του Υπουργείου Εσωτερικών, καθώς και από αιτιολογική έκθεση, στην οποία παρουσιάζονται οι τυχόν προσαρµογές που επήλθαν στο σχέδιο του προϋπολογισµού.
Εάν το σχέδιο προϋπολογισµού του δήµου δεν καταρτιστεί, καταρτιστεί κατά παρέκκλιση των ανωτέρω ή δεν υποβληθεί εµπρόθεσµα στο δηµοτικό συµβούλιο, το ίδιο το δηµοτικό συµβούλιο καταρτίζει και ψηφίζει τον προϋπολογισµό έως την προθεσµία της επόµενης παραγράφου, µε βάση το τελευταίο διαµορφωµένο σχέδιο, λαµβάνοντας υπόψη τη γνώµη του Παρατηρητηρίου και τις οδηγίες του Υπουργείου Εσωτερικών.
* Το ίδιο ισχύει και για τους προϋπολογισμούς των Περιφερειών, όπως προβλέπεται στο άρθρο 78.





aftodioikisi.gr

ΕΓΚΡΙΘΗΚΑΝ ΟΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΤΟΥ 2011


Ο βουλευτής Χίου, Κώστας Τριαντάφυλλος, μετά από μια σειρά ενεργειών, και στα πλαίσια του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, ενημερώθηκε από τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Μόσχο Κορασίδη, ότι εγκρίθηκαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης οι αποζημιώσεις για την πυρκαγιά του έτους 2011. Συγκεκριμένα, μετά από μακρά προσπάθεια, εγκρίθηκε το κονδύλι για τη φωτιά που έπληξε την περιοχή της νότιας Χίου (Καλαμωτή, Πατρικά), το καλοκαίρι του 2011, καίγοντας περίπου 2000 στρέμματα.

Ο βουλευτής ενημερώνει ότι, όπως και για την καταστροφική πυρκαγιά του 2012 βρισκόμαστε στο στάδιο υπογραφής της σχετικής ΚΥΑ, ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία καταβολής των αποζημιώσεων στους πληγέντες.

100 ΕΚΑΤΟΜ. ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΟΤΑ


100 εκ. ευρώ για Αναπτυξιακά Προγράμματα Ο.Τ.Α.
Από το Γραφείο του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα και μετά από συνεργασία με τον Υπουργό Εσωτερικών, Γιάννη Μιχελάκη, ανακοινώθηκε η συνεργασία μεταξύ Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων (ΤΠκΔ) και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ), με σκοπό την υποστήριξη αναπτυξιακών επενδυτικών σχεδίων Ο.Τ.Α.
Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
«Στο πλαίσιο της ευρύτερης προσπάθειας προώθησης αναπτυξιακών προγραμμάτων της τοπικής αυτοδιοίκησης, επετεύχθη συμφωνία συνεργασίας μεταξύ του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων (ΤΠκΔ) και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ), με τη σύναψη δανείου του ΤΠκΔ από την ΕΤΕπ, ύψους έως και 100 εκατ. ευρώ, με σκοπό την υποστήριξη αναπτυξιακών επενδυτικών σχεδίων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) συνολικού ύψους 200 εκατ. ευρώ, αφού το ποσοστό κάλυψης του προϋπολογισμού του έργου από τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης ανέρχεται στο 50% του συνολικού κόστους».
ΟΙ ΤΟΜΕΙΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ - ΟΙ ΟΡΟΙ
Πρόκειται για μία στοχευμένη χρηματοδοτική πρωτοβουλία, η οποία εκτείνεται σε βάθος 25ετίας, με μέγιστη διάρκεια περιόδου χάριτος έξι ετών και η οποία θα επικεντρώνεται, μεταξύ άλλων, σε έργα Οδοφωτισμού, Τηλεθέρμανσης, Οδικού Δικτύου και Υποδομών, καθώς και στα επιδοτούμενα έργα των Προγραμμάτων “Εξοικονομώ” και “Βιοκλιματικές Αναβαθμίσεις Δημόσιων Ανοικτών Χώρων”.
Επίσης, το τελικό επιτόκιο των δανείων προς τους ΟΤΑ θα είναι χαμηλότερο από τα υφιστάμενα επιτόκια του ΤΠκΔ και θα συνδυαστεί με το επιτόκιο που λαμβάνει το ΤΠκΔ από την ΕΤΕπ, ώστε να ενισχυθεί η βιωσιμότητα και η αποδοτικότητα των σχετικών έργων.
«Η Κυβέρνηση συνεχίζει την προσπάθεια διαμόρφωσης χρηματοδοτικών και αναπτυξιακών εργαλείων για τη στήριξη της τοπικής αυτοδιοίκησης, ώστε να μπορεί να ανταποκρίνεται τόσο στις απαιτήσεις της κοινωνίας, όσο και στο ρόλο της για την έξοδο της χώρας από την κρίση» καταλήγει η σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών.



epoli.gr

ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ 50.000 ΑΝΕΡΓΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ


Μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να μπουν οι τελικές υπογραφές από τα αρμόδια υπουργεία, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την έναρξη του προγράμματος του ΟΑΕΔ, σχετικά με την απορρόφηση από τους δήμους 50.000 ανέργων που προέρχονται από οικογένειες χωρίς κανέναν εργαζόμενο.
Οι ακριβείς όροι και οι προϋποθέσεις, αναμένεται να  ανακοινωθούν μετά από την υπογραφή των υπουργικών αποφάσεων, ενώ η υποβολή αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους δεν αποκλείεται να αρχίσει ακόμα και μέσα στον επόμενο μήνα.
Φορείς υλοποίησης του προγράμματος, αναμένεται να είναι οι δήμοι, οι δημοτικές επιχειρήσεις κλπ.
Το πρόγραμμα θα αφορά στη δημιουργία θέσεων εργασίας γενικών καθηκόντων, ενώ οι μηνιαίες αποδοχές θα έχουν «ταβάνι» τα 500 ευρώ. Σύμφωνα με το σχέδιο του ΟΑΕΔ, οι τομείς εργασίας θα είναι οι εξής:
  • Δασοπροστασία, αναδάσωση και φύλαξη υψηλού φυσικού κάλλους
  • Σίτιση σε ολοήμερα σχολεία σε φτωχές γειτονιές της Αθήνας
  • Εξωσχολικά προγράμματα για μαθητές
  • Οδική ασφάλεια μαθητών
  • Εργασία στα κατά τόπους Κοινωνικά Παντοπωλεία
  • Συλλογή και διάθεση μεταχειρισμένων ρούχων
  • Προσωπικές κοινωνικές υπηρεσίες (φροντίδα ηλικιωμένων κλπ)
  • Διατήρηση φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς
  • Συντήρηση και κατασκευή δρόμων και αθλητικών υποδομών
  • Καθαρισμός παραλιών, παράκτιων ακτών, αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις σε μικρή κλίμακα.
Μοριοδότηση
Για την επιλογή των δικαιούχων, θα ακολουθηθεί η διαδικασία της μοριοδότησης με ανώτατο όριο τους 36 μήνες ανεργίας. Ειδικότερα, οι άνεργοι για διάστημα έως 12 μήνες θα παίρνουν ένα μόριο το μήνα, οι άνεργοι για διάστημα από 12 έως 24 μήνες θα παίρνουν 1,5 μόριο το μήνα, ενώ οι άνεργοι από 24 έως 36 μήνες θα μοριοδοτούνται με 2 μόρια. Στη μοριοδότηση θα λαμβάνεται υπόψη και ο αριθμός των παιδιών της οικογένειας του υποψηφίου.




aftodioikisi.gr

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗΣ ΓΙΑ ΕΝΗΜΕΡΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ



Από 15 Ιουλίου 2013 και με την έκδοση της υπουργικής απόφασης, είναι σε ισχύ ο νέος Νόμος Ρύθμισης Οφειλών ή αλλιώς το Πρόγραμμα Διευκόλυνσης για Ενήμερους Δανειολήπτες (ν.4161/2013).
Η διάρκεια του Προγράμματος είναι έξι μήνες, δηλαδή ισχύει για αιτήσεις που θα κατατεθούν μέχρι τις 14 Ιανουαρίου 2014.
Το   Πρόγραμμα διευκόλυνσης μπορεί να αξιοποιήσει ο καταναλωτής μόνο μια φορά.
Εάν υπαχθεί ο καταναλωτής στο πρόγραμμα αυτό, αναστέλλονται τα καταδιωκτικά μέτρα.
Ποιους αφορά ο  νέος νόμος:
1.  Άνεργους
2.  Μισθωτούς και συνταξιούχους του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα
3.  Ελεύθερους επαγγελματίες που παρέχουν τις υπηρεσίες τους κατά κύριο λόγο σε έναν εργοδότη

Ποιες οφειλές μπορούν να υπαχθούν:
1.  Οφειλές με προσημείωση ή υποθήκη στην κύρια κατοικία του οφειλέτη. 
2.  Οφειλές  που δεν έχει καταγγελθεί η δανειακή σύμβαση
3.  Η αρχική ημερομηνία σύναψης της σύμβασης να είναι πριν τις 30-06-2010 (έστω και αν υφίστανται μεταγενέστερες τροποποιήσεις, ανανεώσεις ή ρυθμίσεις των αρχικών συμβάσεων)

Υπάρχουν επιπρόσθετα αρκετές προϋποθέσεις εισοδήματος, αντικειμενικών αξιών ακινήτων κλπ.

Η ΕΚΠΟΙΖΩ, μπορεί να:

1.)  σας ενημερώσει για τις λεπτομέρειες και τα οφέλη του νέου νόμου,
2.)  ελέγξει αν πληροίτε τις προϋποθέσεις
3.)  ελέγξει την εγκυρότητα των δικαιολογητικών σας, πριν τα προσκομίσετε στις τράπεζες


Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις προϋποθέσεις, τα δικαιολογητικά και τη διαδικασία υπαγωγής στο «Πρόγραμμα Διευκόλυνσης» μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας www.ekpizo.gr ή την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή www.efpolis.gr

"AIΓΝΟΥΣΙΩΤΙΚΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΑ ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΣΜΑΤΑ"

«AIΓΝΟΥΣΙΩΤΙΚΑ  ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΑ ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΣΜΑΤΑ»- ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΑΠΟ 5  ΧΙΩΤΙΣΣΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΔΕΣ  
25-28 ΙΟΥΛΙΟΥ ΣΤΙΣ ΟΙΝΟΥΣΣΕΣ




Μια ομάδα γυναικών καλλιτεχνών, που δραστηριοποιούνται και δημιουργούν σε πολλά είδη εικαστικών εφαρμογών  «ανοίγουν τα φτερά τους»  και  εκθέτουν τα έργα τους  στις Οινούσσες, .
Πρόκειται για τις καλλιτέχνιδες  Δέσποινα Καλαγκιά, Ερη Καρύδα, Μαρία Λεοντσινίδη, Χρυσούλα Μιχοπούλου και Ειρήνη Σεζένια που παρουσιάζουν  θέματα από την  δουλειά τους στη ζωγραφική στην  κεραμική στην μικρογλυπτική και την αγιογραφία,   στο αγαπημένο  τους νησί που αποτελεί και τόπο έμπνευσης.
Η έκθεση με τίτλο «Αιγνουσιώτικα πεταλουδίσματα» εγκαινιάζεται σε αίθουσα του Ν.ΑΚ.Τ  την Πέμπτη 25 Ιουλίου  στις 7.30μμ και θα διαρκέσει μέχρι και την Κυριακή  28 Ιουλίου . Ωρες επισκέψεων  για το κοινό : 7.30μμ-10.30μμ.

Επιμέλεια έκθεσης :Μαρία Χρονοπούλου. Οργάνωση έκθεσης :Πολιτιστικός Σύλλογος  ΟΙΝΟΕΣΣΑ

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΟΜΗΡΕΙΩΝ 2013

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΟΜΗΡΕΙΑ 2013

TA ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΚΙΒΩΤΟΥ ΣΤΗ ΧΙΟ- ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΑΓΑΠΗΣ

                                    


                                               ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ –ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


Το Σάββατο 27 Ιουλίου θα φθάσουν στο νησί μας 70 παιδιά με 15 συνοδούς,   στο πλαίσιο λειτουργίας παραρτήματος της Κιβωτού του Κόσμου, και θα φιλοξενηθούν για περίπου 15 μέρες.   
Ο Δήμος Χίου, η Ιερά Μητρόπολη και η Ταξιαρχία, θα εξασφαλίσουν τα περισσότερα γεύματα για την σίτιση των παιδιών. Θα χρειαστεί όμως και η συνδρομή – συμμετοχή όσων μπορούν να βοηθήσουν  με οποιοδήποτε τρόπο( κυρίως επιχειρήσεις εστίασης) , είτε στην προμήθεια είτε στην παρασκευή γευμάτων, προκειμένου να προσφέρουμε στα παιδιά αυτά την πιο ζεστή και ουσιαστική μας φιλοξενία.   
Να σημειώσουμε ότι πρόκειται για επίσκεψη εποχικού χαρακτήρα ( camp)  και για τον λόγο  αυτό ζητείται η συνδρομή εθελοντών   καθώς δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες για την μόνιμη λειτουργία της  Κιβωτού,  η οποία θα ξεκινήσει σε περίπου ένα μήνα. .


AITHMA ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟΥ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΣΤΗ ΧΙΟ


Χίος 19/07/2013
Προς:
• Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων
κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη
• Διοικητή Υ.Π.Α.
κ. Δημήτρη Κούκη
Κύριοι,
Κατόπιν της τελευταίας ενημέρωσης (19/7/2013) από την εταιρεία TUI Nederland, αποφασίσθηκε η διακοπή της δρομολόγησης charter με προορισμό τη Χίο από το επόμενο καλοκαίρι του 2014.
Ο βασικός λόγος, τον οποίο επικαλείται η εν λόγω εταιρεία, είναι οι περιορισμοί του αεροδρομίου της Χίου.
Η απόφαση αυτή της εταιρείας TUI, αποτελεί μια δραματική εξέλιξη για την τουριστική ανάπτυξη του νησιού κι όλες οι προωθητικές ενέργειες των φορέων, που εμπλέκονται με το τουριστικό προϊόν, προσκρούουν στο μείζον ζήτημα της επέκτασης του Αεροδρομίου της Χίου.
Το προηγούμενο διάστημα ακυρώθηκε συνεργασία με σερβική αεροπορική εταιρεία για τον ίδιο ακριβώς λόγο.
Ως εκ τούτου, οι συνέπειες πλέον - μετά από αυτές τις εξελίξεις - είναι ιδιαίτερα δυσμενείς, καθώς ο τουρισμός είναι η μοναδική διέξοδος για τη νησί μας αυτή την περίοδο της οικονομικής ύφεσης.
Μετά από αυτά τα γεγονότα, δημιουργείται αρνητικό κλίμα για το νησί μας, πλήττονται αρκετοί κλάδοι επαγγελματιών και οι συνέπειες επεκτείνονται στην ευρύτερη τοπική κοινωνία, καταδικάζοντάς την σε μαρασμό.
Για τους παραπάνω λόγους, έφθασε η ώρα για την πρόκληση άμεσων ενεργειών, προκειμένου να αναστραφεί αυτή η κατάσταση.
Παρακαλούμε όπως το αμέσως επόμενο διάστημα, κλιμάκιο υπηρεσιακών παραγόντων του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων και της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας επισκεφθεί το νησί μας, προκειμένου να εξευρεθεί μια άμεση και εφικτή λύση σε αυτό το μείζον ζήτημα.
Σύμφωνα με ειδικούς του τουριστικού κλάδου υπάρχουν δυνατές ενέργειες, οι οποίες μπορούν να επιλύσουν το πρόβλημα, ακόμα και για την επόμενη τουριστική περίοδο του 2014.
Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες.
Ο Δήμαρχος Χίου

ΔΗΜΟΣΙΟ : ΦΕΥΓΟΥΝ ΑΛΛΟΙ 19.300 - ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ, ΟΤΑ


Οι υπάλληλοι των υπουργείων αλλά και εποπτευόμενων οργανισμών (ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ κλπ) πρόκειται να μπουν στο στόχαστρο του Κυβερνητικού Συμβουλίου Διοικητικής Μεταρρύθμισης που συνεδριάζει σήμερα στις 10 υπό τον πρωθυπουργό, προκειμένου να συμπληρωθεί ο αριθμός των 19.300 υπαλλήλων που πρόκειται να οδηγηθούν φέτος σε διαθεσιμότητα (17.300) ή απολύση (2.000).
Με δεδομένο ότι η προηγούμενη απόπειρα της κυβέρνησης που είχε αναλάβει ο υπουργός Επικρατείας και στενός συνεργάτης του Α. Σαμαρά, Δ. Σταμάτης, παρά τις επιστολές επί επιστολών προς τους υπουργούς είχε αποτύχει παταγωδώς, ο πρωθυπουργός αναμένεται να πάρει πάνω του όλη τη διαδικασία, καθώς, όπως έλεγε κυβερνητικός παράγοντας στην aftodioikisi.gr«δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια αποτυχίας».
Αυτό θα είναι και το νόημα της πρωθυπουργικής ομιλίας προς τους καλώντας τους να επισπεύσουν αφενός τη διαδικασία αξιολόγησης στα υπουργεία τους και αφετέρου να δώσουν τις περίφημες λίστες με τους υπό κατάργηση ή συγχώνευση εποπτευόμενους φορείς.  Υπενθυμίζεται ότι με βάση τα νέα οργανογράμματα όλων των υπουργείων πλην αυτών του Δημόσιας Τάξης και Εθνικής Άμυνας, «περισσεύουν» περί τις 2.500 με 2.800 θέσεις (μαζί με το υπουργείο Οικονομικών). Με δεδομένο ότι η κυβέρνηση το Σεπτέμβριο αναζητά περίπου 4.800 εργαζόμενους στο δημόσιο για να ολοκληρωθεί το πρώτο κύμα της διαθεσιμότητας των 12.500 και, κυρίως, ακόμη 12.500 «διαθέσιμους» έως το Δεκέμβριο μαζί με ακόμη 2.000 που θα οδηγηθούν σε απόλυση, είναι σαφές ότι το μεγάλο βάρος πέφτει στους εποπτευόμενους φορείς οι οποίοι μέχρι στιγμής δεν έχουν αξιολογηθεί.
Κεντρικό ρόλο Μητσοτάκης, Μιχελάκης
Όπως έχει γράψει η aftodioikisi.gr στο τραπέζι υπάρχει η περίφημη λίστα Σταμάτη με τους 34 οργανισμούς ωστόσο αφενός βρίσκεται σε αρχικό στάδιο και αφετέρου η «δεξαμενή» αυτή θα πρέπει να διευρυνθεί ώστε  να επιτευχθεί ο στόχος των 17.300 «διαθέσιμων» και τους περίπου 2.000 που θα οδηγηθούν σε απόλυση. Δηλαδή, σύνολο, 19.300 υπάλληλοι.
Να σημειωθεί ότι εκτός από τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη που από τη θέση του έχει συντονιστικό ρόλο σε αυτό το εγχείρημα, κεντρικό ρόλο αναμένεται να παίξει και ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης, καθώς στους ΟΤΑ και στα Νομικά τους Πρόσωπα δεν έχει προχωρήσει παρά ελάχιστα η αξιολόγηση δομών και, στη συνέχεια, υπαλλήλων.
Επιπλέον για μία ακόμη φορά αναζητούνται οι επίορκοι υπάλληλοι, με επίκεντρο αυτούς που έχουν προσληφθεί στο Δημόσιο με πλαστά πτυχία.
Στη σημερινή συνεδρίαση εκτός από τους αρμόδιους υπουργούς αναμένεται να συμμετέχει και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Β. Βενιζέλος, προκειμένου να δοθεί μήνυμα και στους υπουργούς του ΠΑΣΟΚ ότι πρέπει να προχωρήσουν τάχιστα οι διαδικασίες.



aftodioikisi.gr