Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΛΟΙΑΡΙΟ ΜΕ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΒΥΘΙΣΤΗΚΕ- ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΝΕΚΡΟΙ ΚΑΙ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΙ




Tουλάχιστον 18 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους νωρίς σήμερα το πρωί όταν ένα πλοιάριο φορτωμένο με παράνομους μετανάστες που κατά πάσα πιθανότητα είχε ως τελικό προορισμό την Ελλάδα βυθίστηκε στα ανοιχτά των τουρκικών ακτών, όπως μετέδωσε το τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Dogan.

Γύρω στις 2 τα ξημερώματα η τουρκική ακτοφυλακή έλαβε σήμα έκτακτης ανάγκης από τον καπετάνιο του σκάφους ο οποίος ανέφερε ότι βυθιζόταν στα ανοιχτά του Εζίνε, στην επαρχία Τσανάκαλε. Σύμφωνα με τον καπετάνιο στο πλοιάριο επέβαιναν 30 άτομα.

Σκάφη της ακτοφυλακής, ένα ελικόπτερο και ένα αεροσκάφος που έσπευσαν στην περιοχή εντόπισαν τα πτώματα 18 ανθρώπων και κατάφεραν να ανασύρουν ζωντανούς από τη θάλασσα 12 παράνομους μετανάστες.

Σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές, το πλοιάριο πιθανότατα είχε ως τελικό προορισμό τη Λέσβο. Δεν διευκρινίστηκε τι εθνικότητας ήταν τα θύματα, ωστόσο η Τουρκία είναι σημαντική δίοδος για παράνομους μετανάστες από την Ασία και την Αφρική που επιδιώκουν να περάσουν στην Ευρώπη




defencenet.gr

ΠΟΙΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΤΗΣ ΧΙΟΥ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ

869 229700 ΒΕΝΤΟΥΡΑ ΦΩΤΕΙΝΗ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΠΕ18.04 ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΧΙΟΥ
870 204867 ΓΕΡΟΝΤΕΛΗ ΕΥΡΥΔΙΚΗ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΠΕ18.01 ΓΡΑΦΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΧΙΟΥ
871 192727 ΔΕΛΗΓΙΩΡΓΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΕ01.02 ΜΗΧΑΝΟΤΕΧΝΙΤΕΣ ΧΙΟΥ
872 225403 ΚΕΛΕΣΙΔΟΥ ΕΛΕΝΗ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΕ18.26 ΓΡΑΦΙΣΤΙΚΗΣ ΧΙΟΥ
873 205015 ΚΥΡΙΑΘΟΠΟΥΛΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΑΥΛΟΣ ΠΕ18.33 ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΟΙ ΧΙΟΥ
874 220163 ΜΑΝΙΤΣΟΥΔΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΓΕΩΡΓ ΠΕ18.33 ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΟΙ ΧΙΟΥ
875 226229 ΡΙΣΚΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΔΕ01.01 ΗΛΕΚΤΡΟΤΕΧΝΙΤΕΣ ΧΙΟΥ
876 200986 ΡΥΜΙΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΔΕ01.11 ΤΕΧΝΙΤΕΣ ΨΥΞΕΩΝ (ΨΥΚΤΙΚΟΙ) ΧΙΟΥ
877 220052 ΣΟΥΤΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΕΚΤΟΡΑΣ ΠΕ18.01 ΓΡΑΦΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΧΙΟΥ
878 229724 ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΠΕ18.04 ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΧIOY


newsit.gr/flash/KOTSIFAKIS. pdf

ΕΝΤΑΣΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΣΤΟ ΥΝΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ


Ένταση επικρατεί στον 5ο όροφο του υπουργείου Ναυτιλίας, όπου συγκεντρώθηκαν πολιτικοί υπάλληλοι, μετά από την ενημέρωση, που είχαν ότι το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης έχει προγραμματίσει να γίνουν 50 απολύσεις.

Κατά πληροφορίες, οι απολύσεις προγραμματίζεται να γίνουν από την Κεντρική Υπηρεσία του υπουργείου και την Γενική Γραμματεία Αιγαίου.


Οι εκπρόσωποι των πολιτικών υπαλλήλων ζητούν να δούν τον υπουργό, όπως είχε προγραμματιστεί από την Δευτέρα αλλά εκπρόσωποί του προσπαθούν να τους καθησυχάσουν λέγοντας ότι ο υπουργός κάνει διαπραγμάτευση για το θέμα των απολύσεων.

Ωστόσο, οι πολιτικοί υπάλληλοι, που διακρώς συγκεντρώνονται όλο και περισσότεροι δηλώνουν ότι δεν θα φύγουν εάν δεν γίνει συνάντηση με τον υπουργό Μιλτιάδη Βαρβτσιώτη, ο οποίος την Δευτέρα τους είχε διαβεβαιώσει ότι είναι στο πλευρό τους και πως δεν θα γίνουν απολύσεις.


Αργά το μεσημέρι, ο υπουργός δέχτηκε να δει αντιπροσωπεία των πολιτικών υπαλλήλων ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη σύσκεψη για τον καθορισμό των ειδικοτήτων όσων υπαλλήλων τεθούν σε διαθεσιμότητα.
Από την πλευρά του υπουργού λεγόταν ότι θα κάνει διαπραγμάτευση με τον ομόλογό του υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης για το θέμα.


Το απόγευμα αντιπροσωπεία πολιτικών υπαλλήλων μπήκε στο γραφείο του γενικού γραμματέα Θαν. Μπούσιου, όπου βρισκόταν σε εξέλιξη η σύσκεψη για τον καθορισμό των ειδικοτήτων και κατήγγειλε την διαδικασία ως παράνομη.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι συνδικαλιστικές οργανώσεις προσανατολίζονται να στείλουν εξώδικα προς την πολιτική ηγεσία του ΥΝΑ καταγγέλοντας την διαδικασία.




pireas2day.gr

EIΔΕΣ Η ΕΕ ; ΜΝΗΜΟΝΙΟ,ΧΑΡΑΤΣΙΑ,ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΙ ΑΝΕΡΓΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ !


Πολλαπλά αποκαλυπτική είναι η προχθεσινή έκθεση της Κομισιόν για την πορεία της ελληνικής οικονομίας. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απαιτεί παραπέρα χρονική επέκταση του χαρατσιού της εισφοράς «αλληλεγγύης» καθώς και του χαρατσιού της ΔΕΗ, για τα τιμολόγια της οποίας προωθεί την μεγάλη αύξησή τους, για να γίνουν ελκυστικές στα αρπαχτικά των μονοπωλίων οι επενδύσεις στην ενέργεια! Θέτει το ζήτημα για περισσότερες απολύσεις στο δημόσιο, νέες μειώσεις μισθών, αθρόες ιδιωτικοποιήσεις και νέα μέτρα για να καλυφθεί το «δημοσιονομικό κενό» που θα παρουσιαστεί.
Ιδού λοιπόν η ευρωπαϊκή απάντηση, η «ευρωπαϊκή διέξοδος», την οποία ονειρεύονται οι συγκάτοικοι στην άθλια κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου αλλά και διάφοροι ευρωλάγνοι στην Αριστερά.
Ιδού και τα νέα, ακόμα πιο κανιβαλικά, μέτρα, που θα πάρει η κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, παρά τις διαψεύσεις ότι δεν υπάρχουν άλλα μέτρα (στις οποίες πρωτοστατούσαν όλες οι μνημονιακές κυβερνήσεις).
«Ούτε ΔΝΤ, ούτε και ΕΕ, πάρε την υπόθεση στα χέρια σου λαέ»! Το σύνθημα των διαδηλώσεων δείχνει το δρόμο. Η ελπίδα και η διέξοδος βρίσκεται στον ανυποχώρητο πολιτικό αγώνα των εργαζομένων, των ανέργων, του λαού και της νεολαίας για να ανατραπεί η βάρβαρη επίθεση του κεφαλαίου και η κυβέρνηση που την υλοποιεί, για διαγραφή του χρέους, έξοδο από το ευρώ και την ΕΕ, για την αντικαπιταλιστική ανατροπή!


ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Χίου

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ ΖΗΜΙΩΝ ΣΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΧΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΤΟΥ 2012



Όπως είναι γνωστό και επιβεβαιώθηκε από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Τσαυτάρη, κατά την επίσκεψή του στη Χίο σήμερα 31.07.2013, το πρόγραμμα για την αποζημίωση των αγροτών που επλήγησαν από τη μεγάλη φωτιά του 2012 έχει ήδη εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Το ύψος του προγράμματος που αφορά στη Χίο ανέρχεται στα 10 εκ. Ευρώ και στο μεγαλύτερο μέρος του θα κατευθυνθεί στους μαστιχοπαραγωγούς..

Σήμερα από το Υπουργείο Οικονομικών δεσμεύθηκε το ποσό αυτό.

Μέχρι της 9 Αυγούστου θα ολοκληρωθεί από τα συνεργεία ελέγχου του ΕΛΓΑ η πλήρης καταγραφή των ζημιών (εφαρμοστικές εκτιμήσεις). Στη συνέχεια θα εκδοθεί η ΚΥΑ που θα καθορίζει τις διαδικασίες για την ενίσχυση των αγροτών. Η εν λόγω ΚΥΑ θα ακολουθεί τους εγκεκριμένους κανονισμούς για τις αποζημιώσεις. Βασική προϋπόθεση σε κάθε περίπτωση αποτελεί η υποχρέωση να ήταν  δηλωμένες στο ΟΣΔΕ (ολοκληρωμένο σύστημα δήλωσης καλλιεργειών) οι καλλιέργειες του 2012.

Η ενίσχυση από το πρόγραμμα θα αφορά σε 3 κατηγορίες:
Α) Την ενίσχυση της ηρτημένη παραγωγής για το 2012, δηλαδή την πληρωμή για όσους είχαν απώλεια παραγωγής του 2012
Β) Την ενίσχυση για την ανασύσταση των καλλιεργειών
Γ) Την ενίσχυση για απώλεια παραγωγής μέχρι και το 2016.


Σημειώνεται ότι η σοβαρή προετοιμασία που είχε γίνει πριν την υποβολή του προγράμματος τόσο από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, όσο και με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, από τον Βουλευτή Χίου, Κωστή Μουσουρούλη, είχε ως αποτέλεσμα την έγκριση του προγράμματος σε διάστημα 5 μηνών από την υποβολή του

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΧΙΟΥ


Ο Δήμος Χίου ανακοινώνει ότι στα πλαίσια του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας στους Δήμους εγκρίθηκαν 40.000 θέσεις εργασίας διαφόρων ειδικοτήτων, από τις οποίες αντιστοιχούν στον Δήμο Χίου 336.
Οι προβλεπόμενες ειδικότητες αφορούν απόφοιτους Π.Ε. , Τ.Ε. , Δ.Ε. και ΙΕΚ κατεύθυνσης πληροφορικής, Π.Ε. και Τ.Ε. Διοικητικούς, Οικονομολόγους, Λογιστές, απόφοιτους Διοίκησης Επιχειρήσεων, Δ.Ε. Διοικητικούς και Υ.Ε. γενικών καθηκόντων. Επίσης Π.Ε. και Τ.Ε. Κοινωνικούς λειτουργούς, Κοινωνιολόγους, Βρεφοκόμους Ειδικής Αγωγής, Ψυχολόγους, Φυσικοθεραπευτές και Δ.Ε. Βοηθούς Βρεφοκόμους, Νοσηλευτές.
Ο Δήμος Χίου απέστειλε στη Κεντρική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων (ΚΕΔΕ) πίνακα με τις ειδικότητες που θα καλύψουν τις ανάγκες των υπηρεσιών και αναμένει την υπουργική απόφαση, η οποία θα καθορίσει τη διαδικασία, τα κριτήρια επιλογής αλλά και τον τρόπο πρόσληψης.

ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΕΡΟΠΟΡΟΥ ΡΟΔΟΚΑΝΑΚΗ


Ο Δήμος Χίου ανακοινώνει ότι από την Τετάρτη 31 Ιουλίου έως και την Πέμπτη 01 Αυγούστου 2013 θα πραγματοποιηθούν εργασίες ασφαλτόστρωσης στην οδό Αεροπόρου Ροδοκανάκη στην περιοχή Φάρκαινα καθώς επίσης και στην οδό Ηρακλείτου. Η ασφαλτόστρωση πραγματοποιείται στα πλαίσια εκτέλεσης του έργου «Εσωτερική Οδοποιία Δ.Ε Χίου».
Παρακαλούνται οι οδηγοί να ακολουθούν τις προσωρινές πινακίδες εργοταξιακής σήμανσης.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙ ΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΕΠΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΧΡΗΣΗΣ, ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ, ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΚΑΙ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΑ ΧΙΟΥ

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 29 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013



ΤΟ ΔΣ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ:

1.    Να ορισθεί Δικηγόρος ο οποίος θα αναλάβει την νομική διερεύνηση της υπουργικής απόφασης της προκήρυξης και της νομιμότητας αυτής καθώς και των λοιπών Διοικητικών πράξεων που αφορούν την συγκεκριμένη απόφαση όπως η προκήρυξη του ΤΑΙΠΕΔ, κλπ.

2.    Να ορισθεί Τεχνικός και Οικονομικός Σύμβουλος για τη διερεύνηση όλων των θεμάτων – παραμέτρων και επιπτώσεων των ανωτέρω πράξεων κατ’ αρμοδιότητας.


3.    Να ζητηθεί από τις Δημοτικές Αρχές Χίου, Ψαρών και Οινουσσών να τοποθετηθούν με αποφάσεις των Δ.Σ. τους επί των εξελίξεων και των μελλοντικών ενεργειών τους.

4.    Να ζητηθεί από τη Δημοτική Αρχή Χίου να στηρίξει τις μέχρι σήμερα αποφάσεις του Δ.Λ.Τ. Χίου και να αναλάβει περεταίρω πρωτοβουλίες με απόφαση του Δημοτικού της Συμβουλίου.
Εξουσιοδοτεί τον κ.Πρόεδρο να προτείνει στο σώμα μετά από διερεύνηση τον κατάλληλο Δικηγόρο – Τεχνικό και Οικονομικό Σύμβουλο και να μεταφέρει την εισήγηση και την απόφαση στην Συνεδρίαση του Δ.Σ. του Δήμου Χίου.



Όλα τα παραπάνω αποφασίζονται κατά πλειοψηφία αφού ο κ.Λιμενάρχης δήλωσε παρών.

TA ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ "ΚΙΒΩΤΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ" ΣΤΑ BLOOM

Η επιχείρηση ΚΟΥΤΗΣ ΙΣΙΔΩΡΟΣ, ΜΑΝΩΛΑΚΗ-ΚΟΚΚΙΝΑΚΗ ΣΑΡΑΝΤΙΝΗ Ο.Ε. (BLOOM waterpark) κατόπιν  συνεννόησης με το Εργατικό Κέντρο Χίου, τη Δημοτική Ενότητα Ομηρούπολης και την «Κιβωτό του Κόσμου» αποφασίστηκε  για την παρούσα εβδομάδα (29/07-04/08) αντί των  παιδιών των ανέργων συμπολιτών μας που έχουν δηλώσει συμμετοχή στη λίστα του Εργατικού Κέντρου να πάνε τα  παιδιά της «Κιβωτού του Κόσμου» που  βρίσκονται στο νησί μας για σύντομο χρονικό διάστημα.
Ζητούμε την κατανόηση όσων έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή και διαβεβαιώνουμε ότι θα εξυπηρετηθούν όλοι την εβδομάδα 05 Αυγούστου με 11 Αυγούστου 2013 και θα ειδοποιηθούν τηλεφωνικά.


Υπενθυμίζουμε ότι ημέρα λήξης του προγράμματος είναι η 15η Σεπτεμβρίου 2013 και ότι δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσοι είναι κάτοχοι κάρτας ανεργίας σε ισχύ προσκομίζοντάς την μαζί με το τελευταίο εκκαθαριστικό της εφορίας.
   
      Όσοι έχουν ήδη προμηθευτεί εισιτήρια έχουν την δυνατότητα επανεγγραφής στο πρόγραμμα χωρίς να είναι απαραίτητο να προσκομίσουν δικαιολογητικά για δεύτερη φορά.
     
Πληροφορίες και εγγραφές στη Γραμματεία του ΕΚ Χίου
Τηλ:22710-23550 e-mail: ekechios@otenet.gr
Ημέρες και ώρες: Δευτέρα-Τρίτη-Πέμπτη-Παρασκευή 08:00-14:00 & 18:00-20:00 και Τετάρτη 08:00-14:45).

Το πρόγραμμα αφορά παιδιά με ημερομηνία γέννησης έως και 31/12/1998.

ΣΤΑ 5,4 ΔΙΣ ΕΥΡΩ Η ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ


Στα 5,4 δισ. ευρώ η αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών Δημοσίου
Ανακοινώθηκε πριν λίγα λεπτά από τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, η πορεία αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών των Φορέων της Γενικής Κυβέρνησης προς τους ιδιώτες.
Σύμφωνα μ' αυτά,
- Από την έναρξη της διαδικασίας μέχρι σήμερα, έχει ολοκληρωθεί η χρηματοδότηση αιτημάτων, ύψους 5,4 δισ. ευρώΈχουν μεταβιβασθεί, δηλαδή, προς τους Φορείς το 68%των συνολικών πόρων που προβλέπονται για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών.
- Οι πληρωμές το μήνα Ιούλιο εκτιμάται ότι, θα ανέλθουν στα 641 εκατ. ευρώ.
- Το συνολικό ύψος των τελικών πληρωμών, δηλαδή των χρημάτων που πήγαν στην πραγματική οικονομία, μέχρι σήμερα, ανέρχεται περίπου στα 4 δισ. ευρώ. Δηλαδή στο 50% των συνολικών πόρων που προβλέπονται για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών.
Ενδεικτικά, το 1ο επτάμηνο του έτους, έχουν χορηγηθεί 16.342 εφάπαξ δημοσίων υπαλλήλων, έχει πληρωθεί το 89% των χρηματοδοτήσεων του Μετοχικού Ταμείου Στρατού, του ΝΙΜΤΣ και των Στρατιωτικών Νοσοκομείων, καθώς και το 77% των υποχρεώσεων των Νοσοκομείων του ΕΣΥ (890 εκατ. ευρώ από συνολικές υποχρεώσεις 1,1 δισ. ευρώ).
Συγκεκριμένα στους βασικούς τομείς:
Στον τομέα της Υγείας, και ειδικότερα των Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων του ΕΣΥ, η άμεση χρηματοδότησή τους από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους έδωσε ώθηση στην εξόφληση των οφειλών τους. Τον μήνα Ιούνιο, έλαβαν την τελευταία δόση της ειδικής χρηματοδότησης, η οποία αναμένεται να απορροφηθεί μέχρι τέλος Αυγούστου. Μέχρι τον Σεπτέμβριο, τα Νοσηλευτικά Ιδρύματα θα έχουν εξοφλήσει πλήρως όλες τις παλαιές οφειλές προς τους προμηθευτές τους.
Όσον αφορά στον ΕΟΠΥΥ και την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων των παλαιών φορέων κοινωνικής ασφάλισης, η πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση επίλυσε τα θέματα που αφορούσαν κυρίως στην παροχή εκπτώσεων από τους παρόχους υγείας και προμηθευτές των ταμείων, καθώς και τη διαδικασία εκκαθάρισης και θεώρησης των χρηματικών ενταλμάτων από τις αρμόδιες αρχές. 
Στη συνέχεια απαιτήθηκε η επίλυση τεχνικών θεμάτων, προκειμένου να εναρμονιστούν τα πληροφοριακά συστήματα των φορέων κοινωνικής ασφάλισης στις νέες νομοθετικές ρυθμίσεις.
Έτσι, χρηματικά εντάλματα που είχαν εκδοθεί εντός του Ιουνίου, ύψους περίπου 250 εκατ. ευρώ, προς φαρμακευτικές εταιρείες, κλινικές και διαγνωστικά κέντρα, ιατρούς και λοιπούς παρόχους υγείας επανεκδόθηκαν εντός του Ιουλίου. 
Από αυτά θεωρημένα εντάλματα ύψους 190 εκατ. ευρώ έχουν αποσταλεί στις τράπεζες για άμεση εξόφληση.
Επιπρόσθετα έχουν εκδοθεί εντός του Ιουλίου εντάλματα ύψους 50 εκατ. ευρώ τα οποία έχουν προωθηθεί για θεώρηση.
Όσον αφορά στον τομέα της Αυτοδιοίκησης, όπου επίσης τέθηκε σε εφαρμογή από το Υπουργείο Εσωτερικών μια ειδική διαδικασία για την υλοποίηση του προγράμματος εκκαθάρισης των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, υπήρξε επιβράδυνση της αποπληρωμής λόγω, κυρίως, των απεργιακών κινητοποιήσεων στο χώρο της Αυτοδιοίκησης.
Συγκεκριμένα, για την Τοπική Αυτοδιοίκηση οι πληρωμές από τον Δεκέμβριο του 2012 έως και τον Ιούλιο του 2013, εκτιμάται ότι θα είναι:
· ΟΤΑ Α’ Βαθμού – Εξόφληση οφειλών από 41 Δήμους: 106, 43 εκ. ευρώ [255,30 εκ. ευρώ].
· ΟΤΑ Α’ Βαθμού – Εξόφληση οφειλών από 99 Δήμους: 119,60 εκ. ευρώ [194,83 εκ. ευρώ].
· ΟΤΑ Α’ Βαθμού – Εξόφληση οφειλών από 27 Δήμους: 49,23 εκ. ευρώ [58,92 εκ. ευρώ].
· ΟΤΑ Α’ Βαθμού – Εξόφληση οφειλών από 22 Δήμους: ---- [15,22 εκ. ευρώ].
· ΟΤΑ Α’ Βαθμού – Εξόφληση οφειλών από 7 Δήμους: ---- [13,86 εκ. ευρώ].
Και για την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση, αντίστοιχα,
· ΟΤΑ Β΄ Βαθμού – Εξόφληση οφειλών από 13 Περιφέρειες: 43,55 εκ. ευρώ [51,10 εκ. ευρώ].
ΣΗΜ.: Στις παρενθέσεις [……] αναγράφονται το ποσά χρηματοδότησης έως και 31/7.

epoli.gr

ΔΗΛΩΣΗ ΚΩΣΤΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΦΡΑΓΜΑ "ΚΟΡΗΣ ΓΕΦΥΡΙ"

Ο Κώστας Τριαντάφυλλος, μετά το τέλος της επίσκεψης στο χώρο εργασιών του έργου του Φράγματος "Κόρης Γεφύρι", του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αθανάσιου Τσαυτάρη και του Γενικού Γραμματέα Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μόσχου Κορασίδη,  έκανε την παρακάτω δήλωση:
«Σήμερα, ο Υπουργός, ο Γενικός Γραμματέας και όλοι εμείς, διαπιστώσαμε ιδίοις όμμασι ότι έχουν ξεκινήσει οι εργασίες για την ολοκλήρωση της κατασκευής του φράγματος. Με αυτήν την ευκαιρία θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Υπουργό και τον Γενικό Γραμματέα για την στενή συνεργασία, για την βούληση και την αποφασιστικότητα τους να ολοκληρωθεί αυτό το σημαντικό έργο για το νομό μας. Από την έναρξη της θητείας τους και μέχρι σήμερα έχουν σταθεί δίπλα μας στις απαιτούμενες ενέργειες για τον σκοπό αυτό.
Πριν από περίπου, ένα μήνα είχα και πάλι επισκεφθεί το χώρο του φράγματος και χαίρομαι που διαπιστώνω την εξέλιξη των εργασιών, οι οποίες μας φέρνουν πιο κοντά στην ολοκλήρωσή του.
Τέλος θα ήθελα να επισημάνω την καθοριστική συμβολή τόσο του Υπουργού όσο και του Γενικού Γραμματέα στο θέμα των αποζημιώσεων για την μεγάλη πυρκαγιά του Αυγούστου 2012, την πυρκαγιά 2011 και την αναζωογόνηση των βοσκοτόπων της πυρόπληκτης περιοχής της Χίου.»

ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΑΧΘΕΝΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΟΥΣΚΩΤΟ ΣΤΗ ΧΙΟ, ΤΟΥΡΚΟΣ ΚΑΤΑΖΗΤΟΥΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΓΛΟΦΩΝΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΧΟΥΡΙΕΤ

Ο Χασάν Μπίμπερ, καταζητούμενος για συμμετοχή σε τρομοκρατικές επιθέσεις το Μάρτιο στην Τουρκία, συγκαταλέγεται στους προσαχθέντες από τις ελληνικές Αρχές μετά τον εντοπισμό του φουσκωτού - γιάφκα στις ακτές της Χίου, όπως αναφέρει η αγγλόφωνη έκδοση της Χουριέτ.

Στους προσαχθέντες για το φουσκωτό Τούρκος καταζητούμενος για τρομοκρατικές επιθέσεις
Ο Μπίμπερ είναι ένας από τους βασικούς υπόπτους για δύο επιθέσεις κατά γραφείων του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης του πρωθυπουργού Ερντογάν και του υπουργείου Δικαιοσύνης στην Άγκυρα στις 18 Μαρτίου.
Οι τουρκικές Αρχές αναμένεται να ζητήσουν από την Ελλάδα να προωθήσει τους προσαχθέντες υπόπτους, συμπεριλαμβανομένου και του Μπίμπερ.
Ο Χασάν Μπίμπερ είναι ο πρώην επικεφαλής της ένωσης Liman-İş, η οποία σε ανακοίνωσή της το Μάρτιο είχε αναφέρει ότι ο επικεφαλής της από το 1992 έως το 1999 δεν είχε πλέον σύνδεση με το συνδικάτο.
Ολα ξεκίνησαν όταν σκάφη του Λιμενικού Σώματος εντόπισαν σε τυχαίο έλεγχο στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Χίου και Οινουσσών φουσκωτό ταχύπλοο σκάφος μήκους 7 μέτρων, στο οποίο επέβαιναν τέσσερα άτομα, δύο Ελληνες και δύο αλλοδαποί τουρκικής υπηκοότητας, κουρδικής καταγωγής.
Εκπληκτοι οι λιμενικοί βρήκαν εντός του σκάφους, μέσα σε ταξιδιωτικούς σάκους, δύο αντιαρματικούς όλμους, τέσσερις χειροβομβίδες, δύο πιστόλια, σφαίρες αλλά και εκρηκτικούς μηχανισμούς.
Πληροφορίες του «Εθνους» αναφέρουν πως τα αντιαρματικά όπλα ήταν έτοιμα προς χρήση, πάνω σε σωλήνες εκτόξευσης, όπως και τα εκρηκτικά που είχαν συνδεδεμένους πυροκροτητές, σαν να κατευθύνονταν οι δράστες σε επιχείρηση, ενώ τα όπλα δεν είναι ελληνικά.
Το φουσκωτό οδηγήθηκε στο λιμάνι της Χίου, όπου κατασχέθηκε, ενώ οι δύο Ελληνες και οι δύο Τούρκοι υπήκοοι συνελήφθησαν. Το ταχύπλοο έχει το όνομα ΕΜMΑ, τον αριθμό ΛΠ 1087-1 και είχε προορισμό την Τουρκία.
Την υπόθεση ανέλαβε η Αντιτρομοκρατική, η οποία πραγματοποίησε έρευνες σε σπίτια που είχαν νοικιάσει οι συλληφθέντες σε Αθήνα, Κόρινθο αλλά και στη Θεσσαλονίκη.
Σύμφωνα με πληροφορίες του «Εθνους», ο ένας από τους Ελληνες συλληφθέντες είναι 21 ετών και σπουδαστής στη Σχολή του Εμπορικού Ναυτικού στον Ασπρόπυργο. Φέρεται να δήλωσε ότι προσελήφθη με αμοιβή 500 ευρώ, για να οδηγήσει το φουσκωτό στην Τουρκία χωρίς να γνωρίζει τι μετέφερε. Πηγές από το Λιμενικό αναφέρουν πως έφερε μαζί του πλαστό δελτίο ταυτότητας.
Ο δεύτερος Ελληνας είναι 40 ετών και είναι ύποπτος από τις Αρχές για σκοτεινές υποθέσεις. Η υπόθεση έγινε ακόμη πιο περίεργη, όταν λίγη ώρα μετά τη σύλληψη των 4 ατόμων η Αντιτρομοκρατική συνέλαβε ακόμη δύο άτομα στη Χίο, έναν Ελληνα, επίσης 50 ετών, και έναν Τούρκο, οι οποίοι κρίθηκαν ύποπτοι, καθώς έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το φουσκωτό και τις έρευνες και εκτιμάται πως είναι συνεργοί των συλληφθέντων.
Την ίδια στιγμή, το ενδιαφέρον της Αντιτρομοκρατικής τράβηξαν οι Τούρκοι, οι οποίοι θεωρείται πως ανήκουν είτε στην οργάνωση ΡΚΚ, είτε στην DHKP-C (Μέτωπο Επαναστατικού Λαϊκού Απελευθερωτικού Κόμματος), με σκοπό να προχωρήσουν σε επιθέσεις επί τουρκικού εδάφους.
Αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής εκτιμούν πως έχουν στα χέρια τους σύμπραξη Ελλήνων και Τούρκων τρομοκρατών. Στην Αθήνα, στην οδό Τζαβέλα στα Εξάρχεια, αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. έκαναν έλεγχο σε διαμέρισμα. Σημειώνεται ότι στην ίδια οδό στον αριθμό 3 στεγάζονται τα γραφεία της Επιτροπής Αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους στην Τουρκία και στο Κουρδιστάν. Μέχρι αργά χθες το βράδυ, η Αστυνομία είχε προχωρήσει σε τουλάχιστον 12 προσαγωγές υπόπτων από Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

ethnos.gr

ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ : ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕΤΡΗΣΗ ΓΙΑ 17.300 ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ - ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ


Λήγει σήμερα η προθεσμία που έχει δώσει του Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης στα Υπουργεία, για να αποστείλουν τα στοιχεία από τα οποία θα προκύψουν τα πρώτα συμπεράσματα για τον αριθμό των υπαλλήλων που θα ενταχθούν τόσο στο πρώτο (υπόλοιποι 4.800 υπάλληλοι) του Σεπτεμβρίου όσο και στο δεύτερο (12.500 υπάλληλοι) κύμα διαθεσιμότητας του Δεκεμβρίου, δηλαδή, συνολικά 17.300 εργαζόμενοι.
Οι γραμματείς των Υπουργείων θα αποστείλουν τα στοιχεία στους Υπουργούς Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Οικονομικών και κατόπιν οι κ.κ. Μητσοτάκης και Στουρνάρας, με την υπογραφή και του συναρμόδιου Υπουργού θα προχωρήσουν στη σύνταξη των απαιτούμενων Προεδρικών Διαταγμάτων με τα οποία θα ορίζονται οι καταργούμενες θέσεις. Εως τις 23 Αυγούστου θα οριστικοποιηθούν οι θέσεις που θα καταργηθούν και έως τις 16 Σεπτεμβρίου οι «πλεονάζοντες» θα τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας.
Στο μεταξύ, αύριο αναμένεται να ανακοινωθούν τα κριτήρια που θα κρίνουν ποιοί εργαζόμενοι θα βρεθούν στην πόρτα της εξόδου και ποιοι θα μετακινηθούν σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου.
Όπως αναφέρεται στο Έθνος της Τετάρτης, η μοριοδότηση του τρόπου πρόσληψης και η ενίσχυση της βαθμολογίας των τυπικών προσόντων έναντι της προϋπηρεσίας αποτελούν τις δύο βασικές αλλαγές που εισάγει ο αρμόδιος υπουργός.
Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες της ίδιας εφημερίδας, το βασικότερο σενάριο που επεξεργάζονται στο υπουργείο προβλέπει μεγαλύτερη μοριοδότηση για όσους μπήκαν στο δημόσιο με ΑΣΕΠ ή με διαγωνισμό κατά σειρά προτεραιότητας με μόρια στον οποίο είχε πλήρη έλεγχο το ΑΣΕΠ.
Στην τελευταία θέση μοριοδότησης θα είναι οι υπάλληλοι που έχουν προσληφθεί με άλλες αντικειμενικές διαδικασίες στην εποχή πριν από το 1994.
Θα καθοριστεί επίσης διαβάθμιση στην αφαίρεση μορίων ανάλογα με την ποινή που έχει επιβληθεί στον υπάλληλο, ενω αυξημένη μοριοδότηση αναμένεται να προκύψει για τα άτομα με ειδικές ανάγκες, που προσελήφθησαν με βάση ειδικό νόμο.
Τα επιπλέον κριτήρια που θα μοριοδοτούνται αφορούν γλωσσομάθεια, προϋπηρεσία, υπηρεσιακή αξιολόγηση, ημέρες πιστοποιημένης επιμόρφωσης, αριθμός παιδιών κλπ.
Συγκεκριμένα τα κριτήρια που αναφέρει η εφημερίδα είναι:
1. Εκπαίδευση
  • Υπάλληλοι Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης
  1. βαθμός πτυχίου
  2. Δεύτερο Πτυχίο
  3. Μεταπτυχιακό
  4. Διδακτορικό
  5. Απόφοιτος Σχολής Δημόσιας Διοίκησης
  6. Γνώσης Ξένης Γλώσσας (μέχρι και 2) σε τρία επίπεδα (άριστη, πολύ καλή, καλή)
  7. Πιστοποιημένη επιμόρφωση
  • Υπάλληλοι Τεχνολογικής Εκπαίδευσης
  1. Βαθμός πτυχίου
  2. Δεύτερο πτυχίο
  3. Μεταπτυχιακό
  4. Διδακτορικό
  5. Απόφοιτος Σχολής Δημόσιας Διοίκησης
  6. Γνώσης Ξένης Γλώσσας (μέχρι και 2) σε τρία επίπεδα (άριστη, πολύ καλή, καλή)
  7. Πιστοποιημένη επιμόρφωση
  • Υπάλληλοι Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
  1. βαθμός απολυτηρίου Λυκείου
  2. Δεύτερος τίτλος της ίδιας ή ανώτερης βαθμίδας
  3. Γνώσης Ξένης Γλώσσας (μέχρι και 2) σε τρία επίπεδα (άριστη, πολύ καλή, καλή)
  4. Υπάλληλοι Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης
  5. βαθμός απολυτηρίου Δημοτικού
2. Τρόπος πρόσληψης
  • Με γραπτό διαγωνισμό ΑΣΕΠ ή με σειρά προτεραιότητας από διαγωνισμό του οποίου το ΑΣΕΠ είχε πλήρη εποπτεία
  • Από διαγωνισμό με σειρά προτεραιότητας υπό τον έλεγχο του ΑΣΕΠ
  • Από διαγωνισμό στον οποίο συμμετείχε στην επιτροπή αξιολόγησης στέλεχος του ΑΣΕΠ
  • Αλλες αντικειμενικές διαδικασίες πρόσληψης πριν από το 1994
3. Χρόνια προϋπηρεσίας
  • Ο χρόνος προϋπηρεσίας πρέπει να είναι αναγνωρισμένος για τη βαθμολογική ή μισθολογική αξιολόγηση. Μοριοδοτείται με σε 3 επίπεδα:
  1. Για τα πέντε πρώτα χρόνια
  2. Για τα επόμενα 10
  3. Για τα επόμενα 20
4. Οικογενειακή κατάσταση
Μοριοδοτούντια τα τέκνα της οικογένειας
5. Ειδικές κατηγορίες
Ειδική αυξημένη μοριοδότηση θα προβλέπεται για τα ΑμΕΑ
6. Αρνητική μοριοδότηση
Θα αφαιρούνται μόρια από την τελική βαθμολογία για όσους έχουν τελέσει πειθαρχικά αδικήματα, ανάλογα με τις ποινές που τους έχουν επιβληθεί


aftodioikisi.gr

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΠΟΧΙΚΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΧΙΟΥ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΠΟΧΙΚΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ
ΟΔΗΓΩΝ ΠΥΡΟΦΥΛΑΚΩΝ ΝΟΜΟΥ ΧΙΟΥ
Εργατικό Κέντρο Χίου
Μαρτύρων 2, 82 100
Τηλ. 22710 23550 – φαξ.22710 23175
                                                                                    
      Αρ.Πρωτ.: 43                                                                       ΧΙΟΣ,   30/07/2013

ΠΡΟΣ:
  • Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, κ. Δένδια
  • τ. Υπουργό κ. Μουσουρούλη
  • Βουλευτή Χίου κ. Τριαντάφυλλο
  • Π.Ο.Π.Υ.Σ.Υ.Π.

Αξιότιμοι κύριοι βουλευτές Χίου,
 είμαστε κι εμείς όπως η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού απογοητευμένοι, αγανακτισμένοι και αηδιασμένοι από το πολιτικό κατεστημένο που έφερε την χώρα σε αυτή τη κατάσταση. Όμως επειδή ξέρουμε πολύ καλά πόσο έχετε σταθεί στο πλευρό μας όσες φορές σας το ζητήσαμε σας στέλνουμε αυτή την επιστολή περιμένοντας για άλλη μια φορά να μας αποδείξετε ότι αποτελείτε εξαίρεση σε αυτό το σάπιο κατεστημένο.
Τις τελευταίες μέρες παρουσιάστηκε η φήμη για διαθεσιμότητα δασοπυροσβεστών που διαψεύστηκε, αλλά επειδή ξέρουμε πολύ καλά εδώ και 3 χρόνια πως λειτουργεί το σύστημα, δηλαδή παρουσιάζεται μια πληροφορία από τα διάφορα “golden boys” των ΜΜΕ, μετά ακλουθεί επίσημη διάψευση από πλευράς κυβέρνησης, όπως πχ έγινε με την ΕΡΤ, τους καθηγητές, όπως έγινε με τις δηλώσεις ότι δεν θα υπήρχαν μειώσεις μισθών και συντάξεων, δεν θα πηγαίναμε στο ΔΝΤ και χιλιάδες άλλα παραδείγματα. Θα θέλαμε να μας απαντήσετε επισήμως ποια θα είναι η θέση σας στο δικό μας θέμα, σε περίπτωση δηλαδή που οι πυροσβέστες και οι δασοπυροσβέστες τεθούν υπό το καθεστώς της διαθεσιμότητας.
 Γνωρίζετε πολύ καλά τους αγώνες μας και τις μάχες που δίνουμε όλα αυτά τα χρόνια, δεν θα πούμε για τους χιλιοειπωμένους μας νεκρούς ας τους αφήσουμε επιτέλους να αναπαυτούν οι ψυχές τους. Δίνουμε μάχη 11 χρόνια για τα δίκαια αιτήματα μας. Επιτέλους πριν 2 χρόνια η μεγάλη πλειοψηφία από μας δικαιώθηκε και περιμένουμε και την τελική δικαίωση και για τους υπόλοιπους συνάδελφους. Ξέρουμε πολύ καλά ότι κάποιοι δεν μας αγάπησαν και δεν θα μας αγαπήσουν ποτέ, δικό τους θέμα. Ξέρουμε καλά ότι κάποιοι δεν μπορούν να χωνέψουν ότι επιτύχαμε. Ξέρουμε καλά ότι σε κάποιους βρωμάμε και τους βρωμίσαμε ακόμα περισσότερο επειδή είμαστε η μοναδική προκήρυξη που όλοι μπήκαν με αξιοκρατικά κριτήρια και δεν μπόρεσαν να βάλουν κάποιοι τους δικούς τους από τα παράθυρα όπως έκαναν τόσα χρόνια.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων κι αναμένουμε τις δικές σας ενέργειες.
Με τιμή
Για το Δ.Σ. του Σωματείου
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                    Ο Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΕΤΡΟΣ ΛΑΡΔΑΣ                                                                                              ΣΩΤΗΡΗΣ ΦΑΡΑΤΖΗΣ

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΧΙΟΥ, ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ, 5 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2013, ΣΤΙΣ 7 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ

ΠΙΝΑΚΑΣ ΘΕΜΑΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ
 ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΤΙΣ 05/08/2013.
ΠΟΥ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΕΤΑΙ ΣΤΗ ΜΕ ΑΡΙΘΜ. ΠΡΩΤΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
(Άρθρο 67, Ν.3852/10)

Αρ. θέματος
Θέμα
Εισηγητής
 1
Συζήτηση και λήψη αποφάσεων επί ανακοίνωσης δημόσιου διεθνούς διαγωνισμού για την παραχώρηση δικαιώματος χρήσης, λειτουργίας, διαχείρισης και εκμετάλλευσης της μαρίνας και τμήματος του λιμένα Χίου.
κ. Φαρατζής, Πρόεδρος Λιμενικού Ταμείου Χίου.
 2
Συνέπειες από την καθυστέρηση ολοκλήρωσης των διαδικασιών για τις απαλλοτριώσεις ακινήτων στο αεροδρόμιο.
κ. Δήμαρχος
 3
Έκδοση ψηφίσματος για την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας στη λειτουργία των καταστημάτων.
κ. Σκούφαλος, Λαϊκή Συσπείρωση.
 4
Αποδοχή ενεργειών του Δήμου κατά τη διάρκεια των πυρκαγιών.
κ. Θλιβίτου, Αντιδήμαρχος
 5
Τροποποίηση Προγραμματικής Σύμβασης Δ. Χίου-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Β. Αιγαίου.
κ. Τσατσαρώνης, Πρόεδρος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.

ΕΙΣ ΜΝΗΜΗΝ ΤΗΣ ΧΙΩΤΙΣΣΑΣ ΗΓΟΥΜΕΝΗΣ ΕΥΓΕΝΙΑΣ ΚΛΕΙΔΑΡΑ




Γράφει η Θάλεια Χούντα

Πρίν κάποιες ημέρες, συγκεκριμένα στις 4 Ιουλίου, μόλις μία ημέρα μετα την επέτειο της ανακομιδής των λειψάνων του Αγίου Ραφαήλ, εκοιμήθη η Ηγουμένη της Ιεράς Μονής Αγίου Ραφαήλ, Ευγενία Κλειδαρά, γνωστή σε όλους και ως “Μανούλα”.
Η σχέση μου μαζί της, άκρως προσωπική, ξεκινάει το 1986, όταν η οικογένεια μου βίωσε μέγα θαύμα από τον Άγιο Ραφαήλ. Θεωρώ τον εαυτό μου ιδαιτέρως τυχερό, διότι μου εδόθη η ευκαιρία να αναπτύξω μία τόσο στενή και πνευματική σχέση με μία τόσο χαρισματική προσωπικότητα, της οποίας η απουσία μόνο κενό μπορεί να αφήσει στον Ορθόδοξο κόσμο.
Δικαιολογημένα θεωρείται παγκοσμίως η πλέον αναγνωρισμένη Ηγουμένη του αιώνα, τόσο για το ποιμαντικό, φιλανθρωπικό, κοινωνικό και θεολογικό της έργο, όσο και το πνευματικό και συγγραφικό της έργο.
ΟΥΔΕΙΣ μπορεί να αμφισβητήσει το πολυεπίπεδο έργο που αφήνει πίσω της. Αδιάψευστοι μάρτυρες τα αμέτρητα φιλανθρωπικά της έργα, τα οποία θα καταμαρτυρούν στα επόμενα χρόνια το ότι “στα χέρια της Ηγουμένης ο Μοναχικός βίος βρήκε τη σωστή πορεία του”.
Έργα, δωρεές οι οποίες αποκαλύπτονται μετά θάνατον, λόγω της “αθόρυβης” και ταπεινής δράσης της Ηγουμένης, τόσο σε ιεραποστολικό, κοινωνικό και θρησκευτικό επίπεδο όσο και σε αμυντικό επίπεδο, αφού το στρατιωτικό ελικοδρομίο της Μυτιλήνης αποτελεί ένα από τα πολλά έργα που είχε προσφέρει η Ηγουμένη Ευγενία για την αμυντική ασφάλεια αυτού του τόπου.
Για να απαριθμήσει κάποιος τα έργα της, που ξεφεύγουν του Μοναστηριακού χώρου, θα πρέπει να τα καταγράψει σε τόμους βιβλίων. Η χριστιανικη της ακτινοβολία αντανακλάται με τον πλέον αρμονικό τρόπο στο πνευματικό έργο της, αξιοθαύμαστο τόσο σε όγκο όσο και σε ποιότητα, έλκοντας βιβλιοκρισίες επί παγκοσμίου επιπέδου.
Μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός, ότι για το έργο της Ηγουμένης, κορυφαίοι επιστήμονες στην Ελλάδα, στην Κύπρο, στην Αμερική, στη Γερμανία, στη Ρουμανία, στη Σουηδία, έχουν εκδόσει βιβλία, στα οποία αναφέρονται στο συγγραφικό της έργο, ενώ είκοσι επιστήμονες Καθηγητές ξένων Πανεπιστημίων ασχολήθηκαν με την μελέτη των συγγραμμάτων της.
Η Ηγουμένη Ευγενία κατόρθωσε να συνδυάσει τα “χίλια πρόσωπα” σε ένα, σε πλήρη αρμονία: της Εκλεκτής του Θεού, της Συγγραφέως, της Λογοτέχνου, της Αποστόλου των ψυχών, της…..της …της…
Τα 400 βραβεία τα οποία είχε λάβει η Ηγουμένη, τιμούν το μοναδικό της έργο επί γής, το οποίο εν της πράγασι δεν είχε όρια.
Ενδεικτικά θα αναφέρω κάποια απο αυτά:
Δίπλωμα “Διεθνής Γυναίκα της Χρονιάς “, όπως επί δέκα συναπτά έτη ανακηρύχθηκε από την Αμερική και Αγγλία (Πανεπιστήμιο Καίμπριτζ) “Διεθνής Γυναίκα της Χρονιάς”.
Μετάλλιο Αξίας και Τιμής, από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας για τον Ιερό Ναό του Αγίου Θεοδώρου που έκτισε η Ηγουμένη στο Στρατηγείο Μυτιλήνης.
Βραβείο με όλα τα εμβλήματα της ΑΣΔΕΝ όλων των νήσων, από τον Ανώτατο Στρατηγό Αιγαίου γαι την συνεισφορά της στο αμυντικό επίπεδο.
Προεδρικό Βραβείο, Προεδρική Σφραγίδα Τιμής από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.
Το Ανώτατο Βραβείο Λογοτεχνίας της Αμερικανικής Ακαδημίας Γραμμάτων και Τεχνών.
Βραβείο Τιμής, από τον Πρέσβη των ΗΠΑ, Νίκολα Μπέρνς.
Δίπλωμα “Διεθνής Γυναίκα της Χρονιάς 1998″ από την Σουηδική Ακαδημία Τεχνών και Επιστημών γιά ένατη χρονιά.
Την ανεκύρηξαν Διδάκτορα του Πανεπιστημίου Βουκουρεστίου της Ρουμανίας.
Της επιδόθηκε η Τήβεννος της Επιτίμου Πρυτάνεως του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, όπως επίσης το το Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ της αφιέρωσε μια Βιβλιοθήκη που θα φέρει το όνομά της εις το διηνεκές και θα περιέχει τα βιβλία της.
Την ανεκύρηξαν Ομότιμο Ακαδημαϊκό της Ακαδημίας Επιστημών της Ρουμανίας.
Η μεγάλη αίθουσα της Εθνικής Βιβλιοθήκης του Βουκουρεστίου, φέρει το όνομα της.
Της επιδόθηκε η Τήβεννος της Επιτίμου Πρυτάνεως και ο Θηρεός του Τμήματος Φιλοσοφικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Τέξας των ΗΠΑ.
Ασημένιος Σταυρός από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας της Πολωνίας και τον Αρχηγό Στρατού.
Δίπλωμα απο τον μακαριστό Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κκ Πέτρον Ζ’ για το Ιεραποστολικό της έργο και την τεράστια σε βοήθεια συμπαράστασή της στο Πατριαρχείο.
Το Σάββατο 10 Αυγούστου, στην Ιερά Μονή του Αγίου Ραφαήλ και κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, θα τελεσθεί το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο της Ηγουμένης. Θα είμαστε εκεί, για να αποτίσουμε τον ελάχιστο φόρο τιμής σε αυτήν την Θεία φυσιογνωμία 

ΕΚΤΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ 1.197 ΕΠΙΟΡΚΟΙ Σ' ΕΝΑΝ ΧΡΟΝΟ


Στους 1.197 ανερχεται ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων που έχουν τεθεί σε αργία ή έχουν απολυθεί εξαιτίας ποινικών και πειθαρχικών λόγων.
Σύμφωνα με τα στοιχεια του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης τον τελευταίο μήνα απολύθηκαν για σοβαρούς ποινικούς και πειθαρχικούς λόγους 104 δημόσιοι υπάλληλοι ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό από τον Ιούλιο του 2012 σε 204 , ενώ οι υπάλληλοι που έχουν τεθεί σε αυτοδίκαιη αργία το ίδιο χρονικό διάστημα (Ιούλιος 2012 – Ιούλιος 2013) ανέρχεται σε 993.
Οι απολύσεις Δ.Υ. για ποινικούς και πειθαρχικούς λόγους το διάστημα Ιούλιος 2012-Ιούλιος 2013 αφορούν σε:
-ΠΟΙΝΗ ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΥΣΗΣ (Από Πειθαρχικά Συμβούλια και με επικύρωση ΣτΕ): 104
-ΑΠΟΤΑΞΗ (Στρατός & Σώματα Ασφαλείας): 53
-ΑΥΤΟΔΙΚΑΙΗ ΕΚΠΤΩΣΗ ΛΟΓΩ ΠΟΙΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΔΙΚΗΣ (Ποινικό που τελεσιδήκησε και οδήγησε σε απόλυση): 47
Στο μεταξυ, όπως αναφερεται σε non paper το υπουργείου, οσον αφορά στο φαινόμενο των «συστηματικών κοπανατζήδων» του Δημοσίου «για πρώτη φορά γίνεται μια συστηματική προσπάθεια ελέγχου της τήρησης του ωραρίου εργασίας στο Δημόσιο. Γι’ αυτό πραγματοποιούνται διαρκώς επιτόπιοι έλεγχοι από το ΣΕΕΔΔ για τον έλεγχο τήρησης του ωραρίου και τον εντοπισμό χρονίως απουσιαζόντων υπαλλήλων, μετά από εντολή του ΥΔΙΜΗΔ. Πρόσφατα ολοκληρώθηκαν 4 εκθέσεις για τις κεντρικές υπηρεσίες των Υπουργείων Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Εσωτερικών, Τουρισμού και Πολιτισμού και αναμένεται η ολοκλήρωση δεκάδων άλλων ελέγχων που έχουν πραγματοποιηθεί. Ήδη έχουν διαβιβαστεί οι εκθέσεις ελέγχου στους αρμόδιους για περαιτέρω ενέργειες (π.χ. το Υπουργείο Εσωτερικών προχώρησε σε πειθαρχικές κυρώσεις).
Παράλληλα, αναφέρεται:
-Για το ωράριο
Ο Υπουργός αφού έλαβε την έκθεση ελέγχου του ΣΕΕΔΔ και ακολουθώντας τις προτάσεις του Σώματος, ζήτησε αμέσως τον πειθαρχικό έλεγχο τόσο των υπαλλήλων που δεν τηρούσαν το ωράριο όσο και προϊσταμένων του Υπουργείου που δεν άσκησαν τα καθήκοντα ελέγχου, προκειμένου να επιβληθούν οι προβλεπόμενες κυρώσεις (μεταξύ αυτών και μείωση αποδοχών).
-Διαδικασία ελέγχου των πλαστών δικαιολογητικών δημοσίων υπαλλήλων
Κατ΄αρχήν επιχειρείται για πρώτη φορά να μπει μία τάξη στους ατομικούς φακέλους και τα μητρώα των δημοσίων υπαλλήλων ώστε να είναι πλήρη και επικαιροποιημένα. Σε αυτό το πλαίσιο, αποτελεί προτεραιότητα του ΥΔΙΜΗΔ ο έλεγχος και η διασταύρωση πιστοποιητικών ώστε να επιβεβαιωθεί η εγκυρότητά τους. Έμφαση θα δοθεί στα πιστοποιητικά γλωσσομάθειας σε συνεργασία με τα Ξένα Ινστιτούτα που λειτουργούν στην Ελλάδα και τα οποία παρέχουν τα πτυχία γνώσης ξένων γλωσσών (Βρετανικό Συμβούλιο, Ελληνοαμερικανική Ένωση, Ινστιτούτο Γκαίτε κ.λπ.). Στόχος είναι να εντοπιστούν τυχόν πλαστοί τίτλοι γλωσσομάθειας και να κινηθούν οι νόμιμες διαδικασίες εναντίων όσων τα χρησιμοποίησαν. Παράλληλα, έχουν ξεκινήσει και σημειακές παρεμβάσεις κατά περίπτωση με αρχή τον έλεγχο των πιστοποιητικών γλωσσομάθειας των υπαλλήλων της Δημοτικής Αστυνομίας σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών.


aftodioikisi.gr