Κυριακή 25 Αυγούστου 2013

"ΚΟΥΡΕΥΟΥΝ" ΤΙΣ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ 500.000 ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ


Μειωμένη επικουρική σύνταξη πρόκειται να πάρουν  περί τους 500.000 ασφαλισμένους σε 35 επικουρικά Ταμεία του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, καθώς, όπως αποδείχθηκε, πολλοί από αυτούς δεν πλήρωναν τις εισφορές τους.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του «Ελεύθερου Τύπου» μετά από εντολή του υπουργείου Εργασίας το ΕΤΕΑ, που είναι πλέον το μεγάλο επικουρικό ταμείο των μισθωτών, πραγματοποίησε έρευνα που αποδεικνύει ότι ο χρόνος ασφάλισης που έχουν εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι δεν αντιστοιχεί στις πραγματικά καταβληθείσες εισφορές τους.
Έτσι, 500.000 εργαζόμενοι δεν θα πάρουν σύνταξη με βάση το χρόνο ασφάλισης αλλά με το πόσες εισφορές έχουν πραγματικά πληρώσει.
Παράλληλα η έρευνα θα συνεχιστεί  με επίκεντρο τον έλεγχο  όλων των οικονομικών στοιχείων των τελευταίων ετών από τους ορκωτούς  λογιστές, καθώς πολλά από τα Ταμεία δεν έχουν υποβάλλει ισολογισμούς για την τελευταία δεκαετία.

aftodioikisi.gr

ΑΙΡΕΤΟΙ : ΚΑΜΙΑ ΕΥΝΟΪΚΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΚΟΜΗ ΚΙ ΑΝ "ΦΕΡΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ"


Την εξαίρεση των πολιτικών, των αιρετών της Αυτοδιοίκησης αλλά και των δημόσιων λειτουργών και κρατικών αξιωματούχων προβλέπει ρύθμιση για ευνοϊκή ποινική μεταχείριση των υποδίκων και κατηγορουμένων για οικονομικά σκάνδαλα και υποθέσεις κρατικής διαφθοράς, το υπουργείο Δικαιοσύνης.
Σύμφωνα το ρεπορτάζ της «Καθημερινής» η ευνοϊκή ποινική μεταχείριση θα προβλέπεται εφόσον επιστρέψουν το ολικό ποσό των χρημάτων που καταχράστηκαν εις βάρος του Δημοσίου.
Στόχος του νομοσχεδίου το οποίο αναμένεται να κατατεθεί σε λίγες ημέρες στη Βουλή, είναι να συγκεντρωθεί ένα ποσό που θα ξεπερνά τα 5 δισ. ευρώ το
Στις νέες ρυθμίσεις θα υπάγονται όσοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες για παραβάσεις του νόμου περί «πόθεν έσχες», ξέπλυμα χρήματος και φοροδιαφυγή, λαθρεμπορία και απάτη και αν ο κατηγορούμενος επιστρέψει τα χρήματα προτού κληθεί σε απολογία, η κατηγορία του θα μετατρέπεται σε πλημμέλημα και η ποινή θα είναι φυλάκιση έως δύο έτη. Αν η επιστροφή των χρημάτων γίνει αργότερα και πάντως πριν από την έναρξη της δίκης, η ποινή ορίζεται σε τρία χρόνια.
Οι νέες ρυθμίσεις πέραν του εμφανούς δημοσιονομικού οφέλους αναμένεται να «ξεμπλοκάρουν» σημαντικά τις δικαστικές διαδικασίες και να αποσυμφορήσουν τα σωφρονιστικά καταστήματα, όπου κρατούνται εκατοντάδες υπόδικοι και κατάδικοι για οικονομικά εγκλήματα και αδικήματα διαφθοράς σε βάρος του Δημοσίου.
Σύμφωνα με τις διατάξεις του νομοσχεδίου για υπόδικους και κατάδικους για οικονομικά εγκλήματα και για υποθέσεις κρατικής διαφθοράς, στα ποσά που δεσμεύονται με απόφαση των αρμοδίων δικαστικών αρχών σε λογαριασμούς τους ή τα περιουσιακά τους στοιχεία που «παγώνουν» θα εγγράφεται ενέχυρο υπέρ του Δημοσίου και θα ρευστοποιούνται. Για την εγγραφή του ενεχύρου και τη ρευστοποίηση των δεσμευμένων περιουσιακών στοιχείων θα ενημερώνεται ο υπόδικος ή κατηγορούμενος, το πιστωτικό ίδρυμα και ο χρηματοπιστωτικός οργανισμός στον οποίο είναι κατατεθειμένα τα χρηματικά ποσά και δεν απαιτείται η συναίνεση του ενδιαφερομένου. Αν όμως ο υπόδικος ή κατηγορούμενος συναινέσει, θα τυγχάνει ευνοϊκής ποινικής αντιμετώπισης από τις δικαστικές αρχές.
aftodioikisi.gr

TO ΔΗΠΕΘΕ Β.ΑΙΓΑΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΠΕΡΑΝΤΑΚΟ

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο βορείου Αιγαίου, έχασε τον επί χρόνια πολύτιμο συνεργάτη του, μια από τις κεντρικές του καλλιτεχνικές αρτηρίες, έναν άριστο φίλο.
Συντετριμμένοι, με βουβή σιωπή, χαιρετίζουμε τον τραγουδοποιό Γιώργο Περαντάκο, στο ταξίδι του. 
Η προσφορά του Γιώργου προς το φορέα, τον πολιτισμό και τον τόπο, υπήρξε  τεράστια. Ο ίδιος αναντικατάστατος. Το έργο που άφησε πίσω του ο Γιώργος, είναι εκείνο που μένει, για να θυμόμαστε το ακούραστο δημιουργικό του πνεύμα και την αστείρευτα όμορφη ψυχή του. Η θλίψη μας για αυτή την απώλεια είναι βαθύτατη και αξεπέραστη. 

Γιάννης Ζαφείρης
Καλλιτεχνικός Διευθυντής ΔΗΠΕΘΕ Βορείου Αιγαίου

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ : ΕΠΙΣΠΕΥΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ 25.000 ΚΕΝΩΝ


Το συντομότερο δυνατό και πάντως μέσα στην πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου ζητά ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τους συναδέλφους του να του έχουν στείλει τον αριθμό των κενών θέσεων προκειμένου να τοποθετηθούν σε πρώτη φάση οι 12.500 «διαθέσιμοι» του Σεπτεμβρίου και σε δεύτερη και οι υπόλοιποι 12.500 του Δεκεμβρίου.
Στόχος του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, είναι να μην υπάρξει μεγάλο κενό χρόνου που θα παραμείνουν στη διαθεσιμότητα οι 12.500. Δηλαδή, να μην επαναληφθεί το φαινόμενο των 1.862 του «διαθέσιμων» του περασμένου Νοεμβρίου που τοποθετήθηκαν μέχρι και μετά από ένα εξάμηνο.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες κάποια υπουργεία έχουν ήδη στείλει την καταγραφή των αναγκών τους τόσο των κεντρικών υπηρεσιών όσο και των εποπτευόμενων φορέων τους σε ανθρώπινο δυναμικό, όπως για παράδειγμα το υπουργείο Δικαιοσύνης που ζητά 800 σωφρονιστικούς υπαλλήλους για τα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας.
Τα οκτώ βήματα
Υπενθυμίζεται ότι την καταγραφή των απαιτήσεων ζήτησε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης στην εγκύκλιο που εξέδωσε την Παρασκευή 16 Αυγούστου, με την οποία διευκρινίζει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για την υλοποίηση του προγράμματος κινητικότητας. Στην εγκύκλιο αυτή και σε συνέχεια της έκδοσης των προβλεπόμενων Υπουργικών Αποφάσεων αναλύονται τα βήματα με τα οποία θα οργανωθεί και θα πραγματοποιηθεί η ένταξη συνολικά 12.500 υπαλλήλων στο πρόγραμμα της κινητικότητας έως το τέλος Σεπτεμβρίου, καθώς και ο τρόπος με τον οποίο οι φορείς θα υποδεχτούν υπαλλήλους από το πρόγραμμα αυτό.
Εξίσου σημαντική για το δημόσιο συμφέρον και τους ίδιους τους δημοσίους υπαλλήλους, αποτελεί η διαδικασία μετάταξης – μεταφοράς του κάθε υπαλλήλου στη νέα θέση, βάση αντικειμενικών κριτηρίων και διαφάνειας, υπό τον έλεγχο και την εποπτεία του ΑΣΕΠ. Για τον λόγο αυτό, στη συγκεκριμένη εγκύκλιο καταγράφονται με πλήρη λεπτομέρεια οι διαδικασίες κινητικότητας των δημοσίων υπαλλήλων από τους φορείς προέλευσης στους φορείς υποδοχής, θέτοντας έτσι τη νομοθετική βάση για την επιτυχία της κινητικότητας ως θεσμού ανασυγκρότησης του δημόσιου τομέα.
Συνοπτικά, οι διαδικασίες αυτές έχουν ως εξής:
1.         Ο κάθε φορέας υποδοχής γνωστοποιεί τις κενές θέσεις, όπως αυτές προκύπτουν από τις εκθέσεις αξιολόγησης και τα σχέδια στελέχωσης των φορέων στο Τριμελές Συμβούλιο.
2.         Εντός δέκα ημερών το Τριμελές Συμβούλιο γνωμοδοτεί για τον αριθμό και τα απαιτούμενα προσόντα των υπαλλήλων που θα μετακινηθούν στους φορείς υποδοχής.
3.         Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης ΥΔΙΜΗΔ εκδίδει σχετική ανακοίνωση, βάση της γνωμοδότησης του Τριμελούς Συμβουλίου, με την οποία καθορίζονται η σειρά προτεραιότητας των φορέων υποδοχής και ο αριθμός που θα διατεθεί σε κάθε φορέα (ΦΕΚ).
4.         Σύμφωνα με την υπουργική ανακοίνωση, οι υπάλληλοι που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα καλούνται μέσα σε 15 μέρες από τη δημοσίευσή της, να υποβάλουν αίτηση προτίμησης, συνοδευόμενη από τα απαραίτητα δικαιολογητικά.
5.         Εντός 10 ημερών από τη λήξη αυτής της προθεσμίας για τους υπαλλήλους σε διαθεσιμότητα, οι φορείς προέλευσης θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τον έλεγχο νομιμότητας πρόσληψης του υπαλλήλου που υποβάλει αίτηση, τη σύνταξη των πινάκων συνδρομής κριτηρίων και την έκδοση πιστοποιητικού υπηρεσιακής κατάστασης. Στη συνέχεια, αποστέλλουν τις αιτήσεις στους φορείς υποδοχής και στο ΑΣΕΠ.
6.         Εντός 15 ημερών από την λήψη των πινάκων βαθμολογικής κατάταξης του ΑΣΕΠ, συνεδριάζουν τα αρμόδια Τριμελή Ειδικά Υπηρεσιακά Συμβούλια των φορέων υποδοχής.  Με βάση τα γενικά και ειδικά κριτήρια που έχουν καθοριστεί από ΚΥΑ, γνωμοδοτούν και διαβιβάζουν τους πίνακες βαθμολογικής κατάταξης στο ΑΣΕΠ, η οποία καταρτίζει ενιαίο πίνακα διάθεσης για όλους τους φορείς υποδοχής.  Ο πίνακας αυτός διαβιβάζεται στο Τριμελές Συμβούλιο.
7.         Το Τριμελές Συμβούλιο, στο πλαίσιο της αρμοδιότητας του, εκδίδει τον τελικό πίνακα.
8.         Εκδίδεται υπουργική απόφαση μετάταξης – μεταφοράς του φορέα υποδοχής (ΦΕΚ).

aftodioikisi.gr

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ : ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΠΡΟΩΡΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΠΑΓΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ


Το φθινόπωρο επρόκειτο να ξεκινήσει, ατύπως, η προεκλογική περίοδος ενόψει των εκλογών τοπικής αυτοδιοίκησης τον προσεχή Μάιο. Στα κομματικά επιτελεία προγραμματίζονταν συσκέψεις για τη διαμόρφωση στρατηγικής και την επιλογή υποψηφίων στους μεγάλους δήμους, ενώ οι ενδιαφερόμενοι να διεκδικήσουν την ψήφο των συμπολιτών τους έχουν ήδη ξεκινήσει βολιδοσκοπήσεις και προετοιμάζονταν να ανακοινώσουν τις προθέσεις τους τον Σεπτέμβριο.
Ωστόσο, από τη στιγμή που οι γερμανικές εξαγγελίες για τρίτο «πακέτο» πυροδότησαν σενάρια για πρόωρες εθνικές εκλογές οι υποψηφιότητες παγώνουν καθώς το ενδεχόμενο ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων ανατρέπει τους σχεδιασμούς.
Αργότερα οι αποφάσεις για μεγάλους δήμους, περιφέρειες
Οπως όλα δείχνουν, εταίροι και πιστωτές θα πιέσουν ασφυκτικά για ένα νέο μνημόνιο που θα καλύπτει τη διετία 2015-2016. Η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί -και επιμένει- ότι δεν πρόκειται να περάσουν από την παρούσα Βουλή νέα δημοσιονομικά μέτρα και, επομένως, δημιουργούνται οι προυποθέσεις για σύγκρουση με την Τρόικα, η οποία μπορεί να έχει απρόβλεπτες συνέπειες.
Η πολιτική ρευστότητα και αβεβαιότητα αποπροσανατολίζει όλους τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση των αυτοδιοικητικών εκλογών και, πάντως, στα επιτελεία Σαμαρά και Βενιζέλου αλλά και σε αυτό τηςΚουμουνδούρου, ούτε καν δίνεται απάντηση -πλέον- στην ερώτηση πότε θα ληφθούν αποφάσεις για τους μεγάλους δήμους και τις περιφέρειες, η αναμέτρηση στους οποίους θα έχει πολιτική σημασία.
Πάντως, στους μικρότερους δήμους, όπου οι επιλογές των υποψηφίων δεν θα γίνουν κεντρικά, καθώς, εκτός των άλλων, οι ανεξάρτητες (ή «ανεξάρτητες») υποψηφιότητες είναι «της μόδας» οι διεργασίες προχωρούν κανονικά και το φθινόπωρο εφόσν, τελικώς, δεν οδηγηθούμε σε εθνικές εκλογές, αναμένεται θερμό.
aftodioikisi.gr

OΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ beach volley ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕ Η ΝΟ ΧΙΟΥ ΤΗΣ ΚΝΕ

Ολοληρώθηκε το τουρνουά beach volley που διοργάνωσε η ΝΟ Χίου της ΚΝΕ στα πλαίσια της προφεστιβαλικής δραστηριότητας στη Χίο με κεντρικό σύνθημα "Κάρφωσε δυνατά ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά".
Στο τουρνουά πήραν μέρος 8 ομάδες με νέους όλων των ηλικιών, που διαγωνίστηκαν σε ομίλους μέχρι την ανάδειξη του τελικού νικητή. Από νωρίς το πρωί κυμάτιζαν οι σημαίες της ΚΝΕ στο χώρο ενώ υπήρχαν και ταμπλό με τις θέσεις της ΚΝΕ για την πάλη κατά των ναρκωτικών.

Στο τέλος απονεμήθηκαν αναμνηστικά σε όλες τις ομάδες που συμμετείχαν.

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΑΞΗΣ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΤΗΣ ΧΙΟΥ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΓΕΩΡΓΙΟ ΦΡΟΥΡΙΟΥ



Την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου θα τελεστεί πανηγυρικά, για εικοστόν κατά σειράν έτος, ο εορτασμός της
 ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΑΞΕΩΣ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΤΗΣ ΧΙΟΥ
στον ιστορικό Ιερό Ναό του Αγ. Γεωργίου Φρουρίου, όπου ευρίσκεται η νεοϊστοριθείσα Εικόνα των Αγίων της Χίου.
      Ο Αρχιερατικός Μέγας Εσπερινός θα αρχίσει στις 7.οο μ.μ. του Σαββάτου και ο Όρθρος και η πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία θα αρχίσει στις 7.οο π.μ. της Κυριακής.
      Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας θα επακολουθήσει Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος προς τις φυλακές του Φρουρίου, όπου θα αναπεμφθεί ειδική Δέηση και θα ψαλλούν τα ΜΕΓΑΛΥΝΑΡΙΑ ( Εγκώμια ) των Εθνομαρτύρων.
      Στον Ιερό Ναό θα ευρίσκονται για προσκύνηση Ιερά Λείψανα αρκετών εκ των τιμωμένων Αγίων.
      Η εορτή θα καλυφθεί ραδιοφωνικά από τον τοπικό Εκκλησιαστικό σταθμό «ΣΗΜΑΝΤΡΟ» το Σάββατο και την Κυριακή.
Σας προσκαλούν στον πανηγυρικό εορτασμό οι συνεορτάζοντες
      ΤΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
      ΤΟΥ Ι. ΝΑΟΥ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΦΡΟΥΡΙΟΥ
    
Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΧΙΟΥ ΤΟΥ
      ΣΩΜΑΤΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ

      Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΕΡΙΗΓΗΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΧΙΟΥ