Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ : ΑΥΞΗΜΕΝΗ Η ΕΙΣΡΟΗ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΣΥΝΟΡΑ - ΣΥΛΛΗΨΗ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΗ ΧΙΟ

«H πίεση της εισροής των παράνομων μεταναστών έχει αυξηθεί στα θαλάσσια σύνορα της χώρας, ιδίως μετά τις ανακατατάξεις στα πολιτικά καθεστώτα των περιοχών της Μεσογείου και τη δημιουργία του φράκτη στον Έβρο» δήλωσε σήμερα ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, μετά από συνάντηση που είχε το Βρετανό πρέσβη στην Ελλάδα, John Kittmer, στο υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου στην Ακτή Βασιλειάδη, προσθέτοντας ότι «η Ευρώπη άργησε να αναλάβει πρωτοβουλίες».
Ο Βρετανός πρέσβης, συνεχάρη το υπουργείο Ναυτιλίας για τη συνεχή πρόοδο που καταγράφει η χώρα μας στον τομέα της αντιμετώπισης της παράνομης μετανάστευσης, ενώ εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πρωτοβουλία του υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, να δημιουργηθούν χώροι πρώτης υποδοχής των παράνομων μεταναστών, που θα εξασφαλίζουν το σεβασμό της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.
Ο Βρετανός διπλωμάτης ενημερώθηκε για το επίπεδο συνεργασίας της Ελληνικής Ακτοφυλακής με την αντίστοιχη τουρκική και, αναλυτικότερα, για τον τρόπο επικοινωνίας κατά τη διάρκεια αντιμετώπισης περιστατικών στα σύνορα μεταξύ των δύο χωρών.
Ο κ. Βαρβιτσιώτης για το θέμα της αντιμετώπισης της παράνομης μετανάστευσης, ζήτησε από τον κ. Kittmer, να υπάρξει ακόμη πιο στενή συνεργασία μεταξύ Βρετανίας και Ελλάδας, τονίζοντας ότι η αντιμετώπιση των αυξημένων αναγκών του λιμενικού, καθιστά τη συνδρομή της Βρετανίας σε υλικοτεχνικά μέσα, εξαιρετικά πολύτιμη για την Ελλάδα.
Την Παρασκευή ο υπουργός Ναυτιλίας, αναμένεται να μεταβεί στη Μυτιλήνη όπου θα έχει συναντήσεις με τους τοπικούς φορείς του νησιού για διάφορα θέματα, με κυρίαρχο όλων, αυτό της παράνομης μετανάστευσης. Ήδη στο νησί έχει δημιουργεί προσωρινός χώρος υποδοχής παράνομων μεταναστών, πριν την παραλαβή τους από την αστυνομία, η οποία έχει άλλωστε και την τελική ευθύνη.
Σημειώνεται ότι ο κ. Βαρβιτσιώτης, υπέγραψε πρόσφατα υπουργική απόφαση, που προβλέπει τη δημιουργία χώρων προσωρινής υποδοχής των παράνομων μεταναστών με λυόμενα και αντίσκηνα. Παράλληλα εξασφαλίζεται με αυτήν, η σίτιση των μεταναστών και η υγιεινή τους, αλλά και καλύτερες συνθήκες διαβίωσης.
Το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης που αναμένεται να ενταθεί λόγω και των γεωπολιτικών εξελίξεων στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, αναμένεται να θέσει εκ νέου ο υπουργός στην ΕΕ, σε μια προσπάθεια να μπορέσει η χώρα μας να εξασφαλίσει υψηλότερη χρηματοδότηση για το θέμα αυτό.
Στο μεταξύ 34 παράνομοι μετανάστες συνελήφθησαν το πρωί σε περιοχή νοτιοανατολικά της Χίου από δύναμη του λιμενικού σώματος. Μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Χίου «ΣΚΥΛΙΤΣΕΙΟ» για προληπτικές ιατρικές εξετάσεις.

newsbomb.gr

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ Δ.Σ. ΚΕΔΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ , ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ


Την ικανοποίηση του συνόλου των αιτήσεων 71.323 παιδιών που δικαιούνται να ενταχθούν στους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς για το έτος 2013-2014 στα πλαίσια του προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής», διεκδικεί με απόφαση του το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, οι πόροι που είχαν εξασφαλιστεί δεν επαρκούσαν με συνέπεια να μείνουν εκτός δομών 14.000 παιδιά. Η αρχική χρηματοδότηση ύψους 150 εκατ. ευρώ επαρκούσε για την κάλυψη μόνον 56.977 θέσεων. Μετά τη σημερινή απόφαση της υφυπουργού Ε. Χριστοφιλοπούλου με την οποία εξασφαλιστήκαν επιπλέον 15 εκατ. ευρώ, παραμένει ένα υπόλοιπο 14.000 παιδίων που δεν εντάσσονται. Μετά τη σχετική έγκριση από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης επιβεβαιώνεται η θέση της ΚΕΔΕ ότι υπάρχουν αναπορρόφητα κονδύλια του ΕΣΠΑ και από άλλους κωδικούς. Το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ συμφώνησε να καταβληθεί προσπάθεια εξεύρεσης των υπολοίπων χρημάτων προκειμένου να μην μείνει κανένα παιδί έξω από τους παιδικούς σταθμούς.
Επιπλέον με την απόφασή της η ΚΕΔΕ διεκδικεί να εξασφαλιστούν οι αναγκαίες θέσεις εργασίας προκειμένου να λειτουργήσει ομαλά το σύνολο των δημοτικών δομών.

Κινητικότητα 

Με την κατάθεση μιας πρωτοποριακής πρότασης που θα θεσμοθετήσει την εθελούσια ενδοδημοτική και διαδημοτική μετάταξη των δημοτικών υπαλλήλων, με ταυτόχρονη απλούστευση των σχετικών διαδικασιών, απαντά η ΚΕΔΕ στις κυβερνητικές πιέσεις για ανεύρεση στην τοπική αυτοδιοίκηση επιπλέον εργαζομένων που θα μπουν στη δεξαμενή της διαθεσιμότητας.
Σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο απαιτείται πάνω από ένας χρόνος προκειμένου να ολοκληρωθεί μια μετάταξη! Το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ  προτείνει στα συναρμόδια υπουργεία νομοθετική ρύθμιση με βάση την οποία ο χρόνος που απαιτείται για την ολοκλήρωση μιας μετάταξης μπορεί να μειωθεί στο ελάχιστο.

Επίσης το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του σε σχέση με την Υπουργική Απόφαση που αναφέρεται στα κριτήρια και στη μοριοδότηση υπαλλήλων στα πλαίσια της κινητικότητας -διαθεσιμότητας.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν υπάλληλοι με υψηλά προσόντα που προσλήφθηκαν με αδιάβλητες διαδικασίες πριν από το 1994, όταν και θεσμοθετήθηκε το ΑΣΕΠ, και έχουν μπει σε διαθεσιμότητα. Οι υπάλληλοι αυτοί με βάση την προβλεπόμενη μοριοδότηση υπολείπονται κατά πολύ υπάλληλων που προσλήφθηκαν μετά το 1994. Η πρόταση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ είναι οι υπάλληλοι αυτοί, εξαιρετικά χρήσιμοι για τη λειτουργία των δήμων, να πριμοδοτηθούν σύμφωνα με την αρχή της ισότητας με επιπλέον 25 μόρια.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δ.Σ. ο πρόεδρος Κ. Ασκούνης επανέλαβε ότι η ΚΕΔΕ θα προσφύγει το αμέσως επόμενο διάστημα στο Συμβούλιο της Επικρατείας καθώς θεωρεί ότι είναι αντισυνταγματική η αφαίρεση αρμοδιοτήτων και η κατάργηση δομών από τη Τοπική Αυτοδιοίκηση. Αντίστοιχα ως αντισυνταγματικές χαρακτηρίζονται και οι διατάξεις που προβλέπουν την πλήρη εποπτεία της τοπικής αυτοδιοίκησης μέσω του Οικονομικού Παρατηρητηρίου. Επιπλέον ζήτημα τίθεται και για τις μεταφερόμενες αρμοδιότητες οι οποίες δεν συνοδεύονται με τα απαιτούμενα κονδύλια. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν οι μαθητικές εστίες. Τα μέλη του Δ.Σ. ενημερώθηκαν ότι το θέμα έχει αναλάβει γνωστός συνταγματολόγος.


Σε σχέση με το πρόβλημα που έχει προκύψει με την κατάρτιση των προϋπολογισμών των δήμων το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ αποφάσισε να ζητήσει κοινή συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών κ. Γ. Μιχελάκη και τον αρμόδιο υφυπουργό Οικονομικών κ. Χ. Σταϊκούρα προκειμένου να δοθούν οριστικές λύσεις.
Υπενθυμίζεται ότι  με προηγουμένη ομόφωνη απόφαση του το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ πρότεινε στους Δήμους να μη στείλουν τα προσχέδια των προϋπολογισμών τους στο Υπουργείο Εσωτερικών αλλά τα Δημοτικά Συμβούλια να προχωρήσουν στην ψήφιση των προϋπολογισμών τους και στην αποστολή τους προς τις αρμόδιες αρχές.

Τέλος στο Δ.Σ. συζητήθηκε και το θέμα της πρόσληψης των καθαριστριών. Όπως έγινε γνωστό το υπουργείο Εσωτερικών έχει δεσμευθεί ότι στο πρώτο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί το επόμενο διάστημα θα εντάξει ρύθμιση που θα προβλέπει,  

« κατ΄ εξαίρεση για τη σχολική χρονιά 2013-2014 να δοθεί η δυνατότητα να προσληφθούν οι καθαρίστριες των σχολικών μονάδων με το ίδιο καθεστώς που ίσχυε τα προηγούμενα έτη».

ΚΛΗΡΩΣΗ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΧΙΟΥ - Α΄ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΧΙΟΥ




Μετά την κλήρωση του Κυπέλλου τα ζευγάρια είναι τα εξής:

1. Α.Ο ΒΑΡΒΑΣΙΑΚΟΣ – Α.Ο ΆΤΛΑΣ
2. Α.Ε ΧΙΟΥ/ΒΡΟΝΤΑΔΟΥ - Π.Ο ΔΑΦΝΗ
3. ΚΛΑΣΣΙΚΟ ΚΑΙ ΜΙΝΙ – Α.Ο ΕΛΑΤΑΣ
4. Α.Ο ΘΥΕΛΛΑ – Α.Π.Π.Σ ΗΡΑΚΛΗΣ
5. Κ.Ε.Α.Σ ΦΑΡΚΑΙΝΑ – Α.Ε ΚΑΛΑΜΩΤΗΣ
6. Α.Σ.Λ.Σ ΕΝΩΣΗ – Α.Π.Ο ΚΑΝΑΡΗΣ
7. Π.Ο ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ - Α.Ε ΚΥΒΕΛΗ/ΛΕΩΝ
8. Α.Π.Σ ΛΑΙΛΑΠΑΣ – Π.Ο ΔΟΞΑ
9. Α.Ο ΛΕΩΝ – Α.Π.Ε ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ
10. Α.Σ ΟΜΗΡΟΣ – Π.Α.Ο ΚΑΡΥΩΝ
11. Ε.Φ.Κ ΠΟΣΕΙΔΩΝ – ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
12. Α.Ο ΠΥΡΓΟΣ – Σ.Ι.Φ.Ι ΚΟΦΙΝΑΣ
*Οι ομάδες που περνούν στην επόμενη φάση άνευ αγώνος είναι:
Α.Ο ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ
Α.Π.Σ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ


 


Η πρώτη αγωνιστική της Α΄ κατηγορίας είναι η εξής:
ΠΟΣΕΙΔΩΝ – ΛΑΙΛΑΠΑΣ
ΔΑΦΝΗ – ΕΛΑΤΑ
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ – ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ
ΠΥΡΓΟΣ – ΒΑΡΒΑΣΙΑΚΟΣ
ΚΑΛΑΜΩΤΗ – ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ
ΟΜΗΡΟΣ – ΚΑΝΑΡΗΣ
ΗΡΑΚΛΗΣ – ΚΥΒΕΛΗ/ΛΕΩΝ

Η πρώτη αγωνιστική της Β΄ κατηγορίας είναι η εξής:
ΦΑΡΚΑΙΝΑ – ΕΝΩΣΗ
ΚΛΑΣΣΙΚΟ ΚΑΙ ΜΙΝΙ – ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ
ΔΟΞΑ – ΚΟΦΙΝΑΣ
ΚΑΡΥΕΣ – ΑΤΛΑΣ
ΛΕΩΝ – ΘΥΕΛΛΑ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ – ΠΑΝΟΙΝΟΥΣΣΙΟΣ
ΡΕΠΟ: Α.Ε ΧΙΟΥ/ΒΡΟΝΤΑΔΟΥ

eps-xiou.gr
 

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΠΑΙΔΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΠΑΙΔΩΝ

 Σας ενημερώνουμε οτι οι υποβολές των δηλώσεων συμμετοχής των πρωταθλημάτων Παίδων και Προπαίδων είναι μέχρι την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013 και ώρα 12:30 μμ. καθώς επίσης και οι κληρώσεις των αγώνων θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013 και ώρα 19:00 μμ. στα γραφεία της Ε.Π.Σ Χίου. 

eps-xiou.gr


MΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΝΕΩΣΕΙΣ ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Ο ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΧΙΟΥ

Ανανέωσε Ο Φουντούλης
Ο Ναυτικός Όμιλος Χίου ανακοινώνει την ανανέωση συνεργασίας για την αγωνιστική περίοδο 2013-2014, με τον υδατοσφαιριστή Γιώργο Φουντούλη. Ο αρχηγός της ομάδας μας συμφώνησε σε όλα χτες με τη διοίκηση και έτσι θα συνεχίσει να φορά το σκουφάκι του ΝΟ Χίου.
Γιώργος Φουντούλης
Γιώργος Φουντούλης - Αρχηγός ΝΟ Χίου
 
Μεταγραφή Γαλανόπουλου Και Δερβίση Στο ΝΟΧ
Ο Ναυτικός Όμιλος Χίου ανακοινώνει την απόκτηση των υδατοσφαιριστών Στέφανου Γαλανόπουλου και Γιώργου Δερβίση για την αγωνιστική περίοδο 2013-2014. Οι δύο νεαροί παίκτες του Ολυμπιακού συμφώνησαν να αγωνιστούν στην ομάδα μας ως δανεικοί για ένα έτος. Ο Στέφανος Γαλανόπουλος είναι 20 ετών, αγωνίζεται στην θέση του τερματοφύλακα και έχει αρκετές συμμετοχές και διακρίσεις με τις Εθνικές Ομάδας Εφήβων και Νέων Ανδρών. Την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο αποτέλεσε τον βασικό τερματοφύλακα στην ομάδα της Κέρκυρας. Ο Γιώργος Δερβίσης είναι 19 ετών και αγωνίζεται στην θέση του αμυντικού. Έχει κατακτήσει 2 πρωταθλήμα και 2 κύπελλα Ελλάδος με τον Ολυμπιακό και έχει αρκετές συμμετοχές και διακρίσεις με τις Εθνικές ομάδες Εφήβων και Νέων Ανδρών.
 
Μεταγραφή Μ. Πετρόχειλου Στο ΝΟΧ
Ο Ναυτικός Όμιλος Χίου ανακοινώνει την απόκτηση του υδατοσφαιριστή Μάξιμου Πετρόχειλου για την αγωνιστική περίοδο 2013-2014. Ο Μ. Πετρόχειλος είναι 24 ετών, αγωνίζεται στην θέση του Περιφερειακού και την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο αγωνίστηκε στο ΝΟ Χανίων.
Μάξιμος Πετρόχειλος
Μάξιμος Πετρόχειλος
 
Ανανέωσε Ο Γαβαλάς
Ο Ναυτικός Όμιλος Χίου ανακοινώνει την ανανέωση συνεργασίας για την αγωνιστική περίοδο 2013-2014, με τον υδατοσφαιριστή Γιάννη Γαβαλά.
Γιάννης Γαβαλάς
Γιάννης Γαβαλάς
 
Ανανέωσαν Μισεντζής, Ντούλος Και Κανδιόγλου
Ο Ναυτικός Όμιλος Χίου ανακοινώνει την ανανέωση συνεργασίας για την αγωνιστική περίοδο 2013-2014, με τους υδατοσφαιριστές Αντώνη Μισεντζή, Νίκο Ντούλο και Γιώργο Κανδιόγλου.
Αντώνης ΜισεντζήςΝίκος ΝτούλοςΓιώργος Κανδιόγλου
Αντώνης Μισεντζής
Νίκος Ντούλος
Γιώργος Κανδιόγλου
noxiou.gr

ΚΟΤΣΑΚΑΣ , ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ,ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ, ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ , ΜΙΧΕΛΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ , ΙΔΡΥΣΑΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ

Την ίδρυση και λειτουργία της «σοσιαλιστικής τάσης» εντός του ΣΥΡΙΖΑ όπως προβλέπεται από το νέο καταστατικό του κόμματος, που εγκρίθηκε στο πρόσφατο συνέδριο, ανακοίνωσαν σε συνέντευξη τύπου οι Πάνος Κουρουμπλής, Αλέξης Μητρόπουλος, Δημήτρης Τσουκαλάς, Γιάννης Μιχελογιαννάκης και Αντώνης Κοτσακάς.
Ανακοινώνοντας την ίδρυση της τάσης, ο Πάνος Κουρουμπλής δήλωσε ότι η μετατροπή του ΣΥΡΙΖΑ σε ενιαίο κόμμα στο πρόσφατο συνέδριο διέψευσε όσους περίμεναν ή προέβλεπαν ότι «θα χυθεί πολιτικό αίμα».
Η νέα τάση, είπε ο κ. Κουρουμπλής, φιλοδοξεί να εμπεδώσει και να λειτουργήσει την εσωκομματική δημοκρατία γιατί η παθογένεια των κομμάτων επί πολλά χρόνια, ήταν η ενοχοποίηση της διαφορετικής άποψης και αυτό το πλήρωσαν και τα κόμματα και ο λαός.
Ο Αλέξης Μητρόπουλος τόνισε στην παρέμβασή του ότι η «σοσιαλιστική τάση» δεν έχει ουσιαστική διαφοροποίηση από τις κενρικές επιλογές και θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς, όπως είπε, στην κατάρτισή τους, έχουν και οι ίδιοι συμβάλει.
Η νέα τάση, πρόσθεσε ο κ Μητρόπουλος, δεν έχει στόχο να ικανοποιήσει προσωπικούς στόχους, και θα συμπορευθεί με ηγεσία και τις άλλες τάσεις του κόμματος. Πορευόμαστε ενωτικά, με στόχο την ανατροπή του μνημονιακού καθεστώτος που καταστρέφει τη χώρα, είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζοντας ότι η ενότητα αριστεράς είναι κεντρικός στόχος και προς την κατεύθυνση αυτή, θα εργαστεί η νέα τάση.
Ο κ. Μιχελογιαννάκης σημείωσε ότι ο πλουραλισμός απόψεων είναι υποχρέωση όλων και ότι ο ιδεολογικός προσανατολισμός είναι ενιαίος, μακριά από προσωπικές φιλοδοξίες.
Ο Δ.Τσουκαλάς υπογράμμισε ιδιαίτερα τον προσανατολισμό του ΣΥΡΙΖΑ στην υπεράσπιση των κοινωνικών δικαιωμάτων και του κοινωνικού κράτους, την ανάγκη για μια διαφορετική πολιτική στο μεταναστευτικό σε συνεργασία με την ΕΕ. Ο κ. Τσουκαλάς είπε ότι, κεντρικός στόχος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ να γίνει κυβέρνηση το επόμενο διάστημα, για να ανατρέψει τη σημερινή, απαράδεκτη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη χώρα.
Ο Α. Κοτσακάς έκανε λόγο για έναν νέο πατριωτισμό που θέλει να εκφράσει και η τάση στην οποία συμμετέχει και ο ΣΥΡΙΖΑ , με την ανάκτηση της εθνικής κυριαρχίας και την ανάδειξη του ρόλου του κόμματος στην ευρύτερη περιοχή, τονίζοντας τον αντιιμπεριαλιστικό χαρακτήρα της τάσης. Σχετικά με την πολιτική συμμαχιών ο κ. Κοτσακάς είπε ότι προτάσσει την ανάγκη κοινωνικών συμμαχιών και όχι πολιτικών συμμαχιών γιατί μέσω των κοινωνικών συμμαχιών μπορούν να οικοδομηθούν ή και να προκύψουν και πολιτικές συμμαχίες.
Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Βίτσας σε χαιρετισμό του είπε ότι η κατάσταση στη χώρα έχει φθάσει στο απροχώρητο, η καταστροφή είναι καταιγιστική και εξελίσσεται σε ανθρωπιστική κρίση. Επειδή έγινε λόγος από τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης περί σιωπηλής πλειοψηφίας, τον προκαλούμε να τολμήσει και να προσφύγει η κυβέρνηση σε εκλογές, ώστε να μετρηθεί η πλειοψηφία.
Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δημοκρατικό κόμμα, έτσι λειτουργεί και όχι άθροισμα ομάδων, με βάση και τις αποφάσεις του συνεδρίου είπε ο κ. Βίτσας, σημειώνοντας ότι η ανταλλαγή απόψεων είναι πλούτος και αξιοποιούμε τη διαφορετικότητα, στο πλαίσιο της ενότητας του κόμματος.
Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ απηύθυνε κάλεσε σε όλους και όλες, που εμπνέονται από το όραμα μιας μεγάλης αλλαγής να πυκνώσουν τις γραμμές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, για την εκλογική νίκη.

protothema.gr

O KΩΣΤΑΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΟΚΗΤΗ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΕΡΑΝΤΑΚΟΥ

Η αδόκητη απώλεια του Γιώργου Περαντάκου δεν αφήνει απλά ένα κενό στον ελληνικό καλλιτεχνικό χώρο, τον οποίο με απόλυτη συνέπεια και αξιοπρέπεια υπηρέτησε. Η απώλεια είναι πραγματικά δυσαναπλήρωτη για την τοπική μας κοινωνία και για όλους όσους τον γνωρίσαμε προσωπικά. Για όλους εμάς η πολιτιστική του συνεισφορά, η καλλιτεχνική του δημιουργικότητα και η συνεχής ανιδιοτελής προσφορά του στον τόπο που αγάπησε, παραμένουν η αθάνατη παρακαταθήκη του.
Θα ήθελα να εκφράσω τα ειλικρινή συλλυπητήριά μου στους οικείους του.


Κώστας Τριαντάφυλλος
Βουλευτής Χίου


ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ ΟΤΑ : ΣΤΕΝΕΥΕΙ Ο "ΚΟΡΣΕΣ" ΤΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΓΙΑ ΤΟ 2014


Μέχρι 5/9 η ενσωμάτωση είναι υποχρεωμένοι οι ΟΤΑ και τα ΝΠΔΔ του να ενσωματώσουν τους προϋπολογισμούς τους στη βάση δεδομένων του υπουργείου Εσωτερικών, στενεύοντας, με αυτό τον τρόπο, τον «κορσέ» του ελέγχου τους από την κυβέρνηση.
Όπως υπενθυμίζει σχετική επιστολή του υπουργείου Εσωτερικών προς τους δήμους και τις περιφέρειες της χώρας «στο πλαίσιο εφαρμογής σχετικών διατάξεων, σας ενημερώνουμε ότι η διαδικασία ενσωμάτωσης των σχεδίων των προϋπολογισμών των Δήμων και Περιφερειών και των ΝΠΔΔ αυτών θα πραγματοποιηθεί μέσω της ηλεκτρονικής σελίδας της Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε. στην ηλεκτρονική διεύθυνση : http://www.eetaa.gr/modota/modota.htm».
Και προσθέτει: «Σας υπενθυμίζουμε ότι η καταληκτική ημερομηνία για την ενσωμάτωση του προϋπολογισμού έτους 2014, από την οικονομική επιτροπή, είναι η 5η Σεπτεμβρίου του τρέχοντος έτους.»

aftodioikisi.gr

ANAKOINΩΣΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΕΡΑΝΤΑΚΟΥ






Εκφράζουμε τη βαθιά θλίψη μας για την απώλεια του Γιώργου Περαντάκου που έφυγε από κοντά μας τόσο νωρίς. Ο Γιώργος Περαντάκος στη σύντομη ζωή του προσέφερε ακούραστα με τη φωνή του και τη μουσική του στο ελληνικό τραγούδι. Διακρίνονταν για το ήθος, την απλότητα και τιμιότητα του. Υπήρξε πάντα δίπλα στο ΚΚΕ, σε πολιτικές πρωτοβουλίες του, διαδηλώσεις και πολιτιστικές δραστηριότητες. Τελευταία παρουσία του στην μεγάλη συναυλία που έγινε για τον εορτασμό των 94χρόνων του Κόμματος τον περασμένο Νοέμβρη στο ΣΕΦ. Θερμά συλλυπητήρια εκφράζουμε στην σύζυγό και τους οικείους του.

ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ



Με αφορμή τη συζήτηση της προγραμματικής σύμβασης (Δημοτικό Συμβούλιο Χίου 26/8/2013) της υπό σύσταση κοινωνικής συνεταιριστικής επιχείρησης ΠΑΝΔΩΡΑ του ΝΠΔΔ κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης, πολιτισμού, αθλητισμού και Παιδείας Δ. Χίου επισημαίνουμε τα παρακάτω:
Πληθαίνουν όλο και περισσότερο οι περιπτώσεις που δημοτικές αρχές, ΜΚΟ, άλλοι φορείς και παράγοντες ζητούν από δημοτικούς υπαλλήλους στο όριο της απόλυσης ή ήδη απολυμένους, άνεργους του ιδιωτικού τομέα, να στήσουν Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις (ΚΟΙΝΣΕΠ). Φαινόμενο που θα ενταθεί το αμέσως επόμενο διάστημα δεδομένου ότι προχωρά η «διαθεσιμότητα» άρα και οι απολύσεις, ενώ ταυτόχρονα λήγουν συμβάσεις συμβασιούχων.
Οι ΚΟΙΝΣΕΠ εμφανίστηκαν επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ με το ν. 4019/2011 («Νόμος Κατσέλη» για «Κοινωνική Οικονομία»). Ο ΣΥΡΙΖΑ (που σήμερα φλερτάρει ανοιχτά με την κ. Κατσέλη) τις εντάσσει στη λεγόμενη «αλληλέγγυα οικονομία», που τη χαρακτηρίζει βασικό πυλώνα ανάπτυξης στην «παραγωγική ανασυγκρότηση», την οποία προτείνει με το πρόγραμμά του.
Ο ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζει πολύ καλά από τους μέντορές του, του ΠΑΣΟΚ (βλ. Κοτσακάς) περί τίνος πρόκειται. Το ΠΑΣΟΚ από το 2001 με τον κ Φλωρίδη είχε επεξεργαστεί πρόγραμμα δημιουργίας επιχειρήσεων κοινωνικής οικονομίας με σκοπό την ανακύκλωση της φτώχειας σε τομείς «νοσοκομειακής περίθαλψης, υπηρεσίες μέριμνας (βρεφονηπιακοί σταθμοί, κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, "βοήθεια στο σπίτι"), υπηρεσίες πρόνοιας (κατ' οίκον φροντίδα), υπηρεσίες φύλαξης σχολικών κτιρίων, βελτίωση υπηρεσιών ασφαλιστικών φορέων, υπηρεσίες μαζικής άθλησης, παροχή περιβαλλοντικών υπηρεσιών, παροχή υπηρεσιών στον τομέα του πολιτισμού».
Οι πόροι των ΚΟΙΝΣΕΠ αποτελούνται από το κεφάλαιο της επιχείρησης, δωρεές τρίτων, έσοδα από την «επιχειρηματική δραστηριότητά» τους, επιχορηγήσεις από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, ΕΕ, διεθνείς ή εθνικούς οργανισμούς, ΟΤΑ, καθώς και κάθε άλλο έσοδο από την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων τους. Επίσης, έχουν πρόσβαση στη χρηματοδότηση από το Ταμείο Κοινωνικής Οικονομίας (συστήνεται με ΚΥΑ βάσει του Ν.3912/2011), καθώς επίσης και από το Εθνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης (προβλέπεται στο λεγόμενο «Αναπτυξιακό» νόμο).
Τα κέρδη των ΚΟΙΝΣΕΠ διατίθενται κατά ποσοστό 5% για σχηματισμό αποθεματικού, κατά ποσοστό ως 35% διανέμονται στους εργαζόμενους της επιχείρησης, το υπόλοιπο διατίθεται για τις δραστηριότητές της και δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Υπάρχουν πληροφορίες από ΚΟΙΝΣΕΠ ότι στελέχη τους (οι προαναφερόμενοι μεγαλοσχήμονες) προσδοκούν με κέρδη από εργολαβίες σε δήμους να αγοράσουν αργότερα δικό τους εξοπλισμό (π.χ., μηχανήματα καθαρισμού, οχήματα) και υποδομές.
Οι ΚΟΙΝΣΕΠ προωθούνται χρόνια τώρα συστηματικά στην ΕΕ. Και σε συνθήκες υψηλών ρυθμών καπιταλιστικής ανάπτυξης, και τώρα που με πρόσχημα την κρίση οι λεγόμενες διαρθρωτικές αλλαγές επιταχύνονται.
Οι περιλάλητες ΚΟΙΝΣΕΠ είναι όχημα για εύρεση φτηνών εργαζομένων δίχως δικαιώματα, για ανακύκλωση της ανεργίας και αναδιανομή της φτώχειας. Διευκολύνουν την είσοδο ιδιωτών σε κρίσιμες υπηρεσίες, απαλλαγή του κράτους από την ευθύνη του σε μια σειρά αρμοδιότητες, οδηγούν στην ενίσχυση της ανταποδοτικότητας. Στις ΚΟΙΝΣΕΠ ωθούνται να συμμετέχουν ως «μέτοχοι» - είλωτες οι χιλιάδες άνεργοι, απολυμένοι, πρώην συμβασιούχοι των δήμων μα και άλλοι, προκειμένου δημοτικές αρχές που αποδέχονται τον ευρωμονόδρομο να συνεχίσουν με λιγότερα χρήματα την παροχή μιας σειράς υποβαθμισμένων κοινωνικών υπηρεσιών, από αυτές που έχει τεράστια ανάγκη η λαϊκή οικογένεια, π.χ. βρεφονηπιακοί σταθμοί, καθαριότητα, φροντίδα ηλικιωμένων κ.ά. Οσμιζόμενοι κέρδη, στις ΚΟΙΝΣΕΠ λέγεται ότι «μπαίνουν» και διάφοροι μεγαλοσχήμονες επιχειρηματικών ομίλων και πρώην μεγαλοστελέχη δημοτικών αρχών.
Όπου δοκιμάστηκαν, μειώθηκε παραπέρα η κρατική επιχορήγηση προς τους δήμους και απολύθηκε προσωπικό τους, εμπορευματοποιήθηκαν έργα και υπηρεσίες προς τους δημότες, μεθοδεύτηκε η απαλλαγή του κράτους από την ευθύνη να προσφέρει πλήρεις, δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες στο λαό, που τις έχει ήδη πληρώσει μέσω άμεσης και έμμεσης φορολογίας.
Στην Ελλάδα έρχονται και «κουμπώνουν» σε ένα γενικότερο πλαίσιο όπου: Οι δημοτικές αρχές (ακόμα κι αν εμφανίζονται αντιμνημονιακές και αντικαλλικρατικές) έχουν αποδεχτεί χρόνια τώρα την περικοπή των πόρων που παίρνουν οι δήμοι από τον κρατικό προϋπολογισμό (ενδεικτικά, στην τριετία 2009 - 2012 οι Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι που πηγαίνουν στους δήμους περικόπηκαν κατά 60%). Δημοτικές πλειοψηφίες χαρατσώνουν άγρια τις λαϊκές οικογένειες και τα μικρομάγαζα με τέλη, φόρους, πρόστιμα. Προκειμένου να περάσει το σύστημα την κρίση του, δίχως μεγάλες αναταράξεις, πρωτοστατούν στους σχεδιασμούς διαχείρισης ακραίων φαινομένων φτώχειας μέσα από χρηματοδότηση δομών, όπως τα κοινωνικά παντοπωλεία και φαρμακεία, συμπράξεις με ΜΚΟ, Εκκλησία, φιλανθρωπικές οργανώσεις. Επιπλέον, πέρυσι, εφαρμόζοντας κυβερνητική εγκύκλιο, οι δήμαρχοι κατάργησαν τις κενές οργανικές θέσεις στους Οργανισμούς Εσωτερικής Υπηρεσίας. Έτσι, ενώ υπάρχουν κενά (μύθος το δήθεν πλεονάζον προσωπικό), πλέον τυπικά δεν εμφανίζονται και οι δημοτικές πλειοψηφίες δε διεκδικούν την κάλυψή τους με μόνιμο προσωπικό, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
Ταυτόχρονα απολύονται κατά χιλιάδες συμβασιούχοι, και οι δημοτικές αρχές για να ψευτοκαλύψουν τα κενά απευθύνονται στις ΚΟΙΝΣΕΠ, στην πράξη νοικιάζουν απ' αυτές φτηνό προσωπικό (κακοπληρωμένο, προσωρινό, ανακυκλούμενο), που φυσικά δεν είναι ενταγμένο στο προσωπικό των δήμων.
Η όλη διαδικασία και οι στοχευμένες μεθοδεύσεις υποβαθμίζουν παραπέρα παρεχόμενες στους δημότες υπηρεσίες και την ποιότητά τους. Ενδεικτικά, το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», μετά από παρατάσεις, λήγει 30/9/13. Υπολογίζεται ότι ωφελούμενοι είναι σήμερα περίπου 100.000 ηλικιωμένοι και απασχολεί εδώ και μια δεκαετία 3.500 εργαζόμενους. Με νόμο το αλλάζουν σε «Κατ' οίκον φροντίδα συνταξιούχων» και με τα «κριτήρια» (ηλικιακά, εισοδηματικά, οικογενειακά, κατάσταση υγείας) που θέτει το υπουργείο Εργασίας για όσους θα εντάσσονται πλέον στο πρόγραμμα, υπολογίζεται ότι οι ωφελούμενοι περιορίζονται σε περίπου 1.600! Στους απολυόμενους εργαζόμενους «χρυσώνουν το χάπι» ωθώντας τους παρασκηνιακά να στήσουν ΚΟΙΝΣΕΠ μήπως και αναλάβουν κάποιους από τους χιλιάδες ηλικιωμένους που μένουν δίχως φροντίδα. Δηλαδή τους απολύουν και τους βαφτίζουν επιχειρηματίες...
Το Δημοτικό Συμβούλιο Χίου με την κατά πλειοψηφία απόφασή του έδειξε με τα ψευτοδιλήμματα και τις πολιτικές – υποκριτικές κορώνες για τους άνεργους του νησιού μας ότι γνωρίζει καλά να παίζει το παιχνίδι του Μαυρογυαλούρου στις σύγχρονες συνθήκες. Υπηρετώντας τις πολιτικές της ΕΕ και της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, εκμεταλλευόμενο την οξύτητα της ανεργίας, της ανέχειας και της υποβάθμισης της ζωής της λαϊκής οικογένειας, στο όνομα του να έχουν ένα μέσο επιβίωσης οι άνεργοι, προωθεί στην υποταγή πολιτικών εξαθλίωσης, ξεριζώματος των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων και εν τέλει μετάλλαξης των εργαζομένων δήθεν σε επιχειρηματίες.
Από κοντά και οι επίδοξοι διαχειριστές του καπιταλιστικού συστήματος (ΣΥΡΙΖΑ), που με την τοποθέτηση του εκπροσώπου τους στήριξαν την πολιτική της ΕΕ και της συγκυβέρνησης ενώ με εύηχες λέξεις για τη σύγχρονη δουλεία άφησαν στο απυρόβλητο τους υπαίτιους, στηρίζοντας ουσιαστικά τις ΚΟΙΝΣΕΠ. Δεν μας εκπλήσσει καθόλου αφού η στάση τους είναι συνυφασμένη με τη λογική της διαχείρισης της φτώχειας και του καλύτερου διαχειριστή.
Αλλά και η πλειοψηφία του Σωματείου ΟΤΑ (πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑ) πήρε τη γνωστή θέση του ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπιση της ανεργίας μέσω της λεγόμενης «κοινωνικής οικονομίας». Οι εργαζόμενοι να προβληματιστούν αφού ο ΟΟΣΑ όρισε το 1998 τον όρο «κοινωνική οικονομία» ως: «Το κράτος που ρυθμίζει το κοινωνικό περιβάλλον, αντί του κράτους που χορηγεί κοινωνικές παροχές».
Ουσιαστικά το αστικό κράτος, προκειμένου να απαλλαγεί από την παροχή των όποιων κοινωνικών υπηρεσιών είχαν κατακτήσει οι εργαζόμενοι μετά από σκληρούς αγώνες, στο όνομα αντιμετώπισης της ανεργίας, τις αναθέτει τώρα σε ομάδες ανέργων, προκειμένου να ζουν πουλώντας τις σε εξαθλιωμένους. Έτσι πασχίζει και την τεράστια ανεργία να δείξει ότι αντιμετωπίζει και ότι νοιάζεται για την άμβλυνση της εξαθλίωσης λαϊκών δυνάμεων, ανεξάρτητα από το ότι ούτε το ένα μπορεί να καταφέρει ούτε το άλλο.
Η επικίνδυνη λογική του «εδώ και τώρα αντιμετώπιση της ανεργίας και της φτώχειας»,  δημιουργεί επίσης εμπόδια στη συμμετοχή των εργαζομένων στους αγώνες, στην ανάπτυξη της ταξικής πάλης, παρουσιάζεται με το μανδύα της αλληλεγγύης, ενώ είναι τμήμα της βαθιάς ταξικής πολιτικής του κεφαλαίου σε βάρος των λαών.
Και τέλος, τι το ήθελαν να γίνουν «δάσκαλοι» στο Δήμαρχο Λαμπρινούδη προτείνοντάς του να προσλάβει «έκτακτο εποχικό προσωπικό» και να ζητήσει «προσωπικό με μετατάξεις»; Αυτές δεν προτείνει και ο κ. Μητσοτάκης και καταγγέλλουν στα λόγια;
M' αυτά και μ' άλλα, αναγκαίες για το λαό κοινωνικές δράσεις που θα έπρεπε να είναι δημόσιες και δωρεάν, με μόνιμο προσωπικό, κατακρεουργούνται με ευθύνη και αιρετών της Τοπικής Διοίκησης, με αρνητικότατες συνέπειες στην καθημερινότητα της λαϊκής οικογένειας.
Γιώργης Αμπαζής
Γραμματεία Χίου του ΠΑΜΕ


"ΑΔΕΙΑΣΜΑ" ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΥΔΑΠ ΝΗΣΩΝ , ΕΥΑΘ ΚΑΙ ΕΥΔΑΠ

Αρνείται κατηγορηματικά η Κομισιόν μέσω του Επιτρόπου Rehn ότι η ιδιωτικοποίηση των ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ είναι μνημονιακή υποχρέωση. "Τα περιουσιακά στοιχεία που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα ιδιωτικοποίησης για τις χώρες του προγράμματος είναι το αποτέλεσμα των αποφάσεων των εθνικών αρχών και μόνο", τονίζει ο επίτροπος Rehn και καταλήγει ότι "Οι συζητήσεις στο πλαίσιο του προγράμματος προσαρμογής επικεντρώνονται στις γενικές ανάγκες χρηματοδότησης του προγράμματος, περιλαμβανομένων των εσόδων ιδιωτικοποίησης από την πώληση κρατικών περιουσιακών στοιχείων σε επενδυτές, αλλά η κατάρτιση του προγράμματος ιδιωτικοποίησης και η επιλογή των περιουσιακών στοιχείων αποτελούν αποκλειστική ευθύνη των οικείων κρατών μελών".
Η Επιτροπή αναγνωρίζει ότι το νερό είναι δημόσιο αγαθό που έχει ζωτική σημασία για τους πολίτες και ότι η διαχείριση των υδάτινων πόρων αποτελεί ευθύνη των κρατών μελών και, γι' αυτό τον λόγο κατά τον Επίτροπο Rehn, η Κομισιόν έχει πάρει ουδέτερη θέση επί του θέματος της δημόσιας ή της ιδιωτικής ιδιοκτησίας των υδάτινων πόρων, σύμφωνα με το άρθρο 345 της ΣΛΕΕ. Όσον αφορά την πρόταση οδηγίας για την ανάθεση των συμβάσεων παραχώρησης, το Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο συμφώνησαν ότι ο τομέας του νερού δεν θα καλύπτεται από την οδηγία.
Η Κυβέρνηση εμπαίζει τους πολίτες και μετατοπίζει ψευδώς τις ευθύνες για την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ στην ΕΕ δήλωσε ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων Νίκος Χρυσόγελος. Με αυτό τον τρόπο, συνεχίζει ο ευρωβουλετής, επιδίδεται σε ένα άγριο, αδιαφανές και ασχεδίαστο ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας μέσω του ΤΑΙΠΕΔ κατά τα νεοφιλελεύθερα πρότυπα προηγούμενων δεκαετιών (Λατινική Αμερική, Ανατολική Γερμανία), ενώ υπονομεύει με τον χειρότερο τρόπο την αξιοπιστία των Ευρωπαϊκών θεσμών και το περιβαλλοντικό κεκτημένο της Ελλάδας. Το νερό είναι ένα κοινωνικό και κοινόχρηστο αγαθό, ενώ εκατομμύρια πολίτες Πανευρωπαϊκά και στην Ελλάδα ζητούν να μην υπάρξει ιδιωτικοποίηση των εταιριών ύδρευσης, άρδευσης και αποχέτευσης. Το φιάσκο με την απόρριψη της πρότασης της Κίνησης 136 από το ΤΑΙΠΕΔ για την επανάκτηση του κοινωφελούς χαρακτήρα της ΕΥΑΘ αλλά και των αδιαφανών και ζημιογόνων για το δημόσιο ιδιωτικοποιήσεων (βλ ΟΠΑΠ) μόνο προβληματισμό μπορούν να φέρουν για τις πραγματικές προθέσεις αυτή της Κυβέρνησης αλλά και για το μέλλον των κοινόχρηστων αγαθών και υπηρεσιών.
(Ακολουθεί ολόκληρο το περιεχόμενο της ερώτησης και της απάντησης)

Ερώτηση με αίτημα γραπτής απάντησης P-007449/2013
προς την Επιτροπή
Άρθρο 117 του Κανονισμού
Nikos Chrysogelos (Verts/ALE)
Θέμα: Αναθεώρηση των σχεδίων ιδιωτικοποίησης ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ
H Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών για το νερό (European Citizens' Initiative (ECI) right2water) έχει συγκεντρώσει μέχρι τώρα 1,5 εκατομμύρια υπογραφές Ευρωπαίων Πολιτών που αντιτίθενται στα σχέδια ιδιωτικοποίησης του νερού σε διάφορες χώρες της Ευρώπης. Ως αποτέλεσμα, ο Επίτροπος Barnier σε δήλωσή του αναγνώρισε ότι είναι καθήκον της Επιτροπής να λάβει σοβαρά υπόψη τις ανησυχίες που εκφράζονται από τόσους πολίτες, πρότεινε στους υπόλοιπους Επιτρόπους και στον πρόεδρο Barroso την αφαίρεση ειδικά του νερού από την πρόταση οδηγίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου σχετικά με την ανάθεση των συμβάσεων παραχώρησης και τόνισε ότι θα συνεργαστεί με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο προς αυτή την κατεύθυνση.
Στην Ελλάδα όμως, τόσο η ΕΥΑΘ όσο και η ΕΥΔΑΠ έχουν προγραμματιστεί να ιδιωτικοποιηθούν στα πλαίσια των μνημονιακών δεσμεύσεων της χώρας, παρά το γεγονός ότι έρευνες δείχνουν ότι το 64% των ελλήνων πολιτών είναι αντίθετοι σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο και ότι οι δυο επιχειρήσεις δεν επιβαρύνουν το ελληνικό δημόσιο. Σημειώνεται ότι τον Ιούνιο 2010 το Υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε τη μείωση της συμμετοχής του Δημοσίου (από 74% σε 51%) στις ΕΥΑΘ και ΕΥΔΑΠ μέσω του ΤΑΙΠΕΔ, ενώ τον Οκτώβριο 2011 υπογράφηκε η μεταφορά συγκεκριμένων περιουσιακών στοιχείων στο ΤΑΙΠΕΔ, μεταξύ των οποίων το 27% της ΕΥΔΑΠ και το 40% της ΕΥΑΘ. Τον Ιανουάριο ανακοινώθηκε ότι, μέχρι τον Οκτώβριο του 2013, θα έχει ολοκληρωθεί η ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ και ότι το ΤΑΙΠΕΔ κρίνει προσφορότερη την ιδιωτικοποίηση του 51% ενώ θα δοθεί το υπόλοιπο 23% που κατέχει, για ιδιωτικοποίηση μελλοντικά. Τέλος, το 21% των μετοχών της ΕΥΑΘ διακινούνται μέσω του Χρηματιστηρίου Αθηνών.
Ερωτάται η Επιτροπή:
-       Εκτιμά ότι στην περίπτωση της Ελλάδας, και με δεδομένες την πρωτοβουλία Barnier που προέκυψε ως αποτέλεσμα της Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας Πολιτών right2water, καθώς και τη διαφαινόμενη αντίρρηση της πλειοψηφίας των ελλήνων πολιτών για την ιδιωτικοποίηση των εταιρειών ύδρευσης, θα πρέπει να αναθεωρηθεί η σχετική μνημονιακή δέσμευση της χώρας;
-       Αν ναι, σε τι ενέργειες προτίθεται να προβεί άμεσα ο εκπρόσωπός της στην Τρόικα με δεδομένο το προαναφερθέν χρονοδιάγραμμα ιδιωτικοποίησης της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ;
P-007449/2013
Aπάντηση του κ. Rehn
Η Επιτροπή έχει ήδη δηλώσει ότι δεν έχει πολιτική που να υποχρεώνει τα κράτη μέλη να ιδιωτικοποιούν τις υπηρεσίες ύδρευσης. Η Επιτροπή αναγνωρίζει ότι το νερό είναι δημόσιο αγαθό που έχει ζωτική σημασία για τους πολίτες και ότι η διαχείριση των υδάτινων πόρων αποτελεί ευθύνη των κρατών μελών και, γι' αυτό τον λόγο, έχει πάρει ουδέτερη θέση επί του θέματος της δημόσιας ή της ιδιωτικής ιδιοκτησίας των υδάτινων πόρων, σύμφωνα με το άρθρο 345 της ΣΛΕΕ. Όσον αφορά την πρόταση οδηγίας για την ανάθεση των συμβάσεων παραχώρησης, οι συννομοθέτες συμφώνησαν ότι ο τομέας του νερού δεν θα καλύπτεται από την οδηγία. Η Επιτροπή θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά την κατάσταση σε αυτόν τον ευαίσθητο τομέα.
Η επιλογή για το ποιες, σε ποιο βαθμό και με ποια σειρά θα πρέπει να ιδιωτικοποιηθούν οι δημόσιες επιχειρήσεις ή τα δημόσια περιουσιακά στοιχεία αποτελεί αποκλειστική ευθύνη των κρατών μελών, λαμβανομένων υπόψη των διάφορων δυσκολιών που αντιμετωπίζουν και των στόχων που έχουν καθορίσει. Στην ΕΕ υπάρχει ευρύ φάσμα δημόσιων και ιδιωτικών καθεστώτων ιδιοκτησίας όσον αφορά τις εταιρίες ύδρευσης. Τόσο στα δημόσια όσο και στα ιδιωτικά καθεστώτα διαπιστώνονται περιπτώσεις με προβλήματα, αλλά και περιπτώσεις που θεωρούνται επιτυχείς. Η Επιτροπή θεωρεί, εντούτοις, ότι η ίδρυση μιας ρυθμιστικής αρχής, καθώς και μια αγορά που λειτουργεί κατά τρόπο εύρυθμο αποτελούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την εγγύηση της επιτυχίας αυτών των καθεστώτων με στόχο την προστασία των συμφερόντων των καταναλωτών και τη διατήρηση της ποιότητας του περιβάλλοντος.
Τα περιουσιακά στοιχεία που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα ιδιωτικοποίησης για τις χώρες του προγράμματος είναι το αποτέλεσμα των αποφάσεων των εθνικών αρχών και μόνο. Οι συζητήσεις στο πλαίσιο του προγράμματος προσαρμογής επικεντρώνονται στις γενικές ανάγκες χρηματοδότησης του προγράμματος, περιλαμβανομένων των εσόδων ιδιωτικοποίησης από την πώληση κρατικών περιουσιακών στοιχείων σε επενδυτές, αλλά η κατάρτιση του προγράμματος ιδιωτικοποίησης και η επιλογή των περιουσιακών στοιχείων αποτελούν αποκλειστική ευθύνη των οικείων κρατών μελών.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΟΝΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ 50.000 ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ - 1.332 ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ


Tο μεσημέρι, στις 12:00, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης και ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης θα ανακοινώσουν το νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και προσφέρει εργασία σε 50 χιλιάδες ανέργους. Πρόκειται για το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας πεντάμηνης διάρκειας για ανέργους για το οποίο αναμένεται να διατεθούν έως το τέλος του έτους 170 εκατομμύρια ευρώ για δικαιούχους, μέλη οικογενειών που δεν έχουν κανένα εισόδημα. Οι άνεργοι που θα ενταχθούν στα προγράμματα των δήμων θα αμείβονται με 490 ευρώ (άνω των 25 ετών) και 427 (κάτω των 25 ετών).
Οι προσλήψεις θα γίνουν μέσω του ΟΑΕΔ με κριτήρια ΑΣΕΠ, δηλαδή με μοριοδότηση, ενώ οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων θα γίνονται ηλεκτρονικά στον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού.
Στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετέχουν ανά Περιφέρεια άνεργοι όλων των ειδικοτήτων και εκπαιδευτικών βαθμίδων, ενώ η κατανομή των θέσεων έγινε με κριτήριο τον πληθυσμό και τα ποσοστά ανεργίας.
Η κατανομή των θέσεων ανά Περιφέρεια έχει ως εξής;
Αττική: 10.680 θέσεις
Κεντρική Μακεδονία: 5.857.
Θεσσαλία: 2.784 θέσεις
Δυτική Ελλάδα: 2.692 θέσεις
Κρήτη: 2.679 άνεργοι.
Ανατολική Μακεδονία-Θράκη: 2.471 θέσεις
Στερεά Ελλάδα 2.412 θέσεις.
Πελοπόννησος: 2.236 άνεργοι
Δυτική Μακεδονία: 1.860 θέσεις
Ηπειρος: 1.822 θέσεις
Νότιο Αιγαίο: 1.789 θέσεις
Ιόνια Νησιά: 1.385 θέσεις
Βόρειο Αιγαίο: 1.332 θέσεις
Το πρόγραμμα θα καλύπτει τις μηνιαίες ασφαλιστικές εισφορές εργαζομένου και εργοδότη, ύψους 257,20 ευρώ τον μήνα, ενώ θα δοθεί προτεραιότητα σε εγγεγραμένους ανέργους που είναι μέλη οικογενειών χωρίς κανέναν εργαζόμενο. Ωστόσο, το υπουργείο διευρύνει την ομάδα ωφελουμένων και στο πρόγραμμα θα μπορούν να ενταχθούν εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών, νέοι έως 29 ετών, μακροχρόνια άνεργοι και πτυχιούχοι.
Οι ειδικότητες της πληροφορικής, διοικητικοί, οικονομολόγοι, λογιστές, κοινωνικοί λειτουργοί, κοινωνιολόγοι, βρεφοκόμοι ειδικής αγωγής, ψυχολόγοι και γενικών καθηκόντων, συγκεντρώνουν μεταξύ πολλών άλλων, τη μεγαλύτερη ζήτηση στον κατάλογο των εποχικών προσλήψεων.
Οι περισσότερες θέσεις του προγράμματος, κατανέμονται σε Αθήνα, 1.865 και Θεσσαλονίκη, 1.010. Ακολουθούν ο Δήμος Πάτρας με 845, Ρόδος 674, Κέρκυρας με 694, Ηρακλείου Κρήτης με 688 Λάρισας με 607, Ιωαννίνων 599, Λέσβου με 566, Βόλου με 538, Πειραιά με 455, Χανίων με 457, Κοζάνης, 462, Χαλκίδας με 434, Περιστέρι με 385, Αγρινόυ 365, Λαμίας 353, Κορδελιό – Εύοσμος με 314, Παύλου Μελά 307, Τρικκαίας 302, Αλεξανδρούπολης 296, Εορδαίας, 296, Αχαρνών 296, καβάλας 286, Νίκαιας – Αγ. Ιωάννη Ρέντη, Καλαμαριάς 284, Καλλιθέας 278, Κομοτηνής, 269 Κατερίνης 267, ,Ζακύνθου 266, Ξάνθης 262, Νέαπολη – Συκεών 260, Κερατσινίου – Δραπετσώνας 253, Ρεθύμνου, 247, Γλυφάδας 242, Δράμας 238, Σερρών 238, Κεφαλλονιάς, 234, Καστοριάς 233, Άρτας 230, Πυλαίας – Χορτιάτη 220. Θέσεις θα προκηρυχθούν και σε άλλους Δήμους σε όλες τις Περιφέρειες.
Οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι, νέοι άνεργοι, μακροχρόνια άνεργοι, βραχυχρόνια άνεργοι που δεν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας πλέον ή μέλη οικογενειών χωρίς κανέναν εργαζόμενο, εγγεγραμμένοι στο Μητρώο του ΟΑΕΔ.

aftodioikisi.gr

ΕΝΑΡΞΙΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΣΧΟΛΗΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΧΙΟΥ

ΕΓΚΥΚΛΙΟΝ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

 
Πρός 
τόν Ἱερόν Κλῆρον
καί τόν Εὐσεβῆ λαόν
τῆς καθ' ἡμᾶς Ἱ. Μητροπόλεως
Διά τοῦ παρόντος, σᾶς γνωρίζομεν ὅτι τήν 27ην Σεπτεμβρίου ἐ.ἔ., ἡμέραν Παρασκευήν καί ὥραν 18.00, θά ἀρχίσουν τά μαθήματα τῆς Σχολῆς Βυζαντινῆς Ἐκκλησιαστικῆς Μουσικῆς, τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως Χίου, στήν Αἴθουσαν, παραπλεύρως τοῦ Ἱ. Ναοῦ Μεταμορφώσεως Σωτῆρος Χριστοῦ.
Στήν Σχολή διδάσκονται τά Μαθήματα: Βυζαντινή Μουσική (Θεωρία καί Πράξη), Ἑρμηνεία Ὑμνογραφικῶν Κειμένων, Μετρική, Τυπικόν, Λειτουργική, Ὑμνολογία, Ἱστορία Βυζαντινῆς Ἐκκλ/κῆς Μουσικῆς, Μουσικολογία καί Ἀπαγγελία Ἀναγνωσμάτων καί γίνονται δεκτοί ὅσοι ἐπιθυμοῦν νά σπουδάσουν τήν Βυζαντινήν Ἐκκλησιαστικήν Μουσικήν, ἀπό ἡλικίας 10 ἐτῶν καί περισσότερο. 
Στήν Σχολή θά διδάξουν ὁ Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χίου κ. Μᾶρκος, καθώς καί Θεολόγοι Κληρικοί καί Πρωτοψάλται τῆς Νήσου, ἡ φοίτηση εἶναι δωρεάν, τά δέ ἔξοδά της καταβάλλονται ἀπό τήν Ἱεράν Μητρόπολιν Χίου. 
Οἱ ἐγγραφές θά γίνωνται στά Γραφεῖα τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως ἀπό τήν 16ην Σεπτεμβρίου μέχρι τήν Δευτέραν 30ήν Σεπτεμβρίου 2013 καί ἀπό ὥρας 09.00 ἕως 13.00. 
Οἱ ἤδη φοιτῶντες πρέπει νά γνωστοποιήσουν, ἐάν ἐπιθυμοῦν νά συνεχίσουν τήν φοίτησίν τους. 
Προτρέπομε καί παρακαλοῦμε τούς γονεῖς, νά συστήσουν στά παιδιά τους νά ἐγγραφοῦν στή Σχολή, ἀπό τήν ὁποίαν θά ἀποκομίσουν μεγάλη ὠφέλεια.

Ἐντολῇ Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου 
Ο ΠΡΩΤΟΣΥΓΚΕΛΛΟΣ
Αρχιμανδρίτης
Γεώργιος Κ. Λιαδής

ΣΗΜ: Παρακαλοῦνται οἱ Αἰδεσιμ. Ἐφημέριοι, ὅπως ἀφ' ἑνός μέν ἀναγνώσουν τήν παροῦσαν Ἀνακοίνωσιν, κατά τήν Θ. Λειτουργίαν τῆς 14ης , 15ης καί τῆς 22ης Σεπτεμβρίου ἐ.ἔ., ἀφ' ἑτέρου δέ ἐνημερώσουν τούς ἤδη μαθητάς τῆς Σχολῆς Βυζαντινῆς Ἐκκλ/κῆς Μουσικῆς τῆς Ἐνορίας των, διά τήν ἔναρξιν τῶν μαθημάτων, προτρέψουν δέ καί ἄλλους νέους ἐκ τῆς Ἐνορίας των, ὅπως προσέλθουν, πρός ἐκμάθησιν τῆς πατροπαραδότου Ἐκκλησιαστικῆς Βυζαντινῆς Μουσικῆς.
 imchiou.g
r

ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ : ΕΚΤΟΣ 18.000 ΠΑΙΔΙΑ - ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΑ 8.000


Εκτός παιδικών σταθμών μένουν με τα σημερινά δεδομένα περί τα 8.000 + 10.000 παιδιά (σύνολο: 18.000) μετά και την εκδίκαση των ενστάσεων που είχαν υποβληθεί.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, μετά την εκδίκαση των ενστάσεων από στα 71.277 παιδιά οι αιτήσεις των οποίων ήταν εξαρχής εντάξει ως προς τα δικαιολογητικά προστέθηκαν ακόμη 10.000, αυξάνοντας το συνολικό αριθμό σε 81.268 παιδιά.
Ωστόσο οι δομές (δημοτικές και ιδιωτικές) έχουν δυνατότητα φιλοξενίας μόνον 71.323 παιδιών, που είναι και ο ανώτατος αριθμός ο οποίος μπορεί να ικανοποιηθεί.
Αναζητούνται 20 εκατ. ευρώ
Με βάση την αρχική χρηματοδότηση των 149 εκατ. ευρώ καλύπτονται μέχρι σήμερα 57.000 παιδιά. Αν σε αυτά προστεθούν και 15 εκατ. ευρώ που δόθηκαν προχθές από το Πρόγραμμα «Διοικητική Μεταρρύθμιση» με απόφαση της υφυπουργού Εύης Χριστοφιλοπούλου καλύπτονται ακόμη 6.000 παιδιά, συνολικά, δηλαδή, 63.000.
Μένουν δηλαδή, εκτός δομών  18.000 παιδιά, εκ των οποίων τα 8.000 θα γίνει προσπάθεια να καλυφθούν είτε, όπως έχει γράψει η aftodioikisi.gr, με τη μείωση του voucher (ετήσιο κόστος ανά παιδί) είτε με άλλους εναλλακτικούς τρόπους.
Γι’ αυτό το λόγο συνεδριάζει σήμερα το δ.σ. της ΚΕΔΕ προκειμένου είτε να απαντήσει θετικά στην πρόταση του υπουργείου Εσωτερικών για μείωση του voucher είτε να προτείνει εναλλακτικές λύσεις. Πάντως, οι δήμαρχοι έχουν διαμηνύσει στο ΥΠΕΣ ότι για να καλυφθούν όλα τα παιδιά (τα 71.000) απαιτούνται ακόμη 20 εκατ. ευρώ.
Να σημειωθεί ότι χθες αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα της ΕΕΤΑΑ (www.eetaa.gr) τα ονόματα των  57.000 παιδιών τα οποία μετά την εκδίκαση των ενστάσεων, που πληρούν όλες τις προϋποθέσεις για να γίνουν δεκτά στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, ενώ μέχρι την Παρασκευή θα ανακοινωθούν και τα επιπλέον 6.000 ονόμα που καλύπτονται με τη χρηματοδότηση των 15 εκατ. ευρώ από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Υπενθυμίζεται ότι οι ωφελούμενες γυναίκες θα πρέπει να τις αναζητήσουν, στη δομή όπου έχουν επιλεγεί, προκειμένου να εγγράψουν το ή τα παιδιά τους μέχρι και τις 13/9/2013.
aftodioikisi.gr

ΠΟΤΕ ΚΑΤΑΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΣΕ ΙΚΑ, ΝΑΤ, ΟΓΑ,ΟΑΕΕ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟ

Στις 29 Αυγούστου θα καταβληθούν οι συντάξεις στους ασφαλισμένους του ΙΚΑ και του Δημοσίου, στις 30 Αυγούστου στους ασφαλισμένους του ΝΑΤ και στις 2 Σεπτεμβρίου στους ασφαλισμένους του ΟΓΑ και του ΟΑΕΕ.

protothema.gr

ΜΗΠΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΗΔΗ ΛΗΓΜΕΝΑ ;

Για ακόμα μια φορά, ένας κυβερνητικός αξιωματούχος σε θέση ευθύνης, μας βγάζει τρελούς. Είναι η δεύτερη φορά για τον υφυπουργό Ανάπτυξης, Θανάση Σκορδά.
Θα θυμάστε εκεί γύρω στην Άνοιξη που ο κ. Σκορδάς, ως λαγός, άνοιξε το θέμα της άρσης του παγώματος των πλειστηριασμών.
Τότε και ο ίδιος και άλλοι έσπευσαν να μας βγάλουν τρελούς. δεν είχαμε καταλάβει καλά, παρερμηνεύθηκαν τα λεγόμενά τους και όλα τα γνωστά κλισέ που χρησιμοποιούν οι πολιτικοί ανα την υφήλιο.
Τελικά θέμα άνοιξε και άρση του παγώματος των πλειστηριασμών θα γίνει, όσο και αν το πήρε πάνω του ο κ. Σαμαράς για να το "παγώσει". Αρση θα γίνει.... Με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο...
Τώρα, πάλι με πρωταγωνιστή τον κ. Σκορδά, συζητάμε από χθες για τα ληγμένα....
Όλα ξεκίνησαν όταν ένα αναλυτικό δελτίο Τύπου από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνας, μας ενημέρωνε ότι από την 1η Σεπτεμβρίου κάτι αλλάζει στην διάθεση των τροφίμων. Και μάλιστα εξηγούσε ότι προϊόντα που είναι κοντά στην λήξη τους, ή που έχουν λήξει θα πωλούνται φθηνότερα με συγκεκριμένους όρους.
Ολα καλά μέχρι εδώ. Και ο τίτλος "Θα τρώμε ληγμένα" δεν απείχε από την πραγματικότητα.
Όμως, όπως φαίνεται, η πραγματικότητα του καθενός είναι διαφορετική. Κυρίως, του κ. Σκορδά.
Ο οποίος, μας ενημέρωσε ότι:
«τίποτε δεν αλλάζει από όσα ίσχυαν εδώ και δεκαετίες σχετικά με τα προϊόντα περιορισμένης διατηρησιμότητας. Απλώς, το καθεστώς γίνεται αυστηρότερο, σύμφωνα και με τις προβλέψεις της ΕΕ. Είναι επιτέλους ώρα να σταματήσει η κινδυνολογία επί ανύπαρκτων θεμάτων. Σε μια πολύ δύσκολη περίοδο για κάθε Έλληνα πολίτη, ο δημόσιος λόγος οποιουδήποτε κρίνεται από τη σοβαρότητα και την υπευθυνότητα που επιδεικνύει».
Οι κινδυνολόγοι λοιπόν είμαστε εμείς. Είμαστε επίσης ανεύθυνοι. Μπορεί να μην γνωρίζουμε και γραφή και ανάγνωση. Ή δεν έχουμε τον κοινό νου.
Τουλάχιστον αυτό μας καταλογίζει ο κ. Θανασης Σκορδάς, υφυπουργός Ανάπτυξης.
Δεν εξηγεί ωστόσο γιατί εκδόθηκε η χθεσινή ανακοίνωση αφού τίποτε δεν αλλάζει. Και μήπως παίρνουν ληγμένα στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθήνας;
Και γιατί ο γ.γ. Καταναλωτή σήμερα το πρωί είπε: «Η συγκεκριμένη διάταξη δεν εχει να κάνει σε τίποτε με προϊόντα που έχουν συγκεκριμένη ημερομηνία λήξης, αλλά για προϊόντα με ενδεικτική ημερομηνία ελάχιστης διατηρησιμότητας. Δεν έχει να κάνει με τίποτα με την ασφάλεια ή την ποιότητα του προϊόντος, η ενδεικτική ημερομηνία μπαίνει καθαρά για λόγους μάρκετινγκ από την εταιρεία».
Δηλαδή η ημερομηνία λήξης είναι θέμα μάρκετινγκ και όχι θέμα υγείας; 
Και καλά όλα αυτά. Και αν εμείς δεν καταλάβαμε καλά, μήπως εσείς δεν τα λέτε σωστά;

newsit.gr