Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

ΝΑ ΜΗ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΕΑΣ , ΕΛΒΟ , ΛΑΡΚΟ , ΜΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ



Η κυβερνητική ανακοίνωση για το κλείσιμο ουσιαστικά των τριών βιομηχανιών (ΕΑΣ, ΕΛΒΟ, ΛΑΡΚΟ) με την επίκληση του mail της Τρόικας είναι ενδεικτική της αλήτικης πολιτικής τρόικας-κυβέρνησης απέναντι στην εργατική τάξη και τον λαό.
Τρεις βιομηχανίες, από τα λίγα πια εργοστάσια που έχουν μείνει σε αυτήν τη χώρα, πάνε για κλείσιμο!
 Το ένα εξ αυτών, η ιστορική ΛΑΡΚΟ, εκμεταλλεύεται κοιτάσματα νικελίου, μοναδικά στον κόσμο!
Η πολιτική αυτή:
Ø έρχεται από τα αφεντικά της κυβέρνησης, ιδιωτικές εταιρείες πολυεθνικές, αλλά και ντόπιες, που σαν αρπακτικά έχουν πέσει στους εργαζόμενους και τον δημόσιο πλούτο να τον κατασπαράξουν.
Ø δείχνουν ότι η πορεία αυτή δημιουργεί μια ανεπίστρεπτη καταστροφή των εργαζόμενων και των δυνάμεων παραγωγής, μια καταστροφή που πρέπει πάση θυσία να σταματήσει. Δεν πρέπει να συνεχίσει ούτε μέρα! Δείχνει ότι όσο συνεχίζεται ο δρόμος των μνημονίων, της ΕΕ και του κεφαλαίου, μόνο καταστροφές μπορούμε να έχουμε!
Ø αποδεικνύει τον χυδαίο υποτακτικό χαρακτήρα αυτής της κυβέρνησης. Σαμαράς, Βενιζέλος, Στουρνάρας πρέπει να πληρώσουν για τα εγκλήματά τους.
Ø δείχνει πόσο κροκοδείλια είναι τα δάκρυα που κατά καιρούς χύνει όλος αυτός ο συρφετός των αστών πολιτικών «για την πατρίδα». Δισεκατομμύρια εξοπλισμών, όταν τρέχουν οι μίζες ―που ένα μικρό μέρος μας έδειξε η υπόθεση Τσοχατζόπουλου― κλείσιμο των βιομηχανιών αμυντικού υλικού όταν το ζητάει η τρόικα και το κεφάλαιο!
Μόνη λύση είναι η ανατροπή της κυβέρνησης και όλου του «προγράμματος καταστροφής» που μας το λένε «πρόγραμμα σωτηρίας». Να πετάξουμε έξω την τρόικα. Να εθνικοποιηθούν οι τράπεζες και οι μεγάλες επιχειρήσεις, χωρίς αποζημίωση, με εργατικό και λαϊκό έλεγχο. Η έξοδος από το ευρώ και την ΕΕ. Η πάλη ενάντια στον ολοκληρωτισμό του καθεστώτος και την κατάργηση κάθε λαϊκής κυριαρχίας.
Μόνη λύση η λαϊκή εργατική αντεπίθεση με αγώνες και απεργίες διάρκειας τώρα, με συντονισμό «από τα κάτω» όλων των εργοστασίων, όλου του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.
Η λύση είναι στα χέρια μας!

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Χίου

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΤΩΝ ΠΡΩΤΟΕΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ

Προβλήματα στις εγγραφές των πρωτοετών φοιτητών αναμένεται να δημιουργηθούν από τις απεργιακές κινητοποιήσεις των διοικητικών υπαλλήλων των Πανεπιστημίων που αντιδρούν στη διαθεσιμότητα των συναδέλφων τους.
Συγκεκριμένα δύο 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες 10,11 και 12,13 Σεπτεμβρίου και μία πενθήμερη απεργία από τις 16 μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου, δηλαδή τις ημέρες που από υπουργείο Παιδείας, δημοσιοποίησε οτι θα γίνουν οι εγγραφές των πρωτοετών, ανακοίνωσε το συνδικαλιστικό όργανο των διοικητικών υπαλλήλων των Πανεπιστημίων και ΤΕΙ (ΠΟΣΔΕΠ), μετά την απόφαση της Κυβέρνησης να θέσει σε διαθεσιμότητα 1765 υπαλλήλους.
Θυμίζουμε οτι οι εγγραφές των πρωτοετών φοιτητών αρχίζουν στις 11 Σεπτεμβρίου προκειμένου να ολοκληρωθούν στις 27 του ίδιου μήνα.

protothema.gr

ENHMEΡΩΣΗ ΕΠΙ ΤΩΝ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΠΣ ΧΙΟΥ

 Το Τοπικό Όργανο Διαιτησίας της Ε.Π.Σ Χίου καλεί τους προπονητές των Σωματείων της δυνάμεως της Α΄ , Β΄ κατηγορίας καθώς και των υποδομών τους την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013 και ώρα 19:00 μμ. στα γραφεία της Ε.Π.Σ Χίου για την ενημέρωση τους επί των τροποποιήσεων κανονισμών διαιτησίας για την ποδοσφαιρική περίοδο 2013 – 2014.
Η παρουσία τουλάχιστον ενός εκπροσώπου από κάθε Σωματείο θεωρείται απαραίτητη. 

ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΠΤΩΧΕΥΣΗΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΩΝ ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ


Tου
Μηνά Τσαμόπουλου

Υπαρκτός είναι ο κίνδυνος της πτώχευσης ακόμη και μεγάλων ακτοπλοϊκών εταιρειών. Όπως αποκαλύπτει η έρευνα της εταιρείας οικονομικών συμβούλων σε θέματα ναυτιλίας XRTC «η τραγικότητα της κατάστασης στην οποία βρίσκεται ο κλάδος της ακτοπλοίας φαίνεται από την πιθανότητα (z) χρεοκοπίας των μεγαλύτερων ακτοπλοϊκών εταιρειών συγκρίνοντας τα έτη 2006, 2010, 2011 και 2012 ακολουθώντας τη μεθοδολογία του Altman» και αναλύει:

«Σύμφωνα με τον Altman μία εταιρεία βρίσκεται σε καλή κατάσταση όταν το αποτέλεσμα του z είναι μεγαλύτερο από 2,99, σε ανησυχητική κατάσταση όταν το z είναι μεταξύ 2,99 και 1,81 και σε μεγάλη πιθανότητα χρεοκοπίας τα επόμενα δύο χρόνια όταν το z είναι κάτω από το 1,81.

Το σύνολο των εταιρειών βρίσκεται στην κόκκινη ζώνη τόσο το 2010 όσο και το 2011, καθώς η επίδοσή τους είναι μικρότερη από το 1,81.

Η δυσκολία επίτευξης ουσιαστικής και μακροπρόθεσμης ευρωστίας του ακτοπλοϊκού κλάδου φαίνεται από το γεγονός ότι ακόμα και το 2006 οπότε και εμφανίζονται τα μεγαλύτερα κέρδη της 5ετίας καμία εταιρεία δεν επιτυγχάνει τιμή άνω του 2,99 η οποία και σύμφωνα με τη μεθοδολογία του ερευνητή αποτυπώνει την καλή κατάσταση που μπορεί να βρίσκεται μία εταιρεία ανεξαρτήτως κλάδου δραστηριοποίησης».

Ο διευθύνων σύμβουλος της XRTC, Γιώργος Ξηραδάκης επισημαίνει:

«Η περαιτέρω συρρίκνωση του κλάδου είναι προ των πυλών αν παράλληλα με το νέο νομοσχέδιο δεν δρομολογηθούν νέα και άμεσα μέτρα για την αναστροφή της επικίνδυνης αυτής πορείας. Η αντιμετώπιση του δύσκολου και πολυσύνθετου αυτού εξωτερικού περιβάλλοντος στο οποίο καλούνται να δραστηριοποιηθούν οι εταιρείες δεν αποτελεί μόνο έργο των ιδίων αλλά και της
ελληνικής κυβέρνησης η οποία στο πρόσφατο παρελθόν έχει συμβάλλει, εν μέρει, στη χειροτέρευση των συνθηκών με την αδυναμία να καταβάλει στις συμφωνημένες ημερομηνίες τα ποσά που αντιστοιχούσαν σε επιδοτήσεις γραμμών,ενώ και τα ποσά που δίνονται και έχουν εγκριθεί από τον κρατικό προϋπολογισμό θα πρέπει να αναμορφωθούν εξετάζοντας από την αρχή την κάθε γραμμή ξεχωριστά».

Επιχειρηματικοί κίνδυνοι

Από την έρευνα προκύπτει ότι οι ακτοπλοΐκές εταιρείες είναι αντιμέτωπες με σημαντικούς επιχειρηματικούς κινδύνους και αβεβαιότητες που κατηγοριοποιούνται στους εξής:

1. Πιστωτικός κίνδυνος που αφορά κυρίως στην διαχείριση απαιτήσεων από πελάτες.

2.Κίνδυνος διακύμανσης τιμών καυσίμων, δεδομένης της σημαντικής συμμετοχής του κόστους καυσίμων στο κόστος εκμετάλλευσης.

3.Κίνδυνος διακύμανσης επιτοκίων, σχεδόν το σύνολο των μακροπρόθεσμων και βραχυπρόθεσμων δανείων των εταιρειών είναι σε ευρώ με κυμαινόμενο επιτόκιο euribor πλέον περιθωρίου

4. Κίνδυνος ρευστότητας, λόγω της υποχώρησης των οικονομικών μεγεθών αλλά και της σοβαρής περιστολής των δανειακών περιθωρίων των τραπεζών, έχει αυξηθεί σημαντικά σε σχέση με τα προηγούμενα έτη.




newmoney.gr

ΔΗΛΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ Π.ΒΑΪΝΑ ΚΑΙ Κ. ΤΟΥΛΓΑΡΙΔΗ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ Κ.Λ.Π.

Το Υπουργείο Παιδείας μας δουλεύει ή έχει χάσει την μπάλα…
Βρισκόμαστε στις 3 του Σεπτέμβρη και στις Δ/νσεις Π.Ε. όλα είναι στον αέρα, δεν μπορούν να γίνουν τοποθετήσεις και αποσπάσεις εντός γιατί ακόμα δεν έχουν βγει οι αποσπάσεις από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ και οι μετατάξεις από τη β/θμια υπάρχουν μόνο σε δελτίο τύπου (χωρίς φεκ, χωρίς ίδρυση οργανικών και χωρίς διευκρινήσεις για τον τρόπο τοποθέτησης ).
Παρόλα αυτά το Υπουργείο έστειλε σήμερα έγγραφο με θέμα «Κενά / πλεονάσματα προσωπικού» με το οποίο ζητεί να ολοκληρωθούν οι τοποθετήσεις στις Δ/νσεις έως αύριο Τετάρτη 4/9!!! Μάλιστα κάνει λόγο για ακόμα και προσωρινές τοποθετήσεις από τους Διευθυντές εκπαίδευσης αν αδυνατούν να συνεδριάσουν τα ΠΥΣΠΕ!!!
Μέσα σε όλα αυτά και μαζί με το παραπάνω έγγραφο το Υπουργείο κοινοποίησε στις Δ/νσεις λίστες με ονόματα των εκπαιδευτικών που έχουν πάρει μετάταξη από β/θμια ή σε διοικητικές υπηρεσίες χωρίς να τις συνοδεύει με μόρια και διευκρινήσεις για τον τρόπο τοποθέτησης.
Αποσπάσεις πριν ολοκληρωθεί η συνεδρίαση του ΚΥΣΠΕ…
Το πιο περίεργο όμως για να μην πούμε κάτι άλλο είναι πως μαζί με τα άλλα κοινοποιήθηκε και λίστα με ονόματα 75 εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας που πήραν απόσπαση από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία από το ΚΥΣΠΕ. (η λίστα ήρθε στις Δ/νσεις στις 11πμ ενώ η συνεδρίαση του ΚΥΣΠΕ ήταν προγραμματισμένη για τις 2μμ)
Τέλος στις λίστες υπάρχουν ονόματα εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας που έχουν πάρει μετάταξη σε διοικητικές υπηρεσίες του Υπουργείου ενώ ποτέ δεν είχε ανακοινωθεί ότι είχαν τέτοιο δικαίωμα και οι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας.!!!



 http://www.alfavita.gr

Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ


Η πορεία των ληξιπρόθεσμων οφειλών της Αυτοδιοίκησης
Ανακοινώθηκε από τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, η πορεία της διαδικασίας αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών των Φορέων της Γενικής Κυβέρνησης. 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το Υπουργείο Οικονομικών, από την έναρξη της διαδικασίας μέχρι τέλος Αυγούστου, έχει ολοκληρώσει τη χρηματοδότηση αιτημάτων ύψους 5,7 δισ. ευρώΔηλαδή, έχει ήδη μεταβιβαστεί προς τους Φορείς το71% των συνολικών πόρων που προβλέπονται για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών.
Σε ότι αφορά τις τελικές πληρωμές, αυτές το μήνα Αύγουστο ανήλθαν στα 566 εκατ. ευρώ, με το μέχρι σήμερα συνολικό ύψος τους, να ανέρχεται περίπου στα 4,3 δισ. ευρώ, δηλαδή 2,3 ποσοστιαίες μονάδες του ΑΕΠ.
Έχει αποδεσμευθεί από τους φορείς, συνεπώς, το 53% των συνολικών πόρων που προβλέπονται για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών.
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ - Ο.Τ.Α. Α' & Β' ΒΑΘΜΟΥ
- Ικανοποιητικές οι "επιδόσεις" των Περιφερειών
- 7 Δήμοι δεν έχουν προχωρήσει σε καμία αποπληρωμή οφειλών τους
- 27 Δήμοι "υπερκάλυψαν" το ποσό χρηματοδότησής τους
-  "Συνεπές" στις υποχρεώσεις του το ΥΠ.ΕΣ.
- 133 εκ. ευρώ στα "αζήτητα"
Σύμφωνα με τους Πίνακες του Υπουργείου Οικονομικών, η πορεία αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών των Ο.Τ.Α. α' και β' βαθμού αλλά και του Υπουργείου Εσωτερικών έχει ως εξής:
Μέχρι και την 31.08.13 το ποσό που έχει δοθεί σε Δήμους, Περιφέρειες και Υπουργείο Εσωτερικών ανέρχεται σε 736,78 εκ. ευρώ, εκ των οποίων μόλις τα 379,27 εκ. ευρώ έχουν διοχετευθεί στη Αγορά - μέσω της εξόφλησης ληξιπρόθεσμων οφειλών.
- Σε 41 Δήμους δόθηκε το ποσό των 255,30 εκ. ευρώ, εκ των οποίων έχουν αποπληρωθεί οφειλές ύψους 126,39 εκ. ευρώ.
- Σε 99 Δήμους δόθηκε το ποσό των 194,83 εκ. ευρώ, εκ των οποίων έχουν αποπληρωθεί οφειλές ύψους 133,14 εκ. ευρώ.
- Σε 27 Δήμους δόθηκε το ποσό των 58,92 εκ. ευρώ, εκ των οποίων έχουν αποπληρωθεί οφειλές ύψους 62,35 εκ. ευρώ.
- Σε 7 Δήμους δόθηκε το ποσό των 13,86 εκ. ευρώ, οι οποίοι δεν προχώρησαν σε καμία πληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών.
- Στις 13 Περιφέρειες δόθηκε το ποσό των 51,10 εκ. ευρώ, εκ των οποίων έχουν αποπληρωθεί οφειλές, ύψους 43,55 εκ. ευρώ.
- Στο Υπουργείο Εσωτερικών δόθηκε το ποσό των 14,56 εκ. ευρώ, εκ των οποίων έχουν αποπληρωθεί οφειλές, ύψους 13,50 εκ. ευρώ.
- Τέλος, για λοιπές οφειλές Ο.Τ.Α. δόθηκε το ποσό των 133 εκ. ευρώ, χωρίς να έχει "προχωρήσει" καμία πληρωμή!

epoli.gr

ANAKOIΝΩΣΗ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΑΝΟΙΧΤΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ Σ.Χ.Ο.Ο.Α.Π. Δ.Ε. ΑΓΙΟΥ ΜΗΝΑ ΔΗΜΟΥ ΧΙΟΥ


Σας ενημερώνουμε ότι σε εφαρμογή των διαδικασιών Δημόσιας διαβούλευσης του άρθρου 76 του Ν.3852 «Πρόγραμμα Καλλικράτης», τα παραδοτέα της Β1 Φάσης του ΣΧΟΟΑΠ του θέματος, βρίσκονται αναρτημένα σε ψηφιακή μορφή στην ηλεκτρονική δ/νση: www.chios.gov.gr από 1/8/2013 και έως 27/9/2013.
Το υλικό αυτό βρίσκεται επίσης διαθέσιμο σε μορφή πολυμέσων (DVD) από το Τμήμα Πολεοδομικών Εφαρμογών Υπηρεσίας Δόμησης, Οινοπίωνος 1 & στα τηλέφωνα : 22713 51618 & 2271351624, όπου και μπορείτε να απευθύνεστε για περισσότερες πληροφορίες και κατάθεση προτάσεων.
Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Διαβούλευσης Παντελής Στεφάνου και ο Αντιδήμαρχος Δημοτικής ενότητας Αγίου Μηνά Βεϊογλάνης Ευστράτιος καλούν όλους τους ενδιαφερόμενους πολίτες, εκπροσώπους τοπικών φορέων, υπηρεσιών κ.λ.π. σε ανοιχτή δημόσια συνεδρίαση στις 9-10-2013 και ώρα 6.00 μ.μ. η οποία θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων Περιφερειακής ενότητας Χίου« Μιχαήλ Βουρνούς » Πολυτεχνείου 1, με θέμα:« Εγκριση σταδίου Β1 μελέτης ΣΧΟΟΑΠ Δημοτικής Ενότητας ΑΓΙΟΥ ΜΗΝΑ Δήμου Χίου » .
Θα προηγηθούν δημόσιες συνεδριάσεις στο Δημοτικό κατάστημα Αγίου Μηνά για τους κατοίκους Θυμιανών στις 23-9-2013 και ώρα 6.00 μ.μ. & στην Κοινοτική αίθουσα Νεοχωρίου για τους κατοίκους Νεοχωρίου στις 24-9-2013 στις 6.00 μ.μ.

ΕΝΔΗΜΙΚΑ ΚΑΒΟΥΡΙΑ ΤΟΥ ΠΕΛΙΝΝΑΙΟΥ ΟΡΟΥΣ


kavouriaΤα ενδημικά καβούρια του «Πελινναίου» όρους, υπέδειξαν κτηνοτρόφοι, στα Καβουρολάγκαδα, στο Δήμαρχο Χίου, κατά την επίσκεψη του εκεί.
Ο Δήμος Χίου έχει ξεκινήσει έρευνα σε συνεργασία με την Αναπτυξιακή Εταιρεία «ΑΜΑΡΙ ΑΕ ΟΤΑ» του Δήμου Αμαρίου Ρεθύμνου για όλα τα ενδημικά υδρόβια είδη του όρους (οστρακοειδή, καβούρια, καραβίδες, κ.τ.λ.).

kavouria kavouria kavouria

ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΤΩΝ ΧΙΩΝ ΑΟΙΔΙΜΩΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΩΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΩΝ ΙΩΑΚΕΙΜ Β΄ΚΑΙ ΙΩΑΚΕΙΜ Δ


Το Ίδρυμα Πνευματικής και Κοινωνικής Διακονίας Καλλιμασιάς Χίου "Άγιος Αιμιλιανός ο Ομολογητής" τιμά (όπως ορίζει ο Κανονισμός του) τη μνήμη των Χίων αοιδίμων Οικουμενικών Πατριαρχών Ιωακείμ Β΄ και Ιωακείμ Δ΄ την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013 στην γενέτειρά τους Καλλιμασιά και κατά το ακόλουθο πρόγραμμα:
Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και Μνημόσυνο στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Καλλιμασιάς
Επιμνημόσυνη δέηση στο ταφικό μνημείο του αοιδίμου Οικουμενικού Πατριάρχου Ιωακείμ Δ΄ (στο προαύλιο του παρεκκλησίου της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού στην Καλλιμασιά)
ΓΙΑ ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ "ΑΓΙΟΣ ΑΙΜΙΛΙΑΝΟΣ Ο ΟΜΟΛΟΓΗΤΗΣ"
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΧΙΟΥ, ΨΑΡΩΝ ΚΑΙ ΟΙΝΟΥΣΣΩΝ Κ. ΜΑΡΚΟΣ

H EΛΕΓΧΟΜΕΝΗ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ ΣΤΗ ΧΙΟ


Επανερχόμενοι σε προηγούμενη ανακοίνωση μας, θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους δημότες μας ότι σύμφωνα με την Κ.Υ.Α οικ.34280/28/08/2013 των Υπουργείων Εσωτερικών- Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, η Τροχαία Χίου είναι πλέον αρμόδια για τον έλεγχο της στάθμευσης περιμετρικά του κήπου και οι πολίτες που επιθυμούν να σταθμεύουν θα πρέπει να προμηθέυονται τις ειδικές κάρτες στάθμευσης.

EΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΪΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ 359 ΜΑΕΔΥ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ



Το σήμα κινδύνου του Δημάρχου Λέσβου Δημήτρη Βουνάτσου, για την κατάργηση του κλιμακίου της 359 Μονάδας Αεροπορικής Εξυπηρέτησης Δημοσίων Υπηρεσιών (ΜΑΕΔΥ) που εδρεύει στη Μυτιλήνη, μεταφέρει με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Δένδια ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, υπό τη βουλευτική εποπτεία του οποίου βρίσκονται όλα τα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

«Μόλις πληροφορήθηκα ότι στις  09 Σεπτεμβρίου ε.ε., θα κλείσει το κλιμάκιο της 359 ΜΑΕΔΥ Μυτιλήνης, δι’ ανεξήγητους λόγους, ενώ είναι πασίγνωστο ότι η αντιπυρική περίοδος, διαρκεί μέχρι 31 Οκτωβρίου, πέραν του ότι η πραγματικότητα αποδείχνει  επί μακρά σειρά ετών, ότι ακόμη και το Δεκέμβριο, έχουν σημειωθεί πυρκαγιές στα δάση της Λέσβου», υπογραμμίζει ο Δημήτρης Βουνάτσος και τονίζει πώς «η παραμονή των αεροπλάνων δασοπυρόσβεσης της 359 ΜΑΕΔΥ, κρίνεται ως αναγκαιότατη, μέχρι την ως άνω ημερομηνία».
Σύμφωνα με πληροφορίες που αλιεύθηκαν από την ιστοσελίδα της Πολεμικής Αεροπορίας, το κλιμάκιο Μυτιλήνης, διαθέτει δύο PZL Μ-18, ο επιχειρησιακός έλεγχος των οποίων, κατά τη διάρκεια κάθε πυροσβεστικής περιόδου, ανήκει στο Πυροσβεστικό Σώμα (ΠΣ).
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο στόλος των αεροσκαφών αεροπυρόσβεσης της 359 ΜΑΕΔΥ δεν περιορίζεται σε πτήσεις κατάσβεσης πυρκαγιών. Ένα σημαντικό μέρος του πτητικού του έργου αφορά πτήσεις επιτήρησης κατά τη διάρκεια των επικίνδυνων ωρών της ημέρας.
Τότε συνηθίζεται ένα αεροσκάφος της Μονάδας να περιπολεί στον αέρα, όπου έχοντας πλήρη τη δεξαμενή ύδατος είναι έτοιμο να επέμβει άμεσα εντός της ζώνης ευθύνης του. Με τον τρόπο αυτό μειώνεται σημαντικά ο χρόνος αντίδρασης και η καταστρεπτικότητα μιας πυρκαγιάς.
Η εμπειρία έχει αποδείξει ότι σε πολλές περιπτώσεις η άμεση επέμβαση ενός PZL κατά τα κρίσιμα πρώτα λεπτά από την εμφάνιση μιας εστίας, είναι ικανή να αποτρέψει την επέκτασή της και να ολοκληρώσει την κατάσβεση.
«Σε περίπτωση που δεν κάνετε αποδεκτό το αίτημα του Δημάρχου Λέσβου κ. Δημήτρη Βουνάτσου, πόσα και ποια αεροσκάφη θα εκτελούν πτήσεις επιτήρησης κατά τη διάρκεια των επικίνδυνων ωρών της ημέρας;», ερωτά τον αρμόδιο Υπουργό ο Τέρενς Κουίκ και ζητά την άμεση ανάκληση της απόφασης για την κατάργηση του κλιμακίου της 359 ΜΑΕΔΥ Μυτιλήνης.
Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης.
ΤΕΡΕΝΣ - ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΙΚ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

          ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ:

ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΝΙΚΟΛΑΟ ΔΕΝΔΙΑ

ΘΕΜΑ: ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ 359 ΜΑΕΔΥ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ

Κύριε Υπουργέ,

Με ιδιαίτερη λύπη, οργή και αγανάκτηση, σας μεταβιβάζω επιστολή του Δημάρχου Λέσβου Δημήτρη Βουνάτσου, ο οποίος και διαμαρτύρεται εντόνως για την κατάργηση του κλιμακίου της 359 Μονάδας Αεροπορικής Εξυπηρέτησης Δημοσίων Υπηρεσιών (ΜΑΕΔΥ), που βρίσκεται στη Μυτιλήνη.

Επειδή δεν γνωρίζω εάν έχετε δώσει την πρέπουσα σημασία στις αιτιάσεις προς το πρόσωπό σας (αν και θα έπρεπε), επισυνάπτω την επιστολή του Δημάρχου Λέσβου, όπως ακριβώς δημοσιεύθηκε στην ενημερωτική ιστοσελίδα lesvosnews.net:

«Προς:

1.Τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Δένδια Νίκο 

2.Το Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας,  κ. Πάτροκλο Γεωργιάδη

3.Αρχηγό Πυροσβεστικού Σώματος κ. Γεωργακόπουλο Σωτήριο

Αξιότιμοι  Κύριοι, 

Με μεγάλη έκπληξη, στεναχώρια και οργή, σήμερα μόλις πληροφορήθηκα εξ’ εγκύρου πηγής, ότι στις  09 Σεπτεμβρίου ε.ε., θα κλείσει το κλιμάκιο της 359 ΜΑΕΔΥ Μυτιλήνης, δι’ ανεξήγητους λόγους, ενώ είναι πασίγνωστο ότι η αντιπυρική περίοδος, διαρκεί μέχρι 31 Οκτωβρίου, πέραν του ότι η πραγματικότητα αποδείχνει  επί μακρά σειρά ετών, ότι ακόμη και το Δεκέμβριο, έχουν σημειωθεί πυρκαγιές στα δάση της Λέσβου.

Επομένως, η παραμονή των αεροπλάνων δασοπυρόσβεσης της 359 ΜΑΕΔΥ, κρίνεται ως αναγκαιότατη, μέχρι την ως άνω ημερομηνία.

Γι’ αυτό το λόγο, σας ζητώ να ανακληθεί άμεσα η απόφαση του κλεισίματος της 359 ΜΑΕΔΥ.

Διατελώ με τιμή 

Ο Δήμαρχος Λέσβου»

Κύριε Υπουργέ,

Σύμφωνα με πληροφορίες που αλιεύθηκαν από την ιστοσελίδα της Πολεμικής Αεροπορίας, το κλιμάκιο Μυτιλήνης, διαθέτει δύο PZL Μ-18, ο επιχειρησιακός έλεγχος των οποίων, κατά τη διάρκεια κάθε πυροσβεστικής περιόδου, ανήκει στο Πυροσβεστικό Σώμα (ΠΣ).

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο στόλος των αεροσκαφών αεροπυρόσβεσης της 359 ΜΑΕΔΥ δεν περιορίζεται σε πτήσεις κατάσβεσης πυρκαγιών. Ένα σημαντικό μέρος του πτητικού του έργου αφορά πτήσεις επιτήρησης κατά τη διάρκεια των επικίνδυνων ωρών της ημέρας.

Τότε συνηθίζεται ένα αεροσκάφος της Μονάδας να περιπολεί στον αέρα, όπου έχοντας πλήρη τη δεξαμενή ύδατος είναι έτοιμο να επέμβει άμεσα εντός της ζώνης ευθύνης του. Με τον τρόπο αυτό μειώνεται σημαντικά ο χρόνος αντίδρασης και η καταστρεπτικότητα μιας πυρκαγιάς.

Η εμπειρία έχει αποδείξει ότι σε πολλές περιπτώσεις η άμεση επέμβαση ενός PZL κατά τα κρίσιμα πρώτα λεπτά από την εμφάνιση μιας εστίας, είναι ικανή να αποτρέψει την επέκτασή της και να ολοκληρώσει την κατάσβεση.

Κατόπιν τούτων ερωτάσθε κ. Υπουργέ:

1.Σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβείτε προκειμένου να ανακληθεί η απόφαση κατάργησης του κλιμακίου της 359 ΜΑΕΔΥ Μυτιλήνης;

2.Σε περίπτωση που δεν κάνετε αποδεκτό το αίτημα του Δημάρχου Λέσβου κ. Δημήτρη Βουνάτσου, πόσα και ποια αεροσκάφη θα εκτελούν πτήσεις επιτήρησης κατά τη διάρκεια των επικίνδυνων ωρών της ημέρας;

3.Κατανοείτε ότι η άμεση επέμβαση ενός PZL κατά τα κρίσιμα πρώτα λεπτά από την εμφάνιση μίας εστίας, είναι ικανή να αποτρέψει την επέκτασή της και να ολοκληρώσει την κατάσβεση;

4. Εάν, κατά τη διάρκεια μιας πυρκαγιάς, υπάρξει απώλεια σε ανθρώπινες ζωές, ποιος θα φέρει τις ποινικές και αστικές ευθύνες;

 5.Σε περίπτωση που δεν λάβετε τα προσήκοντα μέτρα, κατανοείτε ότι καταστρατηγείτε το άρθρο 24 παρ. 1 του Συντάγματος που σαφώς ορίζει ότι «Η προστασία του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος αποτελεί υποχρέωση του Κράτους και δικαίωµα του καθενός. Για τη διαφύλαξή του το Κράτος έχει υποχρέωση να παίρνει ιδιαίτερα προληπτικά ή κατασταλτικά µέτρα στο πλαίσιο της αρχής της αειφορίας;»




Ο Ερωτών Βουλευτής



Τέρενς-Νικόλαος Κουίκ




ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΔΗΜΩΝ : ΨΑΧΝΟΥΝ 5.000 "ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΥΣ" , ΒΡΙΣΚΟΥΝ ... ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ


Μήνυμα προς τους δημάρχους να προχωρήσουν σε πραγματική αξιολόγηση δομών των δήμων τους απ” όπου θα προκύψουν περί τους 5.000 δημοτικούς υπαλλήλους που θα ενταχθούν στο δεύτερο κύμα διαθεσιμότητας των 12.500 του Δεκεμβρίου έστειλε, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr,  η κυβέρνηση, ειδικά μετά τα πρώτα πορίσματα της πιλοτικής αυτοαξιολόγησης 14 ΟΤΑ, σύμφωνα με τα οποία οι δήμοι όχι μόνο δεν έχουν πλεονάζον προσωπικό που θα μπορούσε να υπαχθεί στο σχέδιο διαθεσιμότητας, αλλά αντίθετααναδεικνύουν ελλείψεις!
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το μήνυμα μετέφερε στους εκπροσώπους των δημάρχων ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης όταν σε πρόσφατη συνάντηση του με το προεδρείο της ΚΕΔΕ,  κατέστησε σαφές ότι σε περίπτωση που δεν γίνει πραγματική αξιολόγηση δομών στους δήμους «θα αναγκαστούμε να λάβουμε αποφάσεις για οριζόντιες περικοπές».
«Στο τέλος θα μας ζητήσουν υπαλλήλους»
Να σημειωθεί ότι η κυβέρνηση προσδοκά να εντάξει στη δεύτερο κύμα διαθεσιμότητας περί τους 5.000 δημοτικούς υπαλλήλους, ενώ και οι ίδιοι οι εκπρόσωποι της ΚΕΔΕ κατά τη διάρκεια πρόσφατης συνάντησής τους με τον υπουργό Εσωτερικών είχαν μιλήσει για 3 έως 3.500 υπαλλήλους.
Καθώς όμως αφενός τα κριτήρια αξιολόγησης που έχουν καθορισθεί για τους 14 αλλά και για όσους άλλους έχουν ήδη ξεκινήσει αυτοαξιολόγηση δομών (όπως για παράδειγμα οι Δήμοι Βόλου και Πατρέων) είναι ασαφή (τα νέα κριτήρια έχει αναλάβει ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Λεωνίδας Γρηγοράκος αλλά η διαδικασία έχει ήδη καθυστερήσει και είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν θα προλάβουν οι δήμοινα αξιολογηθούν με βάση αυτά) και αφετέρου ενόψει των δημοτικών εκλογών κανένας δήμαρχος δεν θα ήθελε να έχει «διαθέσιμους» υπαλλήλους, «είναι βέβαιο, όπως λέει στην aftodioikisi.gr κυβερνητικός παράγοντας που είναι γνώστης των πρώτων στοιχείων από την πιλοτική αυτοαξιολόγηση, ότι στο τέλος οι δήμοι αντί να δώσουν θα μας ζητήσουν υπαλλήλους».
Όπως προαναφέρθηκε τα στοιχεία από τα πρώτα πορίσματα των 14 Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης  (οι Δήμοι Αθηναίων, Αμφιλοχίας, Έδεσσας, Θεσσαλονίκης, Καλλιθέας, Λαρισαίων, Λευκάδας, Λεβαδέων, Λίμνης Πλαστήρα, Σκύρου, Κω και οι Περιφέρειες Αττικής, Δυτικής Ελλάδας και Δυτικής Μακεδονίας), που εφαρμόζουν το πολιτικό πρόγραμμα αυτοαξιολόγησης δείχνουν ελλείψεις. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr,  τα στοιχεία που έχουν φτάσει στο υπουργείο Εσωτερικών από τουςΔήμους Αθηναίων και Θεσσαλονίκης αλλά και άλλους ΟΤΑ συγκλίνουν στη διαπίστωση ότι υπάρχουν κενά σε εξειδικευμένο προσωπικό με γνώσεις πληροφορικής και νέων τεχνολογιών αλλά δεν δείχνουν πλεονάζον προσωπικό.
Επίσης, επισημαίνεται η ανάγκη ηλικιακής ανανέωσης του προσωπικού προκειμένου να αξιοποιηθούν με παραγωγικό τρόπο εργαζόμενοι προσαρμοσμένοι στις ανάγκες και στο πνεύμα της εποχής.
Ενδεικτικά τα αποτελέσματα
Τα συμπεράσματα από την αυτοαξιολόγηση σε μεγάλους δήμους θεωρούνται ενδεικτικά για τη συνέχεια, δηλαδή για τα πορίσματα που θα φτάσουν στο ΥΠΕΣ και από τους υπόλοιπους δήμους.
Γι” αυτό και η ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών, όπως φάνηκε και από την προ ημερών συνάντηση με την ΚΕΔΕ, ενθαρρύνει τόσο την ενδοδημοτική κινητικότητα, δηλαδή τη μετακίνηση υπαλλήλων μέσα στον ίδιο δήμο όσο και τη διαδημοτική (από τον ένα δήμο στον άλλο) προκειμένου να καλυφθούν κενά όπου υπάρχουν.
Αναφορικά δε με τη διαδημοτική κινητικότητα, πηγές του ΥΠΕΣ υποστηρίζουν ότι υπάρχουν αρκετά αιτήματα από υπαλλήλους που ζητούν να μετακινηθούν είτε γιατί θέλουν να ζήσουν στην περιφέρεια λόγω της οικονομικής κρίσης είτε για άλλους λόγους. Και πιστεύουν ότι η Τρόικα θα αποδεχθεί αυτή τη λογική εφόσον αποκτήσει πλήρη εικόνα για το προσωπικό στην τοπική αυτοδιοίκηση.
aftodioikisi.gr

ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΑΒΟΛΙΚΑ ΣΤΗ ΧΙΟ , ΣΤΙΣ 5 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2013

¨ΗΜΕΡΙΔΑ¨ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΑΒΟΛΙΚΑ
Θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 5/10 στη Χίο
Ο ελληνικός αθλητισμός, μολονότι την τελευταία δεκαετία παρουσίασε μεγάλη άνοδο σε πολλά αθλήματα, όπως είναι το μπάσκετ, ο στίβος, το ποδόσφαιρο, η κολύμβηση, η κωπηλασία, η γυμναστική κ.α΄, εντούτοις δεν μπόρεσε να αποφύγει κρούσματα εξαιτίας της χρήσης αναβολικών, από μεμονωμένους αθλητές και αθλήτριες και από τη γνωστή εκείνη Ομοσπονδία· κρούσματα ντόπινγκ τα οποία εξέθεσαν διεθνώς τη χώρα μας.
Η νέα Διοίκηση του Σ.Ε.Γ.Α.Σ – ακριβώς για να βάλει φραγμό σε όσους αδίστακτους κερδοσκόπους διακινούν αναβολικά – πήρε στις αρχές του χρόνου δύο πολύ σημαντικές αποφάσεις.
Πρώτον, υποβάλλεται σε δυσανάλογες δαπάνες και, έτσι, έχει πολλαπλασιάσει τους προληπτικούς ελέγχους ντόπινγκ (στο ΕΣΚΑΝ κ.α.) σε μεγάλο αριθμό αθλητών και αθλητριών και
Δεύτερον, προχώρησε σε ¨Προγραμματική Συμφωνία¨ με τη μόνη μη κερδοσκοπική εταιρεία στην Ελλάδα, ¨Αθλητισμός Χωρίς Αναβολικά¨ (Α.ΧΩ.Α.)· εταιρεία που τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κυρίου Καρόλου Παπούλια, διοργανώνει δε ¨Ημερίδες¨ σε διάφορες περιοχές της χώρας, όπου ειδικοί επιστήμονες και άλλοι σοβαροί αθλητικοί παράγοντες αναφέρονται, με στοιχεία, στους κινδύνους που προκαλούνται στην υγεία και τη ζωή των αθλητών και των αθλητριών από τη χρήση απαγορευμένων φαρμακευτικών ουσιών.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Σ.Ε.Γ.Α.Σ – καίτοι πήρε φέτος μέρος, με πολυάριθμους αθλητές και αθλήτριες, σε δεκάδες αγώνες Στίβου, στην Ελλάδα και σε διεθνείς διοργανώσεις – δεν είχε, για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια, κανένα κρούσμα ντόπινγκ. Αυτό ενθάρρυνε τους υπεύθυνους της Ομοσπονδίας και της εταιρείας Α.ΧΩ.Α να κλιμακώσουν τον αγώνα τους κατά των αναβολικών, πραγματοποιώντας ενημερωτικές ¨Ημερίδες¨ σε όσες περισσότερες περιοχές της χώρας γίνεται. Κλιμακώνουν, δε, τον αγώνα κατά του ντόπινγκ αφενός για να προστατεύσουν τους αθλητές και τις αθλήτριες, αφετέρου δε για να εξασφαλίσουν το ότι δεν θα εκτεθεί, ξανά, διεθνώς η Ελλάδα, όπως εκτίθενται αυτή την περίοδο η Αμερική στο Μπέιζ-Μπωλ και το Στίβο, η Γερμανία στο ποδόσφαιρο, το Στίβο και την Κολύμβηση, η Τζαμάικα στο Στίβο, η Ισπανία στην Ποδηλασία, η Τουρκία στο Στίβο και την Πάλη και η Αυστραλία σε όλα σχεδόν τα αθλήματα.
Έτσι, αποφασίστηκε η πραγματοποίηση στη Χίο ¨Ημερίδας¨, αφιερωμένης στη μνήμη των μεγάλων ολυμπιονικών του νησιού, Χρήστου Μάντικα και Νίκου Σύλλα τις πρωϊνές ώρες της 5ης Οκτωβρίου, ημέρας  κατά την οποία το απόγευμα θα αρχίσουν οι διήμεροι Αιγαιοπελαγίτικοι Αγώνες, και όλος ο αθλητισμός του Αιγαίου θα βρίσκεται στη Χίο.

Η ¨Πρόσκληση¨ - η οποία ετοιμάζεται, θα περιλαμβάνει τα ονόματα όλων των ομιλητών και των ειδικών επιστημόνων – εισηγητών θα σταλεί, δε, στα Μ.Μ.Ε. τις αμέσως επόμενες ημέρες.             

ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΙΓΑΙΟΠΕΛΑΓΙΤΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ



Σύσκεψη με την Οργανωτική Επιτροπή των 26ων Αιγαιοπελαγίτικων Αγώνων Στίβου πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Χίου, κ. Κωνσταντίνου Γανιάρη.
Οι αγώνες προγραμματίζεται να γίνουν στις 5 και 6 Οκτωβρίου 2013, στο Δημοτικό Στάδιο Χίου, με συμμετοχή αθλητών από όλο το Αιγαίο.
Από το Γραφείο Τύπουτης Περιφερειακής Ενότητας Χίου

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ- ΕΛΜΕ ΧΙΟΥ CATASTROIKA KAI MAΘΗΜΑΤΑ ΖΩΗΣ"




Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Χίου και η ΕΛΜΕ Χίου στα πλαίσια πρωτοβουλιών τους για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών της Χίου συνδιοργανώνουν την Παρασκευή 6/9 και την Τρίτη 10/9 στο Cine Κήπος με ώρα προβολής τις 20.30, τις ταινίεςCATASTROIKA και Μαθήματα Ζωής.

Το «CATASTROIKA» των Άρη Χατζηστεφάνου και Κατερίνας Κιτίδη που προβάλλεται την Παρασκευή 6/9, αναζητά τις συνέπειες από την ολοκληρωτική εκποίηση μιας χώρας. Εξετάζοντας παραδείγματα ιδιωτικοποιήσεων και απορρύθμισης στις πιο αναπτυγμένες χώρες της Δύσης προσπαθεί να προβλέψει τι θα συμβεί αν το ίδιο μοντέλο εφαρμοστεί σε μια χώρα υπό καθεστώς επιτήρησης.

Τα «Μαθήματα ζωής» του σκηνοθέτη Τόνι Κέι που προβάλλεται την Τρίτη 10/9, συνιστά ένα αμείλικτο κατηγορώ για την πραγματικότητα ενός διαλυμένου σχολικού συστήματος και θλιβερό πορτρέτο αδιάφορων γονιών, εκτός ελέγχου παιδιών και καθηγητών στα όρια τους- τα Μαθήματα ζωής έχουν ευγενείς σκοπούς και άφθονο πάθος.


ΜΕ ΟΠΛΟ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΚΦΡΑΣΤΩΝ ΤΗΣ

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ 
  • ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ 
  • ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ