Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΧΙΟΥ 2013 - 2014

 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΥΠΕΛΛΟΥ Β΄ ΓΥΡΟΥ 2013 - 2014
ΓηπεδούχοςΦιλοξενούμενηΓήπεδοΗμέραΗμερομηνίαΏραΑποτέλεσμα
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΑΓ.ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟ 26/10/2013 15:30  
ΠΥΡΓΟΣ ΛΑΙΛΑΠΑΣ ΠΥΡΓΙΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟ 26/10/2013 15:30  
ΚΑΛΑΜΩΤΗ ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΑΛΑΜΩΤΗ ΣΑΒΒΑΤΟ 26/10/2013 15:30  
ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΒΑΡΒΑΣΙΑΚΟΣ ΔΗΜ.ΣΤΑΔΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗ 27/10/2013 15:00  
ΟΜΗΡΟΣ ΔΑΦΝΗ Ε.Π.Σ ΧΙΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ 27/10/2013 15:00  
ΕΛΑΤΑ ΚΥΒΕΛΗ/ΛΕΩΝ ΠΥΡΓΙΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ 27/10/2013 15:00  
 *Οι ομάδες που πέρασαν μπαϊ στην επόμενη φάση είναι:
Α.Π.Ο ΚΑΝΑΡΗΣ και Ε.Φ.Κ ΠΟΣΕΙΔΩΝ


ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΩΝΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΧΙΟΥ


  Ο αγώνας της Α΄ κατηγορίας μεταξύ των ομάδων Αναγέννηση - Ατρόμητος θα διεξαχθεί το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013 και ώρα 17:00 μμ. στο γήπεδο του Θολοποταμίου.

ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ - ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΤΩΝ ΜΙΚΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΤΗΣ ΧΙΟΥ


 Την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013, και ώρα 16:00 μμ. - 18:00 μμ. στο γήπεδο της Ε.Π.Σ Χίου θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνάντηση/προπόνηση των Μικτών Ομάδων.
Παρακαλούνται τα Σωματεία να ενημερώσουν τους αθλητές του που συμμετείχαν στις Μικτές και έχουν ηλικιακά το δικαίωμα συμμετοχής και φέτος
( γεν. 1998-99 και 2000-01).
Επίσης τα σωματεία δύνανται να φέρουν για δοκιμές 2 αθλητές γεννηθέντες 1998-99 και 2 αθλητές γεννηθέντες 2000-01, που δεν συμμετείχαν εώς σήμερα στις Μικτές Ομάδες.
 

ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ Η ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΑΓΟΝΩΝ ΓΡΑΜΜΩΝ


Μόνο από το υπουργείο Ναυτιλίας θα γίνεται στο εξής η επιδότηση των άγονων γραμμών, δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, κατά τη διάρκεια της συνάντησης του διοικητικού συμβουλίου του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγών Ναυτιλίας, στην οποία συμμετείχε.

«Φέτος προχωράμε στην ενοποίηση όλων των επιδοτήσεων. Σταματάει το φαινόμενο που ίσχυε ως τώρα, να κάνουν δηλαδή δύο ξεχωριστές υπηρεσίες του υπουργείου το ίδιο πράγμα, με αποτέλεσμα να καταγράφεται διπλάσιο κόστος» υπογράμμισε ο κ. Βαρβιτσιώτης.

Συνεχίζοντας, ο υπουργός έκανε αναφορά στη δυνατότητα που θα δίνεται, πλέον, στις εταιρείες να επιλέγουν ως εναρκτήριο λιμένα, είτε τον Πειραιά, είτε το Λαύριο. «Σκοπεύουμε σταδιακά να μεταφέρουμε τμήμα της ακτοπλοΐας στο Λαύριο. Η μετακίνηση αυτή επιφέρει πολλαπλά οφέλη και για τις εταιρείες, αλλά και για τους πολίτες» τόνισε. Αναφορά έκανε, επίσης, και στην πρόσφατη έγκριση που δόθηκε από την Κομισιόν για επέκταση του νότιου προβλήτα στον Πειραιά, με σκοπό να φιλοξενηθεί η κρουαζιέρα. «Η εξέλιξη αυτή καθιστά τον Πειραιά , ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια της Μεσογείου στον τομέα της κρουαζιέρας» σημείωσε.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι από όλες σχεδόν τις ακτοπλοϊκές εταιρείες, τέθηκαν επί τάπητος όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η ελληνική ακτοπλοΐα. Οι εκπρόσωποι του ΣΕΕΝ ευχαρίστησαν τον Υπουργό για τη συνεργασία που έχει αναπτυχθεί.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης, ξεκαθάρισε ότι έχει πλήρη γνώση των σωρευμένων ζημιών που έχουν υποστεί οι περισσότερες εταιρείες, ζήτησε αναλυτικά στοιχεία κίνησης ανά λιμένα και έθεσε το ζήτημα της καθυστέρησης καταβολής των δεδουλευμένων προς τους εργαζόμενους από ορισμένες εταιρείες. Αναφερόμενος στο γεγονός ότι γίνεται δέκτης καταγγελιών για απλήρωτους ναυτικούς, τόνισε: «Να ξέρετε ότι, από την πλευρά μου, δε θα υπάρξει ανοχή.

Ό,τι προβλέπει ο νόμος πρέπει να τηρείται. Αυτήν την εντολή έχω δώσει και στα λιμεναρχεία. Σε αυτό είμαι συμπαραστάτης των ναυτικών, ξεκάθαρες κουβέντες», υπογράμμισε, ενώ στο τέλος της συνάντησης επανέλαβε την προτροπή του προς τις ακτοπλοϊκές εταιρείες για διατήρηση του καθεστώτος εκπτώσεων στους ναύλους των στρατιωτικών, με τους εκπροσώπους του Συνδέσμου να δεσμεύονται να διατηρήσουν το ισχύον καθεστώς εκπτώσεων.




naftemporiki.gr

e-nautilia.gr

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ

Μετά την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για θέματα που έχουν σχέση με την στελέχωση των Κέντρων Υγείας και των αγροτικών  ιατρείων των νησιών της  Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, ο Περιφερειάρχης  Αθανάσιος Γιακαλής συναντήθηκε με τον Υπουργό Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη και του έθεσε συνολικά τα ζητήματα που αφορούν τα θέματα υγείας των νησιών μας.
Στην αναφορά του Περιφερειάρχη για τα κενά που υπάρχουν τόσο στα αγροτικά ιατρεία όσο και στα Κέντρα Υγείας, ο Υπουργός δεσμεύθηκε ότι θα επαναφέρει την υποχρεωτική θητεία στα αγροτικά ιατρεία, για την αποτροπή της υποστελέχωσής τους.

Ο Περιφερειάρχης σχολιάζοντας το θέμα είπε ότι πρόκειται για μια θετική εξέλιξη κι ότι η δέσμευση του Υπουργού πρέπει άμεσα να υλοποιηθεί.

ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΣΜΥΡΝΗΣ


Με αφορμή τη διαρροή για την πρόθεση της Κυβέρνησης της χώρας, να υποστηρίξει την υποψηφιότητα του Ντουμπάι και όχι της Σμύρνης για την ανάληψη της διοργάνωσης της Έκθεσης «EXPO 2020», τη σημερινή επιστολή του Προέδρου της Σμύρνης κ. Ekrem Demirtas προς την Περιφέρεια στην οποία εκφράζει την πικρία του για την εξέλιξη αυτή, αλλά και το αρνητικό κλίμα που τείνει να διαμορφωθεί στις πολύ καλές σχέσεις που έχουν αναπτυχθεί μεταξύ των φορέων των νησιών μας και των απέναντι παραλίων, ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Νάσος Γιακαλής, απέστειλε επιστολές στον Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά και στον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργό Εξωτερικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, θέτοντας υπόψη τους τη διάσταση αυτή πριν την τελική επιλογή της υποψηφιότητας.
Ας σημειωθεί ότι ο Περιφερειάρχης απέστειλε επιστολή και στον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Σμύρνης μέσω της οποίας τον ενημέρωσε για την πρόθεσή του να αναλάβει πρωτοβουλία για την καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση του ζητήματος που προέκυψε.  

Ο κ. Γιακαλής στις επιστολές του προς την Κυβέρνηση επισημαίνει ότι τα τελευταία χρόνια και λόγω της βελτίωσης των Ελληνοτουρκικών σχέσεων, έχουν αναπτυχτεί σημαντικές οικονομικές σχέσεις και υπάρχει ραγδαία αύξηση του τουριστικού ρεύματος από τα παράλια της Τουρκίας προς τα νησιά μας, η οποία έχει συμβάλλει στη μείωση των συνεπειών της οικονομικής κρίσης, ζητώντας τη μέριμνά τους προκειμένου να μην υπάρξουν αρνητικές συνέπειες, από την επιλογή της υποψηφιότητας, στο κλίμα εμπιστοσύνης που έχει αναπτυχθεί μεταξύ τω δύο πλευρών.

Επισυνάπτονται οι επιστολές:

1. Επιστολή προς Πρωθυπουργό

«Αξιότιμε Κύριε Πρωθυπουργέ,

Θέτουμε υπόψη σας το αρνητικό κλίμα που τείνει να δημιουργηθεί και το οποίο ήδη απασχολεί τους φορείς και τα Μέσα Ενημέρωσης των νησιών μας, εξαιτίας της αντίδρασης που υπήρξε από την πλευρά παραγόντων της πόλης της Σμύρνης, από τη διαρροή πως πρόθεση της Ελλάδας είναι η στήριξη της υποψηφιότητας του Ντουμπάι και όχι της Σμύρνης για τη διοργάνωση της Έκθεσης «EXPO 2020».

Γνωρίζουμε ότι την ευθύνη για την αξιολόγηση και προώθηση των ζωτικών συμφερόντων της χώρας, την έχετε εσείς και η Κυβέρνησή σας.

Οφείλω ως Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου να σας ενημερώσω ότι τα τελευταία χρόνια και λόγω της βελτίωσης των Ελληνοτουρκικών σχέσεων, έχουν αναπτυχτεί σημαντικές οικονομικές σχέσεις και υπάρχει ραγδαία αύξηση του τουριστικού ρεύματος από τα παράλια της Τουρκίας προς τα νησιά μας, το οποίο έχει συμβάλλει στη μείωση των συνεπειών της οικονομικής κρίσης, η οποία δεν επιτρέπει στους συμπατριώτες μας να επισκεφτούν τα νησιά μας εξαιτίας και του υψηλού κόστους μεταφοράς.

Παρακαλώ να ενδιαφερθείτε προσωπικά ώστε η όποια απόφαση της χώρας μας, να μην έχει αρνητικές συνέπειες στις οικονομικές σχέσεις και στο κλίμα εμπιστοσύνης που έχει αναπτυχθεί μεταξύ τω δύο πλευρών».

2. Επιστολή προς Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργό Εξωτερικών

«Αξιότιμε Κύριε Αντιπρόεδρε,

Θέτουμε υπόψη σας ότι σήμερα λάβαμε από τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Σμύρνης κ. Εκρέμ Ντεμιρτάς, επιστολή την οποία και σας επισυνάπτουμε και που είναι ενδεικτική του αρνητικού κλίματος που τείνει να δημιουργηθεί και το οποίο ήδη απασχολεί τους φορείς και τα Μέσα Ενημέρωσης των νησιών μας, εξαιτίας της αντίδρασης που υπήρξε από την πλευρά παραγόντων της πόλης της Σμύρνης, από τη διαρροή πως πρόθεση της Ελλάδας είναι η στήριξη της υποψηφιότητας του Ντουμπάι και όχι της Σμύρνης για τη διοργάνωση της Έκθεσης «EXPO 2020».

Επειδή το θέμα άπτεται κυρίως των οικονομικών σχέσεων που έχουν αναπτυχθεί με τη γείτονα χώρα και ιδιαίτερα με τα νησιά του Αιγαίου, παρακαλώ στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων σας να εξετάσετε και αυτήν την παράμετρο στην όποια απόφαση λάβετε.
Θέλω να σας επισημάνω ότι τα τελευταία χρόνια, οι οικονομικές σχέσεις των νησιών μας με τα απέναντι παράλια, αναπτύσσονται ραγδαία.

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα χιλιάδες Τούρκοι επισκέπτες να επισκέπτονται τα νησιά μας, δίνοντας σημαντική ανάσα στις τοπικές οικονομίες τους που πλήττονται και αυτές σημαντικά από την οικονομική κρίση και δεν αντέχουν νέο πλήγμα.

Είμαι βέβαιος ότι θα λάβετε σοβαρά υπόψη σας τις επισημάνσεις μας πριν λάβετε την τελική σας απόφαση».

3. Επιστολή προς Πρόεδρο Επιμελητηρίου Σμύρνης

«Αγαπητέ κύριε Πρόεδρε,

Έλαβα σήμερα την επιστολή σας σχετικά με την έκθεση «EXPO 2020», τη διοργάνωση της οποίας διεκδικεί η Σμύρνη.

Είναι απολύτως κατανοητή σε μένα η πικρία σας δεδομένου ότι όλοι γνωρίζουμε τις τεράστιες προσπάθειες που έχετε καταβάλει για τη βελτίωση των Ελληνοτουρκικών σχέσεων και την εμπέδωση κλίματος συνεργασίας σε όλους τους τομείς.

Είναι πεποίθησή μας, ότι αυτή η προσπάθεια συνεχίζεται και στη βάση της αμοιβαιότητας και μιας ειλικρινούς φιλίας πρέπει να ενδυναμώνεται στην πράξη. Για το σκοπό αυτό ως Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου αναλαμβάνω την πρωτοβουλία να ενημερώσω τον Πρωθυπουργό και την Κυβέρνηση της χώρας μου, ότι η ραγδαία βελτίωση του κλίματος αμοιβαίας εμπιστοσύνης που έφερε ήδη αποτελέσματα στην οικονομία και κυρίως στον τουρισμό, είναι προϊόν ενός μεγάλου και ουσιαστικού αγώνα που δώσαμε κάποιοι άνθρωποι από τις δύο πλευρές του Αιγαίου.


Πιστεύω ότι η Κυβέρνηση της χώρας μου θα επανεξετάσει τη θέση της στο συγκεκριμένο θέμα, με βάση τα αμοιβαία συμφέροντα των λαών μας προκειμένου να συνεχιστεί απρόσκοπτα η προσέγγισή μας και η ενίσχυση των οικονομικών σχέσεων μεταξύ των χωρών μας».

"ΠΟΡΤΑ" ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΩΝ ΣΤΗ "ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ"


Πόρτα των Περιφερειαρχών στη ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
«Με αφορμή τις πρόσφατες φασιστικές επιθέσεις, τη δολοφονία ενός νέου, του 34χρονου Παύλου Φύσσα, και τη γενικευμένη περιφρόνηση της Χρυσής Αυγής προς τη δημοκρατική νομιμότητα και τους θεσμούς» όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στην ανακοίνωσή του, ο Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, Γιάννης Σγουρός και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΝ.Π.Ε., απέστειλαν επιστολή προς τη «Χρυσή Αυγή», ζητώντας από τους εκπροσώπους της, να μην παραστούν στις εργασίες του Συνεδρίου, που διοργανώνει η ΕΝ.Π.Ε., αύριο, Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου, στην Αθήνα.
Γιάννης Σγουρός: «Είστε ανεπιθύμητοι στο Συνέδριό μας»
Ο Περιφερειάρχης Αττικής & Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, Γιάννης Σγουρός, δήλωσε σχετικά:
«Η Δημοκρατία έχει κανόνες. Όποιος δεν τους σέβεται χάνει αυτομάτως και το δικαίωμα να επικαλείται τους θεσμούς.
Η Δημοκρατία γεννήθηκε σε αυτόν τον τόπο. Εδώ ρίζωσε και εδώ θα συνεχίσει να υπάρχει. Δεν θα την χαρίσουμε σε κανέναν.
Άνθρωποι και κόμματα που την περιφρονούν είναι ανεπιθύμητοι στο Συνέδριο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος».
epoli.gr

ΑΛΛΑΓΗ ΩΡΑΣ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΩΝ ΤΟΥ ΠΛΟΙΟΥ" ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ" ΜΕΤΑ ΑΠΟ 6ΩΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ





Το πλοίο ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ της NEL LINES,με την εξάωρη πρωινή καθυστέρηση,ξεκίνησε στις 20.00 για το δρομολόγιο του από το Λαύριο.



Δείτε τα ωράρια αφίξεων στα νησιά και αύριο σημειώστε με πόσες ώρες καθυστέρηση θα φτάσει σε κάθε προορισμό.



Σημείωση: H ταχύτητα του είναι στα 11μίλια, ενώ θα έπρεπε να πηγαίνει με 15μίλια,που είναι υπολογισμένα τα δρομολόγια.

Τα Λιμεναρχεία γιατί υπάρχουν;

peiratikoreportaz.blogspot.gr



O KΩΣΤΑΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΑΡΜΟΔΙΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΝΗΣΙΩΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

Ο βουλευτής Χίου Κώστας Τριαντάφυλλος θα συμμετάσχει στην αποστολή της αρμόδιας Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για θέματα νησιωτικότητας, την οποία διοργανώνει η προοδευτική συμμαχία Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, από 25 έως 27 Σεπτεμβρίου.
Οι εργασίες της συνάντησης θα διεξαχθούν στη Ρόδο, την Τήλο και τη Χάλκη, με κύριο θεματικό άξονα τη νησιωτικότητα και τις πολιτικές που αφορούν τα μικρά νησιά, τις προκλήσεις, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και τις προοπτικές ανάπτυξης.
Οι νησιωτικές περιοχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και ιδιαίτερα τα μικρά νησιά στην Ελλάδα, αντιμετωπίζουν δυσκολίες που αφορούν, κυρίως, τις μεταφορές και άρα, την προσβασιμότητα των κατοίκων των απομακρυσμένων αυτών περιοχών σε βασικά δημόσια αγαθά.  
Στο πλαίσιο αυτό και εν όψει της επικείμενης Ελληνικής Προεδρίας, η έννοια της νησιωτικότητας εξακολουθεί να είναι ένα βασικό ζήτημα των ευρωπαϊκών πολιτικών συνοχής.
Στις εργασίες, εκτός από αυτοδιοικητικούς φορείς και εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών, θα συμμετάσχουν υπηρεσιακά στελέχη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που χειρίζονται θέματα περιφερειακής ανάπτυξης, πολιτικής και οικονομικής συνοχής και θέματα Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου.


ΤΑ ΠΛΟΚΑΜΙΑ ΤΗΣ Χ.Α. ΣΤΙΣ ΛΑΪΚΕΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ Β΄ΠΕΙΡΑΙΩΣ


Πέραμα, Κερατσίνι, Νίκαια, Δραπετσώνα. Στις λαϊκές συνοικίες του Πειραιά, η Χρυσή Αυγή βρήκε πρόσφορο έδαφος για να αναπτυχθεί. Βουλευτές της περιοχής διακινδυνεύουν την πρόβλεψη ότι το κόμμα του Ν. Μιχαλολιάκου θα μπορούσε να αναδειχθεί σε δεύτερη δύναμη εκεί, αξιοποιώντας την απόγνωση του κόσμου για την ανεργία και τη μαζική εξαθλίωση. Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα έφερε στην επιφάνεια το σκοτάδι που υπήρχε κάτω από την ίσαλο γραμμή.
Ενα πολύ ενδιαφέρον ρεπορτάζ δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Καθημερινή» και το υπογράφει η Λίνα Γιάνναρου:
Σχέδιο «κατάληψης» της Β΄ Πειραιώς και των ιστορικών «κόκκινων δήμων» της περιοχής φαίνεται ότι εξυφαίνει εδώ και χρόνια η ναζιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή. Με μεθοδικότητα και στρατηγική, τα συστατικά δηλαδή που οδήγησαν στην επικράτησή της στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, η οργάνωση έχει καταφέρει να δημιουργήσει ισχυρούς πυρήνες στις λαϊκές συνοικίες του Περάματος, του Κερατσινίου, της Νίκαιας και της Δραπετσώνας, σκορπώντας τον τρόμο, τη βία και, από προχθές, και τον θάνατο.
Ο πρώτος πυρήνας στη Β΄ Πειραιώς δημιουργήθηκε στη Νίκαια. Προκειμένου να ισχυροποιηθεί μάλιστα στην περιοχή, στρατολογήθηκαν μέλη από διάφορα σημεία του Λεκανοπεδίου, ακόμα και από την επαρχία. «Βλέπαμε ξαφνικά επαρχιακές πινακίδες, άγνωστους ανθρώπους στη γειτονιά», λένε στην «Κ» κάτοικοι. Από εκεί «τροφοδότησαν» και τους πυρήνες των χτυπημένων από την κρίση και την ανεργία συνοικιών του Περάματος και της Δραπετσώνας.
Είχαν υπομονή, ήθελαν να «χτίσουν» το προφίλ τους προσεκτικά. Ξεκίνησαν με τα γνωστά πογκρόμ στις γειτονιές εναντίον μεταναστών, προκειμένου να συσπειρώσουν τον κόσμο της νύχτας, ενώ το πρωί επιδίδονταν σε «αγαθοεργίες», όπως διανομή τροφίμων. Σιγά σιγά έχτισαν δεσμούς με τις τοπικές κοινωνίες, που καθρεφτίστηκαν αργότερα στα ποσοστά του κόμματος στις εκλογές του Ιουνίου του 2012 (10,9% στο Πέραμα, στο Κερατσίνι 9,4%, στη Νίκαια 8,7%).
Ηταν τότε που η οργάνωση έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο. Τα ξημερώματα της 12ης Ιουνίου, μέλη της Χ.Α. εισέβαλαν στο σπίτι όπου διέμεναν πέντε Αιγύπτιοι ψαράδες στο Ικόνιο Περάματος, στέλνοντας έναν εξ αυτών στο νοσοκομείο με συντριπτικό κάταγμα στην κάτω γνάθο και στα ρινικά οστά. Λίγες ώρες νωρίτερα, ο βουλευτής της Χ.Α. Γ. Λαγός σε ομιλία του είχε πει ότι «από εδώ και στο εξής οι Αιγύπτιοι ψαράδες στο Κερατσίνι θα δίνουν λογαριασμό στη Χρυσή Αυγή». Οσοι γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα στην περιοχή αναφέρουν ότι η επίθεση δεν είχε μόνο ρατσιστικά χαρακτηριστικά, αλλά εντασσόταν σε γενικότερη επιχείρηση ελέγχου της Ιχθυόσκαλας.
Ακολούθησαν πάμπολλα περιστατικά, πολλά από τα οποία δεν είδαν ποτέ το φως της δημοσιότητας. Χαρακτηριστική ήταν η αποστροφή χθες του γιατρού του Γ.Ν. Νίκαιας Π. Παπανικολάου στον ΣΚΑΪ ότι «εδώ και τρία χρόνια φωνάζουμε για τα δεκάδες περιστατικά αλλοδαπών που φτάνουν στο νοσοκομείο σε άσχημη κατάσταση εξαιτίας ρατσιστικών επιθέσεων». Πέρυσι έφτασε στο νοσοκομείο Αιγύπτιος φοιτητής ελληνικής υπηκοότητας που είχε δεχθεί άγρια επίθεση, εξαιτίας της οποίας έχασε το μάτι του. Ομως όλοι κώφευαν (οι γνωστές μηχανοκίνητες πορείες στη Δραπετσώνα γίνονταν με την ανοχή της Αστυνομίας), με αποτέλεσμα τα μέλη της Χ.Α. να αποθρασύνονται ολοένα και περισσότερο. Τον Φεβρουάριο, φωνάζοντας «έξω οι ξένοι», επιτέθηκαν στο πολυϊατρείο των Γιατρών του Κόσμου στο Πέραμα, τρομοκρατώντας τους ασθενείς, ενώ μόλις πριν από λίγες ημέρες περίπου 50 χρυσαυγίτες προχώρησαν σε μια άνευ προηγουμένου επίθεση με λοστούς και καδρόνια σε μέλη του ΚΚΕ που έκαναν αφισοκόλληση, τραυματίζοντας σοβαρά εννέα εξ αυτών. Ολα δείχνουν ότι ήταν η «απάντηση» της νεοναζιστικής οργάνωσης στο «stop» που έχουν υψώσει τα σωματεία της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης Περάματος στην ίδρυση «εθνικιστικού» σωματείου στη Ζώνη, που θα «διεκδικεί ψωμί και δουλειά για τους Ελληνες».
«Είναι φανερό ότι αφού κατάφεραν να δείρουν μέλη κοινοβουλευτικού κόμματος (σ.σ.: μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει καμία σύλληψη), μετά ένιωσαν ότι δεν τους σταματά τίποτα», εκτιμά μέλος αντιφασιστικής κίνησης του Κερατσινίου. «Μέχρι στιγμής, ο κόσμος της περιοχής παρέμενε αμήχανος, παρά το ριζοσπαστικό παρελθόν του. Ισως τώρα κάτι αλλάξει».

aftodioikisi.gr

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΪΚ ΓΙΑ ΤΑ ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΑΣΥΝΟΜΙΚΩΝ



«ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΕΚΠΤΩΣΗ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΗ ΜΕΤΑΓΩΓΩΝ!»

Ακτοπλοϊκές εταιρίες, έκοψαν την έκπτωση 50% στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια των ένστολων Αστυνομικών της Σάμου (και προφανέστατα όλων των νησιών), με ευθύνη των  συναρμόδιων Υπουργείων, γεγονός που καταδικάζει σε μεγαλύτερη οικονομική επιβάρυνση τους ήδη χαμηλόμισθους αστυνομικούς.

Αυτό καταγγέλλει με Ερώτησή του, προς τους Υπουργούς Οικονομικών Ιωάννη Στουρνάρα, Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νικόλαο Δένδια και Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Λέσβου που έφτασε στο λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του Τέρενς Κουίκ:

«Κάποιες Ναυτιλιακές εταιρείες, δεν έχουν εντάξει το ένστολο προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας στο κοινό που δικαιούται έκπτωση ναύλου 50%».

Όπως επισημαίνει ο Δημήτριος Αλεξίου, Πρόεδρος του Δ.Σ. της Ένωσης, στην ανακοίνωση:

«Όπως μας ανέφεραν συνάδελφοί μας Αστυνομικοί οι οποίοι χρησιμοποιούν πλοία για την μετακίνησή τους από το νησί της Λέσβου από και προς Χίο και Πειραιά, διαπίστωσαν ότι κάποιες Ναυτιλιακές εταιρείες των οποίων πλοία εκτελούν δρομολόγια στην ίδια γραμμή, δεν έχουν εντάξει το ένστολο προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας στο κοινό που δικαιούται έκπτωση ναύλου 50% σύμφωνα με Κοινή Υπουργική Απόφαση.

Επειδή μεγάλος αριθμός συναδέλφων μας χρησιμοποιούν την ακτοπλοϊκή διασύνδεση με την ηπειρωτική και λοιπή νησιωτική Ελλάδα, για μεταγωγές κρατουμένων κατά κύρια βάση, θα θέλαμε να εντάξετε τους Αστυνομικούς στις κατηγορίες όσων δικαιούνται έκπτωση 50% στα εισιτήρια».

«Για ποιο λόγο ορισμένες ναυτιλιακές εταιρείες δεν έχουν εντάξει τους ένστολους αστυνομικούς στην κατηγορία που δικαιούται την έκπτωση 50%;»  ερωτά τους αρμόδιους Υπουργούς ο Τέρενς Κουίκ και ζητά να μάθει γιατί θα πρέπει οι Αστυνομικοί με τους ήδη ψαλιδισμένους μισθούς να πληρώνουν από την τσέπη τους τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια για υπηρεσιακούς λόγους.

Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης.


ΤΕΡΕΝΣ - ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΙΚ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ  - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ:

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΙΩΑΝΝΗ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ

ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΝΙΚΟΛΑΟ ΔΕΝΔΙΑ

ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟΥ ΜΙΛΤΙΑΔΗ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗ

ΘΕΜΑ: ΧΩΡΙΣ ΕΚΠΤΩΣΗ ΤΑ ΑΚΤΟΠΛΟΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΕΝΣΤΟΛΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ

Κύριοι  Υπουργοί,

Σας προωθώ άνευ περεταίρω σχολίων Ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Λέσβου η οποία διαμαρτύρεται εντόνως για κάποιες ναυτιλιακές εταιρίες που δεν παρέχουν την απαιτούμενη έκπτωση στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια των αστυνομικών.

Στην ανακοίνωσή του Ένωσης Αστυνομικών, η οποία παραδόθηκε στο λογαριασμό του ηλεκτρονικού μου ταχυδρομείου από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. της Ένωσης κ. Δημήτριο Αλεξίου, αναφέρονται επί λέξει τα εξής:

«Όπως μας ανέφεραν συνάδελφοί μας Αστυνομικοί οι οποίοι χρησιμοποιούν πλοία για την μετακίνησή τους από το νησί της Λέσβου από και προς Χίο και Πειραιά, διαπίστωσαν ότι κάποιες Ναυτιλιακές εταιρείες των οποίων πλοία εκτελούν δρομολόγια στην ίδια γραμμή, δεν έχουν εντάξει το ένστολο προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας στο κοινό που δικαιούται έκπτωση ναύλου 50% σύμφωνα με την 3324/1/15/2003 από 03-04-2004 κοινή Υπουργική Απόφαση Υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών και Ναυτιλίας και Αιγαίου (ΦΕΚ Β – 438)
Επειδή μεγάλος αριθμός συναδέλφων μας χρησιμοποιούν την ακτοπλοϊκή διασύνδεση με την ηπειρωτική και λοιπή νησιωτική Ελλάδα, για μεταγωγές κρατουμένων κατά κύρια βάση, θα θέλαμε να εντάξετε τους Αστυνομικούς στις προνομιούχες κατηγορίες όσων δικαιούνται έκπτωση 50% στα εισιτήρια.

Θα χαρούμε πολύ να τύχουμε θετικής ανταπόκρισης στο αίτημά μας αυτό.»

Κατόπιν τούτων ερωτάσθε κ.κ. Υπουργοί:

1.Για ποιο λόγο δεν έχετε εντάξει τους ένστολους αστυνομικούς στην κατηγορία που δικαιούται την έκπτωση 50%; Μήπως κάποιες από τις ναυτιλιακές εταιρείες εξαιρούνται από την ως άνω κοινή Υπουργική Απόφαση;

2.Κατανοείτε ότι ακόμα και όταν προκύπτουν υπηρεσιακοί λόγοι (π.χ. μεταγωγές κρατουμένων) θα πρέπει να βάλουν το εισιτήριο από την τσέπη τους, την ίδια στιγμή που προσπαθούν να ζήσουν τις οικογένειές τους με τους μισθούς πείνας που τους αφήσατε;



Ο Ερωτών Βουλευτής



Τέρενς - Νικόλαος Κουίκ