Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

AΛΜΑ ΖΩΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΜΠΟΥ ΧΙΟΥ




Την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού Αλμα Ζωής διοργανώνει στο Ζάππειο Αγώνες δρόμου ενάντια στον καρκίνο του μαστού.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, γυναίκες και παιδιά τρέχουν ενωμένοι ενάντια στον καρκίνο του μαστού στέλνοντας το δικό τους μήνυμα! Τρέχουμε πιο γρήγορα και… από τη σκιά του!
Η εταιρεία Κάμπος Χίου συνεχίζοντας την υποστήριξή του και φέτος, βοηθά να μεταδοθεί σε όλο τον κόσμο το μήνυμα ευαισθητοποίησης για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού, υποστηρίζοντας τη διοργάνωση Greece Race for the Cure 2013, ως χορηγός στην κατηγορία Survivors.
Μέσω των συσκευασιών ΚΑΜΠΟΣ ΧΙΟΥ που φέρουν το σχετικό με τη διοργάνωση αυτοκόλλητο, η εταιρεία καλεί όλους μας, την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου στο Ζάππειο, στις 11.00 π.μ., προκειμένου να ενισχύσουμε την προσπάθεια του Πανελληνίου Συλλόγου ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ και να δώσουμε το «παρών» σε έναν αγώνα αφιερωμένο στην υγεία, την ελπίδα και την αισιοδοξία.
ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ
Οι εγγραφές γίνονται μέχρι σήμερα 27 Σεπτεμβρίου στα εξής σημεία:
Αλμα Ζωής, Αριστοτέλους 79-81 Πλατεία Βικτωρίας, IKEA Κατάστημα Αθήνα Κηφισού και Κατάστημα Αθήνα Αεροδρόμιο, Ζάππειο Μέγαρο 28/9, 12:00 – 18:00 και 29/9 8:00 – 11:15.
Την εκδήλωση θα παρουσιάσει η Ελεονώρα Μελέτη.
Πρόγραμμα Ημέρας:
10.30π.μ.: Η εκδήλωση ανοίγει με την ομάδα survivors (μικρό εμψυχωτικό δρώμενο)
10.40π.μ.: Καλωσόρισμα από την Ελεονώρα Μελέτη
10.45π.μ: Χορός για όλους από τον Πάνο Μεταξόπουλο
11.00π.μ.: Χαιρετισμοί
11.10π.μ.: Ομάδα Κρουστών Batala Atenas
11.30π.μ.: Εκκίνηση Αγώνα 5χλμ.
11.35π.μ.: Εκκίνηση Περιπάτου 2χλμ.
12.35π.μ.: Βραβεύσεις: 1ος & 1η δρομέας από την Μαρία Μπελιμπασάκη, Πρωταθλήτρια Ελλάδος και Γυναικών στα 100 και στα 200 μέτρα. 1η survivor δρομέας, από την κυρία Κλεοπάτρα Γαβριηλίδου, Πρόεδρο του Πανελληνίου Συλλόγου και Πρόεδρο του Αγώνα.
12.45π.μ. Βραβεύσεις: Μεγαλύτερων ομάδων ανά κατηγορία.
ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΧΑΡΟΥΛΑ ΑΛΕΞΙΟΥ
Επίσης, το δικό της μήνυμα ελπίδας, αισιοδοξίας και δύναμης προς όλες τις γυναίκες έδωσε η Χάρις Αλεξίου συμμετέχοντας σε εκδήλωση στη Λαμία.
Το Αλμα Ζωής την ευχαριστεί θερμά από καρδιάς, για την εθελοντική συμμετοχή της και την σημαντικότατη συμβολή της στην επιτυχία της εκδήλωσης.
Η εκδήλωση στη Λαμία πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία του Φιλανθρωπικού Συλλόγου Λαμίας Συν στον Ανθρωπο.


ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ : ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΕ 15 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΑΝ ...


Εκλογές σε 15 περιφέρειες προανήγγειλε στην ουσία ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου αν επιβεβαιωθεί το σενάριο για παραίτηση των βουλευτών της Χρυσής Αυγής.
Συγκεκριμένα,  σε ερώτηση για το αν η χώρα μπορεί να οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου απάντησε αρνητικά τονίζοντας πως θα κινηθούν οι διαδικασίες που προβλέπονται από τον εκλογικό νόμο.
Διαβάστε το διάλογο από το πρωινό του mega:
ΧΑΣΑΠΟΠΟΥΛΟΣ:  Σενάρια για πρόωρες εκλογές, για το πότε θα γίνουν, έχει επεξεργαστεί η κυβέρνηση;
ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ:  Δεν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.
ΧΑΣΑΠΟΠΟΥΛΟΣ: Και σε τοπικό επίπεδο, αν παραιτηθούν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής…
ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ:  Θα κινηθούν οι διαδικασίες που προβλέπονται από το Σύνταγμα και τον εκλογικό νόμο. Δεν υπάρχουν αδιέξοδα.
Παραμένουν βουλευτές οι συλληφθέντες
Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με όσα ορίζει ο Κανονισμός της Βουλής και το Σύνταγμα, οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής διατηρούν τη βουλευτική ιδιότητα ακόμη και μετά τη σύλληψή τους. Τη βουλευτική ιδιότητα χάνει βουλευτής μόνο αν υπάρξει απόφαση της δικαιοσύνης για στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων.
Για το σενάριο της παραίτησης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Χρυσής Αυγής που συντηρεί τα τελευταία 24ωρα ο κ. Μιχαλολιάκος, ο Κανονισμός της Βουλής ορίζει ότι κάθε βουλευτής μπορεί οποτεδήποτε να παραιτηθεί από το βουλευτικό αξίωμα με γραπτή δήλωση στον Πρόεδρο της Βουλής. Η πλήρωση των βουλευτικών εδρών που χηρεύουν γίνεται σύμφωνα με την εκλογική νομοθεσία. Τη θέση των παραιτηθέντων βουλευτών καταλαμβάνουν οι αναπληρωματικοί τους εκτός και αν δηλώσουν γραπτώς ότι δεν επιθυμούν τη βουλευτική ιδιότητα.
Ποιες είναι οι 15 περιφέρειες
Να σημειωθεί ότι η Χρυσή Αυγή διαθέτει 17 βουλευτές σε 15 περιφέρειες της χώρας και έναν βουλευτή Επικρατείας:
Συγκεκριμένα:
Παππάς Χρήστος
ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ

Μιχαλολιάκος Γεωργίου Νικόλαος
Α” ΑΘΗΝΩΝ

Ζαρούλια Βασιλείου Ελένη
Β” ΑΘΗΝΩΝ

Γερμενής Σπυρίδωνος Γεώργιος
Β” ΑΘΗΝΩΝ

Παναγιώταρος Κωνσταντίνου Ηλίας
Β” ΑΘΗΝΩΝ
Μπαρμπαρούσης Ηλία Κωνσταντίνος
ΑΙΤΩΛΙΑΣ ΚΑΙ AΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Κασιδιάρης Παναγιώτη Ηλίας
ΑΤΤΙΚΗΣ

Αρβανίτης – Αβράμης Κωνσταντίνου Μιχαήλ
ΑΧΑΪΑΣ

Μίχος Αντωνίου Νικόλαος
ΕΥΒΟΙΑΣ

Γρέγος Βασιλείου Αντώνιος
Α” ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Ζησιμόπουλος Παναγιώτη Πολύβιος
Β” ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Μπούκουρας Νικολάου Ευστάθιος
ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Αλεξόπουλος Δημητρίου Χρυσοβαλάντης
ΛΑΡΙΣΗΣ

Ηλιόπουλος Κωνσταντίνου Παναγιώτης
ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
Κουκούτσης Νικολάου Δημήτριος
ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Κούζηλος Παναγιώτη Νικόλαος
Α” ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Λαγός Ευαγγέλου Ιωάννης
Β” ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Ματθαιόπουλος Παύλου Αρτέμιος
ΣΕΡΡΩΝ

aftodioikisi.gr

ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ -ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ : ΝΕΟ ΠΑΓΟ ΣΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΒΑΖΕΙ Η ΤΡΟΪΚΑ


Χωρίς απάντηση επί των αιτημάτων του Κ. Μητσοτάκη αποχώρησαν και από τη σημερινή δεύτερη (δίωρη) συνάντηση οι εκπρόσωποι της Τρόικας, απογοητεύοντας τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης που ανέμενε μία κίνηση καλής θέλησης από τους δανειστές μας. Οι κύριοι Τόμσεν, Μαζούχ και Μορς συζήτησαν μεν τα θέματα της (δίμηνης τρίμηνης) παράτασης αλλά και της αποδοχής να μετρήσουν στις απολύσεις οι συμβασιούχοι που παραμένουν στο Δημόσιο με προσωρινές διαταγές αλλά και όσοι αποχωρήσουν από τις αμυντικές βιομηχανίες,   με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου ωστόσο για μία ακόμη φορά έβαλαν «πάγο» στα αιτήματα του κ. Μητσοτάκη.
Πάντως, συνεργάτες του υπουργού με τους οποίους συνομίλησε η aftodioikisi.gr, υποστήριζαν ότι η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα, ενώ προσπαθούσαν να μεταδώσουν κλίμα αισιοδοξίας λέγοντας χαρακτηριστικά: «Εμείς προχωράμε το σχεδιασμό μας με βάση το Δεκέμβριο. Όσο όμως μένει ανοιχτή η συζήτηση με τους εκπροσώπους της Τρόικας μπορούμε να ελπίζουμε ότι θα πάρουμε παράταση».  Όσο για το θέμα των απολύσεων, τόνιζαν ότι «αυτό δεν αφορά μόνο το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης αλλά γενικότερα την κυβέρνηση».
Παιχνίδι τακτικής
Παράλληλα, οι ίδιοι κύκλοι απέδιδαν τη στάση της Τρόικας και ένα «παιχνίδι τακτικής», με την έννοια της πίεσης στην ελληνική κυβέρνηση να προετοιμάσει τη διαθεσιμότητα και τις απολύσεις του Δεκεμβρίου το συντομότερο.
Η συζήτηση με τους εκπροσώπους των δανειστών αναμένεται να συνεχιστεί με την επιστροφή τους στην Αθήνα στις 16 Οκτωβρίου, για τη β” φάση της αξιολόγησης, οπότε και υποστίθεται ότι νθα απαντήσουν επί των αιτημάτων που έχει θέσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ανοιχτό παραμένει το μέτωπο και με τις αμυντικές βιομηχανίες, αφού οι χθεσινές μαραθώνιες επαφές της τρόικα με το οικονομικό επιτελείο απέβησαν άκαρπες. Το θέμα αυτό δεν αποκλείεται να συζητηθεί στη συνάντηση που θα έχει ο Αντώνης Σαμαράς με τους εκπροσώπους των δανειστών το πρωί του Σαββάτου.

aftodioikisi.gr

ΑΙΦΝΙΔΙΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΠΑΛΗΟΥ



Έφυγε από την ζωή σήμερα τα ξημερώματα σε ηλικία 52 ετων ο γνωστός τυπογράφος ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΑΛΗΟΣ, ο οποίος τα τελευταία χρόνια  είχε δραστηριότητα και στον εκδοτικό χώρο εκδίδοντας κυρίως έργα Χίων συγγραφέων.