Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013

AΛΛΑΓΕΣ ΣΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΛΟΙΩΝ



Το τοπίο των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών φυσικά και δεν έμεινε ανεπηρέαστο από την οικονομική κρίση, γεγονός που αποτυπώνεται στο πρόγραμμα των εβδομαδιαίων δρομολογίων, τα οποία από τις αρχές του Σεπτέμβρη περιορίστηκαν σε 6, με τις δύο εταιρείες, που έχουν πλοίο τους στη γραμμή Χίου – Πειραιά, να εκτελούν εναλλάξ τα δρομολόγια, καθημερινά, εκτός Σαββάτου, ημέρα που ούτε μπορείς να ταξιδέψεις ακτοπλοϊκώς από Χίο για Πειραιά, ούτε από Πειραιά για Χίο.

Κι αν αυτές είναι οι φθινοπωρινές συνθήκες, τουλάχιστον με βάσει το πλάνο των δρομολογίων που έχει δημοσιευθεί και καλύπτει το διάστημα μέχρι τέλος Οκτωβρίου, άγνωστο είναι ακόμα αν θα υπάρξουν κι άλλες περικοπές, εν’ όψει χειμερινών δρομολογίων, που αναμένεται να ανακοινωθούν αυτές τις ημέρες από την HSWκαι την BSF.


alithia.gr

ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ... ΣΤΟΛΟΣ ΠΕΡΝΟΥΣΕ ΣΥΡΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 10 ΣΚΑΦΗ


Οι αστυνομικές αρχές των Μούγλων συνέλαβαν 18 άτομα, μεταξύ των οποίων μία γυναίκα, που φυγάδευαν με πολυτελή σκάφη άτομα που διέφευγαν από τον πόλεμο στη Συρία.

Τουρκικός... στόλος περνούσε Σύρους μετανάστες στην Ελλάδα
Οπως μετέδωσε το πρακτορειο ΑΝΑΤΟΛΗ οι πρόσφυγες μεταφέρονταν από τα σύνορα με τη Συρία, με ειδικά «μίνι μπας» για να τα φυγαδευθούν με πολυτελή σκάφη στα ελληνικά νησιά.
Το δίκτυο χρέωνε 3.000 ευρώ για κάθε ενήλικα και 2.000 ευρώ για κάθε παιδί.

Επικεφαλής του δικτύου ήταν ένα άτομο που είχε και πάλι καταδικαστεί στο παρελθόν για την ίδια δραστηριότητα και είχε μόλις αποφυλακιστεί.

Η αστυνομία παρακολουθούσε το δίκτυο για πολλούς μήνες και για την εξάρθρωση του οργανώθηκε επιχείρηση ταυτόχρονα στα Μούγλα, στην 'Αγκυρα, στο 'Αίντιν, στη Σμύρνη, στη Μερσίνη και στο Οσμάνιγιε.

Κατά τις συλλήψεις κατασχέθηκαν 10 ταχύπλοα σκάφη, δύο σκάφη ζόντιακ, δύο λεωφορεία, ένα αυτοκίνητο και 23.500 ευρώ.
Πηγή: ΑΜΠΕ

ethnos.gr

ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ Η ΔΟΣΗ ΛΟΓΩ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑΣ - ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ


Κανένα μήνυμα δεν έχει η κυβέρνηση από τις Βρυξέλλες σχετικά με το πότε θα εκταμιευθεί η επόμενη δόση του 1 δισ ευρώ. Στο επόμενο Γιούρογκρουπ της 14ης Οκτωβρίου δεν φαίνεται ότι θα δοθεί το πράσινο φως, παρά μόνο αν έχει βρεθεί λύση εδώ σε σχέση με τα προαπαιτούμενα που βρίσκονται σε εκκρεμότητα. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η μεγαλύτερη ανάμεσα στις εκκρεμότητες είναι η λίστα με τα ονόματα των 1349 διοικητικών υπαλλήλων ΑΕΙ-ΤΕΙ που δεν έχουν ακόμη βρεθεί. Αδιέξοδο υπάρχει και σε σχέση με την αναδιάρθρωση των ΕΑΣ-ΕΛΒΟ-ΛΑΡΚΟ, ενώ η Τρόικα δεν έχει συμφωνήσει να συμπεριληφθούν στις 4.000 απολύσεις οι συμβασιούχοι που παραμένουν στη θέση τους βάσει προσωρινών δικαστικών αποφάσεων και πρόκειται να χάσουν τη δουλειά τους μέχρι το τέλος του χρόνου, βάσει του κυβερνητικού σχεδιασμού.
Την επόμενη εβδομάδα θα οριστικοποιηθεί ο ενιαίος φόρος ακινήτων, ενώ επίσης υπάρχει πίεση για την ιδιωτικοποίηση των ΕΥΔΑΠ ΕΥΑΘ.

aftodioikisi.gr

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΣΤΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ




Στα πλαίσια του προγράμματος διαλέξεων του Ελληνικού Ινστιτούτου Ναυτικής Τεχνολογίας, ο κ. Δήμος Ηλιόπουλος, Διπλ. Ναυπηγός Μηχανολόγος ΕΜΠ, Διευθυντής Νέων Κατασκευών Πλοίων, Evalend Shipping Co. S.A. /Αθήνα, θα αναπτύξει το θέμα:

«Ρόλος/ Καθήκοντα/ Δυνατότητες & Προοπτικές Απασχόλησης του Ναυπηγού Μηχανολόγου & Ναυτικού Μηχανολόγου μέσα από τις Δραστηριότητες της (ελληνόκτητης) Ναυτιλιακής Εταιρείας»

H διάλεξη θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου στις 6 το απόγευμα στην αίθουσα Εκδηλώσεων «Ευρώπη» της «Νομικής Βιβλιοθήκης», Μαυρομιχάλη 23, Αθήνα, τηλ. 210 3678800 (βρίσκεται πίσω ακριβώς από το κτίριο «Χημείο», κέντρο Αθήνας).

Μετά την παρουσίαση θα ακολουθήσει συζήτηση - ερωτήσεις καθώς και δεξίωση – δείπνο (που προσφέρεται απο τον Νηογνώμονα DNV CLASS).

Η συμμετοχή είναι ελεύθερη.


portnet.gr

ΥΠΕΣ : 104.475.474 ΕΥΡΩ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΚΑΙ 2.432.956 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΑ ΚΗΦΗ


Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Γιάννης Μιχελάκης υπέγραψε απόφαση σύμφωνα με την οποία κατανέμει, από το λογαριασμό του Υπουργείου που τηρείται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, το ποσό των 104.475.474 ευρώ στους δήμους της χώρας ως τακτική επιχορήγηση για το μήνα Σεπτέμβριο.
Το παραπάνω ποσό προορίζεται για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών και λοιπών γενικών δαπανών των δήμων και κατά προτεραιότητα δαπανών μισθοδοσίας του προσωπικού τους.
Επίσης με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών κ. Γιάννη Μιχελάκη διατίθεται το ποσό των 2.432.956 ευρώ για τη συνέχιση της απρόσκοπτης λειτουργίας των ΚΗΦΗ ( Κέντρων Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων) και των ΚΔΗΦ ΑμεΑ ( Κέντρων Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας ΑμεΑ).
Χθες, ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Γιάννης Μιχελάκης υπέγραψε απόφαση σύμφωνα με την οποία κατανέμεται το συνολικό ποσό των 112.988.331 ευρώ, αποκλειστικά και μόνο για την καταβολή των προνοιακών επιδομάτων στους κατά νόμο δικαιούχους αυτών, για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο του 2013.
Το παραπάνω ποσό κατανέμεται από λογαριασμό που τηρείται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και ανήκει στο Υπουργείο Εσωτερικών.

aftodioikisi.gr

MEΓΑΛΑ ΕΡΓΑ : ΟΙ ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΧΑΜΕΝΕΣ ΠΕΡΦΕΡΕΙΕΣ - ΣΤΗ 10η ΘΕΣΗ ΜΕ ΜΟΛΙΣ 3 ΕΡΓΑ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ


Κερδισμένες και  χαμένες περιφέρειες της χώρας αναδεικνύει ο νέος κατάλογος με τα μεγάλα έργα στη χώρα.
Η Περιφέρεια με τα περισσότερα μεγάλα έργα σε εξέλιξη είναι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Ανάμεσα στα μεγάλα έργα συναντάμε τα έργα Μετρό, έργα της Εγνατίας αλλά και του Δήμου Θεσσαλονίκης.
Συνολικά πραγματοποιούνται 28 μεγάλα έργα που περιλαμβάνονται στον κατάλογο. Δεύτερη έρχεται η Περιφέρεια Αττικής με 15 έργα. Ανάμεσα τους έργα Μετρό, Τραμ, οδικά και έργα αποχέτευσης.
Η Περιφέρεια Αττικής έχει σταθερά λιγότερα έργα τα τελευταία χρόνια και έχει χάσει τα πρωτεία από την Κεντρική Μακεδονία εδώ και τουλάχιστον 4 χρόνια.
Στην τρίτη θέση είναι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με 12 έργα.  Ανάμεσα στα μεγάλα έργα είναι Σιδηροδρομικά, τα έργα της Ολυμπίας Οδού, της Ιόνιας Οδού και έργα ύδρευσης, λιμενικά κλπ
Στην τέταρτη θέση είναι η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας με 7 έργα. Περιλαμβάνονται έργα ενέργειας, οδικά, ύδρευσης κ.α Πάντως, το μεγαλύτερο έργο στην Ελλάδα πραγματοποιείται στην Δυτική Μακεδονία και συγκεκριμένα μιλάμε για το έργο της νέας λιγνιτικής μονάδας της ΔΕΗ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ 5.
Στην πέμπτη θέση με 6 έργα (η κάθε μία) ισοβαθμούν οι Περιφέρειες Κρήτης, Πελοποννήσου, Θεσσαλίας.
Στην όγδοη θέση με 5 έργα (η κάθε μία) ισοβαθμούν οι Περιφέρειες Ηπείρου, Στερεάς Ελλάδας Στην δέκατη θέση με 3 έργα (η κάθε μία ) ισοβαθμούν οι Περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και Βορείου Αιγαίου
Στην δωδέκατη θέση με 2 έργα είναι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγάιου και τελευταία με μόλις ένα έργο είναι η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.
Θα πρέπει να επισημάνουμε πως τα έργα είναι ευμετάβλητα και καθώς ολοκληρώνονται φέυγουν από τον κατάλογο και αφαιρούνται από το «σκορ» των Περιφερειών. Για παράδειγμα το οδικό έργο Κομοτηνή-Σύνορα που παραδόθηκε πριν ένα μήνα αφαιρέθηκε από τη λίστα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας. Αντίστοιχα τα νέα έργα προστίθενται, όπως π.χ το έργο της διαπλάτυνσης του Διαύλου Λευκάδας που προστέθηκε στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.
ΠΗΓΗ: Υποδομές

ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ


Η συζήτηση για τις υποψηφιότητες που θα υποστηρίξει η ΝΔ στις αυτοδιοικητικές εκλογές ξεκίνησε ατύπως και υπό εχεμύθεια στο επιτελείο Σαμαρά. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, αποφασίστηκε ότι θα επιλεγούν πολιτικές υποψηφιότητες στους τρεις μεγάλους Δήμους: Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πειραιά.
Το σκεπτικό έχει ως εξής:
-Το πολιτικό συμπέρασμα από τις αυτοδιοικητικές εκλογές (ποιος κέρδισε, ποιος έχασε) θα είναι καθαρό μόνο στους μεγάλους δήμους και στις περιφέρειες. Επομένως, η ΝΔ πρέπει να κάνει επίδειξη δύναμη.
-Λόγω της προηγούμενης ανατροπής σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη με την εκλογή των Γ. Καμίνη και Γ. Μπουτάρη, θεωρείται ότι παρά την κυβερνητική φθορά μπορεί να αποκατασταθεί η αυτοδιοικητική γαλάζια τάξη, λόγω της φθοράς των σημερινών δημάρχων.
-Επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ θα δοκιμάσει τις δυνάμεις του με πολιτικές υποψηφιότητες, η ΝΔ θα έδειχνε αδυναμία αν δεν ακολουθούσε τον ίδιο δρόμο τουλάχιστον στους μεγάλους δήμους.
-Η συσπείρωση της κομματικής βάσης κρίνεται αναγκαία ενόψει και των εθνικών εκλογών, όποτε γίνουν.
-Κοινές υποψηφιότητες με το ΠΑΣΟΚ στους μεγάλους δήμους θα ενοχλούσαν βαθύτατα τη γαλάζια βάση.
-Ο πολιτικός έλεγχος των μεγάλων δήμων προσφέρει δυνατότητες ανάδειξης του στελεχιακού δυναμικού της ΝΔ και της ενίσχυσης επιρροής στις τοπικές κοινωνίες.
Ειδικότερα:
Στην Αθήνα, φαβορί ήταν ο Νίκος Δένδιας προ των διώξεων μελών της Χρυσής Αυγής. Παραμένει φαβορί, αλλά πλέον κρατά αυτός τα κλειδιά, δηλαδή θα είναι υποψήφιος μόνο αν θέλει. Αλλο όνομα που ακούγεται έντονα είναι η υπουργός Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη.
Ο Νικήτας Κακλαμάνης έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον, αλλά η Συγγρού δεν ενθαρρύνει αυτή την υποψηφιότητα.
Στη Θεσσαλονίκη, τα ονόματα που υπάρχουν στο τραπέζι είναι ο Κ. Γκιουλέκας (επειδή έχει εκδηλώσει ο ίδιος ενδιαφέρον), ο Υπουργός Μακεδονίας Θράκης Θ. Καράογλου, ο υφυπουργός ΠΕΚΑ Στ. Καλαφάτης(αν και δεν ενδιαφέρεται σύμφωνα με συνομιλητές του), η Ελενα Ράπτη (λόγω της κινητικότητας που εκδηλώνει τελευταία) και ο γενικός γραμματέας δημοσίων έργων Στράτος Σιμόπουλος.
Είναι βέβαιο ότι θα υποστηριχθεί ο εν ενεργεία δήμαρχος Βασίλης Μιχαλολιάκος στον Πειραιά, ο οποίος συνδέεται και με κουμπαριά με τον πρωθυπουργό.

aftodioikisi.gr