Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

ΜΕΙΟΝ 12,5% ΟΙ ΠΟΡΟΙ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΓΙΑ ΤΟ 2014 - ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ


Μείον 12,5% οι πόροι των δήμων για το 2014 - Οι αντιδράσεις
Ακόμα μια χρονιά μείωσης των πόρων των δήμων, το 2014, καθώς, σύμφωνα με τον Κρατικό Προϋπολογισμό, για την ερχόμενη χρονιά, προβλέπεται νέο "ψαλίδι" στην χρηματοδότηση των Πρωτοβάθμιων Ο.Τ.Α., της τάξης του 12,5%.
Το μεγάλο αυτό ζήτημα απασχόλησε τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, με τους δημάρχους να κάνουν λόγο για «νέα επιχείρηση εξόντωσης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης». 
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, μέσα στην επόμενη χρονιά, οι δήμοι θα δουν τους πόρους τους να μειώνονται κατά 50 εκατ. ευρώ από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους και 110 εκατ. ευρώ από τη ΣΑΤΑ, ενώ, βάσει υπολογισμών των ανθρώπων της ΚΕΔΕ, με τις "παράπλευρες" επιπλέον μειώσεις, το "μαχαίρι" θα φτάσει τα 250 εκατ. ευρώ!
Η ΚΕΔΕ σκοπεύει να αντιδράσει, αρχικά διοργανώνοντας Έκτακτο Συνέδριο μέσα στο Νοέμβριο, για το θέμα των Οικονομικών και την αξιολόγηση της πορείας των δήμων. 
Άμεσα, επίσης, θα επιδιώξει συνάντηση με την Ένωση Περιφερειών Ελλάδας, για το συντονισμό κοινού αγώνα, ενώ θα ζητήσει επίσημη ενημέρωση από την ηγεσία του Υπουργείο Οικονομικών, έχοντας πάντα στόχο και το - σε εκκρεμότητα - ραντεβού με τον Πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά και τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, Ευάγγελο Βενιζέλο.
Στις οικονομικές αντιπροτάσεις της, η ΚΕΔΕ ζητά αύξηση του ποσού που λαμβάνουν οι δήμοι από το «Πράσινο Ταμείο» από το 2,5%, που είναι σήμερα, στο 10%, οικονομική επιχορήγηση για ενίσχυση των Κοινωνικών Δομών των ΟΤΑ, καθώς οι νέες μειώσεις καθιστούν ιδιαιτέρως δύσκολη τη συντήρησή τους, ενώ θα διεκδικήσει διακριτή χρηματοδότηση από το νέο ΕΣΠΑ.
Νομοσχέδιο αλλαγής του «Καλλικράτη»
Το Δ.Σ. συζήτησε, επίσης, και το προσχέδιο νομοσχεδίου - "σκούπα" για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, το οποίο είχε αποστείλει ο Υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης, στην ΚΕΔΕ, αλλά στη συνέχεια «πάγωσε» προσωρινά. 
Το νομοσχέδιο αφορά σε αλλαγές στον «Καλλικράτη», με τροποποίηση, μεταξύ άλλων, των διοικητικών ορίων κάποιων δήμων.
Κατά τη συνεδρίαση διατυπώθηκαν αντιρρήσεις, σχετικά με το «σπάσιμο» του Δήμου Κέρκυρας σε τρεις δήμους και του Δήμου Μυτιλήνης σε τέσσερις. 
Επίσης, αρνητική είναι η ΚΕΔΕ στη ρύθμιση που προβλέπει ότι, όταν ο «Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης» σε ένα δήμο δεν εκλέγεται μετά από τρεις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, να διορίζεται από τον Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης. 
Οι παρατηρήσεις της ΚΕΔΕ 
Στις παρατηρήσεις της ΚΕΔΕ στο προσχέδιο του νομοσχεδίου, που μοιράσθηκαν στους παρισταμένους, περιλαμβάνονται ρυθμίσεις για τα Οικονομικά των δήμων: νέα χρονικά περιθώρια για το «Οικονομικό Παρατηρητήριο», σύναψη Προγραμματικών Συμβάσεων με επιχειρήσεις, απαλλαγή Δημοτικών Επιχειρήσεων από τον προληπτικό έλεγχο, ρυθμίσεις δανείων, απλοποίηση διαδικασιών ενοικίασης σχολικών κτιρίων, αλλαγές στο εργολαβικό όφελος, νέες διαδικασίες διαγωνισμών, ανάθεση έργων και προμηθειών, αλλαγές στις κατανομές του Προγράμματος «ΑΚΣΙΑ», που αφορά στην οικονομική εξυγίανση των δήμων, τη χρηματοδότηση των δήμων για την εκτέλεση έργων τοπικής σημασίας και την επιβράβευση, με τη μορφή επιχορήγησης, των δήμων που επιδεικνύουν χρηστή οικονομική διαχείριση. 
Επίσης, προτείνονται ρυθμίσεις για εργασιακά θέματα (αλλαγές όρων πρόσληψης με τα ανταποδοτικά, θέματα μετατάξεων εργαζομένων) αλλά και θέματα των αιρετών (αντιμισθίες δημοτικών συμβούλων, συνενώσεις και "σπάσιμο" δήμων). 
Κατάργηση του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ITA)
Στο προσχέδιο περιλαμβάνεται, τέλος, η κατάργηση του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΙΤΑ) και η ενσωμάτωση όλου του προσωπικού του στην ΚΕΔΕ. 
Οι εργαζόμενοι της ΚΕΔΕ, σε σχετική ανακοίνωσή τους, διατυπώνουν την ανησυχία τους σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, «που θα διπλασιάσει το προσωπικό του "νέου Οργανισμού" και κατά συνέπεια τις δαπάνες λειτουργίας» όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν

epoli.gr

ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΛΟΓΩ ΕΚΛΟΓΩΝ


Κίνητρο για τη συμμετοχή υποψήφιων δημοτικών και περιφερειακών συμβούλων στις επερχόμενες εκλογές, που, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, αποτελούν είδος εν ανεπαρκεία, δίνει το υπουργείο Εσωτερικών με διάταξη που πρόκειται να περιληφθεί στον αντι-καλλικράτη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, με τη διάταξη το υπουργείο επαναφέρει την αποζημίωση ανά συνεδρίαση για τους δημοτικούς και περιφερειακούς συμβούλους, που είχε διακοπεί με την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου (4093/12) από τη Βουλή. Συγκεκριμένα, όπως οριζόταν στο νόμο 4093/12: «από 1.1.2013, τα μέλη των δημοτικών συμβουλίων, των οικονομικών επιτροπών των δήμων, των επιτροπών ποιότητας ζωής και των λοιπών επιτροπών των δημοτικών συμβουλίων των δήμων, καθώς και των διοικητικών επιτροπών του άρθρου 164 του ν.3852/2010 (Α” 87) δε λαμβάνουν αποζημίωση για τη συμμετοχή τους στις συνεδριάσεις των ανωτέρω οργάνων.»
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες στο σκεπτικό, όπως αποτυπώνεται στην αιτιολογική έκθεση, τονίζεται ότι είναι εύλογη η επαναφορά της αποζημίωσης που να καλύπτει τουλάχιστον εν μέρει τα έξοδα μετακίνησης και διατροφής  των δημοτικών και περιφερειακών συμβούλων καθώς σε διαφορετική περίπτωση δημιουργείται αντικίνητρο για τη συμμετοχή τους με αποτέλεσμα σε πολλές περιπτώσεις να μην υπάρχει απαρτία στις συνεδριάσεις.
Τι προβλέπουν τα δύο άρθρα
Συγκεκριμένα, τα δύο άρθρα που προβλέπονται στο αρχικό νομοσχέδιο που αποσύρθηκε και αφορούν τους δημοτικούς συμβούλους (σ.σ. προβλέπονται αντίστοιχα και για τους περιφερειακούς), προβλέπουν:
- «Τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου, πλην αυτών που λαμβάνουν αντιμισθία, τα οποία μετέχουν στις συνεδριάσεις του δικαιούνται αποζημίωση για τη συμμετοχή τους στις συνεδριάσεις μέχρι και δεκαπέντε συνεδριάσεις το χρόνο. Η αποζημίωση αυτή είναι ίση με ποσοστό επί των μηνιαίων εξόδων παράστασης του δημάρχου.».
-«Τα μέλη της οικονομικής επιτροπής, πλην αυτών που λαμβάνουν αντιμισθία, τα οποία μετέχουν στις συνεδριάσεις της δικαιούνται αποζημίωση για την συμμετοχή τους στις συνεδριάσεις μέχρι και δεκαπέντε συνεδριάσεις το χρόνο.»

aftodioikisi.gr

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ 1.364 ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ


Εγκρίθηκε η πρόσληψη των πτυχιούχων φυσικής αγωγής μετά από την Κοινή Υπουργική Απόφαση που συνυπέγραψε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιάννης Ανδριανός.
Οι 1.364 πτυχιούχοι φυσικής αγωγής θα απασχοληθούν με οκτάμηνη σύμβαση στους ΟΤΑ, καθώς και σεΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ για τα προγράμματα «Άθληση για Όλους» της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού σε όλη την επικράτεια.
Η έγκριση των θέσεων γίνεται από το Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού, ύστερα από αιτήματα των συγκεκριμένων φορέων και τα κριτήρια της πρόσληψης ορίζονται από το οργανωτικό πλαίσιο των προγραμμάτων «Άθληση για Όλους», όπως αναφέρονται στο υπ’ αριθμό ΦΕΚ 2527, τεύχος Β’.
Ο χαρακτήρας των προγραμμάτων αυτών είναι ανταποδοτικός και συμβάλλει στη μείωση των δαπανών. Το προσωπικό αμείβεται αποκλειστικά:
  •  Από τα αντίτιμα που καταβάλλουν οι εξυπηρετούμενοι πολίτες (το συνολικό ποσό βεβαιώνεται κάθε φορά από τις Οικονομικές Υπηρεσίες του εκάστοτε Δήμου).
  • Μέσω της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού έως το ύψος της προβλεπόμενης ΚΑΕ.
  • Μέσω δωρεών και χορηγιών.

aftodioikisi.gr

ΣΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ Η ΜΠΑΛΑ ΓΙΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ - ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ


Συνεδριάζει στις 13:30 μμ στο Μέγαρο Μαξίμου το κυβερνητικό συμβούλιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.
Στο επίκεντρο θα βρεθεί το θέμα της κινητικότητας των δημοσίων υπαλλήλων με δεδομένη την εμπλοκή στη διαπραγμάτευση με την Τρόικα. Αυτή τη στιγμή τα προβλήματα διαμορφώνονται ως εξής:
-Δεν έχουν βρεθεί τα ονόματα 1.349 διοικητικών υπαλλήλων ΑΕΙ για να συμπληρωθεί η λίστα των 12.500 «διαθέσιμων» του Σεπτεμβρίου. Η προθεσμία για ηλεκτρονική απογραφή λήγει τη Δευτέρα και όσοι δεν απογραφούν θα τεθούν σε αυτοδίκαιη αργία.
-Η Τρόικα απορρίπτει το αίτημα του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη για παράταση λίγων στο δεύτερο κύμα της διαθεσιμότητας, άλλων 12.500 το Δεκέμβριο.
-Σε σχέση με τη δεύτερη λίστα των 12.500 «διαθεσιμότητας» δεν έχει γίνει σοβαρή προεργασία, δεν προχωρά η αξιολόγηση των δομών στους ΟΤΑ και σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου, ενώ καταγράφεται απροθυμία από τους περισσότερους υπουργούς να «δώσουν» κόσμο λόγω πολιτικού κόστους.
-Η Τρόικα δεν αναγνωρίζει ως απολυμένους όσους θα αποχωρήσουν από ΕΑΣ-ΕΛΒΟ-ΛΑΡΚΟ, ως προς την αναδιάρθρωση των οποίων, άλλωστε, δεν υπάρχει συμφωνία.
-Η Τρόικα δεν αναγνωρίζει ως απολυμένους τους συμβασιούχους που μένουν στη θέση τους με προσωρινές δικαστικές αποφάσεις και πρόκειται να χάσουν τη δουλειά τους με ρύθμιση του υπουργείου Δικαιοσύνης.
-Υπάρχει μνημονιακή δέσμευση για 4.000 απολύσεις μέχρι το τέλος του χρόνου, 2.000 απολύσεις εφόσον συμπεριληφθούν οι απολυμένοι της ΕΡΤ.
O πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος αναλαμβάνει την ευθύνη μιας πολιτικής διαπραγμάτευσης με τους πιστωτές, για να αρθεί το αδιέξοδο που δημιουργείται με την απαίτηση για μέτρα 2 δισ ευρώ το 2014, θα πάρει τις τελικές αποφάσεις σε σχέση με τη διαθεσιμότητα και τις απολύσεις. Βουλευτές της ΝΔ ζητούν σκλήρυνση στάσης απέναντι στη Τρόικα, παρόλο που στην πλειοψηφία τους δεν θέλουν πρόωρες εκλογές. Αντιλαμβάνονται, όμως, ότι τα όρια της κοινωνικής αντοχής έχουν ήδη εξαντληθεί και αυτό από μόνο του παράγει πολιτικές εξελίξεις.

aftodioikisi.gr

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Συνάντηση με τη Γενική Γραμματέα Πολιτισμού κα Λίνα Μενδώνη είχε χθες, ο βουλευτής  Χίου Κώστας Τριαντάφυλλος, στην οποία συμμετείχε και ο αντιδήμαρχος του Δήμου Χίου κ. Νίκος Νύκτας.
Ο άξονας της συζήτησης περιεστράφη σε θέματα που αφορούν τον Ανάβατο. Αφού πραγματοποιήθηκε εκτενής ενημέρωση για την κατάσταση, αποφασίστηκε να προγραμματιστεί συνεδρίαση στη Χίο, τον προσεχή Δεκέμβριο, στην οποία θα κληθούν να συμμετάσχουν η κα Μενδώνη, ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου, η Γενική Γραμματέας του ΥΠΕΚΑ και οι αρμόδιοι τοπικοί φορείς, ώστε να αναζητηθούν τρόποι και εναλλακτικές λύσεις για το έργο και τα ζητήματα που αφορούν χρήση γης στην περιοχή.
Εκτενώς, συζητήθηκε η εμπλοκή στο φράγμα «Κόρης Γεφύρι», εξαιτίας των αρχαιολογικών ευρημάτων και οι εξελίξεις για την ομαλή ολοκλήρωση του έργου.

Η κα Γενική δεσμεύτηκε για τη χρηματοδότηση του Κέντρου Ομηρικής Προβολής, στη Δασκαλόπετρα, όταν παρθούν οι τελικές αποφάσεις από την τοπική κοινωνία και υπάρξει η εκπόνηση της σχετικής μελέτης.

ΦΙΛΟΙ ΟΙΝΟΥΣΣΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΩΝ ΧΙΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ



Ο Σύλλογος «Φίλοι Οινουσσών» και ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Χίου «ΕλπίΖΩ»διοργανώνουν ενημερωτική εκδήλωση για την πρόληψη και αντιμετώπιση του καρκίνου τηνΠέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013 στις 6 μ.μ. στην Αίθουσα «Μαρίας Παντ. Λαιμού» στις Οινούσσες.
Ομιλητές στην εκδήλωση θα είναι:
-         Ο κ. Δημήτριος Γεντσίδης, Μαιευτήρ - Γυναικολόγος με θέμα: «Γυναικολογικός καρκίνος: πρώϊμα συμπτώματα-πρόληψη»
-         Ο κ. Αδαμάντιος Εμ. Κάβουρας, Msc, FEBU, Χειρουργός Ουρολόγος -Ανδρολόγος με θέμα: «Καρκίνος του προστάτη: από την έγκαιρη διάγνωση στην αποτελεσματική θεραπεία».
Παράλληλα, το Δ.Σ. του Συλλόγου Καρκινοπαθών Χίου «ΕλπίΖΩ» θα ενημερώσει το κοινό για τις δράσεις, τις προσπάθειες και τους στόχους του σωματείου.
Η εκδήλωση τελείται ως πνευματικό μνημόσυνο για την Μαρία Παντ. Λαιμού, πολύτιμη αρωγό των καρκινοπαθών, Μεγ. Ευεργέτιδα του Αντικαρκινικού Κέντρου «Αγ. Σάββας» των Αθηνών.
Προσκαλείσθε να παραστείτε και να συμμετάσχετε ενεργά στην εκδήλωση και στη συζήτηση, που θ’ ακολουθήσει.
Τα Διοικητικά Συμβούλια του Συλλόγου Καρκινοπαθών Χίου «ΕλπίΖΩ» και του Συλλόγου «Φίλοι Οινουσσών».

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΗ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΣΤΟ ΦΡΑΓΜΑ ΚΟΡΗΣ ΓΕΦΥΡΙ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΧΥΤΑ



Με ικανοποιητικό ρυθμό και εντός των προβλεπόμενων χρονοδιαγραμμάτων εξελίσσονται οι εργασίες δυο σημαντικών έργων για τη Χίο.
Πρόκειται για την Οδό πρόσβασης στο ΧΥΤΑ Ν. Χίου και την Ολοκλήρωση του Φράγματος Κόρης Γεφύρι.


Από το Γραφείο Τύπου της  Περιφερειακής Ενότητας Χίου




Φ,Ο,Β ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΓΟΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΦΗΒΟΥΣ




Την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013 και  ώρα  18:00 –  έως 20:00  στην αίθουσα εκδηλώσεων του Φ.Ο.Β,  θα πραγματοποιηθεί η πρώτη από τις προγραμματισμένες  συναντήσεις ευαισθητοποίησης γονέων, που  αφορούν  την ασφαλή  χρήση του διαδικτύου από τα παιδιά και τους εφήβους.  Θέματα που θα συζητηθούν: Έφηβοι και κοινωνική δικτύωση,  Διαδικτυακά παιχνίδιαΓονικός έλεγχος,  Εθισμός στο διαδίκτυο και ο ρόλος της οικογένειας,
Την επιστημονική ευθύνη των συναντήσεων έχει το Κέντρο Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων & Προαγωγής Ψυχοκοινωνικής Υγείας Χίου και ο  Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πληροφορικής Χίου.
  Η συμμετοχή είναι δωρεάν.
 Πληροφορίες - δηλώσεις συμμετοχής:  
Φράγκου – Κωστάλα Ευαγγελία ( Τηλ.: 22710 94093 & 6949271832
Νικολάου Αντώνης  (Τηλ. 22710 93949 & 6977945900).
         
ΑΠΟ ΤΟ  ΔΣ ΤΟΥ ΦΟΒ

"ΑΠΑΝΘΡΩΠΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ" ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΧΙΟΥ

Θέμα: ΑΠΑΝΘΡΩΠΗ Η ΜΗ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΒΟΗΘΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΧΙΟΥ

Η απάνθρωπη κατάσταση που επικρατεί στην Ειδική Αγωγή, τα σημάδια της σκόπιμης εγκατάλειψης και μεθοδευμένης υπονόμευσης του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα της συνολικά, αποτυπώνονται και στη Χίο στο Ειδικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο.

Η κυβέρνηση της ΝΔ – ΠΑΣΟΚ εξακολουθεί να εγκληματεί σε βάρος των παιδιών των ειδικών σχολείων και νηπιαγωγείων της χώρας, να καταδικάζει χιλιάδες παιδιά με ειδικές ανάγκες, στερώντας τους ακόμη και το στοιχειώδες δικαίωμα στην αυτοεξυπηρέτηση, τη στοιχειώδη εκπαίδευση, την εργασία, οδηγώντας τις οικογένειές τους σε απόγνωση και τους εργαζόμενους της ειδικής αγωγής στην ανεργία.
Η πολιτική της εγκατάλειψης που εφαρμόζει η κυβέρνηση είναι το όχημα για την ιδιωτικοποίησή της Ειδικής Αγωγής με γοργούς ρυθμούς.

50 μέρες από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και δεν έχει τοποθετηθεί το ειδικό επιστημονικό και βοηθητικό προσωπικό στο ειδικό σχολείο και νηπιαγωγείο Χίου με ό,τι σημαίνει αυτό για παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς.

Χιλιάδες χαμένες εκπαιδευτικές ώρες, που για την Ειδική Αγωγή σημαίνει πολλά!!! Χιλιάδες εργαζόμενοι άνεργοι βρίσκονται σε δεινή θέση!!! Χιλιάδες παιδιά θύματα της εγκληματικής ταξικής πολιτικής της συγκυβέρνησης.

Καλούμε γονείς, εκπαιδευτικούς, φορείς αναπήρων στο νησί να πάρουν μέρος στον αγώνα για τη διεκδίκηση αξιοπρεπούς εκπαίδευσης και ζωής. Να πάρουν μέρος στους αγώνες που έρχονται ενάντια στη βάρβαρη πολιτική με αίτημα την άμεση πρόσληψη του αναγκαίου Επιστημονικού και βοηθητικού προσωπικού στο ειδικό σχολείο και Νηπιαγωγείο Χίου.