Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ : ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΥΜΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ


Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης θα πρέπει να παρουσιάσει την επόμενη εβδομάδα στους επικεφαλής του κλιμακίου της Τρόικας ολόκληρη τη λίστα της διαθεσιμότητας του Σεπτεμβρίου, με συμπληρωμένα δηλαδή τα 1.349 ονόματα των διοικητικών υπαλλήλων ΑΕΙ που θα μπουν στο πρόγραμμα της κινητικότητας.
Οι εκπρόσωποι των πιστωτών θα δώσουν επίσης την απάντησή τους στο αίτημα της ελληνικής πλευράς για παράταση στην εφαρμογή του μέτρου της διαθεσιμότητας που αφορά άλλους 12.500 το Δεκέμβριο. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν ενδείξεις για θετική ανταπόκριση. Αυτό φέρνει σε δύσκολη θέση, αν όχι σε αδιέξοδο, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, αφού δεν έχει γίνει κανενός είδους προεργασία για το δεύτερο κύμα της «κινητικότητας», ενώ το πολιτικό κόστος είναι ήδη βαρύ από την εφαρμογή του συγκεκριμένου μέτρου που οδηγεί, δυνητικά, στην ανεργία χιλιάδες δημόσιους υπαλλήλους.
Ενα ακόμη γκρίζο σημείο στη διαπραγμάτευση είναι η τύχη των «διαθέσιμων» μετά το οκτάμηνο στη διάρκεια του οποίου θα παίρνουν το 75% του μισθού τους. Η Τρόικα επιμένει ότι η μεγάλη πλειοψηφία πρέπει να βρεθεί εκτός εργασίας, ενώ η κυβέρνηση αναζητά ηπιότερες λύσεις.
Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης που βρέθηκε χθες στις Βρυξέλλες, καλεσμένος της Κομισιόνσε συνέδριο, άφησε να εννοηθεί μιλώντας σε δημοσιογράφους ότι θα προτείνει στους εκπροσώπους των πιστωτών ένα μόνιμο σχέδιο κινητικότητας που θα κατατείνει στην ποιοτική αναβάθμιση της λειτουργίας του Δημοσίου και θα υπερβαίνει τις διαδικασίες συρρίκνωσης-εξπρές. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα μπορέσει να αποφύγει τις μνημονιακές δεσμεύσεις που έχουν ήδη αναληφθεί.

aftodioikisi.gr

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ : Η ΜΟΝΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ 25.000 ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ


Ανακοίνωση εξέδωσε το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης απαντώντας στο σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία», επισημαίνοντας ότι η μόνη δέσμευση που υπάρχει αφορά «την κινητικότητα 25.000 δημοσίων υπαλλήλων το 2013″.
Συγκεκριμένα αναφέρει:
«Με αφορμή σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία» με τίτλο «Καταργούνται – συγχωνεύονται 800 οργανισμοί. 30.000 εργαζόμενοι στον», το οποίο για μια ακόμη φορά επιχειρεί να παραπλανήσει την κοινή γνώμη και να δημιουργήσει σύγχυση σε χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους, το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης υπενθυμίζει ότι:
Οι σχετικές δεσμεύσεις, που έχει αναλάβει η χώρα μας από το 2012, αφορούν την κινητικότητα 25.000 δημοσίων υπαλλήλων το 2013. Κανένα άλλο πρόγραμμα κινητικότητας δεν περιλαμβάνεται στις δεσμεύσεις της χώρας μας για τα επόμενα χρόνια.
Με την ευκαιρία υπενθυμίζουμε ότι η πλειοψηφία των υπαλλήλων αυτών θα μετακινηθεί σε άλλες θέσεις στον δημόσιο τομέα, ώστε να ανταποκρίνονται τα προσόντα και οι δεξιότητές τους στις πραγματικές ανάγκες του Δημοσίου

aftodioikisi.gr

ΣΗΜΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΚΩΣΤΗ ΜΟΥΣΟΥΡΟΥΛΗ ,ΣΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΗΣ ΔΙΑΣΚΕΨΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΕΥΡΩΠΑ"ΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ

Ο Βουλευτής Χίου, κ. Κωστής Μουσουρούλης, μετείχε -με την ιδιότητα του Αντιπροέδρου της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής- στις εργασίες της Διάσκεψης Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων (COSAC) που έλαβε χώρα στο Βίλνιους της Λιθουανίας.

Κατά τη παρέμβαση του επί της θεματολογίας της Διάσκεψης σχετικά με την ενιαία ψηφιακή αγορά, σημείωσε πως η Ευρώπη είναι περισσότερο χρήστης και πάροχος ψηφιακών υπηρεσιών, και λιγότερο παραγωγός. Για να αποκτήσει περισσότερες δυνατότητες στον τομέα αυτό, τεράστιου ενδιαφέροντος ειδικά για τις νέες γενιές, ο Βουλευτής εκτίμησε πως η Ευρώπη «θα πρέπει να αποφεύγει τις υπερβολικές ρυθμίσεις, να ενθαρρύνει την εκπαίδευση από μικρή ηλικία και να θεσπίσει ένα ευνοϊκό πλαίσιο κινήτρων». Ο Κ. Μουσουρούλης πρόσθεσε πως η ενίσχυση της ασφάλειας συστημάτων και πληροφοριών θα δημιουργήσει εμπιστοσύνη και ενασχόληση περισσότερων με τον κλάδο, ενώ η μείωση του κόστους των υπηρεσιών θα αυξήσει το διαθέσιμο εισόδημα, προτείνοντας αυτήν την ‘πολιτική αγωγή’, καθώς όπως σχολίασε «ο ψηφιακά αναλφάβητος, ή ακόμα περισσότερο ο άνεργος, δεν μπορεί να περιμένουμε να εστιαστεί στην επίδραση των συστημάτων δικτύων πάνω στην αύξηση της παραγωγικότητας, όσο σημαντική κι αν είναι η επίδραση αυτή».

Κατά τη συζήτηση των Εθνικών Κοινοβουλίων για τη Στρατηγική Ευρώπη 2020, ο Βουλευτής υπογράμμισε πως «μερικά από τα πλέον βασικά κοινά ιστορικά γνωρίσματα των Ευρωπαίων είναι το ισχυρό ένστικτο επιβίωσης και αυτοσυντήρησης, η διαρκής αναζήτηση για πρόοδο και η προσαρμοστικότητα. Η Στρατηγική 2020, για μια έξυπνη, βιώσιμη και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξη, υπηρετεί τα γνωρίσματα αυτά, που παραμένουν αναλλοίωτα ακόμα και στις πιο δύσκολες περιόδους, όπως αυτή που διανύουμε».


Ο Κ. Μουσουρούλης τόνισε πως είναι θετικό ότι η σημερινή συζήτηση γίνεται καθώς «οι Ευρωπαϊκοί θεσμοί και η πολιτική ηγεσία θέλησαν να αποκαταστήσουν τις αστοχίες της Στρατηγικής της Λισαβόνας και να δημιουργήσουν μια νέα Στρατηγική, με σαφήνεια στους στόχους της, επικεντρώνοντας σε νευραλγικούς τομείς και στους μηχανισμούς εφαρμογής». Όμως και πάλι δεν είναι βέβαιο πως αυτό θα ‘συγκινήσει’ τους Ευρωπαίους πολίτες. Κι αυτό γιατί, όπως είπε χαρακτηριστικά, «η διόρθωση των μακροοικονομικών ανισορροπιών μέσω της λιτότητας ως πρόκριμα για την αντιμετώπιση της κρίσης, έριξε το βιοτικό επίπεδο πολλών εκατομμυρίων Ευρωπαίων και εκτίναξε την ανεργία. Έτσι οι πολίτες αναπόφευκτα προσέχουν περισσότερο εκείνους που αναδεικνύουν αυτές, τις άμεσες, επιπτώσεις της κρίσης και όχι την προοπτική που μπορεί να εγγυηθεί μια υγιής διακυβέρνηση με μεταρρυθμίσεις. Βέβαια η Ευρώπη δεν είναι μια ευκαιριακή συμμαχία για να βλέπει μόνο κοντά, είναι Ένωση εθνών που πρέπει να βλέπει μακριά. Αλλά για να πάει μακριά, θα πρέπει να θεραπεύσει τις πληγές που άνοιξε η λιτότητα ως βασική επιλογή για τη διόρθωση των μακροοικονομικών ανισορροπιών. Σε αυτή την κατεύθυνση πρέπει να συμβάλλουν όλοι, ορισμένοι όμως περισσότερο από άλλους.» 

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΑΣ ΔΗΜΟΥ ΧΙΟΥ,ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1/11/2013, ΣΤΙΣ 11 π.μ.

Η Λαϊκή Συσπείρωση δήμου Χίου σας προσκαλεί στη συνέντευξη τύπου που διοργανώνει την Παρασκευή 1-11-2013 και ώρα 11 πμ στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου με θέμα:
«Το πρόβλημα των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών των νησιών μας, η υποκρισία της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ , οι συνευθύνες της τοπικής διοίκησης και οι τα καθήκοντα του μαζικού κινήματος».

ΣΕ ΠΙΚΕΤΟΦΟΡΙΑ ΚΑΛΕΙ ΤΟ ΠΑΜΕ ΧΙΟΥ , ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ , ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΗΣ ΑΠΛΩΤΑΡΙΑΣ

ΚΑΛΕΣΜΑ

Η Γραμματεία Χίου του ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα να πάρουν μέρος στη διαμαρτυρία - κινητοποίηση ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας. Ο αγώνας ενάντα στην κατάργηση της Κυριακάτικης για μας αφορά όλους. Η επίθεση των πολυεθνικών στοχεύει στο σύνολο των δικαιωμάτων της εργατικης τάξης για γεγικότερες ανατροπές στους μισθούς, την ασφάλιση την περίθαλψη.
Αντιπαλευουμε το σύνολο της αντεργατικής πολιτικης συγκυβέρνησης - ΕΕ μέχρι την ανατροπή της.
Όλοι στην πικετοφορία που διοργανώνει το ΠΑΜΕ την Παρασκευή στις 6:30μμ στην είσοδο της Απλωταριάς ενάντια στην κατάργηση της Κυριακής αργίας.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΑΜΕ , ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1/11/2013

Η Γραμματεία Χίου του ΠΑΜΕ προσκαλεί τα ΜΜΕ σε συνέντευξη τύπου την Παρασκευή 1 Νέμβρη, στις 12:00 στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου (Δημαρχείο) με θέμα: "Η απεργία στις 6 Νοέμβρη, η κατάργηση της Κυριακής αργίας, η απελευθέρωση των ακτοπλοίκών συγκοινωνιών και η θέση του ΠΑΜΕ".

TEΛΟΣ Η ΚΑΡΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ, ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ...Barcode


Αλλαγή του συστήματος βάσει του οποίου ελέγχεται η τήρηση του ωραρίου στο Δημόσιο προωθεί το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Στόχος του υπουργείου, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, είναι να αναβαθμιστεί ο υπάρχων τρόπος της κάρτας και να εφαρμοστεί σε όλα τα υπουργεία το σύστημα του barcode το οποίο ήδη εφαρμόζεται στο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και σε κάποια ακόμη από τα υπουργεία.
Όπως επισημαίνεται στην εγκύκλιο για να διασφαλιστεί η τήρηση του ωραρίου εργασίας, επιβάλλεται η καθιέρωση ενιαίου συστήματος ελέγχου σε όλες τις υπηρεσίες του Δημοσίου και «για τον λόγο αυτό, θα πρέπει οι φορείς, που δε διαθέτουν ηλεκτρονικό-ψηφιακό μηχανισμό σήμανσης, να προχωρήσουν άμεσα στην εγκατάστασή του, δεδομένου ότι αποτελεί το πλέον αξιόπιστο σύστημα ελέγχου, και να ενημερώσουν σχετικά την αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου στην ως άνω αναφερόμενη ηλεκτρονική διεύθυνση». Επισημαίνεται ότι δε, ότι οι φορείς θα πρέπει να να στείλουν τις απαντήσεις τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση orario@ydmed.gov.gr το αργότερο έως και την 8η Νοεμβρίου 2013.
Υπενθυμίζεται ακόμη ότι η μη τήρηση του ωραρίου από τον υπάλληλο και η παράλειψη του προϊσταμένου να ελέγχει την τήρησή του είναι πειθαρχικό παράπτωμα το οποίο θέτει τον υπάλληλο αυτοδίκαια σε αργία.

aftodioikisi.gr