Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

ΦΟΡΟΤΡΟΜΟΣ ΓΙΑ 1 ΕΚ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ




Οι αλλαγές που πέρασαν πέρυσι στο φορολογικό... πληρώνονται φέτος από όλους με τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους επιτηδευματίες να βλέπουν φέτος το φόρο ακόμη και να διπλασιάζεται σε κάποιες περιπτώσεις
Οι μεγαλύτερες επιβαρύνσεις θα προκύψουν για όσους έχουν εισοδήματα έως και 55.000 ευρώ, όμως ακόμη και για όσους έχουν βρεθεί στην ανεργία και δηλώνουν μηδενικό εισόδημα για το 2013 θα φορολογηθούν με βάση τα τεκμήρια και έτσι θα βρεθούν αν και χωρίς έσοδα με έναν φόρο τουλάχιστον 3.000 ευρώ και επιπλέον θα φορολογηθούν με συντελεστή 26%.
Η επιβολή του εν λόγω συντελεστή από το πρώτο μάλιστα ευρώ εισοδήματος, σε συνδυασμό με την κατάργηση του αφορολογήτου ορίου των 5.000 ευρώ, αλλά και σχεδόν του συνόλου των φοροαπαλλαγών, αποτελούν το βασικό παράγοντα της φετινής επιβάρυνσης ελευθέρων επαγγελματιών και επιτηδευματιών.
Διαβάστε επίσης:


ΠΗΓΗ NEWSIT

Ο Άδωνις εκτός εαυτού – Παραλίγο να παίξει ξύλο με φοιτητές στο Λονδίνο


Παραλίγο να έρθουν στα χέρια ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης και φοιτητές στο Imperial College του Λονδίνου όπου πήγε να μιλήσει σήμερα. Η αρχική φραστική αντιπαράθεση παραλίγο να καταλήξει σε… ξύλο ειδικά με έναν από τους φοιτητές.
Μετά το επεισόδιο ο κ. Γεωργιάδης με ανάρτησή του στο twitter τονίζει ότι «η ομιλία παρά τις προσπάθειες των γνωστών ακροαριστερών να σταματήσει, έγινε! 2,5 ώρες μίλαγα! Δεν τους φοβόμαστε!», καταλήγει.
Από την άλλη πλευρά φοιτητές αλλά και μέλη του διδακτικού προσωπικού του Imperial College του Λονδίνου, με ανακοίνωσή τους, χαρακτηρίζουν,τον υπουργό Υγείας «σύμπτωμα της αυταρχικής, ακροδεξιάς στροφής που πραγματοποιεί  η ελληνική κυβέρνηση»

aftodioikisi.gr

Πετούσαν νοσοκομειακά απόβλητα στο ΧΥΤΑ Α. Λιοσίων – Συνελήφθησαν δυο, αναζητείται η υπεύθυνη γνωστού ιδιωτικού νοσοκομείου


Για μόλυνση του περιβάλλοντος με νοσοκομειακά απόβλητα, που χρήζουν ειδικής διαχείρισης για την προστασία της δημόσιας υγείας, συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, ο ιδιοκτήτης εταιρείας φορτηγών και ένας οδηγός, 49 και 38 ετών αντίστοιχα, ενώ αναζητείται η 37χρονη υπεύθυνη υγειονομικής διαχείρισης αποβλήτων, γνωστού ιδιωτικού νοσοκομείου της Αθήνας.
Οι κατηγορούμενοι, σύμφωνα με την αστυνομία, πετούσαν στην χωματερή των “Ανω Λιοσίων, νοσοκομειακά απόβλητα, τα οποία είναι επιβεβλημένο να διαχωρίζονται ενδονοσοκομειακά και να γίνεται ειδική διαχείριση, για να μην μολύνεται το περιβάλλον.
Ειδικότερα, συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Περιβαλλοντικής Προστασίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ο 49χρονος, ο οποίος είχε αναλάβει την αποκομιδή των απορριμάτων του νοσοκομείου, μαζί με τον 38χρονο οδηγό φορτηγού τύπου press container, γιατί το όχημα εντοπίστηκε από υπαλλήλους της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Αττικής, κατά την διάρκεια περιβαλλοντικού ελέγχου-αυτοψίας στον ΧΥΤΑ, να αδειάζει απόβλητα.
Όπως διαπιστώθηκε, μαζί με τα αστικά απορρίμματα υπήρχαν νοσοκομειακά απόβλητα (σύριγγες και γάζες με αίμα, συσκευασίες ορών, φιαλίδια με υπολείμματα φαρμακευτικών ουσιών κ.α), κάποια από τα οποία είναι επικίνδυνα για την δημόσια υγεία και για το περιβάλλον χρήζουν ενδονοσοκομειακού διαχωρισμού και ειδικής διαχείρισης.
Το φορτηγό όχημα κατασχέθηκε και οι συλληφθέντες, με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.
ΑΠΕ
aftodioikisi.gr

Η «μακρά νύχτα» των απολύσεων στο Δημόσιο – ΥΠΔΜ: Οι τροικανοί ζητάνε διάφορα, στο ΥΠΟΙΚ και ο Κ.Μητσοτάκης


Με σκωπτικό τρόπο αντιμετωπίζει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης το αίτημα της τρόικας για επιπλέον 2.000 απολύσεις του 2015 λόγω του οποίου υπήρξε χθες νέα εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις. Ερωτηθείς σχετικά κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου, εάν η τρόικα εμμένει για απολύσεις στο Δημόσιο το 2015, απάντησε «ζητάνε διάφορα».
Στο υπουργείο Οικονομικών μετέβη εκ νέου και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, και λαμβάνει μέρος στη συνάντηση με τους επικεφαλής της τρόικας.Ερωτηθείς υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για το εάν η τρόικα εμμένει σε απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων το 2015, απάντησε «στα ίδια επιμένουν αυτοί, αλλά στα ίδια μένουμε και εμείς».
Να σημειωθεί ότι λίγο μετά τις 5 το απόγευμα της Κυριακής ξεκίνσαν και πάλι στο υπουργείο Οικονομικών με τη συμμετοχή του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση,  οι διαπραγματεύσεις του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης με τους επικεφαλής της τρόικα.
Ανοικτά παραμένουν τα εργασιακά,  τα ζητήματα των απολύσεων στο Δημόσιο και της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ. Για τον συγκεκριμένο λόγο, προηγήθηκε, στο γραφείο του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, διυπουργική σύσκεψη, με τη συμμετοχή των υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκου Μητσοτάκη, Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη και Εργασίας, Γιάννη Βρούτση.
Σύμφωνα με κυβερνητικό παράγοντα, «η νύχτα θα είναι μακρά», ενώ ο ίδιος θεωρεί ότι πιθανόν οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν και αύριο.

aftodioikisi.gr

Πάρτι σπατάλης σε Δημόσιο, ΟΤΑ: Από τα πρώτα «δημοτικά μεταξωτά εσώρουχα» στα Γρεβενά έως τα site των εκατ. ευρώ


Μεταξωτά εσώρουχα αξίας 3.000 ευρώ, πορτρέτο του δημάρχου αξίας 4.500 ευρώ, κηδεία δημάρχου που κόστισε 37.000 ευρώ, πάρτι δεκάδων χιλιάδων ευρώ, site που κόστισαν εκατομμύρια, λογαριασμός ΔΕΗ σε άδειο κτήριο ύψους 300.000 ευρώ. Αυτά και άλλα πολλά που κάνουν κάθε λoγικό άνθρωπο να τραβά τα μαλλιά του καταγράφουν στις εκθέσεις τους οι Επιθεωρητές Ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης. Όπως γράφει η καθημερινή, που παρουσιάζει κατά καιρούς εκθέσεις του ΣΕΕΔ (κάποε από αυτές έχει δημοσιοποιήσει παλαιότερα και η aftodioikisi.gr), οι υποθέσεις αφορούν δήμους, ασφαλιστικά ταμεία και άλλους φορείς του Δημοσίου.
Όπως είναι γνωστό, οι μεγαλύτερες σπατάλες έχουν γίνει για την κατασκευή ιστοσελίδων. Του ΙΚΑ μας κόστισε μόλις 2,2 εκατ. ευρώ, ενώ της Βουλής τα μισά: 1,1 εκατ.!
Από την άλλη στη Φιλοσοφική σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών ξέχασαν για ένα ολόκληρο καλοκαίρι τα φώτα ανοιχτά σε κτήριο που ήταν άδειο με αποτέλεσμα ο λογαριασμός της της ΔΕΗ να φτάσει τις 300.000 ευρώ! Η εξήγηση του Πανεπιστημίου ότι επρόκειτο για τα φώτα ασφαλείας δεν έπεισε ούτε το… ίδιο.
Το πάρτι της σπατάλης στο Δημόσιο δεν σταματά μόνο εκεί. Ένα πρωτοχρονιάτικο πάρτι του Ενιαίου Ταμείου Ανεξάρτητων Απασχολούμενων κόστισε 33.500 ευρώ, η κηδεία του δημάρχου στη Γλυφάδα 37.000, η ΔΕΥΑ Γρεβενών αγόρασε «τα πρώτα δημοτικά μεταξωτά εσώρουχα», όπως γράφει η εφημερίδας, με, μόλις,  3.000 ευρώ, ενώ  στον καποδιστριακό δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας έδιναν μπόνους 13.000  ευρώ σε καθένα από τους αριστούχους μαθητές της περιοχής!
Τέλος, στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης αγόρασαν κουβανέζικα πούρα αξίας  5.300 για να τα προσφέρουν στους επισκέπτες τους.

aftodioikisi.gr

Δημόσιο: 258 εκατ. ευρώ το χρόνο για τηλέφωνα – Μπαίνει «μεγάλος αδελφός» από το Μάιο


Στην ηλεκτρονική καταγραφή όλων των τηλεφωνικών συνδέσεων, κινητής και σταθερής τηλεφωνίας που λειτουργούν για λογαριασμό του Δημοσίου, προχωρά η κυβέρνηση, καθώς διαπιστώθηκε ότι το ετήσιο κόστος τους φτάνει τα 258 εκατ. ευρώ. Όπως γράφει η «Καθημερινή της Κυριακής» το έργο αναλαμβάνει η γενική γραμματεία πληροφοριακών συστημάτων η οποία θα καταγράψει όλες τις τηλεφωνικές συνδέσεις από αυτές του Μεγάρου Μαξίμου μέχρι και του τελευταίου ΚΕΠ. Εφόσον το  πρότζεκτ της καταγραφής που θα ξεκινήσει την 1η Μαΐου, επιτύχει, θα συνεχιστεί με άλλες δημόσιες δαπάνες, όπως τα ταξίδια, τα ενοίκια, οι λογαριασμοί του ηλεκτρικού και τα κρατικά ΙΧ.
Nα σημειωθεί ότι στον τακτικό προϋπολογισμό έχει εγγραφεί ποσό της τάξεως των 125 εκατ. μόνο για τους φορείς της κεντρικής κυβέρνησης, ενώ εκτιμάται ότι δαπανώνται επιπλέον 10 εκατ. εκτός τακτικού προϋπολογισμού.
Για τους δήμους, τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου και τους υπόλοιπους φορείς της γενικής κυβέρνησης (συνολικά υπερβαίνουν τις 30.000) η δαπάνη εκτιμάται ότι φτάνει στα 150 εκατ. ευρώ. Το αν τα ευρήματα της έρευνας και οι εκτιμήσεις επιβεβαιωθούν και σε ποιο βαθμό, θα φανεί έως το τέλος Ιουλίου, καθώς μέχρι τότε η ΓΓΠΣ προγραμματίζει να έχει ολοκληρώσει την πρώτη «απογραφή».
Ήδη, την προηγούμενη εβδομάδα δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ σχετική απόφαση, βάσει της οποίας όλοι οι φορείς του Δημοσίου θα πρέπει μέσα σε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα να συμπληρώσουν σε ηλεκτρονική βάση ποιους τηλεφωνικούς αριθμούς χρησιμοποιούν, ενώ οι τηλεπικοινωνιακές εταιρείες θα πρέπει να αναγράψουν τα ποσά που εισπράττουν για κάθε σύνδεση. Αρμόδιος κυβερνητικός παράγοντας, στον οποίο απευθύνθηκε η «Κ», δεν αποκλείει να προκύψουν εντυπωσιακά ευρήματα τόσο για το πόσο «φουσκωμένοι» θα εμφανιστούν ορισμένοι λογαριασμοί όσο και για το ποιοι (και πώς) κάνουν χρήση «κρατικών» κινητών τηλεφώνων.
Βάσει της σχετικής υπουργικής απόφασης, οι καταχωρίσεις των στοιχείων θα γίνονται στο σύστημα ΕΣΥΠ (Ενιαίο Σύστημα Πληρωμών) το οποίο προγραμματίζεται να λειτουργήσει παραγωγικά από την 1η Μαΐου. Μέσα σε τρεις μήνες –δηλαδή μέχρι τέλος Ιουλίου– όλοι οι φορείς του Δημοσίου οφείλουν να εγγραφούν στο «μητρώο φορέων του Δημοσίου», που θα τηρείται στο ΕΣΥΠ. Ιδιαίτερη μέριμνα θα υπάρχει για τους αριθμούς που έχουν χαρακτηριστεί «απόρρητοι» καθώς μπαίνουν και θέματα εθνικής ασφάλειας. Στο σύστημα θα δηλώνονται:
1. Οι οικονομικές απαιτήσεις των εταιρειών, όπως αποτυπώνονται στους λογαριασμούς.
2. Τα πάγια κόστη και τα στοιχεία κλήσεων ανά προορισμό (αστικά, υπεραστικά, κινητά κ.λπ). «Θα μπορούμε με ευκολία να εντοπίσουμε υπερχρέωση του Δημοσίου για διεθνείς κλήσεις ή τηλεφωνήματα σε αριθμούς τύπου 090» υποστηρίζει ο ίδιος παράγοντας. Στη βάση δεδομένων, η καταχώριση των λογαριασμών θα γίνεται ανά σύνδεση έτσι ώστε να φαίνονται οι χρεώσεις για κάθε σταθερό ή κινητό ξεχωριστά.

aftodioikisi.gr

ANAKOINΩΣΗ ΛΑΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΥ ΧΙΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ

Την εικόνα εγκατάλειψης της ίδιας της πρόληψης σκιαγραφεί η διάλυση των Κέντρων Πρόληψης: Τουλάχιστον 10 Κέντρα, δηλαδή περίπου 60 εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι από 1 μέχρι και 7 μήνες, ενώ από τον Απρίλη προβλέπεται να μην πληρωθούν και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι, υπάρχουν απλήρωτες εισφορές στο ΙΚΑ, απλήρωτοι λογαριασμοί.
Την ίδια ώρα, τα αιτήματα βοήθειας από τις τοπικές κοινωνίες έχουν υπερδιπλασιαστεί και ξεφεύγουν πλέον από το πρόβλημα της χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών: «Αθλιες συνθήκες στα σχολεία, ζορισμένοι εκπαιδευτικοί, φτώχεια στις οικογένειες, επιθετικά παιδιά, ρατσισμός», είναι μερικά απ' όσα επιλαμβάνονται τα συγκεκριμένα κέντρα , που η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ μαζί και τοπικοί άρχοντες τα έχουν αφήσει στην τύχη τους, για να μετατραπούν σε ΜΚΟ, για να πληρώνουν και πάλι από την τσέπη τους οι οικογένειες.
 Μια χούφτα εργαζόμενοι σε κάθε Κέντρο καλούνται να  καλύψουν τις όλο και πιο σύνθετες ανάγκες δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων με μηδαμινά μέσα και απλήρωτοι.
 Χαρακτηριστικό παράδειγματο Κέντρο Πρόληψης  στη Χίο που πριν δέκα περίπου μέρες εξέπεμψε ΣΟΣ για την οικονομική του κατάσταση εξ αιτίας της μη υπογραφής σύμβασης με το υπουργείο όπως και τα υπόλοιπα, αλλά και της στάσης των αιρετών της τοπικής διοίκησης και ειδικά της Περιφέρειας και του αρμόδιου αντιπεριφερειάρχη για τη Χίο κ. Γανιάρη, οι οποίοι δεν τηρούν εδώ και καιρό τις συμβατικές τους υποχρεώσεις προς το κέντρο . Μάλιστα ο ίδιος ο αντιπεριφερειάρχης στη συνέντευξη του Κέντρου δήλωσε ότι δεν έχει χρήματα ο προϋπολογισμός, ενώ για τον αγροτουρισμό, για ταξίδια στο εξωτερικό διάφορων αιρετών, για φανφάρες και πανηγύρια έχει!
Θεωρούμε ότι αυτήη κατάσταση είναι απαράδεκτη, αντιλαϊκή και δυστυχώς εγκληματική για τη ζωή της νεολαίας μας. Το ζήτημα της τοξικοεξέρτησης, αλλά και πρόληψης είναι μείζον, είναι ζήτημα ζωής και θανάτου και δε δικαιούται κανείς να συμπεριφέρεται όπως η στρουθοκάμηλος, πολύ δε περισσότερο όταν έχει συγκεκριμένο μερίδιο ευθύνης.
Ζητάμε άμεσα από  το Περιφερειακό συμβούλιο να συζητήσει το θέμα και να αποφασίσει την εκταμίευση χρημάτων για το Κέντρο Πρόληψης Χίου, όπως υποχρεούται να κάνει και όπως ήδη έκανε και ο Δήμος Χίου αποδεσμεύοντας 15000 ευρώ ως πρώτη δόση των συμβατικών του υποχρεώσεων.
Καλούμε το συνδικαλιστικό και γονεϊκό κίνημα, όλο το λαό να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων να πάρουν θέση και να απαιτήσουν εδώ και τώρα να στηριχθεί το Κέντρο Πρόληψης Χίου, στην ουσία να στηριχτούν τα παιδιά μας.
Ως Λαϊκή Συσπείρωση Περιφέρειας Β. Αιγαίου και Δήμου Χίου δεν είναι η πρώτη φορά που ασχολούμαστε με το θέμα, απεναντίας από την πρώτη στιγμή της θητείας μας έχουμε θέσει και τα οικονομικά και τα στεγαστικά προβλήματα του Κέντρου, ζητώντας άμεσες λύσεις, οι προτεραιότητες όμως για την περιφέρεια είναι οι προτεραιότητες για την πλουτοκρατία των ΕΣΠΑ, τα φαραωνικά έργα και τις φιέστες.

Γι αυτό και πρέπει στις εκλογές να πάρουν την απάντηση που τους πρέπει. Εμείς θα συνεχίσουμε μαζί με το λαό να αγωνιζόμαστε για τα δικαιώματά του, όσο κι αν κάποιοι αναπολούν «στης «χούντας» το αλισβερίσι, λεύτερο να’ ναι το χασίσι»

KΑΘΟΛΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ

ΘΕΜΑ: ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΑΖΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΕ ΣΥΝΘΗΜΑ: ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΑ – ΔΩΡΕAΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ
Το Δ.Σ. καλεί όλους τους συναδέλφους να στηρίξουν την κινητοποίηση ΤΩΝ ΜΑΖΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ (Νομαρχιακό τμήμα Χίου της ΑΔΕΔΥ, Εργατικό Κέντρο, ΟΕΒΕΧ, ΣΕΣΝΟΧ) ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΕ ΣΥΝΘΗΜΑ: ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΛΑΟΥ, την Τρίτη 18 Μάρτη 2014 στο Νοσοκομείο του νησιού. Κλείνουμε τα ταμεία, κάνουμε μπλόκο στο χαράτσι των 5ευρω, διαμαρτυρόμαστε για την πορεία ιδιωτικοποίησης της υγείας που εκφράζεται με το κλείσιμο των ιατρείων του ΕΟΠΥΥ, με την πληρωμή από τους ασφαλισμένους των ιατρικών και παραϊατρικών πράξεων, την υποβάθμιση του κέντρου υγεία Πυργίου και του Νοσοκομείου μας.
Η ΥΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ. ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ.
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΧΙΟΥ - ΝΤ ΧΙΟΥ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ - Ο.Ε.Β.Ε. ΧΙΟΥ-ΠΕΣ ΝΑΤ ΧΙΟΥ
ΨΗΦΙΣΜΑ
Ο νόμος που ψηφίστηκε πρόσφατα από την κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ για το Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας (ΠΕΔΥ) οδηγεί σε επιπλέον περιορισμό των όποιων δωρεάν παροχών υγείας απέμειναν σήμερα.
Οι πολιτικές που εφαρμόζονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση προωθούν σ’ όλες τις χώρες, ανεξάρτητα αν υπάρχουν χρέη και μνημόνια, μέτρα για τους λίγους και μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.
Η υγεία είναι βασικό λαϊκό δικαίωμα που απειλείται από τη δίψα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων στο χώρο της υγείας για κέρδος. Το σχέδιο κλιμακώνεται:
·        Τη δραστική υποχρηματοδότηση  των Κρατικών Νοσοκομείων, των Κέντρων Υγείας του ΕΟΠΥΥ και των ασφαλιστικών ταμείων. (το 2014 προβλέπεται μείωση των νοσοκομείων 32%, του ΕΟΠΥΥ 30% και της φαρμακευτικής δαπάνης 15%).
·        Τη μετατροπή του ΕΟΠΥΥ σε αγοραστή Υπηρεσιών Υγείας, δηλαδή τη μετατροπή του σε «μαγαζί».
·        Την αύξηση της συμμετοχής των ασφαλισμένων στις δαπάνες (την τριετία αυξήθηκε από 9% στο 27%)
·        Τη μαζική διαγραφή σκευασμάτων και εργαστηριακών εξετάσεων από το «βασικό πακέτο παροχών» για το Λαό.
·        Το Νοσοκομείο Χίου βήμα-βήμα υποβαθμίζεται αφού ο προϋπολογισμός του μειώθηκε από 13 εκ. σε 6 εκ. τμήματά του περνούν σε ιδιώτες. Βασικά είδη φαρμάκων και χειρουργείων λείπουν και οι εργαζόμενοι μειώνονται.
·        Ο Οίκος Ναύτου έκλεισε.
·        Το Κέντρο Υγείας Πυργιού υπολειτουργεί.
·        Στο ΙΚΑ τα εργαστήρια και τα μηχανήματα σκουριάζουν..
Σήμερα, οι Εργαζόμενοι, Αυτοαπασχολούμενοι, Αγρότες, Συνταξιούχοι που αρρωστούν ή οι χρονίως πάσχοντες ή ανασφάλιστοι-άνεργοι δεν έχουν δικαίωμα πρόσβασης σε γιατρό, εξετάσεις ή φάρμακα.
Το σύστημα υγείας στη χώρα μας έχει μεγάλα προβλήματα. Δε θα διορθωθούν όμως διαλύοντας τη Δημόσια Υγεία.
               
                                               Διεκδικούμε
·        Ανάπτυξη σύγχρονου, δημόσιου και δωρεάν συστήματος υγείας με προσανατολισμό στην πρόληψη και στην έγκαιρη διάγνωση.
·        Δημόσιο και δωρεάν σύστημα ΠΦΥ για όλο το λαό. Το πολυϊατρείο  του ΙΚΑ να στελεχωθεί επαρκώς με όλες τις ειδικότητες, με μόνιμη και αποκλειστική απασχόληση ως Κέντρο Υγείας αστικού τύπου.
·        Να μην κλείσει καμία υγειονομική μονάδα του ΕΟΠΥΥ.
·        Να λειτουργήσει ο Οίκος Ναύτου Χίου σαν αστική μονάδα υγείας    για τους Ναυτεργάτες.
·        Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ΤΩΡΑ σε όλους τους άνεργους και το λαό.
·        Το Κέντρο Υγείας Πυργιού να στελεχωθεί πλήρως και να καλύψει τους κατοίκους των Μαστιχοχωρίων.

Ο Πρόεδρος                                                   Ο Γραμματέας

Αμπαζής Γιώργος                                          Τσίγκος Στέφανος

ΕΠΙΣΚΕΨΗ Γ. ΣΠΙΛΑΝΗ ΣΤΟ ΔΗΠΕΘΕ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Tο Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Βορείου Αιγαίου επισκέφτηκε το Σάββατο 15 Μαρτίου, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Γιάννης Σπιλάνης, πρώην  Γενικός Γραμματέας Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής,Δηπεθε-Σπιλάνηςσυνοδευόμενος από την υποψήφια περιφερειακή σύμβουλο Ευγενία Λαγού. Ο κ. Σπιλάνης ενημερώθηκε  από το Γιάννη Ζαφείρη και το Γιώργο Παυλιδάκη για τα ζητήματα που απασχολούν το περιφερειακό μας θέατρο.
Ο κύριος Σπιλάνης και η κυρία Λαγού συμφώνησαν στην υποχρέωση  της Π.Β.Α. για τη στήριξη του φορέα, η οποία άλλωστε αποτελεί και βασικό εταίρο στην προγραμματική σύμβαση του ΔΗΠΕΘΕ Β.Α με έδρα τη Χίο. Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Θεάτρου επεσήμανε ότι έως σήμερα η Περιφέρεια Β.Α. δεν έχει συνδράμει με οποιονδήποτε τρόπο στην προώθηση και προβολή έργου του ΔΗΠΕΘΕ στα νησιά – ζώνη ευθύνης της Π. Β. Αιγαίου, στερώντας την παρουσίαση του παραγόμενου έργου στους δημότες οκτώ νησιών (πλην της Χίου).
Ο Γιάννης Ζαφείρης αναφέρθηκε επίσης στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2014, ύψους 30.000 ευρώ, όπου ωστόσο εκ μέρους της Περιφέρειας για άγνωστους λόγους δεν προχώρησε παρά την έγκρισή του, γεγονός που ακυρώνει την προγραμματισμένη περιοδεία σε πέντε νησιά του Β. Αιγαίου, όπως είχε συμφωνηθεί. Παράλληλα, ο Κ/Διευθυντής στάθηκε στο ζήτημα έλλειψης αίθουσας αποκλειστικής χρήσης από το ΔΗΠΕΘΕ Β.Α., (ατακτοποίητη συμβατική υποχρέωση του Δήμου Χίου), ενώ χαρακτήρισε μείζονος σημασίας την εκπροσώπηση της Περιφέρειας Β.Α. στο διοικητικό Συμβούλιο του Θεάτρου.

Τσίπρας: Δέσμευση για αποκατάσταση αδικιών σε βάρος απολυμένων και «διαθέσιμων»


Τη δέσμευση ότι το κόμμα του θα αποκαταστήσει τις όποιες αδικίες έχουν γίνει σε βάρος των εργαζομένων που απολύθηκαν ή τέθηκαν σε διαθεσιμότητα έδωσε από την Αλεξανδρούπολη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας
Κατά τη διάρκεια συνάντησης στο Εργατικό Κέντρο με δημοτικούς υπαλλήλους, σχολικούς φύλακες, καθηγητές ΕΠΑΛ που βρίσκονται σε καθεστώς διαθεσιμότητας, απολυμένους ΕΟΠΥΥ, νοσηλευτές και εργαζόμενους της ΕΡΑ ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι όλοι οι απολυμένοι αποτελούν σήμερα το «success story» της κυβέρνησης Σαμαρά, που ετοιμάζεται τώρα να πουλήσει και πλεονάσματα θράσους.
Παράλληλα έκανε λόγο για ένα παγκόσμιο πείραμα που συντελέστηκε τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας, όπου κάποιοι τεχνοκράτες αποφάσισαν να βάλουν μια ολόκληρη κοινωνία στην «κρεατομηχανή» και να την δεσμεύσουν, καθώς η Ελλάδα έχει πλούτο, παραγωγή και εξαιρετικό ανθρώπινο δυναμικό.  Αυτό που έγινε, είπε ο κ. Τσίπρας, είναι να ρίξουν τον κόσμο στον Καιάδα της ανεργίας, της διαθεσιμότητας, της φτώχειας και της μετανάστευσης.
Ο κ. Τσίπρας μίλησε για την πρωτοφανή καταστροφή που υπέστη η χώρα στους τομείς της ανεργίας που ξεπέρασε το 30% και το 60% στους νέους ανθρώπους, σημειώνοντας «ότι η κοινωνία πρέπει να αντισταθεί στη νέα κατοχή και στην προσπάθεια η Ελλάδα να γίνει μια αποικία χρέους στη νέα Γερμανική Ευρώπη».
Επίσης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι υπό το κράτος της απειλής ψηφίζει όλες τις καταστροφικές επιταγές που της έχουν επιβάλει οι ξένοι.
Οι εκλογές που πλησιάζουν εμπεριέχουν πολύ σημαντικά μηνύματα για την Ελλάδα, για την Ευρώπη και για την Ευρωπαϊκή Ένωση, τόνισε ο κ. Τσίπρας.
Επισήμανε μάλιστα πως όταν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση, η τρόικα θα φύγει από την χώρα, ενώ θα αποκατασταθούν όλες οι μεγάλες αδικίες που έγιναν κατά παράβαση του συντάγματος και ταυτόχρονα θα τεθεί σε εφαρμογή ένα σχέδιο για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.
«Καταργούμε το μνημόνιο, προχωρούμε το σχέδιο για την παραγωγική ανασυγκρότηση, προχωρούμε το σχέδιο για την αποκατάσταση της ανθρωπιστικής κρίσης. Στόχος μας, ούτε ένας συμπολίτης μας, χωρίς να έχει την δυνατότητα να έχει πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, σε ρεύμα, σε φαγητό, σε στέγαση», σημείωσε χαρακτηριστικά.

aftodioikisi.gr

Αλλάζει το καθεστώς προμηθειών στους ΟΤΑ – Έρχονται «μαύρη λίστα» & ανεξάρτητο όργανο


Άρδην αλλάζει το καθεστώς στις προμήθειες σε ΟΤΑ, ΔΕΚΟ και νοσοκομεία, σύμφωνα με το νομοσχέδιο, που επεξεργάζονται από κοινού το υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας με την Ενιαία Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων.
Το νομοσχέδιο στοχεύει στην απλοποίηση και ενοποίηση του κανονιστικού πλαισίου, στην ενίσχυση της διαφάνειας και του ανταγωνισμού και στον περιορισμό των δαπανών και θα προβλέπει την καθιέρωση «μαύρης λίστας» όσον αφορά στη συμμετοχή στους διαγωνισμούς για συγκεκριμένες περιπτώσεις.
Επίσης, θα προβλέπει τη συγκρότηση ειδικού ανεξάρτητου οργάνου για την εξέταση προσφυγών που γίνονται στους διάφορους διαγωνισμούς, εκτός της αναθέτουσας αρχής.
Τις βασικές παραμέτρους της νομοθετικής πρωτοβουλίας που αναλαμβάνει η κυβέρνηση για τη διαφάνεια στις δημόσιες συμβάσεις αποκαλύπτει ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Χατζηδάκης, σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή.
Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο υπουργός, το νομοσχέδιο που προωθείται προς ψήφιση στη Βουλή, θα δίνει έμφαση στην πρόβλεψη και στον προγραμματισμό των αναγκών των αναθετουσών αρχών με κανόνες διαφάνειας, θα περιλαμβάνει ενιαίες προβλέψεις, τόσο για τους διαγωνισμούς πάνω από τα κοινοτικά όρια, όσο και για τους διαγωνισμούς κάτω από αυτά.
Παράλληλα, θα ξεκινήσει διαβούλευση για τα Μητρώα Εργοληπτών και τη σύνδεσή τους με τη δυνατότητα συμμετοχής στους διαγωνισμούς, βάσει των θέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και με γνώμονα την αποφυγή καταδίκης από το Δικαστήριο Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων.
Εξάλλου, στον νέο Οργανισμό του υπουργείου Ανάπτυξης προβλέπεται η σύσταση ενός Αυτοτελούς Τμήματος Εσωτερικού Ελέγχου, το οποίο θα είναι αρμόδιο για την αξιολόγηση της συμμόρφωσης του υπουργείου και του προσωπικού στη νομοθεσία αναφορικά με τις συμβάσεις που συνάπτονται.
Ταυτόχρονα, συστήνεται Αυτοτελές Τμήμα Σχεδιασμού και Εκτέλεσης Επιθεωρήσεων, το οποίο θα έχει ως στόχο τον έλεγχο της οικονομικής παρακολούθησης της εκτέλεσης του ΠΔΕ (Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων), μέσω δειγματοληπτικών επιτόπιων επιθεωρήσεων στους φορείς και στα έργα, ενώ εγκαθίσταται Ηλεκτρονικό Πρωτόκολλο και Εφαρμογή Συστήματος Ψηφιακής Υπογραφής και θεσπίζεται και η διεξαγωγή ελέγχων της περιουσιακής κατάστασης των προέδρων και μελών των επιτροπών.
Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Επενδύσεων – ΕΣΠΑ του υπουργείου Ανάπτυξης έχει ήδη διαμορφώσει την Εθνική Στρατηγική κατά της Απάτης στα Διαρθρωτικά Ταμεία και στο Ταμείο Συνοχής, σύμφωνα με τις διεθνείς υποχρεώσεις και τους κανονισμούς για την Προγραμματική Περίοδο 2014-2020 και γι’ αυτό έχει αναληφθεί πρωτοβουλία για τη δημιουργία ενός Δικτύου Συνεργασίας με τη συμμετοχή και του ΣΔΟΕ και εκπροσώπων του Εθνικού Συντονιστή για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς.
Ο υπουργός Ανάπτυξης απέστειλε το έγγραφο στη Βουλή μετά από ερώτηση που είχε καταθέσει η βουλευτής της ΝΔ Ασημίνα Σκόνδρα για τα φαινόμενα διαφθοράς στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα.
Ο κ. Χατζηδάκης επισημαίνει ότι σύμφωνα με όσα προβλέπει ο νόμος για το Εθνικό Σύστημα Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ), σταδιακά και με καταληκτική ημερομηνία την 1η Οκτωβρίου 2015, όλες οι δημόσιες συμβάσεις του Δημόσιου Τομέα θα γίνονται με ηλεκτρονική διαδικασία μέσω του ΕΣΗΔΗΣ.
Στο έγγραφο γίνεται μνεία και στη συμφωνία που επιτεύχθηκε στο πλαίσιο της ελληνικής Προεδρίας ανάμεσα στην ΕΕ, στο Συμβούλιο και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την υιοθέτηση μιας νέας Οδηγίας για την Ηλεκτρονική Τιμολόγηση στις Δημόσιες Συμβάσεις, αλλά και στη συμφωνία για την Οδηγία που για πρώτη φορά υποχρεώνει μεγάλες εταιρείες και επιχειρηματικούς ομίλους να δημοσιοποιούν, εκτός από τους Ισολογισμούς τους, και στοιχεία Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, και για τη δράση τους αναφορικά με την καταπολέμηση της διαφθοράς και της δωροδοκίας.

aftodioikisi.gr

Δόση σε δόσεις λόγω κυβερνητικού βέτο σε απολύσεις – διαθεσιμότητα το 2015


Μπορεί ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλος να εμφανίστηκε αισιόδοξος για συμφωνία με την Τρόικα μέχρι την Κυριακή μετά τη χθεσινοβραδινή του συνάντηση με τον Α. Σαμαρά, η αλήθεια όμως είναι ότι έχει ενισχυθεί η πιθανότητα για καταβολή της δόσης των 10 δισ ευρώ τμηματικά, ακριβώς επειδή υπάρχουν σοβαρές εκκρεμότητες. Σύμφωνα με πληροφορίες, το οικονομικό επιτελείο ξεκαθάρισε στους εκπροσώπους των πιστωτών ότι παράταση του προγράμματος απολύσεων και διαθεσιμότητας το 2015 αποκλείεται, πρώτα απ όλα γιατί κάτι τέτοιο δεν θα περνούσε από την παρούσα Βουλή.
Η ψηφοφορία στη Βουλή για το κλείσιμο φορέων του Δημοσίου ήταν αποκαλυπτική της δυσκολίας που υπάρχει στη συμπολίτευση να υπερψηφίσει τέτοιου είδους μέτρα. Ετσι, στο πολυνομοσχέδιο που προετοιμάζεται από σήμερα προκειμένου να ψηφιστούν όλα μαζί τα προαπαιτούμενα, για να αποφευχθούν οι πολλαπλές ψηφοφορίες και να περιοριστούν οι διαφοροποιήσεις βουλευτών, δεν θα περιλαμβάνεται πρόβλεψη για συνέχιση των απολύσεων και του προγράμματος διαθεσιμότητας το 2015.

aftodioikisi.gr

Η ΠΟΕ – ΟΤΑ βλέπει τσουνάμι απολύσεων να έρχεται


Σε αγωνιστική ετοιμότητα παραμένει η ΠΟΕ-ΟΤΑ που εκτιμά ότι με την υπερψήφιση του νομοσχεδίου τουΥΠΔΜ για το Δημόσιο ανοίγει ο δρόμος για μαζικές απολύσεις. Οι συνδικαλιστές των εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση πιστεύουν ότι το νέο σύστημα αξιολόγησης και ο επανέλεγχος των συμβάσεων που μετατράπηκαν από ορισμένου σε αορίστου χρόνου είναι η κερκόπορτα για να οδηγηθούν στην ανεργία χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι. Για το λόγο αυτό καλεί σε κινητοποιήσεις μαζί με την ΑΔΕΔΥ.

Η ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ
Δυο ημέρες μετά την πραγματοποίηση της 24ωρης Πανελλαδικής Απεργίας της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. (Τετάρτη, 12 Μαρτίου 2014) που αφορούσε στην ψήφιση του Νομοσχεδίου του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, οφείλουμε να κάνουμε αποτίμηση της συμμετοχής και των ζητημάτων που διακυβεύονται με κυρίαρχο τις διαθεσιμότητες-απολύσεις εργαζομένων.
Τόσο το νέο σύστημα «αξιολόγησης» του προσωπικού που υποχρεωτικά πλέον θα στιγματίζει ως «ανεπαρκή» το 15% των εργαζομένων κάθε χρόνο, όσο και το άρθρο 43 που αφορά στον επανέλεγχο των διαδικασιών μετατροπής εργασιακής σχέσης σε περίπου 40.000 εργαζόμενους Αορίστου Χρόνου, εντάσσουν στην μνημονιακή λογική συρρίκνωσης των Δημοσίων αγαθών και αθρόων ιδιωτικοποιήσεων και την απόλυση χιλιάδων εργαζομένων.
Η σπουδαιότητα των ζητημάτων που αφορούν στο σύνολο των Δημοσίων Υπαλλήλων, σε συνάρτηση με το γεγονός πως στις 22 Μαρτίου 2014 απολύονται μετά τη λήξη της οκτάμηνης διαθεσιμότητας οι συνάδελφοι Σχολικοί Φύλακες. αλλά και τις νέες αξιώσεις της κυβέρνησης για διαθεσιμότητα 4.000 εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, έως το τέλος Μαρτίου 2014, κάνουν επιτακτική την ενεργοποίηση όλων μας.
Ενόψει της 48ωρης Πανελλαδικής Απεργίας της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. την ΤΕΤΑΡΤΗ 19 και την ΠΕΜΠΤΗ 20 ΜΑΡΤΙΟΥ 2014 καλούμε σε ενεργοποίηση τα Διοικητικά Συμβούλια των Συλλόγων-Μελών της Ομοσπονδίας, μαζί με κάθε εργαζόμενο ατομικά, να εντείνουν τις προσπάθειές τους για την ενημέρωση και την συμμετοχή τους στην κινητοποίηση αυτή που έχει προκηρύξει η Α.Δ.Ε.Δ.Υ.
Με συγκεντρώσεις σε χώρους εργασίας και Γενικές Συνελεύσεις, το επόμενο χρονικό διάστημα οφείλουν όλοι να ενημερωθούν, να ενεργοποιηθούν, να κινητοποιηθούν και να συμμετάσχουν.
Η παθητικότητα, η μοιρολατρία, η αναβλητικότητα ενισχύουν και δεν αποτρέπουν την εντατικοποίηση και την σκληρότητα των μέτρων που θα οδηγήσουν στην εξαθλίωση χιλιάδες εργαζόμενους.
Ο κάθε ένας από εμάς αναλαμβάνοντας το δικό του μερίδιο ευθύνης οφείλει να συμβάλλει με όλες του τις δυνάμεις για την επιτυχία της απεργίας αλλά και για την μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στις απεργιακές συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν!!!
Όλοι οι εργαζόμενοι, ειδικά στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, βρίσκονται στο στόχαστρο της μνημονιακής πολιτικής.
Παρά τη δύσκολη οικονομική κατάσταση που αντιμετωπίζουν το σύνολο σχεδόν πλέον των εργαζομένων οφείλουμε να δούμε το δάσος και όχι το δέντρο!!!
Καμιά συζήτηση δεν μπορεί να «σκαλώνει» στην απώλεια του μεροκάματου όταν ο αγώνας αφορά στην διάσωση του μισθού, στη διάσωση των θέσεων εργασίας.
Καμιά δικαιολογία δεν δίνει «άλλοθι» σε κανέναν εργαζόμενο όταν το επόμενο στάδιο είναι το κοινωνικό περιθώριο και η εξαθλίωση της ΑΝΕΡΓΙΑΣ!!!
Ο καθένας από εμάς σηκώνει βαρύ φορτίο. Μόνο ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ μπορούμε να παλέψουμε για να αποτινάξουμε το ζυγό, να ξεφορτωθούμε την μνημονιακή πολιτική που επιβάλλουν κυβέρνηση και τρόικα.
Συμμετέχουμε όλοι στην 48ώρη Πανελλαδική απεργία της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.
Συμμετέχουμε μαζικά στις Πανελλαδικές Απεργιακές συγκεντρώσεις.
ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ
ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΜΑΡΤΙΟΥ 2014 – 11.00 π.μ. – ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ

aftodioikisi.gr

Τέλος οι ερασιτεχνικές άδειες αλιείας – Βαθιά ανάσα για τους ερασιτέχνες ψαράδες


Με το νομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας «Τουριστικά Πλοία και άλλες διατάξεις» οι ερασιτέχνες ψαράδες παίρνουν βαθιά ανάσα αφού απαλλάσσονται πλέον από την υποχρέωση να εκδίδουν και να ανανεώνουν κάθε δύο χρόνια την ατομική άδεια αλιείας τους.
Συγκεκριμένα όπως γράφει και το dikaiologitika.gr στις παραγράφους 2 και 3 του άρθρου 14 του νομοσχεδίου προτείνονται ρυθμίσεις από το υπουργείο Ναυτιλίας που έχουν ως στόχο να διευρύνουν τις δραστηριότητες που μπορούν να συνδυαστούν και να ενισχύσουν την ελκυστικότητα και ανταγωνιστικότητα των υπηρεσιών θαλάσσιου τουρισμού στην Ελλάδα.
Στο πλαίσιο αυτό, καταργείται η υποχρέωση εφοδιασμού με ερασιτεχνική άδεια αλιείας (ατομικής και σκάφους) για τη διενέργεια θαλάσσιας ερασιτεχνικής αλιεία όπως αναφέρει η αιτιολογική έκθεση του νομοσχεδίου.
Η κατάργηση της έκδοσης και θεώρησης των ερασιτεχνικών αδειών θαλάσσιας αλιείας, αναμένεται να οδηγήσει στην εξοικονόμηση σημαντικού αριθμού εργατοωρών και προσωπικού για τις Λιμενικές Αρχές, που θα διευκολύνει και θα βελτιώσει το ελεγκτικό τους έργο, ιδίως ως προς τη διέλευση των συνόρων και την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας.

aftodioikisi.gr