Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΕΦΗΒΟΥ

Το Κέντρο Παιδιού και Εφήβου  πραγματοποίησε διημερίδα στις 15 και 16 Μαρτίου 2014  με θέμα «Πρώιμες σχέσεις», στα πλαίσια του προγράμματος Πρώιμης Παρέμβασης της Πανεπιστημιακής Παιδοψυχιατρικής Κλινικής Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία», το οποίο επιχορηγείται από το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος». *
Εκπαιδεύτριες της διημερίδας αυτής ήταν οι κυρίες Έφη Λάγιου-Λιγνού και Μαριάνζ Widdershoven-Ζερβάκη Ψυχοθεραπεύτριες Παιδιών και Εφήβων και Επόπτριες του Προγράμματος Πρώιμης Παρέμβασης.
Οι εκπαιδεύτριες αναφέρθηκαν στις πρώιμες σχέσεις γονέων-παιδιού, με βάση την ψυχαναλυτική θεωρία και στη χρήση της μεθόδου της ψυχαναλυτικής παρατήρησης βρέφους. Στο πρόγραμμα της διημερίδας περιλαμβάνονταν θεωρητικές παρουσιάσεις, παρουσίαση  video με κλινικό υλικό και συζήτηση.
Η διημερίδα διοργανώθηκε από τη Μονάδα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Ψυχικής Υγείας για παιδιά, εφήβους, ενήλικες και οικογένειες (Μ.Π.Φ.Ψ.Υ.)  του Κ.Π.Ε., στα πλαίσια του προγράμματος εσωτερικής εκπαίδευσης των εργαζόμενων του και πραγματοποιήθηκε στο χώρο του (Εγκρεμού 30). Την παρακολούθησαν 12 επαγγελματίες ψυχικής υγείας ποικίλων ειδικοτήτων - εργαζόμενοι στη Μ.Π.Φ.Ψ.Υ.  και την Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας Χίου του Κ.Π.Ε.


*Διευθυντής και Επιστημονικά Υπεύθυνος του Προγράμματος είναι ο κος Γεράσιμος Κολαΐτης, αναπληρωτής καθηγητής Παιδοψυχιατρικής και Εκτελεστική Υπεύθυνη του Προγράμματος, Υπεύθυνη σχεδιασμού και συντονισμού είναι η  κα Έφη Λάγιου-Λιγνού (M.Psych. Psych.), Ψυχοθεραπεύτρια παιδιών και εφήβων και Επόπτρια κλινικού έργου.


ΟΜΙΛΙΑ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗ ΔΑΒΒΕΤΑ

ΟΜΙΛΙΑ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗ ΔΑΒΒΕΤΑ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΜΕ ΘΕΜΑ:
«Καβάφης: ελληνικότητα και ευρωπαϊκή νεωτερικότητα»

Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, Φιλολογίας και Ιστορικού-Αρχαιολογικού, την Τετάρτη 2 Απριλίου 2014 και ώρα 19:00, στο ΞενοδοχείοGrand Serai (αίθουσα Λόρδου Βύρωνα), σας προσκαλεί, με είσοδο ελεύθερη, στην εκδήλωση με θέμα: «Καβάφης: ελληνικότητα και ευρωπαϊκή νεωτερικότητα»,  με ομιλητή τον Δημοσθένη Δαββέτα, καθηγητή Φιλοσοφίας της Τέχνης, συγγραφέα, εικαστικό και Σύμβουλο του Πρωθυπουργού για θέματα Πολιτισμού.

στοιχεία επικοινωνίας: 210-3385369 210-3385316-7

Δεν παραλαμβάνουν την έκθεση ΟΟΣΑ στο υπουργείο Ανάπτυξης!


Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Μαρτίου 28, 2014
Την ώρα που ψηφίζουν κατεπειγόντως τα μέτρα της «μούφα» εργαλειοθήκης στη Βουλή, δεν τολμούν να την παραλάβουν επισήμως…
ΒΟΜΒΑ 1
Την έκθεση του ΟΟΣΑ, που κατατίθεται αύριο στη Βουλή «ως προαπαιτούμενη για τη δόση»… ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΛΑΒΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ!
Γιατί αρνείται η γενική γραμματεία Εμπορίου να παραλάβει μια «μούφα»
μελέτη!
Η αρμόδια επιτροπή της γενικής γραμματείας Εμπορίου του υπουργείου Ανάπτυξης αρνείται να παραλάβει την έκθεση επειδή το ίδιο το κείμενο γράφει πως ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ! Άρα, πώς θα παραλάβουν κάτι που δεν είναι αυτό που λένε ότι είναι; ΚΑΙ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΑΒΟΥΝ.
- Άρα, πώς μπήκε ξαφνικά στη διαπραγμάτευση με την τρόικα;
- Και πώς την καταθέτουν αύριο προς ψήφιση με τη διαδικασία του κατεπείγοντος;
- Πώς πάει ο Χατζηδάκης να περάσει από τη Βουλή μια μελέτη, που θεωρητικά δεν έχει παραλάβει; Θεωρητικά μιλώντας… πώς την έχει στα χέρια του, εφόσον δεν έχει ακόμη παραληφθεί;
- Πώς μας παρουσιάζεται ξαφνικά ως προαπαιτούμενη της δόσης μια «μούφα» μελέτη;
- Τελικά, εφόσον δεν εκφράζονται οι απόψεις του Οργανισμού, ποιος τη συνέταξε αυτή τη μελέτη; (η απάντηση στη ΒΟΜΒΑ 2)
ΒΟΜΒΑ 2
Στον ΙΟΒΕ κατέληξαν τα χρήματα που πληρώσαμε για τη σύνταξη της μελέτης!
Το δημόσιο πλήρωσε τον ΟΟΣΑ (δήθεν για τη σύνταξη της μελέτης) ΚΑΙ ΜΕΤΑ ο ΟΟΣΑ έδωσε υπεργολαβία στον ΙΟΒΕ!
ΚΑΙ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΟΟΣΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΝΩΣΕΙ ΤΟΝ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟ.
Η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για τις απαιτήσεις της ξένης και της εγχώριας διαπλοκής που περνάνε από τη Βουλή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος!
Στο ΧΩΝΙ αυτής της Κυριακής.

«Μεταρρυθμίσεις στη Δικαιοσύνη προς όφελος των πολιτών και του Κράτους Δικαίου»



Σε συνάντηση με Αντιπροσωπεία της Επιτροπής Νομικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου συμμετείχε την Πέμπτη, 27 Μαρτίου, ο Βουλευτής Χίου του ΠΑΣΟΚ,  Κώστας Τριαντάφυλλος.

Στην τοποθέτησή του ο Βουλευτής ανέφερε τις μεταρρυθμίσεις στον τομέα της Δικαιοσύνης για επιτάχυνση της διάρκειας της δίκης και την εναρμόνιση με τις επιταγές του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, ενώ επεσήμανε ότι η επεξεργασία των νέων Κωδίκων Πολιτικής Δικονομίας και Ποινικής Δικονομίας ολοκληρώνεται και αναμένεται να έλθουν στη Βουλή εντός του πρώτου εξαμήνου του 2014.

Τόνισε ότι οι μεταρρυθμίσεις που ξεκίνησαν το 2010 με στόχο τη σύντμηση της διάρκειας της δίκης έχουν συνολικά θετικό πρόσημο. Υπογράμμισε, επίσης, τη θετική θέση του ΠΑΣΟΚ αναφορικά με τις πολιτικές προτεραιότητες του «προγράμματος της Στοκχόλμης» και ειδικότερα σχετικά με την προαγωγή της ιθαγένειας και των θεμελιωδών δικαιωμάτων, την εμβάθυνση του ευρωπαϊκού χώρου δικαιοσύνης και τη διαμόρφωση μιας προνοητικής και συνολικής πολιτικής μετανάστευσης.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Κώστας Τριαντάφυλλος υποστήριξε τη σύνταξη ενός ενιαίου Ευρωπαϊκού Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας, προκειμένου όλοι οι Ευρωπαίοι πολίτες να έχουν την ίδια νομική δυνατότητα ενάσκησης των δικαιωμάτων τους ενώπιον των Δημοσίων Αρχών των Κρατών – Μελών.

Για μία ακόμη φορά, έθεσε το ζήτημα της ευρωπαϊκής αντιμετώπισης των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών, προκειμένου να επιμεριστεί η ευθύνη και το βάρος διαχείρισής τους σε όλα τα Κράτη - Μέλη, σύμφωνα με τις δυνατότητές τους.


Έκλεισε την τοποθέτησή του λέγοντας τα εξής: «Οι Σύροι πρόσφυγες συνιστούν ανθρωπιστικό ζήτημα. Την ώρα που 1,1 εκατ. παιδιά είναι πρόσφυγες, η Ευρωπαϊκή Ένωση «σφυρίζει αδιάφορα». Το Ευρωκοινοβούλιο οφείλει να αναλάβει αποφασιστική πρωτοβουλία, προκειμένου να αντιμετωπισθεί το ζήτημα αυτό, με σεβασμό στα Ανθρώπινα Δικαιώματα και στις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες.»

Σκληρή απάντηση της Ιεράς Συνόδου στον Νίκο Δήμου για την Επανάσταση


Με σκληρά λόγια καταφέρεται η Ιερά Σύνοδος κατά του συγγραφέα Νίκου Δήμου και το άρθρο του για την Επανάσταση του 1821, το οποίο, όπως φαίνεται συνεχίζει να δημιουργεί έντονες αντιδράσεις.
Η Ιερά Σύνοδος αποκαλεί το Νίκο Δήμου «προπαγανδιστή» και τονίζει ότι «όσοι αδειάζουν με τέτοιο τρόπο την Εκκλησία μέσω τηλεοπτικών σταθμών και δημοσιευμάτων αποδεικνύονται ανιστόρητοι και εμπαθείς».
Στη συνέχεια παραθέτει ιστορικές αναφορές σχετικά με την Επανάσταση για να αποδείξει πως υπήρξαν εκπρόσωποι του κλήρου που συμμετείχαν ενεργά στην εξέγερση κατά των Τούρκων.
Ολόκληρη η ανακοίνωση:
«Χωρίς τον ορθόδοξο κλήρο δεν θα πετύχαινε η μεγάλη εθνική εξόρμηση του 1821. Ορισμένοι προπαγανδιστές ξεπερασμένων ιδεολογιών αρνούνται τον ρόλο της Ορθοδόξου Εκκλησίας, όπως φάνηκε και από δημοσιεύματα και τηλεοπτικές εκπομπές των τελευταίων ημερών. Αποδεικνύονται ανιστόρητοι και εμπαθείς.
Ο Γάλλος Πρόξενος Πουκεβίλ, ο οποίος έζησε τα γεγονότα της Ελληνικής Επαναστάσεως, γράφει ότι 100 Πατριάρχες και Επίσκοποι θανατώθηκαν κατά τη διάρκεια της Τουρκοκρατίας και του Αγώνος. 80 κινήματα έκαναν οι Έλληνες πριν από το 1821 και στα περισσότερα πρωτοστατούσαν Επίσκοποι. Θυμίζω ότι από το 1680 έως το 1700 η Ανατολική Στερεά ήταν ελεύθερη μετά από την εξέγερση δύο Επισκόπων, του Θηβών Ιεροθέου και του Σαλώνων Φιλοθέου.
Το 1821 βάφεται με το αίμα του Πατριάρχη Γρηγορίου Ε΄ και του Πατριάρχη Κυρίλλου Στ΄, του από Ανδριανουπόλεως. Εκτός από τον Επίσκοπο της Πάτρας Γερμανό που ευλόγησε το λάβαρο στην Αγία Λαύρα (17 Μαρτίου 1821) και στην Πάτρα (25 Μαρτίου 1821), ο Σαλώνων Ησαΐας κηρύσσει την Επανάσταση στη Φωκίδα και θυσιάζεται στην Αλαμάνα. Στην Πάτμο έρχεται γι” αυτόν τον σκοπό ο Πάτμιος Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόφιλος Παγκώστας και υψώνει και αυτός λάβαρο επαναστατικό. Από τότε δεν ξαναγύρισε στον θρόνο του.
Οι περισσότεροι Επίσκοποι της Πελοποννήσου κλείσθηκαν στη φυλακή του πασά της Τριπολιτσάς από τις αρχές Μαρτίου 1821 και μόνον τρεις βρέθηκαν ζωντανοί όταν μπήκαν οι Έλληνες μετά από 6,5 μήνες. Αυτή τη θυσία των κληρικών ας μην την λησμονούμε.
Στην Κύπρο ο Αρχιεπίσκοπος Κυπριανός είχε μυηθεί στη Φιλική Εταιρία. Οι Τούρκοι το πληροφορήθηκαν και στις 9 Ιουλίου 1821 έγινε η μεγάλη σφαγή στη Λευκωσία. Θανατώθηκε ο Κυπριανός και όλοι οι Επίσκοποι και οι Αρχιμανδρίτες του νησιού μαζί με τους προκρίτους.
Πολλοί άλλοι Επίσκοποι έπαιξαν σημαντικό ρόλο στον Αγώνα όπως ο Έλους Άνθιμος, ο Βρεσθένης Θεοδώρητος, ο Ανδρούσης Ιωσήφ, ο Ταλαντίου Νεόφυτος. Και στη μεγαλειώδη Έξοδο του Μεσολογγίου ο Επίσκοπος Ρωγών Ιωσήφ, βοηθός του Μητροπολίτη Άρτης Πορφυρίου, θυσιάζεται ανατινάζοντας τον Ανεμόμυλο.
Αλλά και στην ηθική και πνευματική προετοιμασία του 1821 ο ρόλος της Εκκλησίας και του Ράσου είναι μαχητικός και πανθομολογούμενος. Το ελληνορθόδοξο φρόνημα και η εθνική ταυτότητα διαφυλάχθηκαν με τη βοήθεια της Παιδείας, η οποία ήταν κατ” εξοχήν έργο του ορθοδόξου κλήρου. Σε κρυφά και φανερά σχολεία, αναλόγως των συνθηκών που επικρατούσαν, τα ελληνόπουλα μάθαιναν από τους ιερείς την Πίστη τους, την γλώσσα τους και εγαλουχούντο με τον πόθο για Ελευθερία. Ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός, από τη γέννηση του οποίου συμπληρώνονται τριακόσια χρόνια, ήταν ιερομόναχος, ίδρυσε διακόσια σχολεία και κήρυξε σε εκατοντάδες πόλεις και χωριά την ελπίδα για το «ποθούμενον», την απελευθέρωση. Οι Νεομάρτυρες, οι πρώτοι αντιστασιακοί της δουλείας, αρνήθηκαν να τουρκέψουν και δεν φοβήθηκαν τον δήμιο. Την πνευματική τους υποστήριξη και ενθάρρυνση είχαν αναλάβει οι κληρικοί που τους εξομολογούσαν, οι λεγόμενοι «αλείπται».
Ορισμένοι διαδίδουν ότι το Οικουμενικό Πατριαρχείο «αφόρισε τον Ρήγα Φεραίο». Τούτο είναι ανακριβές. Η αλήθεια είναι ότι μετά από τις απειλές και τις φορτικές πιέσεις του Σουλτάνου ο Πατριάρχης Γρηγόριος Ε΄ απέστειλε επιστολή στον Μητροπολίτη Σμύρνης Άνθιμο, με την οποία εκφράζει σοβαρές επιφυλάξεις για το κείμενο του Ρήγα που είχε τίτλο «Νέα Πολιτική Διοίκησις», χωρίς να απαξιώνεται η προσωπικότητα του Εθνομάρτυρος.
Είναι εύκολο να ξαναγράφει κάποιος την Ιστορία κατά το δοκούν. Όμως Ιστορία είναι η μελέτη των πηγών. Οι προσωπικές ερμηνείες και παρερμηνείες καταδεικνύουν φανατισμό, εθελοτυφλία και άγνοια των πηγών. Όσοι έζησαν τα γεγονότα, Έλληνες και ξένοι, αγωνιστές και λόγιοι, παραδέχονται ότι χωρίς τον ορθόδοξο κλήρο οι Έλληνες δεν θα είχαν ελευθερωθεί. Διαβάστε τον Νικόλαο Κασομούλη, τον Φωτάκο Χρυσανθόπουλο, τον Ιωάννη Μακρυγιάννη και τόσους άλλους αυτόπτες μάρτυρες των γεγονότων. Ακούστε τι λέει ο λαός μας μέσω του δημοτικού τραγουδιού. Επισκεφθείτε τα αμέτρητα πεδία των μαχών και τους τόπους του μαρτυρίου των ορθοδόξων κληρικών, Πατριαρχών, Επισκόπων, ιερέων, ιερομονάχων, διακόνων και απλών μοναχών.
Η Εκκλησία της Ελλάδος επιχειρεί μία ψύχραιμη και τεκμηριωμένη προσέγγιση της Τουρκοκρατίας και του 1821 μέσω μιας σειράς δέκα επιστημονικών συνεδρίων, τα οποία διοργανώνει η Ειδική Συνοδική Επιτροπή Πολιτιστικής Ταυτότητος. Τα δύο πρώτα συνέδρια έχουν ήδη πραγματοποιηθεί και κυκλοφορείται ο Τόμος με τα Πρακτικά του Α΄ Συνεδρίου, του 2012. Το δέκατο και τελευταίο Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί συν Θεώ το 2021, όταν θα συμπληρώνονται ακριβώς διακόσια χρόνια από την κήρυξη της Μεγάλης Ελληνικής Επαναστάσεως».

aftodioikisi.gr

Κακούργημα η δωροδοκία για πολιτικούς, αιρετούς ΟΤΑ και δημοσίους υπαλλήλους


Aυστηρές ποινές για δωροληψία και δωροδοκία που αγγίζουν από τον πρωθυπουργό μέχρι και τον τελευταίο υπάλληλο θεσπίζονται με το πολυνομοσχέδιο που δημοσιοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης.
Συγκεκριμένα, η δωροληψία και δωροδοκία πολιτικών αξιωματούχων  (πολιτικούς,  εκπροσώπους ΟΤΑ, δικαστικούς λειτουργούς κ.λπ.) τιμωρείται πλέον σε βαθμό κακουργήματος  (φυλάκιση από 10 έως 20 χρόνια και χρηματικές ποινές 15.000 – 150.000 ευρώ). Να σημειωθεί ότι για τις πράξεις αυτές μέχρι σήμερα είτε δεν τιμωρούνταν καθόλου, είτε τιμωρούνταν σε βαθμό πλημμελήματος με απειλή φυλάκισης 1 έως 5 ετών.
Παράλληλα καταργείται το χρηματικό όριο για την κακουργηματική δωροδοκία και απειλείται κάθειρξη 10 ετών και όταν τα ωφελήματα είναι μικρότερα των 120.000 ευρώ. Ετσι αντιμετωπίζεται στο εξής πάντα ως κακούργημα η δωροδοκία – δωροληψία δικαστή και υπαλλήλου ανεξαρτήτως ποσού, όταν οδηγείται σε πράξη ή παράλειψη που αντίκειται στα καθήκοντά του.
Με φυλάκιση 1 – 3 ετών απειλούνται για πρώτη φορά και οι προϊστάμενοι ή επιθεωρητές δημοσίων υπηρεσιών που από αμέλεια δεν απέτρεψαν τη δωροδοκία ή δωροληψία. Με φυλάκιση 1 – 5 ετών και χρηματική ποινή 5.000 – 50.000 τιμωρείται η εμπορία επιρροής και οι μεσάζοντες για όποιον εκμεταλλεύεται τη θέση του ή παίρνει οποιοδήποτε αντάλλαγμα για αθέμιτη επιρροή σε αξιωματούχο πολιτικό, δικαστή, υπάλληλο.

aftodioikisi.gr

Ακατάσχετο όριο 1.500 ευρώ για μισθούς και συντάξεις – Φρένο σε κατασχέσεις για οφειλές κάτω των 500 ευρώ


Αυξάνεται στα 1.500 ευρώ από 1.000 ευρώ σήμερα το ακατάσχετο όριο για μισθούς και συντάξεις ενώ ορίζεται στα 500 ευρώ το όριο του χρέους κάτω από το οποίο δεν θα επιτρέπεται η κατάσχεση ακινήτων και κινητών περιουσιακών στοιχείων του οφειλέτη.
Σύμφωνα με τις συγκεκριμένες διατάξεις που αφορούν τις κατασχέσεις:
- Καθορίζεται στα 500 ευρώ το όριο του χρέους του οφειλέτη κάτω από το οποίο δεν θα γίνεται κατάσχεση κινητών και ακίνητων περιουσιακών στοιχείων. Στην περίπτωση που ήδη έχουν επιβληθεί κατασχέσεις της κατηγορίας αυτής για ληξιπρόθεσμη οφειλή μικρότερη των 500 ευρώ, τότε αίρονται μετά από αίτηση του οφειλέτη
- Δεν θα γίνεται κατάσχεση μισθών, συντάξεων και ασφαλιστικών βοηθημάτων, όταν το ποσό που απομένει είναι χαμηλότερο των 1.500 ευρώ. Με βάση την υφιστάμενη νομοθεσία το όριο αυτό ήταν 1.000 ευρώ. Και στην περίπτωση αυτή κατασχέσεις που έχουν ήδη γίνει για μισθούς μικρότερους του ορίου αυτού αίρονται μετά από αίτηση του οφειλέτη
- Δεν θα επιτρέπεται κατάσχεση καταθέσεων σε περίπτωση που η ληξιπρόθεσμη οφειλή είναι μικρότερη των 50 ευρώ. Επίσης σε περίπτωση μη ύπαρξης λογαριασμού μισθοδοσίας δίνεται η δυνατότητα στον οφειλέτη ορισμού ενός λογαριασμού ο οποίος θα έχει ακατάσχετο όριο τα 1.500 ευρώ.

aftodioikisi.gr

Άρση της απαγόρευσης δημοσιοποίησης δημοσκοπήσεων πριν τις εκλογές – Οι 15 ημέρες γίνονται μία


Μέχρι πριν μία ημέρα από τη διεξαγωγή των αυτοδιοικητικών εκλογών και των ευρωεκλογών θα επιτρέπεται, πλέον, η δημοσιοποίηση δημοσκοπήσεων. Αυτό προβλέπει το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών που κατατέθηκε στη Βουλή, αίροντα την απαγόρευση των 15 ημερών που ίσχυε μέχρι σήμερα.
Συγκεκριμένα:
8. Δημοσκοπήσεις για τις Ευρωεκλογές
Μία (1) ημέρα πριν από τη διενέργεια των εκλογών για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και έως την 19.00 ώρα της ημέρας της ψηφοφορίας, απαγορεύεται η δημοσιοποίηση δημοσκοπήσεων για την πρόθεση ψήφου των εκλογέων και η καθ’ οιονδήποτε τρόπο μετάδοση αποτελεσμάτων των δημοσκοπήσεων, καθώς και η καθ’ οιονδήποτε τρόπο μετάδοση και αναμετάδοση τους από τα μέσα ενημέρωσης, με οποιονδήποτε τρόπο και αν διανέμονται ή εκπέμπουν.
Με την επιφύλαξη του προηγούμενου εδαφίου, μία (1) ημέρα πριν από τη διενέργεια των εκλογών για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και μέχρι την 19.00 ώρα της ημέρας της ψηφοφορίας, απαγορεύεται στους δημόσιους και ιδιωτικούς ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς ελεύθερης λήψης, στους φορείς παροχής συνδρομητικών ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών υπηρεσιών, σε κάθε είδους εφημερίδα και περιοδικό, καθώς και στα πολιτικά κόμματα και στους υποψηφίους, η καθ’ οιονδήποτε τρόπο δημοσιοποίηση ή μετάδοση ή αναμετάδοση οποιασδήποτε έρευνας γνώμης, με οποιονδήποτε τρόπο και αν διενεργείται, σχετικά με τις πολιτικές τάσεις, απόψεις και προτιμήσεις της κοινής γνώμης, για πολιτικά κόμματα, πολιτικές θέσεις και πρόσωπα ή άλλα οικονομικά και κοινωνικά ζητήματα».
8β. Δημοσκοπήσεις για τις Περιφερειακές και Δημοτικές εκλογές
Μία (1) ημέρα πριν από τη διενέργεια των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών και των τυχόν επαναληπτικών δημοτικών και περιφερειακών εκλογών και έως την 19.00 ώρα της ημέρας της ψηφοφορίας, απαγορεύεται η δημοσιοποίηση δημοσκοπήσεων για την πρόθεση ψήφου των εκλογέων και η καθ’ οιονδήποτε τρόπο μετάδοση αποτελεσμάτων των δημοσκοπήσεων, καθώς και η καθ’ οιονδήποτε τρόπο μετάδοση και αναμετάδοση τους από τα μέσα ενημέρωσης, με οποιονδήποτε τρόπο και αν διανέμονται ή εκπέμπουν.
Με την επιφύλαξη του προηγούμενου εδαφίου, μία (1) ημέρα πριν από τη διενέργεια των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών και των τυχόν επαναληπτικών δημοτικών και περιφερειακών εκλογών και μέχρι την 19.00 ώρα της ημέρας της ψηφοφορίας, απαγορεύεται στους δημόσιους και ιδιωτικούς ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς ελεύθερης λήψης, στους φορείς παροχής συνδρομητικών ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών υπηρεσιών, σε κάθε είδους εφημερίδα και περιοδικό, καθώς και στους συνδυασμούς και στους υποψηφίους, η καθ’ οιονδήποτε τρόπο δημοσιοποίηση ή μετάδοση ή αναμετάδοση οποιασδήποτε έρευνας γνώμης, με οποιονδήποτε τρόπο και αν διενεργείται, σχετικά με τις πολιτικές τάσεις, απόψεις και προτιμήσεις της κοινής γνώμης, για συνδυασμούς, πολιτικές θέσεις και πρόσωπα ή άλλα οικονομικά και κοινωνικά ζητήματα».

aftodioikisi.gr

ΣΕ 48ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ "ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ"

Σε 48ωρη απεργία προχωρούν την επόμενη Πέμπτη και Παρασκευή οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι».
Οι εργαζόμενοι διεκδικούν την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων επτά μηνών που τους οφείλονται, τη διασφάλιση της σταθερής και τακτικής χρηματοδότησης για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών και τη συνέχιση του προγράμματος καθώς και την αποτροπή της ιδιωτικοποίησης και εμπορευματοποίησης του Προγράμματος μέσω Μ.Κ.Ο. και ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. που προωθούν κυβέρνηση και αιρετοί.
Έχουν προγραμματίσει, μάλιστα, και συγκέντρωση έξω από τη Βουλή στις 10 το πρωί της Πέμπτης 3 Απριλίου.
Την κινητοποίηση καλύπτει η ΠΟΕ-ΟΤΑ.

protothema.gr

Με τη βούλα του ΚΣΜ κλείνουν οι 4.000 διαθεσιμότητες σε δήμους, ασφαλιστικά ταμεία – Έρχεται μόνιμος μηχανισμός κινητικότητας


Την ολοκλήρωση των 4.000 διαθεσιμοτήτων ώστε να συμπληρωθεί ο αριθμός των 25.000 του 2013, αποφάσισε το Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης που συνεδρίασε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και με τη συμμετοχή του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Βαγγέλη Βενιζέλου.
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης που ξεκίνησε μετά τις 12 και ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 2 μ.μ. οριστικοποιήθηκε ότι περίπου 3.000 θα προέλθουν από τους δήμους μέσω της ενδοδημοτικής εθελοντικής κινητικότητας και 1.000 από ασφαλιστικά ταμεία.
Υπενθυμίζεται ότι ήδη τα αιτήματα των δήμων για κάλυψη κενών θέσεων μέσω των εθελοντικών μετατάξεων ξεπερνούν τις 5.000. Στέλεχη του υπουργείου Εσωτερικών εκφράζουν την άποψη ότι οι όποιοι ποσοτικοί στόχοι έχουν τεθεί θα επιτευχθούν, προσφέροντας επιπλέον «σανίδα σωτηρίας» και στους υπόλοιπους κλάδους. Από την πλευρά τους εκπρόσωποι εργαζομένων στην Αυτοδιοίκηση, θεωρούν ότι θα είναι πολύ λίγοι όσοι θελήσουν να θέσουν εαυτόν σε διαθεσιμότητα, έστω για ένα μήνα.
Παράλληλα, στο Συμβούλιο εγκρίθηκαν τα οργανογράμματα και το σχέδιο στελέχωσης των περισσοτέρων υπουργείων, τα οποία θα αποτυπωθούν σε Προεδρικά Διατάγματα και θα σταλθούν προς έγκριση στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
Επιπλέον, εγκρίθηκαν οι δράσεις που θα εφαρμοσθούν στο Δημόσιο, μεταξύ των οποίων και ο μόνιμος μηχανισμός κινητικότητας που θα παρουσιασθεί από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης την ερχόμενη εβδομάδα.

aftodioikisi.gr

ΤΩΡΑ : ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΩΝ

Εντείνουν τις διαμαρτυρίες τους οι εργαζόμενοι ενάντια στο πολυνομοσχέδιο που ψηφίζεται την Κυριακή
Περίπου 150 άτομα, εργαζόμενοι στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, έχουν καταλάβει συμβολικά από το πρωί την είσοδο του Ταμείου και σκοπεύουν να μείνουν εκεί ως το μεσημέρι.
Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στο πολυνομοσχέδιο που κατατίθεται στη Βουλή, το οποίο περιλαμβάνει, όπως αναφέρουν, διαχωρισμό και κατάργηση των υφιστάμενων δραστηριοτήτων του Ταμείου.
Οι εργαζόμενοι βρίσκονται στο πεζοδρόμιο της οδού Ακαδημίας.

newsbomb.gr