Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ ΣΕ ΑΙΓΙΑΛΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΙΑ




Με μια διάταξη που περιλήφθηκε στοπολυνομοσχέδιο, προστίθεται διάταξη σε νόμο του 2011, με την οποία, κατά παρέκκλιση του ν.2971/2001,νομιμοποιούνται όλες οι αυθαίρετες κατασκευές που βρίσκονται εντός της ζώνης των τουριστικών λιμένων που πρόκειται «να βγουν στο σφυρί» από το ΤΑΙΠΕΔ.
Το πλήρες κείμενο της διάταξης έχει ως εξής:
22. α. Στο άρθρο 15Α του ν. 3986/2011 προστίθεται παράγραφος 5 ως εξής:
«5. Κατά παρέκκλιση από το ν. 2971/2001 µε απόφαση του Υπουργού Τουρισµού, µετά από γνώµη της Επιτροπής Τουριστικών Λιµένων, είναι δυνατή η νοµιµοποίηση υφιστάµενων εγκαταστάσεων και λιµενικών έργων εντός της χερσαίας (περιλαµβανοµένου του αιγιαλού και της παραλίας) και θαλάσσιας ζώνης τουριστικών λιµένων που αξιοποιούνται από το ΤΑΙΠΕΔ. Σχετικώς υποβάλλεται αίτηση του παραχωρησιούχου ή του έλκοντος εξ αυτού δικαίωµα µέχρι τις 31.12.2015, συνοδευόµενη από:
α) τεχνική περιγραφή της εγκατάστασης ή του έργου,
β) τοπογραφικό διάγραµµα σε κλίµακα 1:500,
γ) φωτογραφίες και χάρτη της ευρύτερης περιοχής µε την ακριβή θέση της εγκατάστασης ή του έργου και
δ) εγκεκριµένους περιβαλλοντικούς όρους.
Η προθεσµία υποβολής της αίτησης µπορεί να παρατείνεται µε κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονοµικών και Τουρισµού. Για τη νοµιµοποίηση υφισταµένων εγκαταστάσεων και έργων, καθώς και για την εκτέλεση νέων έργων ή τη δηµιουργία νέων εγκαταστάσεων εντός αιγιαλού και παραλίας που περιλαµβάνονται στη χερσαία ζώνη τουριστικού λιµένα εφόσον εκτελούνται στο πλαίσιο των εγκεκριµένων µελετών, δεν οφείλεται αποζηµίωση χρήσης αυθαίρετης ή µη, προς το Ελληνικό Δηµόσιο και δεν απαιτείται άδεια χρήσης.»
β. Ως υφιστάµενες εγκαταστάσεις και έργα κατά την έννοια της προηγούµενης υποπερίπτωσης νοούνται τα υφιστάµενα κατά την έναρξη ισχύος
του παρόντος νόµου.
Πηγή: tee.gr

iΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ




Σε αναστάτωση βρίσκονται οι εργαζόμενοι πολλών νοσοκομείων καθώς πλέον έχουν βάσιμες υποψίες ότι ξεκινά η διαδικασία να δοθούν οι εργαστηριακές εξετάσεις στον ιδιωτικό τομέα.
Της Δήμητρας Ευθυμιάδου
Αυτό που καιρό τώρα ψιθυριζόταν ότι με εντολή τρόικας και με το επιχείρημα της εξοικονόμησης κονδυλίων, πολλές υπηρεσίες του ΕΣΥ θα δοθούν στον ιδιωτικό τομέα, φαίνεται ότι δεν απέχει πολύ....

Οι εργαζόμενοι είναι σε αναστάτωση εδώ και λίγες ημέρες καθώς φαίνεται πως ξεκινά διαγωνιστική διαδικασία για τις εργαστηριακές εξετάσεις ώστε να δοθούν σε ιδιώτες μ ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για το προσωπικό των νοσοκομείων.
Ένα έγγραφο της Επιτροπής Προμηθειών του Υπουργείου Υγείας  είναι αυτό που έκανε τους φόβους ακόμη μεγαλύτερους.
Σύμφωνα με έγγραφο της Επιτροπής Προμηθειών Υγείας ζητείται από τις Διοικήσεις των Υγειονομικών Περιφερειών να δοθούν στοιχεία για τον αριθμό των εργαστηριακών εξετάσεων που πραγματοποιήθηκαν το 2013 από τους φορείς που εποπτεύουν, συνεπώς και τα νοσοκομεία, ώστε η επιτροπή (ΕΠΥ) να προχωρήσει σε διαγωνιστική διαδικασία.
Το έγγραφο που έφερε στο φως της δημοσιότητας η Μαχητική Εργατοϋπαλληλική Ταξική και Ανατροπή (ΜΕΤΑ), δεν περιγράφει διαγωνισμό για την αγορά αντιδραστηρίων αλλά μιλά για «εργαστηριακές εξετάσεις» γεγονός που ενισχύει την ανησυχία ότι όλος ο εργαστηριακός τομέας θα δοθεί στον ιδιωτικό τομέα. Κάτι που άλλωστε έχει συζητηθεί πολλές φορές στο αρμόδιο υπουργείο χωρίς ωστόσο ποτέ να υπάρξουν επίσημες τοποθετήσεις.
Ωστόσο μια τέτοια διαδικασία θα άνοιγε ουσιαστικά το δρόμο για την απομάκρυνση των υπαλλήλων των νοσοκομείων αφού πλέον θα έχαναν το αντικείμενό τους και δε θα μπορούσαν να συνεισφέρουν στην παροχή υπηρεσιών.
Από την Μαχητική Εργατοϋπαλληλική Ταξική και Ανατροπή (ΜΕΤΑ) τονίζεται μάλιστα ότι: «Αν αυτό συνδυαστεί με τις τελευταίες διαθεσιμότητες στην υγεία, αλλά και τις δηλώσεις του υφυπουργού για ιδιωτικοποίηση των βοηθητικών υπηρεσιών των Νοσοκομείων είναι προφανές ότι το επόμενο χρονικό διάστημα θα έχουν αρνητικές εξελίξεις και τον εργαστηριακό τομέα».



Read more: http://www.oparlapipas.com/2014/04/blog-post_8084.html#ixzz2yeAMzygM

|ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΙΟ" 3 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΕΧΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΧΙΟΥ




Φως στα οικονομικά του Δήμου Χίου ρίχνει η "Πρωτοβουλία για τη Χίο", αποδομώντας το «"οικονομικό θαύμα" των "έμπειρων" της τοπικής αυτοδιοίκησης" που διοικούν τα τελευταία πολλά χρόνια το νησί μας», όπως χαρακτηριστηκά αναφέρει στην ανακοίνωσή της. Η Πρωτοβουλία ζήτησε και έλαβε άμεσα στοιχεία από την Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου και ταυτόχρονα άντλησε πληροφορίες από τις αναρτήσεις του Δήμου στη Διαύγεια. Η διαπίστωσή της μετά την επεξεργασία των στοιχείων είναι ότι η ταμειακή κατάσταση του Δήμου Χίου βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση, καθώς, όχι μόνο δεν υπάρχει «πρωτογενές πλεόνασμα», αλλά αντιθέτως υπάρχει σοβαρό έλλειμμα. Ακολουθούν τα στοιχεία και τα συμπεράσματα της Πρωτοβουλίας:
Οι ανελαστικές δαπάνες, που ο Δήμος καλείται να καλύψει είναι:
·                        Μισθοδοσία προσωπικού που ανέρχεται μηνιαία στα700.000,00€ και συνολικά για το έτος στα 8.400.000,00€
·                        Επιχορήγηση ΝΠΔΔ Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, Πολιτισμού, Αθλητισμού & Παιδείας με μηνιαία δαπάνη150.000,00€ και συνολικά για το έτος 1.800.000,00€, σύμφωνα με την εγγεγραμμένη πίστωση στον προϋπολογισμό
·                        Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο με μηνιαία δαπάνη 30.000,00€ και συνολικά για το έτος 350.000,00€, σύμφωνα με την εγγεγραμμένη πίστωση στον προϋπολογισμό
·                        Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Χίου με μηνιαία δαπάνη 63.568,77€ και μέχρι του ποσού των500.000,00€, σύμφωνα με την εγγεγραμμένη πίστωση στον προϋπολογισμό
·                        ΔΗΠΕΘΕ με δαπάνη μέχρι του ποσού των 150.000,00€ σύμφωνα με την εγγεγραμμένη πίστωση στον προϋπολογισμό.
Συνολικό ποσό ανελαστικών δαπανών μέχρι το τέλος του έτους 11.200.000,00€
Στα παραπάνω έρχονται να προστεθούν τα λειτουργικά έξοδα, προμήθειες καυσίμων για κίνηση οχημάτων, ανταλλακτικά, κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος για φωτισμό οδών και πλατειών και δημοτικών κτιρίων, γραφική ύλη, εξοφλήσεις δανείων, έξοδα που αθροίζονται σε περίπου 70.000,00€μηνιαία και με αναγωγή σε ετήσια βάση  περίπου 840.000,00€. Έτσι, το τελικό σύνολο των εξόδων διαμορφώνεται στα 12.000.000,00€, περίπου.
Αντλώντας πληροφορίες για τα έσοδα, το ποσό που δίνεται μηνιαία στον Δήμο σαν επιχορήγηση από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους είναι περίπου 580.000,00€ από το Υπ. Εσωτερικών. Αναλογικά μέχρι τέλους του έτους ο Δήμος θα λάβει περίπου 6.960.000,00€.
Η μέση εισπραξιμότητα των ιδίων πόρων του Δήμου είναι περίπου 300.000€ ανά τρίμηνο και με αναγωγή σε έτος περίπου 1.100.000,00€. Σε αυτά προσθέτουμε και από άλλες πηγές που έχουν ήδη εισπραχθεί και είναι άλλα 1.100.000,00€ και το σύνολο των εσόδων μας φτάνει περίπου 9.160.000,00€.
Έτσι, το έλλειμμα ανέρχεται με απλούς υπολογισμούς στα 3 εκατομμύρια ευρώ.  Πως θα καλυφθούν αυτά; Ας δεχτούμε ότι ο Δήμος θα κάνει διορθωτικές κινήσεις και θα εισπράξει είτε από την κεντρική εξουσία είτε εξ ιδίων πόρων 1εκ. επιπλέον.  Ας υποθέσουμε επίσης ότι θα εξαντλήσει το χρηματικό υπόλοιπο στα τακτικά έσοδα και έκτακτα ανειδίκευτα και θα καλύψει άλλο 1εκ.  Τα υπόλοιπα από πού θα αντληθούν;
Η Δημοτική Αρχή μη αντιλαμβανόμενη την κατάσταση συνεχώς αναλαμβάνει υποχρεώσεις. Από το μητρώο δεσμεύσεων προκύπτει ότι πλέον των παραπάνω 12 εκ., έχει δεσμεύσει πιστώσεις από τακτικά έσοδα και αναλαμβάνει υποχρεώσεις για αλλά 5εκ.  Πως θα πληρωθούν αυτά αφού το έλλειμμα είναι πραγματικό και όχι λογιστικό;
Οι αλόγιστες δαπάνες, η μη ορθή διαχείριση των οικονομικών χωρίς διορθωτικές κινήσεις για την μείωση του κόστους των υπηρεσιών, η έλλειψη εκτίμησης κόστους – οφέλους για τα έργα και τις δράσεις του, οδηγούν το Δήμο σταθερά στην απώλεια της οικονομικής του αυτοτέλειας με συνέπεια την αδυναμία προσφοράς υπηρεσιών προς τους δημότες.
Η απερχόμενη Δημοτική Αρχή, το τρίμηνο που μόλις τελείωσε δέσμευσε το Δήμο με δυσανάλογα μεγάλες υποχρεώσεις σαν να μην υπάρχει αύριο, σαν να τελειώνει ο χρόνος την ημέρα των εκλογών!
Οι άνθρωποι που διοικούν το Δήμο μέχρι σήμερα δεν είναι άμοιροι των ευθυνών τους. Την προεκλογική «ταμπακιέρα» ποιος θα την πληρώσει; Οι δημότες με φόρους και έλλειψη υπηρεσιών, οι υπάλληλοι με διαθεσιμότητες ή η Δημοτική Αρχή; Την απάντηση την γνωρίζουμε όλοι.


«Πράσινο» στις μετακινήσεις δημοτικών υπαλλήλων για υπηρεσιακές ανάγκες


«Πράσινο» φως στις μετακινήσεις δημοτικών υπαλλήλων «από δήμο σε νομικά πρόσωπα ή ιδρύματα του ίδιου δήμου, ή σε σύνδεσμο στον οποίο συμμετέχει ο Δήμος ή και αντίστροφα», δίνει διάταξη του νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών με το οποίο πραγματοποιούνται αλλαγές στον «Καλλικράτη». Στο νομοσχέδιο το οποίο ψηφίσθηκε χθες από τη Βουλή περιέχεται διάταξη (άρθρο 16) με την οποία δίνεται η δυνατότητα με απόφαση του δημάρχου και μετά από αίτημα του φορέα υποδοχής  για τη διάθεση υπαλλήλων προκειμένου να καλυφθούν υπηρεσιακές ανάγκες «για χρονικό διάστημα έως δύο (2) έτη, που μπορεί να παραταθεί για δύο (2) ακόμα έτη εφόσον υφίσταται υπηρεσιακή ανάγκη». Από τις μετακινήσεις αυτές «εξαιρείται το προσωπικό διεκπεραίωσης υποθέσεων πολιτών των ΚΕΠ το οποίο μπορεί να μετακινείται με την ίδια διαδικασία σε αντίστοιχη υπηρεσία (ΚΕΠ) εντός του ίδιου δήμου και διέπεται από τις διατάξεις της παρ. 19 του α.12 το ν. 4071/2012».
Να σημειωθεί ότι η αρχική διάταξη την οποία και δημοσιεύει η aftodioikisi.gr, που τροποποίησε ο υπουργός Εσωτερικών μετά από παρέμβαση του γραμματέα της Κ.Ο. της ΔΗΜΑΡ Δημήτρη Αναγνωστάκη,προέβλεπε ότι η μετακίνηση του υπαλλήλου μπορεί να γίνει για 5+5 έτη.
aftodioikisi.gr

Μητσοτάκης όπως Παπανδρέου – επαναφέρει το opengov


Η πλήρωση της θέσης του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ) θα γίνει -για πρώτη φορά- με ανοιχτή πρόσκληση ενδιαφέροντος, την οποία απηύθυναν ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης και η υφυπουργός, Εύη Χριστοφιλοπούλου.
Ετσι, εφαρμόζεται ξανά η διαδικασία του opengov, που είχε καθιερωθεί από την κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου και στη συνέχεια αντικαταστάθηκε από τους διορισμούς.
«Περνάμε πλέον από τη συχνά υποκειμενική και αυθαίρετη στην αντικειμενική και αξιοκρατική επιλογή πολιτικού προσωπικού σε καίριες, για τη δημόσια διοίκηση, θέσεις. Η διαδικασία αυτή μπορεί να αποτελέσει πρότυπο και για την επιλογή άλλων στελεχών που μέχρι σήμερα διορίζονταν με πολιτικές αποφάσεις», ανέφερε, μεταξύ άλλων, στη δήλωσή του ο κ. Μητσοτάκης.
Τα επτά στάδια της διαδικασίας
Στο πρώτο γίνεται η έκδοση της προκήρυξης, η οποία περιλαμβάνει: Περιγραφή της θέσης, τις ελάχιστες και τις ουσιαστικές προϋποθέσεις για την πλήρωση της θέσης, καθώς και τη διαδικασία επιλογής.
Στο δεύτερο στάδιο συστήνεται η επιτροπή αξιολόγησης από: Ένα σύμβουλο του ΑΣΕΠ ως πρόεδρο, ένα καθηγητή ΑΕΙ, ένα Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, ένα στέλεχος του δημόσιου τομέα (ΑΔΕΔΥ) και ένα στέλεχος του ιδιωτικού τομέα (ΣΕΒ).
Στο τρίτο στάδιο πραγματοποιείται η αξιολόγηση των ελάχιστων προϋποθέσεων των υποψηφίων, δηλαδή με βάση τα στοιχεία των αιτήσεων ελέγχεται η πλήρωση των ελάχιστων προϋποθέσεων από τους υποψηφίους, οι οποίοι και περνούν στην επόμενη φάση της αξιολόγησης.
Στο τέταρτο στάδιο πραγματοποιείται η αξιολόγηση των ουσιαστικών προϋποθέσεων των υποψηφίων για την πλήρωση της θέσης. Με βάση τα στοιχεία των αιτήσεων, των βιογραφικών σημειωμάτων και των δηλώσεων ενδιαφέροντος αξιολογείται η τήρηση των ουσιαστικών προϋποθέσεων και επιλέγονται οι δέκα καλύτεροι υποψήφιοι.
Στο επόμενο στάδιο οι δέκα επιλεχθέντες υποβάλλονται στη διαδικασία της δομημένης συνέντευξης. Η συνέντευξη θα διέπεται από πιστοποιημένες διαδικασίες που ετοιμάζει το ΕΚΔΔΑ και που θα εφαρμοστούν και στη νέα διαδικασία επιλογής προϊσταμένων (Γενικών Διευθυντών, Διευθυντών και Τμηματαρχών) στο Δημόσιο.
Στο προτελευταίο στάδιο οι τρείς καλύτεροι (short list) προτείνονται με αιτιολογημένη εισήγηση στον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης για διορισμό.
Στο έβδομο και τελευταίο στάδιο ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης αποφασίζει αιτιολογημένα το διορισμό του προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΚΔΔΑ από τους τρεις προτεινόμενους.

aftodioikisi.gr

Κυκλοφοριακό χάος στην Αθήνα λόγω Μέρκελ (όλες οι ρυθμίσεις)


Προβλήματα στις μετακινήσεις τους θα αντιμετωπίσουν σήμερα οι πολίτες λόγω της επίσκεψης της Άγκελα Μέρκελ στην Αθήνα. Περισσότεροι από 6.000 αστυνομικοί θα βρίσκονται στο κέντρο της πόλης προκειμένου να διασφαλίσουν την ασφάλεια της Γερμανίδας καγκελαρίου.
Παράλληλα, έχουν απαγορευτεί για σήμερα οι συγκεντρώσεις και οι διαδηλώσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ ωστόσο καλεί σε συλλαλητήριο τον κόσμο στις 17.00 το απόγευμα στην πλατεία Κλαυθμώνος. Eπίσης, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο ίδιο σημείο στις 17.30.
Αναλυτικά οι δρόμοι που θα κλείσουν:
Με απόφαση του γενικού αστυνομικού διευθυντή Αττικής δεν θα επιτρέπονται, από τις 11:30 ως τις 21:30οι συγκεντρώσεις ή πορείες στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα στις εξής οδούς:
Αμερικής (από τη συμβολή της με την οδό Σταδίου) – συνέχεια Λυκαβηττού – δεξιά Αναγνωστοπούλου – αριστερά Πατριάρχου Ιωακείμ – αριστερά Μαρασλή – δεξιά Δεινοκράτους – αριστερά Αριστοδήμου – δεξιά Αθηναίων Εφήβων – αριστερά Κόνιαρη – δεξιά Τσόχα – αριστερά Δ. Σούτσου – συνέχεια Πανόρμου – αριστερά Κηφισίας – δεξιά Κατεχάκη – αριστερά Καπετάν Χρονά – δεξιά Βλαχάκη – δεξιά Μεσογείων – αριστερά Μιχαλακοπούλου – αριστερά Διονυσίου Αιγηνίτου – αριστερά Κρατερού – δεξιά Αλκαίου – δεξιά Ούλωφ Πάλμε – δεξιά Ευφρονίου – αριστερά Σπ. Μερκούρη – δεξιά Ευτυχίδου – Πλατεία Πλαστήρα – Αρχιμήδους – δεξιά Μάρκου Μουσούρου – αριστερά Αρδηττού – συνέχεια Καλλιρρόης – δεξιά Δράκου – αριστερά Μουσών – συνέχεια Παναιτωλίου – Αρακύνθου – Στησικλέους – δεξιά Ακάμαντος – αριστερά Αποστόλου Παύλου – δεξιά Ερμού – αριστερά Αθηνάς – δεξιά Βορρέου – αριστερά Αιόλου – δεξιά Κολοκοτρώνη – Αμερικής, συμπεριλαμβανομένων των τμημάτων των ανωτέρω οδών που αποτελούν τα όρια της εν λόγω περιοχής, στο τμήμα της Αττικής Οδού από το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» έως τον κόμβο της Περιφερειακής Υμηττού με τη Λ. Κατεχάκη, στο τμήμα της Λ. Κατεχάκη από την έξοδο της Περιφερειακής Υμηττού έως τη συμβολή της με τη Λ. Μεσογείων και σε βάθος ακτίνας εκατό -100- μέτρων, ένθεν και ένθεν προαναφερόμενων τμημάτων οδών (Αττική Οδός – Λ. Κατεχάκη), ως και επί των γεφυρών, ανισόπεδων κόμβων, διαβάσεων που υφίστανται κατά μήκος αυτών, καθώς και στην ευρύτερη περιοχή τοπικής αρμοδιότητας Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών.
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα τεθούν σε εφαρμογή από τις 08:00 μέχρι τις 10:30 και από τις 12:30 έως τις 14:30 κοντά στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο, λόγω διεξαγωγής του Πανελλήνιου Εκπαιδευτικού Προγράμματος «Ημέρα Ολυμπιακής Παιδείας» στο Παναθηναϊκό Στάδιο.
Ειδικότερα, θα πραγματοποιηθούν ολιγόλεπτες και σταδιακές διακοπές κυκλοφορίας των οχημάτων στο παρακάτω οδικό δίκτυο:
- Αρδηττού, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Καλλιμάρμαρο, σε όλο το μήκος της.
- Λεωφόρος Β. Όλγας, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Καλλιμάρμαρο, σε όλο το μήκος της.
- Λεωφόρος Β. Κων/νου, στο τμήμα της μεταξύ της Λεωφόρου Β. Όλγας και της οδού Ερατοσθένους, ρεύμα κυκλοφορίας προς Hilton.
- Λεωφόρος Καλλιρρόης, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Α. Φραντζή και Λ. Βουλιαγμένης, ρεύμα προς Αθήνα.
Η Αστυνομία παρακαλεί τους οδηγούς, για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους και την αποφυγή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων, να αποφύγουν τη διέλευση των οχημάτων τους στις παραπάνω οδούς κατά τα αναφερόμενα χρονικά διαστήματα και να ακολουθούν τα σήματα και τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων.
Κλειστοί σταθμοί του μετρό:
Κλειστοί οι σταθμοί του μετρό Ευαγγελισμός, Μέγαρο Μουσικής το μεσημέρι και Σύνταγμα, Ακρόπολη το απόγευμα. Συγκεκριμένα, με εντολή της ΕΛ.ΑΣ θα κλείσουν στις 13.30 οι σταθμοί του μετρό Ευαγγελισμός και Μέγαρο Μουσικής, ενώ στις 18.00 θα κλείσουν οι σταθμοί Σύνταγμα και Ακρόπολη. Οι συρμοί του μετρό θα διέρχονται κανονικά αλλά δεν θα πραγματοποιούν στάσεις στους παραπάνω σταθμούς.

aftodioikisi.gr

Όργια με αστυνομικούς και αλλοδαπές στο Μεταγωγών- απέδρασαν δύο κρατούμενες


Πάρτι και όχι μόνο με αλλοδαπές κρατούμενες έκανε ανθυπαστυνόμος στο Μεταγωγών. Aπό αυτές κάποιες τελικά απέδρασαν, ενώ μερικές τραυματίστηκαν κατά την απόπειρα απόδρασής τους.
Παρ’ όλα αυτά, ο ανθυπαστυνόμος ζητάει από το Συμβούλιο της Επικρατείας να επιστρέψει στην υπηρεσία του και να ακυρωθεί η απόταξή του από την ΕΛ.ΑΣ. ανεξάρτητα αν από τα ποινικά δικαστήρια καταδικάστηκε για ελευθέρωση κρατουμένων από αμέλεια. Ενα βράδυ ο ανθυπαστυνόμος, κατά το οποίο ήταν αξιωματικός υπηρεσίας, διαπίστωσε ότι στα κρατητήρια υπήρχαν αλλοδαπές γυναίκες προς απέλαση. Ετσι, αποφάσισε να διοργανώσει στο γραφείο του πάρτι.
Αμέσως διέταξε τον δεσμοφύλακα να βγάλει από τα κρατητήρια του υπογείου τις έξι αλλοδαπές κρατούμενες που είχαν συλληφθεί την προηγούμενη μέρα. Παράλληλα, φώναξε τρεις συναδέλφους του και έναν φίλο του να συμμετέχουν και αυτοί στο πάρτι, ενώ έστειλε και αγόρασαν πέντε μπουκάλια ουίσκι, αναψυκτικά, φρούτα κ.λπ. Εν τω μεταξύ, έβαλε και μουσική με λαϊκά τραγούδια που ακουγόταν σε όλο το κτίριο. Ενώ το πάρτι βρισκόταν στο φόρτε του, ο ανθυπαστυνόμος πήρε κοντά του μια αλλοδαπή και όταν άναψε το γλέντι την έβαλε και κάθισε στα γόνατά του. Μόλις κουραζόταν την έβαζε πάλι δίπλα του στην καρέκλα και όταν ξεμούδιαζε το πόδι του την ξανάβαζε πάλι πάνω στα γόνατά του.
Κοντά στο τέλος του δεύτερου μπουκαλιού ουίσκι έβαλε τη μουσική στη διαπασών. Το όργανο της τάξης ήρθε στο τσακίρ κέφι, πήρε από το χέρι την αλλοδαπή, ανέβηκε πάνω στο γραφείο και άρχισε να χορεύει, κάνοντας παράλληλα άσεμνες πράξεις και χειρονομίες. Τον ακολούθησαν και οι υπόλοιποι της παρέας, οι οποίοι έκαναν κι αυτοί τα ίδια με τις άλλες αλλοδαπές, ενώ μερικές απ’ αυτές βρήκαν ευκαιρία και έκοβαν ανεξέλεγκτα βόλτες εξερευνώντας τον χώρο.
Το πάρτι έληξε στις 4 το πρωί, αφού όλοι ήταν πλέον μεθυσμένοι. Τότε ο ανθυπαστυνόμος διέταξε έναν αρχιφύλακα να οδηγήσει δύο από τις κρατούμενες αλλοδαπές στα λουτρά του 5ου ορόφου για να κάνουν μπάνιο. Ο αρχιφύλακας φυσικά δεν έχασε την ευκαιρία. Σε δωμάτιο του 5ου ορόφου ήρθε για τρία τέταρτα της ώρας σε σαρκική επαφή με τις δύο αλλοδαπές. Οι κρατούμενες ύστερα απ’ όλα αυτά προσποιήθηκαν ότι πάνε για μπάνιο. Ομως, αντί να μπουν στο λουτρό, ανέβηκαν στην ταράτσα της Υποδιεύθυνσης Μεταγωγών Δικαστηρίων Αθηνών και από κει πήδηξαν στην ταράτσα του διπλανού κτιρίου. Οι δύο αλλοδαπές πηδώντας τραυματίστηκαν και δεν μπορούσαν να κινηθούν.
Με το που ξημέρωσε μία κυρία που μένει σε διπλανή πολυκατοικία είδε τις τραυματισμένες γυναίκες στην ταράτσα και ειδοποίησε τους αστυφύλακες του Μεταγωγών. Ετσι, συνελήφθησαν και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο.
Οι υπόλοιπες τέσσερις αλλοδαπές, τύφλα στο μεθύσι, γύρισαν μόνες τους στα κελιά του κρατητηρίου για να ξαπλώσουν. Η πόρτα του κρατητηρίου όχι μόνο δεν κλειδώθηκε ποτέ από κανέναν αστυνομικό, αλλά έμεινε και ανοιχτή, με αποτέλεσμα να αποδράσουν δύο άλλες κρατούμενες. Την ημέρα εκείνη στα κρατητήρια του Μεταγωγών υπήρχαν άλλοι 26 άνδρες κρατούμενοι. Το Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΛ.ΑΣ. στην ομόφωνη απόφαση της απόταξης αναφέρει χαρακτηριστικά ότι ο ανθυπαστυνόμος μαζί με τους άλλους τρεις συναδέλφους του «είχαν μεταβάλει τον χώρο σε αίθουσα κακόφημου μπαρ».
Kαι υπαίτιος απόδρασης κρατουμένων
Σύμφωνα με το Πειθαρχικό Συμβούλιο, ο ανθυπαστυνόμος υπέπεσε σε αντιπειθαρχική και ποινικά κολάσιμη συμπεριφορά λόγω της καταφανούς παραμέλησης και παράβασης των υπηρεσιακών του καθηκόντων. Ακόμη, έγινε υπαίτιος απόδρασης κρατουμένων, ενώ έβλαψε και προσέβαλε όχι μόνο την τιμή και την υπόληψή του ως αστυνομικού, αλλά και το κύρος της υπηρεσίας του. Σε άλλο σημείο της πειθαρχικής απόφασης αναφέρεται ότι όλο το βράδυ που γινόταν το πάρτι ο ανθυπαστυνόμος επέδειξε βαριά αμέλεια.
Το Συμβούλιο, τελικά, έκρινε ότι οι πράξεις του ανθυπαστυνόμου μαρτυρούν διαφθορά χαρακτήρα και οι παραλείψεις του συνδέονται με εκείνες τις διατάξεις του Ποινικού Κώδικα που αφορούν «ελευθέρωση κρατουμένων εξ αμελείας κατ’ εξακολούθηση». Ο ίδιος, απολογούμενος στο Πειθαρχικό, αποδέχθηκε την ευθύνη του, όχι όμως στον υπέρτατο βαθμό που του αποδόθηκε, ενώ υποστήριξε ότι «δεν στοιχειοθετείται η διαφθορά χαρακτήρα» που του καταλογίζεται «ελλείψει αποδείξεως της σαρκικής επαφής».
Οι συνάδελφοί του κατέθεσαν ότι ήταν εξαίρετος αστυνομικός και δεν αδιαφορούσε για τα καθήκοντά του. Απλώς, λόγω των άθλιων συνθηκών κράτησης στο Μεταγωγών και για λόγους ανθρωπιστικούς βοηθούσε τους κρατούμενους δίνοντάς τους τη δυνατότητα να τηλεφωνούν και να κάνουν μπάνιο. Από ποινικής πλευράς, στον ανθυπαστυνόμο επιβλήθηκε εξάμηνη φυλάκιση με τριετή αναστολή. Παρ’ όλα αυτά, η ποινή τελικά παραγράφηκε, καθώς στο μεταξύ ψηφίστηκαν ευεργετικές διατάξεις που έδιναν αυτή τη δυνατότητα. Τώρα καλείται το ΣτΕ να αποφανθεί για την αναίρεση που έχει ασκήσει ο ανθυπαστυνόμος κατά της απόφασης του Διοικητικού Εφετείου με την οποία απορρίφθηκε το αίτημά του να ακυρωθεί η πειθαρχική ποινή της οριστικής απόταξης που του έχει επιβληθεί.
Πηγή#; protothema.gr

aftodioikisi.gr

Απίστευτο σενάριο για συμβόλαιο δολοφονίας του Αθανασιου στην σκιά της υπόθεσης Μπαλτακου!


Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Απριλίου 10, 2014
20140410-231934.jpgΑυτα που αποκαλύπτονται στην εκπομπή του Γ. Τράγκα αυτή την στιγμή, τινάζουν το συστημα στον αέρα! Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Μπαλτάκος έκανε το ραντεβου με τον Κασιδιαρη διότι η ΕΥΠ ειχε υποκλέψει συνομιλία απο τις…
φυλακές Μαλανδρίνου με συμβόλαιο θανάτου κατα του υπουργού δικαιοσύνης!!! Και της οικογένειας του! Ως αυτουργοί σύμφωνα με το ενημερωτικό δελτίο που ειχε στα χερια του ο Δένδιας, φεροντο οι… Προφυλακισμενοι της ΧΑ!
Ο Αθανασιου φέρεται Έντρομος να ζητά την βοήθεια του Μπαλτακου ωστε να μεσολαβήσει στην ΧΑ και να τους διαβεβαιώσει οτι “δεν φταιει αυτος για τις διώξεις”. Ο Μπαλτάκος κανει την επαφή και παίρνει την διαβεβαίωση οτι δεν υφίσταται τέτοια υποθεση.
Ο Αθανασιου δεν το πιστευει και σε τυχαία συναντηση του με τον Κασιδιάρη, του επαναλαμβάνει οτι “δεν εχει καμμια σχέση με τις διώξεις”. Ο Μπαλτάκος υπο την πίεση και την αγωνία του υπουργου, ερχεται σε επαφή και με τον αδελφο του Ν. Μιχαλολιάκου, από τον οποίον παίρνει την ιδια διαβεβαίωση. Οτι δεν υπήρχε τέτοιο θεμα οπως “συμβόλαιο θανάτου”.
Ενα βρωμερό παρασκήνιο που για να γινεται ρεπορτάζ δεν μπορει να εγινε μονο στο κεφάλι του Μπαλτακου…

olymbia.gr

Ράιχενμπαχ: Το θετικό κλίμα στην Ελλάδα μπορεί να αλλάξει

Ως μία δυνάμει θετική καμπή χαρακτήρισε ο επικεφαλής της Task Force Χορστ Ράιχενμπαχ την επιτυχή επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές, τονίζοντας ότι «οι αγορές βλέπουν ότι υπάρχει πολιτική στήριξη στις μεταρρυθμίσεις».
Σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό Spiegel, ο Ράιχενμπαχ επεσήμανε ότι «αυτό το αποτέλεσμα δεν θα ήταν δυνατό αν η κυβέρνηση δεν είχε συμφωνήσει με την τρόικα». Παρόλα αυτά η χώρα δεν έχει ξεπεράσει ακόμη το σκόπελο και ότι ίσως χρειαστεί και νέο πακέτο βοήθειας από το Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM).
Σε άλλο σημείο της συνέντευξή του ο επικεφαλής της Task Force είπε ότι οι δανειστές έχουν «ανταμειφθεί» από την Ελλάδα και τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις της. Η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά κατάφερε να σταθεροποιήσει τα δημοσιονομικά, να μειώσει δραστικά το εργατικό κόστος και να πετύχει την επιστροφή της ανταγωνιστικότητας στα προ του ευρώ επίπεδα.
«Η τρόικα με τις πιέσεις που άσκησε, κράτησε ζωντανή την πορεία των μεταρρυθμίσεων», δήλωσε ο Ράιχενμπαχ.
Παρόλα αυτά, προειδοποίησε ότι αυτό το θετικό κλίμα μπορεί να αλλάξει τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «το χρήμα είναι ο μεγάλος αστάθμητος παράγοντας. Αυτή τη στιγμή κανείς μπορεί να πει εάν η Ελλάδα θα είχε τη δυνατότητα να βγει μόνη της στις αγορές χωρίς να χρειαστεί τη βοήθεια των χωρών της ευρωζώνη. Ας ελπίσουμε ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει τη θετική της πορεία και τα δυο επόμενα χρόνια, έτσι ώστε να εισέλθει σε ένα πιο ασφαλή δρόμο».
Το Spiegel σχολιάζει ότι η Ελλάδα ακόμη δεν μπορεί να σταθεί μόνη της στα πόδια της και ο ίδιος ο Ράιχενμπαχ επισημαίνει ότι έχουν μεν γίνει επαρκείς διαρθρωτικές μεταρρυθμίσες και έχει δημιουργηθεί ένα ελκυστικό επενδυτικό περιβάλλον.
Ωστόσο, υπογράμμισε ότι «όσον αφορά τις ιδιωτικοποιήσεις είμαστε σχεδόν στην αρχή ακόμη».

ethnos.gr

INDEPENDENT. Η επίσκεψη της Μέρκελ βρίσκεται πίσω από την πώληση ομολόγων της Ελλάδας που θα κοστίσει περισσότερο σε δανεισμό;


Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Απριλίου 11, 2014
20140411-061914.jpg
Η Ελλάδα άνοιξε πάλι για μπίζνες – αλλά οι επικριτές υποστηρίζουν ότι η επίσκεψη της Γερμανίδας Καγκελάριου Άνγκελα Μέρκελ βρίσκεται πίσω από την πώληση ομολόγων που θα κοστίσει περισσότερο σε δανεισμό
Nathalie Savaricas, Αθήνα, Τετάρτη 9 Απριλίου 2014
Η προσπάθεια της κυβέρνησης της Αθήνας να αντλήσει δισεκατομμύρια ευρώ στις αγορές ομολόγων έχει ληφθεί ως ένδειξη ότι η χειρότερη φάση
της κρίσης μπορεί να έχει περάσε. Αλλά η ατμόσφαιρα στους δρόμους λέει μια διαφορετική ιστορία
Μετά από σχεδόν έξι χρόνια οικονομικής αναταραχής και δυστυχίας για πολλά εκατομμύρια ανθρώπων, η ελληνική κυβέρνηση έχει αφήσει να εννοηθεί ότι ίσως το χειρότερο πέρασε, καθώς ανακοίνωσε ότι θα επιστρέψει στις διεθνείς πιστωτικές αγορές.
Η ανακοίνωση έγινε εν μέσω της ειρηνικής πανεθνικής διαδήλωσης που οργάνωσαν τα συνδικάτα για να διαμαρτυρηθούν για τα ακόμα σκληρά μέτρα λιτότητας που έχουν εξαφανίσει το ένα τέταρτο της οικονομίας της χώρας.
Το υπουργείο Οικονομικών αρνήθηκε να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με το χρονοδιάγραμμα και το μέγεθος της έκδοσης που προσφερόταν, αλλά πηγές αναφέρουν ότι το ομόλογο θα πρέπει να εκδοθεί μέχρι το τέλος του σημερινής ημέρας με την Αθήνα, να ελπίζει να πάρει τουλάχιστον 2 δισ. € (£ 1,6 δισ.).
Οι αρχικές εναφορές έδειξαν ότι οι επενδυτές έχουν ήδη παραγγείλει ομόλογα αξίας € 11 δισ, πολύ πάνω από το αναμενόμενο, γεγονός που υποδηλώνει ότι όχι μόνο η ελληνική κυβέρνηση θα είναι ικανή να προσαρμόσει τους τόκους που καταβάλλει, αλλά πιο σημαντικά, ότι οι διεθνείς χρηματοπιστωτικές αγορές είναι και πάλι διαθέσιμες για την κλυδωνιζόμενη ελληνική οικονομία. Πιστεύεται ότι το πληρωτέο επιτόκιο για τα ομόλογα θα είναι κοντά στο πέντε τοις εκατό.
“Αυτό είναι μνημειώδους σημασίας”, δήλωσε ο Ιάσωνας Μανωλόπουλος, διευθύνων σύμβουλος της Dromeus Capital, ενός hedge fund, και συγγραφέας του βιβλίου «Greece’s Odious Debt». «Αυτό σηματοδοτεί το τέλος της κρίσης του δημόσιου χρέους για την Ελλάδα μετά από τέσσερα χρόνια χωρίς πρόσβαση στις αγορές χρέους».
Η Ελλάδα έχει υποφέρει περισσότερο από ό, τι οι περισσότεροι, από την έναρξη της διεθνούς οικονομικής κρίσης το 2008 και το 2009. Οι τεράστιες περικοπές στις δημόσιες δαπάνες, που κατέστησαν αναγκαίες ως προϋποθέσεις για τα bailouts αξίας άνω των 200 δις € (£ 160 δις) από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έχουν αφήσει την Ελλάδα με ανεργία στο 28% και το αντικυβερνητικό κλίμα στο υψηλότερο όλων των εποχών.
Τα στοιχεία δείχνουν ότι η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων χωρίς εργασία, είναι άνεργοι για περισσότερο από ένα χρόνο αφήνοντας τους χωρίς πρόσβαση σε κρατικά επιδόματα και εξαρτώμενους σε μεγάλο βαθμό από τους στενούς οικογενειακούς δεσμούς.
Τα παιδιά επηρεάζονται επίσης σοβαρά από τα οικονομικά προβλήματα, με την Unicef ​​πρόσφατα να ανακοινώνει ότι το ένα τρίτο των ανηλίκων απειλούνται με φτώχεια.
Παρά την κατήφεια, η συντηρητική Νέα Δημοκρατία η οποία ηγείται της κυβέρνησης συνασπισμού ακούγεται όλο και με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση κατά τους τελευταίους μήνες και η οικονομία αναμένεται να επιστρέψει στην ανάπτυξη εντός του τρέχοντος έτους, αν και σε αναιμικά επίπεδα. “Είναι ένα σημαντικό βήμα για την Ελλάδα, για τις προσπάθειές της να βγεί από την κρίση και να ανακτήσει την εμπιστοσύνη στην οικονομία της”, δήλωσε στον Independent ο Σίμος Κεδίκογλου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Παρά την αισιόδοξη υποδοχή από τις αγορές, το δημόσιο χρέος της Ελλάδας εξακολουθεί να βρίσκεται σε ένα κολοσσιαίο 175% της εθνικής παραγωγής.
Ο Δημήτρης Μάρδας, καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης, υποστήριξε ότι το ομόλογο αυτό θα ήταν πάρα πολύ ακριβό για μια χώρα με μικροσκοπική πρόβλεψη για ανάπτυξη το τρέχον έτος και υψηλό προ-υπάρχον χρέος
“Μπορεί η ελληνική οικονομία, με την περιορισμένη δυναμική της, να δανειστεί με κόστος δανεισμού από 5% έως 6%, ακόμη κι αν αυτό είναι το χαμηλότερο των τελευταίων τεσσάρων ετών;”, είπε. “Μάλλον όχι, και έτσι, ο φαύλος κύκλος της υπερχρέωσης θα συνεχιστεί.”
Ο καθηγητής Μάρδας δήλωσε ότι η έκδοση του ομολογιακού δανείου θα προσελκύσει πιθανό ενδιαφέρον των επενδυτών λόγω των υψηλών αποδόσεων που ενδέχεται να προσφέρει. “Όποιος είναι αρκετά γρήγορος, θα επωφεληθεί από αυτό”, είπε. “Αλλά η Ελλάδα θα επιβαρυνθεί με νέα ποσοστά επαχθών τόκων”.
Η αριστερή αντιπολίτευση δεν βρήκε πολλα πράγματα στην ανακοίνωση για να πανηγυρίσει και χαρακτήρισε την επιστροφή της κυβέρνησης στις αγορές ως τίποτα περισσότερο από ένα κόλπο δημοσίων σχέσεων.
«Δανείζονται με 5%,αντί για το ισχύον 1,5%, αυξάνοντας το δημόσιο χρέος. ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, κάνουν την πιο ακριβή εκλογική καμπάνια, με δημόσιο χρήμα», δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης σε ένα tweet.
Άλλοι εξέφρασαν επίσης την κριτική τους, λέγοντας ότι η κίνηση ωφέλησε την κυβέρνηση εν όψει των κρίσιμων ευρωπαϊκων και δημοτικών εκλογών του επόμενου μήνα, οι οποίες θα αποδειχθεί η λυδία λίθος για την κυβέρνηση συνασπισμού. Η Σοφία Βούλτεψη, κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας χτυπούσε την αντιπολίτευση, λέγοντας ότι καθώς οι οικονομικές τύχες της χώρας βελτιώνονται, ο ΣΥΡΙΖΑ – Ο Συνασπισμός της Ριζοσπαστικής Αριστεράς – χάνει το λόγο ύπαρξής του.
Οι αναλυτές επισημαίνουν ότι η Ελλάδα δεν έχει άμεσες ανάγκες χρηματοδότησης και μέσω της έκδοσης ομολόγων θα μπορούσε να καταλήγει να πληρώνει περισσότερες από οκτώ φορές επάνω, το επιτόκιο που πληρώνει σήμερα για τα δάνεια που χορηγούνται από την ΕΕ και το ΔΝΤ.
Ο ανεξάρτητος οικονομολόγος Βαγγέλης Αγαπητός συμφωνεί ότι η κίνηση είχε πολιτικά κίνητρα, καθώς έρχεται πριν από την επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ στην Αθήνα την Παρασκευή.
“Η επιτυχία της έκδοσης του ομολόγου πριν από την επίσκεψη της Μέρκελ θέλει να δείξει στους Γερμανούς ψηφοφόρους ότι το ελληνικό σχέδιο διάσωσης λειτουργεί και στους Έλληνες ψηφοφόρους ότι η Ελλάδα γυρίζει σελίδα, ωστόσο, αυτά τα πολιτικά οφέλη έχουν πολύ υψηλότερο οικονομικό κόστος από την εναλλακτική λύση του δανεισμού από το ΔΝΤ και ΕΕ, σε πολύ χαμηλότερη τιμή”.
Η κυβέρνηση έχει επίσης εμπλακεί σε ένα σκάνδαλο αφότου ένας συνεργάτης του πρωθυπουργού πιάστηκε σε βίντεο να παραδέχεται ότι πιέζουν το δικαστικό σώμα να δράσει ενάντια των βουλευτών του ακροδεξιού κόμματος Χρυσή Αυγή, μερικοί από τους οποίους αντιμετωπίζουν σήμερα σοβαρές ποινικές κατηγορίες. Ο συνεργάτης παραιτήθηκε έκτοτε.
Παρά τις προσπάθειες της κυβέρνησης να αξιοποιήσει την αυξανόμενη οικονομική αισιοδοξία, το κλίμα των Ελλήνων στη διαδήλωση ήταν πολύ διαφορετικό.
Ο Σπύρος Στρομπούλης, ναυπηγός, ήταν ένας από τους χιλιάδες που διαδήλωσαν μπροστά από το κοινοβούλιο της Αθήνας σήμερα. Είπε ότι ο ίδιος είχε μια άνετη ζωή πριν από την κρίση, αλλά η επιδρομή των φορολογικών αυξήσεων και των περικοπών στις δημόσιες δαπάνες οδήγησαν σε μια σταθερή πτώση σε βιοτικό του επίπεδο.
«Υποτίθεται ότι πρέπει να πανηγυρίσουμε γιατί η Ελλάδα θα δανειστεί περισσότερα χρήματα; Το χρέος είναι αυτό που προκάλεσε την κρίση μας, καταρχάς».
Μετάφραση – Απόδοση: LEFTeria-news