Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

Οδηγίες προς «διαθέσιμους»: Οι προθεσμίες, η διαδικασία, τα δικαιολογητικά


Τις προθεσμίες, τη διαδικασία και τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για τη μετακίνηση υπαλλήλων που τέθηκαν σε καθεστώς διαθεσιμότητας καταγράφει εγκύκλιος του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης που υπογράφει ο υπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 11/2014 ανακοίνωση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης για την υλοποίηση της διαδικασίας μετακίνησης των υπαλλήλων, οι οποίοι τέθηκαν σε διαθεσιμότητα κατ’ εφαρμογή των ΚΥΑ, όπως αυτές αναφέρονται στην ως άνω Ανακοίνωση, οι οποίες εκδόθηκαν κατ΄ εφαρμογή του άρθρου 90 του ν. 4172/2013 (Α’ 167), οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι καλούνται να υποβάλουν στις Διευθύνσεις Διοικητικού/Προσωπικού του Φορέα, στον οποίο κατείχαν οργανική ή προσωποπαγή θέση μέχρι και τις 28/5/2014 : α) Αίτηση-Υπεύθυνη Δήλωση στην οποία θα δηλώσουν τους φορείς, στους οποίους επιθυμούν να μεταταχθούν/μεταφερθούν καθορίζοντας τη σειρά προτίμησης και β) τα δικαιολογητικά που απαιτούνται, για την αποτίμηση προσόντων και τα οποία (δικαιολογητικά) τυχόν δεν περιλαμβάνονται στα προσωπικά τους μητρώα.
Επίσης, τονίζεται ότι, προκειμένου να παραταθεί η διαθεσιμότητα βάσει των διατάξεων του άρθρου 40 του ν.4250/2014 (ΦΕΚ Α΄74) και να ολοκληρωθεί εγκαίρως η διαδικασία μετακίνησης στις νέες θέσεις, θα πρέπει να δοθεί η δέουσα προσοχή τόσο από τους υπαλλήλους όσο και από τις αρμόδιες Διευθύνσεις ώστε να κατατεθούν εμπροθέσμως οι αιτήσεις-υπεύθυνες δηλώσεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι για τις περιπτώσεις των υπαλλήλων, που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα ύστερα από κατάργηση του συνόλου των θέσεων του κλάδου στον οποίο υπηρετούσαν στις 17.9.2013, οι αιτήσεις – υπεύθυνες δηλώσεις θα πρέπει να έχουν υποβληθεί μέχρι και την 16/5/2014. Σημειώνεται ότι τα συνημμένα δικαιολογητικά μπορούν να υποβληθούν μέχρι την καταληκτική ημερομηνία, δηλ. έως και την 28/5/2014.


aftodioikisi.gr

Palmos Analysis: Στις 5 μονάδες το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ


Στο 25,3% ο ΣΥΡΙΖΑ, στο 20,3% η ΝΔ, 5,7% η Χ.Α, 5,4% το Ποτάμι, 4,9% η Ελιά, 4,6% το ΚΚΕ, 3,6% οι ΑΝΕΛ, 2,6% η ΔΗΜΑΡ σε δημοσκόπηση της Palmos Analysis για το Tvxs.
Στα υπέρ της αξιωματικής αντιπολίτευσης η πεποίθηση της πλειοψηφίας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι στην επόμενη κυβέρνηση» καθώς και ότι μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν καλύτερη από την κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Αλλά στο ερώτημα αν μια νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα φέρει πολιτική αστάθεια στη χώρα, οι γνώμες είναι μοιρασμένες.
Από τους πολίτες που δέχθηκαν να πάρουν μέρος στην δημοσκόπηση τα 3/4 θεωρούν τις ευρωεκλογές πολύ και αρκετά σημαντικές. Σίγουροι ότι θα ψηφίσουν δηλώνουν το 85% των ερωτηθέντων ενώ μάλλον θα ψηφίσει το 10%. Από τα ζητούμενα των δημοσκοπήσεων είναι η εκλογική συμπεριφορά (αποχή, αντισυστημική ψήφος ή κάτι άλλο) όσων δεν δέχονται να πάρουν μέρος στις έρευνες.
Τα καλά νέα για την αξιωματική αντιπολίτευση είναι ότι το 51% συμφωνεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι στην επόμενη κυβέρνηση (39% των ερωτηθέντων διαφωνούν) και επίσης ότι το 48% διαφωνεί ότι η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ είναι καλύτερη από μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ (το 39% συμφωνεί).
Στην ερώτηση της πολιτικής αστάθειας το 48% διαφωνεί ότι μια νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές θα φέρει πολιτική αστάθεια, ενώ το 46% συμφωνεί.
Στην πρόθεση ψήφου το 25,3% ψηφίζει ΣΥΡΙΖΑ με την ΝΔ να υπολείπεται 5 μονάδες (20,3%) ενώ μειώνεται και το ποσοστό των αναποφάσιστων (13,3%). Η Ελιά διατηρείται σε συνθήκες… θερμοκηπίου, γεγονός που αν εκφραστεί και εκλογικά ίσως σημάνει ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις.
Ποτάμι και Χρυσή Αυγή διεκδικούν την τρίτη θέση, αλλά με μειωμένα ποσοστά σε σύγκριση με την προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας για το Tvxs, 15 μέρες πριν. Αντίθετα ΚΚΕ και ΔΗΜΑΡ κερδίζουν από μια μονάδα.
Τέλος στην εκτίμηση της εκλογικής επιρροής η διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ διευρύνεται στις 5,5 μονάδες.

aftodioikisi.gr

Χαλάει ο καιρός: Έρχονται βροχές, καταιγίδες ακόμα και χαλάζι


Χαλάει το σκηνικό του καιρού σήμερα Παρασκευή, 16 Μαΐου στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Τα φαινόμενα στα δυτικά πιθανόν να είναι κατά τόπους ισχυρά και να συνοδεύονται από χαλάζι και ισχυρούς ανέμους. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Στην Αττική ο καιρός προβλέπεται αρχικά γενικά αίθριος. Βαθμιαία θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου.
Αναλυτική Πρόγνωση
  • Μακεδονία, Θράκη
Νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 στα ανατολικά δυτικοί νοτιοδυτικοί μέχρι 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα δυτικά 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
  • Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα είναι πιθανό τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά να είναι έντονα.
Άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο 3 με 5 χαμηλότερη.
  • Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Αρχικά γενικά αίθριος. Βαθμιαία θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 πρόσκαιρα στα νοτιά τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 9 έως 22 βαθμούς Κελσίου.
  • Κυκλάδες, Κρήτη
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στη Κρήτη στα ορεινά της οποίας ενδέχεται να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 15 έως 22 βαθμούς Κελσίου.
  • Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με σποραδικές βροχές κυρίως στα βόρεια οπού ενδέχεται να εκδηλωθούν και πρόσκαιρες καταιγίδες.
Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 15 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

aftodioikisi.gr

Νέα «βόμβα» του Πρωτοδικείου Αθήνας στη διαθεσιμότητα – Δικαίωσε τις καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών (βίντεο)


Νέα «βόμβα» στα θεμέλια της διαθεσιμότητας βάζει το Πρωτοδικείο Αθηνών. Μετά τις τελευταίες αποφάσεις του για υπαλλήλους του υπουργείου Πολιτισμού της γενικής γραμματείας Εμπορίου και του ΟΑΕΕ αλλά και τους σχολικούς φύλακες, έκανε δεκτή την  προσφυγή των καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών, το οκτάμηνο της διαθεσιμότητας των οποίων λήγει αύριο Σάββατο.
Πρόκειται για 397 από τις συνολικά 465 «διαθέσιμες» καθαρίστριες που είχαν προσφύγει στη Δικαιοσύνη, θεωρώντας παράνομη και αντισυνταγματική τη συγκεκριμένη διαδικασία καθώς ισούται με απόλυση εργαζόμενου στο στενό δημόσιο τομέα.
Σύμφωνα με τον συνήγορο των καθαριστριών, Γιάννη Καρούζο, το δικαστήριο διατάσσει την επαναπρόσληψη των συγκεκριμένων εργαζομένων άμεσα, καθώς το δικαστήριο διατάσσει να γίνει προσωρινά εκτελεστή η απόφασή του.
Ο δικηγόρος των καθαριστριών, Γιάννης Καρούζος, χαρακτηρίζει «απόφαση- σταθμό» την κρίση του δικαστηρίου, καθώς «τίθεται εκποδών ο θεσμός της διαθεσιμότητας και αποδεικνύεται απολύτως αντισυνταγματικός».
Η απόφαση, όμως, έχει και πολιτικό βάρος καθώς, παραμονές εκλογών, αμφισβητεί μία από τις βασικές μνημονιακές επιταγές που εφαρμόζει η κυβέρνηση, τη διαθεσιμότητα.

Το βίντεο είναι από το dromografos και η φωτό από το news247.gr

aftodioikisi.gr

Μόνο ένας στους τρεις δημάρχους δημοσιοποιεί το «πόθεν έσχες» του – Ποιοι «κρύβονται» (λίστα)


Αν και η διαφάνεια στην Τοπική Αυτοδιοίκηση παραμένει το μεγάλο ζητούμενο έως και στις μέρες μας, η διαπίστωση ότι μόνο το 1/3 (πιο συγκεκριμένα το 29%) των δημάρχων δημοσιοποιεί κανονικά τα πλήρη περιουσιακά του στοιχεία, μόνο προβληματισμό μπορεί να προκαλέσει.
Προσφάτως, η «Διεθνής Διαφάνεια Ελλάδος» (ΔΔ-Ε) υλοποίησε ένα νέο project με τίτλο «Διαφανής Τοπική Αυτοδιοίκηση», θέτοντας ένα μεγάλο στόχο: την ενίσχυση της διαφάνειας στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης λίγους μόνο μήνες πριν την ανάδειξη των νέων δημοτικών αρχών.
Με το project έγινε ένα πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση υποστηρίζοντας την καλύτερη πρόσβαση στα «πόθεν έσχες» των αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Άλλωστε, ο νόμος προβλέπει τη δημοσιοποίηση τους στον επίσημο ιστότοπο κάθε δήμου. Οι άνθρωποι της οργάνωσης εντόπισαν και συγκέντρωσαν σε μιαιστοσελίδα τα δημοσιευμένα «πόθεν έσχες» των εν ενεργεία δημάρχων των 100 μεγαλύτερων δήμων (βάσει της απογραφής του 2011) της χώρας που αφορούν στα τρία τελευταία έτη (2013, 2012, 2011).
Η aftodioikisi.gr, ενόψει και των εκλογών, προκειμένου οι πολίτες να γνωρίζουν ποιοι αιρετοί τηρούν τους κανόνες διαφάνεις, προχώρησε στην αναζήτηση και στην καταγραφή των συγκεκριμένων 100 δημάρχων. Από τα αποτελέσματα, προκύπτει ότι μόνο 29 στους 100 δημάρχους δημοσιοποίησαν τα περιουσιακά τους στοιχεία, ως όφειλαν και τα τρία έτη. Τρείς υπέβαλαν την αντίρρησή τους να δημοσιευθούν τα «πόθεν έσχες» τους στην ιστοσελίδα της ΔΔ-Ε, παρόλο που στο site του δήμου τους υπάρχει αναρτημένο, ενώ για έναν δεν υπάρχει κάποια αναφορά. Οι υπόλοιποι 67, είτε «παρέλειψαν» έστω μια χρονιά, ή ακόμη και τις τρεις.
Παρακάτω παρουσιάζεται η λίστα των δημάρχων των 100 μεγαλύτερων δήμων που δεν έχουν δημοσιοποιήσει τα «πόθεν έσχες» τους όλα τα έτη της τριετίας 2011-2013:
Αγ. Παρασκευής: Βασίλειος Ζορμπάς – Δεν βρέθηκε ανάρτηση για το 2012
Αγ. Αναργύρων: Νίκος Σαράντης – Δεν βρέθηκε ανάρτηση για τα έτη 2011 και 2013
Αιγάλεω: Χρήστος Καρδαράς – Δεν βρέθηκε ανάρτηση για τα έτη 2012 και 2013
Αιγίου: Στάθης Θεοδωρακόπουλος – Δεν βρέθηκε ανάρτηση για την τριετία 2011-2013
Αλεξάνδρειας: Φώτης Δημητριάδης – Δεν βρέθηκε ανάρτηση για την τριετία 2011-2013
Αλίμου: Θάνος Ορφανός – Δεν βρέθηκε ανάρτηση για την τριετία 2011-2013
Αμπελοκήπων-Μενεμένης: Λάζαρος Κυρίζογλου – Δεν βρέθηκε ανάτηση για το 2011
Αργυρούπολης-Ελληνικού: Χρήστος Κορτζίδης – Δεν βρέθηκε σχετική ανάρτηση για την τριετία 2011-2013
Άρτας: Γιάννης Παπαλέξης – Δεν βρέθηκε σχετική ανάρτηση για την τριετία 2011-2013
Αχαρνών: Σωτήρης Ντούρος – Δεν βρέθηκε σχετική ανάρτηση για το 2013
Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης: Σπύρος Πανάς – Δεν βρέθηκε σχετική ανάρτηση για τα έτη 2012 και 2013
Βέροιας: Χαρούλα Ουσουλτζόγλου – Δεν βρέθηκε σχετική ανάρτηση για τα έτη 2012 και 2013
Βύρωνα: Νίκος Χαρδαλιάς – Δεν βρέθηκε σχετική ανάρτηση για το 2013
Γαλατσίου: Κυριάκος Τσίρος – Δεν βρέθηκε σχετική ανάρτηση για το 2013
Γλυφάδας: Κωνσταντίνος Κόκκορης – Δεν βρέθηκε σχετική ανάρτηση για την τριετία 2011-2013
Δάφνης-Υμηττού: Μιχάλης Σταυριανουδάκης – Δεν βρέθηκε σχετική ανάρτηση για την τριετία 2011-2013
Δέλτα: Νικόλαος Γιούτικας – Δεν βρέθηκε σχετική ανάρτηση για την τριετία 2011-2013
Εορδαίας: Παρασκευή Χρυσηίδου – Δεν βρέθηκε σχετική ανάρτηση για το 2011
Ζακύνθου: Στέλιος Μποζίκης – Δεν βρέθηκε σχετική ανάρτηση για την τριετία 2011-2013
Ηλιούπολης: Βασίλης Βαλασόπουλος – Δεν βρέθηκε σχετική ανάρτηση για τα έτη 2012 και 2013
Ηρακλείου Αττικής: Παντελής Βλασσόπουλος – Δεν βρέθηκε σχετική ανάρτηση για τα έτη 2012 και 2013
Θέρμης: Θόδωρος Παπαδόπουλος – Δεν βρέθηκε σχετική ανάρτηση για τα έτη 2012 και 2013
Θήβας: Σπύρος Νικολάου – Δεν βρέθηκε σχετική ανάρτηση για την τριετία 2011-2013
Ιλίου: Νίκος Ζενέτος – Δεν βρέθηκε σχετική ανάρτηση για τα έτη 2012 και 2013
Ιωαννιτών: Φίλιππας Φίλιος – Υπέβαλε αντίρρηση χρήσης στοιχείων
Καβάλας: Κώστας Σιμητσής – Δεν βρέθηκε σχετική ανάρτηση για την τριετία 2011-2013
Καλαμάτας: Παναγιώτης Νίκας – Δεν βρέθηκε σχετική ανάρτηση για το 2013
Καρδίτσας: Κώστας Παπαλός – Δεν βρέθηκε σχετική ανάρτηση για το 2012
Καστοριάς: Μανώλης Χατζησυμεωνίδης – Δεν βρέθηκε σχετική ανάρτηση για την τριετία 2011-2013
Κατερίνης: Σάββας Χιονίδης – Δεν βρέθηκε σχετική ανάρτηση για την τριετία 2011-2013
Κερατσινίου-Δραπετσώνας: Λουκάς Τζανής – Δεν βρέθηκε σχετική ανάρτηση για την τριετία 2011-2013
Κέρκυρας: Γιάννης Τρεπεκλής – Δεν βρέθηκε σχετική ανάρτηση για το έτος 2013
Κηφισιάς: Νίκος Χιωτάκης – Δεν βρέθηκε σχετική ανάρτηση για την τριετία 2011-2013
Κιλκίς: Ευάγγελος Μπαλάσκας – Δεν βρέθηκε σχετική ανάρτηση για την τριετία 2011-2013
Κοζάνης: Λάζαρος Μαλούτας – Δεν βρέθηκε σχετική ανάρτηση για το έτος 2011
Κομοτηνής: Γιώργος Πετρίδης – Υπέβαλε αντίρρηση χρήσης στοιχείων
Λαγκαδά: Γιάννης Αναστασιάδης – Δεν βρέθηκε σχετική ανάρτηση για τα έτη 2011 και 2012
Λαμιέων: Γιώργος Κοτρωνιάς – Δεν βρέθηκε σχετική ανάρτηση για τα έτη 2012 και 2013
Μαραθώνα: Ιωάννης Λουίζος – Δεν βρέθηκε σχετική ανάρτηση για την τριετία 2011-2013
Μεγαρέων: Γιάννης Μαρινάκης – Δεν βρέθηκε σχετική ανάρτηση για το 2013
Μεσολογγίου: Παναγιώτης Κατσούλης – Δεν βρέθηκε σχετική ανάρτηση για τα έτη 2011 και 2013
Μοσχάτου-Ταύρου: Ανδρέας Ευθυμίου – Δεν βρέθηκε σχετική ανάρτηση για τα έτη 2012 και 2013
Μυτιλήνης: Δημήτρης Βουνάτσος – Δεν βρέθηκε σχετική ανάρτηση για τα έτη 2011 και 2013
Νέας Ιωνίας: Ηρακλής Γκότσης – Δεν βρέθηκε σχετική ανάρτηση για την τριετία 2011-2013
Νέας Προποντίδας: Δαμιανός Ιωαννίδης – Δεν βρέθηκε σχετική ανάρτηση για το 2012
Νέας Σμύρνης: Σταύρος Τζουλάκης – Δεν βρέθηκε σχετική ανάρτηση για το 2013
Νίκαιας-Αγ.Ι.Ρέντη: Γιώργος Ιωακειμίδης – Δεν βρέθηκε σχετική ανάρτηση για τα έτη 2011 και 2012
Παλαιού Φαλήρου: Διονύσης Χατζηδάκης – Δεν βρέθηκε σχετική ανάρτηση για το 2013
Παλλήνης: Θανάσης Ζούτσος – Δεν βρέθηκε σχετική ανάρτηση για την τριετία 2011-2013
Παπάγου-Χολαργού: Βασίλης Ξύδης – Υπέβαλε αντίρρηση χρήσης στοιχείων
Πάτρας: Γιάννης Δημαράς – Δεν βρέθηκε σχετική ανάρτηση για τα έτη 2012-2013
Παύλου Μελά: Διαμαντής Παπαδόπουλος – Δεν βρέθηκε σχετική ανάρτηση για την τριετία 2011-2013
Πειραιά: Βασιλης Μιχαλολιάκος – Δεν βρέθηκε σχετική ανάρτηση για τα έτη 2012 και 2013
Πέλλας: Γρηγόρης Στάμκος – Δεν βρέθηκε σχετική ανάρτηση για την τριετία 2011-2013
Πετρούπολης: Θωμάς Κοτσαμπάς – Δεν βρέθηκε σχετική ανάρτηση για τα έτη 2012 και 2013
Πυλαίας-Χορτιάτη: Παντελής Ιγνατιάδης – Δεν βρέθηκε σχετική ανάρτηση για το 2012
Πύργου: Γεράσιμος Παρασκευόπουλος – Δεν βρέθηκε σχετική ανάρτηση για τα έτη 2011 και 2013
Ρόδου: Στάθης Κουσουρνάς – Δεν βρέθηκε σχετική ανάρτηση για τα έτη 2011 και 2012
Σαλαμίνας: Γιάννης Τζαβάρης – Δεν βρέθηκε σχετική ανάρτηση για την τριετία 2011-2013
Σέρρες: Πέτρος Αγγελίδης (δεν υπάρχει καμία αναφορά στην ιστοσελίδα)
Σπάρτης: Σταύρος Αργειτάκος – Δεν βρέθηκε σχετική ανάρτηση για την τριετία 2011-2013
Σπάτων-Αρτέμιδος: Χρήστος Μάρκου – Δεν βρέθηκε σχετική ανάρτηση για την τριετία 2011-2013
Τρικκαίων: Χρήστος Λάππας – Δεν βρέθηκε σχετική ανάρτηση για τα έτη 2011 και 2012
Φυλής: Δημήτρης Μπουραΐμης - Δεν βρέθηκε σχετική ανάρτηση για την τριετία 2011-2013
Χαλκηδόνος: Γιάννης Μπίκος – Δεν βρέθηκε σχετική ανάρτηση για τα έτη 2011 και 2013
Χαλκιδέων: Θανάσης Ζεμπίλης – Δεν βρέθηκε ανάρτηση για τα έτη 2011 και 2012
Ωρωπού: Γιάννης Οικονομάκος – Δεν βρέθηκε σχετική ανάρτηση για το 2012

Ποιοι δήμαρχοι δημοσιοποίησαν κανονικά τα «πόθεν έσχες» τους:
Αγ. Δημητρίου: Μαρία Ανδρούτσου
Αγρινίου: Παύλος Μοσχολιός
Αθηναίων: Γιώργος Καμίνης
Αλεξανδρούπολης: Βαγγέλης Λαμπάκης
Αμαρουσίου: Γιώργος Πατούλης
Βόλου: Πάνος Σκοτινιώτης
Διονύσου: Γιάννης Καλαφατέλης
Δράμας: Κυριάκος Χαρακίδης
Ζωγράφου: Κωνσταντίνος Καλλίρης
Θερμαϊκού: Γιάννης Αλεξανδρής
Θέσσαλονίκης: Γιάννης Μπουτάρης
Καλαμαριάς: Θεοδόσης Μπακογλίδης
Καλλιθέας: Κώστας Ασκούνης
Κεφαλονιάς: Αλέξανδρος Παρίσης
Κορδελιού: Στάθης Λαφαζανίδης
Κορίνθου: Αλέξανδρος Πνευματικός
Κορυδαλλού: Σταύρος Κασιμάτης
Λαρισαίων: Κωνσταντίνος Τζανακούλης
Ξάνθης: Μιχάλης Στυλιανίδης
Ορεστιάδας: Δημήτρης Μουζάς
Πεντέλης: Δημήτρης Στεργίου-Καψάλης
Περιστερίου: Ανδρέας Παχατουρίδης
Συκεών-Νεάπολης: Σίμος Δανιηλίδης
Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνος: Εύη Γαϊτανά-Αποστολάκη
Χαλανδρίου: Γιώργος Κουράσης
Χανίων: Μανώλης Σκουλάκης
Χαϊδαρίου: Δημήτρης Μαραβέλιας
Χίου: Πολύδωρος Λαμπρινούδης
Ωραιοκάστρου: Δημήτρης Σαραμάντος
*Ο επισκέπτης της ιστοσελίδας www.transparency.gr/diafanis-topiki-aftodioikisi μπορεί να πλοηγηθεί και να ενημερωθεί εύκολα για τα εισοδήματα, την ακίνητη περιουσία, τη μετοχική ή επιχειρηματική δραστηριότητα του υπόχρεου και των οικείων του εισάγοντας στη μηχανή αναζήτησης τον Δήμο ή το όνομα του προσώπου που επιθυμεί.

aftodioikisi.gr


Προσλήψεις 10.000 ανέργων εντός 15 ημερών


Τα ονόματα 2.000 νέων επιχειρηματιών που θα επιχορηγηθούν από τον ΟΑΕΔ για να κάνουν τη δική τους επιχείρηση θα ανακοινωθούν σήμερα.
Εντός 15 ημερών θα ανακοινωθεί η πρόσληψη 10.000 ανέργων, εγγεγραμμένων στον ΟΑΕΔ, ηλικίας 30 με 66 χρόνων. Θα πιάσουν δουλειά σε επιχειρήσεις στον ιδιωτικό τομέα και ο μισθός τους θα επιδοτείται με 450 ευρώ για έναν χρόνο.
Αλλο ένα τέτοιο πρόγραμμα θα ανακοινωθεί μέσα στον Ιούνιο και θα αφορά ανέργους ηλικίας από 25 μέχρι 66 χρόνων.
Τις ανακοινώσεις αυτές έκανε ο διοικητικής του ΟΑΕΔ Θ. Αμπατζόγλου μιλώντας στον Σκάι. Σημείωσε ότι αξιοποιούνται κοινοτικά κονδύλια που προορίζονται για την καταπολέμηση της ανεργίας.

aftodioikisi.gr