Τρίτη 10 Ιουνίου 2014

ΟΑΕΔ: 4 νέα προγράμματα επιδοτούμενης απασχόλησης τον Ιούλιο


prosongr
Σε εφαρμογή αναμένεται να τεθούν τον Ιούλιο τέσσερα νέα προγράμματα επιδοτούμενης απασχόλησης και κατάρτισης ανέργων από τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), από τα οποία θα ωφεληθούν συνολικά 35.500 άτομα.
Το πρώτο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ αφορά στη δημιουργία 12.000 θέσεων εργασίας μέσω της επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη ανέργων ηλικίας 25 έως 66 ετών. Προβλέπεται συγκεκριμένα επιδότηση με 18 ευρώ την ημέρα και κατ’ ανώτατο 450 ευρώ τον μήνα για κάθε προσλαμβανόμενο άνεργο.
Το δεύτερο πρόγραμμα είναι για τη δημιουργία 1.000 νέων θέσεων εργασίας σε μεγάλες επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα και απευθύνεται σε ανέργους ειδικών ομάδων του πληθυσμού. Η επιδότηση που θα δίνεται από τον ΟΑΕΔ για κάθε θέση ανέρχεται σε 600 ευρώ τον μήνα.
Ευκαιρίες για 10.000 ανέργους θα προσφέρει το τρίτο πρόγραμμα που θα αρχίσει να τρέχει τους επόμενους μήνες. Προβλέπει την επιχορήγηση επιχειρήσεων για την πρόσληψή τους στο πλαίσιο τοπικών δράσεων. Σύμφωνα με τις προδιαγραφές του προγράμματος, θα καταβάλλεται επιδότηση της τάξης των 15 ευρώ την ημέρα για την πρόσληψη ανέργου ηλικίας κάτω των 25 ετών και επιδότηση 18 ευρώ την ημέρα για κάθε πρόσληψη ανέργου ηλικίας άνω των 25 ετών.
Τέλος, ο ΟΑΕΔ σχεδιάζει και πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης ανέργων σε τομείς οικονομικής δραστηριότητας, μέσω των οποίων πρόκειται να δημιουργηθούν αμέσως νέες θέσεις εργασίας. Οι ωφελούμενοι από το πρόγραμμα αυτό θα είναι 12.500 άνεργοι και η επιχορήγηση που θα δίνει ο Οργανισμός θα είναι ανά ημέρα και αντίστοιχη της κάθε δράσης

e-dimosio.gr

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΧΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΧΙΟΥ



Θέμα : ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΝΕΝΗΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΜΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΡΟΩΘΟΥΜΕΝΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ


Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου και η Ένωση Γονέων κι Κηδεμόνων Χίου προσκαλούν τα Δοιηκητκά Συμβούλια των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων της Χίου σε σύσκεψη την Πέμπτη 12 Ιούνη 2014 στις 8μμ στον Οίκο Χίου Διδασκάλου με θέμα: «Η υποβάθμιση των Σχολείων Νενήτων και Καλλιμασιάς και οι προωθούμενες συγχωνεύσεις σχολείων Νηπιαγωγείων και οι συμπτύξεις τμημάτων.»
Η παρουσία όλων των μελών ων Συλλόγων κρίνεται απαραίτητη για να μπουν αγωνιστική ασπίδα στην προάσπιση του Δημόσιου και Δωρεάν χαρακτήρα της εκπαίδευσης.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων
Γιώργης Αμπαζής

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Γονέων

Τάσος Κουτσοδόντης

Δημόσιο: Προσλήψεις 825 νέων επιστημόνων έως τον Ιούλιο


Με 825 νέους επιστήμονες θα ενισχυθούν μέσα στο καλοκαίρι υπουργεία και οργανισμοί του Δημοσίου.
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος σε 150 πτυχιούχους με διδακτορικό (επιστήμονες γεωτεχνικών σχολών, μηχανικών, αλλά και σχολών θεωρητικής κατεύθυνσης) απευθύνει ο ΕΛΓΟ «Δήμητρα», ενώ δρομολογείται η πρόσληψη 176 δικαστικών πραγματογνωμόνων, οι οποίοι θα συνδράμουν το έργο των ανακριτικών γραφείων.
Εκατό θέσεις εργασίας σε υποτρόφους του ΙΚΥ, μεταπτυχιακούς επιστήμονες από την Ελλάδα προσφέρει η Εθνική Τράπεζα, μέσω προγράμματος διετούς πρακτικής άσκησης και στη συνέχεια πρόσληψης για δύο επιπλέον έτη.
Σε εξέλιξη βρίσκεται ο διαγωνισμός του υπουργείου Οικονομικών για τις 149 θέσεις τελωνειακών, ενώ εκκρεμούν οι αιτήσεις για τις 250 νέες προσλήψεις ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών και μεταφραστών-διερμηνέων στην Ελληνική Αστυνομία. Τέλος, με τρεις προκηρύξεις θα προσληφθούν μέσω ΑΣΕΠ 600 μόνιμοι τεχνίτες αλλά και διοικητικοί στη ΔΕΗ.
 
Πηγή: Έθνος


aftodioikisi.gr

Στον Άρειο Πάγο δικάζεται η διαθεσιμότητα – Γιατί είναι σημαντική η σημερινή δίκη για τις καθαρίστριες


Μία σημαντική δίκη που νομικοί κύκλοι θεωρούν ότι μπορεί να τινάξει την υπόθεση της «διαθεσιμότητας» στον αέρα διεξάγεται σήμερα στον Άρειο Πάγο. Πρόκειται για την άσκηση αίτησης αναστολής της εκτέλεσης και αναστολής της ισχύος της απόφασης του Πρωτοδικείου Αθηνών  (Α/Α 1584/2014) με την οποία δικαιώνονται 393 «διαθέσιμες» καθαρίστριες,  που έχει καταθέσει το υπουργείο Οικονομικών ενώπιον του Αρείου Πάγου.
Το γεγονός ότι το υπουργείο Οικονομικών δεν έχει δεχθεί πίσω στις θέσεις τους τις καθαρίστριες παρά το ότι, σύμφωνα με το συνήγορο των καθαριστριών, η από 12.5.2014 απόφαση του Πρωτοδικείου είναι άμεσα εκτελεστή, έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις τόσο από κόμματα, συνδικαλιστικούς και άλλους φορείς όσο και από τις ίδιες τις καθαρίστριες που έχουν κατασκηνώσει από τις 17 Μαΐου μπροστά στο κτήριο του υπουργείου Οικονομικών.
Να σημειωθεί ότι το βασικό επιχείρημα στελεχών του υπουργείου δίπλα στον κ. Στουρνάρα είναι  το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους με την ομόφωνη γνωμοδότηση του Α΄ Τμήματος ζητά μεν την παραίτηση του Ελληνικού Δημοσίου από το δικαίωμα άσκησης του ενδίκου μέσου της έφεσης αλλά καλεί το υπουργείο Οικονομικών:
-Να ασκήσει αίτηση αναίρεσης κατά της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών
-Να ασκήσει αίτησης αναστολής της εκτέλεσης και αναστολής της ισχύος της εν λόγω απόφασης ενώπιον του Αρείου Πάγου, ούτως ώστε η υπόθεση να αντιμετωπιστεί από το Ανώτατο Δικαστήριο στο συντομότερο χρόνο, δεδομένου ότι τίθενται ζητήματα εξαιρετικής σπουδαιότητας που αποτελούν τον πυρήνα του θεσμού της διαθεσιμότητας και συνδέονται με την ερμηνεία και εφαρμογή συνταγματικών διατάξεων.
Στο παρασκήνιο τα ίδια στελέχη τονίζουν ότι αν γίνουν δεκτές οι καθαρίστριες πίσω στις θέσεις τους πριν την άσκηση όλων των ένδικων μέσων που έχει στα χέρια του το υπουργείο, τότε θα «ανοίξει η όρεξη» και σε άλλους «διαθέσιμους», με αποτέλεσμα να κινδυνεύσει ο ίδιος ο θεσμός. Θεωρούν, δε, ότι η τελική απόφαση της Δικαιοσύνης σε ανώτατο βαθμό θα είναι θετική για το υπουργείο Οικονομικών.
Με αυτά τα δεδομένα, έχει ενδιαφέρον το πώς θα αντιμετωπίσει το συγκεκριμένο θέμα ο νέος υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης.


aftodioikisi.gr

Τέλη κυκλοφορίας και για τα ποδήλατα;


Έρχεται νέα φορο- επιδρομή, αυτή τη φορά με στόχο τους κατόχους ποδηλάτων. Σύμφωνα με το theblob.gr, οι εκπρόσωποι των δανειστών ζητούν από την ελληνική κυβέρνηση να επεκτείνει την καταβολή των τελών κυκλοφορίας και στους οδηγούς ποδηλάτων.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις της τρόικας αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα κυκλοφορούν περισσότερα από 1 εκατ. ποδήλατα (εκ των οποίων το ένα τέταρτο περίπου είναι ηλεκτρικά), για τα οποία οι κάτοχοί τους δεν πληρώνουν κανέναν απολύτως φόρο. Οι εκπρόσωποι των δανειστών κάνουν λόγο σε επιστολή τους για«πρωτοφανή φορολογική αδικία και ανισότητα εις βάρος όσων διαθέτουν άλλου είδους μεταφορικά μέσα» και απαιτούν από την ελληνική κυβέρνηση να επιβάλει τέλη κυκλοφορίας και στους ποδηλάτες και μάλιστα άμεσα. Ως παράδειγμα προς μίμηση φέρνουν ένα άλλο κράτος-μέλος της Ε.Ε., την Ολλανδία, όπου έχει επιβάλει ανάλογο φόρο από το 1982.
Οπως αναφέρεται σε ξεχωριστό παράρτημα – το οποίο επίσης έχει στη διάθεσή του το theblob.gr - η τρόικα προτείνει ο υπολογισμός του νέου τέλους κυκλοφορίας ποδηλάτων να γίνεται με βάση δύο παραμέτρους:
α) την εμπορική και συναισθηματική αξία του ποδηλάτου και
β) την περίμετρο της γάμπας του ποδηλάτη και την συνολική μυική του μάζα (σ.σ. που αντιστοιχεί στους ίππους και τα κυβικά)
Σε κάθε περίπτωση ωστόσο, όπως τονίζει η τρόικα, το νέο τέλος κυκλοφορίας δεν θα μπορεί να είναι χαμηλότερο των 100 ευρώ ανά ποδήλατο.
Ακόμη, σύμφωνα με πληροφορίες του theblob.gr, η κυβέρνηση εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να υποχρεώσει τους ποδηλάτες να ασφαλίζουν τα ποδήλατά τους, «όπως εξάλλου ισχύει για όλους τους υπόλοιπους κατόχους οχημάτων», καθώς έχει παρατηρηθεί αύξηση στα τροχαία ατυχήματα που έχουν προκαλέσει σε τρίτους οδηγούς, οι ποδηλάτες που παραβιάζουν κατ” εξακολούθηση φωτεινούς σηματοδότες, σήματα ΚΟΚ ή/και κινούνται στην αριστερή λωρίδα σε λεωφόρους ταχείας κυκλοφορίας και στις εθνικές οδούς.


aftodioikisi.gr

Ένα «παιδί του Σημίτη» στην οδό Νίκης – Ποιος είναι ο νέος υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης


Ο καθηγητής στο Τμήμα Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς, και Οικονομικός Σύμβουλος και Επικεφαλής Οικονομικών Μελετών του ομίλου της Eurobank Γκικας Χαρδούβελης, που θεωρείται «παιδί» του Κώστα Σημίτη,  είναι ο νέος υπουργός Οικονομικών.
Στο εξάμηνο της κυβέρνησης συνεργασίας στην Ελλάδα (Νοέμβριος 2011 – Μάιος 2012) διατέλεσε Διευθυντής του Οικονομικού Γραφείου του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου. Είναι ερευνητικός εταίρος στο Centre for Economic Policy Research του Λονδίνου και στο Centre for Money, Banking and Institutions του Surrey Business School. Είναι μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών καθώς και εκπρόσωπος της στο EBF- EMAC.
Επίσης είναι μέλος του Ακαδημαϊκού Συμβουλίου του CIIM, του Διοικητικού Συμβουλίου του ΙΟΒΕ και του ελληνικού Ιδρύματος Harvard. Είναι κάτοχος διδακτορικού Διπλώματος στα Οικονομικά από το Berkeley-Καλιφόρνια USA (1983) και Master of Science και Bachelor of Arts στα Εφαρμοσμένα Μαθηματικά από το Harvard-Μασαχουσέτη USA (1978).
Έχει διατελέσει επίκουρος καθηγητής στο Barnard College, Columbia University (1983-1989), και αναπληρωτής και στη συνέχεια τακτικός καθηγητής στο Rutgers University- New Jersey (1989-1993).
Την τετραετία 2000-2004 διετέλεσε διευθυντής του Οικονομικού Γραφείου του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη. Έχει εκτεταμένη εμπειρία σε κεντρικές τράπεζες και τον ιδιωτικό τραπεζικό τομέα: Υπήρξε ο Οικονομικός Σύμβουλος του Ομίλου στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος(1996-2000), Οικονομικός Σύμβουλος στην Τράπεζα της Ελλάδος (1994-1995), όπου υπήρξε Αναπληρωτής του Διοικητή στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, και Σύμβουλος Ερευνών στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα της Νέας Υόρκης (1987-1993).
Το επιστημονικό του έργο έχει δημοσιευτεί σε διεθνή περιοδικά κύρους, συμπεριλαμβανομένων το American Economic Review, Journal of Finance, The Review of Financial Studies, The Quarterly Journal of Economics, The Journal of Monetary Economics, The Review of Economics and Statistics, κ.ά. Στο παρελθόν (1989-1995), οι βιβλιογραφικές αναφορές στο επιστημονικό του έργο τον ανέδειξαν στους 50 κορυφαίους στον κόσμο στον ευρύτερο τομέα της εφαρμοσμένης οικονομετρίας (βλ. Badi H. Baldagi, «Applied Econometrics Rankings: 1989-1995″ Journal of Applied Econometrics, 1999, 14:423-441). Επίσης, οι εργασίες του στο θέμα των υποχρεωτικών καταβολών ασφάλειας συνέδραμαν ουσιαστικά στην αλλαγή του θεσμικού πλαισίου που διέπει τις αγορές συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης σε δείκτες μετοχών στις ΗΠΑ.
Μεταξύ των διακρίσεων του ξεχωρίζει ότι ήταν ανάμεσα στους 50 οικονομολόγους στον κόσμο µε τον υψηλότερο αριθμό αναφορών στο επιστημονικό τους έργο (στο χώρο της εφαρµοσμένης οικονομετρίας) την περίοδο 1989 -1995.


aftodioikisi.gr

Τέλος στην ανεξέλεγκτη δράση των εισπρακτικών εταιρειών -Δικαστική απόφαση αποζημιώνει δανειολήπτη με 5.869 ευρώ


Αποζημίωση τουλάχιστον 5.869 ευρώ επιβάλλεται υπέρ του δανειολήπτη σε περίπτωση παραβίασης των προσωπικών του δεδομένων από  εισπρακτικές εταιρείες.
Η συγκεκριμένη δικαστική απόφαση του Εφετείου της Αθήνας αποτελεί ασπίδα προστασίας για χιλιάδες πολίτες που καταδιώκονται από τις εν λόγω εταιρείες και ουσιαστικά τις φέρνει προ των ευθυνών τους. Για πρώτη φορά αναγνωρίζεται με δικαστική απόφαση ότι η έλλειψη ενημέρωσης του πολίτη και η συνακόλουθη συνεχής όχληση του δανειολήπτη στο σπίτι και στην εργασία του, αλλά και η αναζήτηση συγγενών του συνιστούν προσβολή προσωπικότητας που θεμελιώνει δικαίωμα να αξιώσει αποζημίωση.
Συγκεκριμένα, τους Εφέτες απασχόλησε περίπτωση δανειολήπτη, ο οποίος λόγω οικονομικής αδυναμίας καθυστέρησε την πληρωμή τριών δόσεων συνολικού ύψους 1.865 ευρώ από το δάνειο 25.000 ευρώ που είχε πάρει από τράπεζα. Η τράπεζα μεταβίβασε όλα τα προσωπικά του δεδομένα σε εισπρακτική εταιρεία, χωρίς καν να τον ενημερώσει γι” αυτό.
Μία υπάλληλος της εισπρακτικής εταιρείας κάλεσε το δανειολήπτη στο κινητό, αλλά και στο σταθερό τηλέφωνο. Στο τηλέφωνο απάντησε ο γιος του, ο οποίος μάλιστα αιφνιδιάστηκε.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η εφετειακή απόφαση, η υπάλληλος της εισπρακτικής ζητούσε από το γιο του δανειολήπτη -«χωρίς μάλιστα να τον ενημερώνει για λογαριασμό ποιας εταιρείας τον καλούσε»- να της επιβεβαιώσει τα σχετικά με τη ρύθμιση της επίδικης οφειλής του, προκαλώντας τόσο στον ίδιο όσο και στον πατέρα του «μεγάλη ψυχική αναστάτωση, θυμό και οργή από το γεγονός ότι τα απόρρητα κατά το νόμο προσωπικά του δεδομένα είχαν ανακοινωθεί και διαρρεύσει χωρίς καμιά δική του ενημέρωση σε τρίτους».


aftodioikisi.gr

Πέρασαν οι εκλογές, επανέρχονται οι «προγραφές» – Στον προθάλαμο της διαθεσιμότητας 5.000 δημοτικοί υπάλληλοι


Το περίφημο πόρισμα της «επιτροπής Ραπακούλια», διευθυντή του γραφείου του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Λεωνίδα Γρηγοράκου επαναφέρει η κυβέρνηση αμέσως μετά τις εκλογές, «προγράφοντας» και πάλι περί τους 5.000 υπαλλήλους. Συγκεκριμένα, η τελική «μελέτη» με βάση «θολά» κριτήρια όπως είναι τα πληθυσμιακά (υπάλληλοι ανά χίλιους κατοίκους) , τα οικονομικά του δήμου, το κόστος μισθοδοσίας σε σχέση με τα έσοδα, είναι, σύμφωνα με δημοσίευμα της «καθημερινής», 4.993.
Μάλιστα, από αυτούς, η μελέτη εκτιμά ότι μόνο 1.210 άτομα μπορούν, μέσω της ενδοδημοτικής κινητικότητας, να απορροφηθούν σε άλλους δήμους που έχουν ελλείψεις προσωπικού.
Από τη μελέτη εξαιρέθηκαν οι δήμοι με πληθυσμό κάτω των 6.000 (συνολικά 53) στους οποίους εργάζονται 1.424 υπάλληλοι. Πρόκειται κυρίως για νησιωτικούς και ηπειρωτικούς απομακρυσμένους δήμους στους οποίους όχι μόνο δεν υπάρχει πλεονάζον προσωπικό, αλλά η λειτουργία τους κρίνεται οριακή.
Τα στοιχεία αυτά έχουν αποσταλεί στους ΟΤΑ, ενώ έχουν δοθεί και στην τρόικα. Από το υπουργείο Εσωτερικών διευκρινίζεται, ωστόσο, ότι η μελέτη αποτελεί μια κατ’ αρχήν αποτύπωση της κατάστασης, ενώ στην πράξη μπορεί να υπάρξουν διαφοροποιήσεις ανάλογα με τις εκτιμώμενες ανάγκες. Προεκλογικά πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, ορισμένοι δήμαρχοι, παρά το γεγονός ότι με βάση τα στοιχεία διαθέτουν πλεονάζον προσωπικό, επιχείρησαν να κάνουν προσλήψεις εκτάκτων, οι οποίες όμως «κόπηκαν» από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Σύμφωνα με τη μελέτη αξιολόγησης, στους 16 δήμους της χώρας που έχουν πληθυσμό άνω των 100.000 κατοίκων διαμένουν 2.887.179 πολίτες, ενώ στις υπηρεσίες των αντίστοιχων δήμων (κεντρικές υπηρεσίες και ΝΠΔΔ) εργάζονται 26.681 υπάλληλοι εκ των οποίων οι 1.263 αποτελούν πλεονάζον προσωπικό. Συγκεκριμένα, ο Δήμος Αθηναίων με πληθυσμό 664.612 κατοίκους διαθέτει συνολικά 7.522 υπαλλήλους (μόνιμο και έκτακτο προσωπικό) εκ των οποίων οι 752 αποτελούν πλεονάζον προσωπικό. Στον Δήμο Θεσσαλονίκης, 367 άτομα πρέπει να βγουν σε διαθεσιμότητα σε σύνολο 3.673 εργαζομένων στις υπηρεσίες του δήμου που έχει πληθυσμό 324.766. Πλεονάζον προσωπικό έχει επίσης ο Δήμος Πειραιά. Εκτιμάται ότι σε σύνολο 1.553 εργαζομένων στον δήμο πρέπει να βγουν σε διαθεσιμότητα 155 υπάλληλοι, ενώ ο συνολικός πληθυσμός του δήμου είναι 162.084.
Περισσότερους υπαλλήλους, συγκεκριμένα 100 σε σύνολο 1.496 εργαζομένων, έχει και ο Δήμος Ρόδου με συνολικό πληθυσμό 152.538 κατοίκων. Ο Δήμος Λάρισας έχει 38 άτομα πλεονάζον προσωπικό σε σύνολο 1.454 εργαζομένων και με πληθυσμό 161.339 κατοίκους και ο Δήμος Αχαρνών, 21 άτομα πλεονάζον προσωπικό σε σύνολο 920 εργαζομένων και με πληθυσμό 105.401. Αντίθετα, ο Δήμος Περιστερίου έχει ανάγκη περισσότερου προσωπικού, συγκεκριμένα 104 επιπλέον άτομα (σύνολο εργαζομένων 1.041 και σύνολο κατοίκων 137.129), ο Δήμος Χανίων έχει 71 άτομα λιγότερο προσωπικό από ό,τι κρίνεται αναγκαίο για τη λειτουργία του (σύνολο εργαζομένων 711 και σύνολο κατοίκων 116.154), ενώ ο Δήμος Πατρέων «χρειάζεται» 63 ακόμα άτομα προσωπικό (σύνολο εργαζομένων 1.547 και σύνολο κατοίκων 214.336). Στην ομάδα των δήμων που έχουν πληθυσμό από 50.000 – 100.000 κατοίκους ανήκουν συνολικά 50 δήμοι, οι οποίοι έχουν 1.200 άτομα πλεονάζον προσωπικό. Τέλος, από την ομάδα των 70 δήμων που έχουν πληθυσμό από 25.000 – 50.000 κατοίκους πλεονάζον προσωπικό έχουν μεταξύ άλλων οι Δήμοι Φυλής (86), Ασπροπύργου (60), Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης (58), Μοσχάτου – Ταύρου (55), Κω (49), Παπάγου – Χολαργού (43) Ηρακλείου Αττικής (42), Κεφαλονιάς (40). Το συνολικό πλεονάζον προσωπικό γι’ αυτή την ομάδα είναι 1.039 άτομα.

aftodioikisi.gr

Ξεκινάει ο έλεγχος 50.000 υπαλλήλων για πλαστά πιστοποιητικά – Ποιοι είναι οι τέσσερις λόγοι που θα απολύονται


Τη διαδικασία και τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει ο επανέλεγχος των πιστοποιητικών δημοσίων υπαλλήλων των οποίων οι συμβάσεις μετατράπηκαν σε αορίστου χρόνου καθορίζει η υπουργική απόφαση που υπέγραψαν ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρηστος Σταϊκούρας (ΦΕΚ Β΄, Αρ. Φύλλου 1447/ 5.6.2014). Πρόκειται για τουλάχιστον  45 με 50.000 υπαλλήλους του γνωστού ΠΔ Παυλόπουλου του 2004 (πάνω από 35.000) αλλά και Βάσως Παπανδρέου του 2002 (πάνω από 10.000). Η διαδικασία ελέγχου θα γίνει από κλιμάκια με τουλάχιστον δύο μέλη στα οποία θα συμμετέχουν ένας επιθεωρητής ή βοηθός επιθεωρητής από το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔ) και ένας υψηλόβαθμος υπάλληλος του δημόσιου τομέα.
Εκτός Δημοσίου θα τεθούν μετά από την εμπεριστατωμένη και τεκμηριωμένη πορισματική έκθεση των κλιμακίων και απόφαση του ΑΣΕΠ υπάλληλοι οι οποίοι έχουν:
- Καταθέσει  πλαστά δικαιολογητικά,
- Δηλώσει αναληθή ή ανακριβή στοιχεία, πάνω στα οποία στηρίχτηκε η απόφαση μετατροπής της σύμβασης
- Παρασιωπήσει ή αποκρύψει κρίσιμα στοιχεία
- Προβεί σε οποιαδήποτε άλλη μη νόμιμη ενέργεια αναφορικά με τη συνδρομή των κατά περίπτωση νόμιμων προϋποθέσεων για τη μετατροπή της σύμβασης.
Πώς θα γίνει ελεγκτική διαδικασία
Οι Διευθύνσεις Διοικητικού ή άλλες αρμόδιες οργανικές μονάδες , αποστέλλουν στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, εντός της οριζόμενης από αυτό προθεσμίας, ονομαστικό κατάλογο όλων των υπαλλήλων τους, των οποίων οι συμβάσεις ή σχέσεις εργασίας ή έργου μετετράπησαν σε συμβάσεις εργασίας αορίστου χρόνου.
Ο σχετικός κατάλογος περιλαμβάνει ανά φορέα το ονοματεπώνυμο του υπαλλήλου, την κατηγορία και ειδικότητα προσωπικού στην οποία ανήκει, εκείνη στην οποία κατετάγη κατά το χρόνο μετατροπής της σύμβασης σε αορίστου χρόνου, τις διατάξεις βάσει των οποίων έγινε η μετατροπή της σύμβαση σε αορίστου χρόνου και την ακριβή ημερομηνία μετατροπής της σύμβασης.
Στις περιπτώσεις που μετά τη μετατροπή της σύμβασης ο υπάλληλος μεταφέρθηκε−μετετάγη σε άλλον φορέα, με την ίδια ή διαφορετική ειδικότητα από αυτήν στην οποία κατετάγη κατά το χρόνο μετατροπής της σύμβασης, η αναγραφή του φορέα, στον οποίο πραγματοποιήθηκε η μετατροπή της σύμβασης, αποτελεί απαραίτητο πληροφοριακό στοιχείο του ως άνω καταλόγου. Τα ανωτέρω στοιχεία διαβιβάζονται συγκεντρωτικά από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης στο Α.Σ.Ε.Π.
 Κλιμάκια ελέγχου
Θα συγκροτηθούν κλιμάκια ελέγχου για κάθε φορέα, που θα αναζητούν από την αρμόδια Διεύθυνση Διοικητικού του φορέα αντίγραφα όλων των εγγράφων, δικαιολογητικών και άλλων στοιχείων βάσει των οποίων πραγματοποιήθηκε η μετατροπή των συμβάσεων των υπαλλήλων. Επίσης, μπορεί για την εκπλήρωση του έργου του να επισκέπτεται την υπηρεσία όπου πραγματοποιείται ο έλεγχος, έχοντας δικαίωμα πλήρους πρόσβασης στους ατομικούς φακέλους των υπαλλήλων καθώς και σε κάθε άλλο συναφές με το αντικείμενο του ελέγχου έγγραφο. Επιπλέον, δύναται να ζητά πληροφορίες, διευκρινίσεις και στοιχεία από τις αρμόδιες κατά περίπτωση Υπηρεσίες ή άλλες αρχές. Σε περίπτωση μη χορήγησης, απόκρυψης των παραπάνω εγγράφων, στοιχείων ή πληροφοριών ή χορήγησης εν γνώσει ανακριβών στοιχείων και γενικά παρακώλυσης και παραπλάνησης του έργου του κλιμακίου, το ενεχόμενο διοικητικό όργανο υπέχει πειθαρχικές ευθύνες κατ” άρθρο 107 παρ. 1 περ. β΄ του ισχύοντα Υ.Κ. (ν. 3528/2007) ή κατά τις αντίστοιχες διατάξεις πειθαρχικού δικαίου, που διέπει το φορέα.
Ο   επανέλεγχος της μετατροπής συμβάσεων συνίσταται ιδίως στην επανεξέταση όλων των εγγράφων, δικαιολογητικών και άλλων στοιχείων που λήφθηκαν υπόψη από το οικείο Υπηρεσιακό ή Διοικητικό ή Δημοτικό ή Κοινοτικό Συμβούλιο ή συλλογικό όργανο διοίκησης του οικείου νομικού προσώπου ή άλλο, εξομοιούμενο προς αυτά σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, αρμόδιο όργανο του φορέα ή το Α.Σ.Ε.Π. προκειμένου να μετατραπούν συμβάσεις ή σχέσεις εργασίας ή έργου σε συμβάσεις εργασίας αορίστου χρόνου. Σε περίπτωση διαπίστωσης της μη συνδρομής των νόμιμων  προϋποθέσεων, ερευνάται η υπαιτιότητα του υπαλλήλου για τη διαμόρφωση της σχετικής κρίσης των αρμοδίων οργάνων και ο υπάλληλος καλείται προς τούτο προκειμένου να παράσχει τυχόν συμπληρωματικές πληροφορίες ή διευκρινίσεις.

aftodioikisi.gr

ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΑΥΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΚΕΔΕ

Συνεδριάζει αύριο Τετάρτη, στις 12.00 το μεσημέρι το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ στα γραφεία της Ένωσης (Γενναδίου 8 και Ακαδημίας 65).
Τα θέματα που θα συζητηθούν είναι τα εξής:
·       Χρηματοδότηση των Κοινωνικών Δομών των Δήμων (Βρεφονηπιακοί Σταθμοί, ΚΔΑΠ, ΚΔΑΠ ΜΕΑ κ.λπ.).
Εισηγητές: Κώστας Ασκούνης, Πρόεδρος ΚΕΔΕ
                   Σίμος Δανιηλίδης, Πρόεδρος Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής,
Απασχόλησης και Αλληλεγγύης
·         Πρωτοβουλίες της ΚΕΔΕ για την ενημέρωση και την υποστήριξη των νέων δημοτικών αρχών.
    Εισηγητές: Κώστας Ασκούνης, Πρόεδρος ΚΕΔΕ
      Απόστολος Κοιμήσης, Γενικός Γραμματέας ΚΕΔΕ
    Παναγιώτης Βασιλείου, Γενικός Διευθυντής ΚΕΔΕ
·         Απόψεις της ΚΕΔΕ επί του Ν/Σ «Ανάπτυξη των υδατοκαλλιεργειών» του ΥΠΕΚΑ.
Εισηγητές: Επιτροπή Οικονομικών

·         Απόψεις της ΚΕΔΕ επί του Ν/Σ «Ρύθμιση θεμάτων … για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών» του ΥΠΕΚΑ.
   Εισηγητές: Επιτροπή Περιβάλλοντος

·         Απόψεις της ΚΕΔΕ επί του Ν/Σ «Πράξεις εφαρμογής σε γη και σε χρήμα – Ρυμοτομικές απαλλοτριώσεις» του ΥΠΕΚΑ.
    Εισηγητές: Επιτροπή Περιβάλλοντος

·         Πιστοποίηση λειτουργίας παιδικών χαρών.
   Εισηγητές: Επιτροπή Θεσμών

.

Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΚΗΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΚΕ

Στόχος και του νέου κυβερνητικού σχήματος θα είναι η υλοποίηση παλιών και νέων αντιλαϊκών μέτρων, που προωθούνται στο πλαίσιο των μνημονίων διαρκείας της ΕΕ και αποτελούν επιλογές στρατηγικού χαρακτήρα, για να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου.

Ο λαός έχει πλέον αρκετή πείρα για να αντιληφθεί ότι τα πρόσωπα αλλάζουν με σκοπό να προχωρήσει με πιο αποτελεσματικό τρόπο η ίδια αντιλαϊκή πολιτική και ότι οι ανασχηματισμοί αντιλαϊκών κυβερνήσεων δε μπορούν να αποτελέσουν την πραγματική ελπίδα για τη ζωή και το μέλλον του.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΚΗΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ

Γίνεται όλο και πιο φανερό ότι στην κινούμενη άμμο του πολιτικού σκηνικού, που όλοι μοιάζει να μιλάνε με όλους, ούτε ο ανασχηματισμός της σημερινής κυβέρνησης, ούτε οι γέφυρες που ρίχνει η αξιωματική αντιπολίτευση σε δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, σηματοδοτούν αλλαγή πολιτικής υπέρ του λαού.
Οι γνωστοί παλιοί και «νέοι» σωτήρες κινούνται στο παλιό και δοκιμασμένο πλαίσιο του ίδιου δρόμου ανάπτυξης, που μας έφερε στην κρίση, του γνωστού μονόδρομου του καπιταλισμού και της ΕΕ των μονοπωλίων.
Αυτές οι διεργασίες «των πάνω», που γίνονται μακριά από τον λαό και τις ανάγκες του, μας υπενθυμίζουν ότι ακόμη πιο γρήγορα πρέπει να προχωρήσει η διαδικασία για την ενδυνάμωση του λαϊκού κινήματος και της λαϊκής συμμαχίας, για την ισχυροποίηση του ΚΚΕ.

ΛΑΣ :ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΜΕΤΡΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ



ΠΡΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Β. ΑΙΓΑΙΟΥ
Κύριε Πρόεδρε
Δυστυχώς για το Υπουργείο Παιδείας και την Κυβέρνηση οι αριθμοί μετρούν περισσότερο από τον άνθρωπο!
Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη ενέργεια  του Υπουργείου Παιδείας και της Κυβέρνησης που  με κοινή υπουργική απόφαση, που έχει σταλεί προς δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, προωθείται ο υποβιβασμός δεκάδων σχολείων και στην Περιφέρειά μας, όπως των Δημοτικών Σχολείων Καλλιμασιάς και Νενήτων στη Χίο που υποβιβάζονται από εξαθεσία σε πενταθέσια. Με την ίδια λογική προχωρά και στα υπόλοιπα νησιά μας,  φέρνοντας σε απόγνωση γονείς και μαθητές.
Η Παιδεία μας δεν είναι δυνατόν να μπαίνει σε ψυχρά τεχνοκρατικά καλούπια και στον Προκρούστη της μονόπλευρης λιτότητας της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ασχέτως του φτιασιδώματος του ανασχηματισμού που αποτελεί μια από τα ίδια.
Καταδικάζουμε απερίφραστα αυτήν την πολιτική που οδηγεί στη διάλυση της Δημόσιας Παιδείας και προωθεί την ιδιωτικοποίησή της βάσει εντολών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των ντόπιων εντολοδόχων της, η οποία άρχισε ήδη με την αποψίλωση του ανθρώπινου δυναμικού της και των υποδομών της.
Σας υπενθυμίζουμε ότι ομόφωνα το Περιφερειακό συμβούλιο Β. Αιγαίου αλλά και το Δημοτικό Συμβούλιο Χίου έχουν ταχθεί ενάντια στην οποιαδήποτε συγχώνευση ή κατάργηση ή υποβιβασμό σχολείου στην ευαίσθητη ακριτική περιοχή μας.
Υπό αυτή την έννοια θεωρούμε απαραίτητη τη σύγκλιση του Περιφερειακού συμβουλίου προκειμένου να εξεταστεί η απαράδεκτη αυτή κατάσταση και να παρθούν αποφάσεις ανάλογες της επίθεσης που δέχεται η εναπομείνασα δημόσια εκπαίδευση.
ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΣ Β ΑΙΓΑΙΟΥ και ΔΗΜΟΥ ΧΙΟΥ               Μυτιλήνη, 10.06.2014

ΣΤΡΑΤΗΣ ΚΟΡΑΚΑΣ - ΜΑΡΚΟΣ ΣΚΟΥΦΑΛΟΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΕΝΕΝ: ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΣ ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΕΦΟΠΛΙΣΤΩΝ




«Η πρόταση της ΕΕΕ σημαίνει ντε φάκτο και ντε γιούρε κατάργηση των ΣΣΕ, της 40ωρης εβδομαδιαίας απασχόλησης, του 8ωρου, των επιδομάτων...» αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο Αντώνης Νταλακογιώργος.

«Πισωγύρισμα σε εργασιακό μεσαίωνα και στην εποχή της γαλέρας», συνιστά η πρόταση και η θέση της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ) για την αντιμετώπιση της ανεργίας των Ελλήνων ναυτικών, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ) Αντώνη Νταλακογιώργου.
Η θέση της ΕΕΕ, η οποία εκφράστηκε δια στόματος του προέδρου της Θόδωρου Βενιάμηστην καθιερωμένη συνέντευξη που έδωσε στο πλαίσιο της διεθνούς ναυτιλιακής έκθεσης «Ποσειδώνια» στηριζόταν σε μελέτες του ΙΟΒΕ, οι οποίες δείχνουν ότι για να βρουν δουλειά οι Έλληνες ναυτικοί, τόσο οι αξιωματικοί όσο και τα κατώτερα πληρώματα στον ελληνόκτητο στόλο και να αντικαταστήσουν τους αλλοδαπούς, πρέπει να επικρατήσουν στην ελληνική αγορά εργασίας οικονομικοί όροι, σύμφωνοι με τα νομίμως ισχύοντα στη διεθνή ναυτιλιακή αγορά εργασίας και τις σχετικές Διεθνείς Συμβάσεις. Γιατί, όπως είπε, το ελληνόκτητο πλοίο πρέπει να είναι ανταγωνιστικό, προκειμένου να επιβιώσει στο διεθνή ναυτιλιακό στίβο.
Δηλώσεις που προκάλεσαν την οργή του προέδρου της ΠΕΝΕΝ και με ανακοίνωσή του απάντησε σήμερα (Δευτέρα) στον Θ. Βενιάμη, λέγοντας ότι«η πρόταση της ΕΕΕ σημαίνει ντε φάκτο και ντε γιούρε κατάργηση των ΣΣΕ, της 40ωρης εβδομαδιαίας απασχόλησης, του 8ωρου, των επιδομάτων, σημαίνει επίσης εργασία τα Σάββατα, τις Κυριακές και τις αργίες χωρίς αμοιβή, ουσιαστική κατάργηση όλων αυτών που θεσπίστηκαν και κατοχυρώθηκαν με θυσίες και αγώνες του ναυτεργατικού κόσμου όλες τις τελευταίες δεκαετίες».
Όπως σημειώνει ο κ. Νταλακογιώργος, στην ουσία ο πρόεδρος της ΕΕΕ καλεί το ναυτεργατικό κόσμο, τους χιλιάδες ανέργους που δεν έχουν καμιά προνοιακή και κοινωνική μέριμνα και στήριξη να δεχθούν την κατάργηση του θεσμού των ΣΣΕ, των κατακτήσεών τους και να δεχθούν όρους αμοιβής και εργασίας που ισχύουν σε χώρες του τρίτου κόσμου. «Εδώ δεν γίνεται λόγος για κάποια μείωση μισθών, αλλά για την πλήρη ισοπέδωση του συνόλου των δικαιωμάτων των ναυτεργατών και την απόλυτη συντριβή των κατακτήσεών τους», προσθέτει.


ΠΗΓΗ efsyn