Τετάρτη 6 Αυγούστου 2014

ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ




Το θέμα της συνταξιοδότησης σχολικών φυλάκων, οι οποίοι βρίσκονται σε διαθεσιμότητα και κοντά στο όριο συνταξιοδότησης, ρυθμίζεται με τροπολογία που κατέθεσε ο  υπουργός Εσωτερικών και  Αποκεντρωμένης Διοίκησης  Αργύρης Ντινόπουλος στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών μαζί με τους συναρμόδιους, υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση και αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα.
Σύμφωνα με τη νομοθετική ρύθμιση, όσοι από τους σχολικούς φύλακες είχαν εργαστεί στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) ενταγμένοι σε προγράμματα κατάρτισης θα μπορέσουν να συνυπολογίσουν αυτό το χρονικό διάστημα (έως και πέντε χρόνια) στο σύνολο του ασφαλιστικού χρόνου τους.
Επιπλέον, οι εργοδοτικές ασφαλιστικές εισφορές που αναλογούν σε αυτό το χρονικό διάστημα θα καταβληθούν από τους ΟΤΑ, οι οποίοι θα λάβουν την αντίστοιχη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό. Η συγκεκριμένη νομοθετική ρύθμιση ήταν αίτημα των ίδιων των σχολικών φυλάκων οι οποίοι μπήκαν σε διαθεσιμότητα και δεν μπόρεσαν να ενταχθούν στους πίνακες κατάρτισης, δηλαδή, να απορροφηθούν σε άλλη θέση στο Δημόσιο, λόγω χαμηλής μοριοδότησης.
Παράλληλα επισημαίνεται ότι με τη συγκεκριμένη νομοθετική ρύθμιση, αυτοί οι σχολικοί φύλακες (που είναι άνω των 50 ετών) αντί να οδηγηθούν στην ανεργία θα μπορέσουν να συνταξιοδοτηθούν.

ΤΟ REUTERS ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ




Για αντικατάσταση της τρόικας από μία ομάδα δράσης (Task Force) και ελάφρυνση χρέους μέσω εξαετούς προγράμματος μεταρρυθμίσεων κάνει λόγο δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters.
Σύμφωνα με το πρακτορείο οι Βρυξέλλες σχεδιάζουν την κατάργηση της τρόικας, που εποπτεύει την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα, ώστε να επιτρέψουν στην Αθήνα να προωθήσει το δικό της σχέδιο για να τονώσει την οικονομία, σε αντάλλαγμα με μια «σταδιακή ανακούφιση» από τα χρέη, σύμφωνα με δηλώσεις ευρωπαίων αξιωματούχων που μεταφέρει αποκλειστικά το Reuters.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η σχετική συζήτηση βρίσκεται στα πρώτα στάδια και θα επιταχυνθεί, καθώς η Ελλάδα και οι εταίροι της χαράζουν την νέα πορεία που θα ακολουθήσει η χώρα όταν λήξει το δεύτερο πρόγραμμα διάσωσης, προς τα τέλη του έτους.
«Η διάλυση της τρόικας, που απαρτίζεται από εκπροσώπους της Κομισιόν της ΕΚΤ και του ΔΝΤ και ορισμένοι την παρομοιάζουν με την ναζιστική κατοχή στην Ελλάδα, πιθανότατα θα αποτελέσει το κεντρικό κομμάτι στο νέο σχέδιο για την Αθήνα» αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα το οποίο προσθέτει:
Η μεταστροφή σε ένα πρόγραμμα «μεταρρυθμίσεις με αντάλλαγμα την ανακούφιση χρεών» με πιο ελαφρά εποπτεία, θα καθησυχάσει την δημόσια δυσαρέσκεια και θα υποστηρίξει την κυβέρνηση συνασπισμού εις βάρος του ΣΥΡΙΖΑ που ηγείται στις δημοσκοπήσεις και υπόσχεται να «σκίσει» την συμφωνία με τους διεθνείς πιστωτές.
Παράλληλα, επισημαίνεται ότι με το νέο σκεπτικό, την «αστυνόμευση» της τρόικας θα αντικαταστήσει μια ειδική ομάδα δράσης από την Κομισιόν η οποία θα διενεργεί εξαμηνιαίους ελέγχους και όχι τριμηνιαίους όπως σήμερα, εφόσον δεν χρειαστεί η χώρα νέα κεφάλαια.
Σε αντάλλαγμα, η Ελλάδα θα δεσμευθεί σε 6ετές πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, στο οποίο τα επιτεύγματα θα αμείβονται με ανακούφιση από δανειακά βάρη, όπως με παράταση της διάρκειας αποπληρωμής, αντί για την προσφορά νέων δανείων.
Αξιωματούχος που θέλει να κρατήσει την ανωνυμία του δήλωσε ότι «δεν θα υπάρχει τρόικα» προσθέτοντας ότι «η ιδιοκτησία των μεταρρυθμίσεων πρέπει να είναι ελληνική. Οι Έλληνες θα πρέπει να καταλήξουν σε ένα πρόγραμμα ως τον Οκτώβριο, το οποίο θα εγκριθεί ως τον Δεκέμβριο και θα ισχύσει από τις αρχές 2015».
Σύμωνα με το Reuters, που επικαλείται άλλον αξιωματούχο, θα δοθεί στην Ελλάδα, ως δίχτυ ασφαλείας, μια προαιρετική γραμμή πίστωσης από την ευρωζώνη, η οποία εάν χρησιμοποιηθεί θα ξαναρχίσει η αυστηρή επόπτευση της χώρας.
Το ΔΝΤ θα κρατήσει το δικό του πρόγραμμα διάσωσης έως το 2016, συνεχίζοντας να παρακολουθεί την Αθήνα.
Το δημοσίευμα προσθέτει ότι η κατάργηση της τρόικας θα σηματοδοτήσει την λήξη ενός μοντέλου επιβολής οικονομικών μεταρρυθμίσεων στην Αθήνα, που έχει υποστεί βαριές επικρίσεις στην Ελλάδα αλλά και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Το νέο πρόγραμμα θα έχει στόχο την «ανάπτυξη και την απασχόληση» αντί για το ισχύον επίκεντρο στις δημοσιονομικές περικοπές. Θα σχεδιαστεί κατ’αρχήν από την Αθήνα και όχι από τις Βρυξέλλες ή άλλους αξιωματούχους.
Όσο για τα συν και τα πλην; Ένα δυνητικό πλεονέκτημα του να έχουν οι Ελληνες την ευθύνη του προγράμματός τους, θα είναι η εθελοντική αποδοχή των οικονομικών μεταρρυθμίσεων, που πλέον δεν θα επιβάλλονται από έξω. Η εισαγωγή του νέου εξαετούς προγράμματος θα επιτρέψει στην ΕΚΤ, που οι νέοι της ρόλοι ως τραπεζικού επόπτη δεν συνάδουν με τον ρόλο της στην τρόικα, να αποσυρθεί, αναφέρει το πρακτορείο.
Για να είναι όμως λειτουργικό το νέο πρόγραμμα, θα πρέπει να ξεπεράσει τα εμπόδια. Ένα από αυτά είναι το ενδεχόμενο η χώρα να χρειαστεί φρέσκα κεφάλαια, κάτι που θα μπορούσε να συμβεί αν προκύψει επιπλέον κόστος για τη χρηματοδότηση των τραπεζών. Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, σημειώνεται, θα απαιτηθεί μια «κανονική διάσωση».
«Αν επιπλέον χρηματοδότηση απαιτηθεί δεν υπάρχει ούτε ένα κοινοβούλιο που θα το δεχτεί», δηλώνει ο πρώτος αξιωματούχος.
Στην Αθήνα όμως υπάρχει αισιοδοξία ότι δεν θα απαιτηθεί νέο πακέτο διάσωσης. «Δεν θέλουμε άλλο πρόγραμμα λιτότητας. Δεν θέλουμε νέα χρηματοδότηση», δηλώνει αξιωματούχος στην Αθήνα. «Θέλουμε η όποια εναλλακτική να είναι προσανατολισμένη στην ανάπτυξη και την απασχόληση» σημειώνει, αναφέροντας:
«Εχουμε δεσμευτεί για μεταρρυθμίσεις. Αλλά δεν θέλουμε ένα μαχαίρι στο λαιμό γιατί αυτό πληγώνει την “ιδιοκτησία” του προγράμματος αυτών των μεταρρυθμίσεων».
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ένα τέτοιο σχέδιο που θα στηρίζεται στη λογική «μείωση χρέους με αντίτιμο μεταρρυθμίσεις» είναι σαγηνευτικό για τον Αντώνη Σαμαρά και πιθανότατα το βλέπει με συμπάθεια ο Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ.
Ένα τέτοιο σχέδιο, εκτιμά το Reuters θα βοηθήσει τον πρωθυπουργό στην αντιπαράθεσή του με την αξιωματική αντιπολίτευση, αφού, όπως σημειώνεται, η χώρα αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών με αφορμή την προεδρία της Δημοκρατίας.
Όσο για το χρέος και πώς μπορεί να γίνει καλύτερα διαχειρίσιμο. Οι βασικές επιλογές, σύμφωνα με το Reuters, αφορούν τη μείωση των επιτοκίων και την επιμήκυνση των λήξεων. Αυτές πιθανότατα μπορούν να εφαρμοστούν μόνο στα δάνεια που πήρε η χώρα από άλλα κράτη και όχι τη βοήθεια που έλαβε από ΕΚΤ και ΔΝΤ.
«Υπάρχει διαφορά αν έχει 30 χρόνια για να ξεπληρώσεις και αν έχεις 50 χρόνια, υποστηρίζει ένας αξιωματούχος προσθέτοντας ότι η επέκταση των λήξεων θα γίνεται σε διαφορετικές λήξεις χρέους αμέσως μόλις εκπληρώνονται κρίσιμες μεταρρυθμίσεις. Η μετατροπή των επιτοκίων σε σταθερά θα μπορούσε να είναι ένα ακόμα κίνητρο, δεδομένου ότι σήμερα το κόστος χρήματος βρίσκεται σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα.
«Το φθινόπωρο θα είναι καυτό» καταλήγει το δημοσίευμα που υπογραμμίζει ότι η κρίσιμη στιγμή για τις αποφάσεις αναμένεται αργότερα φέτος.



ΠΗΓΗ LYCAVITTOS

1ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΑΣΤΙΧΑΣ : ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΜΑΣΤΙΧΑΣ

Σας προσκαλούμε στα εγκαίνια της Έκθεσης φωτογραφίας με θέμα τη Μαστίχαην Παρασκευή 8 Αυγούστου και ώρα 19.00  στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Χίου.  

Την Έκθεση, που αποτελεί δράση του 1ου Φεστιβάλ Μαστίχας και συνέχεια του σεμιναρίου φωτογραφίας που πραγματοποιήθηκε στις 31 Μαΐου και 1 Ιουνίου 2014, επιμελείται ο γνωστός φωτογράφος και θεωρητικός της φωτογραφίας  Πλάτων Ριβέλλης. 

Η έκθεση θα είναι ανοιχτή μέχρι τις 30 Αυγούστου 2014. 

Ώρες λειτουργίας: Τρίτη, Τετάρτη, Παρασκευή και Σάββατο 09.00 – 13.00 και 18.00 - 21.30 και Πέμπτη 18.00 - 21.30. Χώρος: Εκθεσιακός χώρος Ομηρείου Πνευματικού Κέντρου Δήμου Χίου (Διεύθυνση: Ηρώων Πολυτεχνείου 5, Χίος)

AΚΥΡΗ Η ΕΚΛΟΓΗ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΑΣ ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ




Η Χριστιάνα Καλογήρου έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Σύμφωνα με την απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Πειραιά (Β’ Τμήμα) ακυρώνεται η ανακήρυξή μου ως Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, όπως είχε από τις εκλογές του περασμένου Μαΐου προκύψει, σύμφωνα με την απόφαση των πολιτών. Σέβομαι τις δικαστικές αποφάσεις. Όπως έχω δικαίωμα και υποχρέωση καταθέτω αμέσως αίτηση αναιρέσεως στο Συμβούλιο Επικρατείας».

Είναι θλιβέρο να εκλέγουν τους Περιφερειάρχες τα δικαστήρια και όχι οι πολίτες. Θυμίζουμε ότι την ένσταση κατά της εκλογής της Χριστιάνας Καλογήρου είχαν καταθέσει στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα  πριν  από μερικές εβδομάδες κατατέθηκε ένσταση κατά της  της εκλογής  Χριστιάνας Καλογήρου  ως Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου και κατά της εκλογής του Ευστρατίου Κύτελλη ως Αντιπεριφερειάρχη. Την ένσταση κατέθεσαν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ζερδελής καθώς και οι Δημήτρης Μάντζαρης Παναγιώτης Λαμπρόπουλος και Βασίλης Τεντόμας (όλοι τους στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στη Λέσβο!)
Είναι άγνωστο αν θα οριστεί νέος Περιφερειάρχης από την παράταξη της Χριστιάνας Καλογήρου ή αν θα πάμε σε εκλογές...  


πηγη lesvosnews.net

Μισή ντουζίνα νέα πλοία σχεδιάζει η Tsakos


Greece-Tsakos
H Tsakos Energy Navigation άνοιξε την όρεξη των επενδυτών για παραγγελίες νεότευκτων, αφού αναμένει τουλάχιστον έξι νέα τάνκερ να προστεθούν στο στόλο της μέχρι το κλείσιμο του 2014, ανέφερε κατά τη διάρκεια της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων του δεύτερου τριμήνου.
Ο διευθύνων σύμβουλος Νικόλας Τσάκος είπε στους επενδυτές ότι οι προσφορές είναι παρόμοιες με τις συμβάσεις των εννέα ισχυρών aframax που παραγγέλθηκαν κατά τη μακροπρόθεσμη απασχόληση με τη Statoil.
Ο Τσάκος λέει ότι η εταιρεία ετοιμάζεται για “τουλάχιστον μισή ντουζίνα” συναλλαγ;vn που ενδέχεται να ανακοινωθούν κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου.
Αν και δεν αποκαλύπτει συγκεκριμένες λεπτομέρειες, ο πλοιοκτήτης αναφέρει ότι τα νέα πλοία θα λειτουργούν τόσο στην αγορά προϊόντων όσο και αργού φορτίου, συμπεριλαμβανομένου του τομέα των VLCC όπου η TEN επιδιώκει την ανανέωση του στόλου της.
“Θα ξεκινάει από VLCC και θα φτάνει μέχρι suezmaxs, aframaxs και άλλα” δήλωσε ο Τσάκος σε μια τηλε-συνδιάσκεψη.
Σύμφωνα με τον αναλυτή Doug Mavrinac, αυτές οι πρόσθετες εξαγορές θα αυξήσουν τη διαθεσιμότητα πλοίων της εταιρείας παρέχοντας περαιτέρω στήριξη για πιθανό spin-off κατά το 2015.
Η εταιρεία έκλεισε το τρίμηνο με οριακά κέρδη ύψους 200.000 δολαρίων και μια προσαρμοσμένη απώλεια 0,02 δολαρίων ανά μετοχή, αποτελέσματα πολύ καλύτερα από τις προβλέψεις αναλυτών της Wall Street.
“Νομίζω ότι προσβλέπουμε σε μια καλή χρονιά”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τσάκος.

e-nautilia.gr

Πρόγραμμα Ἡμερίδας Ἱερᾶς Μητροπόλεως Χίου "'Εκκλησία καί φυσικό περιβάλλον

E-mailΕκτύπωσηPDF
imx_imerida_ekklisia_kai_fysiko_perivallon_image0
Πρόσκληση
Μέ τήν παροῦσα σᾶς προσκαλοῦμε νά συμμετάσχετε στίς λατρευτικές καί ἐπιστημονικές ἐκδηλώσεις τῆς ῾Ι. Μητροπόλεως Χίου, Ψαρῶν καί Οἰνουσσῶν, τίς ἀφιερωμένες στόν Ὅσιο Νικηφόρο τόν Χῖο καί τήν θεολογική θεώρηση τῆς Οἰκολογίας, τό Σάββατον 9 καί τήν Κυριακή 10 Αὐγούστου 2014.
Μέ πατρικές εὐχές
Ὁ Χίου, Ψαρῶν καί Οἰνουσσῶν Μάρκος

Κλήση Σαρρή Και Γκιουβέτση Στις Εθνικές Ομάδες Πόλο Νέων Και Παίδων


Κυριάκος ΣαρρήςΚώστας ΓκιουβέτσηςΔύο αθλητές του ΝΟ Χίου κλήθηκαν σε καμπ προετοιμασίας των Εθνικών ομάδων υδατοσφαίρισης Νέων Ανδρών και Παίδων. Ο Κυριάκος Σαρρής (γεν. 1997) θα συμμετάσχει στο καμπ προετοιμασίας της Εθνικής Νέων Ανδρών ενώ ο Κώστας Γκιουβέτσης (γεν. 1999) σε καμπ προετοιμασίας της προεθνικής Παίδων.
Συγκεκριμένα ο Κυριάκος Σαρρής ξεκινάει σήμερα (31/7/2014) στον Άγιο Κοσμά με την Εθνική ομάδα Νεών Ανδρών την προετοιμασία για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στην Τιφλίδα από 24-31 Αυγούστου. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Σάκης Κεχαγιάς με τον συνεργάτη του Γιάννη Φράγκο, έχουν καλέσει τους εξής πολίστες: Ζερδεβάς, Ποταμιάνος, Αλβέρτης, Καπετανάκης, Μασμανίδης, Κοπελιάδης, Καλαϊτζής, Μαυρωτάς, Κουρούβαλης (ΝΟ Βουλιαγμένης), Χάλαρης, Φωκάς (Π. Φάληρο), Πρέκας, Λιαπάκης, Τσαχειλίδης, Αργυρόπουλος (Ολυμπιακός), Καλογεράκος (ΑΝΟ Γλυφάδας), Σαρρής (ΝΟ Χίου), Πανταζόπουλος, Γερακούδης (Παναθηναϊκός), Σαρτζετάκης ( ΝΟ Χανίων), Χατζηγούλας (ΠΑΟΚ, Παπάκος (ΝΕ Πατρών), Λεβεντάκος (ΝΟ Πατρών), Βέκκος, Καρακάσης (Πανιώνιος).
Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Κυριάκος Σαρρής κατέκτησε με την Εθνική Ομάδα Νέων Ανδρών το χρυσό μετάλλιο στο 11ο Βικέλας Καπ που διεξήχθη στη Σύρο  το τριήμερο 25-27/7/2014 με τη συμμετοχή των Εθνικών Ομάδων: Ιταλία, Σερβία, Ισπανία και Ελλάδα.
Όσον αφορά τον Κώστα Γκιουβέτση συμμετείχε στο 2ο καμπ της προεθνικής ομάδας Παίδων που διεξήχθη στο Ζάππειο από 21-31/7/2014. Ο ομοσπονδιακός προπονητής Νίκος Βενετόπουλος κάλεσε 25 πολίστες: Νικολαΐδης, Μπόλκας, Απαλάκης, Μανθογιάννης (ΠΑΟΚ), Παππάς (Νηρέας Χαλανδρίου), Βλαχοτάσιος, Γιαννουρής, Παπαγεωργίου, Βυθούλκας, Ρομπόπουλος (ΝΟ Βουλιαγμένης), Βικάτος, Λιμαράκης (ΝΟ Πατρών), Γκιουβέτσης (ΝΟ Χίου), Σπηλιώπουλος, Γκίκας, Χονδροκούκης, Γαβαλάς (Ολυμπιακός), Παπαναστασίου, Πρωτοψάλτης, Βακολέτος, Χάλαρης, Αλαφραγκής, Κάκαρης, Παζαΐτης, Μαζάνης (ΑΟ Π. Φάλήρου).
 noxiou.gr

Πρόγραμμα Σχολής Προπονητών για το δίπλωμα uefa c


Από την Ε.Π.Σ Χίου ανακοινώνεται ότι το Σάββατο 30 Αυγούστου 2014 και ώρα 15:00 θα ξεκινήσει η λειτουργία της Σχολής Προπονητών για την απόκτηση του διπλώματος uefa c και οι εργασίες θα ολοκληρωθούν τη Δευτέρα 08 Σεπτεμβρίου 2014 και ώρα 10:00 πμ.
Τα θεωρητικά μαθήματα θα γίνουν στην αίθουσα του ξενοδοχείου Grecian Castle Hotel ( Λ. Ενώσεως ) ενώ η πρακτική  θα πραγματοποιηθούν στο Δημοτικό Στάδιο Χίου ( Μιχάλων 7 )
Αναλυτικά το πρόγραμμα της Σχολής:
ΣΑΒΒΑΤΟ 30 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2014:
ΩΡΑ 15:00 έως 20:30 : Έναρξη – Γνωριμία ( αίθουσα Grecian castle Hotel )
ΚΥΡΙΑΚΗ 31 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2014:
ΩΡΑ 08:30 έως 13:00 : πρακτική (Δημοτικό Στάδιο Χίου )
ΩΡΑ 16:00 έως 20:30 (αίθουσα Grecian castle Hotel)
ΔΕΥΤΕΡΑ 01 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014
ΩΡΑ 08:30 έως 13:00 : πρακτική (Δημοτικό Στάδιο Χίου )
ΩΡΑ 16:00 έως 20:30 (αίθουσα Grecian castle Hotel)
ΤΡΙΤΗ 02 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014
ΩΡΑ 08:30 έως 13:00 : πρακτική (Δημοτικό Στάδιο Χίου )
ΩΡΑ 16:00 έως 20:30 (αίθουσα Grecian castle Hotel)
ΤΕΤΑΡΤΗ 03 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014
ΩΡΑ 08:30 έως 13:00 : πρακτική (Δημοτικό Στάδιο Χίου )
ΩΡΑ 16:00 έως 20:30 (αίθουσα Grecian castle Hotel)
ΠΕΜΠΤΗ 04 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014
ΩΡΑ 08:30 έως 13:00 : πρακτική (Δημοτικό Στάδιο Χίου )
ΩΡΑ 16:00 έως 20:30 (αίθουσα Grecian castle Hotel)
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 05 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014
ΩΡΑ 08:30 έως 13:00 : πρακτική (Δημοτικό Στάδιο Χίου )
ΩΡΑ 16:00 έως 20:30 (αίθουσα Grecian castle Hotel)
ΣΑΒΒΑΤΟ 06 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014
ΩΡΑ 08:30 έως 13:00 : πρακτική (Δημοτικό Στάδιο Χίου )
ΩΡΑ 16:00 έως 20:30 (αίθουσα Grecian castle Hotel)
ΚΥΡΙΑΚΗ 07 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014
ΩΡΑ 08:30 έως 13:00 : πρακτική ( Δημοτικό Στάδιο Χίου )
ΩΡΑ 16:00 έως 20:30 (αίθουσα Grecian castle Hotel)
ΔΕΥΤΕΡΑ 08 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014
ΩΡΑ 08:30 έως 10:00 

Η τροπολογία του Κ. Μητσοτάκη για την αξιολόγηση- Τι προβλέπεται για την ποσόστωση


Ίδιος παραμένει ο πυρήνας της αξιολόγησης των υπαλλήλων του Δημοσίου, σύμφωνα με την τροπολογία που κατέθεσε στο πολυνομοσχέδιο ο Κυριάκος Μητσοτάκης. (Δείτε αναλυτικά την τροπολογία εδώ.)
Η ποσόστωση δεν αλλάζει, αλλά τονίζεται με κατηγορηματικό τρόπο ότι η αξιολόγηση δεν συνδέεται με απολύσεις και δεν θα επιφέρει καμία δυσμενή έννομη συνέπεια – μισθολογικού, υπηρεσιακού ή άλλου χαρακτήρα για τους υπαλλήλους. Η διαβεβαίωση αφορά εκείνους τους δημοσίους υπαλλήλους (σ.σ. το 15%), οι οποίοι θα λάβουν βαθμό 1 έως 6 για τις επιδόσεις τους κατά το 2013.
Ποιες είναι οι νέες ρυθμίσεις
Με στόχο την καλύτερη απόδοση τόσο του υπαλλήλου, όσο και της υπηρεσίας, μεταξύ άλλων, στις ρυθμίσεις για τον αξιολογούμενο προβλέπονται συγκεκριμένα μέτρα, όπως:
 Συμμετοχή σε συγκεκριμένο πρόγραμμα επιμόρφωσης του ΕΚΔΔΑ/ΙΝΕΠ ή άλλου πιστοποιημένου φορέα επιμόρφωσης
 Επιμόρφωση σε άλλο αντικείμενο μέσα από τις δημόσιες δομές δια βίου μάθησης
• Ανάπτυξη ορισμένης δεξιότητας
 Βελτίωση συγκεκριμένων χαρακτηριστικών, που άπτονται της εργασίας, της συμπεριφοράς, κλπ.
• Εκούσια μετακίνηση εντός της υπηρεσίας
Μάλιστα, εφόσον δεν υποβληθεί εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας η αυτοαξιολόγηση των υπαλλήλων, η περαιτέρω διαδικασία (εισήγηση και αξιολόγηση των υπαλλήλων) δεν αναστέλλεται.
Σε αυτήν την περίπτωση, τα στοιχεία των αξιολογούμενων και η περίοδος αξιολόγησης συμπληρώνονται από την αρμόδια υπηρεσία προσωπικού.
Με την τροπολογία, οι προθεσμίες για τις εκθέσεις αξιολόγησης επανακαθορίζονται ως εξής:
• Έως την 1η Σεπτεμβρίου εκδίδεται η απόφαση επιμερισμού ποσοστών
• Εντός του επόμενου δεκαπενθημέρου συντάσσεται η αυτοαξιολόγηση, μετά το πέρας του οποίου συντάσσονται εντός 15 ημερών οι εισηγήσεις, εφόσον απαιτούνται.
• Εντός μηνός από το πέρας της προθεσμίας συμπλήρωσης της αυτοαξιολόγησης ή της εισήγησης, εφόσον απαιτείται, συντάσσονται οι εκθέσεις αξιολόγησης από τους αξιολογητές.
Το σύστημα αξιολόγησης υπαλλήλων του Π.Δ. 318/1992, όπως ισχύει, εφαρμόζεται αποκλειστικά για το έτος αξιολόγησης 2013.
Για το 2014, η αξιολόγηση θα διενεργηθεί βάσει του νέου, πάγιου συστήματος το οποίο θα θεσπιστεί.
Οι κλίμακες αξιολόγησης
Με τις διατάξεις του νόμου 4250/2014  εισήχθησαν ποσοστά ανά κλίμακα βαθμολόγησης για το προσωπικό των δημοσίων υπηρεσιών και των ΝΠΔΔ.
Τα ανώτατα ποσοστά υπαλλήλων που είναι δυνατόν να βαθμολογούνται έχουν ως εξής:
• Με τους βαθμούς 9 έως 10 αξιολογείται ποσοστό έως και 25% των υπαλλήλων
 Με τους βαθμούς 7 έως 8 αξιολογείται ποσοστό έως και 60% των υπαλλήλων
• Με τους βαθμούς 1 έως 6 αξιολογείται ποσοστό 15% των υπαλλήλων

aftodioikisi.gr

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ – ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΑΓΟΡΑΣ




Βασική αρχή της Δημοκρατίας, είναι το δικαίωμα πολιτών –και πολύ περισσότερο- φορέων να εκφράζουν την θέση τους και την άποψη τους, κυρίως όταν το συγκεκριμένο θέμα που συζητιέται  τους αφορά άμεσα. Προφανώς, μέσα στην  «καλοκαιρινή  ραστώνη» άλλα και την επικείμενη αποχώρηση της παρούσας περιφερειακής αρχής,  το προαναφερόμενο δικαίωμα …απωλέσθη!                                   Αλλιώς πώς να μεταφράσουμε την παντελή έλλειψη επικοινωνίας με το Εργατικό Κέντρο Χίου και τα Σωματεία του, πριν παρθεί απόφαση από τον Εμπορικό Σύλλογο και τη Περιφερειακή Ενότητα  Χίου,  για  άνοιγμα  των καταστημάτων τις απογευματινές και βράδυνες ώρες  του Σαββάτου 9 Αυγούστου με την ονομασία «Γιορτή Αγοράς».
                                                           
Θεωρούμε απαράδεκτο και αντιδημοκρατικό να μην προσκληθούμε από την ΠΕ Χίου, να καταθέσουμε την  θέση μας, για την συγκεκριμένη πρόταση του Εμπορικού Συλλόγου, , που αφορά  μελή μας ( σωματεία και εργαζόμενους).  Είναι η πρώτη φορά που μας στερείται το δικαίωμα συμμετοχής μας σε μια  δημοκρατική  συζήτηση –διάλογο.                                                                                             Γνωρίζουμε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η αγορά και τα καταστήματα της Χίου, και μέχρι ενός σημείου  μπορούμε να κατανοήσουμε τις «λύσεις απελπισίας» που επιδιώκει.

 Γνωρίζουμε όμως πολύ περισσότερο και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι αφού η  προστασία της εργασίας και της αξιοπρέπειας τους , δια νόμου, έχει ελαχιστοποιηθεί, και ο φόβος της ανεργίας καραδοκεί.                                          Είμαστε δίπλα στους εργαζόμενους που θα αναγκαστούν να δουλέψουν τις υπερωρίες που τους επιβάλλουν , ενημερώνοντας ταυτόχρονα, εργοδότες και ελεγκτικούς μηχανισμούς ότι για τις  συγκεκριμένες υπερωρίες  προβλέπεται από την ισχύουσα νομοθεσία:

1.      Να έχει δηλωθεί το επιπρόσθετο πέραν του νομίμου ωράριο για τη «γιορτή αγοράς».
2.      Μετά το νόμιμο ωράριο, μπορεί ο εργαζόμενος να απασχοληθεί με υπερεργασία μιας ΜΟΝΟ ώρας, με προσαύξηση 20% του ωρομισθίου.
3.      Μετά την μια ώρα, εάν η υπερωρία είναι νόμιμη η προσαύξηση είναι 40% του ωρομισθίου του. (Εάν δεν έχει δηλώσει την απασχόληση, η υπερωρία είναι παράνομη με προσαύξηση 80%).
4.      Η απασχόληση από τις 10 το βράδυ, έως τις 6 το πρωί, θεωρείτε νυχτερινή, με προσαύξηση 25%
Τέλος ελπίζουμε να μην επαναληφτεί η απουσία της θέσης του Εργατικού Κέντρου Χίου και των Σωματείων του, από το τραπέζι του διαλόγου,  από φορείς που σέβονται τον διάλογο, εκτός κι αν φοβούνται την έλλειψη επιχειρημάτων από πλευράς τους.

ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΧΙΟΥ


   Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                      Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΩΝ/ΝΟΣ ΛΙΝΑΣ                                                                     ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΑΚΟΣ


ΕΠΙΣΤΟΛΗ Σ.ΚΑΡΜΑΝΤΖΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ , ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΑΛΙΕΙΑ

ΠΡΟΣ:
ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ,
ΓΕΩΡΓΙΟ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗ


Αθήνα, 6 Αυγούστου 2014

          Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
Γνωρίζουμε ότι αναλάβατε ένα πολύ σημαντικό υπουργείο καθόσον η ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα είναι στοίχημα της ελληνικής κυβέρνησης, τόσο για την ανασύνταξη της ελληνικής οικονομίας, όσο και για την ανάπτυξη σταθερών και βιώσιμων παραγωγικών δομών. 
Όπως γνωρίζετε η Χίος είναι μία από τις ακριτικές θαλάσσιες περιοχές για την οποία η αλιεία αποτελεί πόλο ανάπτυξης. Είναι ενθαρρυντικό το γεγονός ότι αναπτύσσονται οι υποδομές στην ιχθυόσκαλα του νομού και καταβάλλεται προσπάθεια από τον φορέα διαχείρισης να κρατήσει ζωντανό αυτό το αναπτυξιακό κύτταρο. Όμως, στο παρελθόν έχουν γίνει αλόγιστα νομοθετικά λάθη, που θέτουν σε κίνδυνο την βιωσιμότητα των ιχθυοσκάλων και τη δημόσια υγεία, την ίδια στιγμή που δεν μειώθηκε η γραφειοκρατία για τους Έλληνες αλιείς. Δυστυχώς για άλλη μια φορά βλέπουμε αλιευτικά σκάφη να χάνουν εισόδημα εξαιτίας της γραφειοκρατίας των υπηρεσιών του Υπουργείου σας, καθόσον ο τρόπος ανανέωσης των ετήσιων αδειών αλίευσης στα διεθνή ύδατα και ο χρόνος ανταπόκρισης των υπηρεσιών της Γενικής Διεύθυνσης Αλιείας, είναι εξοντωτικά για τον κλάδο.
          Σας ζητώ όπως με απόφασή σας επισπεύσετε τη διαδικασία ανανέωσης  των εν λόγω αδειών και σας προτείνω να θεσπίσετε νέα διαδικασία, όπου το σχετικό αίτημα θα υποβάλλεται ηλεκτρονικά, θα εκδίδεται ηλεκτρονικό πρωτόκολλο, το οποίο θα θεωρείται ως άδεια ανανέωσης, και όταν εξεταστούν τα αντίστοιχα δικαιολογητικά από τις υπηρεσίες σας και στις περιπτώσεις που θα διαπιστώνεται πως αυτά είναι ελλιπή, ή ψευδή κλπ, αφενός θα ανακαλείται ή άδεια, αφετέρου για κάθε ημέρα αλίευσης θα επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο τέτοιο που να είναι αποτρεπτικό για όποιον τυχόν παραπλανήσει τις αρχές.
          Με αυτόν τον τρόπο κύριε Υπουργέ, η πολιτεία θα σταθεί για πρώτη φορά δίπλα στους Έλληνες αλιείς στέλνοντας μήνυμα στήριξης αλλά και αναδιοργάνωσης των διαδικασιών προκειμένου να ενταθεί το εισόδημα και ο ανταγωνισμός στο συγκεκριμένο κλάδο.

Με εκτίμηση



Σταμάτης Κάρμαντζης

Βουλευτής Ν. Χίου, ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

EΠΤΑ ΝΕΑ ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ 145.000 ΑΝΕΡΓΟΥΣ. ΟΙ ΑΜΟΙΒΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΟΡΙΑ ΗΛΙΚΙΑΣ


Ένα νέο πακέτο επιδοτούμενων προγραμμάτων που θα εξασφαλίσει εργασία σε 145.000 άτομα για πέντε μήνες, προετοιμάζει η κυβέρνηση.  Πρόκειται για επτά νέα προγράμματα, με στόχο την καταπολέμηση κυρίως της ανεργίας σε νεαρή ηλικία, τα οποία αναμένεται να ανακοινωθούν ως στο τέλος του Αυγούστου.
Το πρώτο πρόγραμμα επιδότησης θα ανακοινωθεί το δεύτερο δεκαήμερο του Αυγούστου και αφορά σε επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας (voucher), σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA.  Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα απευθύνεται σε νέους 25-29 ετών με επιδότηση 2.550 ευρώ για 12.000 θέσεις πανεπιστημιακής εκπαίδευσης και επιδότηση 2.280 ευρώ για 18.000 θέσεις δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Το δεύτερο πρόγραμμα αφορά σε νέους 18-24 ετών με επιδότηση 2.410 ευρώ για 3.000 θέσεις πανεπιστημιακής εκπαίδευσης και επιδότηση 2.240 ευρώ για 9.000 θέσεις δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Επιπλέον, στις αρχές Σεπτεμβρίου θα ανακοινωθεί το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας για 50.000 μακροχρόνια άνεργους, που αφορά νοικοκυριά τα οποία δεν έχουν ούτε έναν εργαζόμενο. Ακόμη, το πακέτο περιλαμβάνει πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης σε ειδικότητες αιχμής για 15.000 νέους έως 24 ετών σε τομείς όπως η πληροφορική, η ναυτιλία και ο τουρισμός.
Ένα ακόμη πρόγραμμα θα απευθύνεται σε 16.000 ανέργους άνω των 30 ετών με χαμηλά τυπικά προσόντα δηλαδή, σε ανειδίκευτους εργαζόμενους.

aftodioikisi.gr

Σύνταξη-εξπρές από τα 55 για 500.000 ασφαλισμένους (πίνακες)


Σειρά από ρυθμίσεις –έκπληξη μπορούν να αξιοποιήσουν οι παλιοί ασφαλισμένοι του ΙΚΑ και του ΟΑΕΕ (έναρξη ασφάλισης μέχρι το 1992) για να πάρουν γρήγορα σύνταξη και κυρίως σε ηλικίες που ξεκινούν από τα 55 στο ΙΚΑ και στα 60 από τον ΟΑΕΕ. Αυτές ευνοούν κυρίως όσους έχουν όλα τα χρόνια ασφάλισης σε ένα Ταμείο (είτε ΙΚΑ είτε ΟΑΕΕ) ενώ και σε περιπτώσεις διαδοχικής ασφάλισης ανάμεσα στα δύο Ταμεία υπάρχουν ευκαιρίες για έξοδο από τα 62.
Με τις συγκεκριμένες ρυθμίσεις οι ασφαλισμένοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση για προσωρινή σύνταξη ίση με το 80% της κανονικής και να πληρωθούν μέσα σε ενάμιση μήνα αν έχουν όλα τα χρόνια σε ένα Ταμείο ή το πολύ σε 3 μήνες, αν έχουν διαδοχική ασφάλιση.
  • Οι 12 ευνοϊκές ρυθμίσεις για σύνταξη σε 45 έως 75 ημέρες:
Δείτε αναλυτικά τους πίνακες για τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης των ασφαλισμένων πριν και μετά το 1992:
  • ΟΑΕΕ: Πώς μπορείτε να βγείτε στη σύνταξη ακόμα και με 15 χρόνια ασφάλισης
Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

aftodioikisi.gr.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΧΙΟΥ


<<Ο Εμπορικός Σύλλογος  μπαίνει μπροστά για να γίνει πράξη η πολιτική της συγκυβέρνησης-ΕΕ
<<Παράνομη η απόφαση του Αντιπεριφερειάρφη Χίου>>
 
Ο Εμπορικός Σύλλογος Χίου μετά τη <<Λευκή Νύχτα>> του Μάη, που ονειρεύτηκε να πραγματοποιήσει ετοιμάζεται για τη <<Γιορτή της Χιώτικης Αγοράς >>του Αυγούστου, μετά από μια παράνομη απόφαση του αντιπεριφεριάρχη Χίου, αφού είχε την υποχρέωση με βάση το νόμο 4177/13 <<να λαμβάνονται οι αποφάσεις ύστερα από τη γνώμη όλων των κατά περίπτωση ενδιαφερομένων οργανώσεων των εργοδοτών και εργαζομένων … ακόμα… μέσα σε αποκλειστική προθεσμία 20 ημερών από τη σχετική πρόσκληση>>.
Ο Εμπορικός Σύλλογος Χίου δείχνει να μην έχει βγάλει τα αναγκαία συμπεράσματα από τη βαθιά καπιταλιστική κρίση και τις αιτίες, που την προκάλεσαν.
 Καλεί τους εργαζόμενους των 300-400 ευρώ, τους εργαζόμενους με μερική απασχόληση, τους απλήρωτους και τους συνταξιούχους να <<επισκεφθούν τη τοπική αγορά και να διασκεδάσουν, ψωνίζοντας!>>
Καλά δεν έχουν καταλάβει ότι <<νηστικό αρκούδι δεν χορεύει>>;
Δεν έχουν αντιληφθεί ότι οι αυτοαπασχολούμενοι και οι εργαζόμενοι ματώνουν από τη βαριά φορολογία και τα χαράτσια!!!
Δεν πήραν το μήνυμα από το <<άνοιγμα>> των μαγαζιών την Κυριακή 20/07/14;
        Το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου (ΣΥΡΙΖΑ,ΝΔ) δείχνει ότι αποτελεί το λαγό στην εφαρμογή της πολιτικής της ΕΕ και της συγκυβέρνησης ΝΔ –ΠΑΣΟΚ, που στοχεύει στο να κλείσουν μαζικά τα μικρομάγαζα, για να κυριεύσουν τα ντόπια και πολυεθνικά πολυκαταστήματα και για να ολοκληρωθεί ο εργασιακός μεσαίωνας.
 Πρωτοστατεί σε <<δραστηριότητες>> και όχι σε αγωνιστικές διεκδικήσεις, που αφενός καλλιεργεί αυταπάτες ότι θα φέρουν Ανάσταση στα άδεια ταμεία και αφετέρου εγκλωβίζουν ακόμα πιο βαθιά τους εμπόρους ότι η επιμήκυνση του ωραρίου και η κατάργηση της Κυριακάτικής Αργίας θα φέρουν αύξηση του τζίρου.
      Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να ταυτιστούν με τέτοιες <<πρωτοβουλίες>> των εργοδοτών, γιατί βιώνουν μειώσεις μισθών ,απληρωσιά, εκ περιτροπής εργασία και δεν πρέπει να ξεχάσουν τη προσωπική και οικογενειακή ζωή τους για να δουλέψουν ως δούλοι.
 Ο χαμηλός τζίρος έχει την αιτία του στη βαρβαρότητα της βαριάς φορολογίας και των μισθών και συντάξεων πείνας.
Το Σωματείο σας καλεί να συσπειρωθείτε στις γραμμές του και να παλέψουμε για την υπογραφή Σ.Σ.Ε. ,την κατάργηση φόρων και χαρατσιών, τις αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις,  μόνιμη σταθερή δουλειά για όλους τους εργαζόμενους, Κυριακή υποχρεωτική αργία για όλα τα καταστήματα για όλο το χρόνο, 40ωρο. 8ωρο, 5θήμερο για τους εργαζόμενους στον κλάδο.
Το Δ.Σ.