Τρίτη 19 Αυγούστου 2014

ΙΣΟΤΙΜΑ ΤΑ ΠΤΥΧΙΑ ΤΩΝ ΑΕΝ ΜΕ ΤΑ ΤΕΙ



Ισότιμα θεωρούνται τα διπλώματα της Α τάξης των Ακαδημιών του Εμπορικού Ναυτικού ( ΑΕΝ ) με τα πτυχία των ΤΕΙ σύμφωνα με έγγραφη απάντηση του Υπουργού Ναυτιλίας κ. Βαρβιτσίωτη σε γραπτή του απάντηση μετά από σχετική ερώτηση.

την σχετικά επερώτηση στην βουλή είχε καταθέση η βουλευτής Α’ Πειραιά της Δημοκρατικής Αριστεράς Μαρία Ρεπούση . Στην απάντηση του ο υπουργός διευκρινίζει ότι η ισοτιμία ισχύει για τους εισακτέους στις ΑΕΝ κατά το ακαδημαϊκό έτος 2005-6 και εφεξής. Όσον αφορά τον καθορισμό των όρων και των προϋποθέσεων καθώς και τη διαδικασία αναγνώρισης των εν λόγω διπλωμάτων με τα πτυχία των ΤΕΙ των αποφοίτων ΑΕΝ που εισήχθησαν πριν το 2005-6 και των αποφοίτων από τις Ανώτερες Δημόσιες Σχολές Εμπορικού Ναυτικού (ΑΣΔΕΝ) το Υπουργείο Ναυτιλίας έχει καταρτίσει σχετικό σχέδιο Π.Δ το οποίο και έχει αποστείλει στο Υπουργείο Παιδείας για την από πλευράς του νομοτεχνική επεξεργασία. Τέλος, για την οργάνωση των μεταπτυχιακών προγραμμάτων από τα Πανεπιστήμια σε συνεργασία με τις ΑΕΝ, σημειώνεται ότι απαιτείται η σύμφωνη γνώμη των ενδιαφερομένων Πανεπιστημίων τα οποία είναι πλήρως αυτοδιοικούμενα και εποπτεύονται από το Υπουργείο Παιδείας.

www.dikaiologitika.gr

"ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ ΚΙΝΔΥΝΟΥ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ




Nα  ανανεωθούν άμεσα όλες οι συμβάσεις, σε παιδικούς, ΚΔΑΠ, ΚΔΑΠμεΑ γιατί σε διαφορετική περίπτωση δεν θα μπορούν να λειτουργήσει ζητά από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης η ΚΕΔΕ. Σύμφωνα με δήλωση του προέδρου της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής της Κεντρικής Ένωσης Δήμων, «το πρόγραμμα δωρεάν φιλοξενίας σε παιδικούς, ΚΔΑΠ, ΚΔΑΠμεΑ είναι στον… αέρα….Απαιτούμε αμέσως από την ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης να εγκρίνει την ανανέωση όλων των θέσεων εργασίας, ώστε ως τα μέσα Σεπτεμβρίου -γιατί είναι μάλλον αδύνατον να τα καταφέρουν ως τις αρχές του επόμενου μήνα- να έχουν ολοκληρωθεί οι απαραίτητες ενέργειες και όλες οι θέσεις του προσωπικού να είναι νόμιμες, εγκεκριμένες και συμβασιοποιημένες», τονίζει στη δήλωση του ο κ. Δανιηλίδης.
Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι αν και η σχετική διαδικασία ολοκληρώθηκε σε σύντομο χρονικό διάστημα από τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, το υπουργείο Εσωτερικών, το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης κωλυσιεργεί επικίνδυνα, δεδομένου ότι όλες οι παραπάνω δομές που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ έχουν συμβατική υποχρέωση να λειτουργούν και να παρέχουν τις υπηρεσίες τους από την 1η Σεπτεμβρίου κάθε έτους.
«Σε αντίθετη περίπτωση», τονίζει, «κινδυνεύει να τιναχθεί στον αέρα η λειτουργία όλων αυτών των άκρως σημαντικών δομών φιλοξενίας, φροντίδας, επιμόρφωσης, πολιτισμού, αθλητισμού και δημιουργικής απασχόλησης παιδιών και ατόμων με αναπηρία, αφού είναι αδύνατον να λειτουργήσουν αποτελεσματικά με ελλιπές προσωπικό».
Παράλληλα, εκφράζει την αρνητική του έκπληξη, σημειώνοντας ότι: «Ενώ από τις αρχές του καλοκαιριού ως Διοικητικό Συμβούλιο και Επιτροπή Κοινωνικής Πολιτικής της ΚΕΔΕ με επιστολές και προφορικές προειδοποιήσεις είχαμε επιστήσει την προσοχή των συναρμόδιων κυβερνητικών στελεχών στην αναγκαιότητα έγκαιρης έκδοσης των απαραίτητων πράξεων υπουργικού συμβουλίου και των υπουργικών αποφάσεων, φθάσαμε πάλι στο… παρά πέντε να αγωνιούμε και να ανησυχούμε τόσο για το μέλλον των δομών, όσο βεβαίως και των εργαζομένων σε αυτές. Δεν υπάρχει άλλος χρόνος. Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης πρέπει να δράσει αμέσως», καθιστά σαφές ο Σίμος Δανιηλίδης, υπενθυμίζοντας ταυτόχρονα ότι «το παραπάνω πρόγραμμα όχι μόνο δεν επιβαρύνει ούτε με ένα ευρώ τον κρατικό και τους δημοτικούς προϋπολογισμούς, αλλά συμβάλλει καθοριστικά στη μεγάλη προσπάθεια της χώρας μας για την απορρόφηση κονδυλίων του ΕΣΠΑ, γεγονός που αποτελεί έναν επιπλέον λόγο για την άμεση κινητοποίηση του υπουργείου».

aftodioikisi.gr

Ο ΔΗΜΟΣ ΧΙΟΥ ΔΙΝΕΙ ΤΗΝ 3Η ΤΑΚΤΙΚΗ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΠΟΣΟΥ 86.535, 89 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ

ΠΡΟΣ Δημοτικό Συμβούλιο Χίου              
Χίος 18/08/2014



ΘΕΜΑ: Απόδοση στις Ενιαίες Σχολικές Επιτροπές Εκπαίδευσης της 3ης τακτικής επιχορήγησης:

Σας παρακαλούμε να τεθεί ως θέμα στην επόμενη επιτροπή το αίτημα των Ενιαίων Σχολικών  Επιτροπών του Δήμου Χίου, για την αποδοχή ποσού 86.535,89 ευρώ της 3ης τακτικής επιχορήγησης που κατανέμονται για την Ενιαία Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης 46.729,39 ευρώ και για την Ενιαία Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης  39.806,50ευρώ .


                           Ο Πρόεδρος  των Ενιαίων                                                                     Σχολικών Επιτροπών Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης

                                         
                                             Γιαννάρας Μικές
                                                                                


ΔΟΘΗΚΕ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΚΑΛΛΙΜΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΝΕΝΗΤΩΝ- ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΑΜΑΤΗ ΚΑΡΜΑΝΤΖΗ




Ο Βουλευτής Χίου, Σταμάτης Κάρμαντζης μετά και την τελευταία του επίσκεψη στο Υπουργείο Παιδείας ενημερώθηκε σήμερα από την ηγεσία του Υπουργείου, ότι δόθηκε και τυπικά η λύση στο πρόβλημα των σχολείων Καλλιμασιάς και Νενήτων με την υπογραφή της αναστολής του ΦΕΚ για τα εν λόγω Δημοτικά σχολεία τα οποία επρόκειτο να υποβαθμιστούν. Η συγκεκριμένη απόφαση έχει ήδη δρομολογηθεί για δημοσίευση σε ΦΕΚ.
Παράλληλα ο Βουλευτής συμμετείχε ουσιαστικά και συνέβαλε και με δικές του προσπάθειες και παρεμβάσεις  για την ολοκλήρωση των διαδικασιών που αφορούν στην ίδρυση νέου Εσπερινού ΕΠΑΛ στη Χίο. Πρόκειται για ένα ακόμα σημαντικό αποτέλεσμα για τον τόπο και τους ανθρώπους της Χίου, ιδίως για τη νεολαία του νησιού.

 Ο Σταμάτης Κάρμαντζης εξέφρασε την ικανοποίησή του, τόσο για το αναμενόμενο αποτέλεσμα των προσπαθειών που κατέβαλε ο ίδιος προσωπικά για την επίτευξη της λύσης του προβλήματος της υποβάθμισης των δύο σχολείων τις τελευταίες εβδομάδες, όσο και για την εξαιρετική συνεργασία που είχε με την ηγεσία και τα στελέχη του Υπουργείου Παιδείας. Επίσης ο Βουλευτής επεσήμανε το πολύ καλό κλίμα συνεργασίας που είχε και με τον συνάδελφο Βουλευτή της Χίου από το ΠΑΣΟΚ, ο οποίος συνεισέφερε σε αυτή την προσπάθεια. Υπογράμμισε δε ότι «Καλώς ή κακώς τίποτα δεν μπορούμε πλέον να θεωρούμε δεδομένο. Καθετί που κερδίζουμε για τον τόπο μας προϋποθέτει σκληρό αγώνα, υπομονή και πίστη στην προσπάθειά μας. Μόνο έτσι τα αποτελέσματα που επιδιώκουμε με σκληρή επιμονή, θα έχουν διάρκεια για το καλό του νησιού και των συμπολιτών μας».

ΤΡΙΕΤΗΣ ΦΥΛΑΚΙΣΗ ΓΙΑ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΓΑΤΑΣ



Σε τρία χρόνια φυλάκιση καταδικάστηκε ο 55χρονος που κακοποίησε και σκότωσε μια γάτα μέσα στο μαγαζί του στην Εύβοια προκαλώντας την οργή των θαμώνων και των τουριστών.
Πρόκειται για το τρίτο περιστατικό βάναυσης κακοποίησης ζώου στην Εύβοια μέσα σε ένα μήνα ενώ το μόνο παρήγορο είναι οτι οι αρχές κινητοποιούνται ολοένα και περισσότερο για την τιμωρία των δραστών υπο τις πιέσεις και του κόσμου.
Η ποινή είναι εξαγοράσιμη - με αναστολή και χρηματικό πρόστιμο 5.000 ευρώ που πρέπει να καταβληθεί άμεσα όπως απεφάνθη το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χαλκίδας.
Ο άνδρας σκότωσε το βράδυ της 15ης Αυγούστου χτυπώντας βάναυσα μια γάτα μέσα στο καφενείο του στον Άγιο Αιδηψού στην Εύβοια.
Οι μαρτυρίες ήταν συγκλονιστικές καθώς δεκάδες άνθρωποι στην πλατεία ανάμεσά τους και πολλοί τουρίστες τον είδαν να κλειδώνεται μέσα στο μαγαζί του και να χτυπά με σκουπόξυλα, με λάστιχο και με μια καρέκλα το ανυπεράσπιστο ζώο, μια μικρή γάτα.
Μαζεύτηκαν άνθρωποι, χτυπώντας του το τζάμι και καλώντας τον να σταματήσει αλλά δεν άκουγε κανέναν.
Έκλεισε μάλιστα και το φως και συνέχισε να χτυπά το ζώο το οποίο και εξαφάνισε. Ο δράστης τόλμησε να πει στο δικαστήριο οτι είναι φιλόζωος, ότι έχει άλλες γάτες που φροντίζει και πως απλώς εκνευρίστηκε και χτυπησε το γατί μεχρί θανάτου επειδη ανέβηκε στο τραπέζι την ώρα που εκείνος ετοίμαζε το γάλα του πατέρα του.
Πηγή: Mega

Η ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ




Η πρόγνωση του καιρού μέχρι τα τέλη Αυγούστου
"Πίσω δείχνει" να είναι τελικά το φετινό καλοκαίρι καθώς τα προγνωστικά στοιχεία επιμένουν για καλοκαιρία μέχρι και τα τέλη του μηνός με μια πρόσκαιρη αλλαγή την Κυριακή 24 Αυγούστου στα κεντρικά και βόρεια!
Πιο συγκεκριμένα
Αρκετή δροσιά δείχνει να επικρατεί έως περίπου και την ερχόμενη Τετάρτη 20 Αυγούστου όπου αναμένεται να εξασθενήσουν και οι πολύ ισχυροί βοριάδες στο Αιγαίο, καθώς ένα νέο κύμα έντονης ζέστης δείχνει να επηρεάζει τις περισσότερες περιοχές της χώρας μας από την Πέμπτη έως περίπου και το Σάββατο 23 Αυγούστου με θερμοκρασίες που δεν αποκλείεται να αγγίξουν τοπικά και τους 40 βαθμούς κυρίως στα κεντρικά και νότια πεδινά ηπειρωτικά.
"Κάποιο φρένο" στην επικείμενη θερμή εισβολή δείχνει να βάζει περίπου από την ερχόμενη  Κυριακή, 24 Αυγούστου, μια ατμοσφαιρική διαταραχή από την κεντρική Ευρώπη, η οποία εκτός από την ενίσχυση του μελτεμιού στο Αιγαίο που θα χαρίσει και πάλι ανάσες δροσιές στις περισσότερες περιοχές της χώρας και κυρίως στα ανατολικά και βόρεια, δεν αποκλείεται να αφήσει και κάποιες διάσπαρτες μπόρες κυρίως την Κυριακή στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα!
Όσον αφορά τώρα στην εξέλιξη του καιρού από τις 25 Αυγούστου και μέχρι και τις αρχές του Σεπτέμβρη, αν και μακριά,  κατά τη γνώμη μου τα περισσότερα προγνωστικά στοιχεία συνηγορούν για διατήρηση της καλοκαιρίας στη χώρα μας, τη συνέχιση του μελτεμιού στο Αιγαίο χωρίς ιδιαίτερες εξάρσεις στην έντασή του και με τις μέγιστες θερμοκρασίες τα μεσημέρια να  "ξεφεύγουν" μόνο ελαφρώς προς τα πάνω από τα συνηθισμένα για την περίοδο επίπεδα.!
πηγη e- nikos

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΟΤ, ΣΕΤΕ ΚΑΙ GOOGLE ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Συνεργασία Google, ΕΟΤ, ΣΕΤΕ για την ανάπτυξη του τουρισμού


Με στόχο την ενίσχυση του τουρισμού μέσω του διαδικτύου η Google, σε συνεργασία με το υπουργείο Τουρισμού, τον ΕΟΤ και το ΣΕΤΕ ανακοίνωσε σήμερα μια νέα πρωτοβουλία που την ονόμασε «Grow Greek Tourism Online».
Η πρωτοβουλία αυτή έχει ως στόχο να παρέχει στις τουριστικές επιχειρήσεις τις απαραίτητες ψηφιακές δεξιότητες και τα διαδικτυακά εργαλεία που θα ενισχύσουν την ανάπτυξή τους κατά τη διάρκεια, αλλά και πέραν της καλοκαιρινής περιόδου.

Το σχέδιο
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, παρόλο που οι online αναζητήσεις για διακοπές στη Ελλάδα παραμένουν υψηλές κατά τη μεγαλύτερη διάρκεια του έτους, ένα περίπου 70% των τουριστικών αφίξεων λαμβάνει χώρα τους καλοκαιρινούς μήνες, κυρίως μεταξύ Ιουνίου και Σεπτεμβρίου.
Η ευκαιρία για ανάπτυξη είναι σημαντική, καθώς σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη της Oxford Economics, αύξηση της διαδικτυακής δραστηριότητας του Ελληνικού τουριστικού κλάδου μπορεί να αυξήσει το ΑΕΠ της Ελλάδας κατά 3%, δημιουργώντας έως και 100.000 νέες θέσεις απασχόλησης.
Έτσι μέσω της πρωτοβουλίας, οι επιχειρήσεις θα λάβουν υποστήριξη από την Google για να χρησιμοποιήσουν βασικά εργαλεία όπως το Google My Business και το Google AdWords προκειμένου να βελτιώσουν την παρουσία τους στα αποτελέσματα των αναζητήσεων και στους Χάρτες της Google, αλλά και να προωθήσουν τις προσφορές τους σε περιόδους εκτός της τουριστικής σεζόν.
Από την πλευρά τους ο ΕΟΤ και ο ΣΕΤΕ θα εστιάσουν στην αύξηση της τουριστικής ζήτησης για την Ελλάδα κατά τη διάρκεια, αλλά και πέραν της βασικής τουριστικής σεζόν, στο πλαίσιο της στρατηγικής τους για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.
Επιπλέον, προϊόντα της Google όπως το Street View, το οποίο καλύπτει και την Ελλάδα από τις αρχές Ιουνίου, βοηθούν στην περαιτέρω ανάδειξη της ομορφιάς της Ελλάδας σε όλο τον κόσμο.

Η αρχή θα γίνει στην Κρήτη
Η πρωτοβουλία θα εγκαινιαστεί στην Κρήτη τον Σεπτέμβριο, με προοπτική να επεκταθεί σε περισσότερους τουριστικούς προορισμούς το 2015.
Μάλιστα όπως έγινε γνωστό η Google θα οργανώσει εκδηλώσεις στο Ηράκλειο και στα Χανιά στις 2 και 3 Σεπτεμβρίου, ώστε να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να προωθήσουν τις Φθινοπωρινές τους προσφορές.
Όλες οι τοπικές επιχειρήσεις - άμεσα ή έμμεσα σχετιζόμενες με τον τουρισμό - μπορούν να εγγραφούν στις εκδηλώσεις χωρίς καμία χρέωση μέσω της ιστοσελίδας: g.co/GrowGreekTourism. Μέσω της πρώτης αυτής ενέργειας, η πρωτοβουλία αναμένεται να αγγίξει πάνω από 3000 επιχειρήσεις από τον τομέα του τουρισμού της Κρήτης.

Στόχος η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου
Με αφορμή την πρωτοβουλία η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη δήλωσε ότι η ποιοτική εξέλιξη του εθνικού τουριστικού προϊόντος αποτελεί στρατηγικό στόχο του υπουργείου.
 Όπως τόνισε το υπουργείο Τουρισμού, παρακολουθεί τις εξελίξεις στη διεθνή τουριστική αγορά και τον ανταγωνισμό και ανάλογα αξιοποιεί τους μοναδικούς τουριστικούς πόρους της Χώρας.
Επίσης εκτίμησε ότι τώρα, περισσότερο από ποτέ, είναι εφικτή η σταδιακή επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.
«Μέσα από τις συνεργασίες στο διαδίκτυο και την αξιοποίηση καινοτόμων εργαλείων, κάνουμε ένα ακόμα βήμα προς αυτή τη κατεύθυνση» είπε.
Από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ, Πάνος Λειβαδάς ανέφερε ότι το διαδίκτυο αποτελεί αιχμή της επικοινωνίας του ΕΟΤ, με άξονα την πύλη www.visitgreece.gr και σημείωσε ότι οι  Περιφέρειες, οι δήμοι, οι επιχειρήσεις και όσοι δραστηριοποιούνται στον κλάδο, πρέπει να επωφεληθούν από το διαδίκτυο.
Επικαλέστηκε μελέτες οι οποίες όπως είπε δείχνουν ότι η χρήση του διαδικτύου μπορεί να αυξήσει τη ζήτηση κατά 20%, και το ΑΕΠ κατά 3%, αλλά και να δημιουργήσει έως και 100.000 νέες θέσεις εργασίας στη χώρα.
«Ο ΕΟΤ στηρίζει την πρωτοβουλία της Google για παροχή ψηφιακών δεξιοτήτων και εργαλείων στο τουριστικό κόσμο της Ελλάδας, ξεκινώντας από την Κρήτη. Στόχος είναι η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και η προώθηση σαγηνευτικών στοιχείων της Ελλάδας που δεν είναι ευρέως γνωστά» κατέληξε.
Ο πρόεδρος του ΣETE, Ανδρέας Ανδρεάδης χαιρέτισε την πρωτοβουλία της Google σχολιάζοντας ότι το διαδίκτυο αποτελεί πλέον ένα από τα βασικά εργαλεία προβολής για τις ελληνικές τουριστικές επιχειρήσεις, οι οποίες, αν τα χρησιμοποιήσουν κατάλληλα, μπορούν να επωφεληθούν μακροπρόθεσμα έως και 20% από την αυξημένη ζήτηση για παροχή online τουριστικών επιλογών
Τέλος η διευθύντρια Μάρκετινγκ της Google Ελλάδας, Μαρία Φουντά εξέφρασε τη βεβαιότητά της ότι η δυναμική του διαδικτύου μπορεί να συνδράμει στην ανάπτυξη των επιχειρήσεων, στη δημιουργία θέσεων εργασίας και στην ενίσχυση της τοπικής οικονομίας, ειδικότερα σε τομείς με μεγάλη εξαγωγική δραστηριότητα.
«Αυτός είναι και ο λόγος που η Google επενδύει στη στήριξη των ελληνικών τουριστικών επιχειρήσεων, ξεκινώντας αυτό το Φθινόπωρο από την Κρήτη. Βασιζόμενοι στα αποτελέσματα του πρώτου αυτού πιλοτικού προγράμματος, στόχος μας είναι να επεκτείνουμε την πρωτοβουλία σε περισσότερους ελληνικούς προορισμούς το 2015» ανέφερε.

50.000 ΘΕΣΕΙΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ

50.000 θέσεις απασχόλησης στο Δημόσιο από τον Σεπτέμβριο
Πρόγραμμα «Κοινωφελούς Εργασίας» για την απασχόληση 50.000 ανέργων υλοποιεί μέσα στον Σεπτέμβριο το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας, με δικαιούχους Δήμους, Δημοτικές Επιχειρήσεις και άλλους Φορείς του Δημοσίου.

Το Πρόγραμμα, ύψους 200 εκ. €, θα έχει διάρκεια 5 μηνών, ενώ ωφελούμενοι θα είναι άνεργοι, οι οποίοι ανήκουν στιςακόλουθες κατηγορίες:

- Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα Μητρώα Ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών όπου δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι επίσης εγγεγραμμένοι άνεργοι στα Μητρώα Ανέργων του ΟΑΕΔ.

- Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα Μητρώα Ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών, στις οποίες δεν υπάρχει εργαζόμενο μέλος.

- Εγγεγραμμένοι στα Μητρώα Ανέργων του ΟΑΕΔ, νέοι ηλικίας 18 - 29 ετών.

- Εγγεγραμμένοι μακροχρόνια άνεργοι στα Μητρώα Ανέργων του ΟΑΕΔ.

- Άνεργοι πτυχιούχοι Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι., εγγεγραμμένοι στα Μητρώα Ανέργων του ΟΑΕΔ.

Οι ειδικότητες

Οι υποψήφιοι θα επιλεγούν, τόσο από την Πανεπιστημιακή και την Τεχνολογική, όσο και από τη Δευτεροβάθμια και Μεταδευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Μεταξύ των ειδικοτήτων που θα καλυφθούν είναι: Διοικητικοί, οικονομολόγοι, λογιστές, προσωπικό γενικών καθηκόντων, κοινωνικοί λειτουργοί, κοινωνιολόγοι, βρεφοκόμοι, ψυχολόγοι, φυσιοθεραπευτές, νοσηλευτές, λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, προσωπικό βοηθητικών εργασιών καθαριότητας, τραπεζοκόμοι, συνοδοί και οδηγοί σχολικών λεωφορείων.

Η κατανομή 

Ανατολική Μακεδονία & Θράκη: 3.500

Θεσσαλία: 4.000

Ήπειρος: 2.000

Ιόνια Νησιά: 975

Δυτική Ελλάδα: 3.900

Πελοπόννησος: 2.500

Βόρειο Αιγαίο: 900

Κρήτη: 2.750

Κεντρική Μακεδονία: 10.000

Δυτική Μακεδονία: 1.200

Αττική: 15.000

Νότιο Αιγαίο: 1.275

Στερεά Ελλάδα: 2.000.



aftodioikisi.gr

Πληρώνετε πολλά για ρεύμα;- Πόσο καίει κάθε ηλεκτρική συσκευή


Τη στιγμή που τα τιμολόγια της ΔΕΗ παίρνουν κάθε χρόνο την… ανιούσα, δεν είναι λίγες οι φορές που καταλήγουμε να υπολογίζουμε ακόμα και το παραμικρό κόστος κατανάλωσης για τις οικιακές ηλεκτρικές συσκευές. Θέλοντας λοιπόν να μάθουμε πόσο «κοστίζουν» οι συσκευές που χρησιμοποιούμε σε καθημερινή βάση στο σπίτι, τα βάλαμε κάτω και με βάση το τρέχον τιμολόγιο της ΔΕΗ και την ενδεικτική τους ισχύ, καταλήξαμε στο τελικό τους κόστος ανά ώρα λειτουργίας.
Αν θέλετε να υπολογίσετε το πόσο θα σας… κάψουν στον εκκαθαριστικό λογαριασμό της ΔΕΗ δεν έχετε παρά να πολλαπλασιάσετε το κόστος που σας δίνουμε με τον χρόνο που χρησιμοποιείτε την κάθε συσκευή, μετά με την ημέρα και στο τέλος με τους μήνες (4).
Έτσι για παράδειγμα ένα ενδεικτικό κόστος για δύο ώρες χρήσης πλυντηρίου ρούχων εβδομαδιαίως για τέσσερις μήνες είναι: 2×4 = 8 ώρες τον μήνα x 4μήνες = 32 ώρες x 0,31€/ώρα = 10€.
Δείτε τον αναλυτικό πίνακα:
Πληρώνετε πολλά στο ρεύμα; – Δείτε πόσο καίει κάθε ηλεκτρική συσκευή - Φωτογραφία 2
* Το κόστος κατανάλωσης ανά κιλοβατώρα ανέρχεται στα 0,14€ και περιλαμβάνει χρέωση ενέργειας (0,07793€) χρέωση για εκπομπές αέριων ρύπων (0,01227€), χρέωση δικτύου μεταφοράς (0,00541€), λοιπές χρεώσεις (0,00046€), χρέωση δικτύου διανομής (0,0203€), χρέωση υπηρεσιών κοινής ωφέλειας (0,00699€) και ΦΠΑ 13%. Ισχύει για καταναλώσεις μέχρι 800 κιλοβατώρες ανά τετράμηνο.
* Στο κόστος κατανάλωσης δεν συμπεριλαμβάνονται πάγιες χρεώσεις, δημοτικά τέλη, δημοτικοί φόροι και το «χαράτσι».
* Η ωριαία κατανάλωση είναι στρογγυλοποιημένη.
Ευχαριστούμε τον κ. Χρήστο Γιαννακανδρόπουλο, Μηχανολόγο – Μηχανικό του ΕΜΠ και Ενεργειακό Επιθεωρητή για την πολύτιμη βοήθειά του στην δημιουργία του πίνακα.
Πηγή: in2life

aftodioikisi.gr

Έρχονται 1.025 προσλήψεις σε υπουργείο Μεταφορών, Μετρό και Οδικές Συγκοινωνίες (όλες οι ειδικότητες)


Στην πρόσληψη 1.025 υπαλλήλων πρόκειται να προχωρήσει το επόμενο διάστημα το υπουργείο Μεταφορών για τις κεντρικές τους υπηρεσίες αλλά και το Μετρό και τις Οδικές Συγκοινωνίες (ΟΣΥ Α.Ε.)
Σύμφωνα με πληροφορίες το ΑΣΕΠ πρόκειται να εκδώσει το επόμενο διάστημα τρεις προκηρύξεις που αφορούν:
-450 θέσεις στις Οδικές Συγκοινωνίες (μπλε λεωφορεία), εκ των οποίων 330 οδηγοί και 120 τεχνίτες διαφόρων ειδικοτήτων
-297 στη Μετρό Α.Ε. για 40 διαφορετικές ειδικότητες ΠΕ,ΤΕ και ΔΕ στις οποίες θα έχουν προβάδισμα όσοι διαθέτουν τα τυπικά προσόντα του διορισμού και εμπειρία έξι μηνών
-278 μόνιμοι υπάλληλοι στην Κεντρική Υπηρεσία του υπουργείου όλων των ειδικοτήτων: Συγκοινωνιολόγοι, Μηχανικοί, Οικονομολόγοι, Νομικοί, Γραμματείς, Φύλακες κλπ

aftodioikisi.gr

Εισήγηση προς το Δημοτικό Συμβούλιο Για παράταση της μείωσης του μισθώματος ακινήτου στo Δημοτικό κήπο αίτημα του Φύκαρη Νικολάου του Μικέ

                                                                                                                                                                            
            
«Σύμφωνα με το Ν.4071/2012 άρθρο 9 ΠΑΡ.  4. «Με ειδικά αιτιολογημένη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου που λαμβάνεται με την απόλυτη πλειοψηφία του συνολικού αριθμού των μελών του, επιτρέπεται η μείωση του ύψους των μισθωμάτων ακινήτων που εκμισθώνουν οι δήμοι με συμβάσεις που έχουν συναφθεί έως την 1η Ιουνίου 2010, κατόπιν σχετικής αίτησης του μισθωτή, στην οποία θα προβάλλονται ειδικοί και ορισμένοι λόγοι και εφόσον το μίσθωμα δεν είναι ήδη χαμηλό σύμφωνα με τις τιμές αγοράς. Το ποσοστό της μείωσης καθορίζεται βάσει αντικειμενικών στοιχείων και οικονομικών συνθηκών της αγοράς και δεν μπορεί να υπερβαίνει το 20% του μισθώματος που καταβάλλεται.
Η διάρκεια της μείωσης δεν μπορεί να υπερβεί το ένα έτος και δύναται να ανανεώνεται με όμοια απόφαση του δημοτικού συμβουλίου ανά έτος, εφόσον συνεκτιμηθούν οι επικρατούσες οικονομικές συνθήκες. Τα προηγούμενα εδάφια της παρούσας παραγράφου ισχύουν αναλόγως και για τα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου των δήμων».
ΑΙΤΗΜΑ:
Από τον  κ. Φύκαρη Νικόλαο του Μικέ κατατέθηκε η αίτηση  με  αριθμ. Πρωτ. 34880/14-8-2014, με την οποία αιτείται  την παράταση της  μείωσης του ενοικίου για ένα έτος για  το κατάστημα  αναψυκτήριο που μισθώνει στο Δημοτικό Κήπο.
Ο παραπάνω μισθωτής  έχει συνάψει το από 21-1-1994 ιδιωτικό συμφωνητικό  μίσθωσης  με την τότε Δημοτική Αναπτυξιακή Επιχείρηση Χίου ( ΔΑΕΧ )  και η μίσθωση έχει παραταθεί  μέχρι 30-4-2016, το μίσθωμα ανέρχεται σε 1.188  € μηνιαίως. Μείωση είχε ζητήσει  και το έτος 2013 , η οποία εγκρίθηκε με την 283/2013 Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το χρονικό διάστημα από 01-06-2013 εως 31-5-2014.
Ο μισθωτής είναι τυπικός στη καταβολή του ενοικίου κάθε μήνα.
Γνώμη του Τμήματος περιουσίας:
Ο παραπάνω μισθωτής  δικαιούται παράταση της μείωσης επειδή συντρέχουν οι προϋποθέσεις που θέτει ο Νόμος  4071/2012 μέχρι του ποσοστού 20% δηλαδή 950 €, οι οικονομικές συνθήκες της αγοράς  δεν έχουν βελτιωθεί   και o ίδιος ήδη είχε πάρει μείωση με την 283/2013 απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου.
Καλείται το Δημοτικό Συμβούλιο Χίου να αποφασίσει σχετικά με την ανανέωση της μείωσης από 1-6-2014 εως 31-5-2015, θέτοντας υπόψη του ότι ο μισθωτής δεν έχει οφειλές και είναι τυπικός στην καταβολή του ενοικίου.
.

                                                                                     
Συνημμένα:
1.      Αίτηση του ενδιαφερομένου
Η ΤΜΗΜΑΤΑΡΧΗΣ  ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ


ΚΟΚΟΛΑΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ


Ανάληψη υποχρεώσεων του ΚΕΚ ΟΜΗΡΟΣ

) Ανάληψη υποχρεώσεων του ΚΕΚ ΟΜΗΡΟΣ σύμφωνα με το άρθρο 46 του Ν. 4257/2014

Με την παρ.7 του άρθρου 67 του Ν.3852/2010 ορίζονται τα εξής :
"Ο πρόεδρος καταρτίζει την ημερήσια διάταξη. Στην ημερήσια διάταξη αναγράφονται  υποχρεωτικά και όλα τα θέματα που προτείνει ο δήμαρχος, η εκτελεστική επιτροπή, καθώς και η οικονομική επιτροπή και η επιτροπή ποιότητας ζωής. Το δημοτικό συμβούλιο έχει  δικαίωμα να αποφασίζει, μετά από σχετική πρόταση-εισήγηση του προέδρου ή του δημάρχου ή συμβούλου επικεφαλής δημοτικής παράταξης και χωρίς συζήτηση, με την απόλυτη πλειοψηφία του συνολικού αριθμού των μελών του ότι  ένα θέμα το οποίο δεν είναι γραμμένο στην ημερήσια διάταξη είναι κατεπείγον, να το συζητήσει και να πάρει απόφαση γι' αυτό με την ίδια  πλειοψηφία, πριν από την έναρξη της συζήτησης των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης.
Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, έτσι όπως καταρτίστηκε από τον πρόεδρο και συμπεριλαμβανομένων των θεμάτων που πρότεινε ο Δήμαρχος είναι τα αναγραφόμενα στην με αριθμ.πρωτ. 1682/2014 πρόσκληση.  Εν τω μεταξύ έχει προκύψει ένα ακόμη θέμα, το οποίο θεωρείται κατεπείγον και αφορά την ''Ανάληψη υποχρεώσεων του ΚΕΚ ΟΜΗΡΟΣ σύμφωνα με το άρθρο 46 του Ν. 4257/2014"
Το κατεπείγον έγκειται στο γεγονός ότι με το νέο νόμο 4257/2014, (ΦΕΚ 93/14-4-2014) δίνεται η δυνατότητα καταβολής από το Δήμο οφειλών του ΚΕΚ ΟΜΗΡΟΣ, (ασφαλιστικά, μισθολογικά). Επειδή στις 28/04/2014 θα εκδικαστεί η υπόθεση των οφειλών του ΚΕΚ θα πρέπει μέχρι τότε να έχουν διεκπεραιωθεί όλες οι διαδικασίες εκδόσεως του χρηματικού εντάλματος.

Το Δ.Σ. αφού έλαβε υπόψη του, την εισήγηση του προέδρου, την παρ.7 του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010, το περιεχόμενο του θέματος, το οποίο αν και δεν περιλαμβάνεται στην ημερήσια διάταξη πρέπει να συζητηθεί κατά προτεραιότητα, λόγω της κατεπείγουσας φύσης του.

Αποφάσισε ομόφωνα

Τη συζήτηση και  λήψη απόφασης σχετικής με την  ''Ανάληψη υποχρεώσεων του ΚΕΚ ΟΜΗΡΟΣ σύμφωνα με το άρθρο 46 του Ν. 4257/2014."

Εισήγηση του κ. Δημάρχου:
<<Με το ν.4071/12 τροποποιήθηκε το άρθρο 109 του  ν.3852/10 σύμφωνα με το οποίο οι οφειλές προς το Ελληνικό Δημόσιο, τα ασφαλιστικά ταμεία και προς τρίτους περιλαμβανομένων και δεδουλευμένων αποδοχών του μεταφερόμενου προσωπικού τους  των αμιγών επιχειρήσεων του π.δ. 410/95 και των αναπτυξιακών εταιριών των οποίων οι εταίροι είναι αποκλειστικά ΟΤΑ ή και νομικά τους πρόσωπα εφόσον τελούν υπό εκκαθάριση ή λυθούν και τεθούν υπό εκκαθάριση μέχρι της 31-12-2012, μπορούν να καταβάλλονται από τον οικείο ΟΤΑ μετά από αιτιολογημένη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου που λαμβάνεται με την απόλυτη πλειοψηφία του συνόλου των μελών του.
Με το άρθρο 46 του ν.4257/14 τροποποιήθηκε εκ νέου το άρθρο 109 του ν.3852/10 και προστέθηκε ότι οι ρυθμίσεις που αναφέρονται παραπάνω εφαρμόζονται αναλόγως και για τις οφειλές των ανωνύμων και αναπτυξιακών εταιρειών των ΟΤΑ στις οποίες κατέχουν την πλειοψηφία του εταιρικού τους κεφαλαίου.
Σύμφωνα με τα παραπάνω και επειδή η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου των 50.000 ευρώ του ΚΕΚ ΟΜΗΡΟΣ που αποφασίσαμε σε προηγούμενο συμβούλιο, δεν θεωρήθηκε από το ελεγκτικό συνέδριο, προτείνω την εφαρμογή του παραπάνω νόμου και την ανάληψη από το Δήμο μέρους των οφειλών του ΚΕΚ ΟΜΗΡΟΣ προς φορολογικές αρχές, ασφαλιστικά ταμεία, προσωπικό και τρίτους, όπως αυτές θα προκύψουν από τις σχετικές εκθέσεις των εκκαθαριστών της εταιρείας και σε ποσοστό ίσο προς τη συμμετοχή του Δήμου στο εταιρικό κεφάλαιο της.
Για το λόγο αυτό προτείνεται η τροποποίηση του προϋπολογισμού και η μεταφορά της πίστωσης 50.000 ευρώ που προοριζόταν για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου του ΚΕΚ ΟΜΗΡΟΣ από τον κωδικό 00-7513.002 στον κωδικό 00-6718.032. Με βάση το αριθ. 4/7-2-2013 πρακτικό που μου έχουν καταθέσει οι εκαθαριστές του ΚΕΚ, το ποσό των 50.000,00 ευρώ που σήμερα αποφασίζει να διαθέσει ο Δήμος, είναι κάτω από το όριο των οφειλών του ΚΕΚ που μπορεί να καλύψει ο Δήμος βάσει του ποσοστού με το οποίο συμμετέχει στην εταιρεία.>>

Ακολούθησε συζήτηση κατά την οποία η μείζονα μειοψηφία δήλωσε ότι θα καταψηφίσει το θέμα και η ελάσσονα μειοψηφία ότι θα ψηφίσει λευκό:
Ο κ. Μόσχοβος εξέφρασε επιφυλάξεις ως προς την πληρωμή χρεών με δαπάνες του Δ. Χίου που έχουν προηγηθεί.
Ο κ. Σκούφαλος είπε ότι πάγια η Λαϊκή Συσπείρωση διαφωνεί με τη λειτουργία αυτών των δομών, (ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια), αλλά θεωρεί θετική εξέλιξη το ότι νομικά πλεόν μπορεί να απεμπλακεί το θέμα των οφειλών του ΚΕΚ ΟΜΗΡΟΣ.

Το Δημοτικό Συμβούλιο αφού έλαβε υπόψη του την εισήγηση και τις διατάξεις του άρθρου 46 του Ν. 4257/2014 και των Ν. 3463/2006 και 3852/2010


Αποφάσισε κατά πλειοψηφία
[Κατά ψήφισαν οι -3- παρόντες δημοτικοί σύμβουλοι της μείζονος και λευκό οι -3- δημοτικοί σύμβουλοι της ελάσσονος μειοψηφίας σε σύνολο -27- παρόντων. ]

Ακυρώνει την αριθ. 235/2013, (Νόμιμη 34923/1505/23-7-2013), περί έγκρισης της αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου του ΚΕΚ ΟΜΗΡΟΣ και της συμμετοχής του Δ. Χίου στην αύξηση αυτή με το ποσό των 50.000,00 ευρώ.
Το Δημοτικό Συμβούλιο λόγω του κατεπείγοντος του θέματος ασκεί την αρμοδιότητα της παρ. 1δ του άρθρου 72 του Ν. 3852/2010 της Οικονομικής Επιτροπής, όπως προβλέπεται από την διάταξη της παρ. 3 του ιδίου άρθρου:
Εγκρίνει την άρση της αριθ. 642/13-3-2014 Πρότασης Ανάληψης Υποχρέωσης.
Το κατεπείγον έγκειται στο γεγονός ότι στις 28/4/2014 θα συζητηθούν δικαστικά οι οφειλές του ΚΕΚ ΟΜΗΡΟΣ.
Τροποποιεί τον προύπολογισμό οικ. έτους 2014:
Μειώνει τον Κ.Α. εξόδων 00-7513.002 "Συμμετοχή του Δήμου Χίου στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου στο  ΚΕΚ ΟΜΗΡΟΣ" κατά 50.000,00 ευρώ.
Μεταφέρει πίστωση 50.000,00 ευρώ στο αποθεματικό.
Από το αποθεματικό μεταφέρει πίστωση 50.000,00 ευρώ στο νέο Κ.Α. εξόδων 00-6718.032 "Ανάληψη υποχρεώσεων του ΚΕΚ ΟΜΗΡΟΣ σύμφωνα με το άρθρο 46 του Ν. 4257/2014.
Ο Δήμος Χίου θα διαθέσει το ανωτέρω ποσό στους οφειλέτες του ΚΕΚ ΟΜΗΡΟΣ ανάλογα με το ποσοστό, (51,2%), με το οποίο συμμετέχει στην εταιρία. Λαμβάνοντας υπόψη τις οφειλές προς τους εργαζομένους και τις βεβαιώσεις οφειλών της  Δ.Ο.Υ. και του Ι.Κ.Α. το ποσό θα διατεθεί ως εξής:
Δ.Ο.Υ:11.330,25 ευρώ.
Ι.Κ.Α: 19.320,51 ευρώ.
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ: 15.000,00 ευρώ.
ΕΝΟΙΚΙΑ:4.349,24 ευρώ
ΣΥΝΟΛΟ: 50.000,00 ευρώ.
Η καταβολή των ποσών στους ανωτέρω οφειλέτες θα γίνει αμέσως μόλις υπάρξει η δυνατότητα εκταμίευσης τους.
Επισημαίνεται ότι το ποσό των 50.000,00 ευρώ που σήμερα αποφασίζει να διαθέσει ο Δήμος, είναι κάτω από το όριο των οφειλών του ΚΕΚ που μπορεί να καλύψει ο Δήμος βάσει του ποσοστού, (51,2%), με το οποίο συμμετέχει στην εταιρεία και αφορά το χρονικό διάστημα μέχρι το οποίο η εταιρεία τέθηκε σε εκκαθάριση, (ΦΕΚ 10999/τ.ΑΕ ΕΠΕ/8-10-2012)..


Η παρούσα απόφαση να διαβιβαστεί στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου και στη Δ/νση Οικονομικών Υπηρεσιών-Τμήμα Λογιστηρίου.

H απόφαση αυτή πήρε α/α 226/2014

O Πρόεδρος                                                     Τα μέλη
Υπογραφή                                                       υπογραφές
Ακριβές απόσπασμα
Χίος 24/04/2014
Η επί των πρακτικών


Κούτσουρα Νίκη

Ο ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΚΑΡΜΑΝΤΖΗΣ ΑΠΑΝΤΑ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΦΡΑΓΜΑΤΟΣ ΚΟΡΗΣ ΓΕΦΥΡΙ

Ο Βουλευτής Χίου, Σταμάτης Κάρμαντζης σε απάντηση των τελευταίων δημοσιευμάτων σχετικά με την ολοκλήρωση του έργου του φράγματος Κόρης Γεφύρι και ειδικά μετά τις πρόσφατες καθυστερήσεις που ανέκυψαν, υπογραμμίζει ότι πρόκειται για καθαρά γραφειοκρατικού τύπου κωλύματα τα οποία δεν πρόκειται να επηρεάσουν ή να εμποδίσουν το έργο και αφορούν στη σωστή λειτουργία των αρμόδιων υπηρεσιών, αλλά και στην υποχρέωσή τους να ανταποκριθούν φιλότιμα και υπεύθυνα στις ανάγκες και τις απαιτήσεις διοικητικών και άλλων διατυπώσεων προκειμένου για τόσο σημαντικά έργα υποδομής.

Ο Βουλευτής θυμίζει ότι και με δικές του προσωπικές παρεμβάσεις και προσπάθειες εκδόθηκε στις 24/07/2014 η απόφαση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων που ενέκρινε την πίστωση άνω των 3,5 εκατομμυρίων ευρώ με σκοπό την κάλυψη των υπολειπόμενων εργασιών ολοκλήρωσης του έργου. Θα ήταν αφελές τονίζει ο Σταμάτης Κάρμαντζης να θεωρηθεί δυνατή ή πιθανή, η αναίρεση ή ο υποσκελισμός μιας τέτοιας απόφασης υπό το βάρος διοικητικών ή άλλων υπηρεσιακών καθυστερήσεων.