Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014

Εξοικονόμηση 1 εκατ. ευρώ από το σύστημα online στα ΚΕΠ


Δημοσιονομικό όφελος περίπου ενός εκατομμυρίου ευρώ ετησίως, αλλά και εξοικονόμηση εκατοντάδων χιλιάδων εργατοωρών υπολογίζεται ότι θα έχει η εφαρμογή των online υπηρεσιών των ΚΕΠ.
Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία που προκύπτουν από το πρώτο πεντάμηνο εφαρμογής της online έκδοσης πιστοποιητικών, εκδόθηκαν συνολικά 1.025.331 πιστοποιητικά με μέσο χρόνο εξυπηρέτησης τα δύο λεπτά. Για την offline διαδικασία θα απαιτούνταν 136.710 εργατοώρες, ενώ για την online διαδικασία χρειάστηκαν 34.177 εργατοώρες, δηλαδή εξοικονομήθηκαν 102.533 εργατοώρες. Με οικονομικούς όρους, η εν λόγω εξοικονόμηση και υπολογίζοντας ως μέσο μισθό στο Δημόσιο τα 1.800 ευρώ το μήνα, μεταφράζεται ετησίως σε 992.797 ευρώ.
Ως προς την online έκδοση πιστοποιητικών, τα περισσότερα -778.003- αφορούσαν το Εθνικό Δημοτολόγιο, 58.309 αφορούσαν τα ασφαλιστικά Ταμεία, 13.975 το ηλεκτρονικό παράβολο, 2.544 το κοινωνικό οικιακό τιμολόγιο της ΔΕΗ και 172.500 τον ΕΛΓΑ και τον ΟΓΑ.
Σημαντικά οικονομικά -και όχι μόνο- οφέλη αναμένονται και από την κατάργηση των επικυρωμένων αντιγράφων. Υπολογίζεται ότι γίνονταν περισσότερες από 35 εκατομμύρια επικυρώσεις ανά έτος, οι οποίες αντιστοιχούν σε 1,75 εκατομμύρια ανθρωποώρες, 218.750 ανθρωποημέρες και για τη διενέργειά τους απαιτούνταν περισσότεροι από 1.000 υπάλληλοι.
Τέλος, εξοικονόμηση εκατομμυρίων ευρώ προκύπτει και για τις επιχειρήσεις από τη μείωση των διοικητικών βαρών, όπως καταδεικνύεται στην κοινή μελέτη που κατήρτισαν το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, σε συνεργασία με τον ΟΟΣΑ. Μετά την απαλλαγή από την υποβολή δήλωσης ΦΠΑ για τις επιχειρήσεις που κάνουν τζίρο κάτω από 10.000 ευρώ, εκτιμάται ότι το όφελος γι’ αυτές θα είναι 428.872.265 εκατομμύρια ευρώ, ετησίως.
Αντίστοιχα, από τη μείωση διοικητικών βαρών που αφορούν το εταιρικό δίκαιο υπολογίζεται όφελος 155.737.266 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ η αντίστοιχη μείωση των διοικητικών βαρών στις δημόσιες υπηρεσίες αναμένεται να έχει όφελος 191.054.923 εκατομμύρια ευρώ. Από τη μείωση των διοικητικών βαρών στον τουρισμό, οι εταιρείες υπολογίζεται ότι θα έχουν όφελος περί τα 442.650 ευρώ.
Παράλληλα, μειώσεις διοικητικών βαρών, οι οποίες αναμένεται να έχουν συνολικά οφέλη εκατομμυρίων ευρώ, δρομολογούνται στους τομείς της γεωργίας, του εργασιακού περιβάλλοντος και των σχέσεων, του περιβάλλοντος, της ασφάλειας τροφίμων, της ενέργειας, της αλιείας, των τηλεπικοινωνιών, των στατιστικών υπηρεσιών αλλά και στη φαρμακευτική νομοθεσία.
Πηγή: Καθημερινή

aftodioikisi.gr

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΣΕ ΧΙΩΤΕΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΒΑΡΛΑ



Το Ίδρυμα Ύποτροφιών “ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΒΑΡΛΑ ΕΙΣ ΜΝΗΜΗΝ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΤΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΡΡΟΗΣ ΒΑΡΛΑ ΚΑΙ ΑΡΧΙΜ. ΜΑΚΑΡΙΟΥ ΒΑΡΛΑ” σύμφωνα με το περιεχόμενο του κανονισμού λειτουργίας του Ιδρύματος προκηρύσσει την παροχήν φιλοξενίας σε διαμέρισμα των Αθηνών (περιοχή Ζωγράφου) για ένα ή δύο φοιτητές.
Δικαιούχοι είναι φοιτητές Α.Ε.Ι. η Τ.Ε.Ι. των Κλάδων Θεολογίας ή Διοικήσεως Επιχειρήσεων ή Οικονομικών προερχόμενοι κατ’ αρχήν από το Ζυφιά Χίου, ή το Δαφνώνα Χίου η άλλα χωριά του Δημοτικού Διαμερίσματος Καμποχώρων ή της υπόλοιπης Χίου.
Κάθε υποψήφιος υποχρεούται να υποβάλει μέσω της Ενορίας του στην Ιερά Μητρόπολη Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, το αργότερο έως της 22ας Σεπτεμβρίου 2014 τα κάτωθι δικαιολογητικά:
α) Αίτηση & βιογραφικό σημείωμα, στο οποίο θα αναφέρεται και η περιοχή καταγωγής του.
β) Τελευταίο εκκαθαριστικό σημείωμα της Εφορίας των γονέων του.
γ) Βεβαίωση εγγραφής στην Σχολή (δια τους πρωτοετείς φοιτητές και σπουδαστές).
δ) Βεβαίωση, ότι έχει εξετασθεί επιτυχώς σε όλα τα μαθήματα της Σχολής σε όλα τα Ακαδημαϊκά έτη (δια τους ήδη φοιτητές και σπουδαστές).
ε) Αντίγραφο Απολυτηρίου Δημοτικού Σχολείου και Απολυτηρίου Λυκείου.
Τα ανωτέρω δικαιολογητικά θα υποβάλλονται στην Ιερά Μητρόπολη Χίου μέχρι της ως άνω καταληκτικής ημερομηνίας, συνοδευόμενα με συστατική επιστολή του οικείου Εφημερίου, στην οποία θα βεβαιώνεται το ορθόδοξο χριστιανικό ήθος του υποψηφίου.
Η παρούσα θα παραμείνει αναρτημένη έως και μία εβδομάδα μετά το πέρας της καταληκτικής ημερομηνίας στα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου στην οδό Αμάντου 24 και στα γραφεία των ανωτέρων κοινοτικών διαμερισμάτων (Ζυφιά, Δαφνώνα, Δημοτικής Ενότητας Καμποχώρων).


Read more: http://www.neolaia.gr/2014/09/12/2-upotrofies-apo-to-idrima-p-barla/#ixzz3DAM7vLSy

ΤΑ ΠΡΩΤΑ 24 ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΚΔΙΔΟΥΝ ΑΜΕΣΩΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ




Το νέο σύστημα, του POLIS ONLINE της Ελληνικής Αστυνομίας και του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Εθνικού Δημοτολογίου (ΟΠΣΕΔ) του υπουργείου Εσωτερικών, θα εφαρμοστεί αρχικά πιλοτικά σε 24 αστυνομικά τμήματα και ο αρμόδιος αστυνομικός θα έχει μέσω του υπολογιστή του απευθείας πρόσβαση στα δημοτολόγια.
Αυτά είναι:
1) ΥΠΟΔ. ΑΣΦΑΛ. ΚΕΡΚΥΡΑΣ
2) ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ
3) ΥΠΟΔ/ΝΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
4) ΥΠΟΔ. ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ
5) ΥΠΟΔ/ΝΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΑΤΡΩΝ
6) ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΧΑΝΙΩΝ
7) ΤΑ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ
8) ΤΑ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ
9) ΤΑ ΑΧΑΡΝΩΝ
10) ΤΑ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ
11) ΤΑ ΚΟΡΩΠΙΟΥ
12) ΤΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
13) ΤΑ ΝΕΟΥ ΨΥΧΙΚΟΥ
14) ΤΑ ΑΙΓΑΛΕΩ
15) ΤΑ ΛΕΥΚΟΥ ΠΥΡΓΟΥ ΘΕΣ/ΚΗ
16) ΤΑ ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ ΘΕΣ/ΚΗΣ
17) ΤΑ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
18) ΑΤ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ ΒΑΛΤΟΥ
19) ΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΠΕΛΛΑΣ
20) ΤΑ ΕΡΜΟΥΠΟΛΗΣ ΣΥΡΟΥ ΚΥΚ
21) ΤΑ ΚΟΖΑΝΗΣ
22) ΤΑ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ
23) ΤΑ ΛΑΜΙΑΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
24) ΤΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
Τον Οκτώβριο η νέα διαδικασία θα αρχίσει εφαρμόζεται σε όλα τα αστυνομικά τμήματα. Σημειώνεται ότι δεν είναι υποχρεωτική η αλλαγή ταυτότητας.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΠΩΣ ΔΝΤ ΚΑΙ ΤΡΟΪΚΑ ΚΤΥΠΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ



Ο John Perkins, συγγραφέας του βιβλίου «Εξομολόγηση ενός οικονομικού δολοφόνου» και διάσημος «οικονομικός εκτελεστής» ο ίδιος, περιγράφει αναλυτικά πώς η Ελλάδα, όπως και άλλες χώρες, έγιναν «σκλάβοι των επιχειρήσεων, του ΔΝΤ και των υπόλοιπων οργανισμών, που ουσιαστικά είναι εργαλεία των μεγάλων εταιρειών» και πώς «ο κόσμος της δεν έκανε λάθη, αλλά τώρα του ζητούν να πληρώσει για τα λάθη των ηγετών».
 
(Αναδημοσίευση από το www.newmoney.gr)
 
Ήταν ξεκάθαρο από την πρώτη στιγμή ότι η Ελλάδα έπεσε θύμα των “οικονομικών εκτελεστών”, λέει ο John Perkins, συγγραφέας του βιβλίου “Confessions of an Economic Hit Man”.
 
Στο βιβλίο του, ο Perkins αποκαλύπτει πώς διεθνείς οργανισμοί, όπως το ΔΝΤ και η Παγκόσμια Τράπεζα ισχυρίζονταν δημοσίως ότι “έσωζαν” χώρες και οικονομίες από τα οικονομικά προβλήματά τους, την ώρα που στην πραγματικότητα, έπαιζαν ένα παιχνίδι με τις κυβερνήσεις τους: Τους υπόσχονταν εντυπωσιακή ανάπτυξη, ολοκαίνουργια έργα υποδομών και ένα μέλλον οικονομικής ευημερίας. Με την προϋπόθεση, ωστόσο, ότι θα έπαιρναν τεράστια δάνεια από τους οργανισμούς αυτούς. Αντί να επιτύχουν την τεράστια οικονομική ανάπτυξη και επιτυχία, οι χώρες αυτές έπεφταν θύμα ενός ισοπεδωτικού και μη βιώσιμου χρέους.
 
Και εκεί παρενέβαιναν οι “οικονομικοί εκτελεστές”. Φαινομενικά κανονικοί άνδρες, ταξίδευαν στις χώρες αυτές και επέβαλαν τις σκληρές πολιτικές λιτότητας που υπαγόρευε το ΔΝΤ και η Παγκόσμια Τράπεζα. Άνθρωποι σαν τον Perkins ήταν εκπαιδευμένοι να “ξεζουμίζουν” κάθε σταγόνα πλούτου και πόρων από τις οικονομίες αυτές και συνεχίζουν να το κάνουν έως σήμερα.
 
Στη συνέντευξή του, που δημοσιεύεται στο αμερικανικό site Truthout, ο Perkins εξηγεί τι συνέβη με την Ελλάδα.
 
“Ουσιαστικά, η δική μου δουλειά ήταν να εντοπίζω τις χώρες που είχαν τους πόρους που ήθελαν οι επιχειρήσεις μας.  Είτε επρόκειτο για πετρέλαια, ή αγορά, ή συστήματα μεταφορών”, λέει. “Μόλις εντοπίζαμε τις χώρες αυτές, κανονίζαμε να τους δοθούν τεράστια δάνεια, αλλά τα χρήματα δεν πήγαιναν ποτέ στις χώρες. Αντ΄ αυτού, πήγαιναν στις δικές μας επιχειρήσεις, για να χτίσουν έργα υποδομών στις χώρες αυτές, όπως εργοστάσια παραγωγής ενέργειας και αυτοκινητοδρόμους, που ωφελούσαν λίγους πλούσιους αλλά και τις δικές μας επιχειρήσεις, αλλά όχι την πλειοψηφία του κόσμου (...), οι οποίοι απέμεναν με το τεράστιο χρέος, όπως αυτό που έχει η Ελλάδα”.
 
Σε αυτό το σημείο, παρεμβαίνει το ΔΝΤ -στην περίπτωση της Ελλάδας, η τρόικα- με τεράστιες απαιτήσεις για αυξήσεις φόρων, μειώσεις δαπανών, ιδιωτικοποιήσεις, λέει ο Perkins. Οι χώρες αυτές γίνονται σκλάβοι των επιχειρήσεων, του ΔΝΤ και των υπόλοιπων οργανισμών, που ουσιαστικά είναι εργαλεία των μεγάλων εταιρειών.
 
“Στην περίπτωση της Ελλάδας, η άμεση αντίδρασή μου ήταν: 'Χτυπούν την Ελλάδα'. Δεν υπάρχει αμφιβολία για αυτό”, λέει ο Perkins. Στη χώρα συμβαίνει ό,τι συνέβη και στη Λατινική Αμερική ή την Ασία, και σε τόσα άλλα μέρη του κόσμου.
 
“Σίγουρα, η Ελλάδα έκανε λάθη, οι ηγέτες σας έκαναν κάποια λάθη, αλλά ο κόσμος δεν έκανε λάθη, και τώρα του ζητούν να πληρώσει για τα λάθη των ηγετών”.
 
Και συνεχίζει εξηγώντας ότι μέρος του παιχνιδιού είναι να πείσουν τους λαούς ότι έκαναν λάθος, ότι είναι κατώτεροι. “Η επιχειρηματο-κρατία είναι πολύ καλή σε αυτό, είτε πρόκειται για τον Πόλεμο του Βιετνάμ, όπου έπεισε τον κόσμο ότι οι Βιετναμέζοι ήταν κακοί, είτε πρόκειται, όπως σήμερα, για τους Μουσουλμάνους. Είναι η πολιτική του 'αυτοί εναντίον μας”. Εμείς είμαστε καλοί, είμαστε σωστοί, κάνουμε τα πάντα σωστά. Εσείς είστε λάθος. Και σε αυτή την περίπτωση, όλη αυτή η ενέργεια στρέφεται προς τον ελληνικό λαό, που του λένε: Είσαι τεμπέλης, δεν έκανες το σωστό, δεν ακολούθησες τις σωστές πολιτικές', ενώ στην πραγματικότητα, μεγάλο μέρος της ευθύνης εντοπίζεται στη χρηματοοικονομική κοινότητα που ενθάρρυνε την Ελλάδα να ακολουθήσει αυτό το δρόμο”.
 
Ο Perkins παραδέχεται πως τα προηγούμενα χρόνια δεν είχε συνειδητοποιήσει ότι οι μεγάλες επιχειρήσεις δεν θέλουν μια ενωμένη Ευρώπη. Είναι ικανοποιημένες με το κοινό νόμισμα, αλλά δεν θέλουν ενιαίους κανόνες. Αντίθετα, εκμεταλλεύονται το γεγονός ότι κάποιες χώρες της Ευρώπης έχουν πολύ πιο επιεικείς φορολογικούς νόμους, κάποιες έχουν πιο χαλαρούς περιβαλλοντικούς και κοινωνικούς νόμους.
 
Ποια είναι η συμβουλή του Perkins προς τους Έλληνες; “Θα ενθάρρυνα τους Έλληνες να αντισταθούν: Μην πληρώσετε αυτά τα χρέη. Κάντε τα δικά σας δημοψηφίσματα. Αρνηθείτε να πληρώσετε και βγείτε στους δρόμους”.

ΠΟΝΤΙΚΙ
 
 
 
 

ΜΕΓΑΛΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΟ Π. ΦΑΛΗΡΟ ΜΕ ΔΥΟ ΝΕΚΡΟΥΣ

πυρκαγιά ξέσπασε υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες σε κατάστημα με υδραυλικά είδη στο Π. Φάληρο
- Η Πυροσβεστική δεν μπορούσε να πλησιάσει στην εστία της φωτιάς λόγω των εκρήξεων από φιάλες ασετιλίνης
- Κάτοικοι της περιοχής είχαν κλειστεί στα σπίτια τους με κλειστά παράθυρα λόγω του πυκνού καπνού
- Οι πυροσβέστες με αυτοθυσία απεγκλώβισαν μία γυναίκα που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, αλλά δεν τα κατάφερε

Μία μεγάλη τραγωδία εκτυλίχθηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής στο Π. Φάληρο, όταν από μία φωτιά που ξέσπασε σε κατάστημα έχασαν τη ζωή τους δύο άνθρωποι.

Η φωτιά ξέσπασε σε κατάστημα με υδραυλικά είδη επί της οδού Ιπποκράτους 4 στο Παλαιό Φάληρο και λόγω των εύφλεκτων υγρών και ποσοτήτων ασετιλίνης σημειώνονται διαρκώς εκρήξεις και πυκνός καπνός, με αποτέλεσμα να καθιστά δύσκολη την προσέγγιση των πυροσβεστών.

Από την πυρκαγιά ένας πυροσβέστης που έσπευσε να ερευνήσει τους από πάνω ορόφους προκειμένου να εντοπίσει τυχόν εγκλωβισμένους, φαίνεται πως παγιδεύτηκε από τις φλόγες και τον πυκνό καπνό και εντοπίστηκε από συναδέλφους του λίγο αργότερα σε λιπόθυμη κατάσταση.

Μεταφέρθηκε άμεσα στο 251 νοσοκομείο, όπου οι γιατροί έκαναν υπεράνθρωπες προσπάθειες να τον επαναφέρουν αλλά δυστυχώς δεν ήταν δυνατόν για τον 30χρονο πυροσβέστη. 

Στο νοσοκομείο έσπευσε από την πρώτη στιγμή και ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, κ. Κικίλιας για να ενημερωθεί για την κατάσταση της υγείας του πυροσβέστη, ο οποίος όμως είχε αφήσει την τελευταία του πνοή. 

Η στιγμή που μεταφέρεται ο λιπόθυμος πυροσβέστης
Η στιγμή που μεταφέρεται ο λιπόθυμος πυροσβέστης
Ο νεαρός πυροσβέστης που με αυτοθυσία χύμηξε στις φλόγες για να εντοπίσει εγκλωβισμένους, λίγο πριν πέσει αναίσθητος, είχε εντοπίσει μία γυναίκα εγκλωβισμένη.  Οι συνάδελφοί του έτρεξαν να απεγκλωβίσουν τη γυναίκα, η οποία όμως δεν είχε τις αισθήσεις της. 


Η γυναίκα σύμφωνα με τη Πυροσβεστική μεταφέρθηκε στο Λαϊκό Νοσοκομείο και λίγο αργότερα άφησε την τελευταία της πνοή. 


Η πυρκαγιά ξέσπασε στο ισόγειο του τριώροφου κτιρίου και γρήγορα επεκτάθηκε και στον πρώτο όροφο. Οι Πυροσβέστες κατάφεραν να προσεγγίσουν το σημείο με δυσκολία λόγω των εκρήξεων και να σβήσουν ουσιαστικά τη φωτιά στο ισόγειο, όταν οι φλόγες είχαν ήδη ξεφύγει στους από πάνω ορόφους. 


Στο σημείο έσπευσαν άμεσα και κλιμακοφόρα της Πυροσβεστικής με το φόβο μην υπάρχουν εγκλωβισμένοι μέσα στους δύο ορόφους πάνω από το κατάστημα. Ωστόσο κι αυτό δεν ήταν ιδιαίτερα εύκολο, σύμφωνα με πληροφορίες, καθώς ο δρόμος ήταν ιδιαίτερα στενός για να περάσει το βαρύ όχημα. 




ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΑΓΑΝΗΣ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ - ΚΟΛΑΦΟΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΟΥΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ



Ο διάσημος Αμερικανός Καθηγητής Αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Μπέρκλευ Στέφεν Μίλλερ, με μνημειώδη επιστολή του, προς το επίσημο Περιοδικό του Αμερικανικού Αρχαιολογικού Ινστιτούτου «Archaeology Magazine», ξεσκεπάζει τους σφετεριστές της Ιστορικής Αλήθειας και με αδιαμφισβήτητα επιστημονικά επιχειρήματα, καταρρίπτει απόλυτα τους ισχυρισμούς των Σκοπίων, περί του δήθεν δικαιώματός τους να αποκαλούνται «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» και «ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ»!

Ειδικότερα, ο διάσημος Καθηγητής, με αφορμή προκλητικό άρθρο του Δημοσιογράφου Matthew Brunwasser για τα Σκόπια, υπό τον τίτλο «Letter >From Macedonia: Owning Alexander», που δημοσιεύθηκε στο προηγούμενο τεύχος Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου του καταξιωμένου αμερικανικού περιοδικού «Archaeology», ανατρέπει με γραπτή επιστολή του το «θεμελιώδες ιδεολόγημα» των Σκοπίων, τεκμηριώνοντας πως η περιοχή εκείνη ήταν η Παιονία και πως δεν έχουν δικαίωμα άρα οι σημερινοί Σκοπιανοί κάτοικοί της, να αποκαλούν το κράτος τους «Μακεδονία», αλλά ούτε και τους εαυτούς τους «Μακεδόνες», όπως δεν μπορούν να το κάνουν λόγου χάρη και «οι Αιγύπτιοι»!

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ – ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ

ΠΑΙΟΝΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ»!


Συγκεκριμένα, γράφει κατά λέξη ο διάσημος Αμερικανός Καθηγητής προς τον Εκδότη του Archaeology :
«Ανοίγοντας σήμερα το τεύχος Ιανουαρίου/Φεβρουαρίου του περιοδικού Archaeology, ανέτρεξα με ενδιαφέρον στο «Γράμμα από τη Μακεδονία», και διαπίστωσα ότι στην πραγματικότητα ήταν ένα γράμμα από την Παιονία – περιοχή βόρεια του όρους Βαρνούς και του όρους Όρβηλος. Η περιγραφή του Livy για τη δημιουργία της ρωμαϊκής επαρχίας της Μακεδονίας (45.29.7 και 12) κάνει σαφές ότι οι Παίονες ζούσαν βόρεια των εν λόγω βουνών, (τα οποία σήμερα αποτελούν γεωγραφικά τα φυσικά όρια της Ελλάδας) και νότια της Δαρδανίας, που σήμερα βρίσκεται το Κόσοβο.
Κατά το Στράβωνα (7.τμ.4) είναι ακόμη περισσότερο σαφές να λεχθεί, ότι η Παιονία βρισκόταν βόρεια της Μακεδονίας και η μόνη δίοδος από την μία στην άλλη περιοχή ήταν (και παραμένει σήμερα) η διάβαση μέσω του στενού περάσματος του Αξιού ποταμού (ή Βαρδάρη). Με άλλα λόγια η περιοχή την οποία περιγράφει ο Matthew Brunwasser στο άρθρο του “Owning Alexander”, ήταν στην αρχαιότητα η Παιονία.


Αν και είναι γεγονός ότι οι άνθρωποι εκείνοι υποτάχτηκαν στον Φίλιππο τον Β΄, πατέρα του Αλεξάνδρου το 359 π.Χ. (Διόδωρος Σικελός 16.4.2), δεν ήταν ποτέ Μακεδόνες και ποτέ δεν έζησαν στη Μακεδονία. Πραγματικά, ο Δημοσθένης (Ολυνθιακός 1.230), μας λέγει ότι είχαν σκλαβωθεί από τον Μακεδόνα Φίλιππο και σαφώς κατά συνέπεια δεν ήταν Μακεδόνες. Ο Ισοκράτης (5.23) σημειώνει τα ίδια. Ομοίως, για παράδειγμα, οι Αιγύπτιοι, οι οποίοι υποτάχτηκαν από τον Αλέξανδρο, ήταν υπό μακεδονική μεν διοίκηση, συμπεριλαμβανομένης και της Κλεοπάτρας, αλλά ποτέ δεν υπήρξαν οι ίδιοι Μακεδόνες και η Αίγυπτος ποτέ δεν ονομαζόταν Μακεδονία (και από όσα γνωρίζω δεν επιζητεί αυτή την ονομασία σήμερα).

ΠΑΙΟΝΕΣ ΕΣΤΩ, “ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ” ΠΟΤΕ!


Βεβαίως (συνεχίζει ο Καθηγητής), όπως μας λέει ο Θουκυδίδης (2.99), οι Μακεδόνες είχαν καταλάβει «μία στενή λωρίδα της Παιονίας, που εκτείνεται από το εσωτερικό μέχρι την Πέλλα και τη θάλασσα, κατά μήκος του Αξιού ποταμού. Θα ήταν ίσως κατανοητό εάν οι σημερινοί κάτοικοι της δημοκρατίας των Σκοπίων ονόμαζαν τους εαυτούς τους Παίονες και θεωρούσαν ότι τους ανήκει η περιοχή που περιγράφει ο Θουκυδίδης. Αλλά γιατί, αντίθετα, προσπαθούν οι σημερινοί κάτοικοι της αρχαίας Παιονίας να ονομάζονται Μακεδόνες και η περιοχή τους Μακεδονία;

ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΔΑΦΟΣ!

O κ. Brunwasser, (Σ.55) αναφέρεται στους Ελληνικούς ισχυρισμούς, ότι η στάση αυτή αποτελεί «ένδειξη διεκδικήσεων Ελληνικών εδαφών» και επισημαίνει ότι «η βόρεια περιοχή της Ελλάδας, ονομάζεται επίσης Μακεδονία». Αφήνοντας κατά μέρος ότι αυτή η βόρεια περιοχή της Ελλάδας ονομάζεται συνεχώς Μακεδονία για περισσότερα από 2500 χρόνια, (βλέπε μεταξύ άλλων και Ηρόδοτος 5.17 – 7.128 και αλλού) η πλέον σύγχρονη Ιστορία καταδεικνύει ότι οι Ελληνικές ανησυχίες είναι νόμιμες.


Ενδεικτικά σημειώνεται ότι Χάρτης που εκτύπωσαν τα Σκόπια το 1992 (Εικόνα 1) δείχνει καθαρά την διεκδίκηση, ότι η Μακεδονία εκτείνεται από εκεί, μέχρι το όρος Όλυμπος, προς νότον, συγχωνεύοντας έτσι τις περιοχές της αρχαίας Παιονίας και Μακεδονίας σε μία ενότητα.
Η ίδια διεκδίκηση είναι διακριτή και σε χαρτονόμισμα τράπεζας της “Δημοκρατίας της Μακεδονίας”, που δείχνει ως ένα από τα Μνημεία της τον Λευκό Πύργο της Θεσσαλονίκης, που βρίσκεται στην Ελλάδα (Εικόνα 2). Υπάρχουν πολλά ακόμη παραδείγματα ημερολογίων, χριστουγεννιάτικων καρτών, αυτοκόλλητων για αυτοκίνητα κτλ, με τις ίδιες διεκδικήσεις.


ΣΕ ΠΟΙΑ “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ” ΠΗΓΕ Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ;


Ο κ. Brunwasser έχει επί πλέον αναδείξει συμφωνώντας, (International Herald Tribune 10-1-2008), εργασία του «Μακεδονικού Ινστιτούτου Στρατηγικών Ερευνών 16:9» που αναφέρεται στην Καινή Διαθήκη (16:9), κατά την οποία ένας Μακεδόνας παρουσιάστηκε στον Απόστολο Παύλο, παρακαλώντας τον «Έλα στη Μακεδονία να μας βοηθήσεις». Σε ποίες περιοχές της Μακεδονίας πήγε ο Απόστολος Παύλος; Πήγε στη Νεάπολη (Καβάλα), στους Φιλίππους, στην Αμφίπολη, στη Απολλωνία, στη Θεσσαλονίκη και στη Βέροια (Πράξεις 16:11-17:10). Όλες αυτές οι περιοχές αποτελούν την ιστορική Μακεδονία και καμία δεν βρίσκεται στην Παιονία. Τι είδους απαίτηση εγείρεται από ένα Ινστιτούτο των Σκοπίων, που αναφέρεται σε περιγραφή της αρχαίας Μακεδονίας και στη σημερινή περιοχή της σημερινής βόρειας Ελλάδας;


“Η ΜΕΓΑΛΗ ΦΛΩΡΙΔΑ”


Δεν ξέρω τι θα συμπεραίναμε, εάν ένα μεγάλο νησί κοντά στις νοτιοδυτικές ακτές των ΗΠΑ άρχιζε να αυτοαποκαλείται Φλώριδα και εμφάνιζε σε χαρτονομίσματά του εικόνες της από το Disney World, ενώ παράλληλα κυκλοφορούσε χάρτες που θα παρουσίαζαν τη “Μεγάλη Φλώριδα”!


Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΣΤΕΤΤΙΝΙΟΥΣ, 1944


Σίγουρα δεν υπάρχει αμφιβολία για το τι είχε στο μυαλό του ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Edward Stettinious, όταν στις 26 Δεκεμβρίου 1944 έγραφε [Πηγή: U.S. State Department, Foreign Relations vol viii, Washington, D.C., Circular Airgram (868.014/26Dec.1944)]:
“Το Υπουργείο (Εξωτερικών) σημείωσε με σημαντικό ενδιαφέρον αυξανόμενες προπαγανδιστικές διαδόσεις και ημιεπίσημες δηλώσεις υπέρ μιας αυτόνομης Μακεδονίας, που προέρχονται κυρίως από τη Βουλγαρία, αλλά επίσης και από Γιουγκοσλαβικές πηγές παρτιζάνων και άλλων, με την πρόθεση να συμπεριληφθούν και ελληνικές περιοχές στο υπό διαμόρφωση κράτος. Η Κυβέρνηση των ΗΠΑ θεωρεί τις συζητήσεις περί μακεδονικού «κράτους», Μακεδονικής «πατρίδας» ή Μακεδονικής «εθνικής συνειδήσεως» αδικαιολόγητη δημαγωγία που δεν αντιπροσωπεύει εθνική ή πολιτική πραγματικότητα και διαβλέπει με τη σημερινή της επανεμφάνιση σε μια πιθανή συγκάλυψη επιθετικών προθέσεων κατά της Ελλάδας.”


ΕΛΛΗΝΑΣ Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΤΟΥ!


Ο κάτοικος Βουλγαρίας κ. Brunwasser αναφέρει στη συνεχεία (συνεχίζει πάντα στην Επιστολή του ο Καθηγητής), με έκδηλη καταφρόνηση, ότι η Ελλάδα ισχυρίζεται πως ο “Αλέξανδρος Γ΄, ο Μέγας Αλέξανδρος είναι ….Έλληνας”. Αυτή η στάση με περιπλέκει. Τι “διεκδίκηση” υπάρχει;
Ο προ-προ-πάππος του Αλεξάνδρου, ο Αλέξανδρος Α΄ είχε πιστοποιηθεί ως Έλληνας στην Ολυμπία και σύμφωνα με τα λεγόμενα του πατέρα της ιστορίας: “Συμβαίνει να γνωρίζω ότι [οι πρόγονοι του Αλεξάνδρου] είναι Έλληνες” (Ηρόδοτος 5.22)


Ο πατέρας του Αλεξάνδρου, ο Φίλιππος, είχε νικήσει σε διάφορα ιππευτικά αθλήματα στην Ολυμπία και τους Δελφούς (Πλούταρχος, Αλέξανδρος 4.9; Ηθικά 105A), που αποτελούν τα πλέον Ελληνικά από όλα τα Ιερά της αρχαίας Ελλάδας, στα οποία Γραμμένα με ελληνικά γράμματα, 2.300 χρόνια πριν, πιστοποιούν αδιαμφισβήτητα την ελληνικότητα των Μακεδόνων και της Μακεδονίας, που με τον Αλέξανδρο τον Α΄ έσωσε στις Πλαταιές την Ελλάδα, με τον Φίλιππο ετοίμασε το όραμα και το στράτευμα και με τον Αλέξανδρο Γ΄ τον Μέγα, πέτυχε την κατάλυση της απέραντης και πανίσχυρης Περσικής Αυτοκρατορίας, στο όνομα όλων των Ελλήνων δεν ήταν επιτρεπτή η συμμετοχή μη Ελλήνων σε αγώνες. Εάν ο Φίλιππος ήταν Έλληνας, δεν ήταν επίσης και ο γιός του Αλέξανδρος Έλληνας;


ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ


Ο Ευριπίδης, ο οποίος πέθανε και ετάφη στη Μακεδονία (Θουκυδίδης apud Pal. Anth. 7.45; Παυσανίας 1.2.2; Διόδωρος ο Σικελός 13.103), έγραψε το έργο Αρχέλαος, προς τιμή τού προγόνου του Αλεξάνδρου, στη Σλαβική γλώσσα;
Όταν έγραψε τις Βάκχες, ευρισκόμενος στην Αυλή του Αρχέλαου, δεν το έγραψε στα Ελληνικά, όπως έχει διασωθεί μέχρι τις ημέρες μας;
Μήπως πρέπει να υποθέσουμε ότι ο Ευριπίδης ήταν «Μακεδόνας», που έγραφε στα Σλαβικά (σε μια εποχή που αυτή η γλώσσα δεν υπήρχε) και μετά τα έργα του μεταφράστηκαν στα Ελληνικά;


ΣΕ ΠΟΙΑ ΓΛΩΣΣΑ ΔΙΔΑΣΚΕ Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΤΟΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ;


Ποια ήταν η γλώσσα στην οποία ο Αριστοτέλης δίδασκε τον Αλέξανδρο;
Ποια γλώσσα μετέφερε ο Αλέξανδρος στις εκστρατείες του στην Ανατολή;
Γιατί έχουμε σήμερα αρχαίες επιγραφές στην Ελληνική, σε πόλεις που ίδρυσε ο Αλέξανδρος, φθάνοντας μέχρι το Αφγανιστάν, και όχι στη Σλαβική;
Γιατί η Ελληνική επικράτησε παντού στην Αυτοκρατορία του Αλεξάνδρου, εάν αυτός ήταν πραγματικά όχι Έλληνας αλλά “Μακεδόνας”; (σ.σ. εννοεί εθνικά “Μακεδόνας” όπως το εννοούν οι Σκοπιανοί)
Γιατί η Καινή Διαθήκη γράφτηκε στην Ελληνική και όχι στη Σλαβική;


Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΣΛΑΒΙΚΑ


Στη σελίδα 57 της αποκαλούμενης «Επιστολής από τη Μακεδονία», υπάρχει φωτογραφία του συγγραφέα, που στέκεται μπροστά από “μπρούτζινο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην πόλη Πριλέπ”. Το άγαλμα είναι έκδηλα σύγχρονης κατασκευής, αλλά το ερώτημα είναι εάν Αλέξανδρος θα μπορούσε να διαβάσει την επιγραφή που φέρει στη Σλαβική γλώσσα, κάτω από τα πόδια του. Με την δεδομένη ιστορικά μεταγενέστερη ανάπτυξη της Σλαβικής σε σχέση με την Ελληνική γλώσσα, η απάντηση είναι προφανής.


“ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΑΝΟΗΣΙΕΣ” ΤΟΥ MATTHEW BRUNWASSER


Παρά το ότι είναι καλοδεχούμενη η αναφορά του κ. Brunwasser σε αρχαιολογικά θέματα της Παιονίας, η εκ μέρους του υιοθέτηση και η προβολή συγχρόνων πολιτικών επιδιώξεων των κατοίκων της ως προς την χρήση της ονομασίας Μακεδονία, δεν είναι μόνο μη καλοδεχούμενη, αλλά αποτελεί παροχή κακών υπηρεσιών προς τους αναγνώστες του περιοδικού Archaeology, οι οποίοι φαντάζομαι ότι ενδιαφέρονται για ιστορικές αλήθειες. Αλλά τότε, η απόφαση εκ μέρους του περιοδικού Archaeology – ενός εντύπου του Αρχαιολογικού Ινστιτούτου των ΗΠΑ – για την διάδοση αυτής της ιστορικής ανοησίας, αποτελεί εγχείρημα σε βάρος της αξιοπιστίας του.


ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΗΤΑΝ ΜΟΝΑΧΑ ΜΙΑ


Ας λεχθεί ακόμη μία φορά: Η περιοχή της αρχαίας Παιονίας, ήταν μέρος της Μακεδονικής Αυτοκρατορίας, όπως ήταν επίσης η Έφεσος, η Τύρος, η Παλαιστίνη, η Μέμφις, η Βαβυλώνα, τα Τάξιλαe και δωδεκάδες ακόμη. Όλες αυτές είχαν γίνει «Μακεδονικές» για μία περίοδο, αλλά καμία από αυτές δεν ήταν ποτέ η «Μακεδονία»


“ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ” ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ


Ας μου επιτραπεί να περατώσω αυτή τη επεξήγηση κάνοντας μία πρόταση, για την επίλυση του ερωτήματος της σύγχρονης χρήσεως της ονομασίας «Μακεδονία». Η Ελλάδα πρέπει να προσαρτήσει την Παιονία, όπως έκανε ο Φίλιππος Β΄ το 359 π.Χ. Αυτό θα φαινόταν αποδεκτό από τους σύγχρονους κατοίκους της εν λόγω περιοχής, δεδομένου ότι ισχυρίζονται πως είναι Ελληνική, ενστερνιζόμενοι το όνομα της Μακεδονίας και του πλέον διάσημου τέκνου της. Τότε οι σύγχρονοι κάτοικοι αυτής της νέας Ελληνικής περιοχής, θα μπορούσαν να ασχοληθούν να μάθουν, να μιλούν και να γράφουν Ελληνικά, ας ελπίσουμε τόσο καλά, όσο τα ήξερε και ο Μέγας Αλέξανδρος.

Ειλικρινώς,
Stephen G. Miller, Επίτιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Berkley, Καλιφόρνια, ΗΠΑ
Υ.Γ. Για μία πληρέστερη εξέταση αρχαίων αποδείξεων περί της Παιoνίας, βλέπε I. L. Merker, “The Ancient Kingdom of Paionia,” Balkan Studies 6 (1965) 35-54
Κοινοποίηση:
C. Brian Rose, President, Archaeological Institute of America
Hillary Rodham Clinton, Secretary of State of the United States of America

πηγή
 - See more at: http://www.hellas-now.com/2014/09/blog-post_849.html#sthash.VrcVjOub.dpuf

ΠΡΟΚΗΡΥΞΙΣ ΥΠΟΤΡΟΦΙΑΣ "ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ"


E-mailΕκτύπωσηPDF
001 002

Super Cup από την ΕΠΣ ΧΙΟΥ


Η Ε.Π.Σ Χίου διοργανώνει τη Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014 και ώρα 17:00 στο Δημοτικό Στάδιο Χίου τον αγώνα Super Cup μεταξύ των ομάδων Α.Π.Π.Σ Ηρακλής - Π.Ο Δάφνη 

Πρόγνωση του καιρού για αύριο Σάββατο


kairos _2
Σύμφωνα με την ΕΜΥ, τα γενικά χαρακτηριστηκά για αύριο θα είναι οι σποραδικές καταιγίδες ή πρόσκαιροι ομβροι στα δυτικά και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά κυρίως στα ορεινά.
Αναλυτική πρόγνωση
Μακεδονία, Θράκη
καιρός: στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία λίγες νεφώσεις που από το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς καταιγίδες. Βελτίωση το βράδυ στα δυτικά. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος και μόνο το απόγευμα θα αναπτυχτούν τοπικές νεφώσεις στα ορεινά.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 πρόσκαιρα τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 14 έως 29 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μεγίστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Νησιά ιονίου, ήπειρος, δυτική στερεά, δυτική Πελοπόννησος
καιρός: λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 τοπικά στο ιόνιο νότιοι νοτιοανατολικοί 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 17 έως 30 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η μεγίστη 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλία, ανατολική στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
καιρός: λίγες νεφώσεις που από το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στη Θεσσαλία.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στη νότια Πελοπόννησο δυτικοί τοπικά μέχρι 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 17 έως 31 βαθμούς κελσίου.
Κυκλάδες, Κρήτη
καιρός: γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην Κρήτη.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 21 έως 30 βαθμούς κελσίου.
Νησιά ανατολικού αιγαίου, Δωδεκάνησα
καιρός: γενικά αίθριος.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 18 έως 30 βαθμούς κελσίου.
Αττική
καιρός: γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχτούν τοπικές νεφώσεις και ενδέχεται να εκδηλωθούν πρόσκαιροι ομβροι κυρίως στα βόρεια.
Άνεμοι: μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 18 έως 30 βαθμούς κελσίου.
Θεσσαλονίκη
καιρός: νεφώσεις που από το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.
Άνεμοι: μεταβλητοί 2 με 3 και βαθμιαία νότιοι νοτιοανατολικοί μέχρι 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 19 έως 28 βαθμούς κελσίου.


e-nautilia.gr

Παρέμβαση της Λαϊκής Συσπείρωσης Β.Αιγαίου για την Ακτοπλοΐα



Με παρέμβασή του, ο περιφερειακός σύμβουλος Στρατής Κόρακας στο Υπουργείο Ναυτιλίας, διατύπωσε την έντονη διαμαρτυρία της Λαϊκής Συσπείρωσης Β. Αιγαίου,
για την διακοπή, με απόφαση του Υπουργού Ναυτιλίας κ. Βαρβιτσιώτη, της σύνδεσης των νησιών του Β.Α. Αιγαίου με Θεσσαλονίκη και  Καβάλα και του Λαυρίου με Ψαρά-Μεστά, από τη ΝΕΛ και τη θυγατρική της. Αφήνει έτσι τα ακριτικά νησιά, για απροσδιόριστο χρόνο, χωρίς ακτοπλοϊκή συγκοινωνία.

Ο αρμόδιος ΓΓ του Υπουργείου προσπάθησε να  δικαιολογήσει την ολιγωρία και ανοχή της Κυβέρνησης μπροστά σ’αυτή την κατάσταση και την μακροχρόνια ταλαιπωρία των κατοίκων και επισκεπτών των νησιών μας, ισχυριζόμενος ότι υπεύθυνη είναι η ΝΕΛ που δεν τήρησε τη σύμβαση και ότι γι’αυτό ο Υπουργός την κατάγγειλε και ζήτησε άμεση εκδήλωση ενδιαφέροντος  για την κάλυψη των γραμμών με τη διαβεβαίωση ότι αν δεν εκδηλωθεί ενδιαφέρον θα αναθέσει απευθείας την εξυπηρέτησή τους με παχυλές επιδοτήσεις.

 Είναι όμως γνωστό,  τόνισε ο Σ. Κόρακας, ότι η ΝΕΛ κρατάει αυτή τη στάση, με τη συνενοχή  -και επιδότηση- της Κυβέρνησης, εδώ και πολύ καιρό  ταλαιπωρώντας τους επιβάτες και θέτοντας την ίδια τη ζωή τους σε κίνδυνο. Αυτό, λοιπόν, που ενδιαφέρει την Κυβέρνηση –και στην ακτοπλοΐα- δεν είναι η εξυπηρέτηση των λαϊκών αναγκών αλλά των κερδών των  εταιριών προς τις οποίες διοχετεύει τεράστιες επιδοτήσεις. Επανειλημμένα, είπε, το ΚΚΕ και η Λαϊκή Συσπείρωση, έχουν θέσει –και στο Συμβ. Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (ΣΑΣ)- την απαράδεκτη-άθλια εξυπηρέτηση και των συγκεκριμένων γραμμών από τη ΝΕΛ, με την ανοχή της Κυβέρνησης, ζητώντας μάταια την άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος.


Ζήτησε τέλος την άμεση εξυπηρέτηση των γραμμών, που συνδέουν τα νησιά του Β.Α. Αιγαίου με Καβάλα-Θεσσαλονίκη και Λαύριο Ψαρά-Μεστά Χίου, με σύγχρονα, ασφαλή και με φτηνά εισιτήρια πλοία, τονίζοντας ότι απόλυτα ικανοποιητική λύση στα προβλήματα της ακτοπλοΐας θα δοθεί μόνο με την δημιουργία ενός δημόσιου φορέα ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών και ναυπηγοεπισκευαστικής βιομηχανίας. .    

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΕΙΔΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΧΙΟΥ



     Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Χίου ενημερώνει τους κηδεμόνες των παιδιών που έχουν κάνει αίτηση για παραλαβή σχολικών ειδών ότι η διανομή θα γίνει τη Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014 και ώρα 18:00μμ στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου.
Απαραίτητα προϋπόθεση είναι να προσκομίσουν την Αστυνομική τους Ταυτότητα.

     Συνολικά δεχτήκαμε 72 αιτήσεις και ωφελήθηκαν 125 παιδιά από όλες τις βαθμίδες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.


     Τα σχολικά είδη που συγκεντρώθηκαν επαρκούν για να καλύψουν τις πρώτες ανάγκες σε γραφική ύλη των μαθητών και ποικίλουν. Σχολικές τσάντες θα δοθούν στα παιδιά του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού διότι δυστυχώς δεν καταφέραμε να συγκεντρώσουμε περισσότερες και για τα παιδιά του Γυμνασίου και Λυκείου στα οποία θα δοθεί γραφική ύλη.

     Ευχαριστούμε θερμά τις επιχειρήσεις Κουμής, Πυξίδα, Πάπυρος, Σούπερ Μάρκετ Χαρά, Σούπερ Μάρκετ Key Food, Νηρέας ΑΕ καθώς και το Ίδρυμα Μαρία Τσάκος για την άμεση ανταπόκρισή τους για βοήθεια και προσφορά σχολικών ειδών. Επίσης, τις δεκάδες συμπολίτες μας που ανιδιοτελώς πρόσφεραν από το υστέρημά τους αυτό που μπορούσαν.
     Καλή σχολική χρονιά και καλή δύναμη στα παιδιά μας.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                           Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


 Λίνας Κών/νος                                                               Τσακός Μιχάλης

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΗΠΕΘΕ. ΓΙΑ ΤΟ ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Β. ΑΙΓΑΙΟΥ ΘΑ ΠΑΡΑΣΤΕΙ Ο ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ




Από το γραφείο της βουλευτού κας Μαρίας Κανελλοπούλου εστάλη προς όλα τα Δημοτικά Περιφερειακά Θέατρα της χώρας  πρόσκληση διαβούλευσης αναφορικά με τη λειτουργία τους.
Συγκεκριμένα:
«Η Επιτροπή Ελέγχου Κυβερνητικού  Έργου (ΕΕΚΕ)  Πολιτισμού – Αθλητισμού της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ καλεί όλα τα Δημοτικά Περιφερειακά Θέατρα της χώρας σε διαβούλευση αναφορικά με τη λειτουργία τους και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Η διαβούλευση  θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου στις 3.00 μμ., στην αίθουσα 150 του Ελληνικού Κοινοβουλίου.»

Στη διαβούλευση εκ μέρους του Δη.Πε.Θε. Βορείου Αιγαίου θα παραστεί ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής Γιάννης Ζαφείρης. Θα κατατεθεί σειρά προτάσεων που αφορούν τον κεντρικό επανασχεδιασμό των προγραμματικών συμβάσεων, την αυστηρότερη και οργανωμένη εποπτεία/επίβλεψή τους όπως και την ουσιαστική και ανταποδοτική συμμετοχή των εκάστοτε περιφερειών για τη λειτουργική αποκατάσταση του φορέα, έχοντας ως κεντρικό γνώμονα να καταστεί ο τελευταίος περισσότερο δημιουργικός και χρήσιμος, όχι μόνον στο δημότη της Χίου, αλλά και σε εκείνον του πιο απομακρυσμένου τόπου Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Eργαστήρια για ανέργους ξεκινά ο ΟΑΕΔ – Όλες οι λεπτομέρειες


Εργαστήρια ενεργοποίησης ανέργων υλοποιεί τις επόμενες ημέρες ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού στους νομούς Αττικής, Αχαΐας και Θεσσαλονίκης.
Όπως ανακοινώθηκε, το εργαστήριο ενεργοποίησης για τον Νομό Θεσσαλονίκης, θα υλοποιηθεί Τρίτη 16/9/2014 από τις 09:00 έως τις 14:30.
Το εργαστήριο ενεργοποίησης για το Νομό Αττικής, θα υλοποιηθεί Δευτέρα 22/9/2014 από τις 09:00 έως τις 14:30.
Το εργαστήριο ενεργοποίησης για το Νομό Αχαΐας, θα υλοποιηθεί Πέμπτη 25/9/2014 από τις 09:00 έως τις 14:30.
Μέσω των εργαστηρίων θα παρασχεθεί στους συμμετέχοντες ολοκληρωμένη βιωματική πληροφόρηση σχετικά με τις συμβουλευτικές υπηρεσίες που υλοποιούνται από τον Οργανισμό (Συμβουλευτική Επαγγελματικού Προσανατολισμού, Συμβουλευτική των Τεχνικών Αναζήτησης Εργασίας, Συμβουλευτική Ανάληψης Επιχειρηματικών Πρωτοβουλιών).
Ακόμη, μετά τη διεξαγωγή του εργαστηρίου, οι ωφελούμενοι από αυτό θα έχουν τη δυνατότητα να ενταχθούν σε ολοκληρωμένα προγράμματα συμβουλευτικής.
Οι εγγραφές θα γίνουν με σειρά προτεραιότητας. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν περισσότερες πληροφορίες στον διαδικτυακό τόπο του Οργανισμού, www.oaed.gr .


aftodioikisi.gr

Τι είναι η σχολική άδεια- Τι δικαιούνται οι γονείς που έχουν παιδιά σε σχολείο


Άδεια τεσσάρων εργάσιμων ημερών τον χρόνο δικαιούνται οι εργαζόμενοι με παιδιά ηλικίας μέχρι 16 ετών, ώστε να μπορούν να επισκέπτονται το σχολείο για ενημερώσεις, παραλαβή βαθμολογιών κτλ.
Σύμφωνα με το Κέντρο Πληροφόρησης της ΓΣΕΕ η άδεια αυτή είναι με αποδοχές και φτάνει συνολικά μέχρι 4 ημέρες το χρόνο για κάθε παιδί (άρθρο 5, ΕΓΣΣΕ 2008-2009). Την παραπάνω άδεια δικαιούνται και οι γονείς με παιδιά στο νηπιαγωγείο. Πάντα θα πρέπει να χορηγείται τμηματικά και ποτέ για περισσότερο από 1 εργάσιμη μέρα κάθε φορά.
Η συγκεκριμένη άδεια δεν συμψηφίζεται με τις άλλες άδειες που δίνονται στους εργαζόμενους. Η άδεια χορηγείται στoν εργαζόμενο γονέα, ανεξάρτητα αν ο άλλος γονέας εργάζεται ή όχι έξω από το σπίτι, και χορηγείται ανεξάρτητα από τον αριθμό ατόμων που απασχολούνται στην επιχείρηση. Αν και οι δύο γονείς απασχολούνται αποφασίζουν με κοινή συμφωνία, κάθε φορά, ποιος από τους δύο θα κάνει χρήση του δικαιώματος και για πόσο χρονικό διάστημα.


aftodioikisi.gr