Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

ΤΟ ΠΛΟΙΟ ΜΥΚΟΝΟΣ ΘΑ ΕΚΤΕΛΕΙ ΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ



Μεγάλο είναι το παρασκήνιο αναφορικά με  την επικείμενη συμφωνία μεταξύ του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και της Ναυτιλιακής Εταιρείας Hellenic Seeways σύμφωνα με την οποία η εταιρεία θα εκτελεί  δρομολόγια από Καβάλα για τα νησιά του Βορείου Αιγαίου με τελικό προορισμό το Λιμάνι του Πειραιά (δηλ. η άγονη επιδοτούμενη γραμμή Καβάλας – Λήμνου – Μυτιλήνης – Χίου – Σάμου – Ικαρίας). Η συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών ολοκληρώθηκε όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές, καθώς από πλευράς της Hellenic Seeways κρίθηκε τελικά οικονομικά συμφέρουσα  η προσφορά του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και για τον λόγο αυτό είναι θέμα χρόνου να πέσουν  και οι σχετικές υπογραφές για ένα τρίμηνο, έως ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία του διεθνούς διαγωνισμού για την εξεύρεση εταιρείας που θα εξυπηρετεί αυτή την γραμμή για μία 3ετία. Η εταιρεία θα εκτελεί τα δρομολόγια με το υπερσύγχρονο σκάφος «Μύκονος», αν και ακούστηκε ακόμη και το «Χίος»!!!!

ΕΚΠΤΩΤΗ ΑΛΛΑ…
Υπενθυμίζεται ότι η Ναυτιλιακή Εταιρεία Λέσβου (ΝΕΛ) που εκτελούσε μέχρι πρότινος το συγκεκριμένο δρομολόγιο κρίθηκε έκπτωτη από το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας διότι δεν εκπλήρωνε τις συμβατικές της υποχρεώσεις, καθώς τα δρομολόγια εκτελούνταν με σημαντική χρονική καθυστέρηση, ενώ πολλές φορές τα σκάφη της εταιρείας ακινητοποιούντο στα λιμάνια λόγω έλλειψης καυσίμων. Η ταλαιπωρία των κατοίκων και επαγγελματιών των νησιών αλλά και των τουριστών ήταν τεράστια και γι` αυτό με το τέλος του Καλοκαιριού το υπουργείο έλαβε την απόφαση να κηρύξει έκπτωτη την εταιρεία. Μάλιστα η ΝΕΛ δεν έχει πλέον δικαίωμα να συμμετάσχει σε διαγωνισμούς του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας για έναν ολόκληρο χρόνο!!

ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
Σε ότι αφορά το σκάφος της ΝΕΛ «Μυτιλήνη» που είναι αγκυροβολημένο και ακινητοποιημένο στο Λιμάνι της Καβάλας εδώ και 2 εβδομάδες περίπου, τελικά είναι θέμα ημερών να αποπλεύσει από το Λιμάνι της Καβάλας για τον Πειραιά. Εκεί θα αντικαταστήσει το σκάφος «European Express» που παρουσιάζει μηχανική βλάβη και κάπως έτσι θα λήξει και η ομηρία του Λιμανιού της Καβάλας…

Πηγή: Εφημερίδα ΚΑΒΑΛΑ

ΔΙΑΚΟΠΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΚΩΝ/ΝΟΥ ΜΟΝΟΜΑΧΟΥ



Ο Δήμος Χίου κάνει γνωστό ότι στα πλαίσια εκτέλεσης του έργου «Διαπλατύνσεις πεζοδρομίων οδού Κ. Μονομάχου» θα απαιτηθεί η διακοπή της κυκλοφορίας στην εν λόγω οδό, από Τετάρτη 24/9/2014 έως Παρασκευή 26/9/2014 και από τις 7:00πμ έως 15:00μμ, προκειμένου να αποφευχθεί οποιοδήποτε ατύχημα κατά την εκτέλεση των εργασιών.

Παρακαλούνται όσοι επιθυμούν να μετακινηθούν προς Καρυές – Αυγώνυμα-Ανάβατο  να επιλέξουν τον περιφερειακό.  Για τους κατοίκους του Φραγκομαχαλά η εκτροπή της κυκλοφορίας θα γίνεται δια τον οδών :
α) Αγ. Αποστόλων-Σκαραμαγκά-Α. Κοραή-Σ.Πυλιαρού-Μ. Αρχιπελάγους
β) Κ. Τρεχάκη-Δ. Ζαννάρα-Α. Παρίου-Ανθεστηρίων-Σκαράκη


Παρακαλούνται οι οδηγοί να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την κίνησή τους στην περιοχή των έργων και να ακολουθούν τις υποδείξεις του προσωπικού που απασχολείται στο έργο και τις προσωρινές πινακίδες εργοταξιακής σήμανσης. Ζητούμε την κατανόηση των συνδημοτών μας για την αναγκαία ταλαιπωρία στην οποία τους υποβάλλουμε.

Τούρκοι δουλέμποροι επιτέθηκαν και τραυμάτισαν άντρα του Λιμενικού

skafos_limenikou_
Στη σύλληψη δύο διακινητών που μετέφεραν δώδεκα (12) παράνομους μετανάστες, προχώρησαν σήμερα τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Καλύμνου – Ψερίμου. Σημειώνεται ότι η σύλληψη πραγματοποιήθηκε μετά από επεισοδιακή καταδίωξη, κατά τη διάρκεια της οποίας οι διακινητές επιχείρησαν να εμβολίσουν το σκάφος του Λιμενικού, με αποτέλεσμα τoν τραυματισμό ενός εκ των δύο στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. που μετείχαν στην επιχείρηση, καθώς και δύο παράνομων μεταναστών.
Ειδικότερα, το φουσκωτό περιπολικό σκάφος της Λιμενικής Αρχής Καλύμνου, κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης περιπολίας, εντόπισε σήμερα ύποπτο ταχύπλοο πολυεστερικό σκάφος 7 μέτρων, να εισέρχεται σε όρμο της Ψερίμου και μετά από λίγα λεπτά να εξέρχεται με κατεύθυνση τα απέναντι τουρκικά παράλια. Τα στελέχη του Λιμενικού, κατευθύνθηκαν κοντά του, σπεύδοντας να ακινητοποιήσουν το σκάφος με συνεχείς προειδοποιήσεις και συριγμούς προς τον χειριστή του, που αποτελούσε και τον μόνο ορατό επιβαίνοντα.
Ο διακινητής, αγνόησε τις οδηγίες και τράπηκε σε φυγή, επιχειρώντας να διαφύγει τη σύλληψη. Οι άνδρες του Λιμενικού ξεκίνησαν άμεσα την καταδίωξή του, με το διακινητή να αλλάζει διαρκώς κατευθύνσεις και να επιχειρεί επικίνδυνους ελιγμούς. Κατά τη διάρκεια ενός ελιγμού, μάλιστα, ο διακινητής βρέθηκε στη δεξιά πλευρά του σκάφους του Λιμενικού, επιχειρώντας από το σημείο εκείνο και μετά διαρκείς προσπάθειες εμβολισμού και βύθισής του, με συνέπεια τον τραυματισμό ενός εκ των δύο στελεχών και θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή του δεύτερου.
Τα στελέχη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., συνέχισαν την καταδίωξη του διακινητή, προσπαθώντας αυτή τη φορά να ακινητοποιήσουν το ταχύπλοο σκάφος με προειδοποιητικές βολές σε ασφαλή τομέα, όπως επιτάσσουν οι κανόνες εμπλοκής σε τέτοιες περιπτώσεις.
Στη συνέχεια και καθώς το καταδιωκόμενο σκάφος συνέχιζε τις προσπάθειες βύθισης του φουσκωτού του Λιμενικού, τα δύο στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. έρριψαν στοχευμένες βολές προς τη μηχανή του Τ/Χ με σκοπό την ακινητοποίησή του. Μόλις το σκάφος του διακινητή ακινητοποιήθηκε, οι άνδρες του Λιμενικού επιβιβάστηκαν και συνέλαβαν το διακινητή του. Μετά από έρευνα σε όλους τους χώρους του, διαπίστωσαν ότι ο διακινητής μετέφερε επιπλέον 13 άτομα(ένας εκ των οποίων συνεργός του), που τους είχε κρύψει σε μη ορατά σημεία, ορισμένους στην καμπίνα και άλλους ξαπλωμένους στο κατάστρωμα, καλυπτόμενους από την υπερκατασκευή του ταχυπλόου.
Η επιχείρηση καταδίωξης είχε ως αποτέλεσμα, εκτός από τον τραυματισμό ενός εκ των δύο βαθμοφόρων Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. που μετείχαν στην επιχείρηση, τον τραυματισμό δύο εκ των δώδεκα παράνομων μεταναστών και τη σύλληψη των δύο επικίνδυνων διακινητών, οι οποίοι, κατά δήλωσή τους, είναι Τουρκικής Υπηκοότητας.
Οι τραυματίες διακομίστηκαν άμεσα με σκάφος του Λιμενικού στο νοσοκομείο της Καλύμνου για παροχή πρώτων βοηθειών. Στο στέλεχος του Λιμενικού παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και εξήλθε του νοσοκομείου , ενώ από τους δύο πιο βαριά τραυματισμένους παράνομους μετανάστες, ο ένας μεταφέρθηκε με ελικόπτερο Super-Puma στη Ρόδο και ο άλλος με C-130 στο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.
Για το συμβάν η Λιμενική Αρχή Καλύμνου ενημέρωσε άμεσα τον αρμόδιο Εισαγγελέα της Κω, ενώ έχει ήδη ενημερωθεί και ο Εισαγγελέας του Ναυτοδικείου Πειραιά.
Κατόπιν εντολής του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος, Αντιναυάρχου Λ.Σ.–ΕΛ.ΑΚΤ. Αθανάσιου Αθανασόπουλου, στο σημείο έσπευσε ο Περιφερειάρχης της 8ης ΠΕΔΙΛΣ , Αρχιπλοίαρχος Λ.Σ. –ΕΛ.ΑΚΤ. Ιωάννης Αργυρίου, προκειμένου να συνδράμει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ενώ διετάχθη και Ένορκη Διοικητική Εξέταση, όπως προβλέπεται σε ανάλογες περιπτώσεις.
skafos_limenikou__
skafos__limenikou_
tourkoi_doulemporoi_skafos_


e-nautilia.gr

Καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών: Τι αποφάσισε ο Άρειος Πάγος


Αναβολή για τις 24 Φεβρουαρίου του 2015 ζητήθηκε για την εκδίκαση της υπόθεσης των καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών στον Άρειο Πάγο.
«Εμείς ζητήσαμε αναβολή για την εκδίκαση της υπόθεσης», δήλωσε ο δικηγόρος των καθαριστριών,Γιάννης Καρούζος: «Αφού η κυβέρνηση πέταξε το γάντι, εμείς ελαφρώς το σηκώνουμε». Παράλληλα, ο κ. Καρούζος απηύθυνε κάλεσμα σε κάθε ενδιαφερόμενο να συμμετάσχει στη δίκη, γιατί «πράγματι τα ζητήματα που προκύπτουν, είναι μείζονος σημασίας, κυρίως για το δικαίωμα στην εργασία σε περίοδο κρίσης».
Oι απολυμένες καθαρίστριες βρίσκονται  συγκεντρωμένες από το βράδυ της Δευτέρας έξω από τον Άρειο Πάγο και με το πρώτο φως ξεκίνησαν τα συνθήματα.

aftodioikisi.gr

Εθνική Τράπεζα: Στις 28 Σεπτεμβρίου ο γραπτός διαγωνισμός για τις 122 θέσεις


Την Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθεί ο γραπτός διαγωνισμός για την πρόσληψη 122 υπαλλήλων του κλάδου κύριου προσωπικού στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, που προκηρύχθηκε στις 4/7/2014, όπως προβλέπεται από το ΑΣΕΠ.
Από την Αρχή επισημαίνεται ότι οι υποψήφιοι οφείλουν να προσέλθουν στα εξεταστικά κέντρα το αργότερο μία ώρα πριν από την έναρξη της εξέτασης (9.00 πμ), ενώ σημειώνεται ότι μετά το κλείσιμο των θυρών, στις 9.30 πμ, δεν θα επιτρέπεται η είσοδος στα εξεταστικά κέντρα.
Οι πίνακες με τα εξεταστικά κέντρα και οι οδηγίες που αφορούν τους υποψηφίους του διαγωνισμού έχουν αναρτηθεί στη διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού της ΕΤΕ και του Ομίλου (Αιόλου 86, 1ος όροφος), σε όλα τα καταστήματα της τράπεζας και στην ιστοσελίδα της ΕΤΕ (nbg.gr). Οι υποψήφιοι μπορούν επίσης να πληροφορηθούν σχετικά με το πού βρίσκεται το εξεταστικό τους κέντρο και να ενημερωθούν για τις οδηγίες από την ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ.


aftodioikisi.gr

ΕΥΔΑΠ: Αιτήσεις έως τις 25 Σεπτεμβρίου για 155 θέσεις


Μέχρι την Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου έχουν τη δυνατότητα οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν τις αιτήσεις του για τις 155 θέσεις που έχει προκηρύξει η ΕΥΔΑΠ.
Τα άτομα που θα προσληφθούν θα απασχοληθούν εντός των ορίων του νομού Αττικής.
ΦορέαςΚλάδος / ΕιδικότηταΑριθμός ατόμων
ΕΥΔΑΠ Α.Ε Κεντρικός Τομέας ΑθηνώνΔΕΚΑΤΑΜΕΤΡΗΤΩΝ28
ΕΥΔΑΠ Α.Ε Κεντρικός Τομέας ΑθηνώνΔΕΟΔΗΓΩΝ Γ” & Δ” ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ5
ΕΥΔΑΠ Α.Ε Κεντρικός Τομέας ΑθηνώνΥΕΕΡΓΑΤΩΝ52
ΕΥΔΑΠ Α.Ε. Υπηρεσίες ΠειραιάΔΕΚΑΤΑΜΕΤΡΗΤΩΝ22
ΕΥΔΑΠ Α.Ε. Υπηρεσίες ΠειραιάΔΕΟΔΗΓΩΝ Γ” & Δ” ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ1
ΕΥΔΑΠ Α.Ε. Υπηρεσίες ΠειραιάΔΕΟΔΗΓΩΝ Γ” ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ19
ΕΥΔΑΠ Α.Ε. Υπηρεσίες ΠειραιάΥΕΕΡΓΑΤΩΝ28
Για την πρόσληψη απαιτούνται στα κύρια προσόντα, οποιοδήποτε πτυχίο ή δίπλωμα ή απολυτήριος τίτλος δευτεροβάθμιας ή μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ελληνικού εκπαιδευτικού ιδρύματος ή άλλος ισότιμος τίτλος σχολών της αλλοδαπής, ανεξαρτήτως ειδικότητας.
Απαραίτητη είναι η γνώση χειρισμού ηλεκτρονικού υπολογιστή στα αντικείμενα: επεξεργασίας κειμένου, υπολογιστικών φύλλων και υπηρεσιών διαδικτύου.


aftodioikisi.gr

ΟΑΕΔ: Νέες θέσεις εργασίας για 21.620 ανέργους στον ιδιωτικό τομέα


Θέσεις απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα, για 21.620 ανέργους εξασφαλίζουν δύο νέα προγράμματα του υπουργείου Εργασίας, τα οποία θα υλοποιηθούν άμεσα από τον ΟΑΕΔ.
Στόχος των προγραμμάτων είναι να διατηρούνται οι θέσεις εργασίας και έπειτα από τη λήξη του προγράμματος.
Το πρώτο πρόγραμμα, συνολικού προϋπολογισμού 112 εκατ. ευρώ, αφορά 16.620 άνεργους ηλικίας από 29 έως 64 ετών, κυρίως χαμηλών τυπικών προσόντων, με στόχο την ενίσχυσή τους μέσω συνδυασμένων δράσεων κατάρτισης, πρακτικής άσκησης, πιστοποίησης και απασχόλησης.
Στο πλαίσιο του προγράμματος περιλαμβάνεται θεωρητική κατάρτιση 100 ωρών, πρακτική άσκηση των ωφελουμένων σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας διάρκειας 300 ωρών, και δράσεις Συμβουλευτικής Υποστήριξης.
Με τη λήξη του προγράμματος παρέχεται πιστοποίηση των επαγγελματικών προσόντων που θα αποκτηθούν στο πλαίσιο του προγράμματος.
Προβλέπεται επίσης, εγγυημένη απασχόληση έπειτα από την ολοκλήρωση του προγράμματος, τουλάχιστον για το 25% των εκπαιδευθέντων για χρονικό διάστημα τουλάχιστον δύο συνεχών μηνών, με ελάχιστες αποδοχές 25 ημερομίσθια ανά μήνα καθώς και παροχή συστατικής επιστολής σε κάθε εργαζόμενο.
Το δεύτερο πρόγραμμα, συνολικού προϋπολογισμού 27 εκατ. ευρώ, αφορά στην επιχορήγηση επιχειρήσεων για την πρόσληψη 5.000 ανέργων ηλικίας 25- 66 ετών και έχει σκοπό τη δημιουργία νέων θέσεων εξαρτημένης εργασίας πλήρους απασχόλησης, σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα.
Στο πρόγραμμα μπορούν να ενταχθούν όλοι οι εργοδότες του ιδιωτικού τομέα, που δεν έχουν προβεί, κατά τη διάρκεια του τριμήνου πριν την ημερομηνία της αίτησης για υπαγωγή στο πρόγραμμα, σε μείωση προσωπικού.
Οι άνεργοι που θα ενταχθούν, θα πρέπει να διαθέτουν δελτίο ανεργίας σε ισχύ να έχουν συμπληρώσει το τυποποιημένο έντυπο εξατομικευμένης προσέγγισης και έχουν συμφωνήσει σε ατομικό σχέδιο δράσης.
Ακόμη να είναι Έλληνες πολίτες ή πολίτες άλλου κράτους μέλους της ΕΕ ή και ομογενείς που έχουν δικαίωμα διαμονής και απασχόλησης στην Ελλάδα και να είναι ηλικίας 25 έως 66 ετών.
Η επιχορήγηση για κάθε ημέρα πλήρους απασχόλησης για τους ωφελούμενους ανέργους (μισθωτοί και ημερομίσθιοι) ανέρχεται στο ποσό των 18 ευρώ την ημέρα και όχι πέραν των 25 ημερών τον μήνα. Η συνολική διάρκεια της επιχορήγησης του προγράμματος ορίζεται στους 12 μήνες.


aftodioikisi.gr

Τα «παράθυρα» για πλήρη σύνταξη από 55 έως 61 ετών


Οι ευνοϊκές ρυθμίσεις για 450.000 άνδρες και γυναίκες σε ΙΚΑ, Δημόσιο, Ταμεία ΔΕΚΟ Τραπεζών, ΟΑΕΕ, ΕΤΑΑ.
Έξοδο στη σύνταξη με 17 ευνοϊκές προϋποθέσεις και σε ηλικίες από 55 μέχρι 61 ετών μπορούν να πετύχουν οι άντρες και οι γυναίκες που ασφαλίστηκαν πριν από το 1993, ακόμη και για μικρό διάστημα, σε 6 Ταμεία.
Οι 17 ευνοϊκές ρυθμίσεις οδηγούν στις περισσότερες περιπτώσεις, σε πλήρη σύνταξη και μπορούν να τις αξιοποιήσουν περίπου 450.000 άνδρες και γυναίκες που ασφαλίστηκαν είτε για ολόκληρο το διάστημα της εργασίας τους είτε διαδοχικώς, στο ΙΚΑ, στο Δημόσιο, στα Ταμεία ΔΕΚΟ και τραπεζών, στον ΟΑΕΕ και στο ΕΤΑΑ.
Το κλειδί για την έξοδο στη σύνταξη με χαμηλά όρια ηλικίας είναι να συμπληρώνουν έως το 2012 τον απαιτούμενο χρόνο ασφάλισης, ακόμα και με πλασματικά έτη.
Διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα:
Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Τέλος η μονιμότητα στο Δημόσιο- Οι μισθοί θα ξεκινούν από 586 ευρώ


Το σχέδιο για τις προσλήψεις στο Δημόσιο και τον εισαγωγικό μισθό των νέων δημοσίων υπαλλήλων παρουσίασε  ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης. Σύμφωνα με το σχέδιο του υπουργείο ο νέος μισθολογικός χάρτης για τους νέους εργαζομένους φέρνει μισθούς ιδιωτικού τομέα.
Σύμφωνα με το έθνος οι μισθοί θα διαμορφώνονται ως εξής:
  • Για υπαλλήλους με απολυτήριο δημοτικού ο εισαγωγικός μισθός θα διαμορφωθεί στα 586,08 ευρώ
  • Για υπαλλήλους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ο εισαγωγικός μισθός θα διαμορφωθεί στα 639,35 ευρώ
  • Για υπαλλήλους κατόχους πτυχίου ΤΕΙ ο εισαγωγικός μισθός θα διαμορφωθεί στα 749,70 ευρώ
  • Για υπαλλήλους κατόχους πτυχίου ΑΕΙ ο εισαγωγικός μισθός θα διαμορφωθεί στα 787,40 ευρώ
Επιπλέον, η πρόσληψη στο Δημόσιο δεν θα είναι μόνιμη. Για δύο χρόνια ο εργαζόμενος θα περνάει από αξιολόγηση και θα είναι ταυτόχρονα υπό μαθητεία και υπό δοκιμή. Στο τέλος της διετίας το δημόσιο θα μπορεί να αντικαθιστά τον υπάλληλο με άλλον. Στην περίπτωση που ο υπάλληλος κριθεί κατάλληλος τότε θα μονιμοποιείται και θα λαμβάνει και μισθό που προβλέπετε από το σχετικό μισθολόγιο.
Η συγκεκριμένη πρόταση προκάλεσε τη διαφωνία του ΠΑΣΟΚ, η αντιπροσωπεία του οποίου υποστήριξε ότι οι αλλαγές στο μισθολογικό χάρτη του Δημοσίου θα έχουν ουσία μόνο όταν υπάρξει μία ολοκληρωμένη παρέμβαση και ψηφιστεί ένα μόνιμο σύστημα αξιολόγησης.


aftodioikisi.gr

ΦΟΒ : ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΠΕΖΟΠΟΡΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ : " ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΘΥΣΙΑΣ ΑΙΠΟΥΣ -1912 "





Ο Φιλοπρόοδος Όμιλος Βροντάδου σε συνεργασία με τον ερευνητή πεδίου  κ. Μανώλη Ρωξάνα και τον καθηγητή φυσικής αγωγής κ. Γιώργο Χαλάτση, πήρε την πρωτοβουλία ανάδειξης της διαδρομής: Πραντούνικα - Βρυσάκια - Καστέλι - Κυμιές - Σελλάδα, ως ιστορικής πεζοπορικής διαδρομής  με την επωνυμία : “Μονοπάτι θυσίας Αίπους - 1912”.
Πρόκειται για τη διαδρομή καθήκοντος και θυσίας που ακολούθησαν -με υπόδειξη των ντόπιων- οι αγωνιστές της μάχης του Αίπους, το ξημέρωμα της 15ης Νοεμβρίου 1912.  

Προσκαλούμε λοιπόν τους ενδιαφερόμενους το Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014 στις 9:00 π.μ., να συμμετάσχουν στην 1η συνάντηση καθαρισμού-ανάδειξης του ιστορικού μονοπατιού, έχοντας μαζί τους ως απαραίτητα εφόδια: περιβολή εργασίας, κλειστά παπούτσια, γάντια, καπέλο, παγούρι με νερό, κολατσιό και προαιρετικά: κλαδευτήρι, πριόνι, αξίνα ξεχορταριάσματος, τσάπα, τσουγκράνα.
Τόπος συνάντησης: 2η στροφή του Αίπους.
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6972828236 - 6977945900  - 6978242775

29 ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΗΝ ΗΔΙΚΑ



Αμεσα αναμένεται να γίνουν οι 29 μόνιμες προσλήψεις για διοικητικούς στην Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ). Η διοικηση του φορέα έχει ηδη εγκρίνει τις θέσεις και αναμένεται σε λίγες μέρες η τελική εγκριση από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Η πρόσληψη του μονιμου προσωπικού κρίθηκε αναγκαία προκειμένου να καλυφθούν οι πάγιες ανάγκες του φορέα. Συγκεκριμένα, το Δ.Σ. της Η.ΔΙ.Κ.Α. Α.Ε. ενέκρινε τις παρακάτω προσλήψεις μόνιμου προσωπικού που αναμένεται να γίνουν το προσεχές χρονικό διάστημα.
  • 23 ΠΕ Πληροφορικής/ Ηλεκτρολόγων -Μηχανικών Ειδικότητα: S/W – Η/ W – Μηχανικών Η/Υ    
  • 2 ΠΕ Διοικητικού – Οικονομικού       
  • 4 ΤΕ Πληροφορικής ειδικότητα S/W-H/W    
Η δαπάνη θα καλυφθεί από τον προϋπολογισμό του έτος 2014. Την άμεση υποβολή του αιτήματος στο εποπτεύον Υπουργείο ώστε να προωθηθεί στο Υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Αυτοκτόνησε 58χρονος καθηγητής στη Σάμο- Συγκλονίζει το γράμμα που άφησε


Ο 58χρονος Εμμανουήλ Μαρώλιας, συνταξιούχος καθηγητής από τη Σάμο έδωσε τέλος στη ζωή του την Παρασκευή πέφτοντας από το Κάστρο του Μολύβου.
Ο Εμμανουήλ Μαρώλιας που είχε εγκατασταθεί εδώ και δέκα χρόνια μαζί με τη σύντροφό του στη Συκαμιά. Στο νησί συνεργαζόταν με εφημερίδα της Μυτιλήνης, ενώ είχε αφοσιωθεί στη συγγραφή ποιημάτων. Την Παρασκευή όμως αποφάσισε να βάλει τέλος στη ζωή του βυθίζοντας στο πένθος τους δικούς του ανθρώπους.
Το Lesvosnews.net δημοσιεύσει το τελευταίο σημείωμα του Εμμανουήλ. Πρόκειται για ένα μήνυμα που ήθελε να κοινοποιήσει στους πολίτες καθώς «ολοκλήρωσε το βιολογικό του κύκλο».
Στο σημειώμα του αναφέρει:
«ΕΛΛΑΔΑ 20/9/2013
ΠΡΟΣ ΗΜΑΣ:
- ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΑΥΓΑΛΕΑ ΚΑΙ ΒΔΕΛΥΡΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΚΥΡΙΕΥΣΕΙ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΣΑΝ ΕΝΑΣ ΚΥΚΛΟΣ ΝΟΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΟΡΧΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΣΚΟΤΟΣ.
ΕΧΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ΟΤΙ ΕΝΑΣ ΚΟΚΚΟΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΩΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΕΝΑ ΟΙΚΟΔΟΜΗΜΑ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΝΕ ΠΛΗΡΕΙ ΝΗΦΑΛΙΟΤΗΤΙΑ-ΟΠΩΣ ΟΤΑΝ ΜΥΡΙΖΕΙΣ ΓΙΑΣΕΜΙ-ΑΠΕΦΑΣΙΣΑ ΜΗ ΔΥΝΑΜΕΝΟΣ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΥΦΙΣΤΑΜΑΙ ΤΟ ΕΙΔΕΧΘΕΣ ΑΛΓΟΣ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ, ΤΗΝ ΕΚΟΥΣΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΟΥ ΚΥΚΛΟΥ._
ΕΡΡΩΣΘΕ!»










aftodioikisi.gr

Φωτεινή Πιπιλή: «Η ΝΔ θα καταστραφεί αν επιστρέψουν σούργελα και ακροδεξιοί»


«Η ΝΔ θα καταστραφεί αν επιστρέψουν σούργελα και ακροδεξιοί». Αυτό δήλωσε  το πρωί της Δευτέρας η γαλάζια βουλευτής Φωτεινή Πιπιλή, επισημαίνοντας πως, παρά τις δημοσκοπήσεις που δείχνουν δεύτερη τη ΝΔ, η Συγγρού «πρέπει να παραμείνει αλώβητη». «Οποτεδήποτε η Νέα Δημοκρατία λαΐκισε ή πασόκισε ή εξώκειλε προς την πολύ δεξιά, καταστράφηκε. Φάνηκε και από τις χθεσινές δημοσκοπήσεις ότι η πορεία της κυρίαρχης ιδεολογικής παράταξης που είναι η ΝΔ στον κοινωνικό φιλελευθερισμό και την κεντροδεξιά πρέπει να παραμείνει αλώβητη από διάφορα σούργελα που προετοιμάζονται να επιστρέψουν. Δεν θα το επιτρέψουμε αυτό ορισμένοι!», είπε χαρακτηριστικά  στον Βήμα fm η Φωτεινή Πιπιλή.

aftodioikisi.gr

Κάθε μήνα η καταβολή εισφορών στον ΟΑΕΕ


Δημοσιεύτηκε στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως, (ΦΕΚ Β” 2491/18-09-2014), η απόφαση του υφυπουργού Εργασίας Αντώνη Μπέζα, για τη μηνιαία καταβολή εισφορών στον Οργανισμό Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (Ο.Α.Ε.Ε.).
Σύμφωνα με αυτή «οι εισφορές θα καταβάλλονται από τους υπόχρεους ασφαλισμένους του Ο.Α.Ε.Ε. κάθε μήνα, έως το τέλος του επόμενου μήνα εκείνου στον οποίο ανάγονται, διαφορετικά από την πρώτη ημέρα του μεθεπόμενου μήνα καθίστανται καθυστερούμενες και υπόκεινται σε επιβαρύνσεις, σύμφωνα με τις ισχύουσες κάθε φορά διατάξεις.
Οι μηνιαίες εισφορές, με κάθε απαραίτητο για την πληρωμή στοιχείο, αναρτώνται στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Ο.Α.Ε.Ε. Ο Οργανισμός μεριμνά για τη γνωστοποίηση της ανάρτησης, με κάθε πρόσφορο ηλεκτρονικό μέσο. Οι ασφαλισμένοι εγγράφονται υποχρεωτικά στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ιστότοπου του O.A.Ε.Ε. και πιστοποιούνται με τις ισχύουσες κάθε φορά νόμιμες προδιαγραφές και διαδικασίες, προκειμένου να ενημερώνονται για τις μηνιαίες υποχρεώσεις τους».
Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση, η μηνιαία καταβολή θεσπίστηκε για τη διευκόλυνση των ασφαλισμένων που αδυνατούν να ανταποκριθούν στη διμηνιαία καταβολή.

aftodioikisi.gr