Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Πώς ο αδερφός του πρωθυπουργού «ξήλωσε» παιδόφιλο καθηγητή


Όταν ο αδερφός του πρωθυπουργού, Αλέξανδρος Σαμαράς, «ξήλωνε» παιδόφιλο καθηγητή από τοKολέγιο Αθηνών, έδινε την «σκύταλη» στον υπουργό Παιδείας να κυνηγήσει όλους τους εκπαιδευτικούς που εμπλέκονται σε υποθέσεις παιδικής πορνογραφίας που βρήκαν τον τρόπο να τρυπώσουν στα σχολεία.
Γιατί την τελευταία πενταετία καθηγητές που έπεφταν στην παγίδα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για υποθέσεις παιδοφιλίας, έβρισκαν τον τρόπο να επιστρέφουν στις σχολικές και πανεπιστημιακές έδρες εκμεταλλευόμενοι κενά και «παραθυράκια» του νόμου.
Η ιστορία που ξετύλιξε ο κ. Αλέξανδρος Σαμαράς την περασμένη Άνοιξη, απο τη μία οδήγησε σε ντόμινο αποκαλύψεων και απο την άλλη αποτελεί μια από τις πλέον χαρακτηριστικές υποθέσεις διεστραμμένων καθηγητών που εξαντλούν αρρωστημένα ένστικτα και φαντασιώσεις σε ανήλικα παιδάκια. Γιατί μπορεί ο άνθρωπος που ηγείται της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ταξίαρχος Μανώλης Σφακιανάκης να γνωρίζει έναν προς έναν τους χίλιους και πλέον παιδόφιλους που στήνουν παγίδες στα σχολεία, όμως πολλοί από αυτούς εξακολουθούν να διδάσκουν, παρά το γεγονός ότι αποκαλύφθηκε η αποτρόπαια δράση τους και οι υποθέσεις πήγαν στη δικαιοσύνη.
Η έρευνα έδειξε ότι επτά δάσκαλοι και καθηγητές που κατηγορήθηκαν για διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας και παιδοφιλία, βρήκαν τον τρόπο να γυρίσουν. Ανάμεσά τους, ξεχωρίζει η περίπτωση δασκάλας στα Χανιά, λέκτορα του Πανεπιστημίου Πατρών, πατέρα και γιου στο Κιλκίς, καθηγητή στη Θεσσαλονίκη και παιδόφιλων εκπαιδευτικών στην Κατερίνη και το Βύρωνα.
Ο καθηγητής που κατήγγειλε ο αδερφός του πρωθυπουργού
Ήταν αρχές της περασμένης Άνοιξης. Στο κολέγιο Αθηνών, στο οποίο πρόεδρος είναι ο κ. Αλέξανδρος Σαμαράς, αρχίζει να κυκλοφορεί μια φήμη ότι ο 55χρονος καθηγητής μαθηματικών, προσπαθούσε μέσω facebook να αποπλανήσει μαθητές. Ο κ. Σαμαράς, μόλις αντελήφθη ότι ο μαθηματικός με την έντονη συνδικαλιστική δράση είχε ύποπτο ρόλο κινήθηκε αστραπιαία. Κατήγγειλε στην Αστυνομία την υπόθεση και οι “ράμπο” της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, έπιασαν δουλειά. Όπως αποκαλύφθηκε, ο μεσήλικας με τις ανώμαλες ορέξεις, είχε φτιάξει ένα προφίλ στο facebook και ψάρευε μέσα απο το διαδίκτυο παιδάκια για αποπλάνηση. Μάλιστα, μόλις κατάλαβε ότι οι κάποιοι από τους μαθητές του, τον είχαν πάρει χαμπάρι έσπευσε να εξαφανίσει τα ίχνη του διαγράφοντας τον λογαριασμό. Όμως αυτό δεν ήταν αρκετό για να εξαφανίσει τα στοιχεία που “κάρφωναν” την αρρωστημένη του δράση αφού, όπως είναι γνωστό, από το facebook δεν εξαφανίζεται ποτέ τίποτα καθως όλα τα αρχεία ανά πάσα στιγμή μπορούν να ανακτηθούν. Έτσι, μόλις η ΕΛ.ΆΣ έλαβε το υλικό στα χέρια της, σχηματίστηκε δικογραφία σε βαθμό κακουργήματος και ο φάκελος βρίσκεται στα γραφεία του 23ου ανακριτή.
Όμως ο 55χρονος δεν συνελήφθη και τον ίδιο καιρό μετά την απόλυση του απο το κολέγιο του Ψυχικού, έκανε αίτηση στο υπουργείο Παιδείας και προσελήφθη ως αξιολογητής των βιβλίων. Και όλα αυτά ενώ η υπόθεση του εκκρεμούσε στα δικαστήρια. Βέβαια, ο υπουργός Παιδείας, μόλις  ενημερώθηκε για την πρόσληψη του παιδόφιλου καθηγητή, ενήργησε άμεσα με αποτέλεσμα ο μεσήλικας μαθηματικός στα μέσα Σεπτεμβρίου να ξηλωθεί για δεύτερη φορά.
Η καθηγήτρια στα Χανιά και ο λέκτορας στην Πάτρα 
Εκτός από τα να “φαγωθεί” άμεσα ο σάτυρος μαθηματικός που προσελήφθη ως αξιολογητής, ο υπουργός Παιδείας ζήτησε από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ενημέρωση για μεγάλες υποθέσεις παιδόφιλων καθηγητών. Έτσι διαπιστώθηκε ότι στα Χανιά, πριν δύο χρόνια, είχε κατηγορηθεί δασκάλα για αποπλάνηση 13χρονου μαθητή. Όπως προέκυψε, είχε τεθεί αρχικά σε διαθεσιμότητα αλλά στη συνέχεια επέστρεψε και δίδασκε σε δημοτικό σχολείο. Και αυτή, πήρε το δρόμο της εξόδου από την εκπαίδευση.
Ένα χρόνο νωρίτερα, είχε συλληφθεί στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας ένας 34χρονος λέκτορας γιατί στον υπολογιστή του είχε κρυμμένα και κωδικοποιημένα 5000 ψηφιακά αρχεία με παιδιά. Μάλιστα, χρειάστηκε να γίνει ολόκληρη επιχείρηση γιατί όταν αρχικά έψαξαν τους υπολογιστές δεν βρήκαν τίποτα και έτσι χρειάστηκε να γίνει ψηφιακή ανάλυση για να βρεθούν τα κωδικοποιημένα αρχεία. Αν και τέθηκε σε αργία, ο λέκτορας επέστρεψε στο πανεπιστήμιο μέχρι που την Πέμπτη απολύθηκε οριστικά.
Την ίδια χρονιά, ένας καθηγητής στη Θεσσαλονίκη πατέρας μάλιστα δύο ανήλικων παιδιών κατέβαζε υλικό παιδικής πορνογραφίας το οποίο έκανε on line διακίνηση σε παιδόφιλους σε όλο τον κόσμο. Μετά το ξέσπασμα της υπόθεσης τέθηκε σε αργία μέχρι που διαπιστώθηκε οτι είχε επανέλθει πριν έξι μήνες και έκανε κανονικά μάθημα σε παιδιά.
Στην Κατερίνη, πριν ενάμισι χρόνο, ένας 58χρονος δάσκαλος έκανε ασελγείς πράξεις σε μαθήτριες. Φέτος προσπάθησε να επανέλθει σε δημοτικό μέσω μιας γυναίκας συναδέλφου του που κατέθεσε τα χαρτιά του. Ομως υπάλληλοι που γνώριζαν την περίπτωση του δασκάλου ενημέρωσαν τον υπουργό και πριν δέκα ημέρες απολύθηκε.
Σε σχολείο του Βύρωνα προσπάθησε να επανέλθει ένας εκπαιδευτικός που πριν πέντε χρόνια απασχόλησε το πανελλήνιο γιατί ασελγούσε σε παιδάκια σε κατασκήνωση. Επειδή το δικαστήριο δεν είχε γίνει ο εκπαιδευτικός θέλησε να εκμεταλλευτεί την κατάσταση και να επανέλθει χωρίς όμως επιτυχία.
Τέλος, στο Κιλκίς, ένας 55χρονος δάσκαλος μαζί με το γιο του πιάστηκαν πριν ένα χρόνο από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος να διακινούν σκληρό υλικό παιδικής πορνογραφίας. Ο εκπαιδευτικός είχε καταφέρει να επιστρέψει σε σχολείο εκμεταλλευόμενος και αυτός το γεγονός ότι δεν είχε ολοκληρωθεί δικαστικά η υπόθεση.
Πηγή: protothema.gr

aftodioikisi.gr

Διόδια με το… χιλιόμετρο- Ποιοι είναι οι έξι νέοι σταθμοί


Σήμερα λειτουργούν έξι σταθμοί διοδίων οι οποίοι θα αντικατασταθούν από το ηλεκτρονικό σύστημα που θα βρίσκεται σε κάθε κόμβο.
Αναλογικά διόδια θα εφαρμοστούν άμεσα στην Εγνατία Οδό, όπως δήλωσε το περασμένο Σάββατο ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.
Αυτό σημαίνει ότι τα τέλη που καταβάλλονται από τους οδηγούς στους σταθμούς διοδίων στης Εγνατίας θα είναι ανάλογα με την απόσταση που διανύουν στον εν λόγω αυτοκινητόδρομο.
Πρόκειται για ηλεκτρονικό σύστημα διοδίων με το οποίο οι χρήστες του αυτοκινητόδρομου δεν είναι αναγκασμένοι να κάνουν πυκνές στάσεις για πληρωμές διοδίων, ανά 50-60 χιλιόμετρα και κυρίως δεν θα υπάρχει αντίστοιχη χρέωση για μικρότερες ή μεγαλύτερες διαδρομές.
Με το ηλεκτρονικό αναλογικό σύστημα η χρέωση θα γίνεται όταν το όχημα εξέρχεται από τον αυτοκινητόδρομο, που σημαίνει ότι σε κάθε έξοδο της Εγνατίας θα υπάρχουν τέτοια συστήματα.
Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

aftodioikisi.gr

Καταργούνται οι μεταγραφές σε ΑΕΙ, ΤΕΙ για δημοσίους υπαλλήλους, αιρετούς ΟΤΑ


Στην κατάργηση της δυνατότητας μεταφοράς της θέσης φοίτησης για τους έμμισθους δημόσιους λειτουργούς και τους υπαλλήλους του Δημοσίου, των ΟΤΑ και των ΝΠΔΔ, για τους υπηρετούντες στις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας και τα αιρετά όργανα των ΟΤΑ,  σε αντίστοιχη σχολή ή τμήμα Πανεπιστημίου ή ΤΕΙ στην έδρα που υπηρετούν ή διαμένουν ή έχουν εκλεγεί ή σε πλησιέστερο σε αυτήν ΑΕΙ, προχωρά το υπουργείο με την τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή για τις μεταγραφές φοιτητών.
Η τροπολογία περιελήφθη  στο νομοσχέδιο «Οργάνωση της νομικής μορφής των θρησκευτικών κοινοτήτων και των ενώσεων τους στην Ελλάδα και άλλες διατάξεις αρμοδιότητας Γενικής Γραμματείας Θρησκευμάτων» και θα συζητηθεί την Τρίτη.


aftodioikisi.gr

Άρειος Πάγος: Προκαταρκτική εξέταση για τους πέντε «αντάρτες» δημάρχους


Στους διευθύνοντες τις εισαγγελίες Εφετών της χώρας διαβίβασε η εισαγγελέας του Άρειου Πάγου,Ευτέρπη Κουτζαμάνη, το φάκελο που της απέστειλε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης, με τους δήμους που αρνήθηκαν τον έλεγχο για τις μονιμοποιήσεις δημοτικών υπαλλήλων.
Η κα Κουτζαμάνη ζητά από τους διευθύνοντες να παραγγείλουν σε αντεισαγγελέα Εφετών να ενεργήσει προκαταρκτική εξέταση προς διακρίβωση τυχόν τελέσεως αξιοποίνων πράξεων, όπως της απείθειας.
Υπενθυμίζουμε πως στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης είχαν φτάσει πέντε εκθέσεις άρνησης ελέγχου για τους δημάρχους: Πάτρας Κώστα Πελετίδη, Χαλανδρίου Σίμο Ρούσο, Λάρισας Απόστολο Καλογιάννη, Νίκαιας Ρέντη Γιώργο Ιωακειμίδη και Ζωγράφου Τίνα Καφατσάκη.
Το έγγραφο της κα Κουτζαμάνη αναφέρει:
«Διαβιβάζουμε το αριθμ. πρωτ. 3752/24-9-2014 έγγραφο του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης με τα συνημμένα σ΄αυτό έγγραφα (πράξεις του ως άνω Υπουργού συγκρότησης κλιμακίων για τον επανέλεγχο της μετατροπής συμβάσεων και εντολές διενέργειας των ελέγχων, ενημερωτικές εκθέσεις των διενεργούντων τον επανέλεγχο Επιθεωρητών-Ελεγκτών ΔΔ και Βοηθών Επιθεωρητών Ελεγκτών ΔΔ, φωτοτυπικά αντίγραφα του Ν. 4250/26-3-2014 και της αριθμ. ΔΙΠΙΔΔ/ΑΣΕΠ/1/12705/5-6-2014 Κ.Υ.Α. Υπουργών Οικονομικών – Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ.λ.π.) και παρακαλούμε εν όψει του περιεχομένου αυτών, να παραγγείλετε, κατά περίπτωση, σύμφωνα με την κατά τόπον αρμοδιότητά σας, σε Αντεισαγγελέα Εφετών της υπηρεσίας που διευθύνετε, να ενεργήσει προκαταρκτική εξέταση προς διακρίβωση τυχόν τελέσεως αξιοποίνων πράξεων και ιδία αυτών της απείθειας (άρθρο 169 Π.Κ.) ή παραβάσεως καθήκοντος (αρθρο 259 Π.Κ.) ή άλλων που ενδεχομένως ήθελαν διακριβωθεί. Μετά την περάτωση αυτής παρακαλούμε να μας ενημερώσετε σχετικά».

aftodioikisi.gr

Βόμβα Τζιτζικώστα: Κυβέρνηση εθνικής ενότητας ακόμα και χωρίς τον Σαμαρά για να μην γίνουν εκλογές


Τον σχηματισμό μίας κυβέρνησης εθνικής ενότητας προτείνει ο περιφερειάρχης Κεντρικής ΜακεδονίαςΑπόστολος Τζιτζικώστας, προκειμένου να διεξαχθεί ομαλά η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας και να μη χρειαστεί να προσφύγει η χώρα σε εκλογές.
Ο περιφερειάρχης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση στο ραδιόφωνο του Alpha, για το εάν η κυβέρνηση ενότητας μπορεί να γίνει χωρίς τον Αντώνη Σαμαρά, υποστήριξε πως μπορεί να γίνει και αυτό.
«Το ζητούμενο είναι πώς θα μπορέσουμε να σταθούμε όρθιοι μέσα απ” αυτή την κρίση και να μην οδηγηθούμε σε μία πολιτική κρίση, η οποία δυστυχώς, πολύ φοβάμαι, ότι θα μετεξελιχθεί σε οικονομική κρίση. Έχει την ευθύνη το πολιτικό σύστημα και βρει τον τρόπο να βρεθούν αυτοί οι 180 βουλευτές, οι οποίο θα πρέπει να ψηφίσουν έναν Πρόεδρο της Δημοκρατίας κοινής αποδοχής. Και για να γίνει αυτό ενδεχομένως να χρειάζεται να σχηματιστεί μία κυβέρνηση εθνικής ενότητας μαζί με συμφωνημένη αλλαγή πολιτικής. Επικεφαλής θα είναι προφανώς ένα πρόσωπο κοινής αποδοχής. Πρέπει να γίνει ό,τι μπορεί να γίνει προκειμένου να αποφευχθούν οι εκλογές». είπε χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας.
Υπενθυμίζουμε πώς οι σχέσεις του Απόστολου Τζιτζικώστα και του Αντώνη Σαμαρά είναι ιδιαίτερα τεταμένες. Στη ΔΕΘ χαιρετήθηκαν… με το ζόρι, ενώ έντονη  δυσαρέσκεια προκάλεσε στη ΝΔ η απουσία του κ. Τζιτζικώστα, από τις εκδηλώσεις του προηγούμενου Σαββάτου για την επέτειο των 40 χρόνων του κόμματος.

aftodioikisi.gr

ΘΕΜΑ: ΑΜΕΣΗ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΜΕ ΕΙΔΙΚΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΧΙΟΥ


Κύριε Υπουργέ,
Το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Χίου, είναι από τις εναπομείναντες λιγοστές κοινωνικές δομές, με πολύ σημαντικό ρόλο για τα ΑμεΑ στο νησί μας, παρά τα προβλήματα και τις συνεχείς ελλείψεις που συμφωνούν με τη γενικότερη υποβάθμιση-ιδιωτικοποίηση της Ειδικής Αγωγής.
Είναι αδιανόητο για τα εκπαιδευτικά πράγματα και ειδικά στο χώρο της Ειδικής Αγωγής, ένα μήνα μετά την έναρξη του σχολικού έτους, η κυβέρνησή σας να ακολουθεί την πολιτική προσλήψεων με το σταγονόμετρο, εμπαίζοντας παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς. Η παιδεία και οι εκπαιδευτικοί καθημερινά απαξιώνονται από την αντιεπιστημονική και αντιπαιδαγωγική πολιτική σας, που στέλνει στον Καιάδα τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών.
Είκοσι μαθητές του Ειδικού σχολείου και νηπιαγωγείου Χίου στερούνται των επιστημονικών γνώσεων ψυχολόγου, κοινωνικού λειτουργού, εργοθεραπευτή, λογοθεραπευτή και φυσικοθεραπευτή. Στερούνται των υπηρεσιών βοηθητικού προσωπικού, που με την ανεκτίμητη προσφορά του κάνει το εκπαιδευτικό περιβάλλον ανθρώπινο.
Χρόνια τώρα προωθείτε την πολιτική τοποθέτησης εκπαιδευτικού προσωπικού αλλά και ειδικού επιστημονικού προσωπικού, με ελαστικές σχέσεις εργασίας (ωρομίσθιοι, αναπληρωτές, κοινωνική εργασία, ΕΣΠΑ κλπ) και ενώ γνωρίζετε ότι τα παιδιά που φοιτούν στο ειδικό σχολείο και νηπιαγωγείο χρειάζονται μόνιμα και σταθερά να περιβάλλονται και να αντιμετωπίζονται από σταθερό επιστημονικό προσωπικό, παιδαγωγούς, ειδικό βοηθητικό προσωπικό, γεγονός καθοριστικό για την πορεία των προβλημάτων τους.
Απαιτούμε άμεσα το διορισμό μόνιμου ειδικού εκπαιδευτικού και επιστημονικού προσωπικού με πλήρη δικαιώματα.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                                        Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


     ΑΜΠΑΖΗΣ ΓΙΩΡΓΗΣ                                                                                                               ΤΣΙΓΚΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΝ ΜΑΡΚΟ ΣΚΟΥΦΑΛΟ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ 175
Θέμα 1ο: Ψήφισμα Συμπαράστασης

Το ΔΣ του συλλόγου δασκάλων & νηπιαγωγών Χίου «Αδαμ. Κοραής» ομόφωνα συμπαραστέκεται στα μέλη του Μάρκο Σκούφαλο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Δ. Χίου,  Δημοτικό Σύμβουλο και μέλος του ΔΣ των Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου και Γιώργη Αμπαζή  Πρόεδρο του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ Δ. Χίου, Πρόεδρο του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Δ. Χίου,  που διώκονται από τον ιδιοκτήτη της ιστοσελίδας Chiospress και της ΚΟΙΝΣΕΠ ΑΚΜΗ, ποινικοποιώντας έτσι την πολιτική ζωή και διασύροντάς τους ως κοινούς εγκληματίες.
 Ύστερα από σειρά καταγγελιών, μηνύσεων ο συγκεκριμένος ιδιοκτήτης φθάνει στο σημείο να απαιτεί με αγωγή 70.000 ευρώ από τον καθένα από τους δυο συνδικαλιστές, με δίκη που εκκρεμεί στις 8 Οκτώβρη 2014, συμπεριλαμβανομένου και του αρχισυντάκτη της εφημερίδας «Πολίτης» κ. Κατσαράκη τον οποίο εγκαλεί για τους ίδιους λόγους.
 Οι δυο συνδικαλιστές δεν διώκονται για κοινά ποινικά αδικήματα, για προσωπικούς ή άλλους λόγους, αλλά για την πολιτική τους άποψη και στάση ενάντια στις λεγόμενες «Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις» (ΚΟΙΝΣΕΠ). Εξέφρασαν δημόσια τη γνώμη τους ως όφειλαν, καλώντας το Χιώτικο λαό να αγωνιστεί για τα δικαιώματά του ενάντια στην δράση και τη λειτουργία των ΚΟΙΝΣΕΠ. Παράλληλα διεκδίκησαν το δικαίωμα των εργαζομένων να εργάζονται με σταθερές εργασιακές σχέσεις, που απειλούνται από τις ΚΟΙΝΣΕΠ, ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις κοινωνικών δομών που προωθούνται και μέσω των ΚΟΙΝΣΕΠ.
Οι απόπειρες τρομοκράτησης κάθε αγωνιστή, κάθε ανθρώπου ή φορέα που αντιτίθεται στις αντιλαϊκές πολιτικές απ’ οπουδήποτε και αν προέρχονται, πρέπει να πέσουν στο κενό, να συναντήσουν την καθολική αντίσταση όλων των συνδικαλιστικών φορέων, των απλών λαϊκών ανθρώπων, γιατί ανοίγει την όρεξη και στα γενικότερα σχέδια που προωθούνται για την ποινικοποίηση των αγώνων, του δικαιώματος στην απεργία, της παραπέρα ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής.
Η τρομοκρατία δεν θα περάσει. Καλούμε τα μέλη μας σε συμπαράσταση στις 8 Οκτώβρη στα δικαστήρια Χίου.

Το ΔΣ του
Συλλόγου δασκάλων & νηπιαγωγών Χίου «Αδαμ. Κοραής»

Θέμα 2ο: Καταδίκη του χαρατσιού στη λαϊκή κατοικία (ΕΝΦΙΑ)

Το Δ.Σ. του συλλόγου ομόφωνα καταδικάζει το χαράτσι.

Ο ΕΝΦΙΑ (ενιαίος φόρος ιδιοκτησίας ακινήτων)  ενσωματώνει τους φόρους που είναι: αφενός το τάχα «έκτακτο» χαράτσι που επιβλήθηκε για πρώτη φορά το 2011 (ως ΕΕΤΗΔΕ) και πληρωνόταν μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ και αφετέρου ο ΦΑΠ, ο φόρος της μεγάλης ακίνητης περιουσίας, που επιβαλλόταν σε περιουσίες αντικειμενικής αξίας μεγαλύτερης των 200.000 ευρώ. Παραμένουν σε ισχύ (π.χ. το ΤΑΠ, το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας, το οποίο πληρώνεται μέσω ΔΕΗ από όλα τα νοικοκυριά, ανεξάρτητα από το αν είναι ιδιοκτήτες ή ενοικιαστές).    
Tα εργατικά - λαϊκά νοικοκυριά, με ακίνητα αντικειμενικής αξίας μικρότερης των 200.000 ευρώ ως το 2011 δεν πλήρωναν ούτε το «έκτακτο» χαράτσι, ούτε και τον ΦΑΠ, τώρα με τον ΕΝΦΙΑ θα πληρώσουν:
Για τα σπίτια τους, τα οικόπεδα, τα μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα αφού δεν υπάρχει κανένα αφορολόγητο όριο για την ακίνητη περιουσία, ούτε με βάση την αξία της, ούτε με βάση τα τετραγωνικά της. Επιπλέον, ο νέος φόρος και οι διάφοροι συντελεστές του αντιμετωπίζουν ενιαία τα κτίσματα, ανεξάρτητα από τη χρήση τους. Π.χ. 20 λαϊκές οικογένειες που κατοικούν σε μια πολυκατοικία 2.000 τ.μ. καλούνται να πληρώσουν αντίστοιχο φόρο με ένα γειτονικό σούπερ μάρκετ ή ξενοδοχείο 2.000 τ.μ., που τζιράρει εκατομμύρια ευρώ ετησίως. Για τα χωράφια τους με τον ίδιο συντελεστή ανεξάρτητα σε ποιο μέρος του νησιού βρίσκονται (λόφοι, ρεματιές ή παραθαλάσσια, καλλιεργήσιμα ή μη).   
Ο ΕΝΦΙΑ (πέρα από την εισπρακτική του συμβολή στοχεύει με τη μονιμοποίηση και διεύρυνση του χαρατσιού στη στέγη και στην περιουσία, να οδηγήσει σε συνδυασμό και με τη σταδιακή άρση των περιορισμών στους πλειστηριασμούς των σπιτιών για χρέη προς τις τράπεζες, αφού σφίγγει ακόμα περισσότερο η θηλιά γύρω από το λαιμό του εργάτη – αυτοαπασχολούμενου – αγρότη, που αδυνατούν να πληρώσουν στις τράπεζες τις δόσεις των στεγαστικών δανείων και τα οποία από 1/1/2015 θα έρθουν αντιμέτωπα με την εφαρμογή του περιβόητου «Κώδικα Δεοντολογίας» της Τράπεζας της Ελλάδας, ο οποίος ανοίγει το δρόμο για μαζικά ξεσπιτώματα λαϊκών οικογενειών.  
Ο «Κώδικας Δεοντολογίας» προβλέπει για τα «κόκκινα» στεγαστικά δάνεια (τα οποία στο πρώτο 3μηνο του 2014 «σκαρφάλωσαν» στα 25 δισ. Ευρώ) και όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γκ. Χαρδούβελης, θα γίνετε η μεταβίβαση της ιδιοκτησίας του ακινήτου στην τράπεζα και η διαμονή του δανειολήπτη σε αυτό έναντι ενοικίου, «για ορισμένη ελάχιστη χρονική περίοδο, συνήθως 5 έτη».
    Η στόχευση της αστικής τάξης στηριγμένη στις κατευθύνσεις της Ε.Ε. είναι να ενισχύσει τους όρους και τις προϋποθέσεις για συγκέντρωση της λαϊκής στέγης και περιουσίας σε ολοένα και λιγότερα χέρια.
Αποκαλυπτικά είναι τα συγκριτικά στοιχεία για τις σχέσεις ιδιοκτησίας πάνω στις κατοικίες σε επίπεδο ΕΕ:

-- Σε ιδιόκτητη κατοικία χωρίς οικονομικά βάρη κατοικεί το 60,7% των νοικοκυριών στην Ελλάδα, έναντι του 38,4% των νοικοκυριών στην Ευρωζώνη. Στις πιο ανεπτυγμένες καπιταλιστικές οικονομίες το ποσοστό αυτό είναι ακόμα πιο χαμηλό (25,2% στη Γερμανία, 28,4% στη Βρετανία, μόλις 8,6% στη Σουηδία).

-- Σε ιδιόκτητη κατοικία με οικονομικά βάρη (δάνεια, υποθήκες κτλ.) κατοικεί το 15,2% των νοικοκυριών στην Ελλάδα, έναντι του (σχεδόν διπλάσιου) 28,5% των νοικοκυριών στην Ευρωζώνη.

-- Σε ενοικιασμένη κατοικία μένει το 18,2% των νοικοκυριών στην Ελλάδα, έναντι του 22,3% των νοικοκυριών στην Ευρωζώνη. Σε χώρες όπως η Γερμανία ή η Σουηδία το ποσοστό των νοικοκυριών που μένουν στο νοίκι είναι σημαντικά υψηλότερο (38,6% και 29,7% αντίστοιχα).
Ενώ επιβάλλεται ο ΕΝΦΙΑ που «γονατίζει» το λαό, εξασφαλίζονται πλήθος προκλητικών ελαφρύνσεων για το μεγάλο κεφάλαιο. Μεταξύ άλλων στο νόμο του ΕΝΦΙΑ:

-- Προβλέπονται τρανταχτές μειώσεις για τις βιομηχανίες και τα μεγάλα ξενοδοχεία. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά κατά τη διάρκεια της ψήφισης του νόμου για τον ΕΝΦΙΑ (Δεκέμβρης 2013) ο τότε υπουργός Οικονομικών, Γ. Στουρνάρας, οι ελαφρύνσεις αφορούν «μεγάλες βιομηχανίες και μεγάλα ξενοδοχεία, που είναι έντασης χώρου (!) και θα ήταν άδικο να πληρώσουν όλο το φόρο»...

-- Τρανταχτές ελαφρύνσεις ισχύουν και για τις μεγάλες συγκεντρωμένες εκτάσεις γεωργικής γης, για τις οποίες η μείωση του αρχικά προσδιοριζόμενου φόρου φτάνει στο 60% για εκτάσεις πάνω από 500 στρέμματα.

-- Φοροαπαλλαγές προβλέπονται για τις «εξωχώριες» (οφσόρ) εταιρείες, που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.

Καλούμε τους συναδέλφους σε αγωνιστική αντίσταση και καταδίκη του χαρατσιού απαιτώντας:

Tην κατάργηση όλων των χαρατσιών στη λαϊκή κατοικία
Την πλήρη φοροαπαλλαγή στη λαϊκή στέγη πρώτης ή δεύτερης κατοικίας
Καμία φορολογία στη αγροτική γη
Να καταργηθούν οι φοροαπαλλαγές στη μεγάλη ακίνητη περιουσία

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                           Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


     ΑΜΠΑΖΗΣ ΓΙΩΡΓΗΣ                                                 ΤΣΙΓΚΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ

ΘΑΛΑΣΣΑ ΝΕΚΡΩΝ Η ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ - ΠΑΝΩ ΑΠΟ 3.000 ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΠΝΙΓΕΙ ΨΑΧΝΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΛΠΙΔΑ

Ένας αριθμός μεταναστών δίχως ιστορικό προηγούμενο, πάνω από 3.000, έχουν χάσει τη ζωή τους στη Μεσόγειο από τον Ιανουάριο μέχρι σήμερα, δηλαδή οι υπερδιπλάσιοι από τον αριθμό που καταγράφηκε τη χρονιά που είχε σημειωθεί το προηγούμενο ιστορικό ρεκόρ —το 2011, τη χρονιά της Αραβικής Άνοιξης—, κατήγγειλε σήμερα ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ).
Εδώ και είκοσι χρόνια ο διάπλους της Μεσογείου είναι ο πιο πολύνεκρος για τους παράτυπους μετανάστες. Από τις αρχές του τρέχοντος έτους, ο ΔΟΜ έχει καταγράψει 4.077 θανάτους παράτυπων μεταναστών σε διεθνές επίπεδο, και τα τρία τέταρτα εξ αυτών —οι 3.072— έχουν σημειωθεί στη Μεσόγειο.
Σε ό,τι αφορά τη Μεσόγειο «το 2014 είναι η πιο φονική χρονιά», μακράν του προηγούμενου βαρύτερου απολογισμού, το 2011, όταν είχαν καταγραφεί περίπου 1.500 θάνατοι μέσα στους εννέα πρώτους μήνες του έτους.
Στην πλειονότητά τους οι μετανάστες οι οποίοι έχασαν τη ζωή επί θύραις της Ευρώπης —από πνιγμό, από ασφυξία, από πείνα ή από το κρύο— προέρχονταν από την Αφρική και τη Μέση Ανατολή, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία τα οποία δημοσίευσε ο ΔΟΜ, ένας διεθνής οργανισμός ο οποίος εδρεύει στη Γενεύη, είναι ανεξάρτητος από τον ΟΗΕ και αριθμεί 156 κράτη μέλη.
«Πριν από ένα χρόνο, ο κόσμος είχε δει με φρίκη πώς 360 μετανάστες είχαν χάσει τη ζωή τους προσπαθώντας να φθάσουν κολυμπώντας στις ακτές της ιταλικής νήσου Λαμπεντούζα. Δυστυχώς η φρίκη αυτή δεν μοιάζει να έχει τέλος: έως και 500 μετανάστες έχασαν τη ζωή τους στα ανοικτά της Μάλτας μερικές εβδομάδες πριν από τη δημοσίευση αυτής της έκθεσης», ανέφερε ο γενικός διευθυντής του ΔΟΜ, ο Ουίλιαμ Λέισι Σουίνγκ.
Συνολικά τουλάχιστον 40.000 μετανάστες έχουν χάσει τη ζωή τους παγκοσμίως από το 2000 προσπαθώντας να φθάσουν στην Ευρώπη, στις ΗΠΑ, στην Αυστραλία και αλλού, σε αναζήτηση καλύτερης ζωής. Ωστόσο οι αληθινοί αριθμοί θεωρείται ότι είναι πολύ πιο υψηλοί, διότι οι θάνατοι σε απομονωμένες περιοχές δεν καταγράφονται, σύμφωνα με τον ΔΟΜ.
«Εδώ κι έναν χρόνο η αύξηση του αριθμού των θανάτων οφείλεται πάνω απ' όλα στην αύξηση των θανάτων στη Μεσόγειο», εξήγησε ο οργανισμός, ο οποίος σημείωσε ότι δεν αντιλαμβάνεται πλήρως τους λόγους στους οποίους οφείλεται η τάση αυτή.
Αυτό «αντανακλά πιθανόν τη θεαματική αύξηση του αριθμού των μεταναστών που προσπαθούν να φθάσουν στην Ευρώπη. Πάνω από 112.000 παράτυποι μετανάστες εντοπίστηκαν από τις ιταλικές αρχές μέσα στους πρώτους οκτώ μήνες του 2014, υπερτριπλάσιοι από όσους είχαν εντοπιστεί το σύνολο του 2013», σημείωσε ο ΔΟΜ.
Πολλοί από τους μετανάστες αυτούς προσπαθούν να γλιτώσουν από ένοπλες συρράξεις, διωγμούς ή τη φτώχεια, εξήγησε.
Οι περισσότεροι από όσους έχουν φθάσει φέτος στην Ιταλία είναι υπήκοοι της Συρίας —η χώρα τους σπαράσσεται από εμφύλιο πόλεμο τα τελευταία τριάμισι χρόνια— και της Ερυθραίας, οι πολίτες της οποίας προσπαθούν να γλιτώσουν από τη βάρβαρη καταστολή της κυβέρνησης, την ισόβια στράτευσή τους ή την καταναγκαστική εργασία χωρίς χρονικό περιορισμό.
Η επιδείνωση της κατάστασης στη Λιβύη, όπου ένας μεγάλος αριθμός μεταναστών περιμένουν επί εβδομάδες ή ακόμη και μήνες για να αποπειραθούν να περάσουν τη Μεσόγειο, ωθεί επίσης έναν μεγάλο αριθμό ανθρώπων να συμφωνούν να κάνουν την απόπειρα διέλευσης με επικίνδυνα πλοία, σύμφωνα με τον ΔΟΜ.
Από το έτος 2000 ως σήμερα υπολογίζεται ότι πάνω από 22.000 μετανάστες έχουν χάσει τη ζωή τους στη Μεσόγειο. Από το 1996 εξάλλου τουλάχιστον 1.790 μετανάστες έχουν χάσει τη ζωή τους προσπαθώντας να περάσουν την έρημο Σαχάρα.
Σε άλλες περιοχές του κόσμου, πάνω από 6.000 μετανάστες έχουν χάσει τη ζωή τους προσπαθώντας να περάσουν τα σύνορα του Μεξικού με τις ΗΠΑ. Ενώ περίπου 1.500 μετανάστες έχουν χάσει τη ζωή τους προσπαθώντας να φθάσουν στο έδαφος της Αυστραλίας από το 2000


newsbomb.gr

ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ ΠΟΥ ΑΘΛΗΤΕΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ, ΕΛΛΕΙΨΕΙ ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΗΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ.....



 
ΕΡΩΤΗΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΑΚΤΟΠΛΟΙΚΗΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΝΗΣΙΩΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

«ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ ΠΟΥ ΑΘΛΗΤΕΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ, ΕΛΛΕΙΨΕΙ ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΗΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΝΑΚΡΙΒΟΥ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ, ΕΦΤΑΣΑΝ ΣΤΗ ΚΩ ΜΕΣΩ… ΤΟΥΡΚΙΑΣ!!!»

Την αναγκαστική, αλλά απαράδεκτη λύση αθλητικών αποστολών από τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, που συμμετείχαν στους 27ους Αιγαιοπελαγίτικους Αγώνες στην Κω, να φτάσουν στο νησί του Ιπποκράτη μέσω… Τουρκίας (!), καταγγέλλει με Ερώτηση που καταθέτει στη Βουλή, ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, υπό την κοινοβουλευτική εποπτεία του οποίου βρίσκεται και η Εκλογική Περιφέρεια των νησιών του Βορείου Αιγαίου.

Και όλα αυτά, εξαιτίας της διάλυσης του ακτοπλοϊκού ιστού στο Αιγαίο, αποτέλεσμα της ολιγωρίας - και στη ναυτιλιακή πολιτική - της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ

Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης
:

ΤΕΡΕΝΣ - ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΙΚ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ 
ΕΡΩΤΗΣΗ 


ΠΡΟΣ:
ΥΠΟΥΡΓΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟΥ ΜΙΛΤΙΑΔΗ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗ

ΘΕΜΑ: ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΜΕΣΩ ΤΟΥΡΚΙΑΣ, ΑΠΟ ΕΛΛΕΙΨΗ ΑΚΤΟΠΛΟΙΚΗΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ

κ. Υπουργέ,
Χωρίς ιδιαίτερους προλόγους, σας παραθέτω το αποκαλυπτικό δημοσίευμα, έτσι όπως αναρτήθηκε στην έγκριτη χιώτικη ιστοσελίδα «kounoupi.gr» από 25/09/14 και το οποίο καταδεικνύει, για ακόμη μια φορά, την εγκληματική ολιγωρία της συγκυβέρνησης στο μείζον θέμα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης  μεταξύ των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου.
Μετά την ανάγνωση του δημοσιεύματος, ένα είναι σίγουρο κύριοι Υπουργέ:
Μπορούμε να είμαστε σίγουρα υπερήφανοι για την διεξαγωγή των «27ωνΑιγαιοπελαγίτικων Αγώνων Στίβου» στο νησί του Ιπποκράτη, όμως θα πρέπει να ντρέπεστε, που μια σειρά αθλητών - ειδικά από το Βόρειο Αιγαίο - αναγκάστηκε να φτάσει στην Κω μέσω… Τουρκίας (!!!), αφού το ταξίδι μέσω Πειραιά κοστίζει σε χρήμα και χρόνο και με μη καθορισμένα δρομολόγια.
Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης:
«Στέλνει τους αθλητές στην Κω μέσω Τουρκίας η έλλειψη ακτοπλοϊκής σύνδεσης των νησιών.
Η έλλειψη ακτοπλοϊκής σύνδεσης μεταξύ των νησιών του ανατολικού Αιγαίου, αναγκάζει αρκετά αθλητικά σωματεία που θα συμμετάσχουν στους 27ους  Αιγαιοπελαγίτικους Αγώνες στίβου να ταξιδέψουν για Κω, μέσω Τουρκίας!
Το κόστος του ταξιδιού είναι μικρότερο, ακόμα και αν δεν καλύπτονται σε αυτή την περίπτωση εισιτήρια από την Ομοσπονδία Στίβου, μα κυρίως είναι μικρότερη η ταλαιπωρία για την αποστολή. «Το κόστος για έναν αθλητή μας σε τετράκλινη καμπίνα από Χίο- Πειραιά – Κω με επιστροφή φθάνει τα 290 ΕΥΡΩ.
Την ίδια ώρα η τιμή που έχουμε από γραφείο από Χίο μέσω Τσεσμέ και Αλικαρνασσό για Κω είναι μόλις 61 ΕΥΡΩ», μας είπε η Μαρκέλλα Αγιασμάτη αρχηγός της αποστολής του Νομαρχιακού Αθλητικού Σωματείου Ατόμων με Αναπηρία «ΙΩΝΕΣ».
Ειδικά όμως για τους Ίωνες βασικό στοιχείο είναι και η μικρότερη ταλαιπωρία των αθλητών που συμμετέχουν στους αιγαιοπελαγίτικους. Με τα πρωινά καραβάκια θα φύγει η αποστολή από το νησί της μαστίχας την Παρασκευή και περί τις 6 το απόγευμα θα βρίσκεται στο νησί του Ιπποκράτη.
Αντίθετα αν έφευγε ακτοπλοϊκώς από Χίο για Πειραιά θα έπρεπε να ταξιδέψει το βράδυ της πέμπτης και να βρίσκονταν στην Κω, μετά από 11.30 ώρες ταξίδι από τον Πειραιά ξημερώματα Σαββάτου.
Το πρόβλημα που για μια ακόμη φορά έρχεται στην επικαιρότητα είναι η έλλειψη συγκοινωνιακής σύνδεσης μεταξύ των νησιών και αυτό πρέπει να το δουν τόσο στο υπουργείο όσο και στις νέες περιφερειακές αρχές. Γιατί στη συγκεκριμένη περίπτωση στους συγκεκριμένους αγώνες θα μπορέσουν να πάνε οι αθλητές όπου οι γονείς τους μπορούν να καλύψουν τα αεροπορικά εισιτήρια.
Ημερομηνία: 
09/25/2014»

Κατόπιν αυτών ερωτάσθε κ. Υπουργέ:

      1)      Είναι δυνατόν, κύριε Υπουργέ, να αναγκάζονται τα αθλητικά σωματεία/οι αθλητές κι οι οικογένειες τους είτε να ταξιδέψουν μέσω Πειραιά για Κω ή να περάσουν στις μικρασιατικές ακτές και οδικώς να φτάσουν μέχρι την Αλικαρνασσό (Μποντρούμ) και μετά να περάσουν στην Κω (!), την στιγμή που, αν γίνονταν ταδρομολόγια από Καβάλα- Λήμνο- Λέσβο- Χίο- Σάμο- Κάλυμνο-Κω μέχρι και Ρόδο το ταξίδι θα ήταν ευκολότερο και φθηνότερο (κόστος για έναν αθλητή σε τετράκλινη καμπίνα από Χίο- Πειραιά – Κω με επιστροφή φθάνει τα 290 ευρώ, ενώ η τιμή που υπάρχει από γραφείο από Χίο μέσω Τσεσμέ και Αλικαρνασσό για Κω μόλις 61 ευρώ) και χωρίς την ανάγκη να περάσουν στα απέναντι παράλια;;;!!!
      
      2)      Με ποιο τρόπο κ. Υπουργέ Ναυτιλίας και Αιγαίου θα δώσετε ΑΜΕΣΗ λύση σε αυτή την άθλια και λίαν παράλογη κατάσταση που υπάρχει, λόγω της έλλειψης ακτοπλοϊκής σύνδεσης μεταξύ των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου;

Ο ερωτών Βουλευτής
Τέρενς - Νικόλαος Κουίκ

BETO AΠΟ ΡΩΣΙΑ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΣΤΟ ΝΑΤΟ - Σ. ΛΑΒΡΟΦ ΠΡΟΣ ΗΠΑ : " ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΕΤΕ "

Για πρώτη φορά η Ρωσία θέτει βέτο στην επέκταση του ΝΑΤΟ στις βαλκανικές χώρες και ειδικότερα στα Σκόπια που αφορά άμεσα την Ελλάδα που πολεμά μόνη της την ένταξή τους στην Βορειοατλαντική Συμμαχία κάτι που το "πλήρωσε" η κυβέρνηση Κ.Καραμανλη όταν απέτρεψε την ΝΑΤΟποίηση του κρατικού μορφώματος στη Σύνοδο του Βουκουρεστίου. 
 
Η Ρωσία κατέστησε σαφές ότι δεν "επιρέπεται" επιπλέον επέκταση του ΝΑΤΟ σε βαλκανικές και ανατολικοευρωπαϊκές χώρες αλλιώς...θα υπάρξουν αντίστοιχες επεκτάσεις της Ρωσίας και των συμμάχων της σε άλλες περιοχές, όπως η Υπερδνειστερία στην Μολδαβία, Οσετία και Αμπχαζία στην Γεωργία, και συνέχεια σε ρωσικές περιοχές που τώρα ανηκουν δοικητικά στην Ουκρανία, όπως το Χάρκοβο, την Χερσώνα και την Οδησσό.
 
Ενδεχόμενη επέκταση του ΝΑΤΟ προς τη Βοσνία, την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας και το Μαυροβούνιο θα θεωρούνταν «πρόκληση», δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών σε συνέντευξή του.
 
Η Μόσχα αντιτίθεται σε οποιαδήποτε επέκταση του ΝΑΤΟ προς πρώην κομμουνιστικές περιοχές της ανατολικής και της νοτιοανατολικής Ευρώπης. Το Μαυροβούνιο, η ΠΓΔΜ και η Βοσνία επιδιώκουν να ενταχθούν στη δυτική στρατιωτική συμμαχία, ακολουθώντας τα ίχνη της Αλβανίας και την Κροατίας, που έγιναν μέλη της το 2009.
 
Ερωτηθείς σχετικά με την ένταξη των τριών χωρών στο ΝΑΤΟ, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε προς τη βοσνιακή εφημερίδα «Ντνέβνι Αβάζ»: «Αναφορικά με την επέκταση του ΝΑΤΟ, την θεωρώ σφάλμα, ακόμη και πρόκληση».
 
«Είναι, κατά κάποιον τρόπο, μια ανεύθυνη πολιτική που υπονομεύει την αποφασιστικότητα να οικοδομηθεί ένα σύστημα ίσης και κοινής ασφάλειας στην Ευρώπη, ίσης για τον καθένα ανεξάρτητα από το αν μια χώρα είναι μέλος αυτού ή του άλλου συνασπισμού».
 
Ο Λαβρόφ επιβεβαίωσε πως ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν θα επισκεφθεί στα μέσα Οκτωβρίου τη Σερβία με την ευκαιρία της 70ής επετείου της απελευθέρωσης, από τους γιουγκοσλάβους Παρτιζάνους και τον σοβιετικό στρατό, του Βελιγραδίου από τη ναζιστική κατοχή.
 
Από τις χώρες που έχουν προκύψει από την πρώην Γιουγκοσλαβία, μόνον η Σερβία, ο στενότερος σύμμαχος της Ρωσίας στην περιοχή, δεν επιδιώκει την ένταξη στο ΝΑΤΟ. Είναι ξεκάθαρο πως η Ρωσία είναι αποφασισμένη να βάλει τέλος στην αμερικανική επέκταση, και αντίστοιχα πραγματοποιεί κινήσεις περικύκλωσης των ΗΠΑ μέσω των χωρών της Λατινικής Αμερικής.
 
Στην Λ.Αμέρικα πλην της αμερικανοκρατούμενης Κολομβίας οι λαοί των χωρών δεν θέλουν να βλέπουν τις ΗΠΑ ούτε...ζωγραφιστές, και γι΄αυτό έχουν αναπτύξει στενές σχέσεις με την Ρωσία και την Κίνα οι οποίες από κοινού επιθυμούν την δίεισδυση στην περιοχή ως αντιστάθμισμα της στρατηγικής περικύκλωσης που επιχειρούν οι ΗΠΑ και των δύο υπερδυνάμεων.
 
Η Ρωσία για πρώτη φορά δεν "επιτρέπει" ρητά την επέκταση στα Βαλκάνια του ΝΑΤΟ κάτι που αφορά άμεσα την Ελλάδα στην περίπτωση των Σκοπίων και χρειάζεται μια ελληνική κυβέρνηση που να το εκμεταλευθεί προς το εθνικό συμφέρον.
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Συνεχίζονται και αύριο οι ισχυροί βόρειοι άνεμοι


Bering Sea Weather
Σύμφωνα με την ΕΜΥ, για αύριο Τρίτη, θα συνεχιστούν οι βόρειοι άνεμοι στο αιγαίο 6 με 7 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο
Αναλυτικότερα:
Μακεδονία, Θράκη
Kαιρός: γενικά αίθριος.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και πρόσκαιρα στα ανατολικά βορειοανατολικοί με την ιδία ένταση.
Θερμοκρασία: από 10 έως 26 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.
Νησιά ιονίου, ήπειρος, δυτική στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Kαιρός: γενικά αίθριος.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς μέχρι 5 μποφόρ στο ιόνιο.
Θερμοκρασία: από 10 έως 26 βαθμούς κελσίου. Στην ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλία, ανατολική στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Kαιρός: γενικά αίθριος. Λίγες νεφώσεις στα ανατολικά τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά και νότια βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: από 12 έως 26 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Κυκλάδες, Κρήτη
Kαιρός: λίγες νεφώσεις, τοπικά αυξημένες στην Κρήτη με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών τις πρωινές ώρες στα βόρεια.
Άνεμοι: βόρειοι 5 με 7 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: από 18 έως 23 βαθμούς κελσίου.
Νησιά ανατολικού αιγαίου, Δωδεκάνησα
Kαιρός: γενικά αίθριος.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 17 έως 26 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η μεγίστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Αττική
Kαιρός: γενικά αίθριος.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά 6 με 7 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: από 15 έως 26 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλονίκη
Kαιρός: γενικά αίθριος.
Άνεμοι: μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 12 έως 25 βαθμούς κελσίου.

e-nautilia.gr