Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

ΕΝΦΙΑ: Νέες καταγγελίες από πολίτες που πλήρωσαν τον φόρο

ΕΝΦΙΑ: Νέες καταγγελίες από πολίτες που πλήρωσαν τον φόρο
Ταλαιπωρία και προβλήματα δίχως τέλος με τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων
Συνεχίζονται οι καταγγελίες από πολίτες που πλήρωσαν την πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ, ωστόσο το σύστημα ακόμα δεν έχει ενημερωθεί από τις τράπεζες.
Ο γολγοθάς φαίνεται πως συνεχίζεται για αρκετούς φορολογούμενους, οι οποίοι αν και πλήρωσαν εντός προθεσμίας την πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ, αυτή έχει καταστεί ληξιπρόθεσμη και έχει επιβαρυνθεί με προσαυξήσεις αφού έχει μεταφερθεί στο gsis, το σύστημα της ΓΓΠΣ στις ληξιπρόθεσμες οφειλές, χωρίς να φαίνεται ότι έχει εξοφληθεί.
Το υπουργείο Οικονομικών έχει επισημάνει ότι οι φορολογούμενοι που πλήρωσαν τον ΕΝΦΙΑ δεν θα πρέπει να ανησυχούν για αυτό το θέμα καθώς έχει να κάνει με τεχνικούς λόγους και στην ουσία οφείλεται στο χρόνο που χρειάζεται προκειμένου να ενημερωθεί το Taxisnet από το τραπεζικό σύστημα για τις πληρωμές που έχουν πραγματοποιηθεί.
Όπως αναφέρει το υπουργείο, χρειάζονται δύο ή τρεις ημέρες μετά την πληρωμή για να εμφανιστεί το ποσό στο Taxis ενώ διαγράφονται και όλες οι προσαυξήσεις.
Παρά τις διαβεβαιώσεις πάντως, η ταλαιπωρία συνεχίζεται για τους πολίτες.
Υπενθυμίζεται ότι όσοι δεν πλήρωσαν τον φόρο, με βάση την νομοθεσία, από την, 1η Οκτωβρίου, και μετά η οφειλή έχει καταστεί ληξιπρόθεσμη , η οποία προσαυξάνεται κατά 0,73% στο ύψος της δόσης για κάθε μήνα καθυστέρησης.
Αυτό θα ισχύσει και για τις επόμενες δόσεις του ΕΝΦΙΑ, ενώ θα επιβληθεί πρόστιμο 10% επί του φόρου που δεν καταβλήθηκε σε περίπτωση που η εξόφλησή του καθυστερήσει για χρονικό διάστημα δύο μηνών από την ημερομηνία που θα έπρεπε κανονικά να είχε πληρωθεί, ή 20% εάν η καθυστέρηση πληρωμής φθάσει τους 12 μήνες, ή 30% εάν η καθυστέρηση φθάσει τα 2 έτη.
Σύμφωνα με τα σενάρια που προωθεί το οικονομικό επιτελείο και η κυβέρνηση το εκκαθαριστικό που θα λάβουν οι δικαιούχοι στα τέλη του μήνα θα αποσαφηνίσει την επόμενη δόση που θα πρέπει να πληρώσουν. Από το ποσό θα έχει αφαιρεθεί η πρώτη δόση και η έκπτωση με αποτέλεσμα να είναι μειωμένο σημαντικά.
Όλες οι αλλαγές θα γίνουν αυτόματα, καθώς το υπουργείο και η ΓΓΔΕ θα συνυπολογίσουν τις φορολογικές δηλώσεις και το Ε9 των δικαιούχων. Οι εκπτώσεις ωστόσο δεν θα γίνουν αυτόματα για όσους δικαιούχους έχουν λάθη στο Ε9 και θα κληθούν να υποβάλλουν τροποποιητικές δηλώσεις, οι οποίες όμως δεν θα μπορούν να γίνουν πριν το τέλος του Νοεμβρίου που θα ανοίξει το σύστημα.


Read more: http://www.newsbomb.gr/chrhma/story/504681/enfia-nees-kataggelies-apo-polites-poy-plirosan-ton-foro#ixzz3FcuKG64F

Ξεκινούν οι αιτήσεις για τις μετεγγραφές φοιτητών

Ξεκινούν οι αιτήσεις για τις μετεγγραφές φοιτητών
Ξεκινά από σήμερα Πέμπτη (9/10), η υποβολή αιτήσεων για τις μετεγγραφές των πρωτοετών φοιτητών σε ΑΕΙ ή ΤΕΙ - Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου
Η κατάθεση των αιτήσεων γίνεται μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμα τους υπουργείου Παιδείας, με τους φοιτητές να πρέπει να ακολουθήσουν το σύνδεσμο: http://solon.it.minedu.gov.gr.
Ποιοι έχουν δικαίωμα
Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν οι επιτυχόντες που έχουν εισαχθεί στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, κατόπιν συμμετοχής τους στις εξετάσεις πανελλαδικού επιπέδου Γενικού (ΓΕΛ) ή Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑΛ) Ομάδας Α΄ και Ομάδας Β', Μαΐου-Ιουνίου του σχολικού έτους 2013-2014.
Η διαδικασία της ηλεκτρονικής υποβολής
Για την ηλεκτρονική υποβολή αίτησης, ο υποψήφιος, που επιθυμεί τη μεταφορά της θέσης εισαγωγής του, προσέρχεται σε οποιαδήποτε Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, επιδεικνύοντας το δελτίο αστυνομικής του ταυτότητας ή το διαβατήριο του (φυσική ταυτοποίηση), προκειμένου να δημιουργήσει τον προσωπικό του κωδικό ασφαλείας.
Με τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας και τον οκταψήφιο κωδικό πανελληνίων εξετάσεων, ο υποψήφιος υποβάλλει την ηλεκτρονική αίτησή του, μέσω της ιστοσελίδας του Υ.ΠΑΙ.Θ.: http://solon.it.minedu.gov.gr
Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων λήγει την Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014.
Οι ενδιαφερόμενοι έχουν δικαίωμα υποβολής μίας και μόνο ηλεκτρονικής αίτησης. Όσοι από τους ενδιαφερόμενους επιλέξουν να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση, βάσει του άρθρου 53 του ν. 4264/2014, οφείλουν να επιλέξουν μία και μόνο υποκατηγορία από τις αναφερόμενες στην εν λόγω διάταξη (π.χ. πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, με αδελφό ή αδελφή ενεργό φοιτητή, κλπ).


Read more: http://www.newsbomb.gr/koinwnia/story/504657/xekinoyn-oi-aitiseis-gia-tis-meteggrafes-foititon#ixzz3FcsCZCS9

ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΑΛΛΑΞΕ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΦΠΑ - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ

Με την αλλαγή όσοι επιχειρηματίες έχουν τζίρο εως 500.000 ευρώ δηλώνουν στο υπουργείο Οικονομικών, μέσω μίας εφαρμογής στοTaxisnet, ότι θέλουν να μπουν στη νέα ρύθμιση και πλέον θα καταβάλλουν τον ΦΠΑ όταν πληρώνονται από τους πελάτες και όχι όταν κόβουν τιμολόγιο.
Για να μπει ένας επιχειρηματίας στο νέο σύστημα ΦΠΑ αρκεί η υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης μέσω ειδικής εφαρμογής στο TaxisNet, η οποία ενεργοποιήθηκε πριν από λίγη ώρα από τη Γενική Γραματεία Δημοσίων Εσόδων.
Όπως αναφέρει η Ναυτεμπορική η χρήση της εφαρμογής είναι απλή, αφού ο ενδιαφερόμενος βλέπει τα στοιχεία της εταιρείας του, όπως επωνυμία, ΑΦΜ, ημερομηνία έναρξης εργασιών, ετήσιο κύκλο προηγούμενης διαχειριστικής περιόδου και κύκλο εργασιών της τρέχουσας διαδοχικής περιόδου μέχρι την ημερομηνία ένταξης, και απλώς πατάει την ένδειξη «υποβολή» σε περίπτωση που θέλει να ενταχθεί στο νέο καθεστώς,.
Το νέο σύστημα είναι προαιρετικό και η μόνη ουσιαστική προϋπόθεση είναι το ύψος του τζίρου να μην ξεπερνάει τα 500.000 ευρώ.

newsit.gr

Καιρός: Βροχές και πτώση της θερμοκρασίας

Καιρός: Βροχές και πτώση της θερμοκρασίας
Βροχερό αναμένεται το σκηνικό του καιρού σε όλη τη χώρα, με ισχυρούς ανέμους να πνέουν βόρειοι εντάσεως μέχρι 7 μποφόρ
Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και μονό τις πρωινές ώρες τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών βροχών στα ανατολικά και βόρεια. Οι άνεμοι θαθ πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 24 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια και ανατολικά 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Τοπικές νεφώσεις θα κξάνουν την εμφάνισή τους στη Θεσσαλονίκη με πιθανότητα ασθενών βροχών. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 22 βαθμούς κελσίου.
Αναλυτική Πρόγνωση της ΕΜΥ για την υπόλοιπη χώρα
Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: στη Θράκη γενικά αίθριος. Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στη δυτική και κεντρική Μακεδονία με πιθανότητα ασθενών βροχών.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 23 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 26 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: στην ανατολική Πελοπόννησο γενικά αίθριος. Στις υπόλοιπες περιοχές τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών βροχών.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και τοπικά στα ανατολικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 24 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στην Κρήτη οπού θα σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στις Κυκλάδες τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 24 βαθμούς κελσίου.
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: στα νησιά ανατολικού Αιγαίου γενικά αίθριος. Στα Δωδεκάνησα τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στα βόρεια 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 26 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.


Read more: http://www.newsbomb.gr/koinwnia/story/504656/kairos-vrohes-kai-ptosi-tis-thermokrasias#ixzz3Fcna4kEE

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ - 6.000 ΘΕΣΕΙΣ ΣΕ ΥΓΕΙΑ , ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ , ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΚΑΙ ΔΗΜΟΥΣ

Οι προσλήψεις αφορούν σε άτομα που έχουν πτυχίο από ΑΕΙ ή ΤΕΙ και θα γίνουν μέχρι το τέλος του χρόνου. Οι θέσεις που ανοίγουν σε διάφορα υπουργεία, τους δήμους, αλλά και πολλές υπηρεσίες τουΔημοσίου
Οι διαγωνισμοί θα προκηρυχθούν μέχρι τα τέλη του έτους και αφορούν σε 6.080 θέσεις στον στενό και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα.
Μπορούν να λάβουν μέρος σε αυτούς πτυχιούχοι ΑΕΙ και ΤΕΙ, ενώ οι 1.223θέσεις αφορούν την τοποθέτηση σε κενές θέσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των υπουργείων επιτυχόντων παλαιότερων διαγωνισμών του ΑΣΕΠ.
Λόγω του μνημονίου υπάρχει περιορισμός προσλήψεων και έτσι μέσα στο 2014 δεν μπορούν να γίνουν περισσότερες από 14.047 προσλήψεις. Ήδη έχουν ξεκινήσει και “τρέχουν” διαγωνισμοί για την πρόσληψη 7.890 ατόμων.
Οι θέσεις που ανοίγουν με τους νέους διαγωνισμούς αφορούν:
2.000 άτομα στην Υγεία- γιατροί και νοσηλευτές
1.500 άτομα σε φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα
770 άτομα που έχουν ήδη επιτύχει σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ τα προηγούμενα χρόνια
600 άτομα στο υπουργείο Δικαιοσύνης ως σωφρονιστικοί υπάλληλοι
500 ειδικοί φρουροί
450 άτομα στην τοπική αυτοδιοίκηση
260 άτομα στο Λιμενικό.
Οι διαγωνισμοί αφορούν τόσο σε κάλυψη θέσεων μόνιμου προσωπικού, όσο και θέσεις με συμβάσεις ορισμένου χρόνου

Έμπολα: Συναγερμός στην Ευρώπη - Σε επιφυλακή και η Ελλάδα

Έμπολα: Συναγερμός στην Ευρώπη - Σε επιφυλακή και η Ελλάδα
Σε ετοιμότητα βρίσκονται οι υγειονομικές υπηρεσίες της χώρας μας για τον ιό Έμπολα αν και οι ειδικοί λένε ότι ο κίνδυνος εξάπλωσης του ιού στην Ελλάδα είναι μικρός. Σε καραντίνα, με την οικογένειά της η νοσοκόμα στη Μαδρίτη που βρέθηκε θετική
Την ίδια ώρα στην Τουρκία, εσπευσμένα σε νοσοκομείο της Κωνσταντινούπολης μπήκε ένας Τούρκος πολίτης που εργάζεται στη Νιγηρία, καθώς παρουσίασε συμπτώματα παρόμοια με αυτά του ιού Έμπολα, ενώ στην Αμερική απεβίωσε ο πρώτος ασθενής από τον ιό.
Έκτακτη σύσκεψη την Παρασκευή
Την Παρασκευή (10 Οκτωβρίου) στις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί έκτακτη σύσκεψη για το θέμα στο υπουργείο Υγείας όπου αναμένεται να τεθούν επί τάπητος τα μέτρα ετοιμότητας για την αποφυγή κινδύνου εξάπλωσης του Έμπολα στην Ελλάδα. Σε καθημερινή βάση πραγματοποιούνται έλεγχοι στα σύνορα και ενημερώνεται το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.
Όπως υποστηρίζουν οι ειδικοί, μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποιο ύποπτο κρούσμα στη πατρίδα μας, ωστόσο οι φορείς του υπουργείου Υγείας βρίσκονται σε ετοιμότητα.
Η γενική γραμματέας δημόσιας Υγείας, Χριστίνα Παπανικολάου, θα συγκαλέσει την Παρασκευή έκτακτη σύσκεψη με τη συμμετοχή φορέων της δημόσιας υγείας (ΕΚΕΠΥ,ΕΚΑΒ και ΚΕΕΛΠΝΟ) προκειμένου να συνεκτιμηθεί η κατάσταση και τα στοιχεία που αφορούν συνολικά την Ευρώπη αλλά και να δοθούν κάποιες κατευθυντήριες γραμμές προς τους αρμοδίους από τους καθηγητές επιδημιολογίας.
Συγχρόνως, στο υπουργείο Υγείας θα αναμένουν τις νέες ανακοινώσεις από τον παγκόσμιο οργανισμό υγείας και αναλόγως θα πράξουν.
Αυτόνομη μονάδα στο Αμαλία Φλέμινγκ
Όπως αναφέρουν πληροφορίες στο νοσοκομείο Αμαλία Φλέμινγκ στα Μελίσσια έχει διαμορφωθεί ειδική μονάδα αντιμετώπισης περιστατικών του ιού σε απομονωμένο χώρο, με ειδικό ιατροτεχνικό εξοπλισμό.
Ο Έμπολα στην Ισπανία
Συνολικά, στον νοσοκομείο της Ισπανίας όπου η νοσοκόμα προσβλήθηκε με τον ιό παρακολουθούνται άλλοι πέντε άνθρωποι: ο σύζυγός της, τρεις συνάδελφοί της, αλλά και ένας Ισπανός που είχε ταξιδέψει στη Νιγηρία. Οι δύο από τους συναδέλφους της παραμένουν στην απομόνωση γιατί παρουσίασαν πυρετό, παρά το γεγονός ότι δεν έχει επιβεβαιωθεί ότι πάσχουν όντως από Έμπολα.
Ένας από τους θεράποντες γιατρούς της Ρομέρο ανέφερε πάντως ότι ενδέχεται να μολύνθηκε από γάντι που ακούμπησε το πρόσωπό της.
Η άτυχη νοσοκόμα ήρθε δύο φορές σε επαφή με τον ιεραπόστολο Μανουέλ Γκαρθία Βιέχο, ο οποίος πέθανε στις 25 Σεπτεμβρίου, τρεις ημέρες μετά τον επαναπατρισμό του από τη Σιέρα Λεόνε.
«Η Ρομέρο, το πρώτο πρόσωπο που μολύνεται από τον ιό εκτός της Αφρικής, νομίζει ότι η μόλυνση πρέπει να έγινε κατά την πρώτη επαφή μαζί του, από ένα γάντι», επιβεβαίωσε ο Χέρμαν Ραμίρες στους δημοσιογράφους, διαβεβαιώνοντας ότι η ίδια τού έδωσε την άδεια να δημοσιοποιήσει την πληροφορία.
Ο γιατρός υπογράμμισε ότι επανεξέτασε με τη βοήθεια της ασθενούς όλη τη σειρά των ενεργειών της από τη στιγμή που μπήκε, μέχρι και την έξοδό της από το δωμάτιο του ιεραποστόλου. «Είναι πιθανόν να μην επρόκειτο για λάθος, αλλά για ατύχημα. Είναι λογικό να μην το θυμόταν στην αρχή, λόγω της κατάστασης της υγείας της», πρόσθεσε.
Συνδικαλιστές και εργαζόμενοι πάντως, εκφράζουν φόβους ότι θα υπάρξουν και άλλα κρούσματα, καταγγέλλοντας μια μεγάλη σειρά παραλείψεων στον τρόπο χειρισμού των ασθενών, αλλά και στα μέτρα για τη δική τους ασφάλεια. Σύμφωνα με το συνδικάτο CSI-F, η εκπαίδευση του νοσηλευτικού προσωπικού είναι πολύ περιορισμένη, ακόμα και ανύπαρκτη.
Ξεπέρασαν τους 3.875 οι νεκροί
Η χειρότερη επιδημία του ιού Έμπολα στην Ιστορία έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 3.879 ανθρώπους επί συνόλου 8.033 κρουσμάτων, σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο απολογισμό του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), ο οποίος καλύπτει έως και την 5η Οκτωβρίου. Ο διεθνής οργανισμός τονίζει ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να καταδεικνύουν πως η επιδημία τίθεται υπό έλεγχο.
Η κατάσταση στη Λιβερία συνεχίζει να επιδεινώνεται: ο επίσημος απολογισμός κάνει λόγο για 2.210 νεκρούς μέχρι τώρα και 200 ή περισσότερα πιθανά νέα κρούσματα μόνο στη Μονρόβια καθεμιά από τις τελευταίες τρεις εβδομάδες αλλά και την επανεμφάνιση του ιού σε μια περιοχή που είχε κηρυχθεί ελεύθερη από αυτόν έπειτα από δύο εβδομάδες.
Παράλληλα ο ΠΟΥ επισήμανε ότι η καταγραφόμενη μείωση του αριθμού των νέων κρουσμάτων στη Λιβερία είναι απίθανο να αντανακλά την πραγματικότητα και εκτιμά πως πιθανόν οφείλεται στο ότι το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό δεν επαρκεί για να καταγράφει ακριβή δεδομένα.
Ο ΠΟΥ κρίνει ότι το μέγεθος του προβλήματος αποκρύπτεται διότι δεν καταγράφονται σωστά τα νέα κρούσματα.
Στη Σιέρα Λεόνε, στην πρωτεύουσα Φριτάουν και τρία προάστιά της ανέφεραν ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων μέσα στις τελευταίες επτά ως οκτώ εβδομάδες. Στη χώρα αυτή έχουν καταγραφεί πλέον 879 θάνατοι από τον Έμπολα.
Στα νέα στοιχεία περιλαμβάνονται οκτώ θάνατοι σε 20 κρούσματα στη Νιγηρία, ένα κρούσμα στη Σενεγάλη και ένα στις ΗΠΑ.
Η Λιβερία και η Σιέρα Λεόνε, οι δύο από τις τρεις χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο από την επιδημία, διαθέτουν μόλις το 21% και 26% αντίστοιχα των διαθέσιμων κλινών σε νοσοκομεία που χρειάζονται (2.930 και 1.148), ενώ έχει γίνει ήδη σύσταση στις γειτονικές χώρες να προετοιμαστούν για μια πιθανή εξάπλωση του ιού πέραν των συνόρων τους, ανέφερε ακόμη ο ΠΟΥ.
Νεκρός στις ΗΠΑ - Το πρώτο θύμα του Έμπολα
Στο μεταξύ συναγερμός έχει σημάνει σε παγκόσμιο επίπεδο αφού απεβίωσε χθες στην Αμερική ο πρώτος ασθενής από τον ιό του Έμπολα.
Ο Τόμας Έρικ Ντάνκαν, ο Λιβεριανός που είχε προσβληθεί από τον ιό Έμπολα και νοσηλευόταν στο Ντάλας, στην πολιτεία Τέξας των ΗΠΑ, απεβίωσε, όπως ανακοίνωσε το νοσοκομείο όπου είχε εισαχθεί.
«Με βαθιά θλίψη και απογοήτευση σας ενημερώνω για τον θάνατο του Τόμας Έρικ Ντάνκαν στις 07:51 (χθες, 16:51 ώρα Ελλάδας», ανέφερε μια εκπρόσωπος της νοσοκομείου, η Ουέντελ Ουάτσον.
Ο Ντάνκαν ασθένησε αφού επέστρεψε στο Τέξας την 20ή Σεπτεμβρίου από τη Λιβερία της δυτικής Αφρικής, όπου είχε πάει να επισκεφτεί μέλη της οικογένειάς του.
Ο θάνατος του ασθενούς εντείνει τις ανησυχίες για τα σενάρια ότι ο θανατηφόρος ιός θα μπορούσε να εξαπλωθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες.


Read more: http://www.newsbomb.gr/diethnh/story/504655/empola-synagermos-stin-eyropi---se-epifylaki-kai-i-ellada#ixzz3Fck5syWw

Δεξαμενόπλοιο του oμίλου Τσάκου διέσωσε 167 ναυαγούς


mv_arion_tanker_
Επιχείρηση διάσωσης 167 μεταναστών έφερε σε πέρας το ελληνικών συμφερόντων δεξαμενόπλοιο MT ARION που ανήκει στον Όμιλο Τσάκου.
Ήταν 22:30 το βράδυ της 2ας Οκτωβρίου όταν το χωρητικότητας 39.378 τόνων πλοίο, το οποίο κατευθυνόταν – κενό φορτίου – στην Αγκούστα της Ιταλίας, ενημερώθηκε από τις αρχές της Ρώμης ότι έπρεπε να κάνει μια παράκαμψη από τη ρότα του και να κατευθυνθεί 90 ναυτικά μίλια βόρεια της Λιβύης για να περισυλλέξει μετανάστες που επέβαιναν σε πλοίο το οποίο κινδύνευε να βυθιστεί.
Ο πλοίαρχος του δεξαμενόπλοιου άλλαξε πορεία και κατευθύνθηκε στη θαλάσσια περιοχή που του είχε υποδειχθεί από τους Ιταλούς. Εκεί το 22μελές πλήρωμα του ελληνικών συμφερόντων δεξαμενόπλοιου περισυνέλεξε σώους τους μετανάστες και τους προσέφερε κάθε δυνατή υπηρεσία, όπως ιατρική περίθαλψη, φαγητό και νερό.
Δύο ημέρες αργότερα, το απόγευμα της 4ης Οκτωβρίου, το δεξαμενόπλοιο κατέπλευσε στην Αγκούστα όπου αποβιβάστηκαν με ασφάλεια και οι 167 διασωθέντες.

e-nautilia.gr

ΜΑΛΛΙΑ ΚΟΥΒΑΡΙΑ ΕΓΙΝΑΝ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ - " ΤΑ ΚΟΥΣΕ " Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΣΤΗΝ Κ.Ο. - " ΟΛΟΙ ΕΙΣΤΕ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΟΥ " ...

- Οργισμένη τοποθέτηση εναντίον του Ευάγγελου Βενιζέλου από τον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη
- Την παραίτηση του γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη ζήτησε ο Μιχάλης Κασσής
- Αγρια κόντρα Χριστοφιλοπούλου - Μωραϊτη
- Είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα, ανέφεραν κύκλοι της Χαριλάου Τρικούπη
Επίθεση για την τακτική που ακολουθείται δέχθηκε η ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ από στελέχη όπως ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης και ο Θάνος Μωραϊτης, με τον Ευάγγελος Βενιζέλο να φτάνει στο σημείο να κάνει λόγο για συνωμοσίες και να τους κατηγορεί ότι όλοι βάλλουν εναντίον του.
Όλα έγιναν μετά την ομιλία του Ευάγγελου Βενιζέλου και όταν έκλεισαν οι πόρτες για τους δημοσιογράφους.
Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, για ακόμα μια φορά άσκησε κριτική στον Ευάγγελο Βενιζέλο και είπε ότι το κόμμα υπολειτουργεί, ότι δεν έχει σχέδιο και ότι έχει απομακρυνθεί από την κοινωνία. 
Τότε ήταν που ο κ. Βενιζέλος πήρε τον λόγο και μίλησε "συνωμοσίες". «Όλοι βάλλετε εναντίον μου», είπε. Προς υπεράσπιση του κ. Βενιζέλου έσπευσε η αναπληρώτρια υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Έφη Χριστοφιλοπούλου.
Είπε ότι αυτή δεν είναι εικόνα κόμματος αφού υπάρχουν κάποιοι οι οποίοι μονίμως διαφωνούν.
Το πινγκ - πόνγκ δεν σταμάτησε εκεί γιατί τον λόγο πήρε ο Θάνος Μωραΐτης.
Είπε ότι δεν μπορεί να βρίσκεται σε ένα κόμμα που να κυριαρχεί μόνο μία άποψη και να μην γίνονται ανεκτές οι διαφορετικές γνώμες.
«Κάποιοι θέλουν το ΠΑΣΟΚ να παραμείνει ένα μικρό κόμμα, για να υπάρχει μόνο μία άποψη. Συνωμοσίες κάνουν οι καλικάντζαροι και η πέμπτη φάλαγγα», είπε.
Ο Μιχάλης Κασσής με το γνωστό ύφος του, είπε ότι το κόμμα έχει διαλυθεί και μάλιστα ζήτησε την παραίτηση του γραμματέα Νίκου Ανδρουλάκη.
Όπως είπε, δεν μπορεί να ανταποκριθεί στα καθηκοντά του, αφού ως ευρωβουλευτής είναι τις περισσότερες ημέρες της εβδομάδας στις Βρυξέλλες. Μάλιστα κάλεσε τον κ. Βενιζέλο να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν.
Παρόλα αυτά...
«Όλα απαντήθηκαν και είναι όλοι συσπειρωμένοι σαν μια γροθιά», ανέφεραν πηγές της Χαριλάου Τρικούπη μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ- και στο ίδιο πλαίσιο, μεταφέροντας το κλίμα για το αποτέλεσμα της συνεδρίασης, έλεγαν ότι «όλοι δίνουμε αυτήν τη στιγμή τη μάχη για την τριήμερη συζήτηση».
Όσον αφορά στα διαδικαστικά ζητήματα σχετικά με τη συζήτηση στη Βουλή, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος θα μιλήσει την Παρασκευή, ενώ εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ θα ξεκινήσει ο γραμματέας της ΚΟ Παναγιώτης Ρήγας. Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος είναι ο Γιάννης Κουτσούκος.
Για το θέμα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, οι ίδιες πηγές παρέπεμπαν στην ομιλία του κ. Βενιζέλου στην ΚΟ, υπενθύμιζαν ότι το ΠΑΣΟΚ ποτέ δεν έχει πει ότι είναι δεδομένες οι 180 ψήφοι, αλλά όμως μπορεί και πρέπει να συγκεντρωθούν. Υπογράμμιζαν επίσης ότι υπάρχουν βουλευτές από τις τάξεις των ανεξάρτητων και από τα μικρότερα κόμματα της αντιπολίτευσης που θα διαμορφώσουν την ψήφο τους ως προς την προεδρική εκλογή σε σχέση με την πορεία της διαπραγμάτευσης που θα οδηγήσει στη συμφωνία για την έξοδο από την κρίση, το μνημόνιο και την τρόικα, στο διάστημα έως και την έναρξη της διαδικασίας για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.
Σε ερώτηση για το εάν απαιτείται συναίνεση ή και υπογραφή του ΣΥΡΙΖΑ ως προς τη συμφωνία εξόδου από την κρίση, το μνημόνιο και την τρόικα, οι ίδιες πηγές έθεταν ρητορικά το ερώτημα «αν κάνουμε μια συμφωνία για το χρέος, θα λέει ο καθένας ότι θα την ακυρώσει;». Επιπλέον απαντούσαν ότι δεν τίθεται θέμα να ζητηθεί από τους ξένους υπογραφή του ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι αν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνεχίσει στην ίδια τακτική, δημιουργεί συνθήκες στην αγορά που καθιστούν πολύ δύσκολη τη διαπραγμάτευση.


newsit.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΘΕΤΙΚΕΣ ΕΝΡΓΕΙΕΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ



Οι κλιμακούμενες επιθετικές ενέργειες της τουρκικής κυβέρνησης απέναντι στην Κύπρο και ιδιαίτερα η έναρξη σεισμικών ερευνών για γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ και η έκδοση οδηγίας προς ναυτιλομένους ότι η Τουρκία «δεσμεύει» σχετικές περιοχές μέχρι τα τέλη Δεκέμβρη, αποτελούν πρόκληση κατά του κυπριακού λαού, κινούνται στη λογική της διαιώνισης των αποτελεσμάτων της τουρκικής εισβολής και κατοχής σε μεγάλο μέρος του νησιού. 
Η θέση που αντιμετωπίζει τις ΗΠΑ και την Ε.Ε ως εγγυητές για τα «κυριαρχικά δικαιώματα» της Κύπρου και την επίλυση του κυπριακού προβλήματος, δεν έχει υπόσταση  και διαψεύδεται συνεχώς στην πράξη.
   Το κυπριακό πρόβλημα είναι διεθνές πρόβλημα, εισβολής και κατοχής. Έχει τη σφραγίδα των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και των γενικότερων ιμπεριαλιστικών σχεδίων στην περιοχή.
 Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους να καταδικάσουν την τουρκική προκλητικότητα, να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στον κυπριακό λαό, να απαιτήσουν λύση για μια Κύπρο ενιαία, ανεξάρτητη, με μια και μοναδική κυριαρχία, ιθαγένεια και διεθνή προσωπικότητα, χωρίς ξένες βάσεις και στρατεύματα, χωρίς ξένους εγγυητές και προστάτες.



ΑΘΗΝΑ 8/10/2014                                           ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΜΕ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ Β. ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΤΡΑΤΗ ΚΟΡΑΚΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 9/10/2014


7:15 – Συνάντηση με τους εργαζόμενους στη ΔΕΥΑΧ
8:30 - Συνάντηση με τους εργαζόμενους στο Κέντρο Πρόληψης Ναρκωτικών
10:00 - Συνάντηση με τους εργαζόμενους στο ΚΕΦΙΑΠ
11:00 - Συνάντηση με τους εργαζόμενους στην Παιδιατρική Χίου και τον ΣΕΣΝΟΧ
12:00 - Συνέντευξη στα τοπικά ΜΜΕ
14:00 - Συνάντηση με το λιμενάρχη Χίου για το μεταναστευτικό
14:30 - Συνάντηση με το Σωματείο λιμενικών Υπαλλήλων

Η Τ.Ε. ΧΙΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΑ ΣΥΛΛΠΗΤΗΡΙΑ ΤΗΣ

 Η ΤΕ Χίου του ΚΚΕ εκφράζει τα βαθιά συλλυπητήρια της για την απώλεια της συντρόφισσας Κωστούλας Σεφέρη στους συντρόφους της ΤΟ Ικαρίας-Φούρνων αλλά και στην οικογένειά της, το σύζυγό της  Παντελή και την αδερφή της Ευανθία, στους συγγενείς και τους φίλους της. Πιστεύοντας ότι αυτά που δίδαξε με τη στάση ζωής και την προσφορά της μπορούν να γίνουν οδηγός για κάθε Κομματικό και Κνίτικο μέλος στην πάλη του λαού μας για τη σοσιαλιστική προοπτική. Στην μνήμη της προσφέρουμε 70 ευρώ μέσω της ΤΕ Χίου στο Κόμμα μας.

Το Ελεγκτικό Συμβούλιο να προστατεύσει τα συμφέροντα του Δημοσίου στο Ελληνικό




Μείζονος σημασίας παραμένει για τους Οικολόγους Πράσινους η ακύρωση πώλησης του Ελληνικού στη Lamda  Development και η αποτροπή τσιμεντοποίησης της περιοχής.
Στο πλαίσιο αυτό, οι Οικολόγοι Πράσινοι συμμετέχουμε στην  συγκέντρωση διαμαρτυρίας, που διοργανώνει η Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο στο Ελληνικό, την Παρασκευή 10 Οκτωβρίου, στις 10:00, έξω από το Ελεγκτικό Συνέδριο, (Τσόχα και Βουρνάζου 4),  για να απορριφθεί η ένταση της Lamda Development, ενάντια στην απόφαση του Ζ΄ κλιμακίου, που ακυρώνει τη σύμβαση πώλησης του Ελληνικού.
Σήμερα, ο συντονιστής της Εκτελεστικής Γραμματείας των Οικολόγων Πράσινων, Γιάννης Τσιρώνης παρέστη στη συνέντευξη Τύπου που διοργάνωσε στο ΤΕΕ, η Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού, με θέμα τις εξελίξεις μετά την απόφαση του Ζ' Κλιμάκιου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που έκρινε ότι η σύμβαση παραχώρησης στη Lamda Development παραβιάζει βασικές αρχές διαφάνειας.
Σε παρέμβασή του κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο Γ. Τσιρώνης σημείωσε ότι κάθε ένα τετραγωνικό παραπάνω που χτίζεται δεν έχει πλέον μόνο περιβαλλοντικές συνέπειες, αλλά και σοβαρές επιπτώσεις στις τοπικές οικονομίες καθώς η περιοχή υποβαθμίζεται και υποβαθμίζεται η αξία της. Ως εκ τούτου, τόνισε, η δόμηση του Ελληνικού δε θα συνεισφέρει στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, αντιθέτως θα πλήξει σημαντικά τους τοπικούς επαγγελματίες.
Επίσης, έκανε λόγο για δύο επίπεδα «απιστίας του ΤΑΙΠΕΔ»: αφενός δεν περιγράφονται σε κανένα χωροταξικό σχέδιο τα στρατηγικά οφέλη της «επένδυσης»,  αφετέρου οι αξίες στις οποίες πωλείται το Ελληνικό είναι έξω από κάθε λογική.
 

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Ε.Γ.ΤΗΣ ΟΝΝΕΔ ΜΕ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ κ.ΓΙΑΝΝΗ ΑΝΔΡΙΑΝΟ



Πραγματοποιήθηκε, σήμερα, συνάντηση των μελών του Εκτελεστικού Γραφείου της ΟΝΝΕΔ με τον Υφυπουργό Πολιτισμού & Αθλητισμού κ. Γιάννη Ανδριανό.

Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από διάφορα ζητήματα σχετικά με τον αθλητισμό, όπως ο εκσυγχρονισμός των αθλητικών εγκαταστάσεων και η συντήρησή τους, οι δράσεις της Πολιτείας ώστε να παρακινηθούν οι νέοι να ασχοληθούν με τον αθλητισμό αλλά και η ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης σχετικά με το ντόπινγκ. 

Στο πλαίσιο της συνάντησης, τα μέλη του Εκτελεστικού Γραφείου παρουσίασαν τις προτάσεις για την καταπολέμηση της βίας στα γήπεδα, με αφορμή το περιστατικό βίας που κόστισε τη ζωή του φιλάθλου του Εθνικού Πειραιώς, Κώστα Κατσούλη. Ορισμένες από τις προτάσεις μας, όπως η εφαρμογή του μέτρου του ηλεκτρονικού εισιτηρίου και η εγκατάσταση κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης στα γήπεδα βρίσκονται ήδη στις προτεραιότητες του Υπουργείου.

Οι προτάσεις μας για την καταπολέμηση της βίας στα γήπεδα είναι:


2.      Θέσπιση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου με πλήρες ονοματεπώνυμο του κατόχου. Αγορά του εισιτηρίου με επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας ή με πληρωμή του μέσω διαδικτύου, με τα πλήρη στοιχεία του.

3.      Προειδοποίηση σε περίπτωση εκτρόπων και στην περίπτωση πρόκλησης επεισοδίων είτε εκκένωση του γηπέδου είτε οριστική διακοπή του αγώνα με επιβαρυντικό φύλλο αγώνα κατά της ομάδας οι οπαδοί της οποίας  δημιούργησαν τα έκτροπα.

4.      Αναδιάρθρωση της λειτουργίας συνδέσμων φιλάθλων με κεντρική εποπτεία από τις ομάδες, οι οποίες θα ευθύνονται και ποινικά για πρόκληση επεισοδίων από τους οπαδούς.

5.      Αποκλεισμός για την ομάδα από τυχόν έξοδο σε ευρωπαϊκές διασυλλογικές οργανώσεις τη δεύτερη φορά πρόκλησης επεισοδίων σε αγώνα πρωταθλήματος ή κυπέλλου. Αφαίρεση 3 βαθμών από το ήδη τρέχον πρωτάθλημα.

6.      Έλεγχος στις εισόδους των γηπέδων με μηχανήματα ανίχνευσης μετάλλων, τύπου αεροδρομίου, για την ανίχνευση μεταλλικών αντικειμένων προς ρίψη.

7.      Στέρηση εισόδου σε οπαδούς και παράγοντες αν διαπράξουν ποινικό αδίκημα εντός γηπέδου και στον εξωτερικό περιβάλλοντα χώρο. Πλήρης απαγόρευση αν η ποινική πράξη επαναληφθεί. Η ποινή είναι στη διακριτική ευχέρεια του αθλητικού εισαγγελέα, ο οποίος θα κρίνει το εύρος της ποινής.

8.      Σε αθλητές που συμπλέκονται, άμεση αποβολή και τιμωρία τους με χρηματικό πρόστιμο και τιμωρία τους με τουλάχιστον 2 αγωνιστικές.

9.      Απαγόρευση των μετακινήσεων οπαδών με πρόβλεψη αλλαγής του μέτρου αν οι καταστάσεις το ευνοούν.

10.  Στο μάθημα της Γυμναστικής στα σχολεία, υποχρεωτική επιμόρφωση φίλαθλης συμπεριφοράς για τη δημιουργία ορθού χαρακτήρα των νέων ως προς την παρουσία τους σε αθλητικούς χώρους είτε με την ιδιότητα του αθλητή είτε του φίλαθλου.


Τοποθέτηση Κώστα Τριαντάφυλλου σε συνάντηση με αντιπροσωπεία Βουλευτών της τοπικής Βουλής του Βερολίνου για την Ευρωπαϊκή Πολιτική Συνοχής, στο πλαίσιο Κοινής Συνεδρίασης των Διαρκών Επιτροπών Παραγωγής και Εμπορίου και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής, την Τρίτη, 7 Οκτωβρίου.

.

«Να συνεργαστούμε, όχι γιατί έχουμε ένα κοινό παρελθόν, αλλά, κυρίως, γιατί έχουμε ένα κοινό αύριο»

«Να σας καλωσορίσω και να κάνω μια επίκληση στην κοινή λογική, που ακόμα υπάρχει, ελπίζω, και στην Ευρώπη και στην Ελλάδα.

Ξεκινάω με μια ερώτηση: Είναι η Ευρώπη μια γερασμένη ήπειρος ή είναι η Ε.Ε. ένας γερασμένος διεθνής οργανισμός;

Θα πω, από την αρχή, ότι, κατά την άποψή μου, ενδεχομένως να φέρει σημάδια γήρατος. 

Όμως, ο ρόλος ο δικός μας πρέπει να είναι τέτοιος, ούτως ώστε να μπορούμε να κοιτάξουμε στο αύριο και όχι στο χθες. Και για να κοιτάξει κανείς στο αύριο και όχι στο χθες, πρέπει να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που είναι μπροστά του σήμερα.

Μεταξύ αυτών των προβλημάτων, όπως γνωρίζετε, είναι το ζήτημα της πολυζωνικότητας, δηλαδή, των διαφορετικών καταστάσεων που αντιμετωπίζουν διαφορετικές χώρες στην Ε.Ε.. Άλλοι είναι εντός, άλλοι είναι εκτός ευρώ, άλλοι είναι στον Βορρά, άλλοι είναι στο Νότο, άλλοι είναι σε κρίση, άλλοι είναι σε ανάπτυξη. Επομένως, υπάρχει μια πολυζωνικότητα, μια διαφορετικότητα στις χώρες.

Υπάρχουν, επίσης, στερεότυπα, παλιά και νέα, σχετικά με τον Βορρά, το Νότο, την Ανατολή, την Δύση. Υπάρχουν νέοι και παλιοί εθνικοί εγωισμοί, που διχάζουν ξανά την Ευρώπη και δημιουργούν νέα, προφανή αδιέξοδα για τους πολίτες. Απέναντι σε  τέτοιου είδους στερεότυπα και εγωισμούς υπάρχει σήμερα μια Ε.Ε., η οποία φέρει τα σημάδια του γήρατος και, ταυτόχρονα, φέρει τα σημάδια της έλλειψης ανακλαστικών, που μπορούν να δώσουν απαντήσεις στα σύγχρονα προβλήματα, τα οποία αντιμετωπίζουν σε όλη την Ευρώπη - όχι μόνο στο Νότο ή στο Βορρά- οι πολίτες της.

Βεβαίως, σε αυτά τα πολλά και δύσκολα ερωτήματα, η απάντηση δεν μπορεί να είναι μονολιθικά «θα τηρήσουμε τα στοιχεία, θα τηρήσουμε τους στόχους». Είναι απαραίτητο αυτό που ζητούν πάρα πολλοί, πλέον, σε επίπεδο Ε.Ε. Ένας ορισμός της «ευελιξίας». Ευελιξία που θα συνδυάζεται με την υπευθυνότητα και θα κοιτάζει στο αύριο με σιγουριά.

Για να γίνει, όμως, αυτό, χρειάζεται να ξαναδουλέψουν οι μηχανές: Να ξαναπάρει, δηλαδή, μπροστά η μηχανή της Ευρώπης -όλης της Ευρώπης, όχι μόνο λίγων χωρών- και να ξαναπάμε σε αναπτυξιακούς ρυθμούς.

Πρέπει να πάμε σε μια τραπεζική ένωση, δηλαδή, να πιστοποιηθούν οι τράπεζες μας, ούτως ώστε να υπάρχει ροή χρήματος και να δανείζονται με ίσους όρους οι επιχειρήσεις όλων των χωρών. Το κόστος του χρήματος, δηλαδή, να μη διαφέρει μεταξύ των χωρών και έτσι να δημιουργούνται αναπτυξιακά προβλήματα.

Να υπάρχει η δυνατότητα να συζητήσουμε με καθαρούς όρους το ευρωπαϊκό ζήτημα του χρέους. Πλέον, δεν είναι μόνο η Ελλάδα. Δεν είναι μόνο η Πορτογαλία ή η Κύπρος. Είναι μεγάλες χώρες της Ε.Ε. που αντιμετωπίζουν ζητήματα σε σχέση με το χρέος τους.

Να συζητήσουμε, λοιπόν, σοβαρά, πραγματικά, με ρεαλισμό, πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε το χρέος σε όλες τις χώρες της Ε.Ε. και να βγάλουμε ένα μεγάλο εμπόδιο που έχουμε μπροστά μας, που είναι το ζήτημα του χρέους σε επίπεδο κρατών.

Να πάρουμε περισσότερες πρωτοβουλίες για να αντιμετωπίσουμε τη φοροαποφυγή, που είναι δεδομένο ότι δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί ούτε καν σε επίπεδο Ε.Ε., πολύ περισσότερο, σε επίπεδο κρατών-μελών -και σας το λέει αυτό ένας Έλληνας Βουλευτής, εδώ, στη Βουλή των Ελλήνων.

Φοροαποφυγή που αφορά τις μεγάλες πολυεθνικές επιχειρήσεις του διαδικτύου - για τις οποίες ξέρετε ότι πήραμε τις πρώτες πρωτοβουλίες μας ως Ε.Ε.. Πρέπει να γίνουν γρήγορα και μεγάλα βήματα, ούτως ώστε να μην περιοριστεί η απόδοση των φόρων μόνο στην πραγματική οικονομία και στα φυσικά πρόσωπα και πέσει ακόμα μεγαλύτερο το βάρος της φορολόγησης των επιχειρήσεων της πραγματικής οικονομίας και των φυσικών προσώπων.

Και, βεβαίως, να ξαναβάλουμε στην ατζέντα μας την έννοια της δημιουργικότητας. Να μπορεί, δηλαδή, ο κάθε Ευρωπαίος να έχει τη δυνατότητα να αξιοποιήσει το ταλέντο του και ταυτόχρονα η κάθε χώρα και η Ε.Ε. να κερδίζει από το ταλέντο του καθενός.
Γίνεται, όμως, όλα αυτά να ενταχθούν σε προτεραιότητες στο νέο ΕΣΠΑ; Εγώ πιστεύω ότι γίνεται.

Πιστεύω ότι γίνεται να αντιμετωπίσουμε τις ανισότητες εκεί που είναι η πηγή τους. Να αντιμετωπίσουμε τις κοινωνικές και οικονομικές ανισότητες που πηγάζουν από τη φτώχεια και την ανεργία ή τη χαμηλόμισθη εργασία ή την επικίνδυνη εργασία, την εργασία της διακινδύνευσης.

Να μπορέσουμε να προωθήσουμε πολιτικές, οι οποίες να στοχεύουν στην αντιμετώπιση της ανεργίας. Μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις ανισότητες, με ένα περιβάλλον που προάγει την ανταγωνιστικότητα, την καινοτομία, την εξωστρέφεια, τις ποιοτικές και έξυπνες υπηρεσίες, έναν πρωτογενή τομέα που δεν προσανατολίζεται στο χθες, αλλά στο αύριο, με ορίζοντα τον κόσμο και όχι την κάθε τοπική οικονομία, που είναι, συνήθως, πολύ μικρή.

Κλείνω λέγοντας το εξής: Πολλοί στην Ευρώπη μιλούν για την αντίθεση μεταξύ αλληλεγγύης και υπευθυνότητας. Εγώ θα πω ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση, στηρίχθηκε στην έννοια και στην ιδέα της συνεργασίας. Να συνεργαστούμε, λοιπόν, όχι γιατί έχουμε ένα κοινό παρελθόν, αλλά, κυρίως, γιατί έχουμε ένα κοινό αύριο».

-- 

Τροπολογία για τη μεταφορά μαθητών – Πως καλύπτεται το πρόβλημα της μη έγκαιρης σύναψης σύμβασης


Τροπολογία με την οποία καλύπτεται μεταβατικά το οικονομικό πρόβλημα της μη έγκαιρης σύναψης σύμβασης για τη μεταφορά μαθητών, κατέθεσε στο σχέδιο νόμου για τον έλεγχο των οικονομικών των πολιτικών κομμάτων ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης και ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Θεόφιλος Λεονταρίδης. Σύμφωνα με την τροπολογία, οι δαπάνες για μεταφορά μαθητών που γίνονται από την έναρξη του σχολικού έτους και μέχρι τη σύναψη της σύμβασης μεταφοράς, και για χρονικό διάστημα που δεν ξεπερνά τους δύο μήνες, καταβάλλονται και εξοφλούνται νομίμως εφόσον ο οικείος περιφερειάρχης βεβαιώσει με σχετική πράξη την εκτέλεση της μεταφοράς των μαθητών και εφόσον η σχετική δαπάνη είναι σύμφωνη με τους όρους και το περιεχόμενο της οικείας σύμβασης μεταφοράς που θα συναφθεί για το σχολικό έτος 2014-2015.


aftodioikisi.gr

Τι αλλάζει με τα τεκμήρια -Ποιοι φορολογούμενοι μπαίνουν στο στόχαστρο


Τα τεκμήρια καταργούνται από το νέο έτος και έρχεται το περιουσιολόγιο, με το οποίο ουσιαστικά οι ελεγκτές Εφορίας δεν θα περιμένουν τη δήλωση για να υπολογίσουν τον φόρο, αφού αυτός θα υπολογίζεται με βάση μια σειρά άλλων κριτηρίων.
Η εφορία που θα υπολογίζει το εισόδημα, άσχετα από το τι δηλώνει ο καθένας με αποτέλεσμα εκτός από τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους που δεν έχουν να δηλώσουν κανένα άλλο εισόδημα όλοι οι υπόλοιποι φορολογούμενοι μπαίνουν πλέον στο στόχαστρο αφού θα συνυπολογίζονται πληρωμές σε πιστωτικές κάρτες και δάνεια, οι πληρωμές ΔΕΚΟ και κινητής τηλεφωνίας, ακίνητη περιουσία που μπορεί να επιφέρει εισόδημα, κληρονομιές, καταθέσεις, επενδύσεις σε ομόλογα.

aftodioikisi.gr