Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

Η Π.Ο.Αμε Α.Β.Α ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΤΗΝ 3η ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΜΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ



Δεν Γιορτάζουμε - Δεν Εφησυχάζουμε
Οργανωνόμαστε για Αγωνιστική Απάντηση μαζί με το λαό 

Όλοι Τετάρτη 3 Δεκέμβρη και ώρα 10 π.μ.  στο κτίριο του ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ.
(πρώην ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ)
Συνάδελφοι                  
Σήμερα είναι πιο αναγκαίο από ποτέ, όλοι εμείς που βιώνουμε με τον πιο βάναυσο τρόπο τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής να φτιάξουμε το δικό μας τείχος, να πιστέψουμε στη συλλογική μας δύναμη. Να μην μειώνουμε τις απαιτήσεις μας! Να μην πιστέψουμε στις ψεύτικες προσδοκίες ότι «θα αλλάξουν τα πράγματα με την ανάπτυξη» αφού αυτή θα είναι και πάλι για τους λίγους. Κανείς πλέον δεν πιστεύει ότι τα μέτρα είναι προσωρινά όπως μας έλεγαν ή ότι εμείς θα εξαιρεθούμε από αυτά. Η ζωή όλων μας διαρκώς χειροτερεύει. Ας σκεφτούμε τι έχουμε ζήσει έως τώρα. Τα στοιχεία σε όλη τη χώρα είναι αποκαλυπτικά:
·           185.000 άτομα με αναπηρία συνεχίζουν να μη λαμβάνουν καμία υπηρεσία εκπαίδευσης και θεραπείας ενώ έχουν ανάγκη..
·           Το ποσοστό της ανεργίας των ατόμων με αναπηρία ξεπερνά το 90%.
·           Οι εργαζόμενοι στα Κέντρα Ειδικής Αγωγής μένουν απλήρωτοι για μήνες, κάποια κλείνουν ή επιβάλλονται τροφεία.
·           Η έκθεση του ΟΟΣΑ για την Ελλάδα, για την αναπηρία και την πρόνοια, περιλαμβάνει: Μείωση στο μισό των επιδομάτων και των συντάξεων αναπηρίας από το 2015. Οι μισοί από μας να μείνουν χωρίς επίδομα ή σύνταξη, με ένα ελάχιστο βοήθημα μόνο όσοι κινδυνεύουν να πεθάνουν από την πείνα. Τα ΚΕΠΑ υλοποιούν τα παραπάνω στήνοντας στον τοίχο αναπηρίες όπως τα ψυχικά νοσήματα, καρκίνοι κλπ.
·           Ολοένα και αυξάνουν οι συμμετοχές στα φάρμακα και παρακρατούν μέρος της σύνταξης των χρονίως πασχόντων στις κλειστές δομές.
·           Πλασάρουν ως «λύση» τη φιλανθρωπία, τα κοινωνικά ιατρεία/φαρμακεία, τα ψίχουλα.
·           Κόβουν την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, Κλείνουν δημόσια νοσοκομεία, τμήματα και ιατρεία του ΕΟΠΥΥ, καταργούν την Ειδική Αγωγή και μας στέλνουν πελάτες στους παλιούς και νέους επιχειρηματίες του κλάδου που γιγαντώνονται, εμπορευόμενοι την ανάγκη μας για Υγεία και Παιδεία.
·           Τα νησιά μας είναι αποκλεισμένα μεταξύ τους αλλά και σχεδόν αποκλεισμένα από την Αθήνα, όπου χρειάζεται να ταξιδεύουμε για μια σειρά εξετάσεων, θεραπειών, και γιατρών που λείπουν! Τα εισιτήρια ακριβαίνουν, η στελέχωση των πλοίων χειροτερεύει.
·           Απειλούνται με ιδιωτικοποίηση - υποβάθμιση οι όποιες Δημόσιες Δομές για ΑμεΑ όπως το ΚΕΦΙΑΠ στη Χίο,  (νοσοκομεία συγχωνεύονται ή κλείνουν)
ΓΙΑΤΙ;;; Γιατί, για την κυβέρνηση, την τρόικα, την ΕΕ, και την πολιτική τους οι ανάπηροι «κοστίζουν».
Συνάδελφε -Συναγωνιστή
Ό,τι και να ακούς, η αλήθεια είναι πως δεν υπάρχουν σωτήρες, ούτε "δεξιοί" ούτε "αριστεροί". Καμία κυβέρνηση στα πλαίσια του σημερινού δρόμου ανάπτυξης δεν μπορεί να εξασφαλίσει τη ζωή μας. Σήμερα, προέχουν οι τράπεζες, οι βιομήχανοι και τα κέρδη τους στο χώρο της υγείας και όχι μόνο...
Στους αγώνες που έρχονται όλοι είμαστε απαραίτητοι και ο καθένας έχει ευθύνη να βάλει το δικό του λιθαράκι, να ενώσει τη φωνή του με τους συναδέλφους που αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα, να συστρατευτεί μαζί με το κίνημα που δεν συμβιβάζεται, αλλά διεκδικεί τη ζωή που μας αξίζει για να αποκρούσουμε την επίθεση, για την ανατροπή, για την άλλη κοινωνία.
Αγωνιστικά παλεύουμε και διεκδικούμε με βάση τις ανάγκες μας και τις δυνατότητες της επιστήμης και της ιατρικής, για την επίλυσή τους και όχι απλώς για την επιβίωσή μας:
·           Πολιτική Πρόληψης της Αναπηρίας με ό,τι αυτό συνεπάγεται : (προληπτικές εξετάσεις, προγεννητικός έλεγχος, προστασία σε χώρους δουλειάς).
·           Καμιά συμμετοχή σε φάρμακα, εξετάσεις, θεραπείες, τεχνικά βοηθήματα.
·           Παίρνουμε θέση μάχης να μην περάσει ούτε γραμμή από τις κατευθύνσεις του ΟΟΣΑ και της ΕΕ όσον αφορά τις αναπηρικές συντάξεις και τα επιδόματα των ΑΜΕΑ.
·           Όχι στα σφαγεία των ΚΕΠΑ και του ΚΕΒΑ.
·           Επαναφορά των μισθών και των συντάξεων στο προ των περικοπών επίπεδο.
·           Άμεση χρηματοδότηση των ιδρυμάτων Πρόνοιας και των Κέντρων Ειδικής Αγωγής. Όχι στα τροφεία και στην παρακράτηση συντάξεων σε αυτά. Να καταβληθούν εδώ και τώρα όλα τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους.
·           Μέτρα προστασίας των ανέργων. Μαζικές προσλήψεις αναπήρων, γονιών και κηδεμόνων Α.μεΑ με πλήρη εργασιακά δικαιώματα.
·           Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία - Πρόνοια - Ειδική Αγωγή με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης σε αυτούς τους ευαίσθητους κοινωνικούς τομείς.
·           Καθημερινά, ασφαλή δρομολόγια από και προς Πειραιά, χειμώνα – καλοκαίρι με σύνδεση των νησιών μας με την Βόρεια και ηπειρωτική Ελλάδα και μεταξύ τους, με δρομολόγηση σύγχρονων και ασφαλών πλοίων. Δωρεάν εισιτήρια για άνεργους, δραστική μείωση για ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες (συνταξιούχους, ΝΑΤ, πολύτεκνοι, φοιτητές, ΑΜΕΑ, φαντάροι).
·           Η 3 Δεκέμβρη ας γίνει η ημέρα ανάτασης και Διαμαρτυρίας, για όλους τους Έλληνες  που υποφέρουν και ας αντισταθούμε ενωμένοι, να σταματήσουμε τα σχέδια όλων εκείνων που μας οδηγούν σε γενοκτονία!!!
Η Π.Ο.Α.μεΑ.Β.Α. σας καλεί

να συμμετάσχετε στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας


ΞΕΚΙΝΑ ΑΥΡΙΟ Η ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΑΝΕΡΓΩΝ



Ξεκινά στις 04/12/2014 και ώρα δεκάτη (10η) πρωινή η υποβολή αιτήσεων για συμμετοχή στη β΄ φάση του Προγράμματος επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη ανέργων ηλικίας «25-66 ετών» του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού με σκοπό την δημιουργία 6.000 θέσεων (επιπλέον των 5.000 που είχαν αρχικά προκηρυχθεί σύμφωνα με την Δημόσια Πρόσκληση Νο.9/2014 και καλύφθηκαν) εξαρτημένης εργασίας πλήρους απασχόλησης.
Δικαιούχοι είναι όλες οι επιχειρήσεις και γενικά οι εργοδότες του ιδιωτικού τομέα, που ασκούν οικονομική δραστηριότητα.
Οι επιχειρήσεις που επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα, για τις επιπλέον 6.000 θέσεις, υποβάλλουν ηλεκτρονικά μόνο μια (1) αίτηση υπαγωγής και έως δυο (2) θέσεις απασχόλησης.
Το υπόδειγμα της αίτησης, είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Οργανισμού.
Επισημαίνεται ότι δεν μπορούν να συμμετέχουν στη β΄φάση του προγράμματος:
·                          Δικαιούχοι του «Προγράμματος επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη 10.000 ανέργων ηλικίας 30-66 ετών», σύμφωνα με την αρχική Δημόσια Πρόσκληση Νο.1/2014,
·                          Επιχειρήσεις που είχαν υποβάλει αίτηση, στο «Πρόγραμμα επιχορήγησης για την πρόσληψη 10.000 ανέργων ηλικίας 30-66 ετών» για τις υπολειπόμενες 2.500 θέσεις, σύμφωνα με τη Συμπληρωματική Δημόσια Πρόσκληση Νο.10/2014,
·                          Επιχειρήσεις που εκδήλωσαν ενδιαφέρον στην α΄ φάση του παρόντος «Προγράμματος επιχορήγησης για την πρόσληψη 5.000 ανέργων ηλικίας 25-66 ετών», σύμφωνα με τη Δημόσια Πρόσκληση Νο.9/2014 και οι αιτήσεις τους έγιναν αποδεκτές.
Επισημαίνεται ότι οι επιχειρήσεις που συμμετείχαν στην α΄φάση του παρόντος προγράμματος και οι αιτήσεις τους είναι σε στάδιο αναμονής έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν αίτηση στη β΄φάση.
Στις περιπτώσεις αυτές, οι αναφερόμενες αιτήσεις δεν εξετάζονται.
Η διαδικασία υποβολής της αίτησης από τους ενδιαφερόμενους, γίνεται με τη χρήση κωδικών πρόσβασης (κλειδαρίθμου) στο πληροφοριακό σύστημα του ΟΑΕΔ. 
Εργοδότες που δεν διαθέτουν κλειδάριθμο, θα πρέπει να προσέλθουν στην αρμόδια Υπηρεσία του ΟΑΕΔ (ΚΠΑ2), προκειμένου να πιστοποιηθούν.
Περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με τους όρους και τις προϋποθέσεις συμμετοχής στη β΄ φάση του παρόντος προγράμματος, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν στον διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ.


Όχι τίτλοι τέλους για τη Χημεία


Την περασμένη Πέμπτη, 27 Νοεμβρίου, η Βουλή ψήφισε τροπολογία του Υπουργού Παιδείας με θέμα: «Ρύθμιση θεμάτων διάρθρωσης προγραμμάτων και απολυτηρίων εξετάσεων». Μεταξύ διαφόρων θεμάτων που επιλαμβάνονταν στην τροπολογία, όταν δόθηκε για συζήτηση στη Βουλή, ήταν και η κατάργηση της υποχρεωτικότητας εξέτασης του μαθήματος της Χημείας για την εισαγωγή σε σχολές της κατεύθυνσης «Θετικές και τεχνολογικές Επιστήμες», καθιστώντας το ως μάθημα κατ’ επιλογή, ήδη από το Λύκειο, με εναλλακτική επιλογή το μάθημα της Πληροφορικής. Φυσικά, αν ψηφιζόταν έτσι η τροπολογία, θα είχε ως συνέπεια την ακραία περιθωριοποίηση της χημείας στα Λύκεια της Β’ Βάθμιας Εκπαίδευσης και τη συνέχιση του φαινομένου να εισάγονται σε Τμήματα Χημείας, Γεωπονικά, Χημικών Μηχανικών, Γεωλόγων, Φυσικών, Περιβάλλοντος κ.λπ. υποψήφιοι χωρίς τις απαραίτητες γνώσεις χημείας. Και τούτο γιατί σήμερα η εξοικείωση των νέων μας με την πληροφορική αρχίζει από μικρή ηλικία, ο δε βαθμός δυσκολίας του μαθήματος της Πληροφορικής σε σχέση με τη Χημεία είναι πολύ μικρός. Ουσιαστικά με την κίνηση του Υπουργού η Χημεία θα έπαυε να διδάσκεται στα Λύκεια. Όμως, πέρα από την ανάγκη απόκτησης γνώσεων χημείας από τους μαθητές, για να μπορούν να διαχειριστούν με ασφάλεια, ως καταναλωτές, την αφθονία των νέων υλικών και εφαρμογών που μας παρέχει η σύγχρονη τεχνολογία, δεινή συνέπεια θα ήταν η υποβάθμιση των σπουδών στις σχολές που διδάσκεται χημεία, αφού οι φοιτητές θα στερούντο γνωστικού υποβάθρου. Και βέβαια αναμενόμενη θα ήταν η ανάπτυξη φροντιστηρίων για φοιτητές Α.Ε.Ι και Τ.Ε.Ι.
Η Ένωση Ελλήνων Χημικών επισήμανε αμέσως το ατόπημα που επιχειρείτο. Κατέθεσε στο Υπουργείο προτάσεις που αγνοήθηκαν. Ενημέρωσε Βουλευτές, Καθηγητές Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι., διεθνείς επιστημονικές οργανώσεις, με αποτέλεσμα να υπάρξουν ισχυρότατες αντιδράσεις από εσωτερικό και εξωτερικό. Το αποτέλεσμα ήταν η τροπολογία να ψηφιστεί μετά από διόρθωσή της, έτσι ώστε για εισαγωγή στα Τμήματα της κατεύθυνσης «Θετικές και τεχνολογικές Επιστήμες» υποχρεωτική θα είναι η εξέταση του μαθήματος της Χημείας, με εξαίρεση τα Τμήματα Πληροφορικής και τα Τμήματα που θα καθορίζονται κάθε χρόνο (από την ΑΔΙΠ), για τα οποία υποχρεωτικό μάθημα θα είναι η Πληροφορική. Πρόκειται για νίκη της λογικής, της επιστήμης και της γνώσης σε βάρος κρύφιων επιδιώξεων, που δε σχετίζονται με την Παιδεία. που θα είναι υποχρεωτική η Πληροφορική
Πρέπει να επισημάνουμε ότι η τροπολογία, έτσι όπως δόθηκε στη Βουλή θα γινόταν νόμος, αν οι Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου δεν αντιλαμβάνονταν τη σημασία των ενστάσεών μας. Και εξάρομε τη στάση των Βουλευτών της Περιφέρειάς μας κ.κ. Π. Βογιατζή, Γ. Ζερδελή, (Λέσβου), Μ. Σταυρινούδη, Κ. Τριαντάφυλλου (Χίου) και Α. Καλογερή (Σάμου) για τον καταλυτικό ρόλο τους στην υπόθεση.
Ιδιαίτερη όμως αναφορά αρμόζει στον κ. Π. Βογιατζή και στην κ. Μ. Σταυρινούδη, οι οποίοι ως Βουλευτές της Ν. Δ. και μαζί με άλλους Βουλευτές της συμπολίτευσης σχημάτισαν την απαραίτητη κρίσιμη μάζα των αρνητών της αρχικής μορφής της τροπολογίας στο χώρο τους, με τελικό αποτέλεσμα να ψηφιστεί διορθωμένη.
Για τη Δ.Ε.
του Ε.Ε.Χ./Π.Τ.Β. Αιγαίου
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΥΧΝΙΑΤΗΣ ΜΑΡΙΑ ΠΑΝΤΕΛΕΛΗ

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΚΑΙ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ

Το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε ότι για το σχολικό έτος 2014-2015 προσλαμβάνονται ως προσωρινοί αναπληρωτές ένας νηπιαγωγός ΕΑΕ (ΠΕ60.50) και επτά δάσκαλοι ΕΑΕ (κλάδοι ΠΕ71 και ΠΕ70.50) από τους πίνακες ΕΝΓ και ΕΓΒ για την κάλυψη λειτουργικών αναγκών στην παράλληλη στήριξη - συνεκπαίδευση μαθητών με αναπηρίες ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες στο πλαίσιο υλοποίησης των ανωτέρω Πράξεων.
Οι προσλαμβανόμενοι οφείλουν να παρουσιαστούν στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για ανάληψη υπηρεσίας από την Πέμπτη 4 έως και την Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014 όπου και θα τοποθετηθούν με απόφαση του Διευθυντή Εκπαίδευσης μέχρι τη λήξη του διδακτικού έτους.
Οι πίνακες των ονομάτων είναι αναρτημένοι στην ιστοσελίδα του Υπουργείου www.minedu.gov.gr.


protothema.gr

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΛΑΜΠΑΚΙΑ




Συμβουλές προς τους πολίτες δίνει η Πυροσβεστική σχετικά με τα χριστουγεννιάτικα φωτιστικά, το χριστουγεννιάτικο δέντρο και τα κεριά λόγω των εορταστικών ημερών που έρχονται προς αποφυγή τυχόν ατυχημάτων.
Για τα χριστουγεννιάτικα φωτιστικά συνιστάται στους πολίτες:
  1. Να χρησιμοποιούν πάντα φωτιστικά και διακοσμητικά προϊόντα που φέρουν πιστοποίηση καταλληλότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
  2. Να επιθεωρούν τουλάχιστον μια φορά το χρόνο τα χριστουγεννιάτικα φωτιστικά σας για διαρροές, κοψίματα, ή καμένες λάμπες καθώς και το φις για καλή προσαρμογή με την πρίζα για την αποφυγή σπινθηρισμών.
  3. Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες χρήσης του κατασκευαστή για την τοποθέτηση των φωτιστικών, καθώς κάποια είναι κατασκευασμένα για εσωτερική ή εξωτερική χρήση, αλλά  όχι και για τα δύο.
  4. Αν σκοπεύουν να στολίσουν με φωτιστικά και εξωτερικούς χώρους του σπιτιού σας, να το κάνουν πάντα κατά τη διάρκεια της μέρας για να μπορούν να βλέπουν τυχόν φθορές στις καλωδιώσεις ή υγρασία που μπορεί να έχει εισχωρήσει στις επαφές. Αν έχουν επαφή με μεταλλικά αντικείμενα μην τα ανάψουν μέχρι να βεβαιωθούν ότι δεν υπάρχει κίνδυνος και λειτουργούν κανονικά.
  5. Να ελέγξουν τα volt των φωτιστικών με αυτά της πρίζας καθώς και σημάνσεις του ΕΛΟΤ για βεβαίωση ελέγχου από αρμόδιο εργαστήριο.
  6. Να μην αφήνουν τα φωτιστικά να ακουμπούν σε υλικά που πιάνουν εύκολα φωτιά όπως χαρτιά ή υφάσματα κ.α.
Σχετικά με το χριστουγεννιάτικο δέντρο η Πυροσβεστική συμβουλεύει τους πολίτες:
  1. Το χριστουγεννιάτικο δέντρο να το τοποθετούν κάπου που να τους ικανοποιούν σαν θέση, αλλά θα πρέπει να απέχει τουλάχιστον ένα μέτρο από το τζάκι ή άλλες εστίες και να έχει και την απαιτούμενη ασφάλεια σε ότι αφορά την στήριξη του και να μην είναι σε επαφή με άλλα αντικείμενα του χώρου ή να φράσσει εξόδους του σπιτιού.
  2. Αν στολίσουν «φυσικό» δέντρο να προσέξουν να μην είναι ξεραμένο και να προσπαθήσουν να το διατηρούν υγρό με συχνό πότισμα.
  3. Εάν αγοράσουν τεχνητό δέντρο, να βεβαιωθούν πως φέρει πιστοποίηση ότι είναι κατασκευασμένο από βραδυφλεγή υλικά.
Τα στελέχη της Πυροσβεστική επισημαίνουν πως «τα παιδιά μαγεύονται από το χριστουγεννιάτικο δέντρο και δεν θα πρέπει ποτέ να τα αφήνετε να παίζουν χωρίς επιτήρηση κάτω από αυτό. Αναπτήρες, σπίρτα, καλώδια, πρίζες και φωτάκια θα πρέπει να μην είναι προσεγγίσιμα από τα παιδιά. Για να αποφύγετε ανατροπές ή τραυματισμούς, μπορείτε να κόψετε τα χαμηλότερα κλαδιά ή να το στερεώσετε στο ταβάνι με πετονιά. Επίσης αποσυνδέετε πάντα τα φωτιστικά του χριστουγεννιάτικου δέντρου  πριν φύγετε από το σπίτι ή πριν πάτε για ύπνο».
Σχετικά με τα κεριά η Πυροσβεστική αναφέρει προς τους πολίτες:
  1. Εάν ανάβουν κεριά στο χώρο τους, πρέπει πάντα να τα τοποθετούν σε σταθερές  βάσεις (όχι πλαστικά ή άλλα εύφλεκτα υλικά), να τα έχουν σε απόσταση από κουρτίνες και ποτέ μην τα αφήνουν αναμμένα όταν φεύγουν.
  2. Να τα κρατήσουν μακριά από χώρους που μπορεί να υπάρξει ρεύμα αέρα.
  3. Να μην τα τοποθετούν κάτω από ράφια ή άλλες επιφάνειες και να τα αφήσουν  10 cm τουλάχιστον απόσταση μεταξύ δύο κεριών.
  4. Ποτέ να μην χρησιμοποιούν αναμμένα κεριά για να διακοσμήσουν το χριστουγεννιάτικο δέντρο, και να βεβαιωθούν ότι κάθε αναμμένο κερί στο χώρο είναι τοποθετημένο μακριά από τα κλαδιά του δέντρου.


Read more: http://www.newsbomb.gr/ellada/news/story/528409/ti-prepei-na-xerete-gia-ta-xristoygenniatika-lampakia#ixzz3Kl9GfE6f

ΝΟ Χίου - Ολυμπιακός

ΝΟ Χίου - Ολυμπιακός
ΝΟ Χίου - ΟλυμπιακόςΤον Ολυμπιακό αντιμετωπίζει ο ΝΟ Χίου την Τετάρτη 3/12/2014 και ώρα 16:30 στο Ιωνικό Κολυμβητήριο στα πλαίσια της 3ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης Α1 Ανδρών.


noxiou.gr

Αποτελέσματα 3ης Αγωνιστικής Α1 Πόλο Ανδρών


Ολοκληρώθηκαν σήμερα Σάββατο 29/11/14 οι πέντε από τους έξι αγώνες της 3ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Α1 Πόλο Ανδρών. Να θυμίσουμε ότι ο ΝΟ Χίου θα αγωνιστεί την Τετάρτη 3/12/14 κόντρα στον Ολυμπιακό στο Ιωνικό Κολυμβητήριο. Αναλυτικά τα αποτελέσματα της αγωνιστικής:

Νηρέας Λαμίας - ΠΑΟΚ: 6-13
Τα οκτάλεπτα: 2-4, 1-3, 2-2, 1-4
Οι συνθέσεις και τα γκολ των δύο ομάδων:
Νηρέας Λαμίας (Χατζηθεοδώρου): Φλώρος Χρ. Αναστασιάδης 1,Πίσσας 1,Χρυσανθακόπουλος, Χάλαρης 1    , Καλαμάρης, Πετρόχειλος, Χαριτάκης, Καστανάκης, Σταυρόπουλος 2, Φλώρος Ανδρ., Μπελέρης 1, Χρονόπουλος
ΠΑΟΚ (Βέργος): Κεχαγιάς Στρ., Σαρησάββας 2, Μιτελούδης 2, Αλιχανίδης 2, Προσινικλής, Αντιβαλίδης, Κόλιανιν 4, Παπαποστόλου, Βογιατζόγλου, Σολανάκης 1, Μαζοκοπάκης, Βαχαρέλης, Μπεζιλιώτης, Δημητριάδης 2, Νικολαϊδης

Υδραϊκός - Πανιώνιος: 11-11
Τα οκτάλεπτα: 4-1, 3-3, 1-4, 3-3
Οι συνθέσεις και τα γκολ των δύο ομάδων:
Υδραϊκός (Μαυρωτάς); Φλέγκας, Καϊάφας 1, Εμμανουηλίδης Β., Κοκκινάκης 3, Μαυρωτάς Γ., Αγκόρτσας, Μπλάνης, Λάζαρης, Αργυρόπουλος, Μπιτσάκος 1, Βλοντάκης 5, Δάνδολος, Κονταξής, Στελλάτος 1
Πανιώνιος (Βάσσος): Παρασκευόπουλος, Καρακάσης Ν. 2, Κοκκάλας 1, Φώσκολος 2, Θωμάκος 2, Δανούρδης 2, Ζώρζος 1, Γρηγορόπουλος, Λύκαρης, Βέκκος, Καρακάσης, Καρακατσάνης, Μιγόπουλος, Θεοδόσης -Παπαλουκάς, Αθυμαρίτης 1

Παναθηναϊκός - ΑΝΟ Γλυφάδας: 10-5
Τα οκτάλεπτα: 3-1, 2-1, 2-0, 3-3
Οι συνθέσεις και τα γκολ των δύο ομάδων:
Παναθηναϊκός (Λούδης): Καραμπέτσος, Κομάντινα, Σαρτζετάκης 1, Κόχειλας Ν. 1, Κουρλιάφτης 1, Θεοδωρόπουλος 2, Παπαδόγκωνας 1, Καλογεράκης, Αφρουδάκης Γ. 3, Δερμιτζάκης Δ., Χαραλαμπόπουλος
Γερακούδης 1, Γρηγοριάδης, Πανταζόπουλος, Οικονομίδης
ΑΝΟ Γλυφάδας (Σελετόπουλος): Λέντζος, Καζάζης 1, Γκίκας, Παπούκας 1, Αγγελίδης 1, Κουλιεράκης, Κατρουτζανάκης, Φούτρης, Χατζηγούλας, Παπαδόπουλος 1, Μέλος 1, Λομβάρδος, Πλατίδης, Φωτόπουλος, Δουρίδας

Εθνικός Πειραιά - ΝΟ Καλαμακίου: 15-8
Τα οκτάλεπτα: 3-2, 2-0, 5-3, 5-3
Οι συνθέσεις και τα γκολ των δύο ομάδων:
Εθνικός Πειραιά (Κουντουδιός): Τζωρτζάτος, Τζώρτζης, Θαλασσινός, Κουτσιαλής 4, Χατζηκυριακάκης 2, Μπιλάλης, Βουλγαράκης 3, Καρούντζος 2, Τσαχειλίδης 1, Κόχειλας Ι. 3, Μπεριστιάνος, Ξανθόπουλος, Αϊβαλιώτης, Βουνισέας, Αργυρόπουλος
ΝΟ Καλαμακίου (Σταϊκόπουλος): Πρωτονοτάριος, Αλεβίζος 3, Μητρόπουλος, Σάντα 1,
Δουδέσης, Σαλάχας, Χατζηδάκης 3, Σαρρής, Κατσαούνης, Αφρουδάκης Ζ., Λιοτσάκης 1, Δερμιτζάκης, Τίγκας Γ.  

Παλαιό Φάληρο - ΝΟ Βουλιαγμένης: 7-11
Τα οκτάλεπτα: 1-1, 2-5, 3-1, 1-4
Οι συνθέσεις και τα γκολ των δύο ομάδων:
Παλαιό Φάληρο (Βενετόπουλος): Γαβαλάς Θ., Τρούλος, Τσβέτκοβιτς 3, Ξενάκης 1, Σιώνης, Σπηλιωτόπουλος 1, Παναγούλης, Βερύκοκος 1, Αλεξίου, Φωκάς    , Πολυχρόνης, Τσαγκάρης 1, Πεβερέτος, Γαρδίκας, Παπαναστασίου
ΝΟ Βουλιαγμένης: Τσαλκάνης, Λουιζίδης, Μασμανίδης, Βελώνιας, Χρυσοσπάθης, Γούβης 3,
Αφρουδάκης Χρ. 6, Ελμισιάν, Αλβέρτης, Καπότσης 2, Τίγκας Δ., Καπετανάκης, Ζερδεβάς, Μαυρωτάς Λ., Ποταμιάνος


4η Αγωνιστική6/12/2014Σάββατο
ΝΟ ΚΑΛΑΜΑΚΙΟΥ-ΝΟ ΧΙΟΥ
ΑΝΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ-ΕΘΝΙΚΟΣ ΟΦΠΦ
ΑΟΠ ΦΑΛΗΡΟΥ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΑΟ
ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ-ΠΑΟΚ
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΓΣ-ΝΗΡΕΑΣ ΛΑΜΙΑΣ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ-ΥΔΡΑΪΚΟΣ ΝΟ

noxiou.gr

ΚΛΗΡΩΣΗ 4ης ΦΑΣΗΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΧΙΟΥ


Πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΕΠΣ Χίου η κλήρωση της 4ης φάσης κυπέλλου και κληρώθηκαν οι εξής αγώνες:

Βαρβασιακός-Δάφνη Δαφνώνα
Ηρακλής Θυμιανών-Πύργος Πυργίου

Με αφορμή την παγκόσμια μέρα κατά του AIDS Εκπαίδευση-κατάλληλες συνθήκες εργασίας-ενεργοποίηση πόλεων για εξάλειψη του AIDS



Παγκόσμια Μέρα κατά του Aids η 1η Δεκεμβρίου και το βασικό μήνυμα πρέπει να είναι ότι για να είναι αποτελεσματική η προσπάθεια για εξάλειψη του AIDS μέχρι το 2030 απαιτούνται σημαντικές αλλαγές σε καθημερινό αλλά και σε πολιτικό επίπεδο. Το γεγονός ότι 35.000.000 άτομα ζουν με τον ιό HIV που προκαλεί το AIDS, αλλά μόνο 19.000.000 το γνωρίζουν έχει πολλές συνέπειες σε κοινωνικό, υγειονομικό και ανθρωπιστικό επίπεδο παγκοσμίως. Όπως δήλωσε και ο εκπρόσωπος του UNAIDS, με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα κατά του AIDS«Έχουμε τα εργαλεία, τη γνώση και την εμπειρία να τερματίσουμε το AIDS. Αλλά αυτό που θα καθορίσει την πρόοδό μας είναι το πώς θα χειριστούμε θέματα όπως ο στιγματισμός, ο κοινωνικός αποκλεισμός και η αδικία».

Ο Νίκος Χρυσόγελος, συν-επικεφαλής των «ΠΡΑΣΙΝΩΝ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ», δήλωσε: «Περισσότερο από ποτέ χρειαζόμαστε όχι υποσχέσεις και μεγάλα λόγια για αντιμετώπιση του AIDS αλλά  υλοποίηση εκείνων των πολιτικών που αποδεικνύεται, μέσα από την ανταλλαγή καλών πρακτικών, ότι μπορούν να φέρουν αποτέλεσμα. Η επίτευξη του στόχου για εξάλειψη του AIDS μέχρι το 2030 απαιτεί κατάλληλη εκπαίδευση σε όλα τα επίπεδα και όχι εφησυχασμό, αντιμετώπιση του στιγματισμού και της περιθωριοποίησης, ένταξη όλων των κοινωνικών ομάδων στην προσπάθεια αντί για αποκλεισμούς και διαπόμπευση, πρόσβαση όλων στις εξετάσεις για HIV και στις υγειονομικές υπηρεσίες, κατάλληλη εργασία και συνθήκες εργασίας ώστε να μην φοβούνται όσοι έχουν προσβληθεί από τον ιό ότι θα χάσουν και την εργασία τους αν γνωστοποιήσουν το πρόβλημά τους.  Χρειάζεται όχι μόνο καλύτερη κατανόηση των ιατρικών διαστάσεων του AIDS αλλά και των κοινωνικών αλλαγών που απαιτούνται για να έχει επιτυχία ο αγώνας για εξάλειψή του. Πόλεις κι αυτοδιοίκηση μπορούν να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην όλη προσπάθεια, γιατί ξέρουν καλύτερα από όλους πώς μπορούν να αντιμετωπίσουν τα θέματα στιγματισμού και κοινωνικού αποκλεισμού».

Ο Στράτος Τσελάς, εκπρόσωπος των «ΠΡΑΣΙΝΩΝ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» για θέματα υγείας,  δήλωσε: «Περισσότερες πόλεις πρέπει να συμμετάσχουν στην πρωτοβουλία Δημάρχων, εκπροσώπων πόλεων και ατόμων που ζουν με τον ιόHIV που συμφώνησαν στην συνδιάσκεψή τους, στο Παρίσι, στις 1/12/2014, για μια νέα καινοτόμα πρωτοβουλία για τερματισμό της επιδημίας του AIDS στις πόλεις. Η συνεργασία των πόλεων επιδιώκει να θέσει στο κέντρο της πρωτοβουλίας τους ανθρώπους,  τις κοινότητες, τις καινοτόμες πρακτικές και τους αξιωματούχους των δημόσιων υπηρεσιών υγείας. Επιδιώκει να υπάρξουν δεσμεύσεις για να επιτευχθούν οι στόχοι των Ηνωμένων Εθνών για το AIDS(UNAIDS) 90-90-90 μέχρι το 2020 - κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα το 90% των ανθρώπων που ζουν με τον ιό HIVνα γνωρίζουν την κατάστασή τους, το 90% των ανθρώπων να γνωρίζουν ότι είναι οροθετικοί ώστε να συμμετέχουν στην αντιρετροϊκή θεραπεία και το 90% των ατόμων να γνωρίζουν ότι είναι σε καταστολή του ιικού φορτίου - διατηρώντας τα άτομα υγιή και μειώνοντας τον κίνδυνο μετάδοσης του ιού HIV. Αν πετύχει η πρωτοβουλία των πόλεων, μπορεί να αναδείξει νέες καινοτόμες προσεγγίσεις για αντιμετώπιση κι άλλων προκλήσεων σε θέματα υγείας, όπως είναι η φυματίωση. Σημαντική όμως είναι και η πρωτοβουλία της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ILO) για τερματισμό των διακρίσεων στην εργασία που σχετίζονται με τον HIV και η προώθηση εθελοντικών εξετάσεων και συμβουλευτικής στους χώρους εργασίας».

Αδιαπραγμάτευτο το δικαίωμα του Νίκου Ρωμανού στη ζωή και την εκπαίδευση



Έξι χρόνια μετά τον άδικο θάνατο του Αλέξη Γρηγορόπουλου και μπροστά στον άμεσο κίνδυνο να χαθεί με επίσης τραγικό τρόπο ένας ακόμη νέος άνθρωπος, οι Οικολόγοι Πράσινοι καλούν τον Υπουργό Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδο να πράξει το αυτονόητο και να σεβαστεί το γράμμα και το πνεύμα του νόμου απέναντι στον πολίτη Νίκο Ρωμανό. Δηλώνουν επίσης με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι δεν είναι θέμα χάρης ή πάγιας πολιτικής το αν επιτρέπεται σε έναν κρατούμενο η πρόσβαση του στις εκπαιδευτικές άδειες.  Είναι αυτό που προβλέπει ο Νόμος!.
Θυμίζουν στον έγκριτο συνταγματολόγο και καθηγητή κύριο Α. Λοβέρδο, ότι στο άρθρο 16 παράγραφο 4 του συντάγματος της Ελληνικής Δημοκρατίας αναφέρεται ότι «όλοι οι Έλληνες έχουν δικαίωμα δωρεάν παιδείας, σε όλες τις βαθμίδες της, στα κρατικά εκπαιδευτήρια» κι ότι «το Kράτος ενισχύει τους σπουδαστές που διακρίνονται, καθώς και αυτούς που έχουν ανάγκη από βοήθεια ή ειδική προστασία, ανάλογα με τις ικανότητές τους».
Πως θα μπορούσε να γράφει αλλιώς ένα σύνταγμα μιας χώρας, η οποία γνωρίζει και σέβεται το διεθνές δίκαιο και τις διεθνείς συμβάσεις και συγκεκριμένα την Οικουμενική Διακήρυξη για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, στο 26ο άρθρο της οποίας και στην πρώτη παράγραφο, αναφέρεται ρητά πως «η πρόσβαση στην ανώτατη παιδεία πρέπει να είναι ανοικτή σε όλους, υπό ίσους όρους, ανάλογα με τις ικανότητες τους»;
Οι εκπρόσωποι Τύπου των Οικολόγων Πράσινων Χριστίνα Ευθυμιάτου και Φίλιππος Γκανούλης δήλωσαν σχετικά «Ας μη «ξεχάσει» ο Υπουργός Παιδείας για άλλη μια φορά τον πολιτικό και παιδευτικό του ρόλο! Την πρώτη φορά, τότε ως υπουργός Υγείας, ξέχασε ότι όφειλε να προστατεύει τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών, έδωσε τις οροθετικές ιερόδουλες βορά σε μια κοινωνία, εκτρέφοντας τον ρατσισμό και οδηγώντας χθες μόλις σε μια αυτοκτονία. Τη δεύτερη φορά, ως υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, ξέχασε να πάει στην καθιερωμένη δοξολογία και διέταξε Ε.Δ.Ε. Τρίτη φορά πάει πολύ!
Οι Οικολόγοι Πράσινοι στεκόμαστε στο πλευρό οποιουδήποτε πολίτη διεκδικεί το ανθρώπινο, δημοκρατικό και νομικό δικαίωμα του και είμαστε απέναντι στην συνεχόμενη καταστολή που ασκεί η κυβέρνηση άμεσα η έμμεσα σε κάθε ευκαιρία.”

Έμπνευση και εναλλακτικές λύσεις χρειάζονται οι τοπικές κοινωνίες Η παρέμβαση των Οικολόγων Πράσινων στην Περιφερειακή Συνδιάσκεψη ΣΥΡΙΖΑ στη Λαμία



Αντιπροσωπεία των Οικολόγων Πράσινων συμμετείχε στην Περιφερειακή Συνδιάσκεψη Στερεάς Ελλάδας του ΣΥΡΙΖΑ για την «περιφερειακή εξειδίκευση του κυβερνητικού προγράμματος», που οργανώθηκε στη Λαμία, το Σάββατο 29 Νοεμβρίου, ανταποκρινόμενοι στη σχετική πρόσκληση.
Την Συνδιάσκεψη χαιρέτησε ο εκπρόσωπος των Οικολόγων Πράσινων Στέφανος Σταμέλλος, ο οποίος μεταξύ των άλλων τόνισε στην παρέμβασή του: «Αυτή τη στιγμή κοινή είναι η διαπίστωση ότι η κοινωνία μας έχει χάσει τον προσανατολισμό της και τη δυναμική της ανανέωσης. Χρειάζεται μια έκρηξη. Γι’ αυτή την έκρηξη καλούμαστε όλοι να βοηθήσουμε, να εμπνεύσουμε και να οργανώσουμε την κοινωνία.
Εμείς ως Οικολόγοι Πράσινοι θα εργαστούμε με πνεύμα συνεργασίας, όπου αυτό κρίνεται απαραίτητο, για το καλό της κοινωνίας και για την αντιμετώπιση της δύσκολης συγκυρίας διεκδικώντας τον διακριτό μας ρόλο και τόπο σε όλες τις φάσεις των πολιτικών εξελίξεων»
Στην παρέμβασή του ο Στέφανος Σταμέλλος αναφέρθηκε πιο αναλυτικά στην αναγκαιότητα διαμόρφωσης Περιφερειακής Στρατηγικής και Περιφερειακού Προγράμματος, μέσα από διάλογο, με τη συμμετοχή των πολιτών και ιδιαίτερα των νέων. Ως κυρίαρχα ζητήματα ανέδειξε:
- την αντιμετώπιση της ανεργίας και ιδιαίτερα της ανεργίας των νέων, που θα πρέπει να επιδιωχθεί με προοδευτική φορολογία, νέες και υψηλής ποιότητας υπηρεσίες, αποτελεσματική χρήση των διαθέσιμων πόρων για εκπαίδευση, έρευνα, οικολογική καινοτομία και πράσινη οικονομία, αλλά και μέσα από την αυτοοργάνωση και συμμετοχή των ίδιων των νέων.
- την αποκέντρωση και την τοπικοποίηση της παραγωγής και της κατανάλωσης, με στόχο το παραγόμενο προϊόν να ισοσκελίζεται με την κατανάλωση, και στήριξη στα δίκτυα παραγωγών – καταναλωτών
- την εξειδίκευση ανά περιοχή που να αναδεικνύει τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα και να διευρύνει διαρκώς την παραγωγική βάση, αλλά και με σεβασμό στο περιβάλλον, προστασία της φύσης και βιώσιμη διαχείριση των φυσικών πόρων, με σύνεση.
- την ανάγκη αλλαγής του ακολουθούμενου ενεργειακού μοντέλου με τη μείωση της κατανάλωσης και ουσιαστική στροφή στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) με σεβασμό στο περιβάλλον και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής
- τη στήριξη με κάθε τρόπο του δημόσιου και κοινωνικού ρόλου των βασικών δομών - υγεία, παιδεία και κοινωνική ασφάλεια - και την ενδυνάμωση της κοινωνικής αλληλεγγύης.

Σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το σκάνδαλο LuxLeaks ζητούν οι Ευρωπαίοι Πράσινοι



Οι Ευρωπαίοι Πράσινοι καταγγέλλουν την αποτυχία συμφωνίας για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής από την διάσκεψη των προέδρων των ευρωπαϊκών κομμάτων σχετικά με  το σκάνδαλο LuxLeaks, της μεγάλης κλίμακας φοροαποφυγής στο Λουξεμβούργο και άλλα  κράτη-μέλη της Ε.Ε, Η αποτυχία ουσιαστικής προόδου στην υπόθεση έρχεται μετά και από την καταψήφιση από την πλειοψηφία του ευρωκοινοβουλίου της πρότασης μομφής κατά του προέδρου της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ, επειδή ακριβώς αυτή υποστηρίχθηκε μόνο από συμμαχία ευρωσκεπτικιστών και ακροδεξιών κομμάτων, τα οποία αδιαφορούν για την ουσία του ζητήματος
«Για μια συνεπή διερεύνηση της συστηματικής φοροαποφυγής στα κράτη-μέλη της Ε.Ε. χρειαζόμαστε ερευνητική επιτροπή. Αυτό είναι το ισχυρότερο εργαλείο του κοινοβουλίου» ανακοίνωσε η ευρωομάδα των Πρασίνων. «Μόνο αυτή η επιτροπή θα μπορούσε να ερευνήσει στοχευμένα αν τα κράτη-μέλη της Ε.Ε. ή η Κομισιόν παραβίασαν την ευρωπαϊκή νομοθεσία. Ο επιθετικός φορολογικός ανταγωνισμός της Ολλανδίας, του Λουξεμβούργου, της Ιρλανδίας και της Αυστρίας είναι παράνομος. Ζητούμε πλήρη διαφάνεια σε ότι αφορά τα κέρδη των επιχειρήσεων, και κοινούς ελάχιστους συντελεστές για τη φορολόγηση των επιχειρήσεων».
Ο εκπρόσωπος τύπου των Οικολόγων Πράσινων Φίλιππος Γκανούλης δήλωσε σχετικά: “Η σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το σκάνδαλο LuxLeaks είναι απαραίτητη. Ήδη υπάρχει διάχυτη η αίσθηση για διαφορετική, άνιση και άδικη μεταχείριση των χωρών της ΕΕ και για παράνομο φορολογικό ανταγωνισμό από ορισμένες εξ αυτών. Σημειώνουμε εδώ ότι στη λίστα με τις εταιρίες που φοροδιέφυγαν στο Λουξεμβούργο ήταν και αρκετές ελληνικές την ώρα που οι έλληνες πολίτες επιβαρύνονται συνεχώς με νέους φόρους.
Η αδιαφάνεια των κερδών των μεγάλων επιχειρήσεων οξύνει την αίσθηση αδικίας στους Ευρωπαίους πολίτες και μεγαλώνει την απογοήτευσή τους από το Ευρωπαϊκό εγχείρημα.Δεν μπορούμε να βλέπουμε αυτό το εγχείρημα να κατεδαφίζεται και να μην κάνουμε τίποτα. Η Ευρωπαϊκή Ένωση διατήρησε την ειρήνη στην ήπειρο για πολλές δεκαετίες, αλλά η Γερμανική κυριαρχία φαίνεται ότι την σπρώχνει στα τάρταρα και πρέπει να καταστεί υπόλογη γι’ αυτό. Οι ευρωσκεπτικιστές και οι ακροδεξιοί θα πρέπει να απομονωθούν όχι μόνο με λόγια, αλλά και με πράξεις”.

1η Δεκέμβρη Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS Η δημόσια υγεία δεν προστατεύεται με ποινικοποίηση…



Η 1η Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS , συμπίπτει φέτος δυστυχώς με την αυτοκτονία μίας από τις 27 οροθετικές γυναίκες που το 2012 διαπομπεύθηκαν και σύρθηκαν σε δίκη με τον πιο απάνθρωπο και αδιανόητο τρόπο, για μια κοινωνία που θέλει να λέγεται πολιτισμένη. Γυναίκες που δόθηκαν βορά στα ανθρωποφαγικά ΜΜΕ και στα φοβικά ρατσιστικά αντανακλαστικά μιας κοινωνίας που παραπαίει και ψάχνει παντού αποδιοπομπαίους τράγους.
Οι Οικολόγοι Πράσινοι, συμμετέχοντας στη σημερινή παγκόσμια μέρα, καταγγέλλουν το γεγονός ότι στην Ελλάδα  του 21ου αιώνα τα οροθετικά άτομα πέρα από τον καθημερινό αγώνα για την επιβίωσή τους έχουν να αντιμετωπίσουν και τον κοινωνικό και θεσμικό ρατσισμό που τα τελευταία χρόνια έχει λάβει διαστάσεις κοινωνικού κανιβαλισμού. Θεωρούν κατάπτυστη τη διάταξη «περί προστασίας τη δημόσιας υγείας» που θεσμοθετήθηκε το 2012 από τον τότε  υπουργό υγείας Α. Λοβέρδο  και επανήλθε σε ισχύ το 2013  από τον  άξιο διάδοχό του, τον Α. Γεωργιάδη,. Πρόκειται για διάταξη καταχρηστική και παράνομη -που στρέφεται εναντίον του Συντάγματος και της διεθνούς νομοθεσίας προστασίας των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου-παραβιάζοντας  το ιατρικό απόρρητο και το τεκμήριο της αθωότητας, προσβάλλει την αξιοπρέπεια ανθρώπων και απαξιώνει τη δικαιοσύνη.
Η Θεματική Ομάδα για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα των Οικολόγων Πράσινων αντιπροτείνει ότι η δημόσια υγεία μπορεί να προστατευθεί μόνο με εκστρατείες ενημέρωσης για τους τρόπους μετάδοσης του ιού και όχι μέσα από την τρομοκράτηση της κοινής γνώμης ποντάροντας στο γενικευμένο φόβο και το διάχυτο ρατσισμό. Η πρακτική αυτή στοχεύει στη συσκότιση των πραγματικών αιτιών του φαινομένου και στον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης σε σχέση με  το πρόβλημα της διάλυσης της δημόσιας υγείας και της ανυπαρξίας πολιτικών πρόληψης.  
Η εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πράσινων Χριστίνα Ευθυμιάτου δήλωσε σχετικά: «Επιτακτικές είναι οι ανάγκες για  τακτική ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού, εισαγωγή της σεξουαλικής αγωγής στα σχολεία, αλλά και δυνατότητα  δωρεάν εξετάσεων παντού στην Ελλάδα, με απόλυτο σεβασμό στο ιατρικό απόρρητο. Συμμεριζόμαστε  την αισιοδοξία του Συλλόγου Οροθετικών Ελλάδας «Θετική Φωνή» για όσες μάχες έχουν κερδηθεί σε ιατρικό και κοινωνικό επίπεδο αλλά και για τη μείωση των περιστατικών λοίμωξης από τον ιό HIV μέσα στο 2014. Στηρίζουμε τόσο τον αγώνα τους κόντρα στον κοινωνικό στιγματισμό και τον αποκλεισμό, όσο και τις διεκδικήσεις τους στον τομέα της ιατρικής κάλυψης και πρόληψης.
Ενώνουμε τη φωνή μας μαζί τους για  πλήρη ιατρική και φαρμακευτική κάλυψη όλων όσων τον έχουν ανάγκη (και των μεταναστών/στιών ανεξάρτητα από το καθεστώς παραμονής τους στη χώρα), για δημιουργία Μονάδων Ειδικών Λοιμώξεων όπου υπάρχει έλλειψη (η μία και μοναδική μονάδα στη Θεσσαλονίκη καλύπτει τις ανάγκες από τη Θράκη έως την Κέρκυρα), για λήψη μέτρων με σκοπό τη βελτίωση των απαράδεκτων συνθηκών κράτησης οροθετικών κρατουμένων στις φυλακές Κορυδαλλού και την τροποποίηση της διάταξης αποφυλάκισης τους και τέλος για συνεχή και υπεύθυνη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση  των πολιτών.» 

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΧΙΟ , ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΩΡΕΣ ΚΑΙ ΗΜΕΡΕΣ

μερομηνία
ΏραΘερμ/σίαΥγρασίαΔιεύθ. ανέμου - ΈντασηΚαιρός - φαινόμενα
Τρίτη
2/12
20:00
18°C
87%
6 Μπφ N
45 Km/hΡιπές ανέμου70 Km/h
ΣΥΝΝΕΦΙΑΣΜΕΝΟΣ
Τετάρτη
3/12
02:00
18°C
89%
6 Μπφ NA
45 Km/hΡιπές ανέμου70 Km/h
ΑΣΘΕΝΗΣ ΒΡΟΧΗ
08:00
18°C
90%
5 Μπφ NA
35 Km/hΡιπές ανέμου55 Km/h
ΑΣΘΕΝΗΣ ΒΡΟΧΗ
14:00
19°C
72%
6 Μπφ NA
45 Km/hΡιπές ανέμου70 Km/h
ΑΣΘΕΝΗΣ ΒΡΟΧΗ
20:00
18°C
87%
5 Μπφ NA
35 Km/hΡιπές ανέμου55 Km/h
ΣΥΝΝΕΦΙΑΣΜΕΝΟΣ
Πέμπτη
4/12
02:00
18°C
82%
6 Μπφ N
45 Km/hΡιπές ανέμου70 Km/h
ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
08:00
17°C
82%
5 Μπφ NA
35 Km/hΡιπές ανέμου55 Km/h
ΒΡΟΧΗ
14:00
18°C
88%
4 Μπφ N
24 Km/h
ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
20:00
17°C
96%
2 Μπφ N
9 Km/h
ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
Παρασκευή
5/12
02:00
16°C
99%
2 Μπφ N
9 Km/h
ΑΣΘΕΝΗΣ ΒΡΟΧΗ
ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 4-6 ΗΜΕΡΩΝ
Παρασκευή
5/12
08:00
15°C
98%
1 Μπφ Α
3 Km/h
ΣΥΝΝΕΦΙΑΣΜΕΝΟΣ
14:00
18°C
80%
1 Μπφ NA
3 Km/h
ΣΥΝΝΕΦΙΑΣΜΕΝΟΣ
20:00
15°C
91%
2 Μπφ B
9 Km/h
ΑΡΑΙΗ ΣΥΝΝΕΦΙΑ
Σάββατο
6/12
02:00
15°C
93%
ΑΠΝΟΙΑ
ΣΥΝΝΕΦΙΑΣΜΕΝΟΣ
08:00
15°C
91%
2 Μπφ ΝΔ
9 Km/h
ΣΥΝΝΕΦΙΑΣΜΕΝΟΣ
14:00
16°C
81%
3 Μπφ ΝΔ
16 Km/h
ΣΥΝΝΕΦΙΑΣΜΕΝΟΣ
20:00
15°C
91%
3 Μπφ N
16 Km/h
ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ
Κυριακή
7/12
02:00
15°C
94%
3 Μπφ N
16 Km/h
ΒΡΟΧΗ
08:00
15°C
94%
3 Μπφ N
16 Km/h
ΑΣΘΕΝΗΣ ΒΡΟΧΗ
14:00
18°C
69%
3 Μπφ ΝΔ
16 Km/h
ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ
20:00
15°C
86%
2 Μπφ ΝΔ
9 Km/h
ΣΥΝΝΕΦΙΑΣΜΕΝΟΣ
Δευτέρα
8/12
02:00
12°C
98%
2 Μπφ Δ
9 Km/h
ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ