Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

MAZI ME TON BAΣΙΚΟ ΜΙΣΘΟ ΘΑ ΑΥΞΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ


Η αύξηση του βασικού μισθού από 586 ευρώ που είναι σήμερα στα 751 ευρώ δεν επωφελεί μόνο τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα αλλά επωφελεί εξίσου και τους ανέργους του ΟΑΕΔ, που δικαιούνται μια σειρά από επιδόματα, τα οποία συνεδέονται με τις κατώτατες αποδοχές στον ιδιωτικό τομέα.



Υπενθυμίζεται ότι τα συγκεκριμένα επιδόματα, είχαν μειωθεί, όταν τον Φεβρουάριο του 2012, με την 6η Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου (ΠΥΣ), αποφασίστηκε περικοπή κατά 22% στις κατώτατες αποδοχές και 32%, ειδικά για νέους έως 25 ετών (511 ευρώ μικτά). Αντίστοιχα, λοιπόν, σε περίπτωση που ο κατώτατος μισθός αυξηθεί, αναμένεται και τα επιδόματα αυτά να κινηθούν, εξίσου ανοδικά.

Σύμφωνα με τα dikaiologitika.gr, τα επιδόματα του ΟΑΕΔ που είναι συνδεδεμένα με τον κατώτατο μισθό της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΕΓΣΣΕ), είναι τα εξής:

1. Επίδομα τακτικής επιδότησης.

2. Επίδομα από επίσχεση ή διακοπή των εργασιών της επιχείρησης.

3. Ειδικό εποχικό βοήθημα.

4. Ειδικό βοήθημα μετά τη λήξη της επιδότησης λόγω ανεργίας.

5. Ειδικό βοήθημα μετά από τρίμηνη παραμονή στα μητρώα του ΟΑΕΔ.

6. Ειδικό βοήθημα σε όσους εξέτισαν ποινή στερητική της ελευθερίας.

7. Ειδικό βοήθημα λόγω επίσχεσης εργασίας.mazi

ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΛΙΜΕΝΟΦΥΛΑΚΩΝ

Με ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος-Ελληνική Ακτοφυλακή θα ενημερωθούν οι ενδιαφερόμενοι για τη νέα εικοσαήμερη προθεσμία για αιτήσεις στον διαγωνισμό του φορέα για την εισαγωγή 49 δοκίμων στη Σχολή Λιμενοφυλάκων.
Οι θέσεις αφορούν υποψηφίους των εξής κατηγοριών:
Υπηρετήσαντες στις Ειδικές Δυνάμεις (Υποβρύχιοι Καταστροφείς, Καταδρομείς, Αλεξιπτωτιστές, Πεζοναύτες) (34 θέσεις),
Πλοίαρχοι και Μηχανικοί Εμπορικού Ναυτικού (10 θέσεις) και
Ιδιώτες που συμμετείχαν σε επιχειρήσεις για τη διάσωση ατόμων στη θάλασσα ή στους χερσαίους χώρους αρμοδιότητας του Λ.Σ. και ιδιώτες που συμμετείχαν στην επιχείρηση διάσωσης στο ναυάγιο του «Εξπρές Σάμινα» (5 θέσεις).
20ήμερη προθεσμία στο Λιμενικό
Ο διαγωνισμός για την επιλογή των επιτυχόντων δοκίμων Λιμενοφυλάκων διεξάγεται τόσο με μοριοδότηση και ιατρικές και αθλητικές εξετάσεις, όσο και με γραπτό διαγωνισμό στα γνωστικά αντικείμενα της Εκθεσης Ιδεών και της Ιστορίας.
Η νέα ανακοίνωση θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., http://www.hcg.gr και στο κτίριο του Αρχηγείου του.
- See more at: http://policenet.gr/article/%CE%BD%CE%AD%CE%B1-20%CE%AE%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%B7-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B8%CE%B5%CF%83%CE%BC%CE%AF%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%B3%CF%89%CE%BD%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BB%CE%B9%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D#sthash.jZ6pTmIt.dpuf

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ : ΘΕΤΙΚΑ ΑΠΟΤΙΜΑ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ , ΤΟ 56%

Ικανοποιημένοι από το εκλογικό αποτέλεσμα δηλώνουν κατά πλειονότητα οι ερωτώμενοι σε δημοσκόπηση της Metron Analysis.
 
Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία, 56% δηλώνει ικανοποιημένο από το εκλογικό αποτέλεσμα, 18% δυσαρεστημένο και 19% ουδέτερο.
 
Σε ότι αφορά την οικονομική κατάσταση της χώρας 78% τη θεωρούν αρνητική ενώ το 15% δηλώνει ουδέτερο. Σε ερώτηση αν θα καλυτερέψει η οικονομική κατάσταση στη χώρα μας το 38% δηλώνει θετικό, 32% ότι θα μείνει ίδια ενώ 21% θεωρεί ότι οι συνθήκες θα χειροτερέψουν.
 
Αναφορικά με τη συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ, 56% τη θεωρεί θετική εξέλιξη ενώ το 35% αρνητική.
 
Αξιολογώντας την επιλογή προσώπων και συγκεκριμένα τον κ. Βαρουφάκη ως Υπουργό Οικονομικών, 60% θεωρεί τον κ. Βαρουφάκη σωστή επιλογή και 11% διαφωνεί. Σε ότι αφορά την επιλογή του κ. Καμμένου στη θέση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, 51% τη θεωρεί σωστή επιλογή και 36% λάθος επιλογή.
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

" ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΝΑ ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΙΣΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΣΙΩΠΗΣΩ "



Σε μία απίστευτη καταγγελία προέβη η μητέρα του 9χρονου Ταξιάρχη από το χωριό Πλαγιά, στο Πλωμάρι της Λέσβου, που την προηγούμενη εβδομάδα έπεσε θύμα ενδοσχολικού εκφοβισμού, από συμμαθητές του.

«Μου είπε να κάνουν έναν έρανο και να  με βοηθήσουν όσο μπορούν. Να πούμε ότι χρειαζόμαστε έναν υπολογιστή, ότι χάλασαν τα υδραυλικά και να μαζέψουμε λεφτά, για να σκεπάσουμε το θέμα»Όπως αποκάλυψε, μιλώντας στο zougla.gr, η Μαρία Χιωτέλλη, δέχτηκε πρόταση χρηματισμού από τη Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου, προκειμένου να μη λάβει μεγαλύτερες διαστάσεις το περιστατικό.

«Μου είπε να κάνουν έναν έρανο και να  με βοηθήσουν όσο μπορούν. "Να πούμε ότι χρειαζόμαστε έναν υπολογιστή, ότι χάλασαν τα υδραυλικά και να μαζέψουμε λεφτά", για να σκεπάσουμε το θέμα», ανέφερε χαρακτηριστικά, η κα Χιωτέλλη, χήρα και μητέρα τεσσάρων ανήλικων παιδιών, η οποία προσπαθεί να συντηρήσει την οικογένειά της με μία σύνταξη 700 ευρώ.

Σύμφωνα με την ίδια, την ευθύνη για το περιστατικό φέρει ο γυμναστής του σχολείου, καθώς εκείνος ζήτησε από τους μαθητές να κατεβάσουν την μπάλα που είχε κολλήσει στη μπασκέτα. Τότε, μαθητές μεγαλύτερης τάξης «κρέμασαν» τον Ταξιάρχη στη μπασκέτα και άρχισαν να τον κουνούν.

Αποτέλεσμα της επικίνδυνης πράξης τους ήταν ο μικρός να βρεθεί στο έδαφος και να σπάσει τα δύο του χέρια.

Παράλληλα, η κα Χιωτέλλη υποστήριξε ότι κατά το παρελθόν ο ανήλικος μαθητής είχε πέσει ξανά θύμα bullying, όταν ένας 14χρονος τον είχε ξεγυμνώσει στις τουαλέτες του σχολείου.

Όπως υπογράμμισε, η ίδια είχε απευθυνθεί στην τότε διευθύντρια του σχολείου, η οποία είχε ισχυριστεί ότι το περιστατικό δεν συνέβη ποτέ, αλλά «γεννήθηκε» στο μυαλό του παιδιού.



Σημειώνεται ότι ήδη διενεργείται κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση, που παρήγγειλε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη, από την Εισαγγελία Εφετών Βορείου Αιγαίου.

Το περιστατικό αυτό, καταδεικνύει με τον πλέον γλαφυρό τρόπο ότι το bullying είναι μια θλιβερή πραγματικότητα, που απειλεί τη σωματική αλλά και την ψυχική υγεία των παιδιών.

Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε και το Υπουργείο Παιδείας, το οποίο αποδίδει το περιστατικό σε ατύχημα:

«Σχετικά με το ατύχημα που συνέβη σε μαθητή στον αύλειο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Πλαγιάς Λέσβου, σας ενημερώνουμε ότι, κατόπιν εντολής μας, επισκέφτηκαν αμέσως το Δημοτικό Σχολείο ο Σχολικός Σύμβουλος 1ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Α/θμιας Εκπαίδευσης Λέσβου και Συντονιστής Δράσεων Πρόληψης της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού της Περιφερειακής Δ/νσης Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Β. Αιγαίου καθώς και η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Α/θμιας Εκπαίδευσης Λέσβου, προκειμένου να μας ενημερώσουν σχετικά με τις συνθήκες του ατυχήματος.

Επιπλέον, από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Β. Αιγαίου δόθηκε εντολή προς την Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Α/θμιας Εκπαίδευσης Λέσβου να διενεργήσει έρευνα για τις τυχόν ευθύνες».

Επιμέλεια: Μανώλης Φουσκολαγουδάκης

zougla.gr

ΣΕ ΙΣΧΥ Ο ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΦΑΚΕΛΛΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ



Σε ηλεκτρονικούς ρυθμούς, θα κινούνται εφεξής οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ, μετά το άρξασθαι του Ηλεκτρονικού Φακέλου Ασφάλισης που ετέθη σε εφαρμογή από τον Οργανισμό. Πρόκειται για το κύκνειο άσμα του πρόεδρου του Οργανισμού κ. Δημήτρη Κοντού, ο οποίος υπέβαλλε την παραίτησή του την Τετάρτη στον νέο υπουργό Υγείας κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή.
Ο φάκελος, ισχύει για όλους τους ασφαλισμένους και τους συμβεβλημένους παρόχους, στα πλαίσια της αναβάθμισης των υπηρεσιών που προσφέρει ο Οργανισμός.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωσή του ΕΟΠΥΥ, η πληροφορία έχει συγκεντρωθεί ιστορικά από τα στοιχεία που καταθέτουν οι πάροχοι και οι ίδιοι οι ασφαλισμένοι, προκειμένου να αποδοθούν αντίστοιχες παροχές σε εφαρμογή του Ενιαίου Κανονισμού Παροχών Υγείας(ΕΚΠΥ).
Ο προσωπικός Φάκελος Ασφάλισης Υγείας αποτελεί πρωτοποριακή εφαρμογή καθώς περιέχει στοιχεία για το σύνολο των νοσηλειών, των υπηρεσιών υγείας, των υλικών, των νόσων και διαγνώσεων που υπάρχουν καταγεγραμμένες στο μηχανογραφικό σύστημα και αναφέρονται σχεδόν στο σύνολο των ασφαλισμένων της χώρας.
Εγγραφή:
Κάθε ασφαλισμένος έχει δυνατότητα να πραγματοποιήσει Εγγραφή με τα στοιχεία της Αστυνομικής Ταυτότητας ή του Διαβατηρίου στην υπηρεσία πιστοποίησης στοιχείων ασφάλισης από το site του ΕΟΠΥΥ στη διεύθυνση:https://apps.ika.gr/eApplicationInsPerson (Εγγραφή Ασφαλισμένου) και εκτυπώνει ένα αποδεικτικό εγγραφής στο οποίο αναφέρεται ο μοναδικός κωδικός εγγραφής, για τον γιατρό και δεύτερο αποδεικτικό με τα προσωπικά στοιχεία της εγγραφής του, για προσωπική χρήση.
Στη συνέχεια, ο ασφαλισμένος, όταν για οποιοδήποτε λόγο πραγματοποιήσει επίσκεψη σε οποιοδήποτε γιατρό εγγεγραμμένο στον ΕΟΠΥΥ, με την Ταυτότητα ή το Διαβατήριο του και το αποδεικτικό εγγραφής του, θα ζητήσει την ενεργοποίηση των κωδικών του.
Επίσκεψη σε γιατρό:
Στη συνέχεια με την πρώτη επίσκεψη σε γιατρό εγγεγραμμένο στις Ιατρικές Υπηρεσίες ΕΟΠΥΥ για Παροχές ΕΚΠΥ, ο ασφαλισμένος, με το αποδεικτικό εγγραφής του και την επίδειξη της Αστυνομικής Ταυτότητας ή του Διαβατηρίου, θα ζητήσει από τον γιατρό την ενεργοποίηση του προσωπικού του Φακέλου. Ο γιατρός, θα συνδέεται από το site του ΕΟΠΥΥ από επιλογή στην διεύθυνση:https://apps.ika.gr/eVerifyInsPerson
(Εφαρμογές/Ιατρικές Υπηρεσίες/Ενεργοποίηση Χρήστη Φακέλου Ασφ. Υγείας) και θα καταχωρεί τον μοναδικό κωδικό του αποδεικτικού εγγραφής, προκειμένου να ενεργοποίηση την υπηρεσία.
Ο μοναδικός κωδικός εγγραφής μετά την ενεργοποίηση του, ακυρώνεται.
Διαχείριση φακέλου:
Μετά την ολοκλήρωση των παραπάνω βημάτων ο ασφαλισμένος αποκτά δυνατότητα διαχείρισης του Φακέλου του με τους προσωπικούς κωδικούς που διαθέτει από την Εγγραφή του και συνδέεται από το site του ΕΟΠΥΥ στη διεύθυνση:https://apps.ika.gr/eHealthInsuranceRecordInsPerson
(Εμφάνιση ατομικών δεδομένων υγείας).
Στον Φάκελο Ασφάλισης Υγείας έχει δυνατότητα πρόσβασης μόνον ο ασφαλισμένος με τους κωδικούς που διαθέτει καθώς αφορά προσωπικά του στοιχεία, τα οποία έχει δυνατότητα να τα γνωστοποιήσει με προσωπική του ευθύνη.


Πηγή: http://www.onmed.gr/eopyy/item/325392-se-isxy-o-ilektronikos-fakelos-asfalismenon-tou-eopyy#ixzz3QOlhmz82