Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

ΣΤΡΑΤΗΣ ΦΕΡΓΑΔΙΩΤΗΣ : " ΕΙΣΤΕ ΕΚΤΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ! "

Στρ. Φεργαδιώτης: «Είστε εκτός πραγματικότητας!»
Φανερά εκνευρισμένος ο Τοπικός Σύμβουλος Χίου και μέλος της ΕΠΣ Χίου, Στρατής Φεργαδιώτης, δηλώνει στο παρακάτω κείμενο την αρνητική του στάση απέναντι στα νέα μέτρα που πρόκειται να εφαρμόσει το Ν.Π.Δ.Δ. και καλεί όλα τα σωματεία αλλά και τους εμπλεκόμενους φορείς να πάρουν θέση.
Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά:
«Το είδαμε και αυτό!!! Με έκπληξη πληροφορήθηκα για την απόφαση του Νομικου Προσωπου του Δημου Χιου σχετικα για τους νεους φόρους που προτιθεται να ισχυσουν απο την νεα σεζον στα αθλητικα σωματεια, Καπη και δημοτικους παιδικους σταθμους. Θα αναφερθω ειδικα στα αθλητικα σωματεια, οπου και δραστηριοποιουμε απο μικρο παιδι! Αντι να δωθει η επιχορηγηση για το 2014 που ως δια μαγειας δεν δοθηκε, έρχεται με σημερινη του αποφαση το διοικητικο συμβουλιο του Νομικού Προσώπου να επιβαλλει εναν νεο εξτρα φορο στα αθλητικα σωματεια, ειτε αυτα χρησιμοποιουν κλειστα ειτε ανοιχτα γηπεδα. Μαλλον ειστε εκτος πραγματικοτητας !!! Βεβαια απο αυτην την αποφαση δεν ξεφευγουν ουτε οι πολιτες που θα επιθυμουσαν να γυμναστουν και να τρεξουν στα γηπεδα. Δεν φτανει οι ομαδες που ηδη πληρωνουν την συμμετοχη τους στα τοπικα πρωταθληματα, δελτια, ποινες και πολλα αλλα εξοδα, ερχεται σημερα να προστεθει και αυτη η εξωπραγματικη αποφαση! Μια ομαδα οπου θα εχει 20 ωρες το μηνα, επι 2 ευρω μας κανει 40 ευρω, επι 10 μηνες το ποσο φτανει τα 400 ευρω. Μηπως να βαλουμε στα διοικητικα συμβουλια των ομαδων μας το Νομικο Προσωπο του Δημου Χιου?
Καλω λοιπον ολες τις Τοπικες Ενωσεις, την ΕΠΣ ΧΙΟΥ (οπου ως μελός θα το φερω ως θεμα στο επομενο συμβουλιο), την Τοπικη Επιτροπη Μπασκετ, τον ΣΕΓΑΣ ΧΙΟΥ, την Τοπικη Χειροσφαιρισης, την Τοπικη Βολεϊ και τις ομαδες του Κολυμβητηριου να παρουν θεση! Ευελπιστω να επικρατησει η λογικη και να επανεξεταστει το θεμα αυτο προς οφελος των ομαδων μας…»
Ευχαριστω για την φιλοξενια
Στρατης Φεργαδιωτης


Μελος ΕΠΣ ΧΙΟΥ και Τοπικος Συμβουλος Χιου

sportschios.gr

EKTAKTO ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ ΤΗΣ ΕΜΥ - ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Σε κλοιό κακοκαιρίας βρίσκεται το μεγαλύτερο μέρος της χώρας καθώς από το πρωί της Πέμπτης (26/3/2015) σημειώνονται συνεχείς βροχοπτώσεις.
Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο καιρού της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), που βρίσκεται σε ισχύ από την Τρίτη (24/3), ισχυρές βροχές και καταιγίδες σημειώνονται στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας σήμερα, Πέμπτη (26/3), με τα φαινόμενα να είναι ενιχύονται κατά τις βραδινές ώρες.
Οι βροχές και οι καταιγίδες θα συνεχιστούν και αύριο Παρασκευή (27/3), στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Ωστόσο τα φαινόμενα είναι πιθανόν να επιμείνουν έως και τις πρωινές ώρες του Σαββάτου (28/3) κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.
Ο καιρός την Παρασκευή (27/3)
Βροχές και καταιγίδες που θα είναι κατά τόπους ισχυρές θα σημειωθούν κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια της χώρας, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.
Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 7 με 9 μποφόρ στο Αιγαίο και βαθμιαία θα εξασθενήσουν.
Στην Αττική θα υπάρξουν νεφώσεις ενώ θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με ένταση 4 έως 6 μποφόρ με την θερμοκρασία να κυμαίνεται μεταξύ 12 και 16 βαθμούς κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα παρουσιάσει νεφώσεις με τοπικές βροχές, ενώ στα ανατολικά του νομού τα φαινόμενα θα είναι πιο ισχυρά καθώς θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες οι οποίες θα είναι κατά τόπους πιο ισχυρές. Τα φαινόμενα αναμένεται να εξασθενήσουν από τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί με ένταση 4 έως 6 μποφόρ.
Πρόγνωση για την υπόλοιπη χώρα
Μακεδονία, Θράκη
Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Εξασθένηση των φαινόμενων από τις απογευματινές ώρες και από τα δυτικά.
Άνεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 και βαθμιαία στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Εξασθένηση τις βραδινές ώρες.
Θερμοκρασία: από 07 έως 17 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Εξασθένηση των φαινόμενων από τις βραδινές ώρες και από τα βόρεια.
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και στο νότιο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 12 έως 20 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στις νοτιότερες περιοχές οπού τις βραδινές ώρες πιθανόν να είναι ισχυρές.
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά τις πρωινές ώρες τοπικά 7 μποφόρ. Στα βόρεια βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 10 έως 16 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Κυκλάδες, Κρήτη
Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες.
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά 7 με 8 και τις πρωινές ώρες τοπικά 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 14 έως 20 βαθμούς κελσίου.
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις πρωινές και βραδινές ώρες οπού πιθανόν να είναι πρόσκαιρα ισχυρές.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 8 και τις πρωινές ώρες τοπικά 9 μποφόρ. Εξασθένηση τις βραδινές ώρες.
Θερμοκρασία: από 12 έως 18 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.


Read more: http://www.newsbomb.gr/kairos/prognwsh-emy/story/570895/vroxes-kai-kataigides-sto-megalytero-meros-tis-xoras-analytiki-prognosi#ixzz3VWCm9ED8

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ : ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΚΑΙ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ

Μέχρι και τις 30 Ιουνίου θα κατατίθενται φέτος οι φορολογικές δηλώσεις, σύμφωνα με την εγκύκλιο που εξέδωσε η γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαβαΐδου.
Στην εγκύκλιο περιγράφονται οι προθεσμίες υποβολής, ενώ δίδονται διευκρινίσεις σχετικάμε τους υπόχρεους και τις διαδικασίες.
Τα εκκαθαριστικά σημειώματα θα εξοφληθούν σε τρεις δόσεις, η πρώτη ως το τέλος Ιουλίου, η δεύτερη ως το τέλος Σεπτεμβρίου και η τελευταία έως τέλος Νοεμβρίου.
Απαλλάσονται της υποχρέωσης υποβολής οι 18αρηδες που δεν έχουν εισόδημα πραγματικόή τεκμαρτό.
Παράλληλα διευκρινίζεται ότι:
  • Ο φορολογούμενος που έχει συμπληρώσει το 18° έτος της ηλικίας του, υποχρεούται να δηλώνει όλα τα εισοδήματά του, πραγματικά ή τεκμαρτά, τα φορολογούμενα με οποιονδήποτε τρόπο (πχ βάσει κλιμακίων ή αυτοτελώς) ή απαλλασσόμενα. Εξαιρετικά, δεν υποχρεούνται σε υποβολή δήλωσης οι φορολογούμενοι που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους και δεν αποκτούν πραγματικό ή τεκμαρτό εισόδημα.
  • Οι φορολογούμενοι οι οποίοι έχουν κάνει έναρξη επιτηδεύματος υποχρεούνται σε υποβολή δήλωσης φορολογίας εισοδήματος σε κάθε περίπτωση.
  • Οι κάτοικοι εξωτερικού υποχρεούνται σε υποβολή δήλωσης στην Ελλάδα, μόνον όταν αποκτούν πραγματικό εισόδημα, φορολογούμενο με οποιονδήποτε τρόπο (π.χ. βάσει κλίμακας ή αυτοτελώς) ή απαλλασσόμενο, από πηγές Ελλάδας. Αντιθέτως, ένας κάτοικος εξωτερικού που διαθέτει π.χ. δευτερεύουσα κατοικία/επιβατικό αυτοκίνητο στην Ελλάδα ή προβαίνει σε αγορά ακινήτου/αυτοκινήτου στην Ελλάδα, εφόσον δεν αποκτά πραγματικό εισόδημα στη χώρα μας, δεν υποχρεούται σε υποβολή δήλωσης φορολογίας εισοδήματος.
  • Για τα ενήλικα προστατευόμενα τέκνα (φοιτητές, κ.ά.) δεν προβλέπεται εξαίρεση από την υποχρέωση υποβολής δήλωσης, ακόμα και εάν αυτά αναγνωρίζονται ως εξαρτώμενα μέλη του φορολογούμενου, εφόσον αποκτούν εισόδημα.
  • Οι σύζυγοι, κατά τη διάρκεια του γάμου τους, υποβάλλουν κοινή δήλωση για τα εισοδήματά τους, όπου ο φόρος, τα τέλη και οι εισφορές που αναλογούν, υπολογίζονται χωριστά στο εισόδημα καθενός συζύγου.
  • Επιπλέον, οι τυχόν ζημίες του εισοδήματος του ενός συζύγου δεν συμψηφίζονται με τα εισοδήματα του άλλου συζύγου. Σε κάθε περίπτωση, υπόχρεος υποβολής δήλωσης είναι ο σύζυγος και για τα εισοδήματα της συζύγου του.Σύμφωνα με την εγκύκλιο, οι σύζυγοι υποβάλλουν χωριστή δήλωση εφόσον
    α) έχει διακοπεί η έγγαμη συμβίωσή τους κατά το χρόνο υποβολής της δήλωσης ή
    β) ο ένας από τους δύο συζύγους είναι σε κατάσταση πτώχευσης ή έχει υποβληθεί σε δικαστική συμπαράσταση. Επίσης, χωριστή φορολογική δήλωση υποβάλλεται και σε περίπτωση θανάτου του ενός συζύγου για το φορολογικό έτος μέσα στο οποίο επήλθε ο θάνατος.
  • Για τα εισοδήματα των ανήλικων τέκνων, υπόχρεος για την υποβολή της δήλωσης είναι ο γονέας που ασκεί τη γονική μέριμνα ή ο σύζυγος που θεωρείται, κατ' αρχήν, υπόχρεος για την υποβολή της δήλωσης.

newpost.gr

ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΡΙΒΑΝΟΥ - ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗ ΣΤΑ ΟΥΚ , ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ

της Αναστασίας Γαλάνη

Σφοδρές αντιδράσεις από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσαν τα συνθήματα των ΟΥΚστην παρέλαση της 25ης Μαρτίου. Οι άνδρες των ΟΥΚ προς το τέλος της παρέλασης φώναξαν σύνθημα για την Κωνσταντινούπολη λέγοντας «Και το όνειρο μας είναι, στην Πόλη εμείς να μπούμε, σημαία να υψώσουμε, τον ύμνο εμείς να πούμε».
Τόσο η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Βασιλική Κατριβάνου που ζήτησε να τιμωρηθούν, όσο και ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης καταδίκασαν το γεγονός με αιχμηρά σχοόλια στο Facebook και το Twitter. Την ίδια ώρα, το ΠΑΣΟΚ, με αφορμή τα συνθήματα καταλογίζει ευθύνες στον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο.
Το σχόλιο της Βασιλικής Κατριβάνου
«Tα συνθήματα των ΟΥΚ στην παρέλαση της 25/3 είναι μια ευθεία πρόκληση για τη δημοκρατία. Μαθαίνω για τα συνθήματα των ΟΥΚ στη χθεσινή παρέλαση. Μου φαίνεται εξαιρετικά ανησυχητικό και αδιανόητο να μείνουν χωρίς τιμωρία. Είναι δυνατόν; Στην παρέλαση, μονάδες του ελληνικού στρατού, φωνάζουν «Και το όνειρο μας είναι, στην Πόλη εμείς να μπούμε, σημαία να υψώσουμε, τον ύμνο εμείς να πούμε»; Είναι ευθεία πρόκληση για τη δημοκρατία. Και μας θυμίζει πόσο επείγον είναι το ζήτημα της κάθαρσης του στρατού από τους φασιστικούς και ακροδεξιούς θύλακες που παραμένουν ισχυροί. Η ατιμωρησία (και σε αυτή την περίπτωση) τους εκτρέφει.»
Το σχόλιο του Δημήτρη Παπαδημούλη
Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης εξέφρασε την αντίθεση του για την πολιτική στάση που κρατά η ελληνική κυβέρνηση, σχετικά με τις παρελάσεις. Χαρακτηριστικά ο ίδιος έγραψε στους λογαριασμούς του social media: «Τα εθνικιστικά συνθήματα των ΟΥΚ στην παρέλαση,είναι αντίθετα με την πάγια εξωτερική πολιτική της χώρας. Η κυβέρνηση οφείλει να βάλει φρένο.» 
«Το πρόβλημα είναι να μην συγχέουμε τον πατριωτισμό τον οποίο η χώρα χρειάζεται και η κοινωνία καμαρώνει, με τον Εθνικισμό και την πατριδοκαπηλία. Αυτή είναι μια πάγια θέση των αριστερών και προοδευτικών πολιτών. Και επειδή χθες, από τα ΟΥΚ, προφανώς με εντολές κάποιων αξιωματικών, ακούστηκαν τέτοια πολεμοκάπηλα και πατριδοκάπηλα εθνικιστικά συνθήματα, θέλω και περιμένω, η κυβέρνηση να πράξει αυτό που πρέπει, διότι εξωτερική πολιτική, κάνει η κυβέρνηση με το Σύνταγμα και με τους νόμους και όχι κάποιοι αξιωματικοί και οπλίτες των Ενόπλων Δυνάμεων», υπογράμμισε στη συνέχεια για τα συνθήματα ο κ. Παπαδημούλης με δηλώσεις στον Real Fm.
Η επίθεση του ΠΑΣΟΚ στον Καμμένο για τα ΟΥΚ 
Τα ΟΥΚ φώναζαν στην παρέλαση στο Σύνταγμα συνθήματα αμφισβήτησης των υφιστάμενων συνόρων. Αλλά με τέτοιον ανεύθυνο Υπουργό Άμυνας τι άλλο θα περίμενε κανείς, σχολιάζει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ.
«Στο Αμερικανικό Κογκρέσο και για πρώτη φορά μπλόκαραν το ψήφισμα για την 25η Μαρτίου λόγω των Τζιχαντιστών που θα στείλει ο ανερμάτιστος υπουργός / πρόεδρος των ΑΝΕΛ / ιδεολογικός ανανεωτής του ΣΥΡΙΖΑ.
Το θέμα όμως πάνω από όλα είναι ο πολιτικοϊδεολογικός κατήφορος του ΣΥΡΙΖΑ. Λίγη  συστολή  δεν υπάρχει; Γίνανε τυφλά υποχείρια του κ.  Καμμένου;
Θα ζητήσει κανείς ευθύνες από αυτούς που έδωσαν στα ΟΥΚ το «ελεύθερο» να διαμορφώνουν την εξωτερική πολιτική και την πολιτική εθνικής ασφάλειας;» καταλήγει.
«Στο ΠΑΣΟΚ μάλλον είδαν το βίντεο της παρέλασης με τα συνθήματα των ΟΥΚ όταν Υπουργός Άμυνας ήταν ο κ. Βενιζέλος. Και παρασύρθηκαν βλέποντας το παλιό βίντεο, απάντησαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.
Η ΔΗΜΑΡ σε ανακοίνωσή της ζητά μέτρα για τους αντιδημοκρατικούς θύλακες
«Τα συνθήματα που φώναζαν τα ΟΥΚ στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου μαρτυρούν την ύπαρξη εθνικιστικών και αντιδημοκρατικών στοιχείων στο χώρο των ενόπλων δυνάμεων. Η κυβέρνηση οφείλει άμεσα να λάβει μέτρα, με πλήρη συνείδηση ότι η ανοχή τροφοδοτεί την εξέλιξη αυτών των στοιχείων σε αντιδημοκρατικούς θυλάκους».

newpost.gr

ΔΙΟΡΙΑ ΩΣ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΟΓΟ - ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΠΑ

Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου
Διορία ως την Δευτέρα να παρουσιάσει τον κατάλογο των μεταρρυθμίσεων έχει πάει η κυβέρνηση η οποία εξειδικεύει τις προτάσεις της, γνωρίζοντας ωστόσο ότι αυτήν την φορά θα πρέπει να είναι κοστολογημένες, να έχουν χρονοδιάγραμμα εφαρμογής και κυρίως να αποδώσουν σε δημοσιονομικό επίπεδο.
Το Μαξίμου δεν θέλει να χαθεί το momentum της θετικής παρουσίας του Αλέξη Τσίπρα στο Βερολίνο, κάτι που φαίνεται πως επηρέασε θετικά αρκετούς ευρωπαϊκούς παράγοντες και από σήμερα ξεκινά νέες συσκέψεις για την κατάρτιση της περίφημης λίστα Τσίπρα η οποία σύμφωνα με εκτιμήσεις θα εμπεριέχει και μέτρα, για παράδειγμα στα φορολογικά.
Ιδιαίτερη βαρύτητα δίδεται στο θέμα του ΦΠΑ, αντικείμενο που προβληματίζει την κυβέρνηση καθώς θεωρεί σχεδόν αναγκαίο να προχωρήσει σε αλλαγή των συντελεστών είτε με καθιέρωση ενός ενιαίου, είτε ακόμη με την εφαρμογή πέντε διαφορετικών συντελεστώναπό τους τρεις που υπάρχουν σήμερα.
Αγκάθι αποτελεί το θέμα της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά, ζήτημα που δεν έχει κλείσει για το Μέγαρο Μαξίμου παρά το γεγονός πως έσπευσε να διευκρινίσει ότι η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη εξέφρασε «προσωπικές σκέψεις», αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο αύξησης του συντελεστή για τα κοσμοπολίτικα νησιά. Όμως, σύμφωνα με πληροφορίες το θέμα βρίσκεται υπό εξέταση, απλώς επειδή δεν έχει γίνει η κατάλληλη προετοιμασία η κυβέρνηση θέλησε να το υποβαθμίσει για να μην δημιουργηθεί θόρυβος.
Πληροφορίες επιμένουν ότι το θέμα της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά τέθηκε και στην διάρκεια του πολύωρου δείπνου Μέρκελ-Τσίπρα στο Βερολίνο, με την ελληνική κυβέρνηση να διατυπώνει ωστόσο έντονες επιφυλάξεις απέναντι σε μία τέτοια προοπτική.

newpost.gr

ΣΤΡΑΤΟΥΛΗΣ : ΤΟ 44,8% ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ , ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ

Το 44,8% των συνταξιούχων λαμβάνει συντάξεις κάτω από τα όρια της φτώχειας, δηλώνει ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης, παρουσιάζοντας τα στοιχεία του πληροφοριακού συστήματος «Ήλιος» του υπουργείου Εργασίας, αφήνοντας αιχμές προς τους δανειστές.
Σύμφωνα με τα στοιχεία, μειωμένος κατά 2.865 άτομα σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, είναι ο αριθμός των συνταξιούχων της χώρας, της χώρας ο οποίος ανέρχεται σε 2.654.784. Τον Μάρτιο του 2015 πληρώθηκαν συνολικά 4.541.966 συντάξεις, από τις οποίες οι 2.902.477 ήταν κύριες και 1.639.489 επικουρικές, ενώ το συνολικό ποσό που κατέβαλαν τα ταμεία ανήλθε σε 2.346.571.801,10 ευρώ.
«Τα στοιχεία της 22ης έκθεσης του πληροφοριακού συστήματος Ήλιος είναι αποκαλυπτικά σε σχέση με τα πραγματικά δεδομένα που αφορούν το ύψος των συντάξεων για τη μεγάλη μερίδα των ασφαλισμένων και έρχονται να διαψεύσουν δημοσιεύματα ξένων ΜΜΕ και δηλώσεις εκπροσώπων των δανειστών της χώρας» δήλωσε με αφορμή τη δημοσιοποίηση της έκθεσης ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης και πρόσθεσε:
Το 44,8% των συνταξιούχων (1.189.396 από 2.654.784) παίρνουν συντάξεις κάτω από το σταθερό όριο της σχετικής φτώχειας των 665 ευρώ, όπως ορίζεται από τα στοιχεία του 2013 της ΕΛΣΤΑΤ.
Επιπλέον, από το σύνολο των 2.637.090 συνταξιούχων όλων των κατηγοριών (γήρατος, θανάτου, αναπηρίας), περίπου 1.511.000 (περίπου το 60%) λαμβάνει αποδοχές μέχρι 800 ευρώ και αφαιρουμένων των κρατήσεων και της περίθαλψης το τελικό ποσό πέφτει σε αρκετές περιπτώσεις και κάτω από τα 700 ευρώ. Μάλιστα, ειδικά η συντριπτική πλειονότητα των συνταξιούχων αναπηρίας λαμβάνει αποδοχές από 250 έως 540 ευρώ.
Επίσης το 85,6% των συνταξιούχων είναι άνω των 61 ετών ειδικά στη γήρατος το ποσοστό είναι 89,4% (1.806.989 συνταξιούχοι από τους 2.021.315.

«Αποδομούνται τα επιχειρήματα των δανειστών»

Ο κ. Στρατούλης υπογραμμίζει ότι «τα στοιχεία αυτά αποδομούν πλήρως τα επιχειρήματα εκπροσώπων των δανειστών της χώρας, καθώς βέβαια και της απελθούσας συγκυβέρνησης και τρόικας, που έκαναν λόγο για υψηλή μέση σύνταξη για τους Έλληνες ασφαλισμένους, καθώς και για υποτιθέμενα μεγάλα ποσοστά των κατηγοριών συνταξιούχων ή ΑμεΑ, που έχουν συνταξιοδοτηθεί πριν τα 62 χρόνια. Μια ρητορική στην οποία στηρίχτηκε η μέχρι την 25η Γενάρη κατεδάφιση συντάξεων, προνοιακών επιδομάτων αλλά και της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης συνολικά. Η κυβέρνησή μας βάζει φρένο στις μειώσεις των συντάξεων, προστατεύει τα προνοιακά επιδόματα και προχωρά στην πλήρη αποκατάσταση του δημόσιου αναδιανεμητικού και καθολικού χαρακτήρα της κοινωνικής ασφάλισης. Βασικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση είναι η ενίσχυση της χρηματοδότησης του Ασφαλιστικού Συστήματος με τη δημιουργία Ταμείου Εθνικού Πλούτου και Κοινωνικής Ασφάλισης».
Το 25% των συνταξιούχων είναι ηλικίας άνω των 81 ετών, το 32% κυμαίνεται μεταξύ 71 και 80 ετών, το 38% μεταξύ 51 έως 70 ετών ενώ μόλις το 1% είναι συνταξιούχοι ηλικίας μικρότερης των 25 ετών. Συνταξιούχοι ηλικίας μεταξύ 56-65 ετών λαμβάνουν τα υψηλότερα ποσά σύνταξης.
Τον Μάρτιο, προστέθηκαν 13.791 νέες συντάξεις από τις οποίες από τις οποίες οι 8.664 ήταν κύριες και οι 5.127 επικουρικές ενώ το συνολικό ποσό το οποίο καταβλήθηκε για των πληρωμή των νέων συντάξεων ήταν 6.721.554,22 ευρώ. Το συνολικό ποσό των καταβαλλόμενων αναδρομικών στους νέους συνταξιούχους ανήλθε σε 47.856.591,63.
Ο μεγαλύτερος αριθμός νέων κύριων συντάξεων εντοπίζεται στο ΙΚΑ σε ποσοστό που αγγίζει περίπου το 49%, ενώ σχεδόν οι μισοί από τους νέους συνταξιούχους είναι ηλικίας 56-61 ετών και 62-67 ετών.
Τον Μάρτιο διακόπηκαν 8.710 συντάξεις λόγω θανάτου του συνταξιούχου συνολικού ποσού 3.895.623,81 ευρώ και 30 λόγω γάμου συνολικού ποσού 5.385,89 ευρώ.
Τον ίδιο μήνα, ο αριθμός των δικαιούχων προνοιακών επιδομάτων στην Ελλάδα ανήλθε σε 171.276 συνολικά και το ποσό που καταβάλλεται σε 57.553.517 ευρώ. Από το σύνολο των δικαιούχων προνοιακών επιδομάτων το 29% αφορά σε δικαιούχους οι οποίοι παράλληλα λαμβάνουν και συντάξεις.
Επίσης, σύμφωνα με τα στοιχεία του Μητρώου προνοιακών επιδομάτων διαπιστώθηκαν 1.233 περιπτώσεις θανόντων ενώ το σύνολο των προνοιακών επιδομάτων ανήλθε σε 180.814.


newpost.gr

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΒΓΑΖΟΥΝ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΤΟ ΝΕΟΤΕΥΚΤΟ " Τurkuaz "

Οι έρευνες για την αναζήτηση πετρελαίου και φυσικού αερίου, για λογαριασμό της Τουρκίας θα αρχίσουν την επόμενη εβδομάδα στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο με το νεότευκτο ερευνητικό πλοίο ''Turkuaz'' το οποίο ανήκει στο τουρκικό Ινστιτούτο Μεταλλευτικών Ερευνών (Mineral Research & Exploration General Directorate -ΜΤΑ).
Τον επιστημονικό εξοπλισμό και συστήματα που μπορούν να παρακολουθήσουν και να χαρτογραφήσουν μέχρι και 15.000 μέτρα κάτω από τη θάλασσα, παρείχε η ASELSAN η οποία παρείχε και την λογιστική υποστήριξη και εφ’ όρου ζωής συντήρηση.Υποστήριξη του παρέχει και το υπουργείο  Άμυνας της Τουρκίας. Το σκάφος Barbaros, η άλλη επένδυση από την Τουρκία στον τομέα αυτό, ανήκει στον τουρκικό Petroleum Corporation.
Το ''Turkuaz'' διαθέτει με ελικοδρόμιο,γεωλογικό, γεωφυσικό και υδρογραφικό εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας καθώς και ρομποτικά συστήματα και άλλα διεθνή πρότυπα.
Το πλοίο "Turkuaz" ξεκινά το ταξίδι του με ειδική τελετή όπου θα παρευρεθούν ο μεγαλομανής, αλλά και αρχιτέκτονας της νέας σύγχρονης Τουρκίας ο πρωθυπουργός Α.Νταβούτογλου και ο υπουργός Ενέργειας, Μ.Γιλντίζ.
To σκάφος έχει δυνατότητες  να αναζητήσει πετρέλαιο και φυσικό αέριο πέρα από την υφαλοκρηπίδα της Τουρκίας, στους πόλους, στους ωκεανούς και σε έντονα αμφισβητούμενες (hotly disputed) περιοχές όπως το Αιγαίο και η Ανατολική Μεσόγειο όπως χαρακτηριστικά γράφει η Sabah, προαναγγέλλοντας ουσιαστικά  ''θέρμες μέρες''.
Το ''Τουρκουάζ'' θα μπορεί να πραγματοποιεί επίσης έρευνες για πολλούς άλλους τομείς  όπως χάρτες σεισμογενών περιοχών, στοιχεία κλιματικής αλλαγής, θαλάσσια ρύπανση και ζωή στο βυθό της θάλασσας.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ : ΝΑ ΕΙΣΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗ ΡΗΞΗ



H αυθόρμητη (;) φράση του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη μεταξύ selfie και… χαλαρής κουβέντας με πολίτες των Χανίων έκρυβε μία είδηση, η οποία εάν επαληθευτεί, τότε θα μπορούσε να προδιαγράψει την πορεία των σκληρών διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με τους δανειστές.

Εν μέσω εκδηλώσεων λατρείας από Κρητικούς που έσπευσαν να τον χαιρετήσουν και να φωτογραφηθούν μαζί με τον υπουργό και τη σύζυγό του, μια γυναίκα τον πλησίασε και του είπε «Γιάνη είμαστε μαζί σου».

Τότε ο κ. Βαρουφάκης, έστρεψε το βλέμμα του προς το μέρος της και με ένα χαμόγελο όλο νόημα, της απάντησε: «Να είστε μαζί μας και μετά τη ρήξη».

Σε κάθε περίπτωση, τα πράγματα θα ήταν καλύτερα εφόσον οι αλήθειες διατυπώνονταν ξεκάθαρα και όχι μεταξύ «τυρού και αχλαδίου»…

Το βίντεο κυκλοφόρησε στο Flashnews.gr της Κρήτης και αναμένεται να προκαλέσει συζητήσεις, καθώς τα όσα ακούστηκαν, διατυπώθηκαν από τα πλέον επίσημα χείλη…

Play Button


Φωτογραφίες από τις εκδηλώσεις θαυμασμού στο πρόσωπο του κ. Βαρουφάκη:

O Γιάνης Βαρουφάκης με την σύζυγό του Δανάη Στράτου περιτριγυρισμένος από Χανιώτες
O Γιάνης Βαρουφάκης με την σύζυγό του Δανάη Στράτου περιτριγυρισμένος από Χανιώτες


Αγκαλιές και εκδηλώσεις θαυμασμού
Αγκαλιές και εκδηλώσεις θαυμασμού


Οι φωτογραφίες έπεφταν βροχή
Οι φωτογραφίες έπεφταν βροχή


Selfies στη μέση του δρόμου
Selfies στη μέση του δρόμου


Ο Γιάννης Βαρουφάκης στα Χανιά για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου
Ο Γιάννης Βαρουφάκης στα Χανιά για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου



zougla.gr

ΠΩΣ ΘΑ ΡΥΘΜΙΣΕΤΕ ΤΙΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΣΕ ΙΚΑ ΚΑΙ ΟΑΕΕ



Από το ΙΚΑ ξεκινά την Πέμπτη 26 Μαρτίου η διαδικασία ρύθμισης των οφειλών σε 100 δόσεις με βάση εγκύκλιο που εξέδωσε το Ταμείο, αλλά και δεύτερη εγκύκλιο την οποία κυκλοφόρησε το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Για τους οφειλέτες του ΟΑΕΕ η ημερομηνία έναρξης υποβολής αιτήσεων για ρύθμιση θα είναι η 2α Απριλίου χωρίς αλλαγές σε ό,τι αφορά χρέη ατόμων που είναι υπό συνταξιοδότηση (παραμένουν τα 20.000 ευρώ ως επιτρεπόμενο όριο οφειλής για συνταξιοδότηση).

Αναλυτικά η εγκύκλιος:

ΘΕΜΑ: Εγκύκλιος για τη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών του Ν.4321/2015

Σας γνωρίζουμε ότι στο ΦΕΚ 32/A΄ δημοσιεύτηκε ο Ν.4321/2015 με τις διατάξεις του άρθρου 28 του οποίου θεσπίζεται μεταβατικό πλαίσιο ρύθμισης οφειλών προς τους ΦΚΑ πλην ΝΑΤ. Με το νόμο αυτό θεσπίζονται ευνοϊκότεροι όροι αποπληρωμής των οφειλών αυτών, προκειμένου αφενός να αποτραπεί το φαινόμενο της σταδιακής εξόδου των οφειλετών από τη ρύθμιση στην οποία θα υπαχθούν, αφετέρου να διατηρηθούν στην ενεργό οικονομία επιχειρήσεις και επαγγελματίες.

Περαιτέρω, λαμβάνεται μέριμνα για την προστασία οφειλετών, ασφαλισμένων φυσικών προσώπων, οι οποίοι αποδεδειγμένα είχαν μηδενικό εισόδημα κατά το έτος χρήσης 2014, ενώ προβλέπονται ακόμη ευνοϊκότεροι όροι για ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ του δημοσίου και των ΟΤΑ που επιδιώκουν κοινωφελείς και άλλους δημόσιους σκοπούς, Ενώσεις Γεωργικών Συνεταιρισμών κλπ.
Ολη η ρύθμιση για όσους χρωστούν σε ΙΚΑ και ΟΑΕΕ - Οδηγός για τους οφειλέτες

Καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή αιτήσεων υπαγωγής στη νέα ρύθμιση ορίζεται η 30η Απριλίου 2015.

Ειδικότερα:

Α) Στη νέα ρύθμιση, κατόπιν αίτησης του οφειλέτη, εντάσσονται:

1) ασφαλιστικές οφειλές που κατέστησαν ληξιπρόθεσμες την 2η/3ου/2015,

2) οφειλές μέχρι την ως άνω ημερομηνία που τελούν σε αναστολή είσπραξης,

3) οφειλές που έχουν ήδη υπαχθεί σε υφιστάμενες ρυθμίσεις,
Ολη η ρύθμιση για όσους χρωστούν σε ΙΚΑ και ΟΑΕΕ - Οδηγός για τους οφειλέτες

4) οφειλές που αφορούν σε επιστροφές παροχών και ενοίκια ακινήτων, συνολικού ύψους έως 500.000 ευρώ.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την υπαγωγή στην παρούσα ρύθμιση είναι η καταβολή των τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών από 01.03.2015 και εφεξής.

Β) Το σύνολο της οφειλής που υπάγεται στην παρούσα ρύθμιση (κύρια οφειλή και προσαυξήσεις) κεφαλαιοποιείται τον προηγούμενο της ρύθμισης μήνα και δύναται να εξοφλείται ως ακολούθως:

Εφάπαξ, με ποσοστό έκπτωσης 100%.
Έως τριάντα έξι (36) μηνιαίες δόσεις, με ποσοστό έκπτωσης 80%
Από τριάντα επτά (37) έως πενήντα (50) μηνιαίες δόσεις, με ποσοστό έκπτωσης 70%
Από πενήντα-μία (51) έως εβδομήντα δύο (72) μηνιαίες δόσεις, με ποσοστό έκπτωσης 60%.
Από εβδομήντα τρεις (73) έως εκατό (100) μηνιαίες δόσεις, με ποσοστό έκπτωσης 50% 

Επισημαίνονται, επίσης, τα ακόλουθα:

Για κύρια οφειλή άνω των 5000,00 € προβλέπεται εφεξής (από το μήνα υπαγωγής στη ρύθμιση) μηνιαία προσαύξηση ύψους 0,25%. Για ύψος οφειλής έως 5.000 ευρώ δεν επιβάλλεται μηνιαία προσαύξηση

Η κύρια οφειλή που υπάγεται στην παρούσα ρύθμιση, από 1.1.2013 επιβαρύνεται με το ετήσιο επιτόκιο που καθορίζεται στην παρ.11 της υποπαρ.ΙΑ2 της παρ.ΙΑ΄του Ν.4152/2013 και λαμβάνει την έκπτωση που αντιστοιχεί στο σχήμα δόσεων που επιλέγεται από τον οφειλέτη.

Στις προσαυξήσεις και τα πρόσθετα τέλη, επί των οποίων προβλέπεται έκπτωση, ανάλογα με το σχήμα ρύθμισης που επιλέγεται, δεν περιλαμβάνονται τα αυτοτελή πρόστιμα.
το ποσό της μηνιαίας δόσης για τις ρυθμιζόμενες ασφαλιστικές οφειλές δεν μπορεί να είναι μικρότερο των πενήντα (50) €.

Σε περίπτωση μετάπτωσης από υφιστάμενη ρύθμιση, που είναι ενεργή, στην παρούσα, για τον υπολογισμό του αριθμού των δόσεων της ρύθμισης του παρόντος νόμου συνυπολογίζεται το πλήθος των δόσεων που έχει ήδη καταβληθεί στην προϋφιστάμενη ρύθμιση. 

Ο οφειλέτης δύναται να επιλέξει, σε οποιοδήποτε στάδιο της ρύθμισης, την εφάπαξ εξόφληση του υπόλοιπου αριθμού των δόσεων των ρυθμισμένων οφειλών ή τη μετάπτωση σε μικρότερο αριθμό δόσεων. Στην περίπτωση αυτή, τυγχάνει απαλλαγής επί του εναπομείναντος ποσού των προσαυξήσεων και πρόσθετων τελών σε ποσοστό ίσο με αυτό που αντιστοιχεί στον αριθμό των μηνιαίων δόσεων που τελικά διαμορφώνεται.

Γ) Οι εκπρόθεσμες τρέχουσες εισφορές επιβαρύνονται με το ετήσιο επιτόκιο που καθορίζεται στην παρ.11, της υποπαρ.ΙΑ2 της παρ.ΙΑ΄του Ν.416=52/2013.

Δ) Η αίτηση για την υπαγωγή στη ρύθμιση υποβάλλεται άπαξ στις αρμόδιες υπηρεσίες ή αποστέλλεται ηλεκτρονικά, μέσω διαδικτυακής εφαρμογής.

Με την απόφαση υπαγωγής στη ρύθμιση καθορίζεται το ποσό της κάθε δόσης, ο αριθμός των δόσεων και κάθε άλλη αναγκαία ρύθμιση.

Για τους Φορείς που εισπράττουν μέσω Διατραπεζικού Συστήματος ή ΕΛΤΑ οι δόσεις-πλην της πρώτης- καταβάλλονται μέσω πάγιας τραπεζικής εντολής (με άμεση χρέωση τραπεζικού λογαριασμού). Η πρώτη δόση καταβάλλεται εντός πέντε (5) ημερολογιακών ημερών από την αίτηση υπαγωγής στη ρύθμιση. Η δεύτερη δόση καταβάλλεται την τελευταία ημέρα του μήνα που έπεται του μήνα πληρωμής της πρώτης δόσης. Οι επόμενες δόσεις την τελευταία ημέρα κάθε μήνα.
Για τους Φορείς που εισπράττουν μέσω εισπρακτικής Υπηρεσίας η πρώτη δόση καταβάλλεται με την επίδοση της απόφασης υπαγωγής στον οφειλέτη.

Ε) Αρμόδια όργανα για την έκδοση απόφασης υπαγωγής στην παρούσα ρύθμιση είναι:

α) Για το Ι.Κ.Α.-Ε.Τ.Α.Μ.: Οι διευθυντές των οικείων περιφερειακών ή τοπικών υποκαταστημάτων ή οι διευθυντές των περιφερειακών ΚΕΑΟ.

β) Για τους λοιπούς ασφαλιστικούς φορείς: Ο αρμόδιος διευθυντής του οικείου φορέα ή οι διευθυντές ή προϊστάμενοι των περιφερειακών ή λοιπών τοπικών μονάδων.

γ) Οποιαδήποτε άλλη οργανική μονάδα του Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης καθοριστεί με απόφαση του αρμόδιου Υπουργού.

ΣΤ) Η ρύθμιση απόλλυται σε περίπτωση:

α. καθυστέρησης πέραν του ενός μηνός, μίας δόσης της ρύθμισης ανά 12μηνο προγράμματος ρύθμισης (η οποία δύναται να καταβληθεί μέχρι την ημερομηνία πληρωμής της αμέσως επόμενης δόσης),

β. μη καταβολής τρεχουσών εισφορών.

Ζ) Η απώλεια της ρύθμισης έχει ως συνέπεια για το σύνολο της οφειλής:

α) την απώλεια των ευεργετημάτων της ρύθμισης,

β) την κατάσταση ως απαιτητού του συνόλου του υπολοίπου της οφειλής και των προηγούμενων προσαυξήσεων και τόκων,

γ) την επιδίωξη της είσπραξής του με όλα τα προβλεπόμενα από την ισχύουσα νομοθεσία μέτρα.

Η) Κατά τη διάρκεια της ρύθμισης και εφόσον τηρούνται οι όροι αυτής και καταβάλλονται οι τρέχουσες ασφαλιστικές εισφορές:

α. Χορηγείται στους υπόχρεους μηνιαίο πιστοποιητικό οφειλής, στο οποίο πιστοποιείται και το υπολειπόμενο ποσό οφειλής και το οποίο επέχει θέση αποδεικτικού ασφαλιστικής ενημερότητας. Για τις επιχειρήσεις του εδαφίου ε΄ της παραγράφου 5 του άρθρου 8 του α.ν. 1846/1951, όπως ισχύει, που θα υπαχθούν σε καθεστώς ρύθμισης με τις διατάξεις της παρούσας και είναι συνεπείς με τους όρους αυτών, θα χορηγείται πιστοποιητικό οφειλής, για την είσπραξη λογαριασμών δημοσίου έργου, χωρίς παρακράτηση, εφόσον το έργο για το οποίο χορηγείται το πιστοποιητικό δεν οφείλει τρέχουσες ή ληξιπρόθεσμες οφειλές. Σε περίπτωση ύπαρξης οφειλής του έργου θα χορηγείται πιστοποιητικό οφειλής με παρακράτηση τη συνολική οφειλή του έργου.

β. Αναστέλλεται η ποινική δίωξη σε βάρος των υπευθύνων κατά τις διατάξεις των παρ. 1 και 2 του άρθρου 1 του α.ν. 86/1967 (Α' 136), όπως ισχύει σήμερα και αναβάλλεται η εκτέλεση της ποινής που επιβλήθηκε ή εφόσον άρχισε η εκτέλεσή της, διακόπτεται.

γ. Αναστέλλεται η συνέχιση της διαδικασίας της αναγκαστικής εκτέλεσης επί κινητών ή ακινήτων εφόσον έχει πληρωθεί η πρώτη δόση. Αν ο οφειλέτης απωλέσει το ευεργέτημα της ρύθμισης, τα μέτρα που έχουν ανασταλεί συνεχίζονται.

δ. Αναστέλλεται ο χρόνος παραγραφής των οφειλών, σύμφωνα με τα οριζόμενα στις διατάξεις της παραγράφου 8 του άρθρου 2 του ν.2556/1997 (Α' 270).

Θ) Ευνοϊκότεροι όροι υπαγωγής στη ρύθμιση θεσπίζονται για τις ακόλουθες κατηγορίες:

- Ν.Π.Δ.Δ. του Δημοσίου, Α.Ε. του Δημοσίου μη εισηγμένων στο Χρηματιστήριο καθώς και των Ο.Τ.Α. Α΄ και Β΄ βαθμού, των Ν.Π.Ι.Δ. του Δημοσίου και των Ο.Τ.Α. που επιδιώκουν κοινωφελείς και άλλους δημόσιους σκοπούς, που περιλαμβάνονται στο Επικαιροποιημένο Μητρώο Υπηρεσιών και Φορέων της Ελληνικής Διοίκησης του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και υπάγονται στις ειδικές διατάξεις του ν.1892/90, όπως ισχύει,

- των Αγροτικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων (ΑΣΟ) του ν. 4015/2011 όπως ισχύει, των Αγροτικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων (ΑΣΟ) κάθε βαθμού Σ.Ε. του Ν. 2810/2000, όπως ίσχυσε πριν την τροποποίησή του, οι οποίες βρίσκονται σε καθεστώς εκκαθάρισης, κλπ, όπως ρητά αναφέρονται στην παρ. 8 του αρ. 28 του νόμου.

Συγκεκριμένα, οι οφειλές των εν λόγω νομικών προσώπων, οι οποίες κατέστησαν ληξιπρόθεσμες στις 02.03.2015, κεφαλαιοποιούνται στις 31.12.2014 και ρυθμίζονται, κατόπιν αιτήσεως, έως 150 ισόποσες, μηνιαίες δόσεις με έκπτωση 50% επί των προσαυξήσεων και πρόσθετων τελών.

Προϋπόθεση για την υπαγωγή στον ανωτέρω διακανονισμό είναι η καταβολή των τρεχουσών εισφορών από 1/3/2015.

2) Για Οφειλέτες του Ο.Α.Ε.Ε. που έχουν διακόψει την επαγγελματική τους δραστηριότητα και οφειλέτες – ασφαλισμένους του Ε.Τ.Α.Α. που ασκούν ελεύθερο επάγγελμα, με αποδεδειγμένα μηδενικό εισόδημα κατά το έτος χρήσης 2014, μη συμπεριλαμβανομένων επιδομάτων ανεργίας και προνοιακών παροχών, αναστέλλεται, μετά από αίτησή τους, το σύνολο των εισπρακτικών μέτρων και διώξεων κατά του οφειλέτη για περίοδο 12 μηνών. Μετά την πάροδο του 12μηνου αναστολής αναγκαστικών μέτρων και οπωσδήποτε μέχρι 31/03/2016, δύνανται, με αίτησή τους προς τον οικείο φορέα ασφάλισης, να υπαχθούν στην παρούσα ρύθμιση.

Η ανωτέρω παράγραφος δεν καταλαμβάνει οφειλές ατομικών επιχειρήσεων προς το ΙΚΑ- ΕΤΑΜ από απασχόληση προσωπικού.

Ι) Ειδικότερα θέματα:

«Το μέτρο της κατάσχεσης εις χείρας τρίτων που έχει επιβληθεί στους οφειλέτες του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ για τη διασφάλιση των απαιτήσεων του Ιδρύματος αίρεται με την υπαγωγή του οφειλέτη σε καθεστώς ρύθμισης, κατόπιν σχετικού αιτήματος.

Αποδιδόμενα ποσά από κατασχέσεις εις χείρας τρίτων που είχαν επιβληθεί πριν την υπαγωγή σε καθεστώς ρύθμισης, λαμβάνονται υπόψη για την υπαγωγή στη ρύθμιση και την κάλυψη τρεχουσών δόσεων της ρύθμισης».

2) Οφειλέτες που έχουν υπαχθεί στον προσωρινό διακανονισμό του άρθρου 48 του Ν. 3943/2011 όπως αυτός ισχύει και τηρούν τους όρους αυτού, και εφόσον το υπόλοιπο ύψος της οφειλής τους είναι άνω των 15.000 ευρώ, εντάσσονται αυτοδίκαια για το υπόλοιπο της οφειλής στην παρούσα ρύθμιση σε 100 δόσεις, εκτός αν με αίτησή τους που υποβάλλεται μέχρι 30/4/2015 ζητήσουν την υπαγωγή σε μικρότερο αριθμό δόσεων.

3) Σε περίπτωση μετάπτωσης από υφιστάμενη ρύθμιση, που είναι ενεργή, στην παρούσα, κατόπιν αίτησης του οφειλέτη, το υπολειπόμενο ποσό της κύριας οφειλής επανυπολογίζεται, λαμβάνοντας πρόσθετα τέλη και προσαυξησεις έως 31.12.2012 και, μετά την 1.1.2013, το οριζόμενο από τις διατάξεις του Ν.4152/2013 παρ. ΙΑ΄, υποπαρ.ΙΑ2΄, παρ.11 επιτόκιο. Το σύνολο (πρόσθετα τέλη, προσαυξήσεις και επιτόκιο) τυγχάνει έκπτωσης που αντιστοιχεί στο σχήμα των δόσεων που θα επιλεγεί.

4) Με την παρούσα ρύθμιση δεν επέρχεται αλλαγή στον τρόπο αντιμετώπισης της ρύθμισης ληξιπροθέσμων οφειλών σε περίπτωση που ο οφειλέτης έχει υποβάλει αίτηση συνταξιοδότησης.



zougla.gr