Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015

RYANAIR ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ ΚΑΙ ΠΑΛΑΒΟΥΣ




Χυδαία επίθεση εναντίον της χώρας μας πραγματοποίησε ο CEO της αεροπορικής εταιρείας χαμηλού κόστους Ryanair, Michael O’Leary χαρακτηρίζοντας τους Έλληνες σαν ένα έθνος συνταξιούχων που «κάθονται και πίνουν καφέ και περιμένουν τους Γερμανούς, τους Πορτογάλους και τους Ιρλανδούς να τους σώσουν».
«Οι Έλληνες νόμιζαν ότι εκλέγοντας ένα μάτσο παλαβούς θα γλίτωναν τη λιτότητα» σημείωσε παραθέτοντας σειρά ψευδών στοιχείων όπως ότι μόνο το 11% των Ελλήνων πληρώνει φόρους ενώ το 52% των νοικοκυριών έχει ως βασική πηγή εσόδων τις συντάξεις.
«Αν είσαι σε παραγωγική ηλικία, τράβα να δουλέψεις» ανέφερε ο επικεφαλής της Ryanair
Η πραγματικότητα βέβαια είναι ότι από το 1982 οι οι μισθωτοί και συνταξιούχοι είναι εκείνοι που συντηρούν το ελληνικό δημόσιο με τους φόρους τους και όχι οι αυτοπασχολούμενοι ή εταιρείες, όπως φαίνεται από τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, του ΟΟΣΑ.
Υπενθυμίζεται η Ryanair έχει ιστορία σε επιθέσεις εναντίον της Ελλάδας. Το 2007 όταν επιχειρούσε να αποκτήσει ολιγοπωλιακό έλεγχο στο χώρο των ευρωπαϊκών αερομεταφορών είχε στραφεί εναντίον της Κομισιόν γιατί δεν τιμώρησε (επαρκώς) την Ελλάδα στην περίπτωση των λεγόμενων “παράνομων” επιδοτήσεων της Ολυμπιακής.
Το πραγματικό μίσος της εταιρείας για τη χώρα μας όμως γιγαντώθηκε το 2013 όταν ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, αρνήθηκε να μειώσει τους φόρους που καταβάλλει η εταιρεία. Συγκεκριμένα σε ανακοίνωσή του το αεροδρόμιο επεσήμανε ότι έχει επιλέξει να στηρίζει έμπρακτα τις αεροπορικές εταιρείες που επενδύουν σε διαρκή, μακροχρόνια παρουσία, προσβλέποντας σε ανάπτυξη, ενώ έκανε λόγο για πρακτικές κανιβαλισμού από την πλευρά της Ryanair».
Μετά τη δημοσιοποίηση των πρόσφατων δηλώσεων, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πήραν φωτιά στην Ελλάδα καθώς δεκάδες χρήστες ζητούν να ξεκινήσει μποϊκοτάζ εναντίον της εταιρείας.